EXTRA KNÄCK

För någon vecka sedan var jag på en introduktionsutbildning för valobservatörer i riksdagen. Jag har inga ambitioner att åka iväg på några uppdrag men jag var nyfiken på att lära mig lite mer om denna verksamhet. Flera av de som höll korta föredrag berörde val till duman i Ryssland för några månader sedan. Vi fick beskrivningar över hur val manipuleras och hur oppositionen behandlas i t.ex. just Ryssland. När Göran Lennmarker tog exempel på detta kunde jag inte annat än småle över att beskrivningen stämde väldigt väl in på hur Sverigedemokraterna behandlas i Sverige, inte minst i media. Där partiet endast omtalas då det är något negativt som man skjuter in sig på. Undrar hur dessa rutinerade valobservatörer ser på situationen i Sverige?

En nyhetssajt som ägnar sig åt att sprida enbart negativa ”nyheter” om Sverigedemokraterna är Nyheter24. Igår var det dags igen.

SD-topparnas extraknäck”  var rubriken som jag fick mail om från läsare på bloggen. I artikeln ”hängs” jag ut för att jag har en enskild firma med namnet TXK Industriautomation. Nu är det så att jag i stort sett inte haft någon verksamhet de senaste tio åren. Eftersom jag 2002 blev anställd på ett konsultföretag och därmed inte kunde ägna mig åt konkurrerande verksamhet mot min nya arbetsgivare. Men Nyheter24 har ändå en poäng då TXK i företagsnamnet står för Thoralfs Xtra Knäck ;-)

Däremot har jag gjort en del på mitt gamla jobb som konsult närjag är ledig från riksdagen. Det enda kravet som ställs från riksdagen är att man anmäler att man har sidoinkomster. Innan jag gjorde några jobb vid sidan om riksdagen förvissade jag mig om vilka regler som gäller med riksdagens kansli. Jag har dessutom hört talmannen förespråka att riksdagsledamöterna bör ha en fot kvar ute i verkligheten. Så att man inte blir helt verklighetsfrånvänd! Tyvärr har många ledamöter aldrig varit ute i det verkliga arbetslivet då det kommer ifrån de politiska ungdomsförbunden eller från en lång facklig bakgrund.

Ett exempel är ju Annie Lööf som aldrig jobbat någon längre tid i det privata arbetslivet. Nu är hon dessutom näringsminister. En i mina ögon fullständig omöjlig "kombination!. En näringsminister borde ha minst 10-20 års erfarenhet från arbetslivet i olika funktioner. Om hon haft det minsta förstånd och självinsikt hade hon inte tagit på sig detta uppdrag, utan nöjt sig med att vara enbart partiledare. Som Sverigedemokrat kan jag ju applådera Centerpartiets dåliga omdöme då detta mycket väl kan leda till att Centerpartiet ramlar ur riksdagen 2014. Någon positiv Annie Lööf-effekt har vi inte sett, risken är stor eller möjligheten att vi kommer se det motsatta fram till valet 2014.

Skulle det vara förbjudet att jobba med annat än riksdagen, då skulle jag troligen lämna mitt uppdrag i riksdagen.

Samtidigt blir jag väldigt trött på att ”hängas” ut för att man jobbar mycket och engagerar sig. Det är förbaskat orättvist men så ser inte media på det hela. Det är jantelagen och den svenska avundssjukan som Nyheter24 använder och utnyttjar med sin artikel.

När jag läser artikeln blir jag dock besviken på att företrädare för Sverigedemokraterna alltid dansar efter journalisternas pipa. Det är inte fult att jobba en del vid sidan om riksdagsuppdraget det ger ovärderlig insyn i verkligheten och de faktiska förhållandena som råder på arbetsmarknaden. Dessutom träffar man många människor som gärna berättar om sina erfarenheter och problem.

Att en riksdagsledamot sitter i kassan på Systembolaget under någon timma en dag är dock bara ett spel för gallerierna, som förhoppningsvis ger en artikel och en bild i den lokala tidningen. Någon verklig erfarenhet ger det inte och heller ingen riktig insyn!


Kommentarer
Postat av: Nalli

Tappa inte modet Thoralf.Här är något läsvärt. Mopsen´s Blogg.

