DETALJPLAN MED FLOSKELREKORD

Igår behandlades detaljplanen för Gota Medias mediehus av kommunstyrelsen (SD ej representerade i ks) och den gick igenom utan någon större debatt eller snarare utan debatt. Hur folkpartiet ställde sig är dock oklart?

Om tre veckor kommer detaljplanen med största sannolikhet upp i kommunfullmäktige och inget tyder på att den kommer att stoppas om jag tolkar den uteblivna debatten i kommunstyrelsen. Detta var inte det minsta oväntat utan bara en logisk följd utav att vi har ett helt gäng ”ryggradslösa politiker” som bara följer partipiskan utan att ha någon egen uppfattning. Vi kommer dock försöka påverka dessa ledamöter innan det är dags för KF den 27 februari.

När jag läser inledningen till detta ärende blir jag minst sagt trött på alla floskler som tjänstemän och politiker hittat på. Det har absolut ingen verklighetsförankring.Samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfsson säger följande till tidningen Östran.

”Det är en väldig potential att skapa en ny parkmiljö där det idag är en parkeringsplats.”

Har han inte förstått att det är en byggnad som skall uppföras? Läs artikel i Östran.


Östran uppmärksammar i en artikel att Gota Media förbjuder oss att använda de skisser/bilder som finns på den tänkta byggnaden, trots att de ingår i de offentliga handlingarna. Tidningen har ställt några snälla frågor till Gunilla Sax. Men jag är tacksam att tidningen ändå uppmärksammar Gota Medias odemokratiska ”metoder”. Artikeln finns tyvärr inte på nätet men vänliga läsare av bloggen har scannat in den och skickat den till mig.Barometern sjunker allt djupare i sin egen upptrampade sörja!

Jag har skrivit det tidigare. Gota Media tror uppenbarligen inte på sina egna byggplaner och hoppas på att alla floskler skall räcka hela vägen igenom.
Jag utlovade ju fler exempel från vår informationsfolder och här kommer ett ytterligare ett exempel där vi inte får använda en skiss från Gota Media.
En del tycker att vår folder blir mer slagfärdig med förbudsrutorna men i detta fall hade det varit bra om vi fått använda den ”äkta” bilden. Här hade devisen ”En bild säger mer än tusen ord” fått ett verkligt ansikte.Jag rekommenderar alla att gå in på följande länk för att se den skiss/bild jag syftar på och sedan jämföra med den bild på konstmuseet ovan (missa inte att klicka på bilden för att den skall bli ”större”).

Då förstår ni hur Gota Media och deras arkitekt Dorte Mandrup försöker föra alla bakom ljuset med hur verkligheten kommer att se ut. Gå in på denna länk innan Barometern plockar bort den.

Vårt informationsblad verkar bli något dyrare än vad vi beräknat från början då vi fått fel uppgifter om antal hushåll i kommunen och en något högra kostnad/st då det pris vi fått tidigare var utan moms. Så vi tar gärna emot ytterligare bidrag. Vi har beställt en provtryckning på 5000 ex som väntas hem innan helgen.

Vår insamling har nu inbringat över 27 000 kronor. Vilket kommer vara till stor hjälp för vårt utskick.

Vill du ge ett bidrag så sätt in på bankgiro 5279-5465


Kommentarer
Postat av: Ex occidente lux

Pengar är på väg!

2012-02-08 @ 15:29:59
Postat av: Hacke

"Vi är hyresgäster".

Ja, Barometern gör ingen hemlighet av att man är i total avsaknad av ryggrad.

2012-02-08 @ 15:53:57
Postat av: Gubben o Gumman

OT : Expressen verkar ha kastat bloggarna i sjön Opinionsbloggen tex samt Mattson, nu skriver Anscha och gänget ledare utan möjlighet att kommentera.

Kanske har bröderna Donkey fått nog av sanningen

2012-02-08 @ 16:59:30
Postat av: AWSvensson

Om jag fattat det hela så upphäver kommunen strandskyddet,detta är delegerat till kommunerna. Länsstyrelsen som är tillsynsmyndighet tycks ha sagt nej till upphävande. Vidhåller då kommunen sitt upphävande så ska länsstyrelsen överklaga till regeringen ,numera Högsta förvaltningsdomstolen.

Några skäl för upphävande har inte styrkts,anledningen till strandskydd är att slippa byggnation vid vattnet,då kan inte byggnation vara ett skäl.

