BAROMETERN TROR INTE PÅ SITT MEDIEHUS

Ansvariga på Barometern har fått stora skälvan över den informationsfolder vi håller på att jobba fram. En mediekoncern som Gota Media borde vara den yttersta garanten för att yttrandefrihet, öppenhet och den lilla människans möjligheter till att utöva sina demokratiska rättigheter tillgodoses. Men så är inte fallet när det gäller Kalmars stora medieföretag som har monopol i regionen.

I vår informationsfolder om företagets mediehus har jag givetvis haft avsikten att visa Gota Medias och deras arkitekts skisser på det planerade bygget. Detta för att vara rättvis mot företaget. Därför kontaktade jag Gota Media/Barometern (Gunilla Sax) för att få deras tillstånd att använda skisserna.

Det var dock med viss överraskning men med tillfredställelse jag tog emot följande mail från Gunilla Sax.Det dröjde inte så länge innan jag även fick svar från arkitekten Dorte Mandrup i Danmark och därmed verkade allting frid och fröjd.Men ack så jag bedrog mig.

Svaret från arkitekten var uppenbarligen inte det som ledningen på Barometern förväntat sig. Hu je da mej!

Panik på Gota Media och Barometern. Är danskan inte riktigt klok? Nu gick uppenbarligen internetlinjerna heta på koncernen. Det dröjde inte så länge innan jag fick ett nytt mail från Gunilla Sax.

 

Så kan det gå när haspen inte är på.

Det kallar jag för att stå för sitt ord. Men det är nog något som inte gäller på Barometern och hos Gunilla Sax. Jag är uppfostrad i en kultur där man kan lita på någons ord.. Att som Gunilla Sax först säga att man inte har något att invända mot att jag använder bilderna och sedan några dagar senare förbjuda detsamma, vittnar om ett minst sagt dåligt och svagt ledarskap. Falskheten rimmar illa.

Vem får förtroende för en sådan chef?

Men jag är inte ett dugg förvånad! Kan man mörka en våldtäkt mot ett barn p.g.a. att gärningsmannen är ett så kallat ensamkommande barn är man nog kapabel till både det ena och det andra bland dessa ”tidningskungar” i Kalmar.

Jag tycker dock att det är ett minst sagt mycket dåligt beslut av ledningen på Gota Media/Barometern och det kommer endast slå tillbaka mot dem själva. Det finns bara en förlorare.

I grund och botten visar detta att man i själva verket inte ens tror på sitt eget projekt. Hade Gota Media haft uppfattningen att man har stöd bland allmänheten i Kalmar hade man givetvis låtit oss använda bilderna i vår informationsfolder. Är det så att ansvariga på Gota Media är medvetna om att flera av deras skisser inte är förenliga med verkligheten och därmed vill man mörka detta genom att hävda att man har upphovsrätten till skisserna trots att de finns i kommunens detaljplan för det aktuella området, som dessutom varit ute på samråd.

Givetvis har jag kontaktat jurister för att reda ut begreppen. De kommer dock till helt andra slutsatser än vad Gota Medias egna jurister kommer fram till. Men det är knappast någon större överraskning.

Ett alternativ är dock att byta ut Gota Medias egna skisser mot egna ”monsterbilder” på mediehuset. Därför har jag ställt frågan i mitt förra inlägg om det finns kunniga bland mina läsare på programmen Photoshop eller likvärdigt som kan hjälpa mig med att skapa ett alternativ. Jag har redan fått flera svar. Jag återkommer till er som svarat med mina funderingar och önskningar under morgondagen.

Är det någon mer som tror sig kunna bidra med något så kan ni maila mig på [email protected]

Skriv gärna på vår namninsamling mot Gota Media.Vår insamling har nu inbringat 26425 kronor. Vilket kommer vara till stor hjälp för vårt utskick.

