HÄGGLUND KVAR SOM PARTILEDARE FÖR KD


Almedalen 2008                      Foto Thoralf Alfsson

Kristdemokraterna vågade inte välja en ny partiledare och det tror jag var bra för oss Sverigedemokrater. Nu kommer inom kort KD även släppa sitt motstånd mot sterilisering vid könsbyten. Det blir i så fall ännu ett avsteg från den kristna värdegrunden. Med Mats Odell som partiledare hade det säkert varit en annan inriktning på politiken. Jag är övertygad om att Fredrik Reinfeldt applåderar att Göran Hägglund sitter kvar. Nu behöver han bara prata för ”broder 4-procent” när det är dags för val 2014.

Erik Almqvist skriver idag lite om KD.

Dock tror jag att denna räddningsaktion för KD 2014 även kommer gälla Centerpartiet som kommer förlora i opinionen fram till 2014. Annie Lööf kommer inte klara sin uppgift som näringsminister. Det kan med andra ord bli väldigt jobbigt för Alliansen.

Socialdemokraterna har däremot ännu en gång gjort en ”Juholtare” trots att Håkan lämnat partiledarjobbet.
Jag tänker givetvis på Finanspakten/Europakten där nu socialdemokraterna säger ja tillsammans med Alliansen. Därmed lämnar man walkover till Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt. Det syns redan i opinionen. Tyvärr får SD inget större mediautrymme trots att vi är lika negativa som Vänsterpartiet. Men det kanske även beror på vårt eget agerande där vi kanske skulle våga agera mer aggresivt. Vi låter Vänsterpartiet ta många grattispoäng. Något jag har svårt att acceptera.

När det gäller europakten får jag en känsla av att det är början till ett sönderfall inom EU.
Nu finns det EU17 och EU27. I framtiden kanske vi även har EU23 eller EU24. Det kommer bli väldigt märkliga konflikter om vem som får vara med och vem som inte får vara med på alla möten. Jag tror dessutom att motsättningarna inom EU kommer att öka när PIGS-länderna inte vill följa de regler som Angela Merkel och Sarkozy ställer på dessa länder. Att Frankrike fått en sån särställning inom EU är faktiskt ganska märkligt.


Kommentarer
Postat av: allemand

"Now you are talking" som de stora grabbarna skulle sagt. Precis som jag sagt så många gånger tidigare så verkar SD ha givit W/O till politiken mediamässigt. Ingen skall tro att någon vrålsatsning 2014 ger resultat.Jonas S har jag varnat för tidigare, han får den uppmärksamhet som SD borde fått med tanke på procenten. Trevlig helg.

2012-01-28 @ 20:00:36
Postat av: Blazej Lukasik

Politik är ett schackspel. Detta drag från Alliansens sida var ett stort misstag. Nu väntar jag med spänning på SD´s motdrag.

Jag övertygad om att alltfler inser att vi har blivit manipulerade av svenska medier och vänder sig till Internet som den huvudsakliga nyhetskällan. Sd borde satsa mer på Internet. Thoralf, du gör ett utmärkt jobb med ditt bloggande, fler SD-politiker borde blogga dagligen.

2012-01-28 @ 20:26:52
Postat av: Systemfel

Jonas Sjöstedt är inget "hot" mot Sd och dess väljare, V tar inga röster från Sd.Självklart borde Sd markandsföra sig mot EU/EMU och dess överstatlighet mer. Det borde finnas en mängd S och alliansväljare som är emot EU/EMU, där finns potentialen.

2012-01-28 @ 20:32:21
Postat av: errbe

Det är inte märkligt att Frankrike har en särställning i EU. "Beslutsfattare" i Frankrike har nästan alla gått i någon av elitskolorna. Dessa är värre än i UK, när det gäller nationalstolthet, för att inte säga hybris. De lever fortfarande i Napoleons republik.De grundade EU.De har varit halsstarriga i alla lägen, när det gällt att försvara franska regler. Jag var med när man diskuterade trafikreglerna för rondeller. Sverige, Tyskland och flera andra hade den synnerligen logiska regeln att den som befinner sig i rondellen har förkörsrätt, fast de kommer från vänster.Fransoserna höll på den heliga högerregeln. Tillämpar man den konsekvent, blir det trafikstockning: alla får komma in, men ingen får chans att köra ut. Det är alltså bara om tillräckligt många inte håller på sin rätt som trafiken kan flyta. Men fransoserna lade in veto på uppluckring av högerregeln. Därför har vi i Sverige alltid en skylt för huvudled innan vi kör in i en rondell.Ett annat fall är de mopeder som har fyra hjul, kaross och ratt. Frankrikes tekniska idioter till jurister klarade inte av skilja på en cykel med motor och ett fordon med motor på max 50 cc, så de accepterade att det kunde ha fyra hjul och kaross.Nuvarande generation fransoser har gått med på en harmonisering, så de kallas visst inte mopeder längre.Sarkozy förutsatte tidigt att reglerna för budgetkontroll inom eurozonen inte skulle behöva gälla Frankrike.Ta sedan idiotin med flytten fram och tillbaka till Strasbourg.Jag köper aldrig franska viner. . .2012-01-28 @ 21:17:06
Postat av: allemand