2012-02-08 @ 17:24:36
Postat av: Nalli

Angående åldern på invandrande pojkar tycks en del vara väldigt storväxta.

Döm själva på bilden i Kristianstadsbladet den snabbaste 14-åringen springer runt Centralskolan.

Postat av: Rune

Att ett politiskt parti verksamt i kommunen inte skulle få använda skisser, som är offentlig handling, i sin information till medborgarna, är ju helt självklart fel.

Detta är ju inte Vitryssland, inte ens Ryssland. Vi lever ju i Sverige.

Strunta i dessa nejsägare hos Gotamedia. De försöker att rida på din okunskap om grundlagarna.

Hämta bilderna hos kommunen och använd dem i utskicket!

De kan ju alltid försöka att stämma SD. De kommer bara att göra sig löjliga. Det vore roligt att se.

2012-02-08 @ 17:51:23
Postat av: Svensson

Mediehus så dom ska kunna uppfostra mer PK-journalister, Nej Tack på ren Svenska.

2012-02-08 @ 18:54:25
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Nissolf

OT: Nu kan Gubben & Gumman satsa på att uppfylla Fredrik Reinfeldts önskemål, omskola sig till dialogpoliser på Getingen, åldersgränserna har tagits bort. ;-)

Postat av: Ex occidente lux

Jag tycker att det är bra att Gota Media inte medger användningen av skisserna. Det är ett självmål som heter duga! I allmänhetens ögon framstår det - helt riktigt - som att man har något att dölja. Gota Medias trovärdighet får sig en rejäl - och välförtjänt knäck.Medias uppgift är ju (eller snarare borde vara) att informera sin läsekrets och lyfta fram sanningen. I stället gör man tvärtom och tjurar och mörkar. En fullständigt inkompetent - rent ut sagt stupid - informationspolicy.

2012-02-08 @ 19:19:52
Postat av: Gubben o Gumman

Nissolf : Gubben och Gumman såg faktiskt en dokumentär från Nya Zeeland eller Australien där en brud på 58 bast gick polisutbildningen.Att svenska provet och ålderskrav tages bort gör det ju tex enklare att vi får fd poliser från länder lite söderut,kanske får vi se 4 personer i samma polisbil istället för två, alltså¨två svensktolkar åker med, i detta dysfunktionella land är inget omöjligt.

Samtidigt skall ju alltid det positiva lyftas fram och det måste väl bli att fd poliser slipper komma till Sverige som ensamkommande lastbilsturister i grupp,att tex hamna i klass 8A på Östra Funkaboskolan vid en ålder på ca 32 kan ju inte var någon höjdare direkt.

Då måste det vara bättre att få jaga otrogna Svenne Bananer,om det gäller Kalmar, så kanske man kan stanna till om någon vän dyker upp på Nicab Road och och prata lite gamla minnen.Fast frågan är om det blir någon anstormning till polishögskolan av icke svenskstalande,dom har mera förstånd än Lars- Gunnar "ordningsmannen" Streber.En högre ålder på polisen eller blandning skulle ge samma effekt som vid repmöten,dvs sunt förnuft användes,det blir inte så mycket snorungar som åker runt och spelar Allan.Reinfeldt tycker Gubben o Gumman ligger alldeles för nära dom mörka krafterna på 40-talet.

Höjd pensionsålder är bara en modernare variant av arbeit macht frei.

Även att kalla Sveriges folk för mentalt störda ligger väldigt nära en avhumanisering av ett folkslag på 40-talet.

Våldsuppmaning mot meningsmotståndare likaså skillnaden är att man låste in eller mördade dom på 40-talet.En ganska rosa kille faktiskt

2012-02-08 @ 20:38:19
Postat av: Ex occidente lux

OT: läs detta dravel och kommentera. Jag orkar inte.http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/hatet-som-gor-mig-politiskt-deprimerad

2012-02-08 @ 20:42:34
Postat av: Tjelvar

På Barometerns bild syns det gamla vattentornet i bakgrunden.Tala om hur högt det är som jämförelse med den lilla glaslådan.Jag håller med Rune om att handlingar ingivna till myndighet är offentlig handling, för vilken ingen copyright kan hävdas. Kör med bilden bara !Kanske kan du kolla med RUT.

