MEDIADREVET GÅR IGEN

Nu syftar jag inte på att ännu en kvinnlig Sverigedemokrat utsatts för ett mycket allvarligt attentat. Inte heller på att biskop Brunne har blivit bönhörd då ”stenarna börjat tala”. Läs Stellan Bojeruds ironiska blogginlägg. Detta attentat har media redan lagt bakom sig, man tog inte ens upp det! Det är ju en Sverigedemokrat som drabbats och de får ju skylla sig själva enligt statsministern och för "en gångs skull samtycker media".Nej, nu handlar det istället om en Sverigedemokrat som stäms av en kommunist
och då slår Barometern på stora trumman och journalisten Anders Blank lägger ut sin artikel utan att ha kontaktat mig. Artikeln innehåller rena lögner men vad gör det när det är en Sverigedemokrat som skall hängas ut igen av vänstertidningen Barometern.

Så här såg Barometerns första version ut.

Anders Blank skriver så här ”Sverigedemokraten hävdar att Fredrik Jönsson greps av polisen för våldsamt upplopp”. Detta är en ren lögn från Anders Blanks sida. Jag kontaktade givetvis Anders Blank på mail och han svarade då så här.

Med andra ord tagen på bar gärning med rena lögner och att inte följa normala journalistiska regler som att kontakta vederbörande innan man skriver anklagande artiklar och publicerar dem. Det var "Fredrik Jönssons egna ord". Uppenbarligen har Fredrik Jönsson svårt att hålla sig till sanningen när han pratar med journalister. Något att komma ihåg vid en eventuell rättegång.

Anders Blank skrev om artikeln som sedan fick följande utseende.


Anders Blank nöjde sig inte med detta utan han utökade artikeln senare artikeln med lovord till Fredrik Jönsson och negativa kommentarer om mig. Jag har ju uppenbarligen aldrig varit utsatt för hot, ofredande och förtal enligt Anders Blank. Annars skulle han väl även nämnt detta i sin utökade artikel med följande stycken.Av texten får man intrycket att Sverigedemokrater misshandlat och hotat Fredrik Jönsson. Det är ännu ett falskt påstående producerat av Anders Blank. Det här kommer utan tvekan sluta med en anmälan till Pressombudsmannen.

Lokalkollegan Östran har dock gjort allt korrekt. Uffe Carlsson ringde först och ställde en del frågor och skrev sedan sin korta artikel som inte innehåller några lögner. Läs artikel.

Jag anser att Barometern driver sin egen agenda som går ut på att skriva mycket negativt om mig och mitt förtroendeuppdrag. På något annat sätt kan jag inte tolka deras agerande när man jämför med hut Östran arbetar.

Det som är extra upprörande är att flera andra tidningar har använt Barometerns första version med lögner i sina egna artiklar där man hänvisar till Barometern som källa. Det gäller Corren och Norrköpings Tidning. Andra tidningar, lokalradion och lokaltv-kanaler använder också denna artikel som underlag. De undviker också att nämna att blogginlägget är tre år gammalt. Det skulle ju låta lite märkligt att man inte stämt mig tidigare.

Nätet är ett fantastiskt verktyg och det går att hitta väldigt mycket där. Mitt blogginlägg om Fredrik Jönsson skrev jag den 19 oktober 2008. Det var dagen efter att ca 500 vänsterdemonstranter försökt stoppa Sverigedemokraternas torgmöte i Malmö.

Sydsvenskan kallade det för fullständigt kaos i sin artikel. De hade också ute folk som filmade motdemonstrationen. I deras film kan man se en person som mycket väl kan vara Fredrik Jönsson. Se klippet

Även i detta klipp kan man se en person med brun jacka i det främsta ledet.Men i nästa klipp från YouTube blir det mer intressant.
Det kan mycket väl vara personen ifråga som slås omkull av polisen och sedan släpas bort av polisen när de försöker trycka bort motdemonstranterna från Sverigedemokraternas torgmöte. Se klippet.

I nästa klipp från Sydsvenskan kan man se en person som ser ut att vara samma person som släpades bort av polisen i förra klippet och som sedan blir liggande på marken. Se klippet.

Vad som händer sedan kanske vi skulle veta om vi fick tillgång till SVT:s egen film. Men tyvärr finns inte denna tillgänglig på nätet. Men jag har ställt en fråga till SVT om att få tillgång till den aktuella Rapport sändningen. Vi får se vilket svar jag får från SVT.

 


Kommentarer
Postat av: Lasse

Thoralf, vi har aldtig träffats, men jag är här och läser då och då.

Jag har intrycket att du är hederlig och ärlig. Vilket gör mig förbannad att läsa hur fulmefia behandlar dig.

Du har min röst.

2011-09-20 @ 00:53:52
Postat av: Torkel

Vadå sakfel i Barometern? Thoralf har ju tagit den första bilden i "Kommunisthuliganer belönas i Sverige" från Antiism, och i bildtexten står det ju tydligt och fullt läsbart "Våldsamt motstånd emot polis finns det ju bildbevis på här 6 minuter in på nyheterna från SVT". Thoralf har alltså spritt Antiisms påstående om att Jönsson begått våldsamt motstånd. Förtal är det ju även om man sprider sådant som andra skrivit först. Dessutom har förtal i regel inte med sanning att göra. Även om Jönsson så hade blivit gripen för våldsamt motstånd, får man inte skriva det på sin blogg, för Jönsson är ingen offentlig person. Thoralf borde läsa på innan han uttalar sig. Han är ju ändå riksdagsman... Nu får man se hur länge denna kritiska kommentar får stå kvar!

