BAROMETERN HÅLLER STILEN

Kalmars socialdemokratiska kommunalråd Johan Persson vill öka antalet ensamkommande barn som kommer till kommunen. Idag finns det 24st platser i olika boenden. Nu vill Johan Persson öka detta till 35st platser eller med nästan 50 procent. Något intryck av vad som händer i Borgholm, Mönsterås och Eksjö kommuner har uppenbarligen inte socialdemokraterna i Kalmar tagit. Utan de väljer sin alldeles egna väg. Barometern har en notis om detta i dagens tidning.Nu kunde givetvis den journalist som allra pliktskyldigast skrivit dessa rader tagit upp lite mer fakta men så är givetvis inte fallet. Det gäller att hålla allmänheten ovetande om vissa saker. Jag kommer givetvis återkomma till detta under nästa vecka när kommunstyrelsen tagit sitt beslut. SD är inte representerade i kommunstyrelsen men jag tror inte något av övriga partier komma säga nej till Johan Perssons förslag.

Med anledning av de artiklar som publicerades på nyårsafton om mig och min blogg har jag skickat ett genmäle både till Barometern och Östran. Idag har Anders Enström, redaktionschef på Barometern svarat att man inte tänker publicera mitt genmäle där jag ifrågasätter hur Barometern värderar ”nyheter”.

”Vi kan inte betrakta din text som ett genmäle, eftersom du redan fått bemöta kritiken i tidningen.”

Den som läser min text förstår säkert varför Barometern vägrar att publicera mitt genmäle på den artikel som man publicerade på bästa nyhetsplats på nyårsafton.

Här kommer mitt genmäle som jag skickat till Barometern.

Under natten den 29 december eller för att vara exakt, klockan 01:20 skrev en anonym person en väldigt olämplig kommentar på min blogg. Så fort jag fick kännedom om kommentaren på morgonen/förmiddagen raderade jag den, då jag tar helt avstånd från den typen av osmakliga kommentarer.

Den raderade kommentaren fick dock både Barometern och Östran att slå upp den stort i sina tidningar med braskande rubriker på bästa nyhetsplats.

Den 2 december begicks en gruppvåldtäkt i Migrationsverkets lokaler i Mariannelund. En gruppvåldtäkt begången av 11 män, som betecknats som den värsta och grövsta i modern svensk historia av Vimmerby Tidning. Alla misstänkta gärningsmän kommer från Afghanistan enligt uppgifter i media, bosatta bland annat i Vimmerby och Hultsfreds kommun. Idag sitter 7-8 personer häktade och de kommer sannolikt dömas till mellan 4-10 års fängelse om de befinns skyldiga för grov våldtäkt enligt brottsbalken. Sannolikt kan även utvisning ingå i domarna

Denna gruppvåldtäkt har inte med en enda artikel, inte en enda rad, inte ett enda ord omnämnts i Barometern från den 3 december fram till den 11 december. Inte ens TT:s meddelande om gruppvåldtäkten har publicerats på inrikes sidorna i Barometern.

Jag skulle vilja fråga ansvariga på Barometern hur de kan bedöma att en raderad kommentar på min blogg har så mycket större nyhetsvärde än en fruktansvärd gruppvåldtäkt begången av 11 män, med en svensk kvinna som brottsoffer? För mig är det fullständigt obegripligt! Ansvariga på Barometern kan säkert förklara detta för alla okunniga, ovetande och förundrade läsare.

Thoralf Alfsson
Sverigedemokraterna

Detta var uppenbarligen för magstarkt för Barometern eller för nära sanningen!

Om någon är intresserad av mail till Anders Enström.
[email protected]
 

 


Kommentarer
Postat av: Svensson

Barometern är Kalmars lilla Expo :p

2012-01-05 @ 20:09:56
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Jörgen

Har precis skrivit till Anders Enström. Om alla här gör detsamma, så blir det bra tryck i mejlen :)

2012-01-05 @ 20:33:24
Postat av: Anonym

2012-01-05 @ 20:34:49
Postat av: Karlskronabloggen

Ja, det är ju åtminstone ett steg framåt att de skriver "flyktingungdomar" och inte "flyktingbarn" längre, men båda uttrycken är ju så långt ifrån verkligheten man kan komma i nästan alla fall.

2012-01-05 @ 20:51:54
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Rune

"Nu vill Johan Persson öka detta till 35st platser eller med nästan 50 procent. Något intryck av vad som händer i Borgholm, Mönsterås och Eksjö kommuner har uppenbarligen inte socialdemokraterna i Kalmar tagit. Utan de väljer sin alldeles egna väg."

