GDANSKSer att det debatterats friskt på mitt senaste blogginlägg. Har inte haft tid att kolla Debatt från igår ännu men kommer att göra det senare.
 
Tyvärr backade DF något i det danska valet men det gjorde även socialdemokraterna och det måste därmed vara deras sämsta val på väldigt många decennier. Jag tvivlar starkt på att den röran som nu kommer i Danmark håller i fyra år.

Har idag strövat runt i Gdansk och ätit på en krog där många kända politiker ätit om man skall tro bilderna på väggarna. Om någon timma skall vi besöka Leninvarvet.


Kommentarer
Postat av: Karlskronabloggen

Jo, men det var ju bara en marginell minskning för DF och inget "katastrofval" som de svenska medierna yrade och hoppades på i flera veckor innan och det är naturligtvis därför de inte skriver om det idag!Såg att Erik Almqvist fick ett rejält påhopp från Expressen för att han inte ville vara med i Storkyrkan, men jag tycker hans snabba svar var lysande!2011-09-16 @ 16:15:38
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Karlskronabloggen

Glömde tillägga att när du nu är i Gdansk får du nog försöka hitta några bra vinterkläder att handla för det är ju nu enligt Expressen "deportation av oliktänkande, d v s Sverigedemokrater till Nordpolen" som gäller!http://www.karlskrona.nu/blogg/?p=5137

2011-09-16 @ 16:22:45
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Svensson

Ser du några Muslimer i Polen ?!?

2011-09-16 @ 16:34:14
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Ex occidente lux

Gdansk eller Danzig som staden hette fram till 1945, är i sanning historisk mark. Här började andra världskriget den förste september 1939, när den tyska tunga kryssaren "Schleswig-Holstein" öppnade eld mot det av polska armén försvarade fortet vid Westerplatte, som bevakade hamninloppet.1970 började upproret mot den kommunistiska diktaturen i denna stad. Händelsernas centrum var Leninvarvet, tidigare känt som Schichau-Werft. 1980 var det dags igen. Händelserna slutade med att krigstillståndet deklarerades och general Jaruzelski kom till makten. Våren 1989 började oroligheterna på nytt. Lech Walesa stod återigen i händelsernas centrum. Varvsarbetarna, organiserade i den första fria fackföreningen Solidaritet, ockuperade varvet.Jag kommer väl ihåg när jag anlände med tåget till Gdansk i maj 1989. Järnvägen västerut tangerar varvsområdet. Tusentals protesterande varvsarbetare satt på taken på ett antal byggnader. De svängde polska flaggor och banderoller fram och tillbaka, när tåget rullade förbi. Tågpassagerarna hängde ut genom fönstren, (på den tiden gick tågen långsamt och man kunde fortfarande öppna alla fönster), vinkade, tjoade och skrek tillbaka. Många hade tårar i ögonen.Staden var i formligt belägringstillstånd. Jag gissar att minst tiotusen poliser fanns ute på gatorna.

De flesta från beredskapspolisen ZOMO (Folkmilisens motoriserade reserv på svenska). Jag försökte ta mig ner till varvet men stoppades vänligt men bestämt av polisen som hade grupperat flera hundra tungt beväpnade man vid huvudinfarten till varvet.När jag nästa gång besökte Gdansk i september samma år, var det fullkomligt lugnt i staden. Kommunistdiktaturen hade i princip kastat in handduken och satt sig vid förhandlingsbordet med den demokratiska majoriteten.Resten är samtidshistoria. I Gdansk/Danzig började andra väldskriget och där slutade sovjetkommunismen.Jag skulle kunna skriva en minst tiosidig exposé över denna oerhört intressanta stad, som även varit skådeplats för Günter Grass´roman Blecktrumman (Die Blechtrommel). I hög grad just på grund av denna roman, fick GG senare nobelpriset i litteratur.Jag hoppas att Du, Thoralf trivs i denna fantastiska stad och att vädret är lika fint som i södra Sverige!