@Systemfel, läs vad jag skrev. Han är ett hot på det sättet att han får uppmärksamheten. Därför måste SD börja höras och synas, precis som Thoralf skriver.

2012-01-28 @ 21:52:44
Postat av: Magentan

Från SvD om "Apatiska barn" och "resebyråer "som säljer asylresor till Sverige:"En centralt placerad tjänsteman med god insyn i asylärenden bekräftar för SvD att det förekommer uppgifter från flera håll i det forna Sovjet om att barn används som redskap i asylprocessen:

– Det är alldeles för många barn som utnyttjas så här. Goda människor i Sverige har svårt att förstå hur långt människor kan gå för att få ett uppehållstillstånd.

Jag upplever att det har blivit värre och värre de senaste åren. Många är mycket upprörda över svenska myndigheters naivitet, säger personen."

[...]

"En av ”resebyråerna” i centrala Moskva ska under förra året ha använt i sin reklam att de förmedlat asyl till över 700 personer till Sverige från Ryssland, Jugoslavien, Azerbajdzjan, Kosovo, Irak, Somalia och Kina. Priserna varierar mellan 3 000 och 15 000 dollar."Läs mer: http://www.svd.se/nyheter/inri...

2012-01-28 @ 21:58:09
Postat av: Magentan

Länken:

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/rysk-resebyra-lar-ut-apatibluff_480817.svd

2012-01-28 @ 21:59:18
Postat av: Magentan

@ SystemfelHåller med Allemand om att Sjöstedt är ett hot på det sättet att han tar hand om uppmärksamheten.Här är t ex ett typiskt tillfälle där Sjöstedt får uppmärksamhet som lika gärna Jimmie Åkesson kunde ha fått för en liknande artikel.

2012-01-28 @ 22:14:14
Postat av: Magentan

Länken:

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/europakten-laser-oss-vid-hogerpolitik_6805647.svdoch Godnatt :)

2012-01-28 @ 22:15:37
Postat av: Repell

Annie Lööf trampade i klaveret direkt som tillsatt partiledare.Jag tänker på gamla Gunnar Hedlund, det var en genomärlig politiker, en sådan person skulle gå hem i vilket parti som helst.Och stackars Centern har väl inte någon kandidat som kan vara bra för Sverige, så bra, att någon vettig människa kan få förtroendet för detta parti.

2012-01-28 @ 22:35:31
Postat av: Tjadden

KD var i mina ögon ett dåligt skämt,när de kom in i Riksdagen, enär jag råkar vara släkt med Mats Odell (ingifte)

Jag har dålig erfarenhet av Pingströrelsen och vill helst se KD åka ut ur riksdagen.

2012-01-28 @ 22:43:26
Postat av: Hulda

Med Odell som KD-ledare hade partiet mer stått upp för KD,s grundvärderingar. Men nu kommer besvikna KD,are att sakta men säkert söka sig till SD.

2012-01-29 @ 00:08:42
Postat av: Nizze

Du skriver "Men det kanske även beror på vårt eget agerande där vi kanske skulle våga agera mer aggresivt."Kan bara hålla med. SD måste bli mycket mer aggresivare gällande EU. Ni ger bort för mycket gratispoäng till V. Men jag håller även med att SD blir ignorerade av svensk media, men lite mer högljudda måste SD bli.

2012-01-29 @ 01:01:28
Postat av: Da Capo

Här får du medhåll, Thoralf.Kul när de stora kanonerna kommer fram till samma, nästan, slutsats som du.

