TID FÖR EFTERTANKE

Lata dagar vid stranden eller poolen har gett mig tid att fundera över det år som gått sedan valrörelsen startade under förra våren. Det har varit ett minst sagt ett händelserikt år med många nya erfarenheter, besvikelser och framgångar. Nu startar snart ett nytt riksdagsår upp och nu är vi mer förberedda på vad som kommer att hända och hur arbetet fungerar i riksdagen. Även om vårt första år inte varit något misslyckande utan snarare en rejäl framgång där vi visat att vi är ett seriöst arbetande parti så har dock vår oerfarenhet lyst igenom.

Den erfarenhet som känns allra tyngst att upptäcka är dock medias totala brist på objektivitet. Att privatägda medier ägnar sig åt en politisk agenda kan jag acceptera men att våra licenspengar för att få en objektiv public service utbud är så politiskt korrumperat är rent ut sagt för djävligt. Än mer bedrövligt är att en stor majoritet av det svenska folket är så indoktrinerade av public service och Tidningarnas telegrambyrå att det inte själva begriper att de blir förda bakom ljuset för deras egna surt inbetalde licenspengar.

I min egen förhoppning hade jag förväntat mig att saker och ting skulle normaliserats för varje vecka och månad som gått efter vårt riksdagsinträde. Vilket till viss del ändå pågått men så hände de fruktansvärda terrorattackerna i Norge och då var all normalisering som bortblåst. Alla mediala fula trynen visade omgående upp sig, den ena värre än den andra i sina smutsiga beskyllningar och sammankopplingar av Sverigedemokraterna med terroristen Anders Breivik och hans ”livssyn”.

Sverige har tagit ett stort steg tillbaka i och med terrorattentaten i Norge. Tempot mot ett fullständigt segregerat samhälle har ökat och Gud nåde den som kritiserar utvecklingen i vårt land. Än värre är det att kritisera islam! När till och med Per Gudmundsson sitter och prisar Expo för deras arbete i SVT:s morgonprogram har utvecklingen lagt krokben på sig själv.

Nu införs istället AFP, Arabiska för poliser. Poliserna i Malmö skall nu tvingas lära sig arabiska. Skall SFI och svenska som andra språk i skolan läggas ner? Galenskaperna har uppenbarligen inga gränser i Europas eller kanske världens mest generösa land? Inte undra på att det är så få poliser som vill jobba i Malmö och att de som jobbar där vill ha inre tjänst eller flytta till andra orter i Sverige. Tyvärr får de väl i framtiden välja en småstad om de vill slippa AFP.

Till detta skall läggas den personliga förföljelse som ständigt pågår av oss aktiva och utåtriktade Sverigedemokrater. Jag har funderat mycket på hur jag vill att min framtid skall se ut. Vad vill jag? Är jag beredd att fortsätta på den inslagna vägen? Jag har kommit fram till att det inte är jag som bestämmer det. Det är du som läser detta blogginlägg som avgör det! Om alla personer som säger sig stödja Sverigedemokraterna fortsätter att gömma sig bakom anonymiteten kommer jag överväga om det fortfarande är någon mening med mitt otroligt tidskrävande engagemang för den saken jag tror på. Eller om jag istället skall välja det bekväma livet i anonymitet och aldrig uttrycka mina åsikter offentligt, lägga ner bloggen och bara mysa i TV-soffan åt alla osanningar som de politiskt korrekta etablissemanget sprider.

Vi behöver mängder av aktiva medlemmar. Inte minst till valet 2014 då jag tror att vi kommer att behöva ca 200-300 procent fler aktiva medlemmar som förtroendevalda och till uppdrag i många kommunala nämnder. Dessa personer bör helst ta steget redan nu för att kunna hinna få lite utbildning innan det är dags för valåret 2014, då vi skall bli tredje största parti i Sverige.

Vill du vara en del av utvecklingen eller låter du 7-klövern stå för utvecklingen?


Kommentarer
Postat av: Essendon

Ordination till Thoralf Alfssons bloggsida mot PK (Politiskt korrekthet).Intag bloggen minst 2-3 ggr om dagen för att lindra PK-smärtan.Allmänt:

Bloggen motverkar allmän politisk försoffning och hindrar och motverkar röda och blå sjuklöver-celler från sandlådenivå och annat politiskt barnsligt trams.

Bloggen driver ut PK-lögner och framhäver sanningar som undangömts.

PK-lögnerna lämnas den naturliga vägen via avföringen.Biverkningar:

Denna Thoralfs bloggsida är vanebildande. Vid överdos av intaget PK, undvik ta del av svensk PK-media under några dagar. Läs bloggen enligt ordination.

Varning för ta del av SVT och TV4:s pladder (Speciellt TV:s morgonpladder), under några dagar då dess innehåll är starkt politiskt färgat.Varning vid bilkörning:

Bloggen får inte användas tillsammans med s.k smartphones under bilkörning då bloggen avslöjar sanningar, vilket då kan innebära dikeskörningar och högt blodtryck.Hållbarhet:

Ovan recept gäller till 2014-09-14, varvid annan kraftigare politisk medicin kan ersätta den nuvarande.Medicinbolaget SD-Takeover, 2011.

2011-09-07 @ 19:48:09
Postat av: Tjadden

ThoralfSD bör ta strid mot det här förslaget!http://www.friatider.se/generosare-bidragsregler-for-nytillkomna-utlanningar

2011-09-07 @ 20:15:53
Postat av: Gute

Thoralf, jag förstår dig när du tycker att fler borde engagera sig!

Men när SD växte så fort på så kort tid så är det väl svårt att få tag i lämpliga representanter, så där på en gång?

Vad jag förstår så växer ju SDU så det knakar, och det beror ju på vad DU och de andra slitvargarna har jobbat för tidigare.

Här på underbara Gotland finns (ännu) inte de problem som gör att folk förstår varför man ska rösta på SD, men vi finns och växer.

Tack för ditt idoga arbete och engagemang, många har dig att tacka för mycket!!Vila lite, och spotta i nävarna när det blir dags igen!Gute.

2011-09-07 @ 20:24:00
Postat av: nära ättestupan

Thoralf skriver:

"...Till detta skall läggas den personliga förföljelse som ständigt pågår av oss aktiva och utåtriktade Sverigedemokrater....Om alla personer som säger sig stödja Sverigedemokraterna fortsätter att gömma sig bakom anonymiteten kommer jag överväga om det fortfarande är någon mening med mitt otroligt tidskrävande engagemang för den saken jag tror på....Vill du vara en del av utvecklingen eller låter du 7-klövern stå för utvecklingen?"Min gode Thoralf!

Hur står det till med logiken?

Du utövar utpressning!

Som en fattigpensionär som inte heter Svensson, som lätt kan hittas med hjälp av HITTA och vars bostadshus tydligt och klart finns avbildat hos Google Earth och som på grund av den påtvingade fattigdomen inte kan kosta på mig några FÖRSÄKRINGAR och därmed gardera mig ekonomiskt mot FÖNSTERKROSSNING, BRANDSKADAD/UPPBRUNNEN YTTERDÖRR och liknande, är det en absolut nödvändighet att kombinera min nästan oreserverade SD-SYMPATI med ANONYMITET.Du, om någon måste förstå detta - även om det tydligen är en helt obegripligt problematik för alla dessa välbegåvade skribenter och publicister som just nu diskuterar ANONYMITETENS VARA ELLER ICKE VARA i kommentarspalter eller i andra sammanhang.Detta lands förståsigpåpares underskott på intelligens och/eller sunt förnuft är förfärande.

2011-09-07 @ 20:41:23
Postat av: Anonym... Förtvivlad...

Thoralf, jag skulle gärna engagera mig men på min arbetsplats är det öppet uttalat att ett politiskt engagemang i SD inte är förenligt med vår värdegrund. Detta smärtar mig, att jag måste vara anonym men mitt jobb betyder mycket för mig och min familj så jag kan inte offra det.

Jag har dock hittat en kollega som liksom jag sett vart landet ligger och vi kan smyga iväg på en lunch ibland och beklaga oss över situationen.

Kanske kan jag hjälpa er ändå?

