KONSEKVENT JUHOLT(S)-POLITIK ELLER ÄNNU EN JUHOLTARE?Vid dagens partiledardebatt gick Håkan Juholt till hårt angrepp på regeringen och statsminister Fredrik Reinfeldt över den utförsäljning som har pågått av statlig, landsting och kommunägda verksamheter och tillgångar. Håkan Juholt sparade inte på krutet i sin kritik och Fredrik Reinfedlt hade vissa problem att freda sig från angreppen.

Men är detta ännu en juholtare?

Ja, i varje fall om jag tittar till min egen hemkommun, Kalmar. I Kalmar fick Socialdemokraterna nästan 46 procent av rösterna och tillsammans med V och MP har socialdemokraterna 35 mandat av 61 i Kalmar kommunfullmäktige. En betryggande majoritet för de rödgröna.

Vid det senaste kommunfullmäktigemötet i december beslutade de rödgröna att ett stort antal fastigheter där det bland annat bedrivs äldreomsorg, förskola och dagas skall säljas genom att begära in anbud. Det rör sig om hela 50 000m2 som socialdemokraterna i Kalmar vill sälja ut på den privata marknaden. 

Givetvis applåderades detta av Alliansen i Kalmar!

Att socialdemokraterna inte är i fas med sig själva framgår med all tydlighet.

Kommer nu Håkan Juholt angripa det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson i Kalmar på samma sätt som han angrepp Fredrik Reinfeldt under partiledardebatten?

Att socialdemokraterna har förlorat fotfästet bekräftas mer och mer, för var dag som går. Frågan är om inte Håkan Juholts dagar är räknade som partiledare.

Sverigedemokraterna var för övrigt det enda partiet som motsatte sig denna utförsäljning av kommunala fastigheter för kommunens kärnverksamhet i Kalmar.

Läs mitt tidigare blogginlägg om denna utförsäljning.


Kommentarer
Postat av: AWSvensson

Jan Björklund gjorde ett mycket tamt , osäkert och besvärat intryck när Jimmie satte åt honom i fegheten att inte centralt bestämma vilken ordning som ska gälla i skolan.En undersökning i en större dagstidning visade att över 80% var emot huvudbonad på lektioner, därav Björklunds agerande.

2012-01-18 @ 11:42:48
Postat av: AWSvensson

För Reinfeldts gäller av två onda ting väljer man det minst onda,dvs Reinfeldt.

2012-01-18 @ 11:44:21
Postat av: AWSvensson

Annie Lööf levde upp till rollen som den mest naive partiledaren, succén vore given om hon istället blev frikyrkopastor med en dröm om det himmelska riket ovan där,skulle säkert dra in en 20000:- i kollekt per föreställning.

2012-01-18 @ 12:01:31
Postat av: Stefan A

Precis AW Lööf och Fridolin kunde slå sig samman och bli det perfekta frikyrkopastorparet med sina visioner och drömmar svävande i det blå.......

2012-01-18 @ 12:35:15
Postat av: AWSvensson

Återigen visade Reinfeldt sin feghet eller oförmåga att ta debatten med Jimmie.För Fridolin var Malmö det himmelska riket,en uppfattning som inte delades av Jimmie. I vanlig ordning så får Jimmie ett gott betyg, den ende som hade en syn på Sverige som överensstämde med verkligheten.

2012-01-18 @ 12:50:09
Postat av: Sommaren med Vanja

I talarstolen står Annie och pratar sej varm för arbetskraftsinvandring till IT tekniker utbildade gruvarbetare,var fick hon i vällingen som liten?

Kommer dessa från Mena länderna då då en ren lögn.

Lägg märke till att momshöjningen är mest för invandrarungdomar,vilka givetsvis inte får några jobb, momsen stoppar många krögare direkt i fickan.

Här står det klart vilka Annie värnar om.

Meningslösa stilpoäng till Lövet när hon hälsar Jonas välkommen som en i raden av män som partiledare.

