DET BLIR VÄRRE FRAMÅT NATTENLyssnade på Ilmar Reepalu och Beatrice Ask debattera i Aktuellt. Ingen av dessa pk-politiker har förstått vilka åtgärder som kommer att behövas.

Strängare vapenlagar, vapenamnesti, telefonavlyssning och exitprogram o.s.v. Vem tror att dessa åtgärder räcker. Ilmar Reepalu ansåg att Tullverket måste stoppa insmugglingen av vapen. Hur hade han tänkt att detta skulle gå till. Var inte Reepalu en av dem som kritiserade Danmark när de förra året ville införa hårdare gränskontroller. Jag ställer gärna upp på mer resurser till Tullverket men då måste vi också införa riktiga gränskontroller.

Vilka skjuter i Malmö frågade programledaren. Vad blev svaret? Kriminella gäng och den undre världen blev svaret. Ja,ja,ja, man kan skratta åt eländet och åt alla floskler. Om dessa båda personer skall råda bot på brottsligheten i Malmö kommer inget att hända. Svenskar kommer fortsätta att flytta bort från Malmö och ”nya svenskar” flyttar in till Ilmar Reepalu.

Moderaterna vill införa ekonomiska frizoner i utanförskapsområden eller som man föredrar att kalla det Nystartszoner. Jag vill påstå att Rosengård, Herrgården och Seved redan är ”ekonomiska frizoner” ;-). Fredrik Reinfeldt vill bara göra dem ”lagliga” också, så att Skatteverket inte har något att invända.

Nej, det behövs hårda tag. En gränskontroll som är värd namnet och hårda straff som inkluderar livstids utvisning från Sverige. Innan utvisning skall alla lämna DNA och fingeravtryck för att kunna verifiera om de kommer tillbaka till Sverige. Utvisning upplevs många gånger som värre än ett långt fängelsestraff. Utvisning skall även kunna drabba hela familjen om flera medlemmar är inblandade i kriminell verksamhet, tufft men nödvändigt om brottsligheten skall kunna stävjas.

Alla som söker uppehållstillstånd i Sverige och som inte har fullgoda ID-handlingar skall också tvingas lämna DNA-prov. Som sedan skall kunna användas av polisen när man söker brottslingar.

Det är den här typen av lagändringar som Ilmar Reepalu och Beatrice Ask skall diskutera om de verkligen vill ha en förändring enligt min uppfattning. Nu blir det bara samma gamla förslag och floskler.


 


Kommentarer
Postat av: allemand

Ja det heter (S)(V)T och de bevisar det dag för dag.

2012-02-01 @ 21:51:05
Postat av: alf

Det där stolpskottet på SVT68 missade nog en och annan timme på SFI.

2012-02-01 @ 22:03:46
Postat av: Repell

Den journalisten erkänner att de måste ljuga för folket (som är förmodligen är anbefallt ifrån högre ort, javisst självklart att det måste vara så)

När han i princip också tror att folk vill ha det så här, då är det värre med mången journalist än man tidigare befarat, när han nu använder folket som slagträ mot Kent EkerothMan blir mörkrädd över att lögn och bedrägeri har fått en sådan hög status i Sverige.

2012-02-01 @ 22:10:04
Postat av: Info

INTI PEREZ CHAVEZRedaktör Intis intill det löjligas gräns krystade ”försvar” och motbeskyllningar kan kanske förvåna också den som redan tidigare hade en låg tilltro till svenska journalister. Emellertid – INTI PEREZ CHAVEZ är varken svensk eller yrkesutbildad journalist. Han har rekryterats till SVT på helt andra grunder, t.ex. som f.d. medarbetare i Gringo.Här något i korthet om hans bakgrund:• Författare till RESPEKT, EN SEXBOK FÖR KILLAR. – ”En dag gick jag till skolan med rosa glitter-ögonskugga. Det var ett statement: ge fan i att lägga er i! Efter det vände sig en lärare på skolan mot mig och jag förstod att det inte bara var några jämnåriga kamrater som behövde en attitydförändring, hela samhället behövde stöpas om! - - - Jag var fortfarande tonåring när jag började arbeta som sexualupplysare på RFSU, åkte ut till skolor och höll sexualundervisning.” (Källa: Svensk Bokhandel 09-12-03.)• Expert på HBT-frågor och ”det tredje könet”. Från intervju i DN 2011-05-17:”Inti Chavez­ Peres är sexualupplysare, författare och programledare och har arbetat mycket med transfrågor de senaste åren.VARFÖR VÄCKS FRÅGAN OM ETT TREDJE KÖN JUST NU?

