SVERIGE OCH STASIEfter att jag börjat läsa i Birgitta Almgrens bok ”Inte bara spioner” blir man förbluffad.

Varför beläggs Birgitta Almgren med så många förbehåll för att få se dessa dokument. Här är listan över de förbehåll som regeringsrätten beslutade om förra året i sin dom.


Vad är det som måste döljas efter drygt 20 år sedan muren föll?

Efter att jag läst den första ”fallbeskrivningen” i boken är det inte svårt att gissa att det handlar om Björn Jensen. Den socialdemokratiska journalisten som verkade i den innersta kretsen av socialdemokrater. I de förhör och den utredning som Säpo gjorde av Björn Jensen framkom endast uppgifter om att han endast lämnat ut uppgifter om tredje land till Stasi. Detta nöjde sig de båda Säpo-utredarna med utan att gräva vidare.

Birgitta Almgren avslöjar i sin bok att Björn Jensen lämnade ut mängder av material angående Sverige till Stasi. Hon avslöjar också att utredarna uppenbarligen var ena riktiga klåpare som inte lyckades bevisa att Björn Jensen under nio års tid lämnade ut uppgifter om svensk inrikespolitik.

Eller var det så att dessa utredare bara ingick i ett spel för gallerierna? Denna utredning utfördes i flera omgångar och i en bedömning 2001. Vem hade regeringsmakten 2001. Vem var statsminister?

Inte tror jag att Göran Persson önskade någon större publicitet med en eventuell rättegång mot en socialdemokratisk journalist som säkert också Göran Persson kände väl? I mitt stilla sinne kan man ju fundera över varför dessa utredare från Säpo missade saker som Birgitta Almgren med lätthet plockar fram. Okunskap eller ovilja? Eller order uppifrån?

Jag tror faktiskt att Säpo:s utredare är väldigt duktiga men att de också ställer in sig i ledet när det gäller ”rikets säkerhet”.


Kommentarer
Postat av: carl

jag har tappat fötroendet för 7 klöverns politiker.

tänk vad blivit lurad i alla år.är glad man får veta sanningen via fri media på internet.

2011-09-27 @ 23:15:19
Postat av: anders

Svar till Ronny i förra tråden

...................................

Pajaskändisar gör sig roliga........

Vad skall vi kalla Greider och Avalan?

Pajasjournalister?

Tänk om man slapp lyssna på alla dessa

pajasar i radio.

Så klart att de i yttrandefrihetens namn

tar vara på tillfället.

Om man som ett av de breda massorna illa

omtyckt parti,

ett pajasparti kanske, kör med en

pajasmedlem som Petzäll,

en golddigger och lycksökare som

riksdagsledamot, så får man

stå sitt kast. Denne Petzäll visade

sig inte ens ha en övertygelse.

Större politisk usling, i den roll

han tillåtis tilldela sig själv här

i pajaslandet, kan knappast finnas.

2011-09-28 @ 00:32:01
Postat av: Kalle

Vad i helsefyr händer inom SD. I veckan avgick W Petzäll ur SD och blev politisk vilde i Riksdagen. Nu är det dags för nästa avhopp från SD.Borås Tidning skriver:

""Niclas Sunding, ledamot för Sverigedemokraterna i Ulricehamns kommunfullmäktige, lämnar partiet och avsäger sig sina uppdrag."" skrev Borås Tidning. Länk till artikeln.Börjar det bli fööör lågt i tak inom SD eller vad beror det på??? Har SD ledningen missat något i sin personalvård av medlemmarna??? Man kan ju börja undra tyvärr. Har SD dåliga rådgivare från Ny Demokrati tiden som även sänker SD på sikt???

Postat av: anders

Nu skall pajasreligionen på allvar etableras i NyaSverige.

Via riksmötet!!

Inse ni alla tvivlande och godtrogna att

det är kört.

Krafttag krävs för att förhindra överlämnandet

av landet till pajasarna Allah & Mohammad,

och sådana krafttag är ni inte mäkriga.

Veklingar och likgiltiga skola tvångsmatas

till döds med Mohammed, förebilden för

alla GODA människor - Sådana som du

men inte jag.

Allahu Akbar på dig, usling & förrädare.http://youtu.be/d0TOuz8etHA

2011-09-28 @ 01:30:06
Postat av: Karlskronabloggen

# KalleDet händer nog i alla partier att lokala representanter "hoppar av" rätt ofta, men om det är just en sverigedemokrat blir det genast en artikel i fallet!William Petzäll är ett helt annorlunda avhopp och jag hoppas verkligen att han kommer tillrätta med sina personliga problem.Jag tycker han varit lysande i sina tal i riksdagen och han borde ha en bra framtid som politiker om han löser sina personliga problem.Fast just nu tycker jag han ska lämna riksdagen och lämna över till Stellan "Mopsen" Bojerud och inte bli "politisk vilde".