2011-09-20 @ 00:58:46
Postat av: Karlskronabloggen

Ja, Barometerns artikel och ändrade artikel är verkligen bedrövliga, men så är väl en journalistisk "streber" som vill tjäna politiskt korrekta poäng inför tidningens ledning och så jobbar de flesta journalister tyvärr fortfarande!När det gäller Fredrik Jönsson så skriver ju Stellan "Mopsen" Bojerud på sin blogg att det bara är två års preskriptionstid för anmälan om "förtal" så preskriptionstiden har redan gått ut i detta fall!

http://mopsen.wordpress.com/2011/09/19/sla-hart-sla-slint/

2011-09-20 @ 01:01:30
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Sture

Barometern har bara råkat sätta fel rubrik. Det står ju tydligt i texten att det är en ansökan om stämning och inte en polisanmälan. Alltså spelar det ingen roll att ingen kan dömas till straff för brott, så Mopsens invändning faller.

2011-09-20 @ 01:07:30
Postat av: LN

PRESSÖDETS KONSEKVENS

Är inte detta dårhuset Nya Sverige, underavdelning Grönköping, i sin skönaste prydno? Att en figur, så renons på vett och sunt förnuft som föregivne herr journalisten Anders Blank, tillåtes använda en tidning som privat lekstuga, säger allt om denna

tidnings kvalitet.

Lägg ned SKITEN, fru Susegård - eller visa åtminstone minimalt med omdöme, givf herr Blank sparken, han bör få förbli ett 'blankt oskrivet blad'.

---------

Presstöd är ett generöst ekonomiskt bidrag från skattebetalarna till främst dagspressen med syftet att, som det så vackert heter, främja mångfald, kvalitet och konkurrens inom denna dagspress. Pressödet ingår emellertid numera i Arbetslinjen. Dess främsta syfte är därmed att möjliggöra för landets press att genom anställning bereda försörjning åt det otal lågkvalitativa och talanglösa sk journalister som årligen väller ut från de statskontrollerade och vänstervridande journalistutbildningsanstalterna.

2011-09-20 @ 02:00:23
Postat av: Ludvig

Barometern borde skämmas. Tyvärr hade jag den tidningen tillfälligt för några år sedan, vilket jag ångrar.

2011-09-20 @ 06:40:30
Postat av: Da Capo

Kejsarens nya kläder är passé

Som en service åt alla de som smygläser den här bloggen, därför att här förekommer ett och annat som kanske anknyter direkt till dem och deras verksamhet, (sådana som fru Sax och hennes toppjournalist Anders Blanck och deras gelikar) återges nedan, förhoppningsvis med bloggägarens acceptans, en kort krönika av Thomas Nydal, som är hämtad från en främlingsfientlig och rasistisk blogg, en sådan som alla dessa rättrogna aldrig självmant skulle uppsöka, inte ens med upplyftad tång.

Fet stil anger klickbar länk i originalet, som finns här:

http://snaphanen.dk/2011/09/20/folkhemmet-ar-sedan-lange-dott-och-begravt/

-----------------------------------------------------------

Vad vet man om morgondagen? Inte ett skvatt. Men man behöver sannerligen inte spå i kaffesump eller fördjupa sig i ideologiernas labyrinter. Men kan göra som Bengt i Wien och läsa precis hur det är. Han gör det hos Paul Krugman som skriver i The New York Times om friheten att dö. Så här: “I’m referring, as you might guess, to what happened during Monday’s G.O.P. presidential debate. CNN’s Wolf Blitzer asked Representative Ron Paul what we should do if a 30-year-old man who chose not to purchase health insurance suddenly found himself in need of six months of intensive care. Mr. Paul replied, “That’s what freedom is all about — taking your own risks.” Mr. Blitzer pressed him again, asking whether “society should just let him die.” And the crowd erupted with cheers and shouts of “Yeah!”

Är det vad som väntar oss européer också? Ska tjatet om “valfrihet” sist och slutligen reduceras till friheten att dö, därför att man inte kan betala för sin sjukvård? Så sent som i gårdagens Svenskan läste jag om hur nära dagen är då Greklands statskassa är slut och varken löner eller pensioner kan betalas ut. Tysklands Angela Merkel säger att om det skulle innebära slutet för euron, så är det också slutet för Europa. Jag vet inte om den domedagsprofetian är befogad, men nog finns det skäl att redan omgående oroa sig för den framtida sjukvården och annat i den offentliga verksamheten som varje medborgare tagit för givet. Men folkhemmet är sedan länge dött – och begravt – och just därför kan vår tids politiska klass hantera verkligheten på ett sätt vi lite yrvaket börjat förstå. Gamla paroller om solidaritet är inget annat än festrekvisita. I grunden är man överens – från Miljöpartiet till regeringsalliansen – om att de somaliska stammarna, i huvudsak familjer utan möjlighet till arbete, i analfabetism och med män som flyr in i kattuggandet, ska återförenas och leva på statsunderstöd i Sverige, att överklassen ska kunna berika sig utan minsta kritik, att skolan ska fortsätta ramla ner i ett bottenlöst träsk, att svenska soldater ska häcka i de afghanska bergen, att tiotusen rop på polishjälp ska ignoreras varje år därför att pengarna är slut, att såväl islamismen som den politiska godhetsideologin ska få fortsätta korrumpera och fräta sönder hela tanken om det öppna samhället, yttrande- och tryckfriheten. I detta klimat kan man skrota välfärd samtidigt som man i Sveriges Radio accepterar att en imam hotar att mörda landsmän boende i Sverige, om de lämnar islam. De “goda” i medier och politik kommer att blunda för det och fortsätta mässa om “främlingsfientlig retorik”. Det är redan för sent att läsa Kejsarens nya kläder. Man behöver inte vara pessimist för att ana vad det är Paul Krugman hänvisar till. Barbariet finns överallt runt oss. Är det något vi saknar kan vi importera det. Fredrik Reinfeldt har ju redan försäkrat att före vår tid fanns det i Sverige bara barbariet. "- Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån. Det var statsminister Fredrik Reinfeldts lakoniska slutsats efter ett besök i invandrartäta Ronna i Södertälje på onsdagen." Det försäkrade DN sina läsare redan 2006. Och den fräckhet med vilken sådana politiker uttalar sig har inte mildrats sedan dess. Det kommer mera, som man säger. Kenneth Karlsson har skrivit en mycket intressant essä* om tillståndet för våra samhällen, där inte minst begreppet ömsesidighet diskuteras. Han bygger sina resonemang på egna erfarenheter av att leva i andra länder. Thomas Nydahl: Vad vet man om morgondagen?