2011-09-16 @ 17:20:42
Postat av: SM811

Statistik.

http://statistics.webatu.com/d...

Vilken skillnad det blir med Danmarks politik.

2011-09-16 @ 17:32:04
Postat av: Lassekolja

Bäste Thoralf, låt bli att se Debatt, Du blir bara förbannad. Två av tre "läger" tilläts deltaga. Det tredje, och kanske mest relevanta lägret, nämligen SD, fanns (som vanligt) inte på plats. Två poliser, några politiker och en ledarskribent från GP (Malin Lernfeldt) utgjorde den lilla parten. Den stora (vad annars?) majoriteten var buset från Backa (stadsdel på Hisingen). Varje "bus-inlägg" fick oförtjänta aplåder och den andra sidans inlägg möttes av gnäll. Att förortsproblemen hade något som helst med en för stor utomeuropeisk invandring att göra nämndes över huvud taget inte.

Då förstår Du Thoralf att man var frustrerad framför TV´n. Vill Du vill bli provocerad, titta själv!

KÄMPA PÅ!!!

Postat av: Skånepåg

@ ThoralfCirka 50 km sydost om Gdansk ligger den Tyska riddarordens slott i Malbork (Marienburg). Mycket kulturhistoriskt sevärt att besöka. En av världens största tegelstensbyggnader.

Postat av: Tony Ingman

Nu vill vinsvampen Ann-Charlotte Marteus dumpa alla

oliktänkande till det magnetiska Nordpolen.

En lämplig plats för henne själv ett antal månader

hade varit på Nämndemansgården.

2011-09-16 @ 18:19:41
Postat av: Skånepåg

Rättelse: Blev fel i länken till Malbork.

2011-09-16 @ 18:21:22
URL: http://sv.wikipedia.org/wiki/Malbork
Postat av: Info

körde ut transg2011-09-16 @ 18:27:28
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Har man kritik mot systemet i Sverige är man främlingsfientlig. Har en polack kritik mot det polska samhället ( systemet ) är han/hon enligt svenska journalister dissident, frihetskämpe, oppotionell, osv.

2011-09-16 @ 18:29:42
Postat av: x

SMS Schleswig-Holstein var inte en tung krysare utan ett pre-dreadnought slagskepp.http://en.wikipedia.org/wiki/Pre-dreadnought_battleshiphttp://en.wikipedia.org/wiki/SMS_Schleswig-Holsteinmvh.x.

2011-09-16 @ 18:54:35
Postat av: Malin R

Om du går på stora gågatan i Gdansk Thoralf,notera att du knappast ser en enda kvinna klädd i islamska förtryckarsymboler.Frågan är om du ser nån.Ha det så gott utan visuella störningar.

2011-09-16 @ 20:57:11
Postat av: Magnus S

Sure Malin. Hur skulle Polen annars klara välfärden utan en massa importerade somalier? Har inte Polen några 40-talister som skall pensioneras? Det bodde i alla fall 42 miljoner i Polen under andra världskriget. Annars borde man inrikta sig på lite framförhållning och förbereda för 50-talisternas pensionering.Ack, ack hur ska det gå för stackars Polen som inte begriper sitt eget bästa?

