GYLLENE LÄGE

Det är uppseendeväckande vilket utrymme som Miljöpartiet och Vänsterpartiet får i media i och med den kris som Socialdemokraterna genomlider. Att dessa partier fått ökade opinionssiffror den senaste tiden nämns titt som tätt i nyhetsprogram, debattprogram, morgonsoffor o.s.v. Att även Sverigedemokraterna gynnas nämns dock inte med ett enda ord i något av programmen.

Inte ens när dagens Sifo undersökning diskuterades kom Sverigedemokraterna upp. Uppenbarligen ser medierna en risk i att SD kan dra nytta av kaoset inom Socialdemokraterna och därmed skall SD tystaS i största möjligaste mån. Med andra ord locket på i media när det gäller SD.

Nu tycker jag dock att partiledningen har en gyllena chans att plocka väljare genom att komma med offensiva utspel genom vår partiledare Jimmie Åkesson som borde kalla till presskonferens om t.ex. Euro-pakten, pensionerna, äldreomsorgen o.s.v.

Jag jobbar på med de lokala frågorna och får då och då något publicerat i någon tidning.

Barometern

Vår Landstingsgrupp i Kalmar län jobbar verkligen hårt och har lyckats få in flera debattartiklar under den senaste tiden. Alla finns inte på nätet men här kommer några av dem.

BarometernVimmerby Tidning, Vimmerby Tidning, Västerviks Tidning

Att till och med Alf Wesik på Vimmerby Tidning nu tar in våra debattartiklar är ett "stort" steg framåt.

Jag hoppas att man jobbar lika hårt även på andra håll i landet med att föra fram vår politik även på kommunal och landstingsnivå. Det kommer utan tvekan ge resultat 2014.


Kommentarer
Postat av: Hasse

Juholt fick troligtvis avgå pga av sina uttalande om att inte stödja euron.

Både Åsbrink (Goldman Sachs) och Göran Persson har kritiserat Juholt för dessa uttalanden - och Åsbrink/Persson har förordat en svenskr eurointräde.Den som inte stödjer euron får räkna med mediedrev och avsättning.

Nästa S-ledare kommer garanterat stödja ett eurointräde.

2012-01-23 @ 01:28:41
Postat av: MakingBacon

Jag tycker det är lite roligt att se hur SD växer sakta men säkert trots att PK-media försöker undanhålla det. Att SD växer långsamt är ett sundhetstecken. Det blir säkra väljare. En snabb uppgång åtföljs oftast av en nedåtgående rekyl. Den rekylen skulle PK-media basunera ut. Att SD fördubblar sig varje val är en säkrare väg att gå för ett stabilt väljarstöd.

2012-01-23 @ 08:50:26
Postat av: Hacke

Medias favoriter mp och v lär vi få i överdosering i fulmedia fram till valet. Hos dessa partier återfinns merparten av sympatierna hos den svenska journalistkåren (enligt en undersökning för några år sedan, en ny är f ö på gång). Nu kan man ju dessutom hävda nyhetsvärde med de nya partiledarna och situatioen med en vacklande samarbetspartner. Media kommer sannolikt att i än högre grad än tidigare fungera som deras viktigaste vallokomotiv.

Det vill nog till täta utspel från sd för att få del av lite uppmärksamhet, om media nu inte lyckas rota fram något negativt förstås.

Å andra sidan har sd den kanske viktigaste faktorn som garant för fortsatt stabil tillväxt - verkligheten. Den har övriga partier och framförallt media dålig eller i det sistnämnda fallet obefintlig förankring i.

2012-01-23 @ 09:09:59
Postat av: Magentan

"KÄRLEKSINVANDRING"?

Här kommer (lite OT) det som jag inte hann skriva i föregående tråd.

Innan ni tar del av nedanstående information bör ni läsa gårdagens söndagskrönika "Ekon från forntiden" av Julia Caesar, som finns här:

http://snaphanen.dk/2012/01/22/sondagskronika-ekon-fran-forntiden/#more-112625En av de sajter som propagerar för massinvandring på nätet har det förtroendeingivande men tyvärr falska namnet "migrationsinfo.se" med den ännu mer bedrägliga underrubriken "fakta om invandring".

Under kapitel "Anhöriginvandring" (länk nedan) finns där ett cirkeldiagram, uppdelat i tre delar som ska illustrera de tre olika grupperna av anhöriginvandrare till Sverige.Den absolut största delen i cirkeln, 85,6%, har benämningen "KÄRLEKSINVANDRING"!!!