2011-09-20 @ 08:43:34
Postat av: jägarn

Anders Blank vet kanske inte vem Finken Jönsson är eller så väljer han att mörka det för sin läsekrets.

2011-09-20 @ 08:44:11
Postat av: Tony Ingman

Men herregud människor, Varför i fridens namn köper ni och läser dessa lögnaktiga blaskor?

Dom kommer inte att bli ett dugg bättre förrän

upplagetappet blivit så stort att verkligheten

tvingar dem till att antingen höja kvaliteten, eller

att lägga ner skiten.

Själv hade jag både dagstidning, samt köpte Kvällsposten varje dag, slutade helt för ett par år sedan.Varför gå och betala för en produkt som

inte håller måttet,och som hela tiden för läsarna bakom ljuset. Tro mig, upplagetappen svider hårt i

deras ekonomi, långt mer än dom lotsas om.

En sådan herre som Jan Helin på Aftonblaskan överlever inte ett lika stort upplagetapp till.

Så sluta att köpa skiten.

2011-09-20 @ 09:02:18
Postat av: Staffan Sundqvist

Thoralf, skickade det här mailet till Anders Blank:

Anders Blank!

Hur har du mage att kalla dig journalist? Har du ingen skam i kroppen? Fredrik “Finken” Jönsson är ökänd! Han mer eller mindre lever på att stämma folk.Jag tycker du ska kontakta Thoralf igen och göra om ditt reportage. Läs nu den här länken om den gode Finken! https://www.flashback.org/t1083070

Staffan Sundqvist

2011-09-20 @ 09:10:02
Postat av: Staffan Sundqvist

Här, en video där Finken figurerar:

http://www.youtube.com/watch?v=IXor88Qu3RU

2011-09-20 @ 09:29:15
Postat av: Lotta

Filmen på SvD är borttagen, undrar varför? Barometern har ett horn i sidan på Thoralf eftersom Thoralf med all rätt kritiserat Gota Medias skrytbygge på känslig mark vid gamla vattentornet. Klart man tar alla tillfällen i akt att ge igen för det. Lika genomskinligt som skrytbygget i glas eller hur Barometern. Om sedan vänsterexkrementerna är Sveriges begåvningsreserv och framtid blir man riktigt mörkrädd.

2011-09-20 @ 09:51:24
Postat av: Lotta

Rättelse till ovan inlägg: Jag menar naturligtvis vänsterextremister och inget annat.

2011-09-20 @ 09:59:34
Postat av: Anonym

Vore bättre om den här kommunisten går och fixar sig ett jobb, han tycks ha levt på bidrag och han har försökt stämma en massa personer genom åren, man undrar om han har tröttnat på att kasta sten på polisen så som han kompisar gör.

2011-09-20 @ 10:10:56
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Robin Shadowes

Låt oss hålla tummarna att Barometern hinner konka innan deras media-hus blir verklighet. Verkar enbart bli en win-win-situation för Kalmar-borna om denna fulmedia går i graven. Förmodligen saknad endast av dom närmast sörjande.

2011-09-20 @ 10:39:30
Postat av: AWSvensson

Att påstå att Fredrik Jönsson inte är en offentlig person synes märkligt,framträder man i media och offentligt uttrycker att man är kommunist och propagera för dess agenda så är man uppenbart en offentlig person. Av bilden framgår tydligt att polisen greppar tag i Jönsson vilket kan uttryckas som att polisen grep honom. Grep honom är ett mer vida begrepp än häktad, anhållen ,tagit till förhör eller liknande. Vikten av att dokumentera dylika upplopp,man skulle lite till mans utrusta sig med kameror ,även vi gamla stofiler som använder en mobil till att ringa med.

2011-09-20 @ 10:56:50
Postat av: Lotta

Varför har Sydsvenskan tagit bort filmklippet? Klippet under visar väl att individen inte är fullt så anonym som någon skribent ville påskina ovan.http://www.youtube.com/watch?v=fvMqnTw0a-Q&feature=youtube_gdata_player

Postat av: Skånepåg

@ Lotta

Klippet är kvar, men man börjar med ett reklaminlägg.Synd att det inte går att höra vad Finken säger på YT.Har f.ö. försökt kommentera artikeln i Östran ett flertal gånger med lite olika variationer, men utan framgång. Tidningen har nog fått order från chefen (Barometern) om rättning i ledet!

2011-09-20 @ 11:29:25
Postat av: Lotta

@SkånepågTack för svaret. Så skumt. När jag försöker kolla på min Ipad eller Iphone får jag ett meddelande om att filmen inte finns tillgänglig för tillfället och att jag skall pröva igen lite senare. Bra i alla fall att den finns kvar, det är huvudsaken.

2011-09-20 @ 11:51:43
Postat av: AWSvensson

Finken försöker göra kopplingen från vit makt rörelsen till Sverigedemokraterna och förnekelse av förintelsen, för att i nästa andetag ta muslimerna i försvar. Att det är muslimerna i Malmö som är hotet mot judarna den kopplingen övergår hans förstånd. Sedan låter det som att Almqvist sparkat någon, i det tumultet så är det en tolkningsfråga om man freda sig eller anfaller.

2011-09-20 @ 12:00:50
Postat av: Johan

@AWSvensson:

"Grep honom är ett mer vida begrepp än häktad"

Helt fel. Det är glasklart vad ett gripande innebär. Och dessutom: huvudfrågan här är inte om uppgiften är sann eller ej. Även sanna uppgifter kan fällas för förtal.

2011-09-20 @ 12:39:47
Postat av: AWSvensson

Johan du har tydligen inte fattat att juridik är inte så glasklart som du tro. I så fall behövdes inga advokater.

2011-09-20 @ 12:58:37
Postat av: Skånepåg

@ AWSvenssonBeträffande fotot längst upp.