Skall vi hoppas på en väldigt stor skräll?http://www.svd.se/naringsliv/dr-doom-forutspar-perfekt-storm_6302130.svdnourielroubini.blogspot.com/

2012-01-29 @ 01:59:47
Postat av: SD

Tron i partistyrelsen är för stor på att vänstersvängen 4månader innan valet ska ge resultat. Tvärtom innebar den att partiet med nöd och näppe lyckades ta sig över 4% spärren.När det gäller EU-motståndet kan man jämföra med en annan fråga. Vi har alla hört nu otal gånger av Söder och Åkesson, vilka har mitt största förtroende skall sägas, att SD stoppat kastrereing av smågrisar utan bedövning men inte ett skit och framförallt inget intelligent inlägg om europapakten, eurokrisen eller penningpolitiken generellt, trots att det allt är den grundläggande anledningen till att vi har den invandringspolitik vi har. Splittring av nationalstaten och uppsugande av den överlikviditet som skapas vid lånebaserad tillväxt som annars skulle skapa inflation.Debattartikeln i SvD var totalt intetsägande och visade att man inte är pålästa och har den analys som krävs.Detta är på väg att bli en partiskandal faktiskt men jag tror och hoppas att det är på väg att bli bättre eftersom misstaget var att sätta Sandstedt i EU-nämden som jag vidhåller är den viktigaste nämnden av alla.Det vi kommer se, och varför det är så viktigt att gå med, är en grundlagsändring denna mandatperiod som befästs nästa mandatperiod då också en riksdagsbeslut (utan folkomröstning) är planerat att tas om en anslutning till Euron. Pakten kommer ju vara nödvändig för anslutning."Banken lånar ut till länderna som sparar i "Banken" som lånar ut mer alldeles alldeles underbart det behövs bara lite kärnkapital för att få raketstart på pyramidspelet egentligen hade det räckt med 1 Åuro.2012-01-29 @ 02:01:52
Postat av: S-E Karlsson

Håller med om att SD måste synas mer på "banan", vi måste bli mycket mer aggresiva , det är lätt att sitta framför datorn och säga detta men det är sanningen ! Har ett tips ,ställ upp för dem som tillhör den pågående vanvårdsutredningen och propagera för att dom ska få den ersättning som dom är lovade , många av den kategorin är till åren vordna och lämnar jordelivet utan att ha fått den ersättning som utlovats! Själv trampar jag på har blivit närmare 80 än 75 så åren rullar iväg .

2012-01-29 @ 06:23:52
Postat av: Magentan

"Men "En trygg och värdig ålderdom" är ju sedan länge en av SD:s tre viktigaste politiska frågor!

Och nu har V snott denna viktiga fråga från SD! SD har alltså inte nått ut med sitt budskap till den mycket viktiga åldersgrupp (50-64 år), som dels har föräldrar i äldrevården och dels själva närmar sig pensionsåldern!"För några dagar sedan påpekade jag ovanstående här efter att V lyckats komma upp till nästan 9% i opinionsmätningarna och man i SVD:s rapportering kunde läsa följande:

"Sitt allra starkaste stöd har V nu i åldersgruppen 50–64 år. Där har man 13,6 procent av väljarna bakom sig. Svensk inrikespolitik nu handlar inte om regeringskompetens och ekonomi utan mest om äldreomsorgen."De senaste två månaderna har man haft en lång rad debattartiklar (14 st) om äldrevården i SvD. Så gott som samtliga partier har lämnat sitt bidrag till dessa. Men jag har ännu inte sett något från SD trots att "En trygg och värdig ålderdom" alltså skulle vara en av SD:s tre viktigaste frågor!Senaste bidraget till äldrevårdsdebatten var från lille Fridolin och MP (27 jan).

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/hoppas-de-andra-allianspartierna-lyssnar-pa-kd_6803367.svd

2012-01-29 @ 09:51:55
Postat av: Magentan

FLER ARTIKELTIPS FÖR SD

"Mänskliga rättigheter blir instuvade i månkulturalismens färgrika paket som till och med sponsras med skattepengar i sin helhet av välmenande svenskar tyngda av rasismens och kolonialismens arv."Detta skriver samhällsvetaren Bahareh Andersson idag i en Newsmill-artikel. Där står också att: "Det var inte för längesen GP publicerade min artikel om en skolrektor i slips och kostym från en religiös friskola som förkunnade, alltså i Sveriges Television, att ”fyra fruar är bra för en man” därför att det motverkar otrohet."Bahareh Andersson riktar även sin ilska mot Gudrun Schyman (som är förbannad på Anders Borgs hästsvans) och Maria Wetterstrand (som tycker att det är pinsamt att unga tjejer ska växa upp med den viljan att bli prinsessor eller drottningar med orden):