Du vet vem jag är och jag vill gärna stötta dig.Och sist men inte minst: Sluta inte med politiken! Snälla!!! Den dagen jag inte riskerar att förlora jobbet så kommer jag kanske gå ut öppet och engagera mig men just nu behövs ni som kan/vågar.Ge inte upp, du behövs för mycket!

Njut av semestern och hitta orken igen, kom igen, kämpa. För oss - som inte kan!

2011-09-07 @ 20:46:49
Postat av: Mia

Jag är med vid nästa val

2011-09-07 @ 20:57:24
Postat av: Tjadden

Anonym... Förtvivlad...Regimens värdegrund är förknippad med diktatoriskt landsförräderi!Gråt inte min vän, hut går hem och valet 2014 lär bli en katastrof för 7 klövern (ett önsketänkande) men vi vet att 70 % av invandrarna röstar rött, som gör att Sossarna blir största parti tätt följt av Moderaterna men sedan kommer SD och det känns mer än bra.

2011-09-07 @ 20:58:59
Postat av: Funtaren

Jag får stämma in i vad den förtvivlade här ovan säger. Jag jobbar för ett stort företag som har multikulti inskriven som en del i anställningsavtalet. Jag kan även bli avskedad om jag utanför arbetet ägnar mig åt något som "kan uppfattas som att skada företagets rykte".Jag är med i ett fackförbund, Unionen, som jag förstått inte skulle lyfta ett finger för att hjälpa mig om jag skulle komma i konflikt med arbetsgivaren ang detta.Varje gång jag ser något hända er drar det i fingrarna att skicka iväg en medlemsansökan och engagera sig offentligt. Men jag inser att jag då definitivt skulle bli arbetslös.Jag försöker dra mitt strå till stacken genom att mer eller mindre öppet argumentera för SD:s politik med arbetskamrater som jag bedömer som mottagliga. Det är allt jag kan göra i den nuvarande situationen.Jag ber dig även jag att förlåta oss som inte ser någon utväg ut ur anonymitetshelvetet och fortsätta din modiga gärning.

2011-09-07 @ 21:12:39
Postat av: Mats Carlsson - Holmsund

Jag skulle engagerat mig politiskt om jag hade haft ett fläckfritt förflutet vilket jag inte har. Jag har domar på mig och har förekommit i olika register. Som vi vet älskar media det då det gäller Sverigedemokrater. De skulle fått mycket att rota i och gotta sig i vad gäller mig.Jag är inte rädd för att visa mig med mitt namn men vill inte förstöra för partiet istället för att hjälpa till. Jag jobbar på mitt sätt genom bloggen med att upplysa människor om rådande situation i samhället och om islam samt diskuterar ofta politik med andra. Jag vet att många vaknat upp som jag pratat med och som läst min blogg. Många har hittat in till PI och Fria Tider den vägen också. Bloggen har 4-500 besökare.Hade jag velat bli aktiv inom tex S så hade det inte varit något problem. Då hade mina erfarenheter varit en merit.Normalt får en människa en andra chans men ingen inom SD. Där rotas det 20-30 år bakåt.Jag håller fullständigt med dig i det du skriver som vanligt Thoralf. Fler måste engagera sig och de måste ut ur anonymiteten så att motståndarna inte kan peka på det och kalla dem "troll". Även om det kan få konsekvenser som vi vet att öppet säga sig sympatisera med SD och än hellre att vara aktiv politiker för SD så är det vad som måste till.Mats Carlsson

Holmsund

2011-09-07 @ 21:12:51
URL: http://www.galaxybloggen.se
Postat av: Mats Carlsson - Holmsund

Bloggen har 4-500 besökare per dag ska det vara. Det förstår nog ni som läser;)/Mats Carlsson

Holmsund

2011-09-07 @ 21:19:55
URL: http://www.galaxybloggen.se
Postat av: AWSvensson

Äntligen har någon inom 7-klövern upptäckt att kejsaren är naken, kanske början på ketchupeffekten.

Berlinmuren föll på några veckor, så var beredd ty den dagen kommer när även asylsvindleriet havererar.

2011-09-07 @ 21:27:57
URL: http://www.newsmill.se/node/38939
Postat av: Robert Stöm

SD har mer eller mindre blivit en del av sjuklövern. När ska ni börja driva migrationsfrågan hårt som alla era väljare hoppats på?

2011-09-07 @ 21:36:00
Postat av: Skånepåg

Robert Stöön är en person vars huvudsakliga sysselsättning har varit att stalka Therese Borgs (Sd Eskilstuna) blogg. Så nu försöker han tydligen utvidga sitt revir och har flyttat hit med sina ”välgenomtänkta” påståenden.Så honom förpassar givetvis där han hör bäst hemma, det vill säga ute i ”trollskogen”.

2011-09-07 @ 22:19:50
Postat av: Thoralf Alfsson

Ni som har en arbetsgivare som ni misstänker kommer sparka er om ni engagerar er i SD kan ni inte berätta vilka företag ni jobbar för?

2011-09-07 @ 22:49:49
Postat av: Robin Shadowes

Jag har inte levat som guds bästa barn och avstår därför från att engagera in person. För skulle jag bli uthängd så skulle det förmodligen bli en hämsko för SD. Däremot engagerar jag mig gärna under pseudonym på internet. En annan anledning är att jag är fattig. Börjar AFA stalka mig så har jag ingen möjlighet att flytta.

2011-09-07 @ 23:30:45
Postat av: Inte-en-till

"Nu införs istället AFP, Arabiska för poliser. Poliserna i Malmö skall nu tvingas lära sig arabiska."Är det tvång? Jag fick för mig att det är frivilligt. Och på PI står det att utbildningen äger rum på fritiden.Därmed inte sagt att jag stöder utvecklingen. I Sverige talar man svenska med varandra i det offentliga rummet. Punkt slut. Vad man talar hemma är vars och ens ensak. (Undantag: turister och andra tillfälliga besökare, givetvis.)

2011-09-07 @ 23:35:08
Postat av: Göran

Ämnet Thoralf berör är starkt infekterat, och vad man kan utläsa av en del kommentarer så är rädslan stor för att skada både sig själv och SD om man öppet deklarerar sitt stöd.

Detta är ju totalt vansinnigt!

Det politiska klimatet i Sverige behöver egentligen helt skjutas i sank för att därefter återuppstå i en helt ny skrud.Thoralf - ge aldrig upp, vi är många som står bakom Dig, även om vi i nuläget inte vågar visa oss i offentlighetens ljus så finns vi!Som Essendon påpekar, denna blogg är allt man behöver när nyhetstörsten skall släckas.

2011-09-08 @ 00:18:40
Postat av: Ursus

Hm... jag tror kurserna i arabiska var polisens egna idé. Men det är fortfarande ett självmål eftersom det helt enkelt bevisar att "en stor del" av de kriminella talar arabiska och inte svenska. Hmmmm.

2011-09-08 @ 00:25:14
Postat av: adasf

Dammen börjar rämna. Protester bland både aktiva centerpartister och nu även en ledande moderat:"Under kommunstyrelsens möte reserverade sig Moderaterna och Sveriges pensionärers intresseparti mot överenskommelsen. Moderata kommunalrådet Stefan Lindhe pekade på att arbetslösheten i Malmö växer, att integrationen inte utvecklats på önskvärt sätt och att antalet elever som inte klarar sin skolgång är alltför hög. Dessutom anser Lindhe att den statliga ersättningen för flyktingmottagandet är får låg."http://politisktinkorrekt.info/2011/09/07/malmo-tecknade-nytt-avtal-fler-flyktingar-ska-tas-emot/#more-99347Verkligheten kommer snart ikapp åtminstone Alliansen och då lär t ex Förste Landsförrädaren Reinfeldt sitta löst.

2011-09-08 @ 00:58:14
Postat av: Gubben o Gumman

Ursus : Så långt har dom inte tänkt som att det är att utpeka en grupp.

2011-09-08 @ 00:59:33
Postat av: OT

Stödjer dig Thoralf, det arbete du och andra offentliga SDare gör kan inte värderas i pengar.Förstår att det måste vara ganska tröstlöst för många offentliga SDare, men man skall inte underskatta värdet av den support man kan få av "osynliga" sympatisörer. Bl.a. i form av röster i kommande val.Förslag: SD bör skicka ut en personlig inbjudan till varje medlem.Syftet är att lokalt "mönstra" varje medlem och på så sätt få en uppfattning om vilka funktioner varje medlem kan fylla.