2011-09-16 @ 22:33:45
Postat av: Magnus S

Nu såg jag nästan hela debatten. Herregud! Nu hade svt lyckats fylla upp läktaren med blandat iq-befriade anarkister/mångkulturberikare mot en ensam sund journalist från GT Malin Lernfelt. Den ständigt nog ihärdigt inbjudna Amerika sa inte så mycket men det räcker att se denna råkommunist för att må illa. Men vad är en debatt i svt utan en sådan hatisk svenskofob. Ju oftare ju mer normalt.Detta var det lägsta jag någonsin sett i den fria statliga betalda burken.När så hela den utvalda sundhetfrånvarande panelen (inflygna med regeringsplanet från Backa) applåderade jubelkorkade påståenden som att; Ni måste förstå att vi inte har någon fritidsgård. Samhället måste satsa på oss. Vi mår inte bra. Därför pangar vi mot oskyldiga balkonger och sätter eld på oskyldigas bilar samt trakasserar förbipasserande och boende. Där fick jag nog.Jag kände empati för denna Malin Lernfelt. Hon lät ju totalt logisk, detta trots att hon var journalist för en stor pk-tidning som GT.Vad det handlar om tror jag är; Invandrarna över lag (inte alla)känner sig misslyckade som flytt sina misslyckade länder. När de sedan ser arbetsamma och skötsamma svenskar som går till jobbet varje dag så växer deras komplex ännu mer då de trots allt de fått serverat här inte mäktar med någonting.. Detta egna misslyckande beroende av lathet och låg intelligens kompletteras med gängmentalitet och hat riktad mot de som försörjer dem.Ut med packet säger jag.

2011-09-17 @ 00:35:42
Postat av: Magnus S

Nu är det ju inte tal om debatt då programmet kanske håller på i 40 minuter och innehåller kanske fem olika ämnen i ett herrans tempo med en pladdrande och avbrytande programledare. Ingen Jimmie utan bara vänster och pk= Ingen tid för riktig debatt. Alla tycker ungefär lika och så till nästa ämne.Over and out.

2011-09-17 @ 00:43:44
Postat av: Gubben o Gumman

Magnus S : Din sista mening skulle kunna vara ett debatt ämne varje lördagkväll kl 20.00 till 24.00

Du fick med hela problemanalysen i en mening.

Vi sitter snart och böjer bananer i Norge eller plockar jordgubbar i Polen.Allt medans tjofaderittan gänget tvångsinympas i svenska villaområden

Det är bara en tidsfråga till staten går in och subventionerar 70% av villapriset.Segrerationen är ju det största problemet att Abdalah inte hajjar halvsju löser man med några miljarder till lärarutbildning.

Detta vet samtliga lärare som sitter och håller käften.Heder åt läkarna som trots hot om reprisalier startar vårdupproret.Dessa kan väl inte klassas som outbildade lantisar av 1917 års oikofoberna på redaktionerna.

Gå man ur huse i dessa städer som kommer att omfattas.

Ställ frågan vart tar våra skattepengar vägen

Ring Göran Hägglund som sprungit och gömt sej i rena förskräckelsen.

Denna frireligiöse retarderade fd försökringssäljaren kan dra dit pepparn växer.

En riktig svikare för det svenska folket.Svenska skattebetalare oavsett dom är röda blå gröna eller svarta skall ha vård för sina pengar.

Säg nej till TBC, hiv ,mördarbakterier på bla svenska bbSvenska skolan har snart hjälplärare vid proven.

Detta för att dölja att helt fel invandrargrupper tillåtits ockupera Svenne Banans skattesedell i minst 30 år.Gubben o Gumman skriver som friståenden HLR personal för Sverige, utan koppling till Thor-alf Alfsson ellerv AW Svenssons tigerjakt i den blekinska skärgården.

2011-09-17 @ 03:06:32
Postat av: Carl

snälla hjälp till att rädda Lekebergs kommun från att förstöras!giriga företag har (mutat) 7 klöverns kreatur att offra unik vildmark för att bygga vindkraftverk på mark som tillhör kommuninvånarna.om nu marken är så bra för vindkraft så borde kommunen själva bygga och åka dess vindkraft och få vinsten av "nya guldruschen" istället för att ge bort allt till utomstående företag.snälla thoralf hjälp dina sd kollegor i Lekeberg att säga NEJ!lekebergs kommun är den sista helt oförstörda Svenska kommunen som ännu finns kvar.

ett paradis som skansen fast utanför tullarna.snälla läsare här, Hjälp till!