Du ser vilket bra grepp som polisen har till höger med ena handen om handleden och den andra handen längre upp. Han verkar till att behöv att ta i ordentligt vilket man ser på hans sammanbitna mun. Polisen till vänster har ett stadigt grepp om underarmen. Finkens högra hand är knuten och ansiktet strålar ut vissa signaler, vilket enligt min mening bara kan betyda en sak. När man ser det hela, borde det inte vara svårt att få grepp om vad det är som sker? Eller är det kanske Finkens sätt att uttrycka tacksamhet för att de hjälper honom upp och att ta sig från platsen, efter att han råkat halka på ett bananskal?

2011-09-20 @ 13:03:46
Postat av: Lotta

Jag kan tycka att det är ganska tragiskt att individen använder ett tre (3) år gammalt inlägg för sitt syfte. Frågan är så klart vilket syftet är? Är det för att få ut pengar, 5000 kr eller för att få en liten stund i rampljuset?

2011-09-20 @ 13:41:22
Postat av: Johan

Förvissso, AWSvensson, men i detta fall finns inga nyanser. Antingen är man gripen av polisen eller så är man det inte. Därmed inte sagt att blogginlägget per automatik innebär förtal. Där finns mycekt riktigt ett tolkningsutrymme.

2011-09-20 @ 13:47:31
Postat av: AWSvensson

Han rusade fram mot talaren när polisen grep honom.

Vad för analyser kan du göra av vad som hände sen?

2011-09-20 @ 14:14:48
Postat av: Skånepåg

@ AWSvenssonHar du hört detta förut, som är ett gammalt talesätt från min skånska hembygd, och låter som följer:

En "normal idiot" ställer sällan till problem för sin omgivning.

En "aktiv idiot" kan ställa till ett h-e för vem det vara månde.

2011-09-20 @ 14:18:31
Postat av: Skånepåg

@ AWSvensson"Han rusade fram mot talaren när polisen grep honom."Mycket intressant och hur vet du detta. Fanns detta i de numera inte befintliga SVT/TV4 inslagen?

2011-09-20 @ 14:22:17
Postat av: AWSvensson

Skånepåg ,det var ett exempel på att gripa någon kan ha flera innebörder ,det är inte så enkelt som Johan vill påstå.

2011-09-20 @ 14:27:17
Postat av: Skånepåg

@ AWSvenssonJag begriper nu vad du menar!

2011-09-20 @ 14:35:51
Postat av: Staffan Sundqvist

Har "brottats" med Barometerns stjärnjournalist hela dagen, han vägrar att se fakta. Här är vår konversation, ursäkta längden, de äldsta mailen först:Ok vilken ton...den här diskussionen verkar inte leda någonstans. Ha d'e Gutt/à---------------

Anders Blank

Barometern

[email protected]

Tel. 0480-592 28

Sms. 0703-59922820 sep 2011 kl. 13:22 skrev "Staffan Sundqvist"Anders!

Läs om, läs rätt! Thoralf är INTE polisanmäld! Finken har lämnat in en stämningansansökan, och det är på ren svenska, en jävla skillnad. Vad är det du inte förstår? Är du inte karl nog att göra en rättelse? Eller är det Wickbom som styr dig? Tycker du inte att journalister i allmänhet och ni som jobbar på Barometern i synnerhet är nog illa sedda? För opartiska och objektiva, det är ni inte!

StaffanFrom: Anders Blank

Sent: Tuesday, September 20, 2011 12:47 PM

To: Staffan Sundqvist

Subject: Re: FörtalSom sagt så gör jag mig inte till doms över någon, det stämmer illa med våra pressetiska regler. Thoralf är anmäld det är väl ungefär så mycket som jag skriver....

vänligen/Anders20 sep 2011 kl. 12.43 skrev Staffan Sundqvist:Anders, killen ÄR en som mer eller mindre lever på att stämma folk för förtal. Men jag tycker du ska kolla Flashback o gå in på länkarna så får du se hur Finken blir tagen och bortsläpad av polisen. Det var det jag menade. Och vad din atikel angår så pekar du klart och tydligt ut Thoralf som skyldig, så är det nån som gör skillnad på folk så är det du!

StaffanFrom: Anders Blank

Sent: Tuesday, September 20, 2011 10:17 AM

To: Staffan Sundqvist

Subject: Re: FörtalHeja Stefan! I mitt jobb kan jag inte göra skillnad på folk. En förtalsanmälan mot en riksdagsledamot är en nyhet, oberoende vem som står bakom den. Sedan ska man vara försiktig att använda Flashback som källa....

Vänligen.---------------

Anders Blank

Barometern

[email protected]

Tel. 0480-592 28

Sms. 0703-59922820 sep 2011 kl. 09:05 skrev "Staffan Sundqvist"Anders Blank!

Hur har du mage att kalla dig journalist? Har du ingen skam i kroppen? Fredrik “Finken” Jönsson är ökänd! Han mer eller mindre lever på att stämma folk.Jag tycker du ska kontakta Thoralf igen och göra om ditt reportage. Läs nu den här länken om den gode Finken! https://www.flashback.org/t1083070

Staffan Sundqvist2011-09-20 @ 14:55:11
Postat av: Helkoll

Fredrik Jönsson, mera känd som Finken, är en offentlig person trots vad somliga kommentatorer påstår.

Han har medverkat i TV intervjuer som representant för de som attackerade SD mötet i Eslöv där Björn Söder kom till skada.I tv förklarade Finken att han inte visste så mycket om politik men hade läst en del om Venezuela.Han sa vidare att han inte kunde beklaga att en folkvald politiker kom till skada.Men att SD väljare var nazister vissta han bestämt och att SD är odemokratiskt.Har nog aldrig lyssnat på en mer verklighetsfrånvänd människa.Han är lätt CP skadad, vilket han inte kan hjälpa, men det förklara en hel del av hans agerande och uttalande.