2011-09-08 @ 01:03:51
Postat av: Gubben o Gumman

Brandnytt Nya Kalmar : 23.13 brand Rimsmedsvägen Berga centrum...

"Dounuts och Coffe" anlände ca 30 min efter stenkåren

Tredje förmodligen anlagda branden i området på mindre än en vecka....

2011-09-08 @ 01:09:04
Postat av: Magnus S

Du ska inte vara så bitter bäste Thoralf på din utlandssemester. Jag skulle inte bli någon bra politiker samt att min sambo värnat att jag skall avstå för barnens skull. Men jag ställer alltid upp och delar ut flygblad i ur och skur, år efter år. För Sveriges väl. För mig betyder det att jag bidrar.

2011-09-08 @ 01:43:55
Postat av: S-E Karlsson

På ett SD möte där säkerhetschefen för SD framträdde poängterades det att de flesta poliser i Sverige sympatiserar och röstar med SD ! Hur rimmar det med AFP ?

2011-09-08 @ 05:17:50
Postat av: SD are

Fy fan vilket jävla äckel och fler kommer dagligen. Om nu något i detta reportage kan vara bra, så är det sista raden.

Postat av: Henrik Agerhäll

Jag tycker det är positivt att aftonbladet tydligen ska börja köra med facebook-kommentarer. Jag önskar Politiskt Inkorrekt skulle göra detsamma. Det skulle nog vara många människor som då upptäckte att det faktiskt är helt okej att ha en åsikt, även om man inte gömmer sig bakom ett alias... Det är väl inte möjligt på den bloggplattform du kör på annars skulle det vara ett positivt inslag även här.

2011-09-08 @ 06:49:27
Postat av: S-E Karlsson

Vägglöss allt vanligare i studentbostäder , jojomen det är väl dom som kommer hit från u-länder och ska ha gratis utbildning här som har ohyran med sej ! Och i pricip rycker man bara på axlarna åt det . Minns 1945, var då 10 år och hade blivit smittad med huvudlöss i skolan , vilket j---a liv det blev när det upptäcktes , nu har det ingen betydelse om dom har kackerlackor ,löss , vägglöss eller huvudlöss när dom kommer till Sverige , det är så enkelt att skylla på svenskarnas ökade resvanor !

2011-09-08 @ 08:33:03
Postat av: Kermit

Det finns många sätt att engagera sig, men det mest effektiva är att synas.Man kan t.ex. ställa upp för SD på ett SD-"torg"möte i en annan stad i närheten. Då menar jag inte nödvändigtvis dessa stora manifestationer, utan t.ex. sådana kaffebord där det brukar stå fyra fem personer under några SD-vimplar. SD-distriktet vet när sådana möten är inplanerade. Man visar att man är många och ger varandra stöd.När det gäller "brottslighet" så är väl detta i första hand ett hinder om man vill ha ett politiskt uppdrag i kommun eller landsting. För partiarbete tror jag inte tidigare brottslighet har så stor betydelse och det får väl avgöras från fall till fall. Det är alltid roligt att vara flera och ett fysiskt engagemang har betydelse.Sen är det ju lite som Thoralf antyder. Varje politiskt engagemang kräver mod. Det kräver lite mod att vara moderat och sosse också. Alla har väl hört anmärkningar om någon person som "den där jävla sossen" eller "den där jävla moderaten".SD kommer naturligtvis att öka och har ökat kraftigt sedan valet, men det går lättare om man fysiskt vet att man är fler. Var med på medlemsträffar som t.ex. kan röra diskussioner om försvaret. Det krävs i de flesta fall inget medlemskap för detta.

2011-09-08 @ 08:35:43
Postat av: Jan

Ni är så himla modiga!Tyvärr är jag en av dem som har alldeles för mycket att förlora. Har redan blivit hotad av vissa (f.d) "kompisar", och de allra flesta jag känner har en extremt mediavriden och felaktig bild av er. Detta kommer ändras! Håll ut till 2014! Situationen kommer försämras när det gäller invandringen och EU, och även om Sveriges nuvarande politiska klimat är antidemokratisk, så kan inte den skrämmande utvecklingen leda till annat än success för SD.

2011-09-08 @ 08:46:41
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Kunde Lech Walesa i Polen ställa upp under kommunistdiktaturen, så tycker jag att fler borde kunna ställa upp i Sverige. Jag kan förstå skälen som många anger, men det finns för många som gömmer huvudet i sanden, som borde kunna framträda med namn och allt. Ställ upp för SD nu, innan det är för sent.

2011-09-08 @ 10:04:04
Postat av: SM811

Det är uppror ute i stugorna på den förda politiken så om man går efter det blir det ett bra valår 2014.

Glädjande att det även bildas nya SDU avdelningar för det är där vi har den stora potentialen nästa val. Hur vi skall kunna nå ut till landets pensionärer som röstar som dom alltid har gjort och få dom att inse vilket svek Regeringen har gjort emot dom vet jag inte. Det är bara att prata på till alla som man känner. Den största förändringen jag sett det senaste året är att fler vågar prata om SD och det har röstat på SD. Bådar gott.

2011-09-08 @ 10:13:51
Postat av: Tony Ingman

Ett sätt att få flera att engagera sig är att nå ut

till så många fler, vilket man kan göra genom att ge ut en tidsskrift som når ut till hela folket.

Många tänker säkert på sina nära och kära när man föredrar att vara anonym, en del besitter kanske inte talets gåva, och därför avstår från engagemang

men det betyder inte att folk är fega, men om fler informationskanaler når ut till folket om hur tillståndet i landet är kommer säkert många fler våga engagera sig.

2011-09-08 @ 10:37:07
Postat av: Tjaden

En lektion i hur man skriver sanningen om Koranens innehåll som tyvärr muslimkramarna inte känner till.http://mopsen.wordpress.com/2011/09/07/en-unken-manniskosyn/#comment-5742

2011-09-08 @ 11:55:10
Postat av: Inge Sandén

Ang. anonymitet.

Med så många vänner som trätt fram och avgivit vittnesbörd,varför de skriver under ett alias gör ju att kämpen Thoralf måste få kraft att fortsätta sin kamp att rädda vårt land från total utförsäljnig av den falska,hycklande och fega vänsterintellektuella kultureliten,som först måste slicka sig på fingret och känna hur vinden blåser innan de uttalar sig allt ifrån islam till den ökade brottsligheten.

Det är bara att konstatera att Sverigedemokraterna befinner sig i samma situation som arbetarna i början av detta århundrade befann sig i då de gick med i facket.

Då hotades de med avsked av många arbetsgivare.

Sverigedemokraterna kan aldrig förlora,då vi slåss för vårt land och det som är sant och rätt.Vi som är privilegierade över att inte behöva vara anonyma måste förstå alla dem som ser vad som håller på att hända med landet,men då både arbete och familj måste gå före än att öppet arbeta för partiet visar hur illa ställt det är med ordet demokrati.

Till 2014 då pursvensken sagt sitt och SD blivit så stora,skall ingen offentlig person eller arbetsgivare längre ostraffat mobba eller avskeda en Sverigedemokrat.

Sossarnas största misstag är att de har ledare som kramar den totalitära läran islam,som står för allt som pursvensken i hundra år kämpat emot.

Ingen pursvensk kommer att tillåta att vårt land skall antaga ett levene som är tusen år tillbaka i tänkandet.Jag utläser av de anonyma kommentarerna att det är så och jag vet att SD ökar för varje vanvettigt uttalande och beslut som media och sju-klövern gör.

Några exempel.

Det sista med språkkurser i arabiska för poliser och att PK-iterna fortsätter att kalla välmående ungdomar för barn och att islamisternas fruar skall ha särskilda badtider,retar pursvensken mer än något annat.

Kämpa på alla anonyma och hjälp Thoralf i hans arbete och en dag skall vi jaga dem som förrått vårt land med blåslampa.

