BAROMETERN ”GRANSKAR” GOTA MEDIAIdag har vi kunnat läsa om den patetiska granskning av mediehuset som Barometern låtsas göra.

Gota Medias VD Bennie Ohlsson intervjuas i en artikel. Den ansvariga utgivaren på Barometern/OT Gunilla Sax intervjuas i en annan artikel och som om inte detta vore nog så kör Ulf Wickbom sitt eget race på ledarsidan.

Det finns mycket att kommentera i dessa intervjuer och jag har inte tid att skriva ett långt blogginlägg ikväll. Men här kommer ändå några små exempel.

”6. Varför väljs en så känslig plats?


– Det var inte självklart. Idén om bastionen växte fram. På sin tur fungerade den som en försvarsmur mot inkräktare.
– Ser man ett medieföretag metaforiskt handlar det också om att vara en försvarsmur mot det som inte gynnar demokratin. Vi är fanbärare mot influenser som skadar demokratin.”

Bennie Ohlsson

Om Gota Media tror på demokratin borde man lyssna på alla kritiker mot mediehuset. Jag vill istället påstå att Barometern som ägs av Gota Media motverkar demokratin genom det sätt man censurerar åsikter.

Gunilla Saxs artikel är ju rena hyckleriet. Barometern har överhuvudtaget inte granskat sin egen ägares byggplaner. Att intervjua Gunilla Sax om byggplanerna ca en gång om året kallar jag inte att granska ett så allvarligt ingrepp på Kvarnholmen.

Bennie Ohlsson och Gunilla Sax har dessutom förbjudit mig att använda de skisser som finns av mediehuset. Det vittnar om helt andra värderingar än de som de påstår i intervjuerna. Hyckleri!

När det gäller Ulf Wickboms artikel på ledarsidan så räcker det med att citera inledningen.

”När jag gör tummen upp för Gota Medias planerade mediehus på Kvarnholmen i Kalmar, har jag en viss trovärdighet. Jag har alibi. Jag har gjort fältundersökningar.”

Den fältundersökningen inskränker sig nog till tidningsredaktionen på Barometern.

Jag har blivit intervjuad av Anders Blank på Barometern angående mediehuset. Artikeln är utlovad till imorgon fredag. Nu undrar jag om den kommer att läggas upp på nätet och om den i så fall kommer vara möjlig att kommentera. Jag är inte så säker! Men efter de artiklar som publicerats idag angående mediehuset och Barometerns värnande om demokrati så bör det vara en självklarhet.Sedan kan jag inte annat än tycka att det är rent skamligt av SVT och SR att debattera monarkin samma dag som vi fått en liten prinsessa och kronarvinge. Jag har inget emot en debatt men att starta den bara ett par timmar efter nedkomsten är minst sagt plumpt. Debatt kunde lugnt väntat en vecka med detta!

Kommentarer
Postat av: Göran

Demokratins fanbärare och det fria ordets förespråkare UW och GS är så partiska att det nästan blir tragikomiskt.

Självklart vill de fortsätta att kvittera ut sina alldeles för höga löner.

Barometerns intetsägande uppsyn börjar dock allt mer att uppmärksammas bland gemene man. Den är så äckligt politiskt korrekt att den mest inbitne godhetsapostel plötsligt stannar upp och "tänker", är det verkligen så?

Barometern är i sin enfald en reklamtabloid för de som begriper vad som egentligen pågår.

Låter det konstigt? Vänta och se, samt kom ihåg vart ni läste det först.Tyvärr lär nog glasklumpen vid Systraströmmen bli verklighet, bygdens starke JP fixar till det om inget annat hjälper.

Alla med någon typ av påverkningskraft kör ned huvudena i sanden och JP kan rulla in med sin arme av grävskopor.

Själv bor jag inte i Kalmar, inte ens i närheten, men vill ändå säga, stackars Kalmarbor!

Ni har fått stå ut med mycket under denna härskares framfart och det verkar knappast som om han tänker slå av på takten heller.Ert ljus i mörkret är Thoralf, bistå honom med allt ni har. Någon gång måste Kalmariterna och övriga Svedala vakna ur sin PK-slummer.

Vågar man sticka ut hakan och säga att glasklumpen då är måltavla för folkets vrede?

Gota Medias glaskomplex är nämligen ingen annat än ett monument över landet som glömde sig själv.

2012-02-24 @ 00:15:28
Postat av: Göran Andersson

Finns det ingen annan tomt att bygga mediehuset på än en över hundra år gammal park som fått en sober patina ?2012-02-24 @ 03:22:39
Postat av: mullis

vad gäller svt-debatt, vem fn tittar på den smörjan!!!!!

2012-02-24 @ 07:42:28
Postat av: Stefan A

De enda fältundersökningar bärsärken gjort är nog av det egna lönekontot...

2012-02-24 @ 09:00:36
Postat av: jägarn

Som om Pravda skulle ha intervjuat Stalin och gänget i Kreml om kommunismens kontra demokratin.

Saklighet ala Barometern.