2011-09-20 @ 15:30:08
Postat av: Robert Stöm

Man slutar aldrig förvånad över idioterna i svensk media

2011-09-20 @ 15:37:45
Postat av: anders

Johnny Skalin är en sjudjävla plåga att lyssna på -

jag menar inte vad han säger utan hur han säger det. Kan inte karldjäveln lära sig prata - han är en total vokal katastrof.

Har inte SD råd med en talpedagog åt stackars Skalin?

2011-09-20 @ 15:38:36
Postat av: Magentan

Journalisten Anders Blank skriver:

"Som sagt så gör jag mig inte till doms över någon, det stämmer illa med våra pressetiska regler."En undran:

Vad betyder "göra sig till doms över"?Det finns ett uttryck som lyder: "att ställa sig till doms över någon". Är det kanske detta som journalisten Anders Blank avser.Ingår inte ämnet "svenska" i journalistutbildningen numera, eller är det bara så att tidningen Barometern inte ställer tillräckligt höga kunskapskrav på sina journalister?

2011-09-20 @ 15:48:15
Postat av: AWSvensson

Nu har kommentarerna dykt upp i Östran,det var verkligen gripande att se att Jönsson förklarar att han greps inte av polisen, snarare så greps Jönsson av snikenhet när han i utpressningssyfte försökte med sina giriga fingrar greppa tag i Alfssons surt förvärvade slantar.

2011-09-20 @ 15:57:24
Postat av: Johan

@AWSvensson:

Begreppet GRIPANDE i juridiska sammanhang är precis lika entydigt som anhållande eller häktning. Där finns inget att diskutera. Man måste hålla isär "polisingripande" och "gripande". Det senare innefattar ett frihetsberövande.Möjligen skulle Thoralf här kunna hävda att han hade skäl att tro att personen var gripen. Fakta i den saken är å andra sidan lätt att kontrollera, innan man författar en text. Dessutom står det i skärmdumpen att Jönsson gör sig skyldig till våldsamt motstånd, vilket inte heller stämmer.Och märk väl: även om allt vore sant, skulle det ändå kunna vara förtal.

2011-09-20 @ 16:38:52
Postat av: AWSvensson

Jönsson hävdar att han inte greps av polisen,något som klart framgår av bilden att de gjorde, graden av motstånd är en bedömningsfråga . Vore juridik så enkelt som du vill framhålla så behövdes som sagt inga advokater.

2011-09-20 @ 16:46:08
Postat av: Johan

@ Magentan:

Både journalisten och du har fel. Det heter "SÄTTA sig till doms över"

2011-09-20 @ 16:49:35
Postat av: Johan

@AWSvensson:

Bilden visar hur polisen håller i honom. Inte ens om han hade fösts in i en polisbil hade det varit ett bevis på ett gripande. Eftersom det finns fakta i målet handlar det dessutom inte om vad Jönsson "hävdar". Polisen grep honom inte. End of story.

2011-09-20 @ 16:58:00
Postat av: AWSvensson

Så du kastar in handduken Johan,ja man ska inte sätta sig till doms över andra.

2011-09-20 @ 17:06:08
Postat av: Skånepåg

För de/den som har svårt att få grep om vad som skrivs och finns här på tråden1. Sitta till doms över någon är det korrekta uttrycket.

2. Av fotot överst på sidan framgår, hur Finken Jönsson liksom en snäll skolpojke bara "travar på" tillsammans med fabjoj polisen. Eller försökte han bara att spela ”tuffa Viktor”?

3. Tycker att det här som Finken försökte med först. D.v.s. betala 10 000 (tror jag att det var) eller jag lämnar in en stämningsansökan, borde verkligen lyftas fram bättre. Är ju att betrakta som ett hot och försök till ren utpressning?

2011-09-20 @ 17:16:47
Postat av: Anonym

http://www.facebook.com/pages/WHAT-IS-WRONG-WITH-THIS-TEACHER/165495626863029

2011-09-20 @ 17:18:21
Postat av: Skånepåg

Glömde visst ett "p".Börjar bli gammal och klarar inte längre av att fixa 3 olika saker samtidigt!

2011-09-20 @ 17:19:12
Postat av: StenUhn

Ge inte upp Thoralf!!

2011-09-20 @ 17:32:05
Postat av: Tjadden

LITE BLANDAT VAD SOM ÄR GRUNDORSAKEN TILL LANDETS KONFLIKTER:Den fria marknaden styr Sveriges ekonomi, så jag undrar vad vi ska ha en galjonsfigur som Finansminister som uppfyller kapitalets önskningar.I sak så tjänar krogarna mer pengar på den reducerade momsen, å andra sidan sett, vad ska vi ha alla dessa onödiga krogar till, man skulle inte ha minst tio matställen på en och samma gata som det finns bevis för i nästan varenda större kommun i landet.Dessa krogar är inte något som utvecklar vår industri och blir en betyndande inkomstkälla för staten utan snarare en förlustbringande verksamhet som borde saneras ordentligt.Moderaterna har fått åtskilliga miljoner varje är av svenskt näringsliv och förmodligen en extra hacka ifrån Sauid Arabien.Vad inte alla vet eller förstår" att den borgliga regimen håller på att sälja ut Sverige, mer än hälften av alla företag i Sverige ägs av utlänningar!

En femtedel av resterande företag samägs av svenskar och utländska entreprenörer.Det här är vad Nyliberalism är och strävar efter att multinationella företag köper upp de största företagen i land efter land, som är själva grundidén med en globaliserad värld , där alla småhandlare ska vara konsumenter för att de rika ska bli ännu rikare!Massinvandringen är till för det ändamålet, att vara konsumenter som har den effekten att de rika stjäl våra skattemedel - genom att invandrarna får våra skattemedel att handla för!Det här skapar protester av oss och våra belackare fattar ingenting, när de försvarar denna högerregim som ljuger folket rakt i ansiktet gång på gång.

2011-09-20 @ 17:48:05
Postat av: jeppe

Artikeln går inte att kommentera, det tyder på att han inte vill bli tillrättavisad om sina sakfel.

