FÄNGELSESTATISTIK INOM EUIgår var jag på justitieutskottets möte i riksdagen. I handlingarna fanns en sammanställning över hur det ”ser ut” i fängelserna inom EU. En ganska intressant statistik.

Här kommer en sammanställning av de länder som har flest fängelseinterner per 100000 invånare.Noterbart är att i dessa länder är före detta öststater och att det knappast finns några utländska medborgare i fängelserna, förutom Estland. Det kan möjligen bero på att de har en stor andel ryssar i sin befolkning.

De länder inom EU som har lägst antal fängelseinterner är inte så förvånande de nordiska länderna. Gissningsvis skulle även Norge slå sig in i denna lista. Noterbart är att antalet utländska medborgare är högt i alla de nordiska länderna, Finland undantaget förstås.När det gäller Sverige skall alla veta att Kriminalvården i sin statistik registrerar en person med flerdubbla medborgarskap som svensk om bara ett av medborgarskapen är svenskt. Därför är statistiken i mina ögon mycket missvisande. Hur statistiken förs i andra länder är oklart. I Danmark är dubbla medborgarskap inte tillåtet.

De länder som har flest personer med utländskt medborgarskap i sina fängelser är följande.Om personer i Sverige med flerdubbla medborgarskap istället registrerades som utländska medborgare är jag övertygad om att Sverige skulle finnas med i ovanstående bottenlista.


Kommentarer
Postat av: Calle

Är väl även så att det går snabbare och enklare att få medborgarskap i Sverige, än i andra länder, vilket gör att de som "svenskar" per automatik faller utanför denna statistik? Skulle man dessutom, vilket PK förbjude,ta med alla med invandrarbakgrund i en sådan statistik då vore vi säkert med i toppen.

2011-09-14 @ 08:41:26
Postat av: Ex occidente lux

Bra att Du publicerar dessa intressanta siffror. Dessvärre är de väl inte precis någon överraskning för de flesta, som följer Din blogg. Som Calle mycket riktigt konstaterar, är det totala antalet intagna med migrationsbakgrund mycket större, såväl i Sverige som i många andra länder i Europa.Enligt en tidigare bekant som arbetar inom kriminalvården, finns det anstalter i Sverige, där inte en enda intern har svenska som modersmål.

2011-09-14 @ 09:26:41
Postat av: Hulda

Intressanta och skrämmande siffror. Tyvärr kommer de nog inte ut till "Svenne Banan". Man blir förtvivlad när man ser siffrorna..

Vart är Gamla Sverige på väg..?

2011-09-14 @ 09:43:14
Postat av: Åke, Västervik

Mycket intressant statistik, men som alltid så är den säkert justerad på ett sätt så att siffrorna ska se "bättre" ut än vad de är, när man tittar på Sverige och framförallt missvisande totalt sett då, som Thoralf menar,statistiken inte tas fram ur lika grunder/kriterier för resp land.

2011-09-14 @ 09:59:51
Postat av: Robert Stöm

Svart på vitt!

2011-09-14 @ 10:04:15
Postat av: Skånepåg

OTI dag får Alexander Louhichi breda ut sig både i en insändare och i en artikel i Barometern. Både Polisen och de som jobbar på Berga Centrum, skall i sann multikulturell anda ställas till svars och även hånas. Och som vanligt i massmedia, är det de som orsakar problemen som det skall "tyckas synd om"!”Polismyndigheten tar inget personligt ansvar för att tillrättvisa ungdomarna utifrån en social förmåga utan ägnar sig endast åt att kontrollera området ytterligare för att visa ungdomarna ”vem som bestämmer”.””Höstens första kyliga kväll hindrar inte Amir ben Mohamed från att klä sig i shorts eller Djambulat Miserbiev att bära en tunn tröja. Vi står vid ”planket” bakom Berga centrum och ser bilar köra ända fram till personalingången, anhöriga hämtar butiksanställda som efter alla bränder är rädda att vistas i området.

– Det är löjligt, vi är inte farliga. Någon gång har kanske en boll hamnat på väggen eller fel sida butiken. Men man ska inte behöva vara rädd för oss, säger Djambulat Miserbiev.”

2011-09-14 @ 10:25:06
Postat av: Sven Dacke

Tack Barometern för artikeln om Berga i Kalmar.Förmodligen ger det några röster till på SD i valet, och till slut kanske flera gamla Svenskar fattar vad som sker, problemet är bara att det redan är för sent, och det kan vi skylla på våra 7 politiska partier.

Postat av: allemand

Alla ljuger, myndigheter, journalister o.s.v

Stackars denna reporter, hon skrev sanningen.http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=98&artikel=4691610&play=3457744&playtype=Ljudklipp

2011-09-14 @ 11:14:52
Postat av: Kalle

""Den ökande invandringen från infekterade områden har bidragit till att tbc blir vanligare i Europa. WHO varnar Europas infödda för att ta för lätt på riskerna.