– Unga i dag funderar nog mer över de här frågorna och internet har gjort det lättare att hitta likasinnade, både runt om i världen och kanske även i sin närhet. Transpersoner har blivit bättre på att organisera sig och i dag finns det tydliga förebilder som ingjuter mod i den som känner sig osäker. - - - jag tror att livet skulle underlättas för många transpersoner om ett tredje kön erkändes och gavs samma juridiska status som man och kvinna.”• Huvudredaktör för antologin PITTSTIM (2008).• Om sig själv:”Bakgrund: Aktiv i RFSL ungdom och RFSU, bland annat som föreläsare i skolor. Började på Gringo för ett drygt år sedan. Läst 20 poäng vardera av statsvetenskap, journalistik och mediateknik. Deltagit i SM i poetry slam.Aktuell: Redaktör för Macho tillsammans med Anna Svensson och chefredaktör för Pride magazine. Arrangerar festivalen Too queer for school? om kön och heteronormen i skolan på Färgfabriken i augusti.”

2012-02-01 @ 22:24:48
Postat av: Wimarg

Inteligensen på den journalisten är då verkligen inte hög. Det låter ju som om han vore ett barn som inte riktigt fattar.

Sen nedvärderar han ju läsarna också, att inte vi skulle förstå om han skrivit illegala invandrare. En knäppgök med andra ord.

2012-02-01 @ 22:57:46
Postat av: Magnus

Snacka om självuppfyllande profetia: journalister uppfinner och använder en krystad definition av flykting, som de sen menar på att folk har anammat, därför anser de att en fortsatt användning är motiverad. Skicka grabben på en logikkurs.

2012-02-01 @ 23:04:43
Postat av: Observerar

Känns som snaran på journalistpacket dras åt!

2012-02-01 @ 23:13:24
Postat av: Fredrik

Att äntligen få höra hur PK media förvränger sanningen till sitt egna syfte är en fröjd:-)

Hur man inte ens erkänner FNs stadga när det gäller flyktingstatus.Så här illa är det med vår media idag! Tack för att du la ut denna länk thoralf för den fick mig att nästan skratta åt misären och detta i Malmö är bara början.Ja denna ljudfil kommer gå till historien.

Solklart case där en journalist ska tala om och påtvinga oss att tycka rätt genom att ljuga och förvanska sanningen.PK JOURNALIST tagen på bar gärning:-)

2012-02-01 @ 23:15:00
Postat av: Calle

Såg " Uppdrag granskning" ikväll. Ett reportage handlade on en irakisk kvinna som bott i Sverige i 17 år, men som inte kunde få svenskt pass, så hon kunde åka på semester ( snyft ) till Australien. Orsaken var att hon inte hade ngt, irakiskt pass så hon kunde styrka identiteten. Journalisten ställde frågor till alla myndigheter, men den första frågan jag skulle ställt till kvinnan är: Var har du ditt pass som du kom in i Sverige på? Den frågan ställdes aldrig ,viktigt var att hon fick svenskt pass, så hon kunde få alla rättigheter som svensk medborgare. Skyldigheter nämndes dock aldrig.

2012-02-01 @ 23:30:01
Postat av: Sommaren med Vanja

Att tro att Balten och frissan stoppar kusinernas framfart är samma sak som att tro att Helan och Halvan skulle ha kunnat stoppat dom allierades invasion av Normandie med en slangbella.

Spela teater kan dom göra på dramaten eller dra valser på bokkafeet Den kladdiga fotvårtan.Det mest patetiska är att höra polis och medier säga ingen fara för Malmöborna det är bara kriminella som skjuter ihjäl varandra på öppen gata.

Är det inte lite väl dålig kvalite på det trygghetsknarket till Svenne Rullebää.