-----------------------

Kan det handla om mutor eller pengar under bordet? När de på detta sätt ignorerar de dåliga erfarenheterna.

Vi har ju många gånger undrat över varför etablissemanget beter sig som de gör. Men faller inte pusselbitarna på plats om man utgår från att det är vanlig klassisk korruption?

2012-01-05 @ 20:56:16
Postat av: Arvid Bengtsson

SD bör titta på vilka som har ekonomiska intressen i massinvandringspolitiken och ev. kopplingar till regeringen och särskilt till moderaternas ledning. Man kan börja med Attendo, som ju som bekant driver förläggningar för s.k. ensamkommande, en synnerligen lukrativ verksamhet. Attendos V, Henrik Borelius är ju som bekant bror till en tidigare minister, Maria Borelius, i Reinfeldts första ministär. Mönstret är detsamma också vad gäller privatiseringarna inom vård och omsorg, och skolan. Även där finns stora aktörer med starka kopplingar till moderaterna. Tyvärr är inte socialdemokraterna starka nog för att orka ta tag i frågan, för detta skulle kunna vara något som får Alliansregeringen på fall.

2012-01-05 @ 20:59:32
Postat av: SM811

Johan Persson och de andra i sju(k)klöver gör allt för att det skall vara tvärt emot vad SD tycker. Inget annat kan vara viktigare för dom. Kosta vad det kosta vill bara de kan knäppa SD på näsan.

2012-01-05 @ 21:47:14
Postat av: Ceasar Andersson

@ThoralfSD Kalmar bör redovisa i sin budget vilken förväntad prognos man har för den ekonomiska bördan efter de 2 år som statsbidraget ges till kommunerna.Ekvationen är ju inte särskilt svår eftersom det finns median såväl medeltid till egen försörjning för nyanlända. Om den siffran nu låt oss säga är på 6 år, innebär det utgifter för varje asylant på 4 år.Schablon betalning är mkt lågt räknat 500.000SEK/år som staten betalar ut till kommunerna med som sagt bara i 2 år sedan får kommunen bära kostnaden.Då jag antar att de tänker fortsätta med kontinuerlig tillskott så kommer Kalmarborna att åläggas stora utgifter under de närmaste åren.Detta handlar ju dock inte alls om negativa effekter vid sidan om de uppenbara "direkta" kostnaderna utan ren och skär budgetering om man så vill.Så frågan är hur ser Kalmars ledning på denna framtida stora kostnadsmassa?Eller är det så att ingen konsekvensanalys har gjorts? Inte ens på ren matematisk beräkningsväg?Sätt åt dem..Informera folket!

2012-01-05 @ 22:00:04
Postat av: matspp

@Arvid Bengtsson

Här är en video som handlar om att invandringen är en lönsam industri för vissa utvalda delar av etablissemanget.Investor aka Wallenberg mfl gör mycket stora vinster varje år och det jäkliga är att det är våra skattemedel som plundras.

http://www.youtube.com/watch?v=pR_GWJyES_Q&feature=player_embedded

2012-01-05 @ 22:38:00
Postat av: Stora Småland

Samtidigt stänger man distriktsköterskemottagnigar på nio olika ställen i länet , bättre att lägga pengarna som flyktingungdomarna kostar och ha dessa mottagningar öppna men det är nog bara ett önsketänkande , försämringar för oss äldre hör numera till vardagen , vi är sidsteppade !

2012-01-05 @ 22:46:38
Postat av: Jan

Själv tycker jag det är positivt. Vi har tagit för lite jämfört med andra kommuner, dags att vi gör vårt och hjälper till.

2012-01-05 @ 23:15:03
Postat av: Kung Fy

@Arvid BengtssonSäkert finns en del av förklaringen där, men kanske också i ett vidare perspektiv.Ett faktum i fler än ett fall: "Follow the money"

2012-01-05 @ 23:22:26
Postat av: Thoralf Alfsson

JanVad anser du om kostnaderna?

Vilka kommuner har tagit emot fler?

Hur många har Kalmar kommun tagit emot?

2012-01-05 @ 23:42:11
Postat av: Putte

@Jan. Ta då för helvete hem dom till dig och låt dom bo hos dig, så kan du få hjälpa till hur mycket du vill?