Bara det att det gått så långt i vårt land Sverige,att det är ett privilegium att inte vara anonym är ju bevis nog för att krafter inom Expo och deras AFA-gossar med ett förflutet i nazism och kommunism fortfarande styr vårt land.2011-09-08 @ 11:56:15
Postat av: allemand

@nära ättestupan, Jag har full förståelse för vad du skriver och jag tycker att det måste respekteras.Istället för att uppmana folk att bli offentliga tycker jag det vore bättre om SD görs sig hörda utanför bloggvärlden. Den grå massan twittrar och bloggar inte.Ibland frågar jag mig om SD lever, varken hör eller ser något offentligt om det inte är någon tidningsskandal naturligtvis.2011-09-08 @ 12:28:46
Postat av: Lassekolja

Många kloka ord Thoralf!

Det som retar mig med PublicService är deras ohederliga propaganda om "Fri Television & Fri Radio", när den uppenbarligen är väldigt, som Du mycket riktigt skriver, politiskt korrumperad. Ett av många lågvattenmärken var i höstas, när Jimmie inte tilläts deltaga i partiledardebatten i Svt. När Svt´s Jan Axelsson blåljög oss licensbetalare rakt i ansiktet och hävdade att debatten enbart skulle handla om den gångna mandatperioden, blev den politiska korruptheten så uppenbar att det blev pinsamt för oss tittare. Han fick säkert beröm av Eva Hamilton & Landahl!

Om vi bloggläsare får bestämma så bestämmer vi att Du måste fortsätta till varje pris Thoralf och därmed basta!!!

Postat av: gugge

Jag skulle vilja veta var alla ni kloka människor håller till? För inte är det på min arbetsplats, inte bland mina anhöriga, inte bland mina s k vänner? Tur att ni finns på nätet, annars hade jag fått hjärtstillestånd för länge sedan!

2011-09-08 @ 12:43:38
Postat av: Patrik, Ängelholm

Jag har haft samma funderingar som Thoralf. Lika uppgiven som man ibland känner sig över att alltför få människor engagerar sig i partiet, lika överlycklig blir man de gånger nya partikamrater ansluter, särskilt förstås om det sker i den egna kommunen.Tunnsåddheten med politiker slår dock olika, och främst mot kommunpolitiken. Det är där den stora uppslutningen behövs, annars räcker helt enkelt inte antalet aktiva för att fylla uppdragen som de fina valresultaten ger partiet rätt till.Anledningen att SD har betydligt fler väljare per politiker än andra partier, tror jag är flera, bl.a:* Rädsla att engagera sig p.g.a. hot och våld, som förvisso drabbat vissa företrädare.

* Rädsla för problem på arbetsplatsen och med bekantskapskretsen.

* De äldre partierna har byggt upp lokala organisationer i flera decennier, medan SD får betraktas som ett nytt parti.

* Det finns en kombination av slöhet och stress bland dagens människor, vilket iofs säkert drabbar alla politiska partier. Folk känner inte att de har tid att engagera sig politiskt.Kommentarer ang. de 2 första punkterna, ang. "rädslorna":Visst kan obehagligheter uppstår p.g.a. politiskt engagemang, men folk felbedömer lätt riskerna. Man "vågar" inte engagera sig politiskt, men man vågar minsann vistas i trafiken. Under 23 års verksamhet har en enda av våra partikamrater skadats allvarligt fysiskt p.g.a. sitt politiska engagemang för SD. Under samma period har ca 10000 svenskar omkommit i trafikolyckor (skadesiffran har jag inte, men gissningsvis 30000 allvarligt skadade).Någon här hänvisade till att arbetsgivaren inte tillät politiskt engagemang i SD. Det är bara ett skrämselargument, för att inte säga skitprat. En arbetsgivare bryter mot lagen om han/hon lägger sig i deras anställdas politiska hemvist. Dessutom är arbetsgivare enligt lag skyldiga att ge anställda ledigt, om det behövs för att de skall kunna fullfölja politiska förtroendeuppdrag.Väldigt mycket när det gäller rädsloargumenten handlar om att visa ryggrad och våga stå upp för det man tror på. Tyvärr tror jag ofta det är där det brister, och det är då undanflykterna kommer.Vad gäller de 2 sista argumenten, så måste folk ställa sig frågan hur viktig framtiden är för dem. Han man barn, vilken framtid vill man att de skall leva i? Vem kan på ålderns höst känna sig stolt över att man som yngre lät sig skrämmas och inte "vågade" engagera sig?Jag är själv SD-politiker (kommunal) och hjälper gärna till att svara på frågor när det gäller politiskt engagemang. För frågor finns det säkert många hos de flesta som funderar på att engagera sig politiskt i SD, och det är viktigt att frågor får svar. Ibland kan uträttade frågetecken rentav vara förutsättningen för att man ska ta steget. Min email är [email protected]

2011-09-08 @ 13:00:57
Postat av: Thoralf Alfsson

AllemandDu skriver följande."Istället för att uppmana folk att bli offentliga tycker jag det vore bättre om SD görs sig hörda utanför bloggvärlden. Den grå massan twittrar och bloggar inte.Ibland frågar jag mig om SD lever, varken hör eller ser något offentligt om det inte är någon tidningsskandal naturligtvis."Problemet är att vi är för få personer som är aktiva för att åstadkomma det du efterfrågar. Vi behöver 1000-2000 nya aktiva Sverigedemokrater inom alla samhällsskikt för att nå dit. Inte förrän det finns aktiva Sverigedemokrater på varje arbetsplats med mer än 15-20 anställda kommer vi att nå ut och kunna sätta press på media.Det finns 290 kommuner i Sverige och vi behöver som ett snitt minst 10-20 aktiva i varje kommun. Kom ihåg att idag saknas det aktiva helt och hållet i många kommuner. Vi som sitter i riksdagen, partistyrelsen eller i distriktsstyrelser kan inte trolla. Det är varje enskild individ som måste ta sitt ansvar och ta steget ut ur anonymiteten om vi skall nå de framgångar vi önskar.2011-09-08 @ 13:09:45
Postat av: S-E Karlsson

Jojomen Laholm kommun betalar körkort åt invandrare , ett körkort kostar i dag i snitt 15000 kr tänk om våra svenska ungdomar finge komma i åtnjutande av samma förmån ! Jag ser detta som en ren diskriminering av svenska ungdomar men den

Integrationsansvarige Anna Haraldsson jublar för att hon fått igenom detta i fullmäktige ! Åter ett kvitto på att SD måste komma in i kommunstyrelsen i alla kommuner där SD är representerade ! Ja,ja jag vet det är bara ett önsketänkande !

2011-09-08 @ 14:37:48
Postat av: Sverige, Sverige fosterland!

Helt enig i stort Thoralf, men det finns några saker att omvärdera i partiet!

Många skriver följande; "Varför kan inte SD göra "ditten eller datten"? Thoralf, varför kan Du inte göra si eller så"?

Själv så röstade jag SD redan 2002 och på den vägen är det med fortsatt engagemang, medlem och "hjälpryttare i det lokala partiet.

Inför valet så var Vi mellan 8 till 10 aktiva i min kommun och detta med stor entusiasm. Distriktet ökade med 16 mandat, från 8 till 24, och valet 2010 blev en succé!

Efter valet så "gick luften ur" och Vi är nu mellan tre till fyra aktiva, därav två medlemmar i kommunalfullmäktige. Vi hade förväntat oss en kraftigt förstärkning av ekonomiska medel från "SD-riks" för att fortsätta att bygga upp både distriktet och kommunerna med åtminstone en gemensam lokal och en administrativ tjänst, då på halvtid.

Basen i partiet måste förstärkas, eftersom Vi har stort "tryck och efterfråga" från väljarkåren. Men Vi orkar inte med på Vår fritid och hur skall Vi kunna trycka och distribuera lokalt anpassat material när Vi inte får behålla Våra egna medel.

"SD-riks" meddelade efter valet, att partiet uteslutande skall använda tillkommande ekonomiska medel för satsningar på valet 2014.

SD kan inte ta för givet, att medlemmarna skall fortsätta att ta ur "egna fickor" för att rekrytera medlemmar och informera nya väljargrupper.

SD har byggts från grunden, till skillnad från Ny demokrati, och får inte förvandlas till en "riksdagsgrupp för inbördes beundran" utan måste tillbaka till sina "rötter"!

Starka lokala avdelningar är en förutsättning till framgång.

Du skriver att det är tyst i kommunerna. Men inte undra på detta när Vi inte har medel för att synas och höras.

