NY NAMNINSAMLING

Jag har ikväll startat en ny namninsamling när det gäller våra försök att stoppa Gota Media/Barometerns planer på att bygga ett mediehus på Kvarnholmen i Kalmar.Insamlingen hittar du här.

Denna namninsamling kommer finnas med på vår informationsfolder som vi kommer skicka ut till alla hushåll i Kalmar kommun. Därmed hoppas vi att många av Kalmars invånare går in på nätet och skriver på namninsamlingen.

Du som läser detta får gärna sprida länken redan nu till vänner och bekanta som du tror kan tänka sig att skriva på namninsamlingen.

 Vår insamling av pengar till vår informationskampanj går nu in i slutspurten. När jag kollade ikväll var summan upp i 20 775 kronor.

Vill du ge ett bidrag så sätt in på bankgiro 5279-5465


Kommentarer
Postat av: Karlskronabloggen

Bra initiativ med namninsamlingen och bra flygvy där man verkligen kan se hur totalt felplacerat detta s k mediahus skulle bli!

2012-01-25 @ 07:03:05
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Lille Kurt!

Har Du frågat "allvetaren" Henrik Rydström, den numera "geniförklarade" socialdemokraten, om bidrag?

Men det verkar som Henrik Rydström numera platsar bättre i det socialdemokratiska "partiledarligan" än i allsvenskan!

2012-01-25 @ 08:19:11
Postat av: Fredrik

Off topic!Politik som inte är fakta baserad utan spelar på känslor är socialdemokratins gissel.Titta och läs länken!

Man lägger en "brödbit" med texten barnfattigdom.

Sen inte ett ord om att barn svälter utan att man inte kan gå på bio,skolresa eller dyligt.Så vitt jag vet får alla barn mat i skolan så att svälta i Sverige är en omöjlighet! Sen att föräldrar jobbar deltid "mot sin vilja" ????.Nu är det så här!Prioriteringar!!

Det är vuxna människor som väljer bort sina barn

för:ciggaretter,snus,vin&sprit,pizza och andra saker.Alla har rätt till socialbidrag och får därefter detta uträknat på hur många man är.Att vuxna människor väljer att inte flytta på sig,jobba obekväma tider eller jobba 2-3 mindre jobb är deras ansvar! Är inte övriga svenska medborgare som har ansvar för dessa vuxna som inte kan eller rent av struntar i sina barn!Klart de är synd om "barnen" men är lösningen att ta ifrån vuxna ansvaret genom att ge mer pengar och för en politik baserat på KÄNSLOR?Kan inte familjer sköta sina åtaganden genom att

bidrags pengarna går ditt dom ska så får vi göra det åt dom.Mycket enkelt..tråkigt kanske men vad är alternativet? Att belöna nåt som är fel?Sen att alla vill ha datorer,Iphones,playstation,snowboards etc tec är en helt annan sak.Men att som socialdemokratin lägga ut en brödbit och framställa det som vi är ett land där vi skiter i barnen?? usch! fyyfan!"Jobbar deltid mot sin vilja??"

Hade vi alla kunnat strunta i att jobba och bara få,få,få,få,vill,vill,ha,ha,ha,nu,nu,nu!

Ja det säger allt!!Sen att de finns undantag och regler som gör det jävligt knepigt i bidragsdjunglen kan ses över!Men pengar finns till varje svensk medborgare som har rätt till det och uppfyller dom kraven.Politik skall baseras på fakta,ideer och lösningar.

Inte känslor..men de är sånt man tar till när man inte har något annat.Postat av: Magentan

Helt korrekt Fredrik!

2012-01-25 @ 09:48:18
Postat av: AWSvensson

Fredrik ,känslor det går aldrig att bemöta ,därför väljer ofta politiker att använda sig av sådant som ger folk dåligt samvete om det bemöts. Fakta däremot hatar man ,faktalögner går att bemöta och är begripligt för envar.

2012-01-25 @ 10:07:36
Postat av: Stefan

Hela vår familj har skrivit på samt spritt till hundratals andra via Facebook och mail :)

2012-01-25 @ 10:14:55
Postat av: Hulda

Det måste absolut finnas bätre platser att lägga ett Mediehus på. Är det möjligen "maktens arrogans" som vill visa sin makt?

