LÄNSSTYRELSEN ÖVERKÖRD AV KALMAR KOMMUNFULLMÄKTIGE

Kalmar kommunfullmäktige och dess presidium med ordförande och socialdemokraten Roger Kaliff i spetsen struntade fullständigt i Länsstyrelsens yttrande över detaljplanen för Gota Media. I yttrandet skriver Länsstyrelsen att den rödlistade växten Luddvårlöken är skyddad och att Kalmar kommun måste söka dispens för att kunna genomföra de förändringar som detaljplanen medför.

I yttrandet från Länsstyrelsen finns följande text.

Rödlistad art

"Som framgår av planbeskrivningen finns den rödlistade arten Luddvårlök i området. Flytt eller borttagande av växten kräver dispens enligt 15 § artskyddsförordningen. Även andra typer av påverkan som tex ändrad hydrologi eller ljusförhållanden kräver dispens. Dispensen måste vara avgjord innan detaljplanen antas. En dispens får endast ges om det inte finns någon annan lämplig lösning och om dispensen inte försvårar upprätthållandet av en gynnsam bevarandestatus hos artens bestånd i dess naturliga utbredningsområde. Båda dessa kriterier måste vara uppfyllda för att en dispens ska kunna ges. Om växten planeras flyttas kan eventuellt några exemplar först behöva provflyttas till den nya lokalen för att säkerställa att den kan överleva där."


”Dispensen måste vara avgjord innan detaljplanen antas.”

Länsstyrelsen yttrande är daterad till 2011-03-29. Därmed har Kalmar kommun haft nästan ett år på sig att ordna denna dispens.

Med anledning av detta yrkade jag i första hand på en återremiss tills dispensen blir avgjord och i andra hand avslag på detaljplanen.

Kalmar kommunfullmäktige tog ingen som helst notis om Länsstyrelsens krav utan körde istället över Länsstyrelsen utan att blinka. Att med ett så nonchalant beteende fullständigt strunta i en annan myndighets yttrande vittnar om en enorm självgodhet.

Nu var det ju Sverigedemokraterna som gjorde kommunfullmäktige uppmärksam på detta och då skall man givetvis göra precis tvärtom.

Givetvis kommer vi överklaga denna hantering!

Debatten blev ganska lång med ca 20-30 inlägg men som jag tidigare skrivit hade jag inga förhoppningar om att stoppa beslutet om detaljplanen i kommunfullmäktige när S, M, C, V och nästan hela MP var för detaljplanen.

Barometerns journalist Anders Blank gjorde tummen upp till Ulf Wickbom efter voteringen. Uppenbarligen tror de att allt är klappat och klart nu. För min del var detta bara startskottet! Det är först nu som vi har en möjlighet att agera då vi inte har några ledamöter vare sig i Samhällsbyggnadsnämnden eller i kommunstyrelsen.

Vårt informationsblad är inlämnat till posten och når snart närmare 32000 hushåll inom Kalmar kommun.

När det gäller voteringen röstade 8 ledamöter för en återremiss och även sedan för avslag på detaljplanen.

Dessa var 2st Sverigedemokrater, 4st folkpartister, en av två kristdemokrater (Christofer Dywik) och en av fyra miljöpartister (Jonas Löhnn)

Läs artiklarna i Barometern och kommentera.

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/starkt-ja-till-plan-for-nytt-mediehus(3169137).gm

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/alfsson-kommer-att-overklaga(3169138).gm

Läs artikel i Östran och kommentera! (Östrans artikel anser jag vara bättre)

http://www.ostran.se/nyheter/Kalmar/Blomma-stoppar-planen


Under debatten föreslog jag en annan placering av mediehuset om det måste ligga på Kvarnholmen. Röd markering förslag enligt detaljplanen, grön markering mitt förslag till placering.



Flygbilden kan jämföras med kartan från mitten av 1600-talet.