– Det här kan drabba vem som helst av oss.Vem som helst kan utsättas för sjukdomen och infekteras, sade Ogtay Gozalov vid WHO:s europeiska kansli."" skriver DN.Skrämmande!!!Länk till artikeln i DN.

Postat av: Magentan

TBC hotar Europa - Endast Sverigedemokraterna är intresserade av att hejda smittan i Sverige.Från DN idag:

"Multiresistenta och resistenta former av tuberkulos sprids med oroväckande hastighet i Europa och kommer att döda tusentals människor om inte hälsovårdsmyndigheterna får stopp på pandemin, varnar Världshälsoorganisationen WHO."

"Mer än 80.000 nya fall rapporteras varje år i Västeuropa. Värst drabbas London med 3.500 nya fall årligen, enligt AFP."

"Den ökade invandringen från infekterade områden har bidragit till att TBC blir vanligare i Europa!

WHO varnar Europas infödda för att ta för lätt på riskerna."

http://www.dn.se/nyheter/varlden/tuberkulos-hotar-europaDe allra mest infekterade områdena i världen finns framför allt i hela södra halvan av Afrika, från en linje dragen tvärs över mellersta Afrika, ovanför Somalien-Eiopien-Tchad-Kamerun.SD har tagit upp TBC-risken i riksdagen. SD:s Per Ramhorn från socialutskottet skriver: "För att undvika smittspridning av tuberkulos bland utlandsfödda i Sverige ansåg vi att det var viktigt att man införde obligatoriska hälsoundersökningar för alla som söker uppehållstillstånd i Sverige. Tyvärr fick vi inget gehör från övriga partier i denna viktiga fråga, vilket jag beklagar djupt."7-klöverns partier är alltså inte intresserade av att hejda en multiresistent TBC-epidemi med så hög dödlighet som 50% (hälften av de insjuknade dör)! I Sverige anses det nämligen vara diskriminerande att tvångstesta våra invandrare för TBC och HIV, även om dessa kommer från högriskområden!

2011-09-14 @ 11:40:47
Postat av: AWSvensson

Det är en sak att lägga fram fakta,mer intressant är hur man utläser dessa fakta,ser man några problem eller ta man det med ro. Hur behandlade justitieutskottets dessa uppgifter ?

2011-09-14 @ 11:45:29
Postat av: AWSvensson

Socialstöd trots flyktingreformDet är fortfarande i de flesta fall

socialkontoren som har det första

ansvaret för flyktingar. Det visar en

enkät från Sveriges Kommuner

och Landsting SKL.Enligt regeringens flyktingreform

i fjol skulle Arbetsförmedlingen ta

över ansvaret från socialkontoren.

Så är alltså ännu inte fallet.Enligt enkäten har fortfarande

85 procent av flyktingar socialbidrag

innan de förs över till Arbetsför-

medlingen. Elva av 17 tillfrågade

kommuner har svarat på enkäten.

2011-09-14 @ 11:50:25
Postat av: AWSvensson

Lyssna på allemands länk,det är sannolikt att denne person som jobbar på Migrationsverket är idiot eller vad tro vår sakkunnige på detta område GoG.

2011-09-14 @ 11:52:23
Postat av: Birger-Zorro

Det intressanta vore om man redovisade "av utländsk härkomst" i statistiken. Att Luxemburg är "värst" är väl en sanning med modifikation; 706 st. totalt i fängelse!!! :)

2011-09-14 @ 12:37:25
Postat av: Calle

@ ALLAMissa inte kvällens "Uppdrag Granskning" på TV 1 kl. 20.00. Handlar om en i stort sett, av nysvenskar "belägrad" stadsdel i Göteborg. Undrar om sanningen vågar visas av Janne Josefsson, eller om samhället lastas för eländet. Kanske en parallell till Berga som beskrivs här ovan.

2011-09-14 @ 13:15:16
Postat av: Svensson

I Sverige är det brottsligt att framföra från vilka länder brottslingarna kommer ifrån, kan ju vara bra för Svenska skattebetalare att veta vilka som begår brotten, men det säger Reinfeldt nej till, brottslingarna kan ju ta illa upp :p

2011-09-14 @ 13:50:24
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Sven Dacke

Varför kallas dom , ungdomar, grabbar, killar med mera när dom ser ut att vara medelålders män.Konstigt att inte tidningarnas reportrar reagerar.

Undrar hur det blir när det är dags att ta pension, kommer dom då att erkänna att dom uppgett fals ålder och räkna upp åldern.

Postat av: Gubben o Gumman

Magentan : 3500 fall i London var bortplockat ur SVT68 andra sändning.