Distriktets nya medlemmar i kommunalfullmäktige är ofta ensamma, orutinerade som politiker och behöver mycket stöd.

Thoralf, tänk om på "SD-riks" och se till att Vi får behålla våra ekonomiska medel på kommunal nivå!

2011-09-08 @ 15:09:47
Postat av: allemand

@Thoralf Alfsson, för att kunna uppnå det du skriver så måste ni i den inre kretsen förstå att den grå massan inte läser twitter och bloggar.Ni måste presentera ett medium som når ut till de som behöver nås. Då först kan vi uppnå målet att öka antal platser på det lokala planet.Min uppfattning som du säkert har förstått efter alla mina "klagomål" är att det är ni däruppe som kan genomföra en stor förändring. Alla hjältar som cyklar eller går i ur och skur med diverse skrifter kan bara påverka marginellt i den här frågan.Varför kan Södertälje-SD ge ut en blaska som blir omskriven i pressen, det borde alla kunna göra?

2011-09-08 @ 15:23:02
Postat av: Svensson

SD är ju det enda Seriösa partiet, som vågar gå ut med vad dom vill. Vad vill Moderaterna egentligen, är nog många som undrar det, man kan inte köra med små skattesänknigar och lönedumpning, man måste ha mer ideer än så.

2011-09-08 @ 15:45:37
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Patrik, Ängelholm

Till Sverige Sverige Fosterland,Du säger inte vilket distrikt eller vilken kommun du tillhör, men de pengar du menar går till riks, måste vara de 40% som kommunföreningarna enligt stadgarna skall betala till riksorganisationen. Det är alltså medlemmarna i partiet som beslutat om den procentsatsen, via ombuden. Det är viktigt att ha det klart för sig, så man inte uppfattar det som att riksorganisationen "roffar" åt sig på otillbörligt sätt.Procentsatsen fastslogs förra gången partiet höll landsdagar vilket var 2009, innan SD befann sig i riksdagen och hade partistöd därifrån. Nästa möjlighet att ändra procentsatsen kommer i november 2011, då det är landsdagar nästa gång.Hade ni förväntat er en kraftig förstärkning av ekonomiska medel från SD-riks, så förstår jag inte riktigt varför. SD's kommunföreningar får främst sitt ekonomiska stöd från kommunerna själva, baserat på antalet mandat i kommunfullmäktige. Även med 40% betalt till riks, blir det som regel en rejäl hacka över, som räcker långt för den lokala politiska verksamheten. Du får gärna precisera vilka förväntningar ni hade, det hade varit intressant att höra. Jag hajar dock till på det du skriver om betald administrativ tjänst. På kommunal nivå är det oftast omöjligt, särskilt i mindre kommuner. Även andra partier bygger ofta sin kommunala verksamhet helt på frivillig basis och på fritidspolitikers insatser. Det gör vi även i min kommun, fastän vi har 4 mandat av 51 i kommunfullmäktige och är kommunens fjärde största parti.

2011-09-08 @ 15:47:07
Postat av: Funtaren

Jaha, då är man skälld för ynkrygg och paranoiker då. Det finns inga exempel alls på att folk som engagerat sig i SD tappat jobb?Patrik, Ängelholm, bör ta lite mindre ord i sin mun.Det handlar, som de flesta vet, inte om att arbetsgivaren protesterar mot det politiska engagemanget. Det handlar om att det politiska engagemanget i just SD används som argument för att man inte skriver under på den "värdegrund" som arbetsgivaren definierat och därmed kan ag hävda att förtroende saknas, alternativt att ag:s verksamhet skadas av att via mig bli sammankopplad med detta politiska parti.Har man en position som innebär att man frontar kunder och representerar företaget på olika sätt är en föregiven brist på förtroende synnerligen effektivt för att bli av med en anställd. Det behöver inte innebära att man blir avskedad. Man kan bli omplacerad till chef för gemåtervinningsavdelningen (nystartad, 1 anställd).

2011-09-08 @ 16:19:22
Postat av: Tony Ingman

Det blir patetiskt när en sådan person som Jonas Gardell kallar Sverigedemokrater för Spyor.

Är det något som man kommer att tänka på när man ser Jonas Gardells uppenbarelse så är det just spyor.

2011-09-08 @ 17:03:16
Postat av: LN

klockan 21:27 ger AWSvensson prov på ett vanligt önske- och feltänk.

All jämförelse med Berlinmuren och sk uppdämt missnöje och dito frihetslängtan som likt en störtflod forsar iväg så snart sprickor eller andra brister i muren/fördämningen uppstår är felaktig.

Skall vi hålla oss till "vätskeliknelsen" så vore det rimligare att jämföra med en sank- eller myrmark som skall utdikas och torrläggas. Sådant sker inte momentant utan är en långsam, arbets- och tålamodskrävande process, som kan ta många år. Fråga är om 3 år förslår? M3en man kan ju förstås sätta in pumpar...

2011-09-08 @ 17:09:30
Postat av: AWSvensson

Vad jag menar med Berlinmuren är att den föll samman utan synbara tecken bara en kort tid innan ,och när det väl började gick det fort. Det var detta skeende jag refererade till , sålunda tron på det mångkulturella tramset kan försvinna på nolltid när stenen väl kommer i rullning. Nästa vecka ,nästa månad,år ,var lugn det kommer.

2011-09-08 @ 17:22:07
Postat av: Sverige, Sverige fosterland!

Bäste Patrik,Tack för Ditt svar!

Vi hade förväntat oss, att av de medel på 40% till "SD-riks" så skulle en stor del återföras till kommunerna efter det framgångsrika valet 2010 för att ytterligare värva medlemmar och stärka upp SDs kommunalpolitik.

När sedan "SD-riks" meddelar att det blir inga extra medel tilldelade kommunerna, trots det framgångsrika valet, för att SD skall storsatsa på valet 2014 så försvann "vinnarluften i ballongen"!

Vi önskar inte ha en halvtidstjänst på kommunal nivå utan önskar en halvtidstjänst och lokal på Vårt distriktet omfattande 24 mandat.

Distriktet fick ta "privata lån" för att klara av valet år 2010 och detta önskar Vi inte göra år 2014.

När även en "vinnarskalle" som Thoralf börjar "tappa tempo" så krävs det någon form av "omtag" inom partiet! Jag tror Thoralf är ett "unikum" som både orkar riksdagsarbetet, ett kraftfullt kommunal engagemang och sin blogg!

2011-09-08 @ 17:31:41
Postat av: Anonym

Ett fel många distrikt gör är att dom inte delegerar.I stället går luften ur efter valet och ursäkter som att man måste orka också.

Många gånger bottnar detta i egenintresse att inte släppa in ungtuppar som kan vara ett hot mot oss som"inte orkar".

Att sen många har plånboken som prio ett är en annan sak.

2011-09-08 @ 18:55:04
Postat av: Anonym

Krogvakter skapade internregler - för att lura polisen vid anmälningar.Nu kan Nyheter24 dock avslöja att krogvakter som jobbat för Stureplansgruppens storsatsning i Göteborg, nattklubben Push på Avenyn, skapade hemliga internregler för hur de skulle gå tillväga vid ett bråk mellan vakt och gäster. Systemet uppkom i april 2008 efter omöjliga krav från arbetsgivaren Stureplansgruppen, säger en krogvakt som tidigare jobbat på Push och som Nyheter24 talat med. Systemet gör det i stort sett omöjligt för oskyldiga att få fram sin bild av händelsen.- De uppmanade oss att hålla stället "svenskt" och det innebar ofta att klubbvärdarna fick neka väldigt många. Det ledde förstås till en hel del bråk och då var det viktigt att man alltid sa samma saker till polisen. Oavsett vad som hade hänt var det den anmälde som var den skyldige, säger Nyheter24:s källa.- Systemet är välkänt bland vakter nu och det används överallt, i Stockholm, Malmö, Göteborg, överallt.Fyra steg - sen gick krogvakten friHändelseförloppet var alltid detsamma.- Den anmälde personen agerade "aggressivt" och "hotfullt".

- Den anmälde personen slog alltid det första slaget mot ansiktet.

- Anmälaren (krogvakten) kände sig hotad och att det var en fara för hans liv.