2011-09-20 @ 18:06:36
Postat av: Magentan

@ Johan

Det har du rätt i, domaren sitter ju. :)

Klantigt av mig - tur att jag inte är journalist!"göra sig till doms" ger 1 träff på google.

"ställa sig till doms" ger 6 320 träffar på google.

"sätta sig till doms" ger 43 300 träffar på google.2011-09-20 @ 18:26:52
Postat av: S-E Karlsson

Som vanligt kommer jag dragandes med något som inte direkt hör till ämnet , men jag kan inte låta bli .

Moderaternas prioritering .Ännu en gång har Fredrik Reinfeldt klargjort vilka grupper Moderaterna arbetar för .

I sitt sensommartal den 20 augusti sa han, att om man ska välja mellan att sänka skatten för pensionärerna eller att sänka restaurangmomsen, så väljer partiet att prioritera dem som går på krogen och festar !

Insändare hämtad ur den lilla veckotidningen Kvällsstunden .

2011-09-20 @ 18:28:21
Postat av: Anonym

AFA. Vad står det för? Alla Fascisters Allians? Eller kanske AllahFascisternas Allians?

@Lotta

Jag tycker att du borde ha låtit vänsterexkrementerna stå kvar. Det var en bra beskrivning. Klockren, faktiskt!

2011-09-20 @ 18:50:10
Postat av: Magentan

Här kommer ytterligare något som är Off Topic, som jag kom att tänka på när jag läste Tjaddens kommentar ovan om att "moderaterna förmodligen får en extra hacka ifrån Saudi Arabien".Läste i tidningen Metro att 42 st dödsdömda har halshuggits i Saudiarabien hittills i år.

Igår var det magikern al-Fakki som halshöggs med ett svärd. Han var dödsdömd pga att det är olagligt att utöva trolldom och magi i Saudiarabien.Läste också att Joe Labero firar 20-årsjubileum som magiker i år. Vi får verkligen hoppas att han inte får för sig att uppträda i Saudiarabien.

2011-09-20 @ 18:59:47
Postat av: Mikael

Inget ont som inte för nå´t gott med sig. Nu går jag med som medlem i SD. Nu har jag knutit näven i fickan alltför länge. Jag uppmanar alla som läser Toralfs blogg och som inte redan är medlemmar att göra detsamma.

2011-09-20 @ 19:45:09
Postat av: Isabelle

JUST NU!!!

Kan du vinna NATURLIG bröstförstorning för 1400KR!

I paketet ingår:

3st Burkar bröstförstoringskapslar

1st Bröstförstoringskräm (Nano Firming Cream 60ml)

1st Bröstförstorings Serum (Nano Firming Serum 30ml)* hjälper genom sin unika formula innehållande örten Pueraria Mirifica

kroppen att producera ny

bröstvävnad och ger större bröst och fastare bröst naturligt. Med EasyBust

kan du förstora dina bröst 1-2 storlekar på naturlig väg utan operation!*http://isabellealberti.blogg.se/2011/september/tavling-helt-naturliga-amnen.html#comment

2011-09-20 @ 19:53:45
URL: http://isabellealberti.blogg.se/
Postat av: Hulda

Några tankar om nätet:

Tack vare nätet kom SD in i riksdagen. Tack vare nätet kommer fakta som förut undanhölls oss vanliga medborgare. Tack vare nätet kunde SD få fram sitt budskap utan att "gammelmedia" kunde stoppa eller förvanska.Men pga. nätet kan ytterlighetsgrupper (som "Finken" tillhör) lättare hålla sin interna kommunikation igång och rekrytera nya medlemmar.

Pga. nätet kan de sprida sin propaganda/lögner till många flera än förr.

Pga. nätet kan de lättare samlas och ställa till bråk och spåra sina politiska motståndare. Vi ser ju nu hur en SD-politiker utsatts för ett attentat i Mariestad.

Nätet, på gott och ont.....

2011-09-20 @ 20:14:29
Postat av: Lotta

OT/I 7-klövern inget nytt, sandlådefasonerna består. Tragiskt att maktens män tar sitt uppdrag på så lite allvar.

Postat av: Ex occidente lux

En person som regelbundet deltar på framträdande plats i politiska manifestationer, ofta i främsta ledet och som omskrivs i massmedia som aktiv politisk aktör, bör rimligtvis bedömas som offentlig person.Att skriva att en sådan person gripits av polis, om påståendet är sant, kan inte rimligtvis i lagens mening bedömas som förtal.Vad sedan det svenska rättsväsendet kommer fram till, återstår att se. Det var länge sedan rätt och rättvisa i lagens mening var samma sak. Svenska domstolar är sedan länge korrumperade med politiskt servila rövslickare.Förre moderate riksdagsmannen Tage Adolfsson som hade utsatts för ett osedvanligt osmakligt påhopp av aftonbladet skrev till mig i det sammanhanget (på den tiden fanns inte email): AB-skit är en merit. Om man attackeras av korkade vänsterextrema journalister, har man kvitto på, att man är på rätt väg.Det var länge sedan jag slutade bry mig om, vad svenska kloakjournalister skriver.

2011-09-20 @ 20:54:05
Postat av: Johanna

Hej , allt bra? fin blogg :) lust attg följas på bloglovin? kram

2011-09-20 @ 21:54:13
URL: http://www.johannaagren.blogspot.com
Postat av: Göran

Kinapuff på er go´vänner.

Chokladvarianten säljs av Fazer i en påse prydd med just en kines.

Konstigt?

O ja, i landet med världens mest vinklade journalistkår kan allt hända.

En krönikör på Helsingborgs Dagblad har bölat ut och skrivit hur illa han blir behandlad som asiat minsann, bland annat hur kränkt han blir av kinesen på godispåsen.

Fazer skall genast göra om sin förpackning för att i framtiden inte ses som rasistiska.

HD slår sig för bröstet och är både stolta och glada över sin bedrift.Någon som kommer ihåg debatten runt Nogger Black?Ingen behöver bli förvånad om ni ser Anders Blank nogsamt strosa runt bland hyllorna i något av Kalmars större varuhus.