2012-02-08 @ 21:44:38
Postat av: Magnus S

Mer spännande mångkultur nära digInte nog med bensinslangning nattetid, masssnatterier och hot mot personal i affärer ute på bygden samt misshandlar och hot på boendet i Lundegård. Porrsurfning på det lokala och offentliga biblioteket med offentlig onani på samma plats. Nu berikas biblioteksbesökare även med spännande sexinviter och hot när folk kommer till undsättning då offret vänligen avböjt. Allt detta på lilla sömniga Öland vintertid.Jag är är väl medveten om att även min familjs berikning också kommer inom sinom tid men just nu är jag evinnerligt glad att vi inte bor i Borgholm med vår sjuttonåriga ängel.Tack sjuklövern.

Postat av: Göran

Behovet styr i regel tillgången.

Tillgången på befintliga lokaler lämpliga för ett "mediahus" i Kalmar med omnejd är god.

Politikertugget är vanskapt.

Man avyttrar fastigheter i ena änden och gapar om nybyggen i den andra.

Mattias Adolfsson(S):"Arkitekturen kan leda till berömmelse över hela Europa".

Visst, som ett monument över landet som via media teg ihjäl sitt eget folk.

I övrigt hånskrattar Europa åt oss.Indoktrineringen fortgår och Svenne zzzover vidare.

Massorna hålls lugna med Sean Banan och stjärtklappen från Flinck.

Har vi allvarligt blivit så korkade?

Morgonsofforna är fulla med godhetsapostlar som bjuder över varandra i sin strävan efter frälsning.Apropå vindkraft - "Det är en säker investering" sade Johan Persson(S) i KS.

Mina fjärtar i motvind levererar mer energi.

Förmodligen skall Lööfs adepter hjälpa till.

30 miljoner vitlöksfjärtar i minuten klarar biffen.

2012-02-08 @ 23:51:00
Postat av: Da Capo

APROPÅ 'MER SPÄNNANDE MÅNGKULTUR NÄRA DIG'

- - - - -

'Snaphanen.dk' citerar idag bloggen 'verklighetenisverige':Jobba till 75?

Sa du 75, Fredrik!?

När folk är utslitna redan vid 60?

När den politiska eliten drar sig tillbaka vid 50.

Till ett behagligt liv i värmen och ägnar sig åt golf.

Och grillning.

Skulle inte tro det, Fredrik.Det är inte det att vi inte förstår.

Vi förstår att pengarna inte räcker.

Vi fattar att det kommer in mindre än vad som går åt.

Och att det hållit på så i många år.

Vi begriper att det inte går att hålla på så.

Men vi förstår en annan sak också.

Vi förstår varför pengarna inte räcker.Vi förstår att det blir dyrt.

Med en miljon extra munnar att mätta.

Så många uppehållstillstånd.

Till så många som aldrig

kommer att kunna förmås göra rätt för sig.

Vi ser dem varje dag, Fredrik.

Men det gör nog inte du.Ditt utspel är ett slag i ansiktet.

På alla som arbetat och slitit i alla år.

Du ser nog inte dem heller.

Men vi ser dig, Fredrik.

Och vi vet vad du går för.

Vi ser vad du arbetar för.

Och vi glömmer inte.

Eller förlåter.

Tänk på det ikväll när du ska sova, Fredrik.Snaphanen avslutar med följande reflektion:Man ser vekligen åt vilket håll den svenska välfärden går. Finansminister Anders Borg är en begåvad karl. Han betyder samma sak för en fortsatt vansinnig svenskt invandringspolitik som Albert Speers skicklighet möjliggjorde en förlängning av Nazitysklands krigförande förmåga - men i slutet väntar likväl sammanbrottet.

En vänninna kommenterade: "Att kräva att svenskarna skall arbeta tills de blir 75 år, görs inte för att man skall kunna förbättra förhållandena för svenskarna, utan för att regeringen skall kunna fortsätta försörja improduktiva utlänningar.

Först öppnar man gränserna helt, sedan kräver man att ursprungsbefolkningen skall försörja de invällande skarorna. Något mera svinaktigt får man leta länge efter. Det är en variant av vad en gammal vän sa:"Detta är första gången i världshistorien som en demokratiskt vald regering tvingar sitt eget folk att bekosta sin egen kolonisering." Kortare kan det inte formuleras.

