INGA STRAFF
Igår kom domen mot de personer som anlade branden vid Berga köpcentrum i Kalmar. Kalmar Tingsrätt gjorde ”ingen” besviken. Tre personer friades helt och hållet, tre dömdes för anstiftan och fyra döms för skadegörelse och allmänfarlig vårdslöshet. Men inga ”straff” utdöms, endast ungdomsvård.

Vad blev straffen? Enligt min åsikt, inga!

Undomsvård är inget straff enligt min mening. Uppenbarligen har inte polis och åklagare kunnat binda dessa personer till någon av de ca 20 anlagda bränder som utfördes innan den 13 oktober då stora delar av köpcentrat brann ner till grunden.Jag gissar att det firades rejält i Berga och Norrliden igår. Nu skall en gullig socialtant prata förstånd med dessa ”tuffa” killar. Det kommer att skrattas både på vägen dit och på vägen hem bland dessa killar.

Jag skäms över att vi har ett så menlöst rättssamhälle i vårt land. Vem blir det minsta förvånad över den utveckling vi sett i Malmö med tanke på hur vi behandlar brottsliga handlingar i vårt rättssytem.

Inte minst när media tar dessa kriminella i försvar och skyller på samhället, som t.ex. Barometern gjorde i torsdagens tidning. 

En intressant aspekt på detta straff är vem som får stå för kostnaden när det gäller ungdomsvård eftersom den nu skall ligga inom socialtjänsten. Är det då Kalmar kommun som får ta dessa kostnader? I så fall väljer ju inte kommunen att skicka dessa till behandlingshem med skyhöga kostnader per dygn. Då blir snarare ett besök hos socialtanten en gång per månad under något år, eller?

Jag skall ta reda på vem som får ta dessa kostnader under nästa vecka.

Sverigedemokraterna förslag mot brottsligheten. Läs artikel


Kommentarer
Postat av: alf

http://www.vk.se/578504/ingen-aterrapportering-behovs

Om ni tar in lite mer flyktingbarn till Kalmar får ni säkert pengar över till både det enas och andra.

Det är tur att pengar växer på träd i Sverige, annars vete katten hur vi skulle ha råd med allt.http://www.vk.se/578755/egentligen-hade-en-vuxen-per-ungdom-varit-onskvart-det-ar-ganska-mycket-som-hander-i-barnens-livhttp://www.vk.se/578501/med-flyktingbarn-som-en-kommunal-affarside

2012-02-18 @ 10:53:58
Postat av: Kapten Haddock

...Snart dags att privatisera rättsväsendet, eller ta lagen i egna händer o straffa de skyldiga ordentligt ( man tänker tanken ibland )...Undomsvbård? Vad f-n hjälper det...börjar bli riktigt trött på det här osunda samhället...!! Även föräldrarna till dessa ligister borde delges straffansvar.....

2012-02-18 @ 12:11:32
Postat av: joffe

This is a bit off subject but still very illustrative for happenings in Sweden!Från Avpixlat är följande inledningstext hämtat:”I onsdags berättade Sydsvenskan att en tredjedel av föräldrarna i Malmö ratar de mångkulturella skolorna och skickar sina barn till antingen friskolor eller skolor i andra stadsdelar med större andel barn med svenska som förstaspråk”.Jag hakar på med ett litet hemmagjort alldagligt exempel >Läraren förrättar upprop i klassen första dagen tillbaka i skolan i Malmö."Mustafa El Ekh Zeri?"

”Här."

"Achmed El Kabul?"

"Här."

"Fatima Al Chadoury? "

"Här."

"Abdul Alu Ohlmi?"

"Här."

“Mohammed Ibn Achrha?"

"Här."

"Mi Cha El Ohl Son”.

ingen reaktion och fortsatt tystnad medan alla tittar runt i klassrummet Läraren upprepar."Finns någon här vid namn Mi Cha El Ohl Son?”En pojke reser sig och säger "Ledsen magistern. Jag tror det måste vara jag. Mitt namn uttalas Michael Ohlson”Prutt!2012-02-18 @ 12:28:42
Postat av: Magentan