 


Kommentarer
Postat av: Kalle

2012-02-27 @ 23:38:16
Postat av: Kalle

EN liten tuva kan stjälpa ett stort lass!!!

2012-02-27 @ 23:39:10
Postat av: Magnus S

Heja Luddvårlöken och SD! Det är vi mot resten.

2012-02-27 @ 23:51:07
Postat av: Ina

Jag är mäkta imponerad Thoralf.

Att du dessutom skulle få hjälp av den lilla luddvårlöken ger ytterligare en krydda till hela denna makabra uppvisning i arrogans och maktfullkomlighet från medias och politikers sida vilka så uppenbart är helt insyltade i varandras verksamheter.

2012-02-28 @ 02:13:24
Postat av: S-E Karlsson

Ja när det gäller fullmäktige i Kalmar så kan man verkligen tala om att inte se skogen för bara trän ,detta gäller Mönsterås fullmäktige också som tagit bslut om att ta emot ett gäng ensamkommande skäggbarn !Konstigt att man inte skäms för hur man använder vår inbetalda skatt ! Att ta det ena idiotiska beslutet efter det andra i stort sett bara för att trycka ned det enda partiet som ser klart , SD i det här fallet ! Jag tror fullt och fast att frågan om skäggbarnen snart kommer upp i Högsby fullmäktige , det mumlas nog i korridorerna 1

2012-02-28 @ 05:41:27
Postat av: Sven Dacke

Debattartiklel i Newsmill som kommer att helt ignoreras av samtliga PK media, enbart av en anledning.



Den är skriven av DANIEL LÖFGREN en medlem i SDU, och är nationalekonom med ett särskilt intresse för den österikiska skolan.



Läs inlägget som även går att kommentera.



Alliansens förslag om nystartszoner skulle kosta allt för mycket per skapat arbete. Erfarenheter från England visar att merparten av nya jobb tillkommer genom att företag flyttar dit - inte genom att nya arbetstillfällen skapas.



Postat av: Sven Dacke

EU hotar Sverige med domstol



EU-kommissionen hotade på måndagen att dra Sverige inför EU-domstolen för att inte ha infört sanktioner mot arbetsgivare som utnyttjar tillfällig utländsk arbetskraft.

Postat av: oveg

OT

Thoralf, här är nåt för SD att gripa tag i:



Svenska gruvor kan säljas till länder som Kina och Indien

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4988215

SR, Publicerat Tisdag 28 februari 2012 kl 08:18 (Ekot)

2012-02-28 @ 09:29:26
Postat av: Info

HUR STÄLLER SIG SVERIGEDEMOKRATERNA?



Sveriges radio, en underavdelning av RFSL, ägnade idag, 28/2, ett programblock i P1 morgon dels åt att stödja ett kommande regeringsförslag om ensamstående kvinnors rätt till skattefinansierad befruktning utan inblandning av kända fäder, dels till att propagera för pronomenet ”hen”.



Från RFSL hade inkallats en upprörd hen, VIO SZABO, som varje dag upplever det som smärtsamt och kränkande, att omgivningen betraktar henne antingen som en tjej eller som en kille:



http://www.transformering.se/transbloggen?page=1



Vio Szabo, redan en stor och viktig personlighet i svenskt kultur- och journalistliv och en auktoritet, vars ord eventuella heteromänniskor har att noga lyssna på, deklarerar bl.a.:



• ”Det började redan när jag var liten. När mina föräldrar sa åt mig att jag var tvungen att leka utan att smutsa ned mig eftersom det var så man gjorde när man var tjej, blev jag rasande. Inte för att jag inte fick leka som jag ville, utan för att de kallade mig tjej.”

(DN 2011-05-17 i propagandaartikeln ”I allt fler länder väcks nu frågan om rättigheten till ett tredje kön.”)