2012-02-09 @ 19:27:32
URL: http://mopsen.wordpress.com/
Postat av: Mona Muslim

Toralf: DU får använda dig av bilderna då de är en allmän offentlig handling.Offentlighetsprincipen gäller före upphovsrätten vid en lagkonflikt enligt Regeringsrättens dom 1998-06-17 (Målnummer 7357-97).Se: http://sv.wikipedia.org/wiki/Allm%C3%A4n_handling2012-02-09 @ 19:42:10
Postat av: Gubben o Gumman

Just bilderna är väl lite känsligt "Örnie Plattfot" väntar förmodligen bara på en möjlighet att stämma Alfsson oavsett utgång.

2012-02-09 @ 20:12:26
Postat av: Solidus

Citat från Thoralf:"När jag läser artikeln blir jag dock besviken på att företrädare för Sverigedemokraterna alltid dansar efter journalisternas pipa." slut citat.Thoralf, vill du vara vänlig och utveckla detta samt exemplifiera detta. Bra vid personvalröst vid kommande val 2014.Jag använder dig varje dag som exempel på en politiker som är verklighetsförankrad då du har ett riktigt arbete samtidigt som du är riksdagsledamot samt arbetar för Sd i din hemkommun.Hur kan någon vara så diabolisk och använda det som ett slagträ med att du lever i verkligheten.Jag blir upprörd inte bara för dig utan oerhört besviken på journalister som är allt annat än verklighetsförankrade.Thoralf du är en vardagshjälte så du kan vara trygg med dig själv. Jag driver själv företag och är öppen med min politiska hemvist dvs att jag röstar på Sd. Jag är inte medlem i partiet då jag konsekvent valt att inte vara med någon förening eller dito.Jag är heller inte med Svenska kyrkan trots att jag tror på Gud, jag är trygg i mig själv och mina åsikter.Tack för att du kämpar.2012-02-09 @ 20:23:45
Postat av: Gubben o Gumman

Det bästa är väl om Thor-alf inte tappar skruvmejseln i mjölkmaskinerna,det måste väl ändå vara bättre att vara välutbildad cleaver och rättvis, än korkad smilande broilerpolitiker.Landets politiker och journalistkår tillhör tvärtomfolket, man gör precis tvärtom vad som är rätt och friskt,Nyheter 24 är inget undantag.

Inget att bry sej om Clamydiajournalistik.

Bara notera observera,så kan diskussionen komma senare.Drar Thor-alf bort sin lön från riksdagslönen är det inget annat än förtal i lagens mening dvs ställa Alfsson i en dålig dager och skapa ringaktningEtt av Sveriges mest schizofrena förslag dvs avskaffa pensionen ,går väl ganska spårlöst förbi tex.

Vi får hoppas att utlänsk press vaknar.

Skatteslaveriet har inga gränser blir det duschkön sedan?När ni ser den blå stapeln skjuta i höjden ställ er då frågan hur mentalt efterblivna är dom som röstar på ett parti vars överkuckku kallat dom för mentalpatienter,eller kallat dom för barbarer.Skitenhjelm allvarligt talat skärpning

2012-02-09 @ 20:28:09
Postat av: Leif Tore Åhlin SD Arvika

Under 60 talet hade vi på förbandet en regel om att anhålla skriftligt för att ha ett extra arbete.

Det beviljades, och därmed kunde jag finansiera mina utflykter som bl a, tävlingsförare för SAAB.Den regeln borttogs sedermera.I och med extraknäcket kunde jag inhandla två nya bilar och en med kraftig sponsring på under 60 talet. 1967 var det färdigåkt tyckte min dåvarande hustru, och jag köpte en helt ny fastighet på hösten.

Ja, utvecklingen i lönebilden under 60 talet var en befrielse, även om denna nära nog fördubblades under detta årtionde (90%) samtidigt som kronan skrevs ned med nästan motsvarande.Genomsnittsinkomsten under ett år och 1969, låg på hela 18.000, till skillnad från 1960 då den var ca 8.000. Kämpigt som f*n att vara militär vid denna tid.Naturligtvis var det lite konflikter i slutet av extraknäcket, då företagaren inte betalat ut semesterersättning under hela tiden. Så slutnotan

blev över 12.000 kronor som han fick punga ut.