2011-09-28 @ 03:05:24
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: surkart

Att politiker på lokal nivå hoppar av är ju inget konstigt. Skulle media rapportera om ALLA politiker som hoppar av kunde lista göras väldigt lång. Att enbart fokusera på Sd är ju att slå under bältet. Sen är det väl också så att man får räkna med lite fler avhopp - av olika anledningar -i ett såpass nyetablerat parti som Sd!

2011-09-28 @ 05:28:49
Postat av: HM

Nu har ju symposiet angående STASI i norden slutförts på högskolan i Visby. Innan det här talade jag med en av arrangörerna här på högsklolan angående det här att uppgifter hemlighålls och att det finns krav på att de skall bli offentliga "Ja he he he det är väl några sverigedemokrater som vill det."

Nu kommer till min förvåning detta och jag tycker det är en riktigt positiv nyhet:http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7132074

2011-09-28 @ 06:52:50
Postat av: Sven Dacke

Flyttfåglarna lämnade Öland rapporterade Thoralf för några dagar sedan.Nu kommer nya "flyttfåglar" till Öland igen och vissa gnuggar händer av glädje, andra i förtvivlanPostat av: PK

Jag tror tyvärr du har helt rätt TA, Sverige är genomkorrupt på högsta nivå.

2011-09-28 @ 07:30:24
Postat av: Stefan A

Lämnar man ett parti ska man naturligtvis även lämna sina förtroendeuppdrag det är ett renhetskrav,iaf. jag har inte lagt min röst på några politiska vildar,Petzäll lär vara rökt som politiker,han har inte den status som mediegunstling som t.ex. Marit Paulsen, så han kan dra röster till något annat parti.SD har växt så det knakar,att SD skulle fungera som ett parti som funnits i hundra år är också för mycket begärt,men det är förstås mumma för politiska motståndare att dra växlar på.

2011-09-28 @ 07:50:46
Postat av: Hulda

Bra Thoralf att du börjar med namnspekulation ang. STASI-listan. Det verkar vara enda vägen för att få fram de som ville ge bort Sverige till en diktatur.

Hoppas nu att andra bloggare också börjar att spekulera i olika namn.

Blir någon utpekad "kränkt" så är det väl bara att han/hon bevisar sin oskuld....

Kanske är dessa metoder inte justa, men när myndigheterna skyddar brottslingar, så är det värre.

2011-09-28 @ 08:07:49
Postat av: Johan

Det är utmärkt att SD engagerar sig i detta. Det finns skäl att anta att det inte bara är av omsorg om uppgiftslämnarnas anhöriga som listan hålls hemlig. Här torde också finnas flagranta exempel på de styrandes dubbelmoral. Den som söker lär finna riktigt smutsig byk när det gäller vapenexport m.m. Egentligen utgörs inte "sprängstoffet" av de enskilda namnen. I stället handlar det om det konkreta sprängstoff som faktiskt Bofors levererade till och via DDR med dåtida regeringars goda minne.

2011-09-28 @ 10:43:31
Postat av: alf

Thoralf; Jag hoppas innerligt att det så mycket stake i dig eller någon annan SD-ledamot, att ni kan fråga herr Reinfeldt i en direktsänd TV-debatt, om han inför hela det svenska folket kan ge en rimlig och fullt godtagbar förklaring, varför inte STASI-listan offentliggörs.

Och varför inte dessa landsförrädare ställs till svars inför domstol.

(Om man nu kan definiera det svenska folket.)

2011-09-28 @ 10:45:11
Postat av: Calle

@ Thoralf

Kan du lägga ut den artikel om lärare som var på "utbildning" i gamla östtyskland, som jag skickade dej för en tid sen. Tror många skulle vara intresserade att se varifrån vissa idee´r i svenska skolan kommer ifrån.

2011-09-28 @ 11:48:47
Postat av: Hulda

Calle:... Bra! Att som kan göras för att namnen på STASI-listan kommer fram i ljuset är bra!

2011-09-28 @ 12:55:51
Postat av: Ex occidente lux

Såvitt jag förstår, kan man få fram ganska mycket information från myndigheten i Berlin, som upparbetar Stasiarkiven. Jag vet inte, var dokumenten från den militära underrättelsetjänsten har hamnat. Ska försöka ta reda på detta. Jobba på! Detta är viktigt!

2011-09-28 @ 15:47:32
Postat av: Anonym

Samröre med DDR:s underrättelsetjänst:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Ulf_SvenssonBortförklaringarna:

http://www.folkbladet.se/nyheter/default.aspx?ArticleID=2713440Läs gärna också detta för att förstå att allt kanske var planerat redan från början ?

http://www.kolmarden.com/om-kolmarden/Foretagsfakta/Kolmarden-40-ar/Det som redan framkommit borde räcka till både förundersökning plus åtal.Men KSI (MUST) och SSG (SÄPO) har nog ”mjölkat” STASI-listan ganska hårt skulle jag tro. Jag misstänker att KSI satt munkavle på SSG vilket de säker inte hade något emot.2011-09-28 @ 18:51:13
Postat av: Ugglan

SD bör trycka på hårt i den här frågan så att vi får fram namnen på landsförrädarna.