Det är på den nivån hans "journalistik" befinner sig.Som alltid - Thoralf, Du har vårt stöd.

2011-09-20 @ 23:22:51
Postat av: Kurtan

Kinapuff ni otrogna....Har för mig att förr fanns det även nyårs smällare som kallades för "kinapuff". Bra krut i he he.Sverige har sannerligen blivit dårarnas paradis. Men bli inte fartblinda, det är inte det svenska folket som har en eller ett par skruvar löst utan en liten klick som har tillgång till media som har mer än en skruv löst !Undrar om de, som nästa steg att göra världen "kumbayamysig", kommer att ta upp hårschampot som vi alla har hört talas om men naturligtvis inte reflekterat som "rasism" nämligen HÅLL I ER...SCWARTZKOPF !!!som översatt blir s...tskalle HJÄLP !!!MVH

till er normala människor (majoriteten)

2011-09-20 @ 23:41:22
Postat av: Gubben o Gumman

Tänkm om Blask och Fimpen är kurskamrater från journalistskoln i Kladdhult.?Att Schwartzkopf fått vara ifred är ett mysterium.

2011-09-21 @ 00:13:12
Postat av: Gudrun

Nöden har inget val!

"Du - Anne-Marie Ekström (2:e vice ordförande i kommunfullmäktige i Borås), jag hoppas att ni i Folkpartiet (och resten av Alliansen) slåss för att motarbeta införandet av sharialagar och andra religiösa påhitt som är både oetiska och kriminella. Annars känner jag mig tyvärr mer eller mindre TVINGAD att rösta på Sverigedemokraterna som enda alternativ i denna fråga."

2011-09-21 @ 00:58:42
Postat av: Staffan Sundqvist

Bortse från bakgrundsljudet så visar det här klippet på ett sanslöst bra sätt vad "Finken" är för en sorglig typ:

http://www.youtube.com/watch?v=xVttSfoLRPI

2011-09-21 @ 02:27:36
Postat av: Sabina Soshilova

Fredsdemokraterna är ett parti som vill vara en direkt motreaktion mot Sverigedemokraternas framgångar. FrD ska arbeta för att stödja, främja och utveckla en politisk fredlig, frihetlig, jämlikhet, trygghet och följa ett antal viktiga frågor som till exempel världens fred, broderskap, stabilitet, barnen, äldre, familj, jobben, integration och skapa en konsensus i samhället. Målet att skapa konsensus i samhället är att både invandrare och svenskar har ett ansvar att kunna samsas. Fredsdemokraterna vill skapa förutsättningar för gott kamratskap, kreativitet, personlig utveckling och framgång. Fredsdemokraterna vill forma ett samhälle grundat på freddemokratins ideal och alla människors lika värde. Fria och jämlika människor i ett solidariskt samhälle är den fredsdemokratiska. Fredsdemokraterna vill värna demokrati och lyfta fram fred och kärlek. Ett parti att stoppa rasismen.

2011-09-21 @ 05:40:17
Postat av: Karlskronabloggen

Du har en fantastisk blogg Thoralf!Du skriver fantastiskt bra inlägg själv och ibland hittar man riktiga guldkorn även bland kommentarerna!

2011-09-21 @ 06:05:06
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Staffan Sundqvist

Jaa du, Sabina...Vad ska jag säga? Efter att ha kollat er, för jag förutsätter att du är inblandad, hemsida så konstaterar jag att det där är inte riktigt "my cup of tea". Ni verkar mest av allt vara ett (mycket litet) gäng naiva världsförbättrare som egentligen är Miljöpartister. Är det så? Varför kommer du in på den här sidan? Proselyter kan du värva på närmaste kurs för batik/healing/medicinalörtodling whatsoever. SD är fullt tillräckligt för människor med en fungerande hjärna och ett hjärta som klappar för Sveriges framtid. Så, fröken Sussilo, hopp iväg och lek med de andra små vattenmelonerna i Mp nu. (Vattenmelon= Grön utsida, röd insida)

2011-09-21 @ 06:05:42
Postat av: Robin Shadowes

@Sabina. Allahs lika värde, huh? Så Kim Jong Il och din far är lika mycket värda? LOL

2011-09-21 @ 06:07:37
Postat av: Hulda

"Fredsdemokraterna", en vacker tanke men ack så naivt. "Personlig utveckling och framgång" och "alla människors lika värde". Gäller det också för Muslimska kvinnor bakom bhurkan? Eller de flickor som blir könsstympade. Kanske också flickorna i Afganistan som när USA mfl. lämnar landet, kommer att stoppas av Talibaner från undervisning....

Nej, säkert bara det vanliga naiva tramset om att USA och Israel är de onda länderna i världen....

2011-09-21 @ 06:38:24
Postat av: Annica

Hoppas du får se den..

2011-09-21 @ 07:00:53
URL: http://anniicanilsson.blogg.se/
Postat av: Lotta

Fredde-mokraterna? Är det Reinfeldts fanclub av nyttiga idioter? Undrar även om det fina "allas lika värde"' även gäller Sverigedemokrater?

2011-09-21 @ 08:26:36
Postat av: Lotta

En till: "värna demokrati och lyfta fram fred och kärlek." Där sprack den fina fernissan eftsom man i denna mening exkluderar den sjuka våldsideologin islam. Demokrati och islam är varandras motpol och kan aldrig samverka. Lyssna på islamisterna i England där man vid en presskonferens likställer demokrati med cancer som måste bort.

2011-09-21 @ 08:36:04
Postat av: Skånepåg

@ Staffan Sundqvist/LottaMen ni måste hålla med om att de här "Fredsdemokraterna" har humor. Man har en konvertit iförd hijab (religiös förtryckarsymbol) som ansvarig för mänskliga rättigheter inom partiet.En annan kul grej är att de har gjort en egen väljarundersökning och framhåller, att man har ett stort stöd bland "nybyggarna" i Malmö (tredje största parti med 14,8 %). Således ännu ett parti som nu slåss om "bidragarrösterna". Är det rent av början till ett rent "muslimskt parti" (med sharialagar och hela midevippen på programmet) som med stor sannolikhet kommer att dyka upp förr eller senare, och vars verkliga agenda helst offentliggörs ju fortare desto bättre. I så fall en synnerligen välbehövlig väckarklocka för de som fortfarande tror på det multikulturella samhällets fantasivärld.