2012-01-25 @ 10:19:53
Postat av: Repell

Moderaterna med Reinfeldt som gangsterledare som tillåter kriminell verksamhet i Sverige, borde åtalas!Nu har Sd alla chanser i världen att anklaga Beatrice Ask "för skydd av brottslig verksamhet!"Hon måste känna till den här verksamheten" annars bör hon avgå i brist på kompetens och rättspatos!http://avpixlat.info/

2012-01-25 @ 10:51:10
Postat av: AWSvensson

När verkligheten som de flesta fritt tänkande kunde förutspå hann ifatt Reinfeldt och den glade Lööf så tvingas man till reträtt,något man skulle insett om bara någon i församlingen hade lagt ner lite tid på tankearbete. Att detta resulterar i klagomål från organisationshåll får ses som synpunkter utan värde.

Postat av: dille

Ibland möts man av argument som: SD svartmålar och behövs egentligen inte i riksdagen.

Men verkligheten dementerar alla sådana påståenden. Eller vad sägs om dagens riksdagsdebatt där SD ensamma vill att information från buggning och telefonavlyssning ska kunna användas så att även förövarna av t ex våldtäkt mot barn ska kunna lagföras och straffas.

Ett barn har våldtagits. Brottet finns dokumenterat, men polisen och åklagare får inte lagföra brottslingen därför att sjuklöverns politiker värnar mera om BROTTSLINGENS INTEGRITET.

Så djupt i omoralens sumpmarker trodde jag inte att sjuklöverns politiker hade sjunkit.

Källa: SVT2 som direktsände riksdagens debatt där Kent Ekerot med övertygelse och patos talade för SD:s reservation.

Hoppas att debatten kommer som länk.

2012-01-25 @ 11:34:00
Postat av: Sommaren med Vanja

OT: Kalmar redaktionshjältar ligger som vanligt på hårt och förståndigt :"Wickan" ger Kalmars mest "vältränade" man en fingerborg kritik,måste anses som mycket vågat efter att denna muskeltrut satsat på fel häst, och "svammelpelle" förklarat polarna i "Miljöholm" för muppar .

Där vart det nog en liten "klutt" i det blå skåpet.

Blå kylskåpet?"Scoopi do" på Ostron vill inte vara sämre han har redan hittat årets tredje scoop i Alsterbro där en världsmedborgare nu lämnar "Einsteins parti" efter 50 år.

Har sedan avhopparen själv ringt in den stora nyheter är det bingo på hög nivå.

"Scoopi do " får nog förberedas sej på nya intervjuer av beundrande kollegor,precis som efter "fulscoopet"om medarbetaren Oskarshamnstarzan.Det svenskkmultikulturella ordet respekt för dessa bragder känns mycket tunt.Tänk om dessa redaktionshjältar fått gå en utbildning, och fått en burk objektivitetsspiller att smaska på,var hade Kalmar varit idag.

Framförallt var hade Kalmars starke man varit idag?Vanja gråter nu ett emotionellt regn av tårar.

2012-01-25 @ 13:52:23
Postat av: Leif Tore Åhlin SD Arvika

Det är fler som gråter "krokodiltårar" just nu, när

smålandssonen "Ljugholt" avsagt sig sitt ledarskap.Även medlemskapet hos S är i fara. Nu gäller det för SD Kalmar att smida medan järnet är varmt.Och visst är det märkligt, att var tredje idiot är en moderat med 32:an Reinfeldt som en ljugholtare...2012-01-25 @ 14:17:51
Postat av: J B Doe

@ Dille

För all del. Visst kan man tillåta buggning och telefonavlyssning mot de som misstänks för våldtäkt av barn. Men är det realistiskt att tro att de sitter och pratar om sitt brott i telefon?

2012-01-25 @ 14:32:52
Postat av: nadacomprende

Mycket bra, Fredrik.

2012-01-25 @ 14:58:35
Postat av: dille

J B DoeNuvarande rättsläge: Buggning och telefonavlyssning kan tillåtas under vissa omständigheter för brott med mycket högt straffvärde.

Säg nu att buggning pågår hos en misstänkt knarkkung och att polisen får bevis för våldtäkt mot barn. Denna bevisning kallas överskottsinformation eftersom den rör ett annat brott än för det som avser tillståndet för buggning/telefonavlyssning.

Om straffsatsen är för låg så tillåts nu, med den lagstiftning vi har, inte polis och åklagare att lagföra nidingen. Det är denna absurditet, denna spottlosk mot svenska brottsoffer som SD vill rätta till.