Under diagrammet finns följande förklaring till denna romantiska benämning:

"I och med att världen blir mer global och fler internationella kontakter etableras ökar också anhöriginvandringen då människor finner kärlek i andra delar av världen. Under 2000-talet har denna typ av invandring successivt ökat i antal och utgör en majoritet av all anhöriginvandring."En mer adekvat benämning på denna stora, röda del av diagrammet hade nog istället varit KUSININVANDRING eller TVÅNGSÄKTENSKAP.Den falska och enfaldigt naiva benämningen "KÄRLEKSINVANDRING" påminner mig om ett av alla de indoktrineringsprogram om vår "lyckosamma invandring" i Sveriges Radio som jag råkade lyssna på för drygt 10 år sedan (något år innan Fadime mördades på grund av hennes vägran att gifta sig med en kusin från hemlandet). Programledaren intervjuade då en tonårig invandrarflicka som nyss hade återvänt till Sverige efter ett besök i sitt hemland och som nu skulle berätta vad som hänt henne vid besöket där borta. Programledaren fick då den "trevliga" upplysningen att när flickan skulle åka och hälsa på i sitt hemland igen nu till sommaren så skulle hon GIFTA sig där."Oooh så roooligt!" utbrast programledaren entusiastiskt och undrade vem den lycklige brudgummen kunde vara.

"Det är min mammas kusin" blev svaret."Enligt statliga Ungdomsstyrelsens undersökning 2009, ”Gift mot sin vilja”, upplever 70 000 ungdomar mellan 16 och 25 år att de inte får välja vem de ska gifta sig med."

Källa: http://www.ungdomsstyrelsen.se/ad2/user_documents/GiftMotSinVilja.pdf"Kärleksinvandring" - Jovisst!http://www.migrationsinfo.se/migration/sverige/anhoriginvandring/Nedan finns en länk till Newsmill om lanseringen av sajten "migrationsinfo.se", där det framgår att det är Tankesmedjan Fores som står bakom sajten. Fores är enligt Wikipedia "en liberal tankesmedja med miljöprofil som är baserad i Stockholm. Fores bildades 2007 på initiativ från Centerpartiet".

Blev någon förvånad?http://www.newsmill.se/node/22024

(Läs gärna kommentarerna också!)

2012-01-23 @ 09:37:43
Postat av: Sommaren med Vanja

Någon kanske kan lägga in en länk från Danska polistidningen som har en del funderingar/påstående om orsaksproblem till en del problem i Danmark .

2012-01-23 @ 10:18:30
Postat av: allemand

@Thoralf, det glädjer mig att se den "approchen" som bl.a Magentan och jag efterfrågat länge att den har tydligen även du insett. Hoppas att de stora grabbarna också förstår vad som behövs. Som sagt, varför så tyst från SD?

2012-01-23 @ 10:51:32
Postat av: AWSvensson

Det kvinnliga stupröret från Miljöpartiet satt under morgonen i TV soffan och glädjestrålande utbrast att överenskommelsen med Reinfeldt skulle medföra en human flyktingpolitik. Human för vem ,ja inte för den som genom neddragningar i välfärden ska vara med och betala. Nej den sidan av saken existerar inte i varken medias eller miljöpartiets värld.

2012-01-23 @ 10:58:31
Postat av: Skånepåg

Dansk Politi: "Stoppa bortförklaringarna".

Postat av: Tony Ingman

Nej något stort utrymme får SD inte i tidningar,

men man kan genom att läsa kommentarer till olika

artiklar, att det är fler och fler som nämner och

rekommenderar SD som det enda parti som jobbar för

Sverige, och det är ju hoppfullt.

2012-01-23 @ 11:07:58
Postat av: Sommaren med Vanja

AW Svensson : Till skillnad från SD som har en bright ledning samt väljare som bestämt sej för gott så har MP en ledartrojka som är totalt urspårade i hjärnan uppburna av trendröstande unga storstadsbor.

Partiet är som en instabilt korthus lindrigt sagt.

V får en massa sossar som säger att dom skall rösta på dom 2014 vilket inte sker givetvis.Ps Vanja tror att AW Svensson är en riktig kraftkarl stark som en björn,bara en känsla tihi.