"Öh vänta lite jag skall bara hämta min lille Emil på dagis innan du skjuter ihjäl din kompis här"

2012-02-01 @ 23:44:49
Postat av: Jonas

Genom massinvandringen har de skapat idel elände. Nu försöker de komma på olika lösningar. Ekonomiska frizoner, lägga ner skolor för att spara pengar och blanda ungar, upplysta parker och så vidare. När f-n ska de erkänna att mångkulturen är felet och att det är detta som måste åtgärdas? Innerst inne vet alla det.

2012-02-02 @ 03:09:27
URL: http://www.realisten.se
Postat av: Observerar

Ljugarmaffian inom Svensk media har lyckats med konststycket att manipulera eller snarare, hjärntvätta nästan hel befolkning!

Händelserna i Malmö och allmän hantering av skattepengar, borde ju rimligtvis innebära att några vaknar upp och gnuggar sig i ögonen!Blomrabatten med Sju förgiftade klöver har en frisk

variant bakom hörnet.

Doften av denna kommer för många att kännas som en befrielse!

Rösta SD nästa gång eller låt dig bli förgiftad av politiskt mygel och medial hjärntvättning!

2012-02-02 @ 04:20:38
Postat av: Putte

Jag förstår inte varför Reepalu och övriga PK-maffian gnäller om situationen i Malmö.De har ju kämpat i årtionden för att skapa det multikultsamhälle som de nu njuter frukterna av. Det är väl för dom, att bara sätta sig ner och luta sig tillbaka i den skönaste fåtöljen och njuta av sitt verk.

2012-02-02 @ 05:30:11
Postat av: Sven Dacke

Mera jobb inom den nya industrin på Öland och skattebetalarna betalar." Minst tre av de tolv platserna kommer att vikas åt asylsökande barn.Det planerade boendet skapar nya arbetstillfällen.

- Vi behöver rekrytera 9-10 personer.Flera motioner har skrivits på ämnet ensamkommande flyktingbarn och kommunstyrelsen hoppas på total uppslutning från alla partierna.Tänk om samma bemanning gällde på äldreboenden.Postat av: Sven Dacke

Upprört efter ökad kontroll av bidrag.Socialförvaltningen i Kalmar har fått förstärka med extra vakter efter att biståndstagare blivit mycket upprörda över hårdare krav sedan utbetalningen av försörjningsstöd togs över från Invandrarservice.

Det handlar om bidrag till 300 familjer med invandrarbakgrund i Kalmar. Tidigare hanterades stödet till dessa av Invandrarservice. Sedan i januari slussas familjerna över till socialförvaltningen.

Familjerna menar att kraven för att få stöd har blivit mycket hårdare sedan socialförvaltningen tog över.Fundering.

Kanske dom försöker behandla gammelsvenskar och nysvenskar enligt samma mall.

Postat av: Hulda

Calle... Till hennes försvar så måste man medge att hon blivit försvenskad till viss del.

Inga textila produkter på huvudet. Mer vet jag inte om denna kvinna då jag bara såg delar av programmet.

2012-02-02 @ 07:57:15
Postat av: Sven Dacke

Och politikerna sliter sitt hår ( inte Rainfelt) för att komma på vad som har hänt i Malmö, Södertälje, Göteborg, Kalmar, och snart Växjö.Och under flera år har vi läst på fristående bloggar om svartklubbar (50 st) illegal handel med alla möjliga produkter, sprit och cigaretter och både polis och regering läser själva på dessa bloggar men gör ingenting.

Kanske samma "struktur" som i USA under förbudstiden där många tog mutor för att se mellan fingrarnaNågra länktips

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/ och vilka som är inne och läser

http://gnuheter.com/creeper/site/muslimskafriskolan.blogspot.comOch i dag ett inlägg på Newsmill

http://www.newsmill.se/artikel/2012/02/01/d-rf-r-drabbar-g-ngv-ldet-malm2012-02-02 @ 08:08:20
Postat av: jägarn

Naturligtvis så skall frågan ställas till Riksdagen och till rikspolischefen varför polisen inte längre vill ha almänhetens hjälp.

2012-02-02 @ 08:13:37
Postat av: Lille Kurt!

Alltså, 17 år i Sverige och med en oförstålig svenska!