Mycket pengar på denna tiden. Och därmed avbrott i

verksamheten (serviceman på bensinstation).Jag startade egen verksamhet efter detta (1969), och

i samband med ny tjänst i norr 1973 lät jag "firman" vila. Nog tjänade man "kulor" under hela 60 talet när beslutet om ATP verkade. Men vad hjäpte detta då tjyveriet av ATP verkade under hela dess verksamma liv, och även efter år 2000.Jag var inne på Pensionsmyndigheten, och fick resultatet av vad som stals ut ATP och AP fonderna

mellan 1960 och 2010. Från och med 1984 till 2010 har det uttagits 267,745 miljarder ur fonderna, alltså rena stölder. De berömda uttagen som GP svarade för gjordes 1999 med 45 miljarder, år 2000

med 45 miljarder, och 2001 med 145 miljarder, "att återbetalas krona för krona"! Nu litar jag inte på denna P-K avisen utan föreställer mig ett avsevärt högre belopp som svindlats. Under hela 60 talet finns inga beslut nedskrivna av "socialistiska skäl"

men skam den som ger sig att få detta tillrättalagt!Under 1992 snodde regering Carl Bildt 20,545 miljarder. Dessa pengar + ränta hade behövts de två senaste årens nedskrivning av pensionen.

2012-02-09 @ 21:18:05
Postat av: MartinA

Du är så jävla bra. Om du ursäktar. Men du är så otroligt jävla bra. Finns saker som jag inte håller med dig om men överlag så är du så imponerande så min svenska degenererar till skoltidens.

2012-02-09 @ 21:19:30
Postat av: S-E Karlsson

Har tittat på Debatt i kväll , i inslaget om pensionerna nämndes det inte ett ord om de hundratals tusen invandrare som går arbetslösa i Sverige , däremot tog man upp att det fanns 125000 tusen unga som inte kom in i jobb.

2012-02-09 @ 23:21:12
Postat av: Thoralf Alfsson

Solidus"Citat från Thoralf:"När jag läser artikeln blir jag dock besviken på att företrädare för Sverigedemokraterna alltid dansar efter journalisternas pipa." slut citat.Thoralf, vill du vara vänlig och utveckla detta samt exemplifiera detta. Bra vid personvalröst vid kommande val 2014."Jag tycker att vi som parti alldeles för ofta inte står upp för våra värderingar, utan försöker "anpassa" oss efter mainstream i media. Jag vill se en tuffare och mer utmanande politik på vära kärnområden.Jag kommer ge exempel på detta när det till exempel gäller skadestånd till brottsoffer. Vår pressavdelning borde ha en betydligt tuffare framtoning i våra pressmeddelanden.Jag återkommer till detta i ett blogginlägg inom de nörmaste dagarna, kanske redan imorgon om tiden räcker till.2012-02-09 @ 23:22:37
Postat av: BirgerZorro

Bäste Thoralf,

Du har en märklig förmåga att hela tiden träffa mitt i prick! Hoppas att du orkar och står ut; du behövs för oss alla!Hatten av för dig!!! :)

2012-02-10 @ 00:03:43
Postat av: carl

kämpa på Thoralf, du är bäst!

alla vet nog även politisk korrekta att SD har rätt i alla sakfrågor.

2012-02-10 @ 01:41:59
Postat av: Robin Shadowes

Ett par andra horribla exempel är hårfrisörskan som saknar juridisk utbildning eller vapenvägraren som blev försvarsminister. Detta måste vara historiens mest inkompetenta regering.

2012-02-10 @ 03:06:38
Postat av: Gubben o Gumman

Tvärtomlandet Robin

2012-02-10 @ 04:35:38
Postat av: Stora Småland

Tobleronskan ,snabbköpskassörskan och raggarbruden icke att förglömma !