2012-01-05 @ 23:42:47
Postat av: Stefan A

Det är skrattretande vilket enormt intresse fulmedia visar för bloggkommentarer kan t.o.m. vara flera år tillbaka i tiden,märkligt så till vida att i vanliga fall bryr de sig inte ett skvatt om vanligt folks åsikter bara de får bedriva SIN propaganda.

2012-01-06 @ 00:09:56
Postat av: Anonym

2012-01-06 @ 00:17:26
Postat av: svenne banana

alla pratar om mänsklicka rätigheter

men det finns nått som heter mänskliga skyldigheter

2012-01-06 @ 00:31:03
Postat av: Magnus Svensson

Jag har mailat pk-högen.För övrigt har jag mina aningar angående denna stackars svenska kvinnas möte med mångkulturen..http://www.nsk.se/article/20120105/HASSLEHOLM/701059999/1170/-/iskalla-man-slog-och-sparkade-anna

Postat av: Magnus Svensson

Det nya Sverige känns fantastistiskt spännande och inte grått och trist som SDs politik. Nä..,

2012-01-06 @ 02:57:38
Postat av: Jeppe

Blir mer och mer imponerad av din blogg. PK median är instängd och kan inte skriva om verkligheten som förekommer bland vanliga människor. I min omgivning på arbetsplatsen diskuterar vi ofta vad PK-median skriver och kontrollera fakta via de fria bloggarna. Upptäcker att mycket är förvrängt och omskrivit för att lura läsarna. Skall bli kul att se hur länge den förljugna pressen överlever.

2012-01-06 @ 06:21:46
Postat av: Kalle

""Psykiska besvär var syfilis

Först när en hjärnröntgen gjordes förstod man att han hade syfilis i hjärnan, uppger Unt.se.Syfilis i hjärnan är mycket ovanligt i Sverige""

skrev Göteborgsposten.Ingen ytterligare kommentar.

Postat av: Tony Ingman

Det är skrattretande att se och höra den svenska

fulmedian slå knut på sig själva för att snacka bort laglösheten i gangsterstaden Malmö. Inget

undantag är den ökända Britta Svensson på Expr.

när hon skriver att" morden sker på fel sida"???

Vad fan menar tanten egentligen? Menar hon att

det borde varit 8 svenskar som fallit offer för

det grova våldet istället, eller tänker hon inte innan hon skriver?

2012-01-06 @ 08:24:43
Postat av: HM

Den här artikeln om den så kallade hederskulturen av en kandidat till Vänsterpartiets partistyrelse kommer nog röra om i grytan ordentligt!http://www.newsmill.se/artikel/2012/01/05/erk-nn-hedersv-ldet-f-r-en-trov-rdig-v-nsterfeminismSedan ser man i kommentarerna till artikeln en viss besvikelse hos flera skribenter när kloka och insiktsfulla åsikter framförs från "fel håll". Jag tycker det är glädjande. Problemet med vänsterpartister är ju ändock inte att det är omöjligt för dem att inte se det farofyllda med hederskultur utan att de tror på socialism som sammhällskick och utopi, något som jag tror aldrig går att förena med demokrati.Det är nu ganska många företrädare för olika partier som tagit för oss sverigedemokrater välkommna ställningstaganden på Newsmill ikring asylpolitiken och som i detta fall hederskulturen och jag ser det för min del som en glädjande effekt av bla SD´s växande styrka. Inte att andra partier försöker sno frågor.Har med intresse läst kommentarer här på denna sida där olika skribenter (som tex Magentan)skrivit om sin förtvivlan över varför SD inte växer snabbare. Jag delar den. Det är bara det att det behövs hundratals nya Thoralf Alfsson och många tusen nya sådana som Magentan och kanske jag. Sådant sker inte i brådrasket. Tyvärr, det tar tid. Bara långt och mödosamt arbete kan bygga ett nytt parti och folkrörelse.

2012-01-06 @ 10:19:55
URL: http://ondiklinte.blogspot.com/
Postat av: Essendon

@KalleGöteborgs-Posten har hjärntvättat sina läsare så länge så att dom faktiskt hjärntvättat sig själva!