Hur han hon från Irak burit sig åt?

2012-02-02 @ 08:36:24
Postat av: Tony Ingman

Ja det är obehagligt att se och höra ansvariga

vrida sig som maskar, när man ska förklara

fenomenet Malmö. precis allt kör man med, utom

den verkliga orsaken, den kravlösa invandringen.

2012-02-02 @ 08:39:13
Postat av: Stefan A

Alla länder i hela världen vill ha koll på vilka som befinner sig i landet, utom Sverige, där sk. "papperslösa" upphöjts till några slags hedersmedborgare.Att vända och vrida på ord i den infekterade invandringsdebatten(i den mån den förekommer)har blivit legio, t.ex. svenskar som åker och utbildar sig till läkare i utlandet, har av vissa skribenter beskrivits som "läkare utbildade i utlandet"svenskar utelämnas för att man ska förledas tro att det är invandrare som är här för att "bygga landet".

2012-02-02 @ 08:59:47
Postat av: Hacke

Som vanligt visar stats-tv upp ett publikförakt utan gräns.

"Vi måste anpassa oss till våra tittare så dom begriper..."

Med andra ord dom begriper ingenting så vi tar oss friheten att ljuga dom rakt upp i ansiktet. Vilken tur att jag inte är med och försörjer denne förmodligen inkvoterade hjärntvättare och hans kollegor inom licensmedia.Vidare står det alltmer klart att det är sd - och endast sd - som har en trovärdig politik för att komma tillrätta med det nya laglösa och sönderslagna Sverige.

Beatrice Ask och Reinfeldt visar med all önskvärd tydlighet att dom inte förstått, alternativt vägrar inse, problematiken.

2012-02-02 @ 09:12:40
Postat av: Da Capo

Bloggen 'EveryKindaPeople' skriver om invigningen av det nystartade Tryckfrihetssällskapet i förrgår i Malmö och från denna anmälan citeras följande med direkt anknytning till det inspelade telefonsamtalet mellan Ekeroth och någon som heter Inti Chavez, som enligt Google är något slags programledare i SRP3.Bland talarna på det nystartade Tryckfrihetssällskaps första möte var Gunnar Sandelin, tidigare journalist bl.a. på SVT som..."har skrivit om den svenska invandringspolitiken som frilansande journalist. Han exemplifierade journalistkårens avsiktliga vilseledande om invandringspolitiken, bl.a. genom att metodiskt förvränga kritik av politiken till kritik av invandrare.Vidare pekade han på offentliga myndigheters avsiktliga döljande av fakta om invandringen, ex.vis genom att kalla alla "flyktingar", fast bara 7 % av alla mottagna asylsökande verkligen haft flyktingstatus.Administrationen accepterar lögner och bedrägeri, vilket bl.a. visas av att 96 % av de asylsökande uppger att de saknar identitetshandlingar och vi släpper ändå in dem. Vi vet inte vilka vi ger medborgarskap.Han beskrev hur yttranden om invandringspolitiken betytt att journalister i media och tjänstemän i offentliga förvaltningar förlorat sin jobb. Själv hade han nekats anställning i Statistiska Centralbyrån, fast han var kvalificerad. Han sammanfattade:– Det finns en mental stalinism i vårt land. En politiskt korrekt terror som förstör vårt land!"

- - - - -

http://everykindapeople.blogspot.com/2012/02/tryckfrihetssallskapet.html

2012-02-02 @ 09:18:55
Postat av: Tony Ingman

Ja och naturligtvis tar alla grova förbrytare

chansen att komma till ett land, där man kan ägna

sig åt sin brottslighet, och dessutom få lön från

skattebetalarna!

2012-02-02 @ 11:42:04
Postat av: Mats (Malmo)

Ja - jag reagerade också när Reepalu ville att tullen skulle stoppa vapensmugglingen. Han var ju emot att Danmark ville skärpa gränskontrollerna.

Läs i Sydsvenskan på denna länk: http://www.sydsvenskan.se/danmark/article1466404/Granskontroll-pa-plats-om-tva-veckor.htmlBetr Gunnars Sandelin - så finns en video med hans anförande hos det nya Tryckfrihetssällskapet - se det på Snaphanen - upplagt i dag 2 febr.