2011-09-21 @ 08:50:04
Postat av: Leffe

Hejsan Tor-Alf,Jadu, media eller rättare sagt alla vänsterjournalister gör sitt bästa för att svärta ned oss Sverigedemokrater. Men du ska veta att det är många som stödjer er riksdagsmän och lokalpolitiker.

Men att hålla i baktanke är vad Gahndi sa: ""First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you winFirst they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win".

Så vi är nära! Det gäller bara att hålla ut.Sen den här "mannen" Finken är en tydlig rättshaverist, han stämmer folk till höger och vänster bara för att få pengar.

Han är mycket känd på PI vilket du säkerligen vet men mera som upplysnking för de som är här inne och läser. Gå en på Politiskt Inkorrekt och läs om Fredrik "Finken" Jönsson.

En sorglig typ.

2011-09-21 @ 10:33:36
Postat av: Burberry Pas Cher

Thomas Burberry a fondé la maison de luxe Burberry mode en 1856 alors qu'il n'avait que 21 ans.<a href="http://www.burberry-pas-cher.com" title="Burberry Pas Cher">Burberry Pas Cher</a>

Burberry a commencé sa carrière dans le monde de la mode comme apprenti drapier, jusqu'à ce qu'il ouvre son propre magasin en Angleterre. En 1870,<a href="http://www.burberry-pas-cher.com" title="sac burberry pas cher">sac burberry pas cher</a>

son entreprise avait une réputation solide pour son développement d'extérieur attire.Thomas Burberry est crédité de développer une nouvelle forme <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/7-burberry-bottes" title="Burberry Bottes">Burberry Bottes</a>

de tissu qui a été utilisé dans ses vêtements de plein air. Ce tissu, connue sous le nom de gabardine, était résistant à l'eau et résistant mais respirante.<a href="http://www.burberry-pas-cher.com/17-chaussures-burberry" title="Chaussures Burberry">Chaussures Burberry</a>

Comme tel, il a aidé à protéger le porteur contre les éléments tout en restant comfortable.By 1891, Thomas Burberry avait ouvert un emporium à Londres.<a href="http://www.burberry-pas-cher.com/21-costumes-burberry" title="Costumes Burberry">Costumes Burberry</a>

Cette emporium sert encore de siège Burberry entreprise. Quinze ans après l'ouverture de l'emporium, Burberry a conçu la marque déposée <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/12-hobos-burberry" title="Hobos Burberry">Hobos Burberry</a>

de la ligne Burberry: ". Transmet» un chevalier équestre avec le mot latin "Prorsum", qui signifie Burberry a fait les manchettes lorsque la compagnie équipée <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/11-lunettes-burberry" title="Lunettes Burberry">Lunettes Burberry</a>

de Roald Amundsen, qui a été le premier à atteindre le pôle Sud, en 1911. Il a gagné plus d'attention en 1914 quand il était responsable de pourvoirie <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/5-sacs-burberry" title="Sacs Burberry">Sacs Burberry</a>

Ernesst Shackleton, qui était l'homme chargé de diriger une expédition qui a parcouru l'Antarctique. Le War Office, puis lui a commandé de faire des changements à leurs manteaux officier dans le but de mieux suite de leurs conditions, qui conduisent au développement de l'trench qui est devenue populaire parmi les civils après la guerre était terminée. s

2011-11-14 @ 07:34:32
URL: http://www.burberry-pas-cher.com
Postat av: Chaussures Christian Louboutin

Les médias en font beaucoup de son argent dans l'intérêt des gens obsessif dans la vie de leurs célébrités préférées.<a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="Chaussures Christian Louboutin">Chaussures Christian Louboutin</a>

Tout le monde veut savoir ce que les stars portent de sorte qu'ils puissent obtenir les mêmes, ou du moins quelque chose approchant les mêmes.<a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="chaussures christian louboutin soldes">chaussures christian louboutin soldes</a>

Beaucoup de trésorerie des entreprises sur cette volonté en offrant réplique ou tomber chaussures de marque - la dernière catégorie est en fait illégal, <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="prix chaussures christian louboutin">prix chaussures christian louboutin</a>

car les maisons de conception perdre de l'argent à partir offs.There knock ne fait aucun doute que le culte de la célébrité sans cesse croissante dans <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="christian louboutin pas cher">christian louboutin pas cher</a>

les Etats-Unis et ici, dans au Royaume-Uni a conduit à plus de gens désireux de chaussures de marque propre. Pas une <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="christian louboutin femme">christian louboutin femme</a>

semaine ne passe sans que le magazine des femmes appelant à ses lecteurs pour obtenir des chaussures comme Kylie ou comme Kate <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org/6-christian-louboutin" title="Christian Louboutin">Christian Louboutin</a>

Moss. Aujourd'hui plus de gens dépensent leur argent sur les chaussures Jimmy Choo et Christian Louboutin femmes que jamais auparavant,<a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org/9-christian-louboutin-chaussures" title="Christian Louboutin Chaussures">Christian Louboutin Chaussures</a>

et un marché en pleine croissance a conduit à une croissance du nombre de sites offrant des épouses discount designer shoes.The <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org/16-christian-louboutin-hommes" title="Christian Louboutin Hommes">Christian Louboutin Hommes</a>

et copines de footballeurs de classe mondiale, ou remue comme ils sont connus a augmenté la popularité des marques de créateurs tels que des chaussures Christian Louboutin femmes. Si vous achetez des chaussures de marque discount alors il est possible d'obtenir des orteils Christian Louboutin peep.

2011-11-14 @ 07:35:06
URL: http://www.chaussureschristianlouboutin.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0