@ alf

Tack för länkarna som ger en utmärkt bild av situationen i Sverige, liksom Thoralfs fotografier ovan. Bränder, stenkastningar, organiserad brottslighet, gatuvåld, åldringsrån, havererat rättssystem osv.Våra gamla ligger och lider i sina våta blöjor på hemmen för det saknas både pengar och personal, men när det gäller "ensamkommande barn" är resurserna oändliga, för då är det bara att plocka sedlar från de svenska pengaträden."Hela samhället kommer att tjäna på verksamheten" tror verksamhetschefen i Vilhelmina enligt en av Alfs länkar, som avslutas med följande passus:"Vår uppgift är att ge ungdomarna så pass bra verktyg att de kan klara sig själva i Sverige. Om det innebär att de flyttar till Sundsvall eller andra orter för att jobba så är det okej. Kanske flyttar någon tillbaka till Vilhelmina när det blir dags att skaffa familj."Så gulligt svenskt! Ungdomarna flyttar till Sundsvall och jobbar (för där dräller det ju av arbetstillfällen till dessa högutbildade analfabeter från Afganistan och Somalia). Sedan hittar de var sin liten söt flicka där, bildar familj och flyttar tillbaka till Vilhelmina.Men vad ska familjen leva av i Vilhelmina?

Inga problem alls, självklart kommer dessa unga män att skapa blomstrande företag som strax blir en av de många stora, jobbskapande industrier som numera poppar upp som svampar ur den svenska myllan i takt med att alla våra kreativa "nybyggare" har anlänt.En liten hake bara. Nästan alla de unga männen (alltså de s.k. "barnen") kommer från länder där islamsk klankultur gäller. Där får varje man ha 4 fruar, så det blir säkert en hel del barn i Vilhelmina, men samtliga fruar ska komma från den egna klanen och således hämtas i hemlandet. Någon SFI-undervisning behöver dock inte kommunen kosta på alla dessa fruar då deras uppgift är att "stå vid spisen och föda barn".Men fantisera kan man ju alltid göra, särskilt om man tillhör den svenska 7-klövereliten.

2012-02-18 @ 12:42:14
Postat av: Göran Andersson

Kan det tänkas att försäkringsbolaget till och med betalar ut ersättning till förrövarna. Det har ju poppat upp incitament för höjning av försäkringspremierna. Det verkar ju inte finnas någon hejd på det mångkriminella samhällets förslagsamhet.(För en liten tid sedan var det en överläkare som tillskansade sig en mobiltelefon från ett gyms omklädningsrum. Denne läkare frikändes på grund av att han hade så stor inkomst så att han inte hade motivation till att stjäla. Man undrar ibland vilka signaler sådant förfarande sprider ? Likhet inför lagen kanske ?)

2012-02-18 @ 12:49:31
Postat av: Lotta

De så kallade straffen är ett hån mot alla personer som många gånger har det svårt ekonomiskt men ändå kämpar på. Endast advokatkostnader, tolkar mm kommer gå loss på 5 miljoner läser jag i Östran. Sammanlagt är kostnaden för dessa små gullungars busstreck uppe i nästan 40 miljoner. Jag trodde i min enfald att dessa små mönstergossars föräldrar var ansvariga för vad deras små telingar ställer till med men icke. Det står heller inte något om den lille som ville busa lite till och försökte bränna ner Monte Cavallo?

2012-02-18 @ 12:55:02
Postat av: MacinBacon

Nedslående men inte ett dugg förvånande. Vi svenskar är drillade i att inte ifrågaätta och göra motstånd mot galenskaper. Vi sätter oss varje kväll framför hypnovisionen och låter oss matas med tillrättalagda berättelser. Vi lär oss hata de som kommer med fakta. Men det blir nya uppvaknare varje dag, så fortsätt bara på den inslagna vägen Thoralf.

2012-02-18 @ 13:01:46
Postat av: AWSvensson

En meningslös debatt repris på Kunskapskanalen med hela Sveriges lögnhals Lisa Bjurwald och en avdammad Mona Sahlin i sällskap med en terroristexpert och en norrman. Debatten 100 dagar efter Utöya ,där man beklagade att inte denna händelse resulterat i att optionssiffrorna för Sverigedemokraterna inte påverkats i negativ riktning.Mycket debatt om Sverigedemokraterna ,men i vanlig ordning ingen Sverigedemokrat närvarande. Nu frossar man i denna främlingsfientlighet på Kunskapskanalen ,ett annat pucko gör nu entré Anna Lena Lodenius. SVT en opartisk kanal i desinformationens tjänst.Postat av: Kurtan

Beträffande de löjliga "straffen" för mordbrand för miljoner kanske nedan video förklarar varför?!Utan invandrare skulle Sverige stanna"

http://youtu.be/DmDgv0tYQNQ

MVH

2012-02-18 @ 13:12:11
Postat av: alf

Våra politiker, på alla nivåer i samhället, tycks resonera på samma idiotiska sätt som dårarna på SIDA gjorde när jag jag argumenterade med dem om svensk ”U-hjälp”.