2012-02-10 @ 05:00:27
Postat av: Gute

Bodström - Anklagelserna är felaktiga, han är oskyldig.Sossarna i bedrägeriskandal igen, och nu hjälps de åt att sopa igen spåren!http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7475850

2012-02-10 @ 07:09:11
Postat av: Gute

Det här glömmer vi öbor inte i första taget, under Sahlin eran försvann moralen helt. - http://www.dn.se/nyheter/sverige/riksdagsman-far-kritik-for-overhyror

2012-02-10 @ 07:16:10
Postat av: Sven Dacke

I dag på kl 09.00 SVT Forum presenteras Gustav Kasselstrand från Sverigedemokraternas Ungdomsförbund.En framtid för Sverige.

Programmet kan troligen ses i efterhand på SVT Play hittar jag länk så lägger jag in den senare

2012-02-10 @ 07:42:53
URL: http://svt.se/2.59808/svt_forum
Postat av: Tony Ingman

S.E Karlsson:

Ja det där programmet Debatt är märkligt, med tanke på att det är det "politiskt oberoende SVT".

Så fort en vänster nisse kläcker något ur sig, så

ska det applåderas, tydligen ett stående inslag.

Måste merparten alltid bestå av vänsterfolk? med

tanke på att man säger sig vara politiskt

oberoende? I går hade man även kommenderat dit

3 musslor med huvudduk? Inte fan kan väl dom som

aldrig kommer ut i produktionen vara intresserad

av om man jobbar tills man blir 75, dom har ju redan fått sin pension via livstids försörjning.

Förmodligen en medveten utplacering av dem av SVT

för att det ska se ut som att dessa jobbar!

Dom får ju inte lov att jobba för sina män.

2012-02-10 @ 07:49:18
Postat av: Berit

Är det jul igen, och vad har knäck med saken att göra? Lite extra knäck har man ju aldrig tackat nej till...

2012-02-10 @ 08:07:39
Postat av: Tony Ingman

Vissa dagar kan kännas tunga över utvecklingen i Sverige, men så poppar det upp något att glädjas åt, som idag att Expressen åkt på ett rejält vinstras, och då är den dagen räddad!

2012-02-10 @ 08:12:31
Postat av: Arvid

"...utvecklingen i Norge"Ligger Sverige i lä när det gäller servicen till bosättarna?http://bil.aftenposten.no/bil/Innvandrere-havner-oftest-i-trafikkulykker-15607.html2012-02-10 @ 08:45:58
Postat av: S-E Karlsson

Jo,då Tony Ingman , ibland är i varje fall jag väldigt benägen att följa den suveräne skådespelaren Per Oscarssons råd : Tro på Gud och ärligt vandra ,sköt dej själv och skit i andra !

2012-02-10 @ 08:53:30
Postat av: Solidus

Tack för svaret Thoralf på min fråga. Men du var aningen politisk korrekt själv när du inte kunde exemplifiera utan (konstruktiv kritik) hänvisade till kommande blogginlägg.Jag vet vad du menar men det blir lätt att man undviker en tackling (jag är gammal ishockeyspelare)vilket är klokt i vissa fall men det gäller att behålla pucken.Jag är en trogen läsare av din blogg och jag vet att du tål "tacklingar" även av oss redan Sd-frälsta.Du har ju givetvis större insikt än jag i den interna politiken men utan oss kärnväljare som tom betalade för att dela ut reklam för Sd, 40 öre per blad samt att vi åkte runt med egen bil etc. så skulle inte Sd finnas i riksdagen.Jag tycker de flesta gör ett toppenarbete inom Sd:s Riksdagsgrupp samt i alla kommunföreningar.Dock har jag uppfattningen om att vi måste få ut våra kärnfrågor som dock är kärnan till att Sd finns.Då talar jag inte enbart om den nya adeln som det inte ställs några krav på som flyttar in i landet utan även på att industrin försvinner pga vi har ett fruktansvärt högt Elpris då detta var det vi kunde konkurrera med.Detta är en ickefråga just nu då vi behöver låga energipriser nu för sedan är för sent.Argumentet från Miljövänstern är att priset är likadant i andra länder så tänker man inte på att vi befinner oss nära Nordpolen och måste ha billig El för att allt annat kostar så enormt mycket.Kärnkraftspolitiken har gjort så att vi just nu har den sämsta säkerheten någonsin då ingen eller ringa utveckling sker och att både personalen samt verken blir slitna och äldre.2012-02-10 @ 09:13:59
Postat av: Bengt Malmberg

Jag håller med dig Thoralf. Vi är lite för rädda och flata i vårt tyckande i pressen rent allmänt.Varför inte ta lite politiska poäng av det som händer i Malmö tex. Folk jag träffar efterlyser detta.