Kanske hade brittiska ambassaden ringt eller kom det för nära Svenne Banan med sina fotbollsresor tyckte sändaren på SVT68

2011-09-14 @ 15:09:06
Postat av: Gubben o Gumman

Ett "synskt" inlägg i Barometern censurerades snabbt bort ang bemanningen på svenska kåkar.

Detta är waki waki up pulver för Svenne Banan det vet Ivan Pjotr Kalinka och Olga på red.

2011-09-14 @ 15:11:27
Postat av: Karlskronabloggen

Nej, sån statistik är egentligen totalt ointressant eftersom "Sverige" redovisar statistiken på sitt eget sätt och inte ens tillåter att statistiken registreras på ett vettigt sätt.2011-09-14 @ 15:22:30
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Gubben o Gumman

Svensk vänsterstatistik håller Burmesisk klass

Clown siffror hör hemma på hispan.

2011-09-14 @ 16:34:25
Postat av: Tony Ingman

JA man får tacka sådana som Fredrik Reinfeldt och

likasinnade, med en aningslöshet som gränsar till det otroliga, för att ha återplanterat TBC som i

Europas länder varit utrotad i decennier.

När personer som kommer från område där denna sjukdom härjar släpps in i landet utan någon hälsokontroll är det inte konstigt att denna farsot

blommar ut igen. Det är väl en tidsfråga innan det första fallet av Spetälska dyker upp i Europa.

Men sådant skall vi väl acceptera i den heliga mångkulturens namn, allt enligt dom ansvariga.

2011-09-14 @ 16:58:27
Postat av: Gubben o Gumman

Där stängde Barometern sitt kommemntarsfält om mordbrännarna i Berga,fatta vad dom skall ha ringt och gapat.

Förmodligen har väl Kalmar dialog sossar också hört av sej

2011-09-14 @ 17:11:11
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson : Idioter är väl att gå lite långt

Däremot bor samtlig personal på migrationesverket efter dess nedläggning tvångsstationeras i vårsta grymma våldtäktsdistriktet i Kongo.

Då som tack för ett gediget arbete.

2011-09-14 @ 17:30:28
Postat av: Svenne Banans kusin, lite klokare än Svenne

Postat av: Hulda: Intressanta och skrämmande siffror. Tyvärr kommer de nog inte ut till "Svenne Banan". Man blir förtvivlad när man ser siffrorna..Vart är Gamla Sverige på väg..? 2011-09-14 @ 09:43:14

--------------------Hulda och alla ni andra!När skall ni inse att Gamla Sverige är inte på väg.....Gamla Sverige är där redan.Helvetets port är sedan länge passerad.

I helvetet kan det vara mer eller mindre helvetiskt.... det är den enda skillnaden

som finns.Kan något göras?Två lagliga sätt finns: utvandra eller anpassa dig och lid.

Alla andra sätt är olagliga.

2011-09-14 @ 20:47:00
Postat av: Robin Shadowes

Jag tänker varken utvandra eller anpassa mig. Tänker däremot agera kärringen mot strömmen ända in i självaste evigheten.

2011-09-15 @ 10:36:03
Postat av: Cavatus

Sedan ska vi inte glömma att många i fängelserna är andra generationens invandrare och de registreras som svenskar då de har svenskt medborgarskap.Därtill får vi inte glömma att man i Sverige har en mycket slapp lagstiftning och domstolar som hellre friar än fäller och som hellre utdömer fotboja och villkorligt, något som också påverkar den svenska statistiken.

2011-09-15 @ 10:36:05
URL: http://aktualia.wordpress.com/julia-caesar
Postat av: G

Det är för jävla roligt att läsa alla dumma kommentarer som alla på sitt sätt ska dra sitt strå till stacken för att försöka visa att siffrorna egentligen är så mycket högre än vad de egentligen är.Eller så läser ni siffrorna och justerar er världsbild efter den?

2011-09-15 @ 13:51:21
Postat av: Lonegrey

Hur många brott begås i Sverige varje år? Bara c:a 7200 personer i fängelse...vilket skämt.Titta då här på UNODC statistics

http://www.unodc.org/unodc/en/data-and-analysis/crimedata.htmlJämför antal anmälda brott i Sverige och utomlands. Har vi en polis och rättsapparat i socialistsverige?

2011-09-17 @ 16:18:47
Postat av: Berit

Utvisa alla kriminella invandrare oavsett om de har svenskt medborgarskap eller ej.

Har de gjort sig skyldiga till kriminalitet så skall medborgarskapet återkallas för alltid och utvisning på livstid från Sverige.

Hela deras familj och släkt också.

Annars kommer vi aldrig tillrätta med den grova kriminaliteten som invandrarna står för.