Det stora feministpartiet har slagit till igen.

"Allt åt alla","mobbar aliansen stackars Jonas med.

Fast det är ju problemet för honom att hans politik aldrig skulle fungera,fast det är ett mindre problem för Jonas,ty verkligheten är inget för honom.Nästa gök som kravlar upp är "Knorrlund" som börjar dilla om dom kvinnor som "importeras" till Sverige ibland av mindre snälla gossar,vilka jag inte skall skriva vad jag vill göra med dessa.

Tack Jan Björklund för att du läste högt ur denna pajas önskelista,där alla skall ha allt.Båda två talare har lyckats jämföra äpplen och päron

Detta görs av medvetet av intelligenta Sverigefiender."Lill Gahrton slår som vanligt nya rekord i ordbajseri och naivitet,bara att lyssna på pojkstackarn."Jimpa sköter sej bra serverar den ensa sanningen efter den andra i plytet på lögnarna med stora plånböcker och rymligt samvete.

2012-01-18 @ 13:14:56
Postat av: Sommaren med Vanja

I Sveriges riksdag debatterade nyss två clowner om transsexuella personer rätt till sterilisering?

Skönt att svenska folket får lite insyn detta stora ämne.

2012-01-18 @ 13:45:24
Postat av: Svensk realist

Lyssnade sporadiskt på partiledardebatten men tröttnade snart på alla floskler, speciellt från stolpskotten Annie "Smilet" Lööf och "Gösta Frigolit"... Vad de ska säga i debatten kan man i förväg "räkna ut med röven och en dålig Ballograf" som en filosofiskt lagd god vän en gång sa (jag förstod inte riktigt symboliken i hans liknelse och tror inte jag vill veta några detaljer heller heller...)

2012-01-18 @ 14:03:37
Postat av: dille

Såg debatten och kunde konstatera att Jimmie Åkesson som vanligt skötte sig bra. Kunde notera Juholts plågade blick när han lyssnade på när Jimmie talade om brottsligheten och sjuklöverns katastrofala brist på ansvar.

Juholt tänkte nog på att hans parti förlorar många sköna röster på grund av SD:s ansvarsfulla politik.

Kanske tänkte Fridolin ungefär på samma sätt när han använde ordet "ANSVAR” i varje mening. Det var han som förde en ansvarsfull politik, menande han.

Men Fridolin tar inget som helst ansvar för alla dem som blivit rånade på sina mopeder eller mobiltelefoner. Han tar inget ansvar för dem som blivit misshandlade eller mördade.

Det är just den avsvarslösheten som SD i sin politik vill rätta till med en ansvarsfull politik. En politik som tar ansvar för brottsoffren och för säkerheten på gator och torg.

2012-01-18 @ 15:43:37
Postat av: AWSvensson

Va det fler än jag som lade märke till hur omtänksam Reinfeldt var för alla länder och folk i Europa förutom Sverige.Han oroade sig för allt och alla men inte den minsta oro för det här landet och dess befolkning. Nej varför skulle han det,Svenskfientlig som han är .

2012-01-18 @ 15:57:38
Postat av: Helena

Nu vitpixlar Aftonbladet till och med händerna på mörkhyade.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14225245.ab

2012-01-18 @ 16:02:32
Postat av: AWSvensson

Helena:Ja inte är hon vit som snö.

Postat av: Lars

Håller med om att vi behöver fler kompetenta arbetsföra invånare men många av dem som kommer till Sverige är varken arbetsföra eller kompetenta. Kan Reinfeldt, Fridolin och Lööf förklara för oss ovetande vilken företagare vill eller kan anställa en analfabetisk kvinna insvept i tyg från topp till tå och som har en religion som förbjuder henne att vistas bland andra män än sin egen make. Sanningen är att hon med största sannolikhet hamnar i gruppen som behöver försörjning av de allt färre arbetsföra.2012-01-18 @ 16:50:19
Postat av: Lassekolja

Jag såg Riksdagens partiledardebatt idag och jag har följande synpunkter:

1) Normalt känns det som balsam att lyssna på Jimmie men replikskiftet mot Reinfeldt var förvånansvärt lamt.

