PRATBLUFFARNA

Jag lyssnade igår till lördagsintervjun med biståndsminister Gunilla Carlsson samtidigt som jag monterade ihop två IKEA-garderober. Jag måste medge att jag några gånger trodde jag hörde fel. Gunilla Carlsson gick till hård attack mot den ”arbetslinje” som finns inom SIDA och biståndsorganisationer.

”-Det är kurser, konferenser, resor och prat, prat, prat! Det är ju denna pratbluff som behöver avslöjas, säger Gunilla Carlsson.

Biståndsministern efterlyser ett annat sätt att bedriva biståndsarbete:

– Inte med dialog, inte med resor och konferenser snack och prat, utan med action!, säger hon.”
Givetvis dröjde det inte många timmar innan motattackerna kom. T.ex. i Helsingborgs Dagblad


Det märkliga är att jag känner igen allt detta från vår eget budgetarbete när det gäller bistånd. Vår riksdagsledamot Julia Kronlid som sitter i utrikesutskottet och flera av våra politiska sekreterare försökte under sommaren och hösten gräva sig ner i ”biståndspengautflödet” men fick väldiga problem med att reda ut vart pengarna egentligen tar vägen. Men detta grävande och alla frågor kanske även har fått Gunilla Carlsson att vakna. Nu när det finns ett parti i riksdagen som inte säger ja och amen till alla ”goda” utgifter.

Man skulle nästan kunnat tro att det var en Sverigedemokrat som var med i lördagsintervjun ;-)

Ännu en pratbluff står Beatrice Ask för. I mitt stilla sinne undrar jag om justitieminister Beatrice Ask någonsin kommer till samma slutsats och inser att dialogpoliser inte hjälper mot vissa kriminella element i vårt samhälle. Utan att det är action som gäller om man vill uppnå resultat. Och det är just snabba resultat som befolkningen i Malmö och i Sverige vill se mot den ökande kriminaliteten.

Men en av de absolut värsta pratbluffarna är asylpolitiken och migrationspolitiken. Med sorgebarnet från Malmö, Tobias Billström. När skall han se igenom asylbluffen och ensamkommandebarnbluffen. Vanligt folk som lever i till exempel Borgholm har fått uppleva hur denna asylbluff bara kostar pengar ur statskassan på mer än ett sätt. Tobias Billström borde få samma insikter som uppenbarligen Gunilla Carlsson fått.


Jag fick igår följande mail från en boende i Borgholm.

”Jag var inne i Borgholm för att handla fredagen den 10 februari.

Ölänningarna var överallt i minoritet, det kryllade av svartfärgade och zigenare som drog runt i stora gäng. Inte nog med att livsmedelsbutikerna varit tvungna att skaffa väktare t.o.m. biblioteket har numera en uniformerad väktare! Jag antar att den senare avlönas av skattepengar... 

Kassörskorna i livsmedelsbutikerna var över sig givna, hot och stölder är tydligen vardagsmat för dem. De infödda kunderna diskuterade sinsemellan livligt den uppstådda situationen och jag hoppas att de kommer ihåg detta när det blir val nästa gång.

I torsdagsnumret av Ölandsbladet kallades kommunalrådet inkompetent (något som jag verkligen ansluter mig till). Att kalla dessa för "asylsökande" är ett hån mot de som verkligen behöver asyl.”

Jag tror inte mejlskrivaren behöver känna sig särskilt ensam i sina tankar.

 


Kommentarer
Postat av: Lotta

Med tanke på ämnet i artikeln ovan passar Gunnar Sandelins debattartikel från 2008 bra tycker jag.

Postat av: Inte-en-till

Exemplet Borgholm, Öland:Här är ju verkligheten så extremt tydlig, så extremt påträngande och detta i kombination med att lokalsamhället är litet och - förmodar jag - alla känner alla och de flesta känner ett ansvar för den bygd man har ärvt (inget av detta finns i Stockholm) så borde ju närmare 100% av invånarna välja ett parti som är emot massinvandringen.Vad är förklaringen till att de inte röstar på SD när de med egna ögon kan se hur den nuvarande politiken leder till ett land i fritt fall?Någon som bor på Öland eller på en liknande ort och kan ge en förklaring?