Här på länken kan ni se vad sådan information kan uppdaga och vilken oerhörd nytta i rättskipningen den ger.

Observera att denna information avser brott med ett sådant straffvärde att polisen hade tillåtelse att använda den.Klipp från Petterssons blogg ( http://petterssons.bloggsida.se/):

2012-01-25 @ 15:42:58
Postat av: Svensson

Bra jobbat Thoralf :)

2012-01-25 @ 18:15:58
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Skånepåg

OTHackerattack på Avpixlat?

2012-01-25 @ 18:54:13
Postat av: Karlskronabloggen

@ SkånepågJa, det verkar ha varit en DDoS-attack mot Avpixlat så den låg nere någon halvtimme!Den är uppe igen och Avpixlat har mer info om attacken och nådde just nytt besöksrekord vad jag jag sett med 1414 besökare samtidigt!2012-01-25 @ 19:37:59
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Tony Ingman

Stjärnadvokaten Leif Silbersky gör lysande affärer

på att försvara utländska brottslingar, tjänade

miljoner förra året. Jag undrar om det för den

mannen finns något brott, som är så lågt,så att han

inte ställer upp som försvarare? Knappast väl!

2012-01-25 @ 20:01:55
Postat av: Hulda

Såg nu en tralier på SVT inför en ny serie. "Den sjungande trappuppgången". Det syntes några olika människor av olika ursprung.

Så jag tänkte att nu fattas bara en "täckt" kvinna. Givetvis, efter några sekunder, där skymtade hon till på skärmen...

Så, tack för mig SVT, men när ni sänder det finns det andra kanaler, alt. en trevlig promenad i vår Svenska natur.....

2012-01-25 @ 20:13:24
Postat av: Arvid på Savoy

Gamla goa Malmö övertaget

av Mohammads hantlangare.

- Byket kunde ju ju hålla

till ute på SPILLEPENGEN.

- Spännande, sa' 32:an,

- giv er till tåls, detta

är bara början av början.http://youtu.be/0wcZCMXXZEc

2012-01-25 @ 20:23:01
Postat av: Lotta

Det går inte att gå in på Avpixlat förnuvarande. Tänkte tipsa om namninsamlingen men det gick ju inte då. Har precis tittat på Uppdrag granskning där man tog upp taxichaufförer som kör färdtjänst utsätter handikappade för sexuella övergrepp och kan trots indragen taxilegitimation lugnt köra vidare. Ynkligt är bara förnamnet vad jag tycker om berörda taxibolag, Transportstyrelsen och kommunala sk trafikledares åtgärder för att det inte skall hända igen. En vd för ett taxibolag upprepade mantrat, "förut hade vi ett grovmaskigt kontrollnät nu har vi ett finmaskigt". Skitsnack kan man ju sila oavsett maskornas storlek på nätet Konstigt nog kallade man den ene chauffören för Kaleb och den andre för Josef, man hade nästan väntat sig "Johan" och "Kalle" eller något liknande.

2012-01-25 @ 21:32:32
Postat av: Lotta

@Thoralf

Är det riktigt att man måste bekräfta att man skrivit på uppropet mot Gota Media? Har fått ett mail där man uppmanas klicka på en länk för att bekräfta sin påskrift? Är rätt skeptisk mot att klicka på länkar som skickas via mail och har aldrig behövt göra det förut vid liknande situation.

2012-01-25 @ 21:38:31
Postat av: Anonym

@ Lotta

Såg samma program och reagerade som du. Den förste av fähundarna ( som intervjuades )kallades " Jamal", så troligtvis var det de tre vise männen det handlade om.

Reagerade även på uppgiften att dessa avskyvärda brott har ökat senaste 10 åren.Ngn. annan företeelse i samhället som ökat under samma tid?

Kanske svaret är att titta vid taxistationer och stolpar.