Vill du ge ett bidrag så sätt in på bankgiro 5279-5465


Kommentarer
Postat av: Gubben o Gumman

Inga problem Gubben o Gumman har redan börjat rita Baromonsterbilder

2012-02-04 @ 00:49:17
Postat av: Jonas Nordh

Jag är mycket imponerad över att du T kan finna så mycket energi att driva så många och tunga frågor som du gör. Mycket imponerad, skriv gärna någon gång hur du får allt att fungera. Du imponerar på mig att bara klara mina vardagliga problem! / Södertälje

2012-02-04 @ 00:56:34
Postat av: MakingBacon

ThoralfJag kan inte låta bli att dra på smilbanden trots eländet. Hoppas du kommer att publicera dessa mail i ditt utskick. Det är bara att tacka och ta emot tack vare deras inkompetens. Hade du inte frågat Gunilla igen så hade du ju kunnat publicera bilderna. Då hade du ju redan ett godkännande från både Gunilla och Dorte.Sedan frågar jag mig om de använt bilderna i samband med bygglovshandlingar eller dylikt. I så fall är de väl offentliga handlingar som finns att hämta hos respektive offentlig förvaltning. Du måste väl få använda deras inlämnade material som ett diskussionsunderlag i ärendet?

2012-02-04 @ 01:00:34
Postat av: Urban Jakobsson

Du fick tillstand i forsta mailet,att du inte nöjde dig med det?

2012-02-04 @ 01:51:21
Postat av: Essendon

Förslag till en minnessten på aktuell plats:Här under i gruset vilar drömmarna till en av

skammens byggnationer

Media hade alltid vanan att alla dagar på året -

försöka spränga sönder demokratin

Dock icke denna dag då illusionen verkligen

sprängdes i bitar och demokratin överlevde

den 1 jan 2012.

2012-02-04 @ 07:22:33
Postat av: SM811

Jag får säga som Täppas sa i ett program, Gunilla Sax "gå i korgen".

2012-02-04 @ 08:47:09
Postat av: S-E Karlsson

Hopp mellan ämnena . Det sägs att dom unga måste jobba längre för sin pension , det är väl inget konstigt med det ? Går man i skolan tills man är 30 år så är väl det inte så konstigt att tiden till pension blir längre ? Man måste ju jobba ihop till sin pension .

2012-02-04 @ 08:49:33
Postat av: Hulda

S-E Karlsson....

Instämmer i sina funderingar. De som går i pension idag började jobba i unga år.

Tänker också på medlemmarna i Malmös "Pistolskytteklubb" när jag tittar på termomtern. Nästan -20 grader kallt hos mig, men säkert inte fullt så kallt i Malmö. Då kanske intresset för att hitta på dumheter minskar betydligt.

Föreningsmedlemmarna har säkert ingen genetisk tålighet mot Sveriges vinterkyla....

2012-02-04 @ 08:59:41
Postat av: Hacke

Fulmedia går från klarhet till klarhet. Lika opålitliga över hela linjen.

Skrämmande att denna mediakoncern tycks behöva nya lokaler och mer svängrum för sina lögner och mörkningar.

2012-02-04 @ 09:03:24
Postat av: Ludvig

Det verkar som Barometerns chefer är lika odugliga som tidningen. Och det är väl logiskt.

2012-02-04 @ 09:22:08
Postat av: Rune

Om skisserna finns hos kommunens detaljplan så har de ju blivit offentlig handling.

Då finns de ju att hämta där.

2012-02-04 @ 09:53:50
Postat av: AWSvensson

Har sökt på Kalmar kommuns hemsida och hittar bara markreservationer när det gäller Mediahuset. Hur långt har ärendet gått?

2012-02-04 @ 10:11:45
Postat av: Hulda

Sakine Madon skriver en intressant artikel på Expressen.se idag. "Sluta vuxenmobba Sverigedemokrater". Allt mynnar enl. mig ut i att ingen vågar/kan bemöta politiken.....

2012-02-04 @ 10:57:25
Postat av: Tjelvar

BRA Thoralf ! !I bygglovshandlingarna måste alla viktiga ritningar ingå. Det är offentliga handlingar som du givetvis har all rätt att visa för väljarna. Det är själva vitsen med sådana handlingar: att väljarna skall kunna se dem och bedöma dem.Skanna in Sax' båda mejl på ditt blad. Det kommer att göra susen, när det kommer i alla brevlådor.Ställ också frågan till bladets läsare: Vilket förtroende kan du som väljare ha för ett företag, som leds av personer med den uppfattningen av anständigt uppträdande. Vill du veta sanningen finns den bara på min blogg.Lycka till ! !