2011-09-28 @ 22:13:15
Postat av: Burberry Pas Cher

Thomas Burberry a fondé la maison de luxe Burberry mode en 1856 alors qu'il n'avait que 21 ans.<a href="http://www.burberry-pas-cher.com" title="Burberry Pas Cher">Burberry Pas Cher</a>

Burberry a commencé sa carrière dans le monde de la mode comme apprenti drapier, jusqu'à ce qu'il ouvre son propre magasin en Angleterre. En 1870,<a href="http://www.burberry-pas-cher.com" title="sac burberry pas cher">sac burberry pas cher</a>

son entreprise avait une réputation solide pour son développement d'extérieur attire.Thomas Burberry est crédité de développer une nouvelle forme <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/7-burberry-bottes" title="Burberry Bottes">Burberry Bottes</a>

de tissu qui a été utilisé dans ses vêtements de plein air. Ce tissu, connue sous le nom de gabardine, était résistant à l'eau et résistant mais respirante.<a href="http://www.burberry-pas-cher.com/17-chaussures-burberry" title="Chaussures Burberry">Chaussures Burberry</a>

Comme tel, il a aidé à protéger le porteur contre les éléments tout en restant comfortable.By 1891, Thomas Burberry avait ouvert un emporium à Londres.<a href="http://www.burberry-pas-cher.com/21-costumes-burberry" title="Costumes Burberry">Costumes Burberry</a>

Cette emporium sert encore de siège Burberry entreprise. Quinze ans après l'ouverture de l'emporium, Burberry a conçu la marque déposée <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/12-hobos-burberry" title="Hobos Burberry">Hobos Burberry</a>

de la ligne Burberry: ". Transmet» un chevalier équestre avec le mot latin "Prorsum", qui signifie Burberry a fait les manchettes lorsque la compagnie équipée <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/11-lunettes-burberry" title="Lunettes Burberry">Lunettes Burberry</a>

de Roald Amundsen, qui a été le premier à atteindre le pôle Sud, en 1911. Il a gagné plus d'attention en 1914 quand il était responsable de pourvoirie <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/5-sacs-burberry" title="Sacs Burberry">Sacs Burberry</a>

Ernesst Shackleton, qui était l'homme chargé de diriger une expédition qui a parcouru l'Antarctique. Le War Office, puis lui a commandé de faire des changements à leurs manteaux officier dans le but de mieux suite de leurs conditions, qui conduisent au développement de l'trench qui est devenue populaire parmi les civils après la guerre était terminée. s

2011-11-14 @ 07:29:01
URL: http://www.burberry-pas-cher.com
Postat av: Chaussures Christian Louboutin

Les médias en font beaucoup de son argent dans l'intérêt des gens obsessif dans la vie de leurs célébrités préférées.<a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="Chaussures Christian Louboutin">Chaussures Christian Louboutin</a>

Tout le monde veut savoir ce que les stars portent de sorte qu'ils puissent obtenir les mêmes, ou du moins quelque chose approchant les mêmes.<a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="chaussures christian louboutin soldes">chaussures christian louboutin soldes</a>

Beaucoup de trésorerie des entreprises sur cette volonté en offrant réplique ou tomber chaussures de marque - la dernière catégorie est en fait illégal, <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="prix chaussures christian louboutin">prix chaussures christian louboutin</a>

car les maisons de conception perdre de l'argent à partir offs.There knock ne fait aucun doute que le culte de la célébrité sans cesse croissante dans <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="christian louboutin pas cher">christian louboutin pas cher</a>

les Etats-Unis et ici, dans au Royaume-Uni a conduit à plus de gens désireux de chaussures de marque propre. Pas une <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="christian louboutin femme">christian louboutin femme</a>

semaine ne passe sans que le magazine des femmes appelant à ses lecteurs pour obtenir des chaussures comme Kylie ou comme Kate <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org/6-christian-louboutin" title="Christian Louboutin">Christian Louboutin</a>

Moss. Aujourd'hui plus de gens dépensent leur argent sur les chaussures Jimmy Choo et Christian Louboutin femmes que jamais auparavant,<a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org/9-christian-louboutin-chaussures" title="Christian Louboutin Chaussures">Christian Louboutin Chaussures</a>

et un marché en pleine croissance a conduit à une croissance du nombre de sites offrant des épouses discount designer shoes.The <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org/16-christian-louboutin-hommes" title="Christian Louboutin Hommes">Christian Louboutin Hommes</a>

et copines de footballeurs de classe mondiale, ou remue comme ils sont connus a augmenté la popularité des marques de créateurs tels que des chaussures Christian Louboutin femmes. Si vous achetez des chaussures de marque discount alors il est possible d'obtenir des orteils Christian Louboutin peep.

2011-11-14 @ 07:29:51
URL: http://www.chaussureschristianlouboutin.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0