En Aftonbladet-bloggare, Leifslillarosa, kommenterade samma dag:



”Jag vill vara hen – inte hon eller han´ säger Vio Szabo, 26, till DN. Hon och hennes ´flickvän´ (f.d. pojkvän) kräver rätten till ett tredje kön, man ska inte tvingas vara han eller hon, man ska även kunna välja att vara en hen, ty hon känner sig varken som man eller kvinna. - - -



Nu ska HEN och HENS flickvän skaffa barn. Hens flickvän som tidigare var man har sparat lite sperma på en klinik som de nu ska använda för att få barn. Vio säger att man nog får en liberal syn på kön om man växer upp i en genusmedveten familj, så det torde inte vara några problem för barnet. Vio ser även en anann daglig fördel, hon kan rusa in på både kill och tjejtoan efter behag.”



Blir ett barn verkligen lyckligare av det sistnämnda? Eller är barn främst hippa inredningsprylar och sexualpolitiska slagträn? Också i tonårsåldern?



Hur ställer sig Sverigedemokraterna till regeringens förslag och till ett förbjudande av orden "han", "hon", "henne" och "hennes"?

2012-02-28 @ 09:41:28
Postat av: Erik

Från SR:



http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=4988084

2012-02-28 @ 10:31:01
Postat av: HM

Så bara rätt av er i Kalmar och dig Thoralf Alfsson att sätta ned foten i den här frågan!



Den innehåller inte bara sådant man tycker Sd skall kämpa emot utan även sådant man vill strida för och vårda.

2012-02-28 @ 11:02:56
URL: http://ondiklinte.blogspot.com/
Postat av: Lennart Stejre

Det var en som rekommenderade din Blogg.

Kan Vi få köpa en luddvårlöksblomma av Er och plantera i Kistinge Halmstad.

”Länsstyrelsen yttrande.”

Om växten planeras flyttas kan eventuellt några exemplar först behöva provflyttas till den nya lokalen för att säkerställa att den kan överleva där."

Vi har samma helvete som Ni ha med politikerna men Vi med Sop/och Div. deponier

just nu.

Eller facebook.

http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/pages/Nej-till-Sopberget-i-Kistinge/223409451032146?sk=wall&filter=1

2012-02-28 @ 14:41:23
URL: http://www.stoppasopberget.nu/#!nyheter
Postat av: Gubben o Gumman

"Några kronor hit eller dit" var skamligt att diskuttera fick vi höra från förra KF mötet

Då skall vi komma ihåg att några kronor var från 900-1900 per dag för en lastbilsturist.

Kostnadsuppgifter förekommer på 15200 per dygn nu



Fullt samma tur har inte Dansken som ligger på Kalmar lasarett.



KÄLLA : Barometern

2012-02-28 @ 14:55:29
Postat av: Gubben o Gumman

OT : Ingen som har uppgifter om missgandeln i helgen av far och son i Nybro?

Vi kan inte hitta någon händelserapport på Wurstlisen?

2012-02-28 @ 14:57:34
Postat av: Svensson

Slå näven i bordet, och överklaga det. Du gör ett kanon bra jobb Thoralf :)

2012-02-28 @ 17:58:16
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Sven Dacke

Sosse kommunen Katrineholm har nu plötsligt upptäckt att det kommer att kosta stora pengar att ta hand om Regerings stora importprodukt, 4-500 somlier



I exakt samma situation är nu borgligt styrda Växjö.



Man tror att 400 somaliska anhöriga väntas komma, men det kan lika väl bli 1000, till en stad med brist på bostäder och enorma påfrestningar på sjukvård och skolor.



Jag säger bara. Herre gud, hur skall detta gå.



Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

KF besluade också att bygga två vindkraftverk och det är ju en kommuns kärnverksamhet. Rek. att googla på Marian Radezki ( vindkraftverk ).

2012-02-28 @ 20:05:24
Postat av: Essendon

G&G

Om Nybro.