"Kära medsystrar efter det är att skandalen uppdagades med en skolrektor med medeltida kvinnosyn som finns i riksdagen idag så sträckte jag ut en hand om hjälp. Ingen av er höjde rösten."Har SD (SD-kvinnor kanske) några planer på att "höja rösten" om detta i någon artikel? I PAPPERSMEDIA alltså.http://debatt.svt.se/2012/01/28/for-att-komma-till-ratta-med-hederskulturen-maste-vi-vaga-se-sanningen/

2012-01-29 @ 10:28:43
Postat av: Lotta

OT/ Julia Caesars söndagskrönika är som alltid lysande och rekommenderas. Ekon från forntiden del 2 heter den och tar upp konsekvenserna av kusingiften som ökar i landet.

Postat av: Hulda

Lotta...

Skrämmande läsning om alla kusingiften och deras konsekvenser. Men våra fega myndigheter och journalister bara blundar............

2012-01-29 @ 11:30:18
Postat av: Anna K

Avståndet mellan rika och fattiga ökar i vårt land. Det har bland annat sin grund i löneskillnader. För en modern människa faller det sig naturligt att varje människa skall kunna försörja sig och kunna leva på sin lön, men så är det inte alltid.Det finns alltför många människor som lever på eller till och med under existensminimum. Det kan handla om pensionärer eller sjuka men även om arbetsföra människor som hamnat i svårigheter och lever skuldsatta i evigheter.Över en halv miljon av Sveriges invånare finns i Kronofogdens register. Folk i allmänhet tycks tro att det handlar om drogmissbrukare, utstraffade, slarviga personer som faktiskt får skylla sig själva. Men så är inte fallet. De allra flesta är vanliga människor som genom otur i livet kommit att hamna hos Kronofogden. Det kan ha varit felslagna affärer, kraschade äktenskap, olyckor eller sjukdom som orsakat att man inte klarat av att betala för sig. De allra flesta vill göra rätt för sig men kan inte.Evighetsgäldenär, vad är det? Det är att aldrig bli skuldfri trots att du betalar. En tjuv eller en mördare blir fri efter ett visst antal år,

men den skuldsatte blir aldrig fri.Orsakerna är de metoder som samhället accepterat för indrivning av fordringar. Samhället har inen kontroll över hur detta tillgår.

Inkassobolagen köper och säljer portföljer med fordringar. Detta är en marknad som omsätter stora belopp och helt utanför myndigheternas kontroll.Tänker Sverigedemokraterna studera det beskrivna problemet och göra något åt detta av alla andra partier ignorerade problem?

2012-01-29 @ 12:29:14
Postat av: Fredrik

Såg att man åter igen skjutit i Malmö.

Är detta? Man läser AFB om Amerika på dekis.

Seriöst allstå! Varför lägga tid o pengar på att granska USA när man kan åka ner till Malmö o beskriva en Svensk stad/kommun på dekis.Såg att Jerzy Sarnecki cirkulerar i tv rutan.

Får han bestämma sig! Han har förnekat åtskilliga gånger att vi har problem. genom att säga att de alltid varit såhär och kriminaliteten ej ökat?Nu har vi problem helt plötsligt?

Han är en direkt länk till svenska myndigheter som gör exakt vad han blir tillsagd.Han har noll kredit ibland kollegor som man aldrig vågar sig på att intervjua! Sten Levander ibland men är ej omtyckt för där kommer sanningen helt opolerad.Ställ er frågan!Varför är det alltid och endast

Jerzy Sarnecki som visas upp och kommer med politikst korrekta utalanden.Kära medborgare,journalister,politiker och övriga

som har en känsla av att de är nåt som är allvarligt fel med och i Sverige idag.Speak up!

2012-01-29 @ 13:27:55
Postat av: kuffarhater

ni fuckin svennar

ni ger oss erat land

ni betalar för oss

ni är inte riktigt fuckin kloka

Bra! Vi landar

vi terroriserar you fuckin självmordare

vi våldtar deras fuckin kärringar

vi sparkar deras fuckin homos till helvete

vi tar över skiten

den är vår nu

tack tack

vi bara tar emot

hisingeng seved

rosengarten är vårt nu

2012-01-29 @ 13:28:18
Postat av: Fredrik

@KuffarhaterAntingen så är du en Nazze,skinskalle,AFA eller som du beskriver det. En bidragstagare som vi försökt anpassa till det svenska samhället men som allt för ofta har vi misslyckats för IQ nivån verkar ligga på samma nivå som hos en hund ungefär som slickar sig i skrevet:-)Så lufsa vidare för här har du inget att hämta!2012-01-29 @ 13:58:23
Postat av: allemand

@kuffarhater, du har tydligen haft problem med SFI. Ordet skrivs ert och inte erat.