2011-09-17 @ 10:53:26
Postat av: Stefan A

Ge Reinfeldt o comp. en lång och het höst och vinter nu, den berömda uppgörelsen med MP om invandringen skulle visst fyllas med "innehåll" nu,vilket den tydligen inte är, tvinga regeringen och redovisa varje krona "innehållet" kommer att kosta skattebetalarna, krona för krona, som GP sa när han lovade betala tillbaka de stulna pensionspengarna och som aldrig skedde....

2011-09-17 @ 12:54:18
Postat av: Carl

bild och namn på förövarna:

http://na.se/nyheter/lekeberg/1.1359874-alliansen-behover-sd-s-rosterhär får förövarna utrymme i NA, SD får aldrig ytrymme i 7 klöverns indoktrineringstidning:

http://na.se/nyheter/lekeberg/1.1356943-alliansen-sager-ja-till-vindkraftsparkHjälp till att rädda Lekebergs kommun!, säg NEJ till att kommunens mark ges bort.

2011-09-17 @ 12:59:30
Postat av: ior

Det mest tragiska med Debatt denna gången om vi bortser från burop och att programmet är ett enda stort skämt som egentligen borde heta "vad tycker du" då det inte finns ett spår av faktiskt debatt var hur de de kunde smyga in America Vera-Zavala som "dramatiker" istället för att tala att hon är en känd vänsterextremist och samhällsdebatör.2011-09-17 @ 14:10:14
Postat av: Robin Shadowes

Kulturmarxisterna behandlar EDL och Tommy Robinson precis som dom behandlar Jimmie och SD här.http://www.youtube.com/watch?v=yL7t88HdjFc&feature=player_embedded

2011-09-17 @ 14:57:18
Postat av: Tjadden

Efter alla utspel och politiska tongångar så är det hög tid med en KONSEKVENSANALYS som bör komma till stånd innan valet 2014. Läs merhttp://tagminhandnu.blogspot.com/

2011-09-17 @ 16:18:26
URL: http://tagminhandnu.blogspot.com/
Postat av: Tony Ingman

det är lätt att förstå polackerna, har man precis kommit ur det förlamande kommunistiska tänkandet, så importerar man inte en efterbliven religion som

Islam och låter den ta över, såsom korkade makthavare i Sverige gör. Polackerna har fått strida för sitt västerländska system, och det är fantastiskt att se, att så fort man blev av med det kommunistiska oket blomstrar landet som aldrig förr

2011-09-17 @ 16:19:57
Postat av: Tony Ingman

Det är inte lätt att vara Svensk PK journalist, och

spå i sump. Innan det Danska valet så spådde man att Dansk Folkeparti skulle minska kraftigt, det visade sig vara felaktigt, man minskade, men inte så mycket. När sen sossarna vann, så sa man att nu

blir D.F utan politisk makt, men även det var fel,

för nu vill den nya Statsministern samarbeta med

Pia Kjaersgaard och DF. Det är inte många rätt bland

dessa ynkryggars spådomar, det enda man klarar av till hundra procent är att mörka invandrarnas brottsbenägenhet.

2011-09-17 @ 16:53:07
Postat av: Gubben o Gumman

Tony Ingman : Deras mörkande är värre än om det vore deras i utvecklingen lätt störda lillebror dom skyddar.Gubben o Gumman skriver som privata objektiva sanningsägare utan koppling till Thor-alf Alfsson SD eller Expo Bengtssons hängslor.

2011-09-17 @ 19:31:18
Postat av: Lotta

Hörde på Rapport om "svenska exileritreaner"? Hur får man ihop det?

2011-09-17 @ 19:54:03
Postat av: Gubben o Gumman

Lotta : Schizofren ordlek är tyvärr ett resultat av för mycket brass och tändargas.