2012-02-02 @ 12:10:40
Postat av: Da Capo

Citatet ovan från 'EveryKindaPeople' måste kompletteras med ytterligre ett citat i smma ämne från INGRID CARLQVISTs blogg:"När Lars Hedegaard hade berättat lite om hur danska Trykkefrihetsselskabet bildades 2004, var det dags för Gunnar Sandelin att berätta sin historia. Han jobbade i många år på Aktuellt där chefen kommenderade honom att göra sådana snyfthistorier om invandrare att

”folk skulle gråta framför tv-apparaterna”. När Gunnar skrev en avslöjande debattartikel i DN med rubriken ”Journalisterna mörklägger sanningen om invandrarna”, tog det hus i helvete. Vänner tog avstånd från honom, kolleger vågar inte äta lunch med honom på stan och han får inga jobb.""Jag [Ingrid Carlquist] säger ibland, halvt på skämt och halvt på allvar, att Sverige allt mer liknar DDR.Men när Gunnar berättade om hur människor efter artikeln ringde hem till honom och avslöjade att de inte vågar tala om för sina kolleger och inte ens för sina barn och äkta makar att de tycker som han i invandringsfrågan, insåg jag att det är alldeles sant.Sverige är exakt som DDR. Det var också ett samhälle där folk inte vågade tala med sina familjer om sitt missnöje med statens politik.Där fanns risken att familjemedlemmar angav dem för Stasi – här är risken att familjemedlemmarna tar avstånd från en. Kan det bli värre? Är inte detta så nära man kan komma totalitarism utan att införa diktatur?"

- - - - - -

http://inteutanminasoner.wordpress.com/

2012-02-02 @ 12:16:25
Postat av: Inge Sandén

Det som händer nu framför allas våra ögon har jag väntat på länge,men också varit övertygad om att det skulle komma.

Det började med Thoralfs artikel om flickan som blev utnyttjad på ungdomsboendet Horisont och därefter "Morden i Malmö"

PK-iterna skyller på varandra om vem det är som har den största skulden i det nu alla normala människor inte kan låtsas om att de inget sett eller förstått.

Reepalus skyller på Beatrice Ask +regeringen med Barbaren som dess härförare,som i sin tur skyller på kommunen som Reepalus styrt i 17 år.

Dom enda som är oskyldiga i denna härva är alla som röstat på Sverigedemokraterna.

Alla andra får skylla sig själva.

Reinfelts bevingade ord slår nu tillbaka på PK-folket och de som röstade fel i valet 2010.

Tänk att historien exakt går igen.

Alla som inte tidigare röstat på SD måste nu säga med sin röst 2014,"Vi visste inte vi förstod inte att Sverigedemokraterna skulle få rätt i allt de sagt ända sedan 2002.

Jag lider med alla barnbarn till nazisterna i 40-talets sossar,högerfolk och bondeförbundare som bytt sida att krama den politiska läran islam.

Den som inte f.o.m. 2012 går över till SD har förlorat all trovärdighet och om så inte göres får de fortsätta med sina lögner att det nu alla ser beror inte på den misslyckade massinvandringen.

2012-02-02 @ 13:53:43
Postat av: Calle

Fast enbart hårdare gränskontroller funkar inte för att bekämpa brottslighet. Även om det kan ses som den enklaste vägen och som Thor-Alf tycker är bekvämt

Man kanske ska undersöka varför folk väljer kriminaliteten.2012-02-02 @ 18:51:58
Postat av: Skånepåg

@ CalleSå du tycker således att det smugglas in för lite automatpistoler och automatkarbiner typ Kalasjnikov AK-47 till Sverige från framförallt Balkan.

Kan inte tolkas på annat sätt, eftersom du anser att Thoralf väljer den enklaste vägen och är bekväm."Man kanske ska undersöka varför folk väljer kriminaliteten."

- Om du verkligen menar att detta skulle lösa det akuta problemet (som dessutom tycks eskalera),

så undrar jag, om du själv inte har ett inte så litet undersökningsbehov?