De påstod att alla pengar vi avsätter till U-hjälpen kommer tillbaks till Sverige på ett eller annar sätt. U-länderna köper varor från Sverige för pengarna och det genererar arbete i svensk industri och gynnar svensk export.

Om en familjefar har en massa ungar som ständigt tjatar om att få godis varje dag och pappan tycker att det blir för dyrt. Kan han då låta sin fru öppna en godiskiosk på tomten, ge ungarna obegränsat med pengar till att köpa godis för i frugans kiosk?. Pengarna stannar ju ändå inom familjen!

Det är väl så nära ”perpetum mobile” man kan komma.

2012-02-18 @ 13:15:23
Postat av: Ex occidente lux

Ingenting förvånar en numera. Jag tror inte att vi kommer tillrätta med problemen utan att införa möjligheten att utvisa hela familjen, oavsett eventuellt medborgarskap. Detta skulle få brottsligheten att falla till närmare noll som genom ett trollslag. Den sociala kontrollen inom en klan är trots allt mycket stark. Riskerar samtliga bidragstagare att få dela samma flygande matta tillbaka till mellanöstern eller nordafrika, kommer detta att ta skruv - och det mycket snabbt!Dessutom: brott varpå fängelse kan följa, förändras till brott varpå fängelse följer. Fr.o.m. 12 år. I så fall ungdomsfängelse, som vi hade i ett stort antal år i Sverige. Därefter elektronisk boja fram till 25-årsdagen, så kan man lätt binda gm till aktuellt brott.

2012-02-18 @ 15:40:41
Postat av: Tony Ingman

Varför inte ge sötnosarna varsin betald jorden

runt kryssning som belöning för sin kreativitet,

jag menar ,dom hade ju försökt flera gånger innan

dom lyckades med bedriften att förstöra för

hundratals miljoner. Envishet ska väl löna sig.

Hur fan kan dom som stiftar lagar, och hur kan

dom som tillämpar dessa se sig själva i spegelen.

Det verkar vara flum arslen hela högen!

2012-02-18 @ 15:58:46
Postat av: S-E Karlsson

Västerbottens län har tagit emot 261 så kallade ensamkommande barn , ponera att dessa 261 får permanent uppehållstilltånd då har dom ju rätt till att få hit sina föräldrar och syskon , då halkar vi lågt räknat på ytterligare drygt 2000 som ska leva på de reformer som vi egentligen ska ha själva !

Vad ska man säga ? Ja jag vet snart inte !

2012-02-18 @ 16:23:26
Postat av: S-E Karlsson

Västerbottens län har tagit emot 261 så kallade ensamkommande barn , ponera att dessa 261 får permanent uppehållstilltånd då har dom ju rätt till att få hit sina föräldrar och syskon , då halkar vi lågt räknat på ytterligare drygt 2000 som ska leva på de reformer som vi egentligen ska ha själva !

Vad ska man säga ? Ja jag vet snart inte !

2012-02-18 @ 16:25:25
Postat av: Gubben o Gumman

Domarna har precis lagt grunden till Berga centrum 2.0

2012-02-18 @ 18:43:27
Postat av: Calle

Efter Göran Hägglunds senaste kovändning gällande lagändring om könsbyte, borde väl resterna av KD rösta på SD.

2012-02-18 @ 20:15:44
Postat av: Lotta

OT/ Antirasisternas rätta ansikte.

Postat av: Gert Hellström

Så länge folk inte röstar rätt = SD kommer dumheterna fortsätta i all oändlighet.

2012-02-19 @ 09:28:02
Postat av: Bengt Svensson

Det ligger en lönedumpning inom ngr år ..enkla jobb med flera 100 sökande .kan det bli ngt annat

2012-02-22 @ 17:03:47
Postat av: Nalli

Det bästa Janne Josefsson kunde göra

det är att anställa Thoralf Alfsson.2012-03-02 @ 21:10:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0