2012-01-29 @ 14:24:02
Postat av: Repell

SDDet är dags för SD att ta upp sin dolda agenda och markera att partiet ser ingen annan vettig lösning än att avveckla mångkulturen för att rädda Sverige ifrån att bli Europas första U-land!

2012-01-29 @ 14:30:51
Postat av: Lotta

@kuffarhaterÄr du den nya svenskläraret? Ormet kruper.

2012-01-29 @ 14:38:05
Postat av: Svensson

Hägglund är en medelmåtta som lyckas hanka sig fram som en partiledare. Hägglunds mål är inte att förändra Sverige, utan att lyfta ut sin lön.

2012-01-29 @ 14:55:41
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Sommaren med Vanja

OT : "Kålla" Expressen "Superjägare skall fälla attackbjörn"

Hoppas svenska akademin är på hugget nu ,så att dessa nya ord skrivs in snarast .

Blir spännande att läsa om vad en superjägare samt attackbjörn är för något.

Duracelljägare skall jaga kusinbjörn?

2012-01-29 @ 15:04:38
Postat av: Sommaren med Vanja

Svensson : Där slår du nog "Greven"på framtanden

KD:s siffror pekar på att man ramlar ur riksdagen.

Bra en dåre eller en penningkåt person skulle då stanna kvar till det ofrånkomliga slutet valnatten 2014.

"Guran" kanske har en dominant "kökschef"?

Hur som helst går solen ned för "kjoljesus" 19 Sep 2014,Sverige tar då första steget mot "treblockspolitiken".

Det mest intressanta är hur många grodor "Smilet" och "Svetsaren" producerat fram till valet.

Inte alls omöjligt att två superpäron till får packa ihop valnatten 2014.

Skicka ned alla 3 superpolitikerna till Malmö så kan dom "prya" med dit kommenderade dialogattackpoliser från södra Sverige.

Absolut bäst vore att dessa fick åka på taket på en brandbil på väg till Rosengård, utan hjälm.

En foliehatt kan gå bra, eller en dumstrut.

2012-01-29 @ 15:24:02
Postat av: Calle

Betr. KD

Så går det när man lämnar kärnfrågorna, dvs. det som en gång fick väljare att rösta just på detta parti. Måtte SD aldrig glömma detta,och driva denna fråga hårt, SD är ju enda parti som är kritiskt till nuvarande invandringspolitik.

2012-01-29 @ 18:30:52
Postat av: MO

Får vibbar att SD har en sionistisk agenda.

SD har varit tveksamma som med S ja till Europakten.

Björn Söder med sionisten Kent Ekeroth på resa i Österrike.

Fortsätter det så här har jag vatten på min kvarn - SD har kapats av sionister och har en gömd agenda, som inte är för nationen Sveriges bästa, utan Sverige och svenskarna ska bistå sionisterna: mot Islam, mot muslimer och för staten Israel, för judisk makt inom bank&finans, judisk makt inom media och underhållningsindustri, samt att hjälpa globalisterna till en världsregering, ett tredje världskrig och fn vet vad.

2012-01-30 @ 12:50:59
Postat av: Tål vi sanningen?

Nån mer som tycker svensk propagandamedia börjat rapportera mer med negativa notiser om andra kulturer?

Som hedersmord, hedersmisshandel, bortgifte, islamrelaterade massakers o s v.

Verkar som om svensk propaganda nu ska börja smutskasta våra kära invandrare och dess bakgrund/kultur - för att driva upp en rädsla, ett avstånd och t o m hat.

http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.843318-fodde-en-dotter-mordadesFörst har vi massinvandring av muslimer och kriminella som uppmuntras av kontrollmedia - sen rapporterar media om dem, hur illa det är. Men man gör det sublimt och låter vanligt folk stå för de grova påståendena, vilka de senare vi bestämt tar avstånd från (så media ej får nån skuld eller ses medverka).Verkar inte detta upplägg som rent sionistiskt drömscenario? Få västvärlden att ogilla sionisternas långvariga fiende; Islam och muslimer?

Det är ju detta Avpixlat sysslar med, och de har en sionistisk agenda, vilket inte alla har uppfattat, för Avpixlat smyger med den, bara för att manipulera så många som möjligt.

2012-01-30 @ 13:32:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0