2) Jag ser Fridolin och hans miljöparti som vår huvudmotståndare, iaf som provocerar mig mest av alla partier. Att Jimmie INTE tog replik på honom, gjorde mig mycket besviken.

3) I replikskiftet mot Jan Björklund missade Jimmie en mycket viktig aspekt betr. nicab i skolan; Hur skall en lärare kunna betygsätta en elev om han inte vid, för betygsättning avgörande tillfällen (läxförhör, prov, etc.), med 100%säkerhet, kan identifiera en elev, som gömmer ansiktet i en nicab? Håller däremot med Jimmie i att det är fegt att låta enskilda lärare fatta beslut, som t.o.m. kan ge en lärare problem, utöver dem som en lärare redan har i den svenska skolan.

4) Jimmies replikskifte med Annie Lööf blev vi TV-tittare snuvade på p.g.a. ett sändningsavbrott i skiftet mellan Svt2 och KK(Kunskapskanalen).

5) Jimmie höll ett lysande anförande men missade att bemöta Gustav F.´s anklagelser om "svartmålning" av Malmö, när Jimmie, som ensam partiledare, helt enkelt bara gav en verklighetsbeskrivning av läget i Malmö. Att den inte är särskilt ljus kan man verkligen inte lasta "budbäraren" för utan är tvärtom en mörk konsekvens av bl.a. MP´s "politik"!!

Postat av: Svensson

Nu måste vi Svenskar börja ta ansvar för vårat egna land, läs mer här http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/2012/01/18/svenska-foraldrar-maste-ta-ansvar-for-sina-barn/

2012-01-18 @ 17:44:47
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Sommaren med Vanja

Med anledning av blogginlägget så verkar det som om någon i Kalmar eller Oskarshamn/Stockholm är med i fel parti?Vid utförsäljning så får man kapital men vården blir inte billigare, förmodligen dyrare på sikt,så agerar man när det finns svarta hål attt hälla pengar i.

På detta sätt naggas "kakan" Sverige hela tiden och folk sväljer det, obegripligtPrecis som någon skrev som at pissa i byxan först blir det varmt, sedan mindre behagligt fast då är arkitekten borta med en fet pension.På något sätt känns det för övrigt fel att någon skall bli snorrik på vård skola omsorg.

Har jag blivit kommunist nu?Varma kramar från Vanja von Wanker.

2012-01-18 @ 18:00:04
Postat av: Sommaren med Vanja

OT : Ytterligare ett hjältedåd av journalistkåren:

Utredningen om pojken som skulle ha blivit ifrånåkt av sin pappa efter en innebandtunering läggs ned byggde på ett missförstånd.

Dessutom får väl den intervjuade ledaren anses som en stark kandidat till veckans "Juanita de la Hojjapris",vilken koll på läget detta ägg hade.Fast bäst var dieselkraftverket utanför en hamburger restaurant ,vilket scoop för Irina Ivan Pjotr och Igor.Vilka hjältar dessa plattfötter är alltså.

2012-01-18 @ 18:12:32
Postat av: Lassese

Annie Lööf verkar mer än lovligt naiv och påminner om en barnunge som inte lärt sig tala rent och som kompenserar sin oförmåga/okunskap genom att le stort och tindra med ögonen.

Fridolin gjorde faktiskt bra ifrån sig och så gjorde även den nye vänsterledaren.

Det vore synd om Juholt tvingades avgå. Han har potential att bli en verklig färgklick i politiken.

2012-01-18 @ 19:04:04
Postat av: Ronny

Vad tyst det har blivit om massvåldtäkten i Mariennelund, och då speciellt på Thoralfs blogg, som jag utgår ifrån har många bloggläsare från just detta område?!