2012-02-12 @ 12:25:20
Postat av: Lotta

Återkommer med en kort kommentar gällande de stora problem Öland utsätts för. Jag vidhåller min åsikt att jag tycker att de pengaglada campingägarna själva borde få stå för de extra utgifter i form av exempelvis vakter i affärer och på bibliotek för att deras "hyresgäster" inte kan vistas på ett normalt sätt i det svenska samhället. Varför skall vi som skattebetalare stå för notan? Campingägarna delar ju inte med sig till oss av sina vinster. Läser också om de påhittiga entreprenörerna i pangstaden Malmö. Nu monterar man fast en liten mobiltelefon som filmar när folk slår in sin kod i bankomater. Måddans nybyggare har även monterat dit något som gör att man inte får tillbaka sitt bankkort. När man sedan i tron att automaten tagit kortet lämnar platsen kliver Måddans nybyggare fram och tömmer korten. Ett brott som blir allt svårare att få tillbaka pengarna från banken för.

2012-02-12 @ 12:31:31
Postat av: Cavatus

Missa inte Julia Caesars krönika på Snaphanen idag. Ni kan hitta länken om ni går till min länk nedan och skrollar ned. Den handlar om det förbjudna ordet som inte får uttalas i några debatter: i-ordet.

2012-02-12 @ 12:48:04
URL: http://aktualia.wordpress.com/julia-caesar
Postat av: Svensson

Vi i Sverige bedriver ju ett biståndsarbete i Sverige, men det är fult att splittra upp länderna där ifrån vart invandrarna kommer hit ifrån, för det är väl deras land,som vi ska hjälpa att stärka upp, inte ta hit deras befolkning som billig arbetskraft ?

2012-02-12 @ 13:19:09
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Magentan

Citat från "mailskrivaren i Borgholm":

"Kassörskorna i livsmedelsbutikerna var över sig givna, hot och stölder är tydligen vardagsmat för dem. De infödda kunderna diskuterade sinsemellan livligt den uppstådda situationen och jag hoppas att de kommer ihåg detta när det blir val nästa gång."Det hoppas verkligen jag också! Men vi snälla svenskar glömmer fort, så det behövs säkert en påminnelse (från SD?) ett par månader före valet.

Jag har dock en känsla av att det kommer repriser på detta "lyckade asylsökar-evenemang" nästa år också ... och nästa ... och nästa, så det kan ju hända att det biter sig fast i minnet till slut.

2012-02-12 @ 13:33:27
Postat av: Magentan

"Ex occidente lux" skrev i förra tråden:

"Kanske idé att lägga ut informationsbladet som pdf, innan den stora tryckningen sker. Många bra synpunkter kan tas tillvara då. ..."Jag tror inte det är så bra att i förväg avslöja hela Thoralfs projekt i den globala webben. Det är ju som bekant inte endast vi SD-sympatisörer som har tillgång till Thoralfs blogg utan i högsta grad även våra motståndare och förtalare, som nu givetvis är fullt sysselsatta med att planera sina motangrepp.

2012-02-12 @ 13:46:38
Postat av: Skånepåg

@ MagentanTänkte exakt samma sak då Thoralf första gången nämnde om utskicket.

2012-02-12 @ 13:55:33
Postat av: Lotta

"Biträdande länspolismästare Hans Nordin redogjorde för den faktiska statistiken kring hur det ser ut med det dödliga våldet i landet. Hans redogörelse fick både fick både Kungen och landshövdingen att reagera spontant över hur små möjligheter det finns att via massmedia få del av den verkliga bilden över hur det ser.Även justitieministern instämde i att den bild media förmedlar om de faktiska förhållandena inte ger en rättvisande beskrivning av verkligheten."

Postat av: Magenta

MÖRKLÄGGNINGSSKANDAL I BRITTISK MEDIA47 muslimska pedofiler åtalas för sexbrott mot ett stort antal vita, brittiska flickor från 10 års ålder! Total mörkläggning i media.Man kan alltså konstatera att brittisk media är lika ohederlig som den svenska.http://www.friatider.se/47-muslimer-atalas-i-pedofilharva

2012-02-12 @ 14:54:04
Postat av: Lassekolja

Alla stolligheter som dagligen äger rumm i "Det nya Sverige" borde resultera i öppet mål för SD´s förnuftiga och rationella politik. Vad är det som gör att när valdagen är inne låser det sig hos valmanskåren, och galenskapen kan fortsätta i fyra år till?!?

När skall journalistkåren börja att ta sitt uppdrag på alölvar???

Gud bevare mig, vilken tur att SD finns!!!

Postat av: AWSvensson

Gunilla Carlsson,Beatrice Ask och Tobias Billström, vad har de gemensamt. Jo de är moderater,med en så tafatt inkompetent naiv svenskfientlig ledare som Reinfeldt så får man moderatministrar därefter.

Att en nämligen Gunilla Karlsson vaknat ur denna dvala av självgodhet som genomsyrat moderaterna allt sedan makttillträdet får ses som ett ljus i tunneln. Fodras bara att hon har ryggrad nog att stå pall för mediadrev och vänsterslödder för vilka bistånd räknas i procent och inte i effektivitet.