- Alla kollegor som jobbade samma kväll som en anmälan gjordes ska träda fram som vittnen och säga samma sak till polisen.Systemet som sattes i drift är något polisen känner till.– Ja, precis så är det. Jag har hållit på med brottsutredningar i 25 år så det har jag hört förut, säger Lennart Ronnebro, samordnare i krogfrågor till Nyheter24.– Man behöver inte vara vetenskapsman för att räkna ut att det har förekommit.Hur svårt är det att försvara sig i rättegång när fyra vakter vittnar mot en person?– Är det folk som vittnar falskt så är det ju oerhört svårt.Enligt Nyheter24:s källa skapade vakterna de hemliga internreglerna för att klara av uppdraget - att hålla stället "svenskt".- Ungefär tre månader efter att Push invigts så fick jag höra från minst tre andra vakter som jobbade på Push att det nu finns klara regler kring vad som gällde. Anledningen var att de andra vakterna hade känt sig svikna av Stureplansgruppen när bråk hade uppstått tidigare och därför skapade man regler för att skydda varandra vid olika händelser.Många krogvakter lyckades komma undan rättvisan tack vare dessa internregler avslöjar krogvakten Nyheter24 talat med.- Vi fick rädda vårt eget skinn. Jag är inte säker på om gruppledningen visste något, men jag är desto mer säker på att de inte ville inte veta. Det vi gjorde var olagligt, allt togs muntligt varje kväll för att ingen skulle behöva ställas till svars. Det var också därför ingen litade på klubbcheferna eller Stureplansgruppen.Enligt Nyheter24:s källa står minst en av de vakter han jobbade parallellt med nu åtalad i den stora krogvaktshärva kopplad till Stureplansgruppen som tas upp i rätten i november i år.– Tittar man på Push och Nivå-historien så är det uppenbart att polismyndigheten borde ha reagerat tidigare. Men det här kommer aldrig kunna ske igen, så enkelt är det, säger Ronnebro.Nyheter24 har sökt Stureplansgruppens VD Vimal Kovac och marknadschef Johan Rydevärn.http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/609031-krogvakter-skapade-internregler-for-att-lura-polisen-anmalningar

2011-09-08 @ 19:01:02
Postat av: Patrik, Ängelholm

Funtaren,Jag har inte skällt dig för någonting och finner ingen anledning för dig att tolka mina ord på det sättet. Jag var själv SD-sympatisör i 6-7 år utan att engagera mig.Allt jag skrev handlade om generella resonemang och jag gick in på några mekanismer som jag tror ligger bakom att SD har svårt att finna folk som engagerar sig och ställer upp för partiets sak. Har du alternativa teorier så är du välkommen att presentera dem.Vi talar heller inte om att varenda sympatisör ska engagera sig. SD hade nästan 400000 väljare i valet 2010. Hade blott 1% av dem engagerat sig politiskt, så hade partiet haft tillräckligt med aktiva på de flesta håll.Vad gäller arbetsgivare, så upplyste jag om vilka rättigheter man har gentemot dessa. Arbetsgivarens värdegrund är ALLTID underställd svensk lag, i alla avseenden. Jag garanterar att ingen seriös arbetsgivare vill stå på fel sida lagen i en strid med en anställd som väljer att stå upp för sina rättigheter. Men givetvis kan det även kosta på som anställd att ta den striden, och var och en får bedöma sin egen situation. Jag vill bara att alla skall vara medvetna om sina rättigheter.

2011-09-08 @ 19:08:18
Postat av: Magentan

"allemand" skrev: "Ibland frågar jag mig om SD lever, varken hör eller ser något offentligt om det inte är någon tidningsskandal naturligtvis."Det stämmer faktiskt. Det är ytterst sällan man hör eller ser något annat om SD i radio, TV och tidningar än olika förtalskampanjer och en och annan skandal. Det är alltså endast vi som läser om nyheter och politik på nätet som vet något mer, och vi är fortfarande ett alldeles för litet fåtal av alla Sveriges väljare.OM DEN OVETANDE OCH DAGLIGEN INDOKTRINERADE ALLMÄNHETEN SKULLE FÅ KORREKTA KUNSKAPER OM SD OCH OM VERKLIGHETEN I SVERIGE är jag övertygad om att väldigt många skulle våga och vilja ta steget att bli aktiva medlemmar och förtroendevalda för SD!Den enda möjligheten för SD att i nuläget få ut information till den ovetande allmänheten är genom direktutskick till hushållen.Det viktigaste är att åtminstone de värsta lögnerna och förtalen om SD avslöjas, och att allmänheten istället får veta sanningen om SD:s politik. Till exempel att SD inte alls vill ”kasta ut alla invandrare” som det ljugs om i media, utan att det är Sveriges okontrollerade och misslyckade massinvandringspolitik som SD är kritisk mot.När det gäller invandringen och förhållandena i landet Sverige är följande exempel endast ett litet fåtal av allt som den stora allmänheten fortfarande inte har en aning om:Att Sverige har västvärldens mest generösa invandringspolitik. Vi ger mångdubbelt fler PERMANENTA uppehållstillstånd per capita (med garanterad livstidsförsörjning) än genomsnittet för alla övriga EU-länder.

Att det är mindre än 10% av alla som får permanenta uppehållstillstånd i Sverige som har verkliga flyktingskäl enligt vår utlänningslag.

Att det endast är ca 5% som visar upp giltiga ID-handlingar när de söker asyl i Sverige.

Att våra godtyckliga asylprövningar gör att vem helst kan ta sig in i vårt land. Bland de brottslingar som vi har välkomnat hit finns här t.ex. även ca 1500 krigsförbrytare enligt en rapport från Åklagarmyndighet-Polis-Migrationsverket från 2007.

Att en annan snabbt växande grupp som också saknar ID-handlingar är de s.k. "ensamkommande flyktingbarnen". Att nästan alla dessa s.k. "barn" är unga män runt 20-årsåldern, som genom att de påstås vara "barn" får en dyr och personalkrävande gräddfil genom hela vår asylhantering, som kostar skattebetalarna ca 2000 kr per DYGN för varje s.k. "barn". Att årskostnaden för ETT s.k. "barn" skulle räcka till livräddande vaccin för en halv MILJON riktiga barn i ett U-land.INGA UTGIFTER ÄR FÖR HÖGA FÖR VÅR "FLYKTING"-INDUSTRI. Men hur är det med vår åldringsvård, barnomsorg, skola, rättsväsende, polis, psykvård, övrig sjukvård, det kollapsade sociala skyddsnätet osv?Varför är det så viktigt för 7-klöverns politiker och massmedia att vi som betalar kalaset för "flykting"-industrin aldrig får veta kostnaderna för den?Varför måste de som förmedlar realistisk information om vår invandring få en rasiststämpel i pannan och skrämmas till TYSTNAD?Ovanstående är alltså endast en MYCKET LITEN bråkdel av allt som våra indoktrinerade konsumenter av gammelmedia behöver upplysas om.

2011-09-08 @ 19:32:46
Postat av: Anonym

Vi ska inte anklaga inbördes och därmed så split.

Detta är en fundamental tanke,som buddisterna nyttjar.Vi vill inte orsaka bilbränder och annat elände.Men verkligheten är en annan poäng.Att tro att bara vi semesterfixare

2011-09-08 @ 19:43:55
Postat av: Patrik, Ängelholm

Sverige Sverige Fosterland,Ok, tjänsten handlar om distriktsnivå. Jag borde väl förstått att du avsåg det. Men hade verkligen riksorganisationen lovat pengar till kommuner och distrikt ifall det gick bra i valet? Jag kan inte minnas mig ha hört något sådant löfte. Men är det så att verkligt löfte om det avgivits, så är det förstås fel om det bryts. Jag tycker annars att satsningen på valet 2014 låter klok.Beror luften i vinnarballongen på ekonomiska skäl, så kan jag bara beklaga och hoppas det är en sanning med modifikation. Partiet har kämpat i över 20 år mestadels utan partistöd. Nu finns för en gångs skull äntligen pengar, med några få undantag för vissa distrikt och kommuner i Norrland.En tjänst på distriktsnivå är ju dessutom en löpande utgift, och kan inte räddas av någon tillfällig utbetalning. Det är de löpande utgifterna på lång sikt som avgör föreningarnas och distriktens ekonomi.Procentsatsen 40% vad gäller överföring till riksorganisationen, föreslås av vad jag hört att sättas lägre fr.o.m. Landsdagarna 2011. Vad procentsatsen sätts till bestäms inte av partitoppen, utan av ombudsmajoriteten. Som följd av sänkt procentsats väntar mer pengar i de lokala SD-kassorna.Jag uppfattar inte att Thoralf tappar tempo. Jag gör det inte själv heller. Vi har en framtid att rädda.