2012-02-09 @ 06:29:45
Postat av: S-E Karlsson

Förmodligen läggs mediabygget på denna plats för att det bland annat ska vara nära till favoritrestaurangen med tanke på lunchen ! Längre än så tycks man inte tänka !

2012-02-09 @ 09:00:43
Postat av: Tony Ingman

Såg i morse ett reportage från Sydnytt om uteliggare som stod i kö för att komma in på ett härbärge. Av dessa stackare , som av varierande orsaker tvingas leva på gatan var det pursvenskar till 100%. Med andra ord vi lägger ut hundratals miljarder på att få tak över huvudet på andra länders människor, men har inte råd att låta våra egna få ens den enklaste bostad under vintern.

Det är inte konstigt att man äcklas när man ser och hör figurer som Repalu, Reinfeldt, och andra

träta om vem som har mest ansvar för hur det ser ut i samhället. Verkligt vidriga varelser!

2012-02-09 @ 09:21:36
Postat av: Info

GODA NYHETER: NYA FYSISKA KRAV FÖR BLIVANDE POLISEREn kvinnlig (naturligtvis) kompetensutvecklingschef vid Rikspolisstyrelsen har (på uppdrag av Sjupartiet) stipulerat nya antagningskrav för det svenska polisväsendet.Bl.a. är språkprovet i svenska borttaget. Inte heller finns krav på att en polis inte får lida av svåra, kroniska sjukdomar.FYSISKA PROV: Intressant är, att de ”fysiska testerna som genomförs är lika för män och kvinnor”.Vad betyder det? Att tidigare minimikrav för manliga poliser ska sänkas till vad en genomsnittlig, 160 cm lång tjej som väger 50 kg kan prestera?http://www.polisen.se/Vastra_Gotaland/sv/Aktuellt/Nyheter/Gemensam/jan-mars/Nya-antagningskrav-till-polisutbildningen/

2012-02-09 @ 09:22:34
Postat av: AWSvensson

Ska bli intressant att följa denne "sosses" bravader.

Bra med skatter,nej till privatisering ja parollerna är flera i sosseleden.

Postat av: Sven Dacke

Av någon anledning kommer denna rapport just nu"Restaurangerna gjorde ett bra år i fjol

Publicerat: kl 07:40 , SR EkotDet var många som fikade och åt ute förra året. Samtidigt som 2011 var ett ganska dåligt år för detaljhandeln var det full fart på restaurangerna.I kommentarerna kan man läsa ett inlägg som går ut på följande.Är ökningen av uteätandet en "riktig" volymökning eller enbart en effekt av kassapparater med svart låda som är lite svårare att manipulera.

Samtidigt som kravet på personalliggare finns.Kan man någonstans se om betald skatt som kommer in från restaurangranchen har ökat.Här i Vxjö vet jag att Skatteverket varit ute på krogrunda för att kolla upp restaurangerna.Bra jobbat, men har inget sett om resultatet änPostat av: Lars Rosén SD Kalmar

En av bergahuliganerna har försökt anlägga en ny brand.Malmö idag-Kalmar i morgon.

2012-02-09 @ 10:18:41
Postat av: S-E Karlsson

RK i Högsby sänder 90000 tusen kronor till Kenya, bättre anser jag om man hjälpt sveriges mellan 30-40000 tusen uteliggare och hemlösa det är kallt i Sverige nu , i Kenya fryser dom inte ! Prioritera rätt !

2012-02-09 @ 10:53:03
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Apropå vindkaften: Vad som sällan eller aldrig kommer fram i debatten är att vindkaften drar el även när de står stilla. Jag kan inte det tekniska men skulle vilja veta hur mycket el de förbrukar för att hålla igång dom så att säga.

2012-02-09 @ 11:04:23
Postat av: Kalle

Är det någon som har sett en endaste liten kommentar av Sverigedemokratena om Reinfeldts höjande av pensionsåldern till 75 år. Inte ens på Sverigedemokraternas EGEN sida.Tiger vi inom SD och håller med Reinfeldt eller vad är det som händer???På olika enkäter är de flesta i befolkningen mot Reinfeldt av ett höjande av pensionsåldern.Nu har vi inom SD missat chansen IGEN att skapa rubriker i media!!??