2012-01-06 @ 10:22:56
Postat av: Sven Dacke

I dag blir det manifestation i Malmö mot våldet.Orsaken är inte att Judar blir nedslagna eller att Svenska ungdomar blir rånade varje dag.Orsaken till manifestationen är naturligtvis dom senaste dödskjutningarna av .........Och "Bettan" och andra politiker pratar om hårdare lagstiftning mot illegala vapen, som om illegala människor bryr sig om lagar!Och snälla "bettan" och andra politiker.DET ÄR INTE VAPNEN SOM DÖDAR, DET ÄR MÄNNISKORNA.Skjutvapen är bara ett verktyg, på samma sätt som en skruvmejsel, en sten eller kniv.Snälla politiker, håll reda på vilka människor ni släpper i i landet och släng ut dom som visar att dom inte har här att göra, så kanske vi får stopp på eländet.2012-01-06 @ 10:45:12
Postat av: Hacke

Att en tidning inom sitt täckningsområde inte tar upp en gruppvåldtäkt av denna sällsynt vidriga kaliber torde vara ett svårslaget rekord t o m inom fulmedia.

En bloggkommentar är alltså viktigare än detta. Snacka om nyhetsvärdering och allmänintresse.

Maken till misskötsel av sitt uppdrag får man leta efter.

Vad säger f ö kvinnorna på redaktionen?

Dom tiger förstås i vanlig ordning för att inte hälla grus i propagandamaskineriet.

Hur länge ska detta spektakel få fortgå? Hur är det möjligt i ett samhälle som kallar sig demokratiskt?

2012-01-06 @ 10:51:12
Postat av: Sven Dacke

Kontroversiell, antimuslimsk nominering till musikpris.Bland de textrader som lyfts fram är "Åt helvete med Muhammed och muhammedanerna". I andra texter omtalas "de som bränner vår flagga" som "svin"På Spellemannpriset försvaras dock valet.

Postat av: Stora Småland

Faen Putte den var god !

2012-01-06 @ 11:41:45
Postat av: DilleThoralf frågar:

"Jag skulle vilja fråga ansvariga på Barometern hur de kan bedöma att en raderad kommentar på min blogg har så mycket större nyhetsvärde än en fruktansvärd gruppvåldtäkt begången av 11 män...."

Och hur får dessa PK-nissar ihop detta med sin FEMINISM?

Ska en feminist stillatigande acceptera att bli så grovt skändad?

Här skulle jag vilja jag ha en förklaring av PK-överheten.

2012-01-06 @ 11:51:28
Postat av: Östgöte

Tack för att du och sådana som du finns Thoralf, utan er skulle allt vara så mycket enklare för media och de andra partierna.

2012-01-06 @ 11:52:46
Postat av: Karlskronabloggen

Fria Tider har en intressant artikel om hur engelsk media tydlingen mörklägger en gruppvåldtäksliga i Liverpool. Skulle dock behöva lite mer "bevis" för det framgår inte någonstans vad den kommande rättegången handlar. Märkligt nog är det även där 11 inblandade män.http://www.friatider.se/gruppvaldtaktsliga-sprangd-i-storbritannien

2012-01-06 @ 12:08:27
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Tomas F

Enligt den svenska journalistkåren är det vi som beskriver verkligheten som är det stora samhällsproblemet och inte de som skjuter, våldtar och mördar. Pk-logik på hög nivå.

2012-01-06 @ 12:18:11
Postat av: Sven Dacke

Det ser verkligen "mörkt ut" för Sverige.Artikel i Newsmill om Somaliers rättigheter men inte ett ord om skyldigheter.Artikeln går naturligtvis inte att kommentera, troligen misstänker man att några Sverigedemokrater inte håller med artikelförfattare.Varför är det så många nya grupper i Sverige som bara har rättigheter.Postat av: Stefan K

Flyktingungdomar? Så de har växt den senaste tiden, men var finns då alla flyktingbarn som anlände i stora skaror förr?Tänk att kommunpolitiker envisas med att försvara det ökande antalet flyktingar med att "kommuninvånarna inte betalar".

Klart att de är med och betalar, men inte via kommunalskatten. Alla miljarder som går till den lönsamma affärsverksamhet som kallas flyktingmottagning är inte plockade från något träd på riksdagens innergård.Själv förstår jag inte alla neddragningar inom kommuner och landsting, när det uppenbart finns hur mycket pengar som helst till id-lösa skojare från fjärran länder.