2012-02-10 @ 09:48:05
Postat av: AWSvensson

Har vi inte hört till leda att vi måste jobba mer om vi ska bibehålla välfärden. När då en Sverigedemokrat, i det här fallet Thoralf ,på ett föredömligt sätt går i spetsen och jobbar det där lite extra så möts det av kritik,antagligen från vänsterhåll där extraknäck ses som kapitalistiskt och skall motarbetas.

2012-02-10 @ 09:59:00
Postat av: Magentan

AFFE har nu på sin eminenta statistikblogg uppdaterat och justerat sitt diagram över den (åtminstone för vissa av oss) alarmerande ökningen av sexualbrott i Sverige mellan 1975-2011.http://affes.wordpress.com/2012/02/08/sexualbrott-1975-2011/

2012-02-10 @ 11:09:58
Postat av: Magentan

Bengt Malmberg skriver: "Varför inte ta lite politiska poäng av det som händer i Malmö tex. Folk jag träffar efterlyser detta."Jag undrar detsamma. Vad händer "däruppe" nu för tiden egentligen? Som jag har skrivit tidigare undrar jag (och andra jag känner) varför SD undviker att skjuta bollar på alla aktuella öppna mål numera.Det kan möjligtvis inte vara så att de är fullt sysselsatta med att sätta ihop tidernas utskick till alla Sveriges hushåll? I så fall kan jag förlåta dem deras försummelser.Men Thoralf kör i alla fall hårt och har 100 järn i elden samtidigt...

2012-02-10 @ 11:22:13
Postat av: G Upp

Gubbenogumman skrev:

"När ni ser den blå stapeln skjuta i höjden ställ er då frågan hur mentalt efterblivna är dom som röstar på ett parti vars överkuckku kallat dom för mentalpatienter,eller kallat dom för barbarer."När du ställer det så klart, kan jag se : Dom är förbaskat glada att det är någon politiker som äntligen vågar säga sanningen.

Den sanning som kanske är den allra svåraste att säga i en demokrati, och ändå bli vald : Vad man egentligen tycker om väljarna.Plötsligt får jag respekt för Fredrik. Den karlen är ju spritt språngande genial.

2012-02-10 @ 13:02:10
Postat av: Magentan

Från Per Gudmundsons blogg igår:"al-Shabaab nu del av al-Qaida""Idag kom en kungörelse från Ayman al-Zawahiri och Mukhtar Abu al-Zubayr som meddelade att al-Shabaab nu är en del av al-Qaida. Eftersom Sverige är ett av al-Shabaabs starkaste fästen kommer det att få stora konsekvenser. ..."http://gudmundson.blogspot.com/2012/02/al-shabaab-nu-del-av-al-qaida.html

2012-02-10 @ 13:10:32
Postat av: Gubben o Gumman

G upp : På sätt och vis har du rätt,Fredde tar över en hjärntvättad massa, och kör vidare på det uppkörda spåret,låter det fortgå med alla fnoskler.

Detta för att lönedumpa, och glänsa bland dom stora grabbarna i EU.

Fast sista "rebellmötet" kanske han får äta upp.

Riktigt så stor är han inte.

Sedan kan man diskuttera om 1907 års teorier är hälsosamma,resten av Europa har kommit på att så inte är fallet.

Lägg sedan till det populistiska trygghetsknarket med skattesänkningar som lurat 15-20% av väljarna.

Killen skulle ha varit med i Miljöpartiet kanske han är lite falskskyltad?

2012-02-10 @ 13:46:04
Postat av: Magentan

@ "G Upp"

Du har rätt. Orsaken till att så många skyndar sig att hålla med "geniet" Reinfeldt och lägger sig i den höga blå stapeln är så klart att de vill visa att de inte tillhör de andra grupperna, dvs "barbarerna, korkskallarna och rasisterna".