2011-09-08 @ 19:48:53
Postat av: Funtaren

Patrik,Med tanke på att i viss mån lagen, men främst avtal och fackliga attityder inte är lika för alla i detta land så måste jag nog vänta ut ytterligare normalisering innan jag engagerar mig öppet. Jag hoppas dock att det skall kunna ske innan 2014.Hurpass stor tillgång som politiker jag kan bli är en annan sak. Har egentligen lite för kort tålamod och för hett temperament för icke-skriftliga debatter. Min idol är Jimmie, men den sortens självkontroll är nog för mig ouppnåelig.

2011-09-08 @ 20:26:53
Postat av: Patrik, Ängelholm

Funtaren,Jag tycker du har en klok inställning, och jag märker att du överväger möjligheterna till engagemang på sikt, vilket är kanonbra. Någon här sa att han gärna hjälpte till att dela ut partimaterial, men däremot inte gärna ville ställa upp som politiker. Det är viktigt att inte stirra sig blind på det ena eller det andra. Allt engagemang är bra och välkommet, om så bara på ett litet hörn. Lär man känna sin lokala SD-avdelning och är med dem på de aktiviteter man tycker känns bra, så kan det efter ett tag vara lättare att ta ställning till om ytterligare engagemang skulle kännas bra (och isåfall av vilken sort).Jag har inte heller Jimmies tålamod alltid, men min erfarenhet är att de skriftliga debatter jag ger mig in i på nätet oftast går långt hetare till än de debatter jag hamnar i muntligen som SD-politiker. Till saken hör iofs att jag verkar i en kommun med relativt få problem knutna till invandringen, iaf än så länge. Då blir debattklimatet kring sådana känsliga frågor lite lugnare. Sådant skiljer en del från kommun till kommun. All kommunpolitik handlar heller inte om kontroversiella frågor, utan ibland kan man t.o.m finna enighet med andra partiers politiker. Men det är viktigt att hålla en fast linje i SD's kärnfrågor, när sådana dyker upp.

2011-09-08 @ 21:11:57
Postat av: sophia

Till att börja med är det ett stort steg att ta att gå ut med att man röstar på SD i det privata bland släkt och vänner. Av egen erfarenhet är det ett trauma i sig, vänner som tagit avstånd, släkt som inte längre står en nära, en osynlig barriär som infinner sig. Att då stå för sina åsikter och tala om sanningen bakom rubrikerna och tipsa om läsvärda sidor på nätet är en bra början. Nästa steg blir förhoppningsvis att gå med i SD men ärligt som singel kvinna vågar jag inte i dagens läge. Jag lever nära politiken så jag vet hur stigmatiserad man blir. Ha tålamod Thoralf, vi kommer!

2011-09-08 @ 22:34:16
Postat av: LN

"Berlinmuren föll på några veckor, så var beredd, ty den dagen kommer när även asylsvindleriet havererar," vidhåller AW Svensson kl 17:22.ASYLSVINDLERIET, eller med Magentans formulering FLYKTING-INDUSTRIN, eller det FLYKTINGINDUSTRIELLA KOMPLEXET (FIK) havererar inte!!!Inte förrän den dagen då Nya Sverige befinner sig i samma situation som nu SAAB gör. Alltför många vanliga svenska LÖNTAGARE, både SD-antagonister och SD-protagonister är för sitt dagliga bröd beroende av FIK. Det finns inga alternativ, alltså kan man inte såga av grenen man sitter på. Man må likt en 'migga' på Migrationsverket tycka hur illa om situationen som helst, ha genomskådat VANSINNET sedan år tillbaka, men tvingas med hänsyn till den egna försörjningen dansa med i vansinnesdansen. Denna "djävulska" situation kan man misstänka att makteliten avsiktligt har manövrerat fram.Men detta är inte nog, PROFITÖRERNA är i flertal.

Alla dessa egna företagare, stugby-, förläggnings- och fastighetsägare som till migrationsverket för svindelbelopp hyr ut asylantbostäder; därtill alla flykting-advokater, -konsulter, -förståsigpåare i all oändlighet och alla de GODA MÄNNISKORNA, företrädesvis batikhäxor, med intressanta hobbysysselsättningar; alla vårdbolags- och omsorgsbolagsinnehavare, både inhemska och SOMALISKA, vars heliga huvuduppgift är att pungslå i slutledet SKATTEBETALARNA.VÅRD-bolag som AB Vårljus, Baggium Vård och Behandling AB, Egen Kraft AB, Frösunda sociala omsorg, Aleris, Attendo, Carema för att nämna några stycken; sossen Jan EMANUEL Johansson med ett femtontal sådana GULDÄGGSVÄRPANDE vård- och bostadsinstitutioner; familjen Wallenberg dito, samt hela klanen kring den lilla, alltid småleende tidigare TV-reportern, som skulle bli minister, men som fick fly till London, jag har glömt hennes namn. Skulle någon av alla dessa - eller deras underhuggare - eller deras anställda - rösta SD?Jag tycker att situatione påminner om hur det förhöll sig i Tyskland - i Tredje Riket - i Tusenårsriket, i slutet av 1930-talet. Alla var sysselsatta, alla hade jobb och inkomst, alla hade mat på bordet - vilket var en relativt ny lyx - pengarna hade återfått köpvärdet, alla uppskattade och såg upp till onkel Adolf, som så väl hade fixat till tillvaron för 60 miljoner. Snart skulle de allihopa för en struntsumma kunna inköpa en FOLKBIL att åka på motorvägarna med.Ingen i de breda folklagren insåg att sådant välstånd förutsatte dels kommande erövringskrig, dels rofferi och stöld från erövrade nationer och total stöld av en hel folkgrupps alla tillhörigheter, så småningom till och med tandguldet hos denna folkgrupps enskilda medlemmar.

2011-09-08 @ 23:23:09
Postat av: Magnus S

Där fick du till det LN.

2011-09-08 @ 23:28:19
Postat av: LN

Ja, inte sant Magnus S.

Du tycker kanske annorlunda?Observera att jag skrev att dagens svenska situation #påminner# mig om hur det förhöll sig 3:e rikets sista gyllene fredsår. Självfallet siktar inte 7-klöbern in sig på något expansivt erövringskrig. Armén är ju i Kabul och flygvapnet i Tripolis! Här räcker det för oligarkerna att köra Jan-Emanuel-varianten + efter oss syndafloden.

Tillåt mig be er alla tvivlande, du också Magnus S, att beskåda följande video:

http://youtu.be/pR_GWJyES_Q

2011-09-09 @ 00:04:23
Postat av: Magnus S

Nä, jag tycker inte annorlunda. Det var bra skrivet och jag tvivlar inte. Jag menar exakt vad jag skrev.

2011-09-09 @ 00:16:39
Postat av: Magnus S

Trots att jag alltid tyckt du haft en arrogant attityd och ganska tråkiga inlägg så skrev jag denna gång att där fick du till det LN. För att jag tyckte det. Du borde träna lite på hur man uppträder bland folk.

2011-09-09 @ 00:39:46
Postat av: OT

Spillemand åh spillemand åh spil for mig[1] kringsat af fjender[2] ønsker ja det beste til mig og mine venner[3] sa hva gør vi nu lille du?[4][1] http://www.youtube.com/watch?v=7-5qyy0ilfU

[2] http://www.youtube.com/watch?v=n2xndNNnDwM

[3] http://www.youtube.com/watch?v=1zS8tiLz28Y

[4] http://www.youtube.com/watch?v=9-_v5P-p6xMP.S. tacka Danmark och www.snaphanen.dk

2011-09-09 @ 02:46:30
Postat av: OT

Isn’t it true that every honest Swede is ashamed of his government these days?Who among us has any conception of the dimensions of shame that will befall us and our children when one day the veil has fallen from our eyes and the most horrible of crimes."Once we lived in harmony, but it seems so distant now.