2012-02-09 @ 11:33:52
Postat av: Ronny

Såg igår i Kvällsposten/Expressen ett reportage om vapenbrott i Malmö. Det hette även KvP Granskar:) 4 personer benämns som huvudpersoner, en person med lite nordisktklingande namn visas på bild ,men 2 av personerna är PIXLADE. Detta med pixling börjar ji bli lite pinsamnt. Kan det vara så att dessa självutnämnda "granskare" inte vågar visa personerna? Rädda ? Ännu ett lågvattenmärke av Expomedarbetaren David Baas..............

2012-02-09 @ 11:57:56
Postat av: Stefan A

Nu har den Svenska "rättvisan" slagit till igen, 1 år och 4 månader och 3 års näringsförbud för förskingring av assistansersättningar i mångmiljonklassen,man tror inte att det är sant, stämmer uppgifterna i tidningen så är det ett stort skämt,stöld av allmänna medel borde inte ses som en cykelstöld utan straffas stenhårt.

Postat av: Magentan

@ Kalle

Nu var det väl egentligen så att pensionsåldern inte skulle bestämmas till 75 år, utan att detta skulle vara en övre FRIVILLIG gräns. Men visst skulle SD kunna göra en och annan värdefull kommentar även beträffande detta.Tyvärr får jag hålla med Kalle om att SD:s ledning numera faktiskt har missat för många öppna mål i samhällsdebatten. Även om media i allmänhet och SVT/SR i synnerhet i vanlig odemokratisk anda vägrar ge plats till Åkesson och andra SD:are i TV-soffor och framför radiomickar, så finns ju fortfarande Webben och SD:s hemsida.En uppmaning till SD-ledningen:

Gör som Thoralf! Han kämpar ståndaktigt och prövar alla medel - nu även utskick till hushållen i Kalmar med omnejd.PS Vi får försöka klämma fram ytterligare bidrag till Thoralfs utskick, så ännu fler kan ta del av verkligheten i Kalmar och övriga Sverige (bankgiro 5279-5465).

2012-02-09 @ 12:08:27
Postat av: Magentan

Maria Svelands vänsterfeministiska dravel i DN, som "Ex occidente lux" länkar till ovan, har även tagits upp av Avpixlat, och denna överdrivna feministsjuka och tragikomiska Sveland-artikel i DN har orsakat en mycket intressant debatt på Avpixlat.Då nu en av vänsterns hyllade feminister för ovanlighetens skull inte ENBART beljuger, bespottar och slår på SD, utan också ger de som kallar sig liberaler en liten släng av sleven, har nämligen även en och annan liberalsympatisör hittat fram till Avpixlat och vågat ställa sig på samma sida om skiljelinjen som SD-debattörerna - på lagom avstånd förstås - men ändå. Debatten blir onekligen bredare och mer intressanthttp://avpixlat.info/2012/02/08/hatet-som-gor-mig-%C2%ADpolitiskt-%C2%ADdeprimerad/#more-10050Glöm dock inte min tidigare varning: Lita aldrig på en liberal!

Det finns visserligen olika sorters liberaler, men eftersom dessa olika sorter tyvärr befinner sig i FP, så är den politiska verkligheten enligt följande:

Liberal = FP = Falsk (tänk "Bengt Westerberg"!).2012-02-09 @ 12:25:11
Postat av: Magentan

Här finns en ny hemsida som bör besökas och befrämjas!http://www.tryckfrihet.com/bilder-fran-forsta-motet/

2012-02-09 @ 12:43:01
Postat av: Magentan

Da Capo skrev:

"Först öppnar man gränserna, sedan kräver man att ursprungsbefolkningen skall försörja de invällande skarorna."

samt

"Detta är första gången i världshistorien som en demokratiskt vald regering tvingar sitt eget folk att bekosta sin egen kolonisering."Dessa två sanningsenliga inlägg tänker jag norpa för komplettering av min samlingssida med "Bra Repliker".

2012-02-09 @ 13:28:07
Postat av: Kurtan

@Magentan

Du skrev i en tidigare kommentar till Kalle:

Nu var det väl egentligen så att pensionsåldern inte skulle bestämmas till 75 år, utan att detta skulle vara en övre FRIVILLIG gräns.Jo han byfå,,n F.R. kallade 75 års gränsen för frivillig, men vitsen är ju att om du tar ut pension före 75 t.ex vid nuvarande 65 år så blir det ju kraftigt minskad pension, eller hur ?!En annan planderad effekt blir ju att en del kanske kommer att jobba längre med följd att de tidigare kommer att "trilla av pinn" med resultat ingen eller mindre utbetalning av pension, eller hur ?!Men massinvandring framför allt ! Speciellt vi som är "pursvenskar" eller hur F.R. ?!Men det är ju "storsint" av F.R. et. co. att i stort sett skänka bort över 100 000 000 000 kronor av våra skattemedel till Grekland via IMF som har en nuvarande pensionsålder på 58 år.Bara inflationsförlusten på detta "lån" till "marknadsmässiga" 0.1 procents ränta betyder en realförlust på cirka 2 miljarder per år med tanke på inflationen.Men mer än troligt kommer vi inte se röken av dessa pengar på samma sätt som de stulna av G.P. 256 miljarderna av pensionfonderna...Svenskarna rövkn....de igen !

Bend over Svenne !MVH

2012-02-09 @ 14:31:53
Postat av: Sven Dacke

Har under dagen lyssnat på en debatt i tre delar som finns på SVT Forum ( Play)En debatt om cirkulär migration och flyktingar hit och dit och irreguljära arbetare ( kallas ibland illegala)Problem för EU och Sverige kommer att bli enorma, och jag förstår om "Fredik den Store" är glad om han får sparken av väljarna och slipper sitta kvar.Frågan är om någon vill bli Stadsminister för nästa period efter 2014 ????????Något som upprepas hela tiden är att vi måste bli flera för att klara välfärden i Sverige,Problemet är att det är ett gigantiskt pyramidspel.Alla dom stora grupperna kommer att bli gamla, och vissa är redan gamla när dom kommer, och vilka ska rädda välfärden för dessa?Varför har inte Japan masinvandring, även om dom har samma problem med åldrande befolkning.Bar frågor och inget svar.Tack och lov har jag påbörjat uttaget av pension från Staten och när man inte orkar längre så är det bara att ta några "hejdåpiller"2012-02-09 @ 14:57:25
URL: http://svt.se/2.59808/svt_forum
Postat av: Stefan

Vi ska jobba till 75 år för att pengarna inte räcker annars men att ens andas om vad invandringen kan tänkas kosta är inte att tänka på, då är man ju rasist, skinnskalle och dödsknarkarnazist!

Det bästa för Sverige vore nog om Reinfeldt m.fl. gick i pension på en gång och checkade in på något av Caremas äldreboenden.

Det är hög tid att någon som ser till Sveriges och svenskarnas intressen får ta över.

2012-02-09 @ 15:31:56
Postat av: Pierre D

Med tanke på att Expressen nu går så dåligt att vinsten halverats frågar jag mig om denna kartellverksamhet av tidningar verkligen kommer klara av detta i långa loppet, är det någon som ens fört detta på tal eller ska det bli ett nytt salveprojekt?Att ett bolag ens får köpa upp alla tidningar i ett område verkar helt vansinnigt då man på så sett kan styra nyhetsflödet.

2012-02-09 @ 16:49:12
Postat av: Magentan

@Kurtan

Jag skrev också: "Men visst skulle SD kunna göra en och annan värdefull kommentar även beträffande detta."

Och då menar jag kommentarer i stil med de du skrev.

Alltså ytterligare ett öppet mål som Sveriges enda oppositionsparti inte har utnyttjat.

Varför?2012-02-09 @ 17:06:28
Postat av: chaussure timberland

La plus grande packs, qui ont une<a href="http://www.chaussure-timberland.com" title="chaussure timberland">chaussure timberland</a>

capacité de plus de litres soixante-dix et ont <a href="http://www.chaussure-timberland.com" title="timberland pas cher">timberland pas cher</a>

habituellement un certain nombre de caractéristiques particulières.

2012-03-03 @ 03:48:11
URL: http://www.chaussure-timberland.com
Postat av: chaussures puma

En fait, à cette taille,<a href="http://www.chaussures-puma-pas-cher.net" title="chaussures puma pas cher">chaussures puma pas cher</a>

il ressemblait à une épée courte de plus<a href="http://www.chaussures-puma-pas-cher.net" title="chaussures puma">chaussures puma</a>

qu'un couteau. La longueur de la lame est compensé <a href="http://www.chaussures-puma-pas-cher.net" title="puma pas cher">puma pas cher</a>

par la largeur de la lame - habituellement de un pouce et demi à deux pouces de largeur.

2012-03-03 @ 03:51:44
URL: http://www.chaussures-puma-pas-cher.net

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0