FEGT BAROMETERNIdag har Barometern ett stort uppslag om välfärdsbokslutet (artikel finns ej på nätet). Tidningen har bjudit in fyra politiskt korrekta politiker för att samtala om denna rapport. Två socialdemokratiska kommunalråd och sedan en moderat och en folkpartist. En ganska enig grupp med andra ord. Om man ser till hur dessa partier röstar när det gäller de mest aktuella frågorna i kommunen som berör integration och migration så är man alltid enig. Det blir med andra ord ganska patetiskt när dessa samtalar.

Minst sagt fegt av Barometern att inte bjuda in Sverigedemokraterna till detta samtal. Men helt i linje med den politiska korrektheten sområder på redaktionen. Nu tror jag de flesta läsare även ställer sig denna fråga.

När man läser rapporten så sammanfattar jag den med det så populära ordet utanförskap, ett ord som ingen egentligen har en precis definition på. I välfärdsbokslutet verifieras alla de slutsatser som vi Sverigedemokrater redan dragit för decennier sedan och som är en följd av massinvandringen till Sverige.

Sakta men säkert byggs etniska enklaver upp där socialbidragsberoendet är extremt högt, utbildningsnivåerna mycket låga, skolresultaten bedrövliga bland invandrarnas barn, arbetsmoralen är väldigt låg och där parallellsamhället tar större och större plats. Vilket i sin tur innebär att etniska svenskar flyttar bort ifrån dessa områden.

En sak som man dock undviker i rapporten är hur brottsligheten ser ut i dessa områden. Men vi vet ju redan att det följer exakt samma mönster.

I Barometerns stora artikel undviks dock frågan om invandringen helt och hållet, trots att man i rubriken skriver att integrationen inte fungerar. Inte en enda fråga som inte är politiskt korrekt lyckas Birgitta Hultman åstadkomma. Det är både pinsamt och patetiskt hur man kan undvika grunden och orsaken till de problem som kostar skattebetalarna 10-tals miljarder varje år.

Några svar är ju faktiskt rätt dråpliga men visar samtidigt hut tomhänta dessa partier och politiker är på förslag.

”Många ungdomar har aldrig ens haft råd att åka till Öland, därför känns det inte så klokt att ta bort den avgiftsfria cykelbussen.”
Björn Brändevall (FP)

”Jag vill gärna berätta om Påryd och villa Ossian för ensamkommande flyktingbarn. Vi fick veta att verksamheten var på väg in till stan, men byalaget fixade så att fastigheten nu kan renoveras, det ledde till en stolthet i hela samhället.”
Anette Lingmerth, kommunalråd (S)

Inte var det byalaget i Påryd som betalade för renoveringen utan Kalmar kommuns skattebetalare.

I Påryd blir ensamkommande flyktingbarn en tillgång, för de handlar på Ica.
Johan Persson, kommunalråd (S)

Ska Kalmar kommun ha någon som helst chans att komma till rätta med de problem som bara växer år från år vilket välfärdsbokslutet visar finns bara en åtgärd som kan få rimlig effekt till låg kostnad för kommunens skattebetalare. Säg upp avtalet med Migrationsverket!

Enkelt, billigt och effektivt.

I de inledande orden av välfärdsbokslutet finns uppdraget formulerat enligt följande.

”Det finns två huvudsyften med välfärdsbokslutet; det första är att ge kommunstyrelsen överblick
över hur folkhälsan och människors tillgång till välfärd har utvecklats och om den kommunalaverksamheten får de resultat som uttrycks i kommunens budget. Det andra är att rekommendera framtida satsningar på ett sådant sätt att det underlättar för beslutsfattare att göra strategiska val ochprioritera bland föreslagna åtgärder.”

Det första syftet uppfylls med råge i välfärdsbokslutet men det andra syftet som innebär att man skall rekommendera framtida satsningar saknas helt och hållet. Jag förstår också anledningen till detta. Kommunens tjänstemän har troligen kommit till samma konklusion som Sverigedemokraterna och den är inte politiskt korrekt. Siffrorna talar dock själva ett tydligt språk.

Tyvärr lär hyckleriet fortsätta med mångmiljonsatsningar på dessa områden. På samma sätt som man i Malmö satsat 319 miljoner kronor på diverse projekt i Rosengård sedan år 2000 utan att det gett de minsta effekt. Läs artikel.

Det skulle varit intressant att läsa kommentarerna om artikeln funnits på Barometerns nätsida.


Kommentarer
Postat av: jägarn

Sanningen är obehaglig, men kommer i framtiden att bli ännu mer obehaglig om vi inte snarast slutar blunda för den.

2012-04-14 @ 14:09:19
Postat av: Lotta

Man kan undra om sinnet runnit ifrån våra folkvalda när man läser i dagens Östran att politikerna i Jönköping funderar på att hjälpa föräldrar med socialbidrag ekonomiskt så att barnen kan ha en egen mobiltelefon. Förslaget "från kommunen säger att barn över 11 år med föräldrar som haft försörjningsstöd länge, ska ha rätt till 150 kronor extra i månaden som bidrag till en mobiltelefon. - Ett steg i rätt riktning säger kommunalrådet Ilian de Basso (S) till P4 Jönköping. I förslaget diskuteras också ökat stöd vid jul och semestern." Av vilken anledning i hela världen gör att alla måste ha en mobiltelefon? Hör det till de mänskliga rättigheterna? Satsa i stället dessa pengar på de som gjort sig förtjänta av dem nämligen våra gamla och sjuka.

2012-04-14 @ 14:14:20
Postat av: Tjelvar

Totala nettokostnaden för invandringspolitiken är nog "hundratals" miljarder varje år snarare än tiotals miljarder.

2012-04-14 @ 15:22:40
Postat av: Gubben o Gumman

Tittar man på citaten verkar det som om akademikerklubben fast tvärtom haft dampmöte.

På äldreboendet Bärnstenen strålar dom gamla ikapp när personalen gått hem för gott, vilket förståndet hos en del politiker även tycks ha gjort.

Kom inte och snacka om människosyn bara.

Gatuvåldet ökar,vilket bekräftar att en del politiker är på rätt väg när man gör om Kalmar till en kloak.

2012-04-14 @ 16:01:17
Postat av: MolleA

Fantastiskt vad flyktingar bidrar till år välfärd......de handlar på ICA!

Det nämndes iallafall från moderat håll att integrationen misslyckats och sossarna erkände. Men vad ska de göra åt det? Ta in fler som handlar på ICA så kanske allt blir bra?

2012-04-15 @ 16:50:07
Postat av: Gubben o Gumman

Rån Fredrikssaknsgatan

Rån Granvägen(offret skjutet i ansiktet)

Rån Norrlidsbastun

Rån Nya vattentornetTack Smedbytarzan mfl

2012-04-15 @ 17:31:28
Postat av: Observer

En snäll och naiv tant intervjuar fyra kommunala sagoberättare.Kan det bli puttinuttigare?

2012-04-15 @ 18:11:16
Postat av: Ludvig

Barometern är den fegaste tidning jag känner till.

2012-04-16 @ 06:48:12
Postat av: Krösus Sork

Är själv sugen på att starta livsmedelsaffär, det kommunala stödet verkar fantastiskt, vilket engagemang av de styrande. Vem hade kunnat tro att ens kommun skulle hålla en med extra kunder, underbart!Låter dock aningens dyrt så istället för konstgjorda kunder accepterar jag gärna bidrag. Detta innebär att det blir pengar över som förslagsvis kan användas inom äldreomsorgen, kanske behövs det fler blöjvågar?

2012-04-16 @ 11:19:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0