För de båda andra synes ett sådant uppvaknande som utopi, i synnerhet som de verkar vara lydiga idioter under diktatorn Reinfeldt.

2012-02-12 @ 15:38:21
Postat av: Tony Ingman

Det har säkert köpts massor av vapen för Svenska

biståndspengar genom åren. Det har väl aldrig ställts några egentliga krav från Svenskt håll

vad pengarna skulle användas till, har det ställts,

så har det aldrig kollats upp, därför har korrupta ledare kunnat göra som man vill med biståndsmedel.

Om alla dom biståndsmedel som östs ut över Afrikanska länder dom senaste 50 åren kommit

folket till del, borde man kunna se något Afrikanskt land som fungerar något så när, men

dom står och stampar på samma fläck, med stamkrig

uråldriga brukningsmetoder och samma fattigdom

för folket som för 50 år sedan.

2012-02-12 @ 16:30:43
Postat av: Pierre D

Jag hittade en väldigt intressant artikel som våra obildade politiker borde läsa innan de beviljar fler Put från Mena !Jackie Jakubowski är chefredaktör för Judisk Krönika

är skribenten.http://www.expressen.se/kultur/hatets-var/Det är ytterst sällan jag länkar till Expressen då de ytterst sällan likt Barometern har något vettigt innehåll, även en blind höna kan hitta ........

2012-02-12 @ 16:46:54
Postat av: Göran Andersson

Kommer osökt att tänka på palestiniernas förre "president" Yassir Arafat. Vid sitt frånfälle lämnade han efter sig 30 miljarder. Man kan undra var denna förmögenhet kom ifrån.

2012-02-12 @ 17:13:55
Postat av: Gubben o Gumman

"Pratluffarna"?

2012-02-12 @ 17:29:19
Postat av: S-E Karlsson

" Lotta " håller med dej till 100% ! Mvh .

2012-02-12 @ 18:12:13
Postat av: surkart

Ja gott folk, skulle vi få veta var alla dessa miljarders, miljarder gått i bistånd då skulle vi nog kunna hålla oss för skratt. Undrar hur många miljarder sossarnas polare Mugabe och hans släktingar stoppat undan på personliga konton?

2012-02-12 @ 19:12:15
Postat av: Magentan

@ Pierre DTack för länken. Mycket intressant.

2012-02-12 @ 19:31:10
Postat av: Tony Ingman

Det är väl snart dags för sossen Stefan Löfven att

mumla ur skägget om han tänker total nonchalera

SD, eller att uppträda värdigt och tala med dem

som med alla andra partier. Han ska nog inte räkna med några stora lyft för sossepolitiken om han tänkt köra samma race som sina tidigare kolleger.

Folk verkar enormt trötta på det där, att partiet

inte lotsas om att SD är invalt av närmare en

halv miljon människor, som vid kommande val säkert

utökats till en miljon.

2012-02-12 @ 19:38:57
Postat av: Nalli

Fredrik, nu måste licens-kon slaktas!

Postat av: World Traveller

De flesta svenskar och integrerade invandrare taenker nog som Borgholsbon. Men varfor i h-e kan de inte roesta pa det enda partiet som vill gora nat at det da? Det ar ett tydligt exempel pa att skolans och medias hjarntvatt ar effektiv.For ovrigt saa har nog Jackie Jakubowski skrivit sin sista artikel i Expressen. Inte faar man kritisera islamister pa det viset :-o

2012-02-13 @ 06:05:52
Postat av: Ludvig

Håll hårt i plånböcker, handväskor och mobiltelefoner.

2012-02-13 @ 10:10:01
Postat av: Åke, Västervik

I fredags kväll ringde det på dörren...utanför med brett leénde står en öststatsliknade person knäpp tyst och håller fram en handskriven skylt, med något om att han är både döv o stum....tänkte direkt att han kom ifrån Lysingsbadets förläggning, vilket gjorde mig upprörd och schasade iväg honom från tomten i ren ilska. Han fortsatte snett över till nästa granne...en gammal pensinär som glatt öppnade plånboken, såg vi från sovrumsfönstret...Tänkte först springa över dit, men det var nog lika bra att jag lät bli...!!!!

NÄR ska gemene svensk vakna i detta naiva rike??

2012-02-14 @ 15:10:44
Postat av: Sven Dacke

Thoralf: Det finns flera som inte är helt förtjusta i "Bananmannen" undrar om journalisten blit uthängd i Nyheterna 24"Sean Banan, alias komikern Sina Simadi, lovar att ”bananifiera” Sverige 2012. Det är att betrakta som ett rent hot, om budskapet bara vagt liknar människoföraktet i den nya filmen.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0