2012-01-18 @ 19:54:50
Postat av: Thoralf Alfsson

RonnyFinns inget att rapportera förrän rättegången kommer igång.

2012-01-18 @ 19:55:55
Postat av: Tjadden

Lyssna på den här videon om EU myglet.http://www.friatider.se/barroso-talar-ut-eu-representerar-inte-medlemsstaterna

2012-01-18 @ 20:13:36
Postat av: Fredrik

Hej Thoralf!

Hoppas du kollar på uppdrag Granskning!KOMMUNAKUTEN!!Ja de är väl bara anmäla kalmar kommun till detta.

Fanerdun,salve,universitetet osv osv...Sen de här med taxi chaufförer som kör!

Vilka as!!2012-01-18 @ 20:52:24
Postat av: Magentan

Om partiledardebatten:

Fredrik Reinfeldt håller stilen, självbelåten och arrogant.Jimme Åkesson håller också stilen. Han är lugn, ärlig och tydlig, och det är en befrielse att ta del av hans förnuft och klarsynthet i skarp kontrast till de övrigas slentrianmässiga sätt att rapa upp sina äppelkäcka och verklighetsfrånvända åsikter och meningslösa förslag till åtgärder för att vända det alltmer katastrofala läget i Malmö och övriga orter i landet,där vi allt snabbare närmar oss samma förödelse.På SD:s hemsida finns en video på hela partiledardebatten.

https://sverigedemokraterna.se/2012/01/18/6658/Eftersom det blir jobbigt att lyssna på ALLT gaggande från de övriga partiledarna har jag försökt leta upp de ställen där Jimmie Åkesson deltar i replikskiften och hitta hans eget anförande.Finns det möjligheter att lägga ut ett klipp här som enbart innehåller Jimmies anförande med efterföljande replikskiften? (För oss som utan att anstränga oss ändå vill höra åtminstone en del av hans deltagande i debatten.)

2012-01-18 @ 21:02:39
Postat av: sophia

Magentan@På Svt forum/Svt play ligger debatten uppdelad på partiledare.

Jimmie skötte sig bra och visst är det är härligt att höra förnuft och klarsyn tala.2012-01-18 @ 22:33:48
Postat av: surkart

En del berömmer Fridolin och Sjöstedt att de var så bra i partiledardebatten. Sjöstedt var väl något mindre aggresiv än Ohly, men rätt mycket samma skrot och korn. Väldigt mycket samma politik och har lagt på ett extra kol om klimatet. Trodde han skulle göra sig mycket bättre. Fridolin är en lättviktare som inte kommer nå upp till framförallt Wetterstrand. Inte för att jag gillade pladdermajan Wetterstrand, men tror hon gick hem i stugorna mycket mer än Fridolin kommer att göra. Sjöstedt kanske kan lyfta kommunisterna lite men tror det är marginellt. Åkesson får godkännt men han måste spänna av lite, bli lite mera ledig i sin framtoning. Vore jag han skulle jag kolla Nigel Farage, även om han naturligtvis inte helt kan kopiera hans stil till svenska förhållanden. Åkesson var riktigt bra i något replikskifte, när han visade lite glöd och patos kring det alltmer havererade Sverige och integrationen.

2012-01-18 @ 22:39:58
Postat av: Magentan

Tack Sophia!

2012-01-18 @ 23:40:25
Postat av: Hacke

Ja, det måste höra till de svårare balanskonsterna det Juholt nu ger sig in i. Utförsäljningen av de statliga tillgångarna inleddes och accellererade med sossarna. Nu när det håller på att gå överstyr i Alliansens ansvarslösa regi lär det bli svårt att bli trovärdig som kritiker till samma politik.Det finns bara ett trovärdigt alternativ i riksdagen idag.

2012-01-19 @ 10:15:59
Postat av: Anonym

2012-01-19 @ 10:46:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0