Even though it wasn't long ago...

Working hard from dawn till dusk.

But that ain't enough...": http://www.youtube.com/watch?v=mI1zyxji3RU

2011-09-09 @ 02:52:36
Postat av: Skaraborgare

Grundlagen är utsatt för attack.Mötes och åsiktsfriheten börjar likna ett skämt.Gammelmedia och den PK sjuklövern gör i sin naivitet inget åt problemen.

2011-09-09 @ 06:04:49
Postat av: Tony Ingman

Magentan: Instämmer i vad du skriver, det måste komma ut information till den grå massan, som varje dag bli fulljugna av fulmedia.

Att ta udden av deras ljugande och undanhållanden av verkligheten kan endast uppnås med att information når direkt ut till alla hushåll i landet.

2011-09-09 @ 06:35:43
Postat av: Sverige, Sverige fosterland!

Bäste Patrik,Det glädjer mig att "SD-riks" har för avsikt att låta kommunerna disponera mer av sina egna medel.

Jag är benägen att hålla med insändarna vilka poängterar, att enda gångerna SD syns i "gammel-media" är vid kontroversiella invandringsfrågor, "högerextremism", demonstrationer, SD-politiker på "fyllan", SD-politiker i "bråk på krogen" etc.

Mina "nyrekryterade" SD-väljare kommer med "andan i halsen", efter att ha sett på SVT och TV4, att SD nu är nere på 2,9% i någon opinionsundersökning.

Varken SVT eller TV4 rapporterar med "stora bokstäver" att SD erhållit 7,1% i någon annan opinionsundersökning.

I Vår kommun så har Vi tagit fram en alldeles utmärkt "programförklaring", för inneliggande mandatperiod, men Vi har inte råd att distribuera densamma till hushållen!

SD är så mycket annat än vad "gammel-media" skriver och detta måste komma allmänheten till godo!

2011-09-09 @ 08:41:49
Postat av: Lotta

Hur många gånger har vi inte hört 7-klöverns politiker med Reinfeldt och Borg i spetsen tala om att pensionärernas skatt skall sänkas "om ekonomin tillåter" men bara då. När det gäller den sjuka massinvandringem och allt i dess kölvatten finns ingen hejd på hur mycket pengar man kan gödsla. Logiken i detta begriper jag inte.

2011-09-09 @ 17:49:44
Postat av: Patrik, Ängelholm

Sverige, Sverige Fosterland.På Landsdagarna kommer förslag läggas om ny procentsats för kommunföreningarnas stöd till Riks, och jag förväntar mig att partistyrelsen kommer föreslå något en bra bit under nuvarande 40%. Men, som sagt, det är ombudsmajoriteten som bestämmer var det landar.Jag håller helt med vad gäller gammelmedias rapportering om SD, vilken tyvärr sällan är objektiv. Deras negativa rapportering hindrar inte våra framsteg, men bromsar däremot utvecklingen. En viktig prioritet är därför, precis som du säger, att få ut vår version direkt till hushållen. Har vi inte råd/möjlighet att täcka alla hushåll, så kan vi åtminstone täcka så många som vi har möjlighet till, både genom egna insatser till fots och ibland kanske med kompletteringar via posten.Det är tråkigt om det saknas pengar för det man vill åstadkomma, men jag hoppas ni ska uppleva det lite lättare fr.o.m. nästa år, när det av skälen nämnda ovan, av allt att döma kommer bli lite mer pengar över i de kommunala kassorna.Tappa inte sugen, SD's uppgångskurva är ett faktum, även om man kan önska att det skulle gå snabbare. Använd de ekonomiska medel ni trots allt har till att göra så kloka prioriteringar som möjligt. Se också till att ha en så god stämning som möjligt internt. Ha kul när ni arbetar politiskt tillsammans, och varva kanske med någon rent social aktivitet då och då. På det sättet är det lättare att få fler aktiva och att behålla de man har.

2011-09-09 @ 17:57:57
Postat av: S-E Karlsson

Hörde en idag som som tyckte att det som Ulf Wickman på Ot skrev , var mysigt att läsa ?????

2011-09-09 @ 21:48:30
Postat av: OT

To all you "refugees" waiting out there, welcome to the jungle[1] it's a highway to hell[2] and the hells bells[3] is ringing for you. We expect you to do dirty deeds done dirt cheap[4] and our politichan will breaking the law[5] for you. But they will end up saying - I Fought The Law and the law won[6].The question you have to ask you self is - Is It Worth It[7][1]: http://www.youtube.com/watch?v=kr8-E8may2Y

[2]: http://www.youtube.com/watch?v=Xv24N8H1KyI

[3]: http://www.youtube.com/watch?v=q5n-eGnyyDs

[4]: http://www.youtube.com/watch?v=ctmyoUeaj0E

[5]: http://www.youtube.com/watch?v=XkEirNVFx6A

[6]: http://www.youtube.com/watch?v=I0sI6eFarFE

[7]: http://www.youtube.com/watch?v=XWt_6Wzt8r8

2011-09-10 @ 01:24:20
Postat av: OT

@sjuklövernför att ni skall förstå ordentligt att ni är på väg åt helvete - High way to hell [1][2][3]Allt sjuklövern ger oss är - Smoke on the water[3][1]: http://www.youtube.com/watch?v=Z3YQ24i1wP0

[2]: http://www.youtube.com/watch?v=9e5WTARWVKk

[3]: http://www.youtube.com/watch?v=_3eQmm-EYPE

2011-09-10 @ 01:44:02
Postat av: Ex occidente lux

Att identifiera sig i den politiska debatten, har många sidor. Ditt resonemang är alltför enkelt. Att det ibland känns motigt för Dig, kan jag mycket väl förstå. Så känns det för oss alla, till och från.Många medlemmar och sympatisörer sitter på viktiga positioner i det svenska samhället. Fler och fler blir det. Känner de då ett tryck på sig att outa sig, kanske de i stället tvekar att söka sig till SD. Rösta anonymt kan man ju fortfarande göra och som vi vet, gör fler människor det, än vad som avspeglas i opinionsundersökningarna.Om man trycker på, för att få folk att outa sig, riskerar man att tappa en del presumtiva medlemmar. Varje slant har som bekant två sidor.

2011-09-11 @ 14:33:25
Postat av: Robert Stöm

De där 40% är ett hån! Nu när partiet åtnjuter pengar genom riksdagen behövs dessa inte mer. Tyvärr har partiet två helt dysfunktionella distrikt Värmland och Dalarna/Västmanland bryr sig toppen ens om det?

2011-09-11 @ 22:31:54
Postat av: Robert Stöm

Skånepåg du vet inget om det så du borde enbart vara tyst din anonyma fegis!

2011-09-11 @ 22:33:03
Postat av: Skånepåg

@ Robert StömAtt bli kallad en "anonym fegis" av sådana som dig, betraktar jag som smickrande. Men å andra sidan saknar jag ju din stora erfarenhet från t.ex. "biblioteksvärlden"!

2011-09-12 @ 17:41:27
Postat av: Robert Stöm

Du verkar sakna det mesta! Men fortsätt du för du verkar vara lättroad. Vad sägs om en kopp kaffe för att prata ut om dina problem?

2011-09-12 @ 20:16:28
Postat av: Skånepåg

Här lite humor i bifogade länk på den nivån, som du tycks vara förtjust i.

2011-09-12 @ 21:51:20
URL: http://https://www.flashback.org/t1125359
Postat av: Roberth

Hade det gällt mig så snuttis

2011-09-13 @ 14:50:40
Postat av: Beit

Ett politiskt engagemang i SD är inte förenligt med vår värdegrund och vad betyder det?

SD är varken främlingsfientliga eller rasister när skall 7-klövern fatta det?

Att Sverige är en diktatur där ingen får visa eller ha en egen åsikt.

Utan alliansen har bestämt att den som sympatiserar med SD sparkas från sitt arbete.

Då har det gått alldeles för långt vi måste spräcka den bubblan och ställa ansvariga politiker till svars?

Hur kan man bara acceptera att Sverige gått från en demokrati till en diktatur?

2011-09-17 @ 19:06:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0