Be en bön för att du slipper höra exiltalibaner

2011-09-17 @ 20:18:37
Postat av: Patrik Ehn

Hej Alf! Jag har också varit en sväng nere på kontinenten i sommar.En centraleuropeisk odyssé:

http://folkhemmet031.blogspot.com/2011_08_01_archive.html

Postat av: Patrik Ehn

Hej Thoralf! Jag har också varit en sväng nere på kontinenten i sommar.En centraleuropeisk odyssé:

http://folkhemmet031.blogspot.com/2011_08_01_archive.html

2011-09-18 @ 00:18:26
URL: http://www.folkhemmet031.blogspot.com
Postat av: Tony Ingman

I polisens så kallade Ikaros lista över landets

absolut grövsta brottslingar finns bland 19 st endast 3 svenskar, resten är utlandsfödda?

Motsvarande lista i Danmark innehåller 29 stycken

varav 2 Danskar, resten utlandsfödda ?

Och detta gäller enbart dom grövsta kriminella,

sådana som är farliga för samhället.

Det är säkert ingen tillfällighet att vissa Svenska

fängelser bebos till 70-80 % utländska brottslingar.

Säg är det inte märkligt, för enligt PK experterna

är inte utlandsfödda mer brottsbenägna än Svenskar

och andra Nordbor? Men det stämmer säkert att dom flytt från sina länder , men frågan är varför?

Troligen är det väl för grov brottslighet även där!

2011-09-18 @ 09:31:48
Postat av: AWSvensson

För att få igenom sin budget så har Reinfeldt vänt sig till prostituerade,i detta fallet Fridolin och Miljöpartiet. Att besöka prostituerade kostar som bekant något, i det här fallet så ska Sverige berikas med påstådda anhöriga till somalier som likt en ekonomiskt fästing bitit sig fast i landet. Tusentals av dessa bidragstörstande analfabeter och resurskrävande kommer att storma in i kommunerna nästa höst. Vinnare är bl a Borlänge och Växjö som kan räkna med c.a 900 st tillsammans utan ersättning från staten. Att detta kräver för nedskärningar inom äldrevården och övrig verksamhet är inte svårt att förstå. Nej nu är det dags att moderater vaknar och stoppa denna hatiska människa som i sin blindhet och hat är beredd att accelerera Sveriges väg mot träsket.

2011-09-18 @ 10:32:58
Postat av: Ex occidente lux

Det är riktigt att Schleswig-Holstein ska betecknas som slagskepp. Jag hade fel i hastigheten. Hon hade byggts redan 1906 och deltagit i första världskriget, bla. i Skagerrak-slaget. Vid andra väldskrigets utbrott var fartyget omodernt. Som ren artilleriplattform för beskjutning av landmål var det dock effektivt.Det jag mest ville framhålla i mitt inlägg, var det faktum att andra världskriget, vars yttersta målsättning var att utplåna Sovjetunionen, tog sin början i Gdansk. Likaså den politiska protestvågen som drygt femtio år senare ledde fram just till Sovjetunionens politiska sammanbrott.Historiens vingslag är ovanligt påtagliga i denna stad.

2011-09-18 @ 13:37:46
Postat av: Skånepåg

@ Ex occidente lux/militärhistoriskt intresseradeEn polsk film i 10 delar om Westerplatte och början på WW2. Med engelsk text.

2011-09-18 @ 14:07:05
URL: http://www.youtube.com/watch?v=dFLB9j5LGVo
Postat av: Ex occidente lux