2011-09-17 @ 18:33:17
Postat av: Burberry Pas Cher

Thomas Burberry a fondé la maison de luxe Burberry mode en 1856 alors qu'il n'avait que 21 ans.<a href="http://www.burberry-pas-cher.com" title="Burberry Pas Cher">Burberry Pas Cher</a>

Burberry a commencé sa carrière dans le monde de la mode comme apprenti drapier, jusqu'à ce qu'il ouvre son propre magasin en Angleterre. En 1870,<a href="http://www.burberry-pas-cher.com" title="sac burberry pas cher">sac burberry pas cher</a>

son entreprise avait une réputation solide pour son développement d'extérieur attire.Thomas Burberry est crédité de développer une nouvelle forme <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/7-burberry-bottes" title="Burberry Bottes">Burberry Bottes</a>

de tissu qui a été utilisé dans ses vêtements de plein air. Ce tissu, connue sous le nom de gabardine, était résistant à l'eau et résistant mais respirante.<a href="http://www.burberry-pas-cher.com/17-chaussures-burberry" title="Chaussures Burberry">Chaussures Burberry</a>

Comme tel, il a aidé à protéger le porteur contre les éléments tout en restant comfortable.By 1891, Thomas Burberry avait ouvert un emporium à Londres.<a href="http://www.burberry-pas-cher.com/21-costumes-burberry" title="Costumes Burberry">Costumes Burberry</a>

Cette emporium sert encore de siège Burberry entreprise. Quinze ans après l'ouverture de l'emporium, Burberry a conçu la marque déposée <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/12-hobos-burberry" title="Hobos Burberry">Hobos Burberry</a>

de la ligne Burberry: ". Transmet» un chevalier équestre avec le mot latin "Prorsum", qui signifie Burberry a fait les manchettes lorsque la compagnie équipée <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/11-lunettes-burberry" title="Lunettes Burberry">Lunettes Burberry</a>

de Roald Amundsen, qui a été le premier à atteindre le pôle Sud, en 1911. Il a gagné plus d'attention en 1914 quand il était responsable de pourvoirie <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/5-sacs-burberry" title="Sacs Burberry">Sacs Burberry</a>

Ernesst Shackleton, qui était l'homme chargé de diriger une expédition qui a parcouru l'Antarctique. Le War Office, puis lui a commandé de faire des changements à leurs manteaux officier dans le but de mieux suite de leurs conditions, qui conduisent au développement de l'trench qui est devenue populaire parmi les civils après la guerre était terminée. s

2011-11-14 @ 07:43:01
URL: http://www.burberry-pas-cher.com
Postat av: Chaussures Christian Louboutin

Les médias en font beaucoup de son argent dans l'intérêt des gens obsessif dans la vie de leurs célébrités préférées.<a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="Chaussures Christian Louboutin">Chaussures Christian Louboutin</a>

Tout le monde veut savoir ce que les stars portent de sorte qu'ils puissent obtenir les mêmes, ou du moins quelque chose approchant les mêmes.<a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="chaussures christian louboutin soldes">chaussures christian louboutin soldes</a>

Beaucoup de trésorerie des entreprises sur cette volonté en offrant réplique ou tomber chaussures de marque - la dernière catégorie est en fait illégal, <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="prix chaussures christian louboutin">prix chaussures christian louboutin</a>

car les maisons de conception perdre de l'argent à partir offs.There knock ne fait aucun doute que le culte de la célébrité sans cesse croissante dans <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="christian louboutin pas cher">christian louboutin pas cher</a>

les Etats-Unis et ici, dans au Royaume-Uni a conduit à plus de gens désireux de chaussures de marque propre. Pas une <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="christian louboutin femme">christian louboutin femme</a>

semaine ne passe sans que le magazine des femmes appelant à ses lecteurs pour obtenir des chaussures comme Kylie ou comme Kate <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org/6-christian-louboutin" title="Christian Louboutin">Christian Louboutin</a>

Moss. Aujourd'hui plus de gens dépensent leur argent sur les chaussures Jimmy Choo et Christian Louboutin femmes que jamais auparavant,<a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org/9-christian-louboutin-chaussures" title="Christian Louboutin Chaussures">Christian Louboutin Chaussures</a>

et un marché en pleine croissance a conduit à une croissance du nombre de sites offrant des épouses discount designer shoes.The <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org/16-christian-louboutin-hommes" title="Christian Louboutin Hommes">Christian Louboutin Hommes</a>

et copines de footballeurs de classe mondiale, ou remue comme ils sont connus a augmenté la popularité des marques de créateurs tels que des chaussures Christian Louboutin femmes. Si vous achetez des chaussures de marque discount alors il est possible d'obtenir des orteils Christian Louboutin peep.

2011-11-14 @ 07:43:27
URL: http://www.chaussureschristianlouboutin.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0