2012-01-06 @ 13:47:39
URL: http://petterssons.bloggsida.se
Postat av: Info

ÄR BOHUSLÄNSKA HÄLLRISTNINGAR FRÅN BRONSÅLDERN = NAZISM?Programmet OBS i P1 sänder just nu under en kvart ett program, som indirket tycks vända sig mot och varna för partiet Sverigedemokraterna – i deras egenskap av rasister och nynazister:http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=503&artikel=4893211Maja Hagerman är av gammalt en av Sveriges radios ofta anlitade experter (ungefär som Daniel Poohl och Lena Sundström) på svensk ondska:http://www.majahagerman.se/Det_rena_landet.html

2012-01-06 @ 13:58:45
Postat av: Ronny

Zibanejad !! Nu är det namnet som media formligen vältrar sig i. Allt för att visa mångfaldens förträfflighet. En skitduktig kille som gjorde det avgörande målet i JWM. Bra så!! De räcker nu! Nu kommer detta namnet att vräkas ut i media, som Laleh, Zlatan m.m. Undrar om media reflekterar själva? Tycker dom är pinsamma..........

2012-01-06 @ 15:19:31
Postat av: putte

Tja, om Barometern tog in Thoralfs genmäle, då fick

bara ännu mer besvär med kritiska de läsare som re-

dan förstått hur tidningen filtrerar och mörkar all

känslig nyhetsbevakning. Barometern har ju inte va-

rit den tidning som går i spetsen för grävande och

avslöjande journalistik, snarare är det en sorts

fördumningspublikation som passar utmärkt till de

mer obegåvade läsarna...lite sport, lite familje-

nytt, dagens tv-program, men ingenting som kan få

upp ögonen på mindre begåvade läsarna!

2012-01-06 @ 15:43:41
Postat av: wikktor

Den 30-årige mannen gick bärsärk på tåget mellan Göteborg och Stockholm.Han klädde av sig naken, hotade medpassagerare, slog ned en konduktör och attackerade två kvinnliga medpassagerare."Jag är en krigare som ska våldta alla", sa han.Nu döms 30-åringen till fängelse.2012-01-06 @ 15:45:07
Postat av: Lassekolja

Svenne Banana@, Att "vi" fostrats att noga hålla reda på våra rättigheter men ta våra skyldigheter med en klackspark, d.v.s. att vi "sosseficerats" eller att alltid ställa högre krav på sin omgivning än på sig själv, kan vi tacka Olof Palme för. Han har alltså inte enbart det mångkulturella Sverige på sitt samvete!

Postat av: Svensson

Samtidigt som man tar emot mer flyktingbarn, får dom Svenska barna det sämre, man frågar aldrig dom Svenska barnen vad dom vill i det här ämnet ?

2012-01-06 @ 16:27:56
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Fredrik

Varför är de knappt några flickor/kvinnor ibland

dessa flyktingbarn?För jag har inte sett 1 foto i PK MEDIA som visar detta? Men familjerna vill ju ha kontroll över sina Kvinnor så de blir männen/pöjkarna som få åka o till 99% bli svensk medborgare som helt plötsligt hittar sin familj som då söker anhörigs invandring..Vi är så bedrövligt korkade i detta land!

2012-01-06 @ 16:54:54
Postat av: Essendon

O.TArtikel av en journalist som håller sig till verkligheten?

Månne det börjar röra på sig inom journalist-PK?

http://avpixlat.info/2012/01/06/tankvart-av-lena-andersson-om-kollektiv-pariaforklaring-av-sd/

2012-01-06 @ 17:02:58
Postat av: Jörgen

2012-01-06 @ 17:40:03
URL: http://www.youtube.com/watch?v=dXhb-5E13-s
Postat av: Jörgen

Inte helt nya, men

2012-01-06 @ 17:53:01
URL: http://www.youtube.com/watch?v=RAErFDpjqrk
Postat av: Tony Ingman

Lassekolja: Nej han har mer på sitt samvete, det var han som tog bort tjänstemannaansvaret, det är

därför man idag kan se högdjuren begå den ena

dumheten efter den andra, och slippa undan ansvar.

2012-01-06 @ 20:39:01
Postat av: Robin Shadowes

"Samtidigt som man tar emot mer flyktingbarn, får dom Svenska barna det sämre, man frågar aldrig dom Svenska barnen vad dom vill i det här ämnet ?!"Bara barna får ett glas öl sjöng HasseåTage för drygt 40 år sedan. När mussarna tagit över blir det nog si och så med den saken. Då får dom nog ställa upp på sex istället, vare sig dom vill det eller inte...

2012-01-07 @ 05:45:54
Postat av: S.C

Ta och slå en koll på detta om du har tid.http://swedenconfidential.wordpress.com/2012/01/07/ullenhags-myter-terroriserar-hemkopsbutik-i-borgholm/

2012-01-07 @ 15:23:28
URL: http://swedenconfidential.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0