2012-02-02 @ 19:31:51
Postat av: Calle

Skånepåg

Det var inte det som jag skrev, jag menade inte att vi inte ska ha tullkontroll. Jag menar bara att det inte är den ENDA lösningen på problemet.Myntet har två sidor. Fast du dock verkar enkelspårig

2012-02-02 @ 20:33:44
Postat av: Skånepåg

@ CalleHur vore det om du försökte komma med lite vettiga förslag själv, i stället för ren ad hominem argumentation som du tycks vara väldigt bra på.För att du inte själv skall framstå som totalt "enkelspårig" så berätta nu för oss andra vad som finns på myntets bägge sidor. Kan kanske vara lite knepigt eftersom du "låtsas"/(inte har förstånd) att inse vad grundorsaken är! Hört talas om uttrycket "gå som en katt kring het gröt"?P.S. Och kom nu inte dragandes med socioekonomiska faktorer, eftersom detta är en av de många dimmridåer som gärna används av multikultiivrarna. Varför hade vi t.ex. inte dessa omfattande problem som nu finns i samhället innan "massinvällningen" tog fart?

2012-02-02 @ 20:50:23
Postat av: Skånepåg

Helt OT, men minst sagt oroande läsning.Israels regering och militär är alltmer oroad över Irans planer på att framställa en atombomb, och man är nu mycket nära att lyckas. Irans president har ett flertal gånger sagt att hans högsta önskan är att utplåna Israel, så man kan förstå att israeliterna är minst sagt oroliga.Vad som händer om Israel attackerar de anläggningar som tillverkar denna bomb, innan Iran skickar den mot Israel, kommer att få stora konsekvenser för oss inom en mängd områden och världekonomin i ännu större "gungning". Vi får hålla tummarna att det politiska spel som försigår bakom lyckta dörrar hindrar denna utveckling!

Postat av: Anonym

Skånepåg

du verkar inte fatta mina inlägg utan intar försvarsposition och är aggressiv.

Bättre skolor är ett förslag, bostäder, utbildning (ngt du kanske borde prova på) och sociala resurser.

2012-02-02 @ 23:20:14
Postat av: Skånepåg

@ Anonym/CalleDet går inte för någon vettig människa att ta på allvar något som är ett enda sammelsurium av idioti. Du har ju inte den blekaste verklighetsanknytning till vad det är du "pratar" om.Beträffande mig som person behöver du inte hysa minsta bekymmer om varken sociala resurser eller bildning. Medicinare 65+ och mer än så behöver egentligen inte sägas beträffande detta.Du bör leta upp en annan blogg som ligger på din sandlådenivå. Av dina kommentarer att döma är detta det "snällaste" jag har att rekommendera.

2012-02-03 @ 10:29:06
Postat av: Tjadden

anonym ÇalleHar du provat att skriva på Flamman? Nej, jag tänkte väl det, de är less på alla sänken som dig!

2012-02-03 @ 15:22:52
Postat av: Calle

SkånepågIngen verklighets uppfattning? Sätt dig inte på höga hästar. Jag lever mer i samhället än dig i mitt yrke. LärareDvs sitter inte och trycker bakom skrivbordet.Jag har lika rätt att skriva här som ni i demokratins Sverige.Sen till Tjadden, lägg dig inte i!!

2012-02-03 @ 16:23:48
Postat av: Lars-Inge

> Calle"Jag har lika rätt att skriva här som ni i demokratins Sverige."Och vem/vilka tror du är intresserad av att läsa ditt dravel?

2012-02-03 @ 17:13:01
Postat av: Lars-Inge

> Calle"Jag har lika rätt att skriva här som ni i demokratins Sverige."Och vem/vilka tror du är intresserad av ditt dravel?

2012-02-03 @ 17:14:56
Postat av: Calle

Lars-Inge

Varför kommenterar du mig då om du inte är intresserad?!Och hur ska du hindra mig från att skriva? Ringa Säpo? Skicka virus? Lägga om motioner om att stympa yttrandefriheten?

2012-02-03 @ 20:07:34
Postat av: Putte

@Calle, man väljer kriminalitet för att man är en lat djävel,som inte ids att jobba och försörja sig själv, så enkelt är det. Mycket bättre att snylta på andra, presis som de importerade snyltarna.

2012-02-05 @ 21:50:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0