2012-02-24 @ 09:36:08
Postat av: AWSvensson

Att kommunens tjänstemän lever i symbios med de styrande politikerna är välbekant.Istället för att tillrättavisa och informera dessa politiker om olämpligheten av vissa projekt så blir de istället dessas förlängda arm . Om de blir tillsagda att skriva i förskönande ordalag om lämpligheten att förlägga en soptipp framför domkyrkan så fyller de utan vidare några A-4 sidor med nonsenspråk.

2012-02-24 @ 09:36:33
Postat av: Jörgen

De som inte ser eller inte vill se, ska ständigt ges möjligheten att se. Vi vet att väldigt många är här och kikar, men många vill ändå inte se verklighetens hemskheter likt strutsen med huvudet i sanden. Men möjligheten ska finnas och helst öka överallt genom att sprida sanningen.

Postat av: Tony Ingman

När det gäller SVT och SR, så består ju dessa

medier av en hel hjord Elefanter som trumpetar

ut det politiskt korrekta budskapet under förevändningen att man är politiskt neutrala,

fast man står till vänster om vänsterpartiet.

2012-02-24 @ 09:43:47
Postat av: lee

– Ser man ett medieföretag metaforiskt handlar det också om att vara en försvarsmur mot det som inte gynnar demokratin. Vi är fanbärare mot influenser som skadar demokratin.”Mohahahaha

2012-02-24 @ 10:32:32
Postat av: Tobias

Jag förvånas ständigt över varför PK-media som anser sig sitta på sanningen och rättrådigheten ALDRIG kan prestera vettiga argument, utan bara svävande floskler och löjliga tjuvnyp?"– Det var inte självklart. Idén om bastionen växte fram. På sin tur fungerade den som en försvarsmur mot inkräktare.

– Ser man ett medieföretag metaforiskt handlar det också om att vara en försvarsmur mot det som inte gynnar demokratin. Vi är fanbärare mot influenser som skadar demokratin.”Om vi nu diskuterar planerna på att ödelägga historisk mark för gott, hur tusan kan man väga in METAFORER som argument för lämpligheten i detta? Det är lika intelligent som om man hade byggt hela Ullared rakt över Birkas lämningar bara för att skapa en intressant metafor gällande handelstraditioner. Den tandlösa piken i detta, att man ska vara "en försvarsmur mot det som inte gynnar demokratin" är ju bara allt för uppenbar. Man vet ju att SD snart sjösätter sin informationskampanj mot bygget. Då gäller det ju att visa att det är SD som i själva verket är "the bad guys". Klart att SD är odemokratiska som vill ge folket ett alternativ i invandringsfrågan och dessutom vill använda demokratiska medel för att avstyra en arkeologisk skövling som har planerats över invånarnas huvuden. Borde inte PK akta sig för att tala "en försvarsmur mot inkräktare"? Det går ju att resonera metaforiskt kring detta också...

2012-02-24 @ 10:48:20
Postat av: jenny

går det inte att överklaga så det hamnar i domstol först tingsrätten, ända upp till högsta domstolen för då kan det ju ta flera år för dom att bygga.för så gjorde ju någon privat person när riksbyggen skulle bygga på solvägen har jag för mig och det blev ju försenat många år.Jag kanske är ute och cyklar. Ska iallafall rösta på SD i kommande val för nu är jag trött på att sverige har gått åt helvete.

2012-02-24 @ 11:31:21
Postat av: PK

Ahahah, fanbärare av åsiktskontroll, censur och liktänk borde det vara! Enda fanbäraren av demokrati när det gället media är i Sverige Flashback, där ALLA får framföra sin åsikt.

2012-02-24 @ 19:42:42
Postat av: chaussures puma

En fait, à cette taille,<a href="http://www.chaussures-puma-pas-cher.net" title="chaussures puma pas cher">chaussures puma pas cher</a>

il ressemblait à une épée courte de plus<a href="http://www.chaussures-puma-pas-cher.net" title="chaussures puma">chaussures puma</a>

qu'un couteau. La longueur de la lame est compensé <a href="http://www.chaussures-puma-pas-cher.net" title="puma pas cher">puma pas cher</a>

par la largeur de la lame - habituellement de un pouce et demi à deux pouces de largeur.

2012-03-03 @ 03:40:24
URL: http://www.chaussures-puma-pas-cher.net
Postat av: chaussure timberland

La plus grande packs, qui ont une<a href="http://www.chaussure-timberland.com" title="chaussure timberland">chaussure timberland</a>

capacité de plus de litres soixante-dix et ont <a href="http://www.chaussure-timberland.com" title="timberland pas cher">timberland pas cher</a>

habituellement un certain nombre de caractéristiques particulières.

2012-03-03 @ 03:45:30
URL: http://www.chaussure-timberland.com
Postat av: cheap oakley sunglasses sale

cheap oakley sunglasses for china http://www.icheapoakleysunglasses.org

cheap oakley sunglasses sale http://www.icheapoakleysunglasses.org

cheap oakley sunglasses onlin http://www.icheapoakleysunglasses.org

cheap oakley sunglasses usa http://www.icheapoakleysunglasses.org

oakley sunglasses cheap usa http://www.icheapoakleysunglasses.org

2012-05-09 @ 11:35:01
URL: http://www.icheapoakleysunglasses.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0