Flashback har en tråd om detta som man kan följa allt eftersom det dyker upp något.

https://www.flashback.org/t1806658



2012-02-28 @ 21:01:49
Postat av: Kalle

Merit Wager framför tänkvärda saker om myndigheters dårskaper i sverige. Det verkar slå igenom även på andra ställen än kalmar också. När tänker SD göra något åt den tillbakagång och dåliga förtroende för myndigheter som existerar i sverige.



Länk till meritwager.wordpress.com blogg däe hon varvar finska och svenska erfarenhetr som jämnförelse. Bra att se det svenska förfallet med andra ögon och åsikter!!!

Postat av: Kalle

Ingen sänkning av pensionärsskatten eller höjningi år heller.



""-Våra krav är att pensioner ska beskattas på samma sätt som lön. Vi kräver också att pensionsnivåerna återställs, säger Sam Sandberg, ordförande för SKPF."" skriver DN



Vore önskvärt med en redovisning av vad SD gjort för våra stackars pensionärer. För inget har hänt. Inte någon spektakulär fråga som fått pensionärerna eller svenska folket att vakna upp och inse att Sverigedemokraterna är mycket bra.



SD:s ledning tiger som vanligt!!! Fullt att prata om sveriges problem verkar det som eller är det av ren feghet för att det skulle röra om i den svenska grytan.



Valet 2014 närmar sig. Kanske inte blir någon förlängning för SD i riksdagen på grund av inaktivitet och och ineffektivitet.



Länk till artikeln i DN



Postat av: Gubben o Gumman

Essedon : Tråden fanns inte när vi kollade där, tror du vi e helt bakom eller :=),vänta svara inte på den frågan

2012-02-28 @ 21:40:28
Postat av: Ferdinand Mjuk

Den Svenska Regeringens förlängda arm Länsstyrelsen tycks i detta fall närmast att betrakta som underlåtna.-Är vi på väg mot anarkistiskt styrelseskick? Gothamedias bygge ställer iaf frågan i fokus.

En stilla undran är givetvis var Länsantikvariens utlåtande finns att läsa?

En ytterligare fråga är vad Regeringens tentakel -Riksantikvarieämbetet, har för ståndpunkt i en nationell angelägenhet? -Kalmar som en av få städer i Sverige med en unik historia.



Oavsett ett ytterligare kommunalt frågetecken finns anledning att förundras? Att ledamöter –närmare bestämt 7 stycken- fick lämna Kalmar kommunfullmäktige pga jäv,fick åtminstonde mig att nästintill studsa på ögonbrynen! -Dessa valda ombud torde närmast betrakta sina fortsatta engagemang.

2012-02-28 @ 22:22:39
Postat av: cheap oakley sunglasses sale

cheap oakley sunglasses for china http://www.icheapoakleysunglasses.org

cheap oakley sunglasses sale http://www.icheapoakleysunglasses.org

cheap oakley sunglasses onlin http://www.icheapoakleysunglasses.org

cheap oakley sunglasses usa http://www.icheapoakleysunglasses.org

oakley sunglasses cheap usa http://www.icheapoakleysunglasses.org

2012-05-09 @ 11:34:35
URL: http://www.icheapoakleysunglasses.org
Postat av: Bertil

50 meter strandskydd

Bygg 50 m från vattnet, det finns plats för allmänheten ändå. Det är bra för Sverige att det byggs vid vattnet och ringa in stugan bara. Sedan så kan allmänheten vara vid stranden än då.

Man ska få sätta ut en brygga, men det ska finnas en lag som säger att man inte kan mota bort folk som vill vara på bryggan.

Så varför kan man inte kompromissa med strandskyddet, så att markägare kan få bygga vid vatten och samtidigt tycker jag att folk ska få vara där som vanligt, att plocka bär, tälta, bada och använda bryggan samt resten av marken mm.

Med detta förnuft så kan markägare använda marken och allmänheten kan få vara där. På så sätt blir det inte lika orättvist. Varför kan det inte vara så?

2013-01-05 @ 03:05:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0