SOM STRUTSEN


Samhällsbyggnadsnämnden i Kalmar.

På följande länk hittar du alla ledamöter och deras mailadress.

Detaljplanen för Gota Medias mediehus har behandlats av Samhällsbyggnadsnämnden i veckan. Detaljplanen godkändes! Det var endast folkpartiets ledamot som motsatte sig ett godkännande enligt Barometern. Enligt tidningen var orsaken att man inte fått svar på tillgängligheten och parkeringsfrågor. Således har folkpartiet inga problem med att en grön lunga försvinner, att strandskyddet åsidosätts och att Kalmars historiska o kulturella värden vandaliseras.

Folkpartiet har tidigare varit positiv till förslaget men kanske har man börjat vackla inför opinionen.

Det mest anmärkningsvärda är dock att Miljöpartiet godkänner detaljplanen. Miljöpartiets agerande i Kalmar sedan Anna Thore tog över som kommunalråd är minst sagt märkligt.

Barometern har givetvis inte lagt upp artikeln på nätet! Man skulle ju i så fall tvingas ha kommentarerna öppna, något man självklart vill undvika. Sanningen och opinionen kan vara besvärande. Bättre då att göra som strutsen!Beslutet i Samhällsbyggnadsnämnden innebär att detaljplanen troligen kommer upp i kommunstyrelsen den 7 februari och sedan i kommunfullmäktige den 27 februari. Det leder i sin tur till att vi bör försöka dela ut vårt informationsblad senast ca den 20 februari.

Insamlingen har nu även sprängt 25000 kronorsvallen och nått hela 25 375 kronor.

Ett stort TACK!Skriv under vår namninsamling här.


Kommentarer
Postat av: Anonym

@ Thoralf

Såsom Skaraborgare är jag inte så bekant med kommunpolitiken i Kalmar,därför undrar jag om det är den så omskrivne Johan Persson, som ler så rart på bild 2? Fina tänder har han i varje fall.

2012-01-28 @ 10:25:09
Postat av: Calle

Sorry, bytt dator, glömde lägga in namnuppgift. Är alltså jag som gissar strutsens namn.

2012-01-28 @ 10:28:38
Postat av: Karlskronabloggen

Jag har skänkt pengar till insamlingen och även skrivit på namninsamlingen trots att jag inte bor i Kalmar, men jag har varit på platsen där detta "mediahus" planeras och det är helt otroligt hur man ens kan komma på tanken att förstöra denna vackra plats på detta sätt.Skrämmande - och dessutom är väl alla gammelmedier på väg ned mot källaren ekonomiskt så länge de väljer att fortsätta dölja verkligheten för sina läsare när det gäller nyhetsrapportering.Det var liknande storslagna planer i Karlskrona från Gota Media (BLT) med ett mediahus i form av ett glaspalats på busstorget i stan, men det blev inget av med det, utan i stället personalnedragningar och flytt till nyrenoverade lokaler i centrum.Ju fler som upptäcker nya ocensurerade medier på nätet, desto fler säger upp sina prenumerationer på gammelmediernas morgontidningar och slutar köpa de förljugna kvällstidningarna.

2012-01-28 @ 10:52:00
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Sven Dacke

Fantastisk artikel i Smålandsposten om en undersökning som gjorts av en PR byrå, som upplysning varför resultatet är som det är."Förtroendet för traditionella medier ökar.

Det visar en ny undersökning från pr-byrån Edelman, Edelman Trust Barometer"Hallelulea!!!!

Postat av: Kalle

Yttrandefrihet, FN:s deklaration och EU enligt Wikipedia.""Yttrandefrihet omfattar rätten att yttra och föra fram åsikter utan censur, begränsning eller någon typ av bestraffning. FN:s deklaration formulerar rätten på följande sätt: "Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser". En liknande text finns också i Europakonventionen om mänskliga rättigheter."" Wikipedia.HAR vi yttrandefrihet i Sverige???

Postat av: Robin Shadowes

Jag tycker dom borde byta namn till Inbyggerienämnden.

2012-01-28 @ 13:38:35
Postat av: Svensson

Är det inte Moskeer så är det mediahus,vi måste stoppa dessa galningar.

2012-01-28 @ 15:37:55
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Sommaren med Vanja

Gullig pippi :=)

"Besvärande" hehe

2012-01-28 @ 16:41:52
Postat av: Stefan A

Är det inte hon, Sax på barren?.....

2012-01-28 @ 17:50:33
Postat av: Da Capo

Hallå fru Sax, Akinder, bärsärken Wickbom, kommunalrådet Johan Person med medlöpare och alla ni övriga!Till alla er som i "hemlighet" läser Thoralfs blogg - ni måste ju ha koll på hur väl ni för tillfället är avslöjade - ni anmanas att läsa denna text - ni kan ju engelska allihopa - kanske tom Kommunalrådsinnan - ty generellt handlar den om er, även om den specifikt handlar om era lika god kålsupare i broderlandet.http://tinyurl.com/hokuspokusfiliokus

2012-01-28 @ 18:04:49
Postat av: Tony Ingman

Anna Thore, är det hon på´den sista bilden??

2012-01-28 @ 18:21:28
Postat av: Tony Ingman

Vi kan aldrig acceptera SD basunerar den nye sosseledaren ut,för deras samröre med nazismen?

När har SD haft samröre med nassarna? Men det

finns ett parti som heter S, som så sent som på

50 talet hade många ideer och betende som sammanföll med Nazisternas, till exempel att sålla ut människor, skallmätning o.s.v.

Jag tycker att denne Lövden kan ta och städa ut

det unkna ur sitt eget parti, innan han skriver svensken på näsan över vilka som får finnas med

på den politiska skalan!

2012-01-28 @ 19:30:36
Postat av: OT

Nationellt, såväl som lokalt "the sound of silence": http://www.youtube.com/watch?v=BvsX03LOMhI

2012-01-29 @ 00:39:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0