2012-02-04 @ 11:07:37
Postat av: Da Capo

Svenska Tryckfrihetssällskapet hade som de flesta vet, dock sannolikt undantagandes nysvenska journalister, sin första sammankomst den 31 januari och med anledning därav reflekterar Lars Hedegaard några dagar senare över "tillståndet i Sverige".

I Sverige råder ett andligt klimat som påminner om ett totalitarismens förstadium, menar Gunnar Sandelin, som talade vid invigningsmötet och som mist sitt jobb som en följd av sina åsikter.Den svenska våren

Som framgår av Sapphos raport härförleden, var vi några stycken danskar som hade åkte över bron till Malmö för att deltaga i Det Svenska Tryckfrihetssällskapets första offentliga möte.

Nå, ofentligt och offentligt. Som Jyllands-Posten utsände konstaterade i sitt reportage den 2 februari, var det i grunden uppseendeväckande att 120 människor hade begivit sig till Ungdomens Hus, eftersom ingen förhandsannoncering hade skett.

Också polisen hade manstarkt mött upp för att förhindra bråk. En tillrest norrman räknade till inte mindre än 20 uniformerade och beväpnade poliser, såväl inne i byggnaden som på de omgivande gatorna. Till dessa måste läggas några civilklädda vakter med bister uppsyn, som vakade över Lars Vilks, som också var tillstädes.Farliga upplysningar

Vad var det då för några farliga åsikter som kom till uttryck denna afton i ett vinterkallt Malmö? Vilka var de upplysningar som en samlad svensk media- och åsiktselit anser att det svenska folket inte skulle må bra av att höra?Det fick man ett utmärkt exempel på genom att lyssna till vad den svenske journalsten Gunnar Sandelin kunde berätta. Sedan han för ett par år sedan skrev en artikel om den svenska invandringspolitiken och dess konsekvenser, har denne tidigare medarbetare vid SVT icke kunnat finna någon fast anställning. Förutom att vara professionell journalist är Gunnar Sandelin socionom och är således välkvalificerad för att ägna sig åt ämnet.Sappho skulle gärna ha velat översätta hans inlägg, men Sandelin talade ur hjärtat utan manuskript och med endast någre anteckningar som stöd, vilka han har varit vänlig att skicka oss. Här finns några av väsentligheterna: http://www.sappho.dk/svenske-tilstande.htmhttp://www.dn.se/debatt/journalisterna-morklagger-sanningen-om-invandrarna

- - - - - -

läs också:En man vid namn Niklas Orrenius

http://snaphanen.dk/2012/02/04/som-i-bosnien-saledes-ogsa-i-vollsmose/#more-113519

2012-02-04 @ 12:09:31
Postat av: Kalle

Solna kommun utanför Stockholm är mycket kritisk till ersättningen för ensamkommande "ungdomar". DeP4 radio Stckholm skriver:

""För en placering på så kallat HVB-hem, hem för vård eller boende, föreslår utredaren till exempel en ersättning på 1900 kronor per barn och dygn - men enligt Solna kan kostnaden för vissa placeringar i själva verket ligga mellan 3 000 och 12 000 kronor per dygn. Inte heller har utredaren tagit hänsyn till att kostnaderna kan variera mellan storstadsområden och landsbygd, enligt kommunen"" som SR P4 Radio Stcokholm rapporterar.Den faktiska kostnaden för ensamkommande ungdomar kan vara mellan 3 000-12 000kr/dygn istället för schablonen 1900kr/dygn.HUR mycket får en pensionär kosta på ett äldreboende per dygn???Bra att Solna börjar luska i dessa sifror. Det kanske är ett uppvaknande på gång och komunerna inser att de håller på att grundluras av Staten Reinfeldt. Det är våra surt förvärvade skattepengar som bekostar dessa utgifter. Vi har inte råd med detta slöseri på invandringspolitiken längre!!!Länk till Radio Stockholm P4

Postat av: S-E Karlsson

Sakine Madon verkar va en go tös , ska läsa mer noga ikväll !