@SkånepågTack för tips om intressant film. Jag har tittat på de första fem-sex avsnitten, ska titta på resten, när jag får tid. Påminner lite om "Okänd soldat" i polsk tappning. Filmen verkar ganska tillrättalagd, enligt dåtidens kommunistiska schablon. Filmen är inspelad 1967, alltså fortfarande under Wladyslaw Gomulkas regim, före Edward Gierek och reformpolitiken.Tiden känner jag väl, för jag bodde i Warszawa 1966-67, åren då missnöjet med regimen blev större och större. Det var åren då man kastade ut resten av den judiska befolkningen, som hade överlevt Förintelsen och Gettoupproret. Det var åren då demonstrationerna utanför Tekniska högskolan i Warszawa (Polytechnikum) slogs ner av polisen med yttersta brutalitet.I mitt föregående inlägg har jag emellertid gjort mig skyldig till en logisk kullerbytta. Jag skrev att målet för andra världskriget var att utplåna Sovjetunionen. Ett krig i sig själv kan ju inte ha en målsättning. Eftersom kriget kräver två eller flera kontrahenter, kan målsättningen ("das Kriegsziel") enligt Clausewitz, inte definieras i sig själv, utan bara i förhållade till parternas särskilda intressen.Jag menade (naturligtvis) att Hitlers yttersta målsättning med kriget var att utplåna Sovjetunionen.Idag är frågan snarare om Europa kommer att utplånas av den muslimska invasionen, eller att vår världsdel kommer att söka sig tillbaka till sin rötter.Att diskutera Hitler, Stalin, Mussolini, Franco, Papadopulos är fullständigt meningslöst. Historien är som den är. Den kan vi aldrig ändra i efterhand. Låt oss i stället fokusera på vad kan änrs här och nu. Allt annat leder ingenvart.d

2011-09-19 @ 15:16:14
Postat av: Ex occidente lux

Sista två meningarna ska heta:Låt oss i stället fokusera på vad vi kan ändra här och nu. Allt annat leder ingenvart.

2011-09-19 @ 15:31:19
Postat av: Burberry Pas Cher

Thomas Burberry a fondé la maison de luxe Burberry mode en 1856 alors qu'il n'avait que 21 ans.<a href="http://www.burberry-pas-cher.com" title="Burberry Pas Cher">Burberry Pas Cher</a>

Burberry a commencé sa carrière dans le monde de la mode comme apprenti drapier, jusqu'à ce qu'il ouvre son propre magasin en Angleterre. En 1870,<a href="http://www.burberry-pas-cher.com" title="sac burberry pas cher">sac burberry pas cher</a>

son entreprise avait une réputation solide pour son développement d'extérieur attire.Thomas Burberry est crédité de développer une nouvelle forme <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/7-burberry-bottes" title="Burberry Bottes">Burberry Bottes</a>

de tissu qui a été utilisé dans ses vêtements de plein air. Ce tissu, connue sous le nom de gabardine, était résistant à l'eau et résistant mais respirante.<a href="http://www.burberry-pas-cher.com/17-chaussures-burberry" title="Chaussures Burberry">Chaussures Burberry</a>

Comme tel, il a aidé à protéger le porteur contre les éléments tout en restant comfortable.By 1891, Thomas Burberry avait ouvert un emporium à Londres.<a href="http://www.burberry-pas-cher.com/21-costumes-burberry" title="Costumes Burberry">Costumes Burberry</a>

Cette emporium sert encore de siège Burberry entreprise. Quinze ans après l'ouverture de l'emporium, Burberry a conçu la marque déposée <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/12-hobos-burberry" title="Hobos Burberry">Hobos Burberry</a>

de la ligne Burberry: ". Transmet» un chevalier équestre avec le mot latin "Prorsum", qui signifie Burberry a fait les manchettes lorsque la compagnie équipée <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/11-lunettes-burberry" title="Lunettes Burberry">Lunettes Burberry</a>

de Roald Amundsen, qui a été le premier à atteindre le pôle Sud, en 1911. Il a gagné plus d'attention en 1914 quand il était responsable de pourvoirie <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/5-sacs-burberry" title="Sacs Burberry">Sacs Burberry</a>

Ernesst Shackleton, qui était l'homme chargé de diriger une expédition qui a parcouru l'Antarctique. Le War Office, puis lui a commandé de faire des changements à leurs manteaux officier dans le but de mieux suite de leurs conditions, qui conduisent au développement de l'trench qui est devenue populaire parmi les civils après la guerre était terminée. s

2011-11-14 @ 07:48:40
URL: http://www.burberry-pas-cher.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0