2012-02-10 @ 14:01:52
Postat av: Carl(100 procent Svensk i 1000 generationer)

mer exempel på PK-indoktrineringsmedia som hänger ut och vilseleder:här var det extrem politisk korrekt vilseledning om vem som lurat till sig skattepengar som skulle gå till sjuka, (S)(V)T68 visar filminslag på en svensk vårdtagare för att ge intryck av att det är pursvenskar som "belastar" välfärden, riktigt fult trick i indoktrineringstv! :

http://svt.se/2.34007/1.2703995/16_manader_for_assistansfusk?lid=puff_2703995&lpos=rubriksamma nyhet fast med sanning:

http://avpixlat.info/2012/02/09/nybyggarentreprenor-domd-till-fangelse-for-assistansbedragerier/men det finns hopp om en bättre framtid, se själva:

http://svtplay.se/v/2702112/svt_forum/unga_ledare__gustav_kasselstrand__sdu

2012-02-10 @ 14:54:17
Postat av: Gubben o Gumman

OT : Ung vänsters ordförande har tydligen skrivit att direktörer skall få gå på plankan.

"I debatten används sådant språk ibland"slut citat.

Med tanke på nyårsscoopet kanske banta med Uffe och Holgerssons underbara resa i lövhögen bör slå på stora trumman,och börja ringa runt?

Ni är väl reko och objektiva?

2012-02-10 @ 15:33:42
Postat av: Ex occidente lux

Jag håller med Dig, Thoralf, Bengt Malmberg m.fl. Vi måste bli vassare och mer provocerande i våra ställningstaganden, utan att därför råka i affekt och skrika i falsett.Kent Ekeroth är ju ofta lite tuffare i debatten, ibland också Björn Söder. Jimmie Åkesson är alltid lika lugn och saklig. Jag tycker Jimmie är bra i partiledarrollen. Vi har alla olika personlighet och temperament. Men ibland skulle det inte skada med lite mer Pitbull och mindre Golden Retriever i argumentationen!

2012-02-10 @ 15:58:16
Postat av: Inte-en-till

"När jag läser artikeln blir jag dock besviken på att företrädare för Sverigedemokraterna alltid dansar efter journalisternas pipa."Med reservation för att jag inte har läst just den här artikeln så är mitt allmänna intryck att det vore bra om företrädare för SD oftare kunde stå upp mot media och oftare svara med (helst) klara svar eller, om det rör sig om oförskämdheter el liknande, genom att gå till motattack genom att ifrågasätta etc.Dags för mediaträning?

2012-02-10 @ 16:05:34
Postat av: Carl(är mitt riktiga namn)

ingen ide att betätta för mycket till media, då får de mer material vid klippning och redigering.vid kontakt med statskontrollerad indoktrineringsmedia hänvisa till din blogg thoralf.här kan media få svar på sina frågor. och mediapub-liken får då själva läsa ur samma källa. då blir det svårt för jugmedia att tolka och vinkla. och "nisse i hökarängen" kan jämnföra olika tolkningar av samma nyhet.det handlar numera om att ta till sig olika synvinklar av samma verklighet.

2012-02-10 @ 16:35:44
Postat av: Lassekolja

Att utöka sin arbetslivserfarenhet i det privata näringslivet är naturligtvis en merit, även om Reinfeldt säkerligen skulle ogiltigförklara just Din "arbetslinje", eftersom Du är Sverigedemokrat!

Postat av: S-E Karlsson

Varslen duggar tätt men något varsel om att hejda arbetskraftsinvandringen hörs inte av .Förmodligen rullar det på som vanligt vad det gäller både arbets/asylinvandring !

2012-02-10 @ 19:11:56
Postat av: Svensson

Jag tvivlar på att Reinfeldt kan cykla, ja då menar jag alltså inte bokstavligt, som han ofta gör.

2012-02-10 @ 19:20:27
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: nils g

Thomas Bodström jobbade väl som advokat när han satt i riksdagen? Då talar vi inte om enstaka uppdrag när riksdagen inte sammanträder...Carl Bildt var borta flera månader i sträck som medlare i ex Jugoslavien i slutet på 90-talet med full riksdagslön...Det finns säkert fler exempel Thoralf, dock inga som är så tunga och kända... Alla som vet ngt om politik känner till Bildt och Bodström...

2012-03-28 @ 01:05:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0