2012-02-04 @ 12:47:46
Postat av: Da Capo

Som komplettering till Kalles 12:47:19 uppgifter om de super-hyper-astronomiskt höga kostnaderna för ensamkommande barn följer nedan en sammanställning av hela VANSINNET gjord av Nostradamus_i_norr.

----------------------------

Beviljade uppehållstillstånd 1980-2010

Så här ser statistiken ut för antalet beviljade permanenta uppehållstillstånd (PUT) ut i Sverige för perioden 1980-2010.

Källa Migrationsverket.Totalt 1 304 933

Flyktingar eller motsvarande 377 596 28,9%

varav:

- kvotflyktingar 42 948 3,3%

- konventionsflyktingar 29 852 2,3%

- krigsvägrare 3 036 0,2%

- de factoflyktingar 37 726 2,9%

- skyddsbehövande 40 092 3,1%

- humanistiska skäl 170 844 13,1%

- verkställighetshinder 907 0,1%

- tillfällig lag 13 383 1,0%

- tid. asylrelaterat tidsbegr. tillst. 637 0,05%

- övriga 38 171 2,9%Anhöriga 592 711 45,4%

- varav flyktinganhöriga 135 032 10,3%

- övriga 457 679 35,1%Arbetsmarknad 11 267 0,9%

Gäststuderande 108 148 8,3%

Adoptivbarn 23 182 1,8%

EES-avtalet 192 029 14,7%Procentsatserna utgör andelen av "Totalt".De som enligt internationella konventioner utgör flyktingar är "konventionsflyktingar" (2.3%) och "kvotflyktingar" (3.3%).

*Övriga under "Flyktingar eller motsvarande" är helt egna svenska påhittade kategorier*.Majoriteten av "Anhöriga" anländer som en följd av "Flyktingar eller motsvarande" och som följd av en politik som inte ställer några som helst krav på exempelvis försörjning eller något som helst annat.95 procent av de asylsökande uppvisar inga pass eller andra identitetshandlingar för Migrationsverket och de flesta har hittat på någon mer eller mindre sannolik historia för att erhålla PUT. Vi vet alltså inte vem de är, om de är efterlysta mördare, terrorister, yrkeskriminella eller kanske krigsförbrytare.---------------------------------

95% av bosättarna har således initialt visat att de

saknar all presumtiv lojalitet och respekt för sin

blivande värdnation. De är ett oassimilerbart och ointegrerovilligt slödder, som kommit för att nästan allihopa parasitera på 'die dummen Schweden'.

Gud bevars vad vi gillar olika!

När bjöd du hem en rom senast som en förtogen och

respektfull gäst i ditt hem?

2012-02-04 @ 14:07:05
Postat av: Ex occidente lux

Det vore ju själve f-n om inte insamlingen skulle komma upp i

30 000 bagis. Jag ska skicka ett rejält belopp en gång till och uppmanar alla läsare av denna blogg att fundera på att skicka ett bidrag. Den som har knackig ekonomi, kan skicka en tia eller en tjuga och den som är någorlunda välbeställd, kan gärna safta till med ett fyrsiffrigt belopp.

2012-02-04 @ 15:17:08
Postat av: AWSvenson

Jag har hört talas om ett parti i Sverige som beskrivit att den okontrollerade invandringen leder till en lönedumpning,svartarbete och kriminalitet. Stämmer det?

Lägg märke till att "Lönekostnaderna har istället hållits nere med lönebidrag från Arbetsförmedlingen". Är det så man upprätthåller konkurrensen.

Postat av: AWSvensson

Länk till Huldas kommentar.

Det som skrivs här är så självklart att enbart de facto att det skrivs visar på det sjuka i dagens Sverige.

Postat av: Berit

Vilken cirkus. Så går det när man är noggrann och hellre frågar en gång för mycket.Kan du inte använda bilderna som kommunen har i sin detaljplan?http://korturl.com/wwr489Lycka till!2012-02-04 @ 17:42:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0