2012-01-25 @ 21:46:06
Postat av: Olli Rein

Thoralf, vill du ha ett inlägg om namninsamlingen på Petterssons, så kan du skriva och förklara och helst ha flygbilden med och sedan skicka det till Olli adress [email protected] så lägger jag eller Pettersson in ditt inlägg. Det är bra om allt kommer med på samma sida, alltså även namninsamlingen, och glöm inte nödvändiga länkar.Som gammal byggnadsingenjör, som också jobbat 5 år hos Länsmuseet i Nyköping, där ju ett relativt likt slott som Kalmars en gång stod. Nu är det bara ett torn kvar sedan den stora branden ungefär 1650, samt en del av den medeltida borgen. Men Nyköping är ju en stad med anor och många arkeologiska utgrävningar och på sommaren en hel del uppträdanden på borggården under juli, där det mest kända är Nyköpings Gästabud, där folk får vara med och äta vid gästabudet.I senare delen av augusti firas hertig Karls Marknad med 1500-talstema. Hertig Karl var ju Gustav Wasas yngste son som sedermera blev kung som Karl IX och regerade hela Sverige från Nyköping, hans son den inte helt okände son Gustav II Adolf fortsatte att regera från Nyköping, när han inte var ute på krigsuppdrag, även hans dotter Kristina I regerade från Nyköping innan hon flyttade till påven i Rom och konverterade till Katolicismen. Sedan brann ju slottet ned.När det gäller gröna lungor, är vi mycket rädda om sådant i vår stad, så det finns det nog förståelse för. Vi har numera mellan 1 500 -2 500 unika besökare per dag och kanske du såg att vi klättrade högt några av de sista veckorna Bloggtoppen var igång. Vi t.o.m. toppade listan fyra dagar och hade flera 2:a och 3:e platser, sedan dess har vi hållit oss runt 12-15 000 besökare i veckan varav 7-8 000 unika, så några hundra borde du nog locka även här.Skriv under med ditt namn eller ha det med på väl synlig plats, du har ett gott rykte bland oss som gillar dig, så det är viktigt att namnet kommer fram. Ja det var allt. Du har bollen nu och jag förväntar mig någon form av svar. På din blogg eller på mejladressen ovan.2012-01-25 @ 21:57:21
URL: http://petterssons.bloggsida.se
Postat av: Olli Rein

Jag har kopierat din kartbild med budskapet, så den kan vi nog lägga upp.Det är väl bästa sättet att hantera bilden.

2012-01-25 @ 22:08:38
URL: http://petterssons.bloggsida.se
Postat av: Thoralf Alfsson

Olli ReinNi får gärna skriva om min namninsamling. Text och bild kan ni plocka från mitt inlägg.

2012-01-25 @ 22:30:14
Postat av: Magentan

@Lotta

Avpixlat fungerade ett tag igen alldeles nyss och noterade då rekord med 1505 besökare samtidigt.

De meddelade att de utsätts för flera s.k. DDoS-attacker från anarkistiska cyberaktivister och att det därför tidvis kan vara svårt att nå dem.

2012-01-25 @ 22:51:54
Postat av: Gute

– Jag vill inte stanna kvar på ön, säger Aziz Mettou - http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14261140.abEn hemlös invandrare flyr ifrån Gotland på grund av våld och hot från sin arbetsgivare.Vad har hänt med oss Gutar egentligen, jag känner inte igen mig längre!?2012-01-25 @ 22:56:14
Postat av: Sommaren med Vanja

Gute : Ni får f-n sluta med drikuu

2012-01-25 @ 22:59:28
Postat av: Olli Rein

Okej, men länk till namninsamlingen var finns den?

Jag vill ha allt på samma ställe.Jag har ju lyckats postat mitt eget namn, så om det finns synliga länkar så försöker jag väl då. När slutar namninsamlingen? Vi kan göra något på vår visningssida av din blogg, då det kan stå kvar länge. En vanlig Blogg försvinner i mängden inom ca 30 timmar. Får ta ett snack med Pettersson, då det är han som sköter bloggen. Kolla ditt fönster på Petterssons så förstår du helt vad jag menar.Ha det//Olli

2012-01-25 @ 23:27:32
URL: http://petterssons.bloggsida.se
Postat av: Thoralf Alfsson

Namninsamlingen fortgå ända tills beslut tas i kommunfullmäktige, vilket ännu inte har något datum.Länk finns i mitt blogginlägg.

2012-01-25 @ 23:30:04
Postat av: Liljan

S och regeringen har kommit överens om europaktRegeringen har accepterat Socialdemokraternas krav för medverkan i EU:s europakt, även kallad finanspakt. Det skriver Socialdemokraterna ett pressmeddelande.Liljan (mitt första inlägg)

2012-01-26 @ 18:39:10
URL: http://di.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0