2012-01-23 @ 11:24:40
Postat av: joffe

Nu om någonsin ska vi förvänta oss att Åkesson tar till storsläggan och tala KLARSPRÅK i Riksdagen. Var frän och rättfram som Wilders och Farage.Tala folkets språk om Sveriges okontrollerade misslyckade invandringspolitik ombesörjt av kriminella massinvandringsprofitörer som säljer ut Sveriges välfärd. Du måste tuffa till dig Jimmie och tala SD-språk fullt ut!Svenska fattigpensionärer lider och nyanlända fåraherdar lever loppan med skattefria bidrag överstigande pensionärslön för oss "inbölingar" som jobbat i 30 - 50 år fortfarande betalande skatt...SVERIGE behöver en orädd LEDARE som du som har kunskap och underlag för ATT RYTA TILL - HÖGLJUTT!Basera fakta grundade på Affes statistik, Julia Caesars krönikor, Sandelins artiklar och svenska folkets nödrop i bloggvärlden. Kort sagt AGERA i Riksdagen. Tala ut var fräck och du har ju alla fakta bakom dig att bli en vinnare NU OCH I FRAMTID.Jag har utomlands väntat på en strong politisk ledare i 30 år. Go for it. Y O U C A N D O I T N O W J I M M I E !2012-01-23 @ 11:41:20
Postat av: Nils Dacke

Sveriges Radio meddelar att Ryssland ökar kraven på dom som vill invandra.Finns ännu inte på webben.Sverige framstår allt mera som ett mycket konstigt land, med ledning av människor som inte bryr sig om dom som redan finns här.Kommer även ihåg presskonferensen när Putin gav Rainfelt en "känga" om demokrati

2012-01-23 @ 12:17:09
Postat av: Skånepåg

OTSom omväxling lite info om några "trevliga" pojkar, som verligen visat den företagsamhet i det "Nya Sverige" som Ullentuss och vissa andra naiva politikersluskar anser är så betydelsefullt för landets kulturella utveckling.

Postat av: Karlskronabloggen

@ MakingBaconJag håller med dig helt där! Det är bara bra att det är en långsam uppgång för Sverigedemokraterna och det finns ju inte en chans att någon som bytt till Sverigedemokraterna skulle byta tillbaka till något sju(k)klöverparti.Säkert ligger ju också siffrorna några procent högre i verkligheten.Sen är det ju bara att se på Avpixlat som idag fyller tre månader men för länge sedan kört förbi TV4 och Sydsvenskan i besöksantal och nu ligger på plats 59 i Sverige och närmar sig Göteborgs-Posten!Fantastiskt jobbat på bara tre månader och jag hoppas alla hjälper till att sprida information om både Avpixlat och Thoralfs blogg!

2012-01-23 @ 13:15:12
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: egon

Risken är väl att om S blir mindre så mister SD sin vågmästarposition. Önska ett lagom stort S-parti

2012-01-23 @ 14:48:27
Postat av: Da Capo

«Forberedelse till Ragnarök«På SNAPHANEN.DK publicerar Fjordman det genmäle som 'Dagsavisen' förvägrade honom, sedan tidningen i en svinaktig artikel jämställt honom med Anders Behring Breivik.

http://snaphanen.dk/2012/01/22/fjordman-m

ultikulturalisme-og-hykleri/

se också:

http://no.wikipedia.org/wiki/Raymond_Johansen

http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.590668

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Fjordman skriver: "Den norska tidningen

'Dagsavisen' publicerade den 7 december en artikel med fula anklagelser mot och uppenbara lögner om mig. Det är mycket grovt att påstå att jag står för det "samma" som SS och Heinrich Himmler gjorde, de som organiserade förintelsen av miljontals judar.Det faktum att man känner sig tvingad att fabricera sådana horribla lögnetr för att smutskasta min person visar att de inte kan motbevisa mina argument.Det är frestande att se artikeln som ett led i en kampanj för att bli av med besvärliga oliktänkande som kritiserar mångkulturen, islam och massinvandringen. Det politiska etablissemanget älskar oliktänkande, men endast om de är verksamma någonstans långt borta som i Burma eller i Tibet. Oliktänkande får absolut inte komma från deras eget land.ArbeiderPartiets(S) partisekreterare Raymond Johansen är tekniskt sett min fd chef. Jag arbetade i Mellanöstern under 2002 och 2003 på initiativ av det norska utrikesministeriet men jag var formellt

anställd av 'Norwegian Refugee Council' (NRC), som leddes av Raymond Johansen.Några har undrat varför jag inte fortsatte denna karriär och därmed tjänade bra med pengar på ett socialt respektabelt jobb. Svaret är att jag gjorde det personliga valet att detta inte var något jag kunde leva med. Det är omöjligt för mig att ingå i det 'asyl-industriella komplexet', vilket håller på

att underminerar mitt lands framtid. Det skulle gå emot mitt samvete.Särskilt prövande blev det sedan NRC gått ut och motsatt sig publiceringen av Mohammed-karikatyrerna. Detta kan knappast uppfattas på annat sätt än att man hade underkastat sig Islam, som just betyder "underkastelse". Sådant ville jag inte deltaga i.Många minderåriga i våra skolor och förskolor upplever numer regelbundet osäkerhet bara för att de råkar tillhöra landets etniska urbefolkning, som gradvis håller på att fly från sitt hemland på grund av den rådande invandringspolitiken.Det är hyckleri när Jonas Gahr Støre eller andra i den norska freds-ruljangsen vänder ryggen åt alla de många norska barn som får sin barndom skadad eller förstörd av att bli utsatta för våld och trakasserier från invandrargäng. Vi bör säkra uppväxtvilkoren hemma i vårt eget land, innan vi instruerar övriga världen om hur den ska uppföra sig."

==================================================

Fjordman blev nyligen intervjuad av den tyska tidningen "Junge Freiheit". Intervjun finns på sidan 3 i Nr. 3/12 som utkom den 13. januari 2012 och har titeln "Das Schlimmste, was mir je passiert ist" [Det värsta jag någonsin har varit med om]

Sidan 3 kan nedladdas från:

http://pdfcast.org/pdf/fjordman-interview

2012-01-23 @ 15:11:33
Postat av: Kalle

Thoralf, håller med dig fullständigt om att vår SD ordförande Jimmie Åkesson borde göra MYCKET fler offentliga utspel och dessutom i betalda annonser i alla de mediakanaler där han får tillträde.Jimmie MÅSTE börja synas och höras mer i den svenska politiken. Förstår att det kan vara svårt med allt medialt motstånd men till slut lossnar det!!!

2012-01-23 @ 15:31:27
Postat av: Arvid

HALLÅ ALLA NI SMÅLANDSDÖNICKAR PÅ ONSDAG SKALL 32:AN STÅNDA TILL SVARS I DEN STATLIGA LJUG- OCH REPRISRADION P1 I ETT CHATTPROGRAM DIT ALLA (SOM FÅTT TILLÅTELSE I FÖRVÄG VIA EMAIL, gissar jag) KAN RINGA HONOM OCH BERÖMMA HONOM. Kolla upp SRP1.Var det inte så här PUTIN gjorde härförleden?

2012-01-23 @ 16:08:26
Postat av: Nisse i Hökarängen

Det var ett evinnerligt tjat från vissa här om att Jimmie måste synas och höras mer i media. Tror ni på allvar att vår vänstermedia skulle tillåta det? De vill självklart att Jimmie och SDs politik syns och hörs så lite som möjligt.Det är först när det handlar om något negativt om SD som de mer än gärna vill att Jimmie ska synas och diskutera detta! SD får till 99% procent alltid inta försvarsställning i den sista Sovjet statens egna pravda...

2012-01-23 @ 16:58:33
Postat av: Svensson

SD får mycket nya väljare nu, man måste smida medans järnet är varmt.

2012-01-23 @ 17:40:34
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Skånepåg

@ Nisse i HökarängenJo du har i princip helt rätt. Men som en god vän uttryckte det: "Han säger många vettiga saker, men det går inte fram så bra som det borde göra. Han har ett alldeles för jämt röstläge. Det saknas dynamik i rösten och att han verkligen höjer denna tillsammans med lite aggressivitet och dj-r anamma, då han kommer till sådant som han anser är viktigt att få framfört".

2012-01-23 @ 17:41:54
Postat av: Argus

Vad gör SD-ledningen ?

Alla Sveriges medier är fullt upptagna med Socialdemokratins problem och politik.Lyssnade idag-måndag på SVT 1 "Gomorron Sverige" där den

svenska politiska oppositionen fick framföra

sina åsikter. Det var ledarna för vänstern och miljöpartiet. Var fanns Jimmie Åkesson ? Att det finns ett politiskt parti som heter

Sverigedemokraterna, som tillhör oppostionen låtsades programledarna och de övriga medverkande inte äga någon kännedom om. En statsfinansierad television, med programledare, skall vara objektiva och sakliga och åsidosätter här sina skyligheter? Hur kan detta systematiskt få förekomma. Vilken betydelse har detta för SD:s opinionsbildning ? Vad gör Thoralf och SD:s ledning mot den här typen av överträdelse och diskriminering från SvT.

2012-01-23 @ 19:19:25
Postat av: Andreas

Argus:Du har helt rätt!P1 morgon gjorde exakt lika som "Gomorron Sverige" idag.SVT+SR=PARTISK

2012-01-23 @ 21:23:11
Postat av: S-E Karlsson

Dags att även liksom Norge införa en avvisningsbonus i Sverige , detta har visat sej vara en lyckosam satsning i vårt grannland ! Varje kommun skulle också införa en nativitetsbonus !

2012-01-24 @ 13:19:37
Postat av: S-E Karlsson

PS: Risken finns förstås att dessa avisade kommer till Sverige när pengarna är slut !

2012-01-24 @ 17:28:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0