BETONGGRISEKNOARNär jag såg bröstbilden på PI kunde jag inte annat än skratta riktigt gott. Jag kom då på en annan sak som jag läste om i Vimmerby Tidning när jag hälsade på min far under förra veckan.

Kristdemokraten Gudrun Brunegård motionerar om att Vimmerby stad skall köpa in ”betongsuggor” som föreställer Emils griseknoen. Inspirationen har hon fått från bland annat Visby som har sina betongbaggar. Läs artikel.Med tanke på att Astrid Lindgren kommer från Vimmerby och inte minst Astrid Lindgrens Värld som besöks av mängder av människor varje sommar så tycker jag att förslaget är riktigt bra.

Om Gudrun Brunegårds motion går igenom i kommunfullmäktige i Vimmerby så kommer det nog inte dröja så särskilt länge innan någon muslim känner sig kränkt och anmäler Vimmerby kommun till DO. Om inte annat så kommer det komma när de ställs ut i Vimmerby.

Det skall bli intressant att följa denna motion. Jag skall rekommendera SD:s ledamöter i Vimmerby att stödja Kristdemokraternas motionen om ”betonggriseknoar” i Vimmerby.Kör hårt KD!

Som avslutning ett nytt klipp med Nigel Farage. Jag funderar om Nigel Farage någon gång visats av SVT eller TV4 i något program? Jag tror inte det! Någon annan som sett det`


Kommentarer
Postat av: Robin Shadowes

Vill uppmärksamma er Sverige-vänner på den utmärkta holländska bloggen Klein Verzet som inte bara skriver om islam men även kritiska artiklar om EU-eländet. Det visar sig nu att Turkiet redan påverkar vår lagstiftning utan att vara medlemmar ens. Värt att tänka på då landsförrädaren Bildt gör sitt bästa för att få in dom i unionen. Lyckas han så är vårt öde beseglat.Today, the Turkish minister of European affairs and negotiator on behalf of Turkey, Egemen Bagis, released the following statement (pdf):

A memorandum of understanding for the secondment of Turkish officials at the European Commission is signed in Strasbourg on the 28th of September, 2011 by the Minister for EU Affairs and Chief Negotiator Mr. Egemen BAĞIŞ and Vice‐President of the European Commission in charge of Inter Institutional Relations and Administration Mr.Maroš ŠEFČOVIČ.As agreed between Turkey and the European Commission, Turkish national experts will be employed at the Commission as “Seconded National Experts” and “National Experts in Professional Training”. This recent development is a ‘milestone’ for Turkey‐EU relations since through this secondment, Turkish bureaucrats will work together with the Euroaucrats in policy making and implementation of the EU politics. In other words, Turks will have a role in shaping EU's future politics and legislation.The network created in the corridors of the European Commission and other European institutions between Turkish bureaucrats and Eurocrats, will not only contribute to mutual learning and socialization, it will also remove misperceptions and misjudgments against Turkey’s membership in the minds and hearts of some Europeans.

Remember this? It features the self-same Egemen Bagis, telling PVV MEP Barry Madlener:

Racism is a dangerous disease from which Europe suffers much. It is clear there are still people suffering from it. Mr Madlener, we will cure you.

And evidently the EUnion is going to let him.So, the EUnion has now progressed so far beyond common sense and indeed sanity, that they will allow Erdogan and his clique influence over legislation that will make our lives miserable.Läs gärna resten här:http://kleinverzet.blogspot.com/2011/09/we-will-cure-you.html#disqus_thread

2011-09-28 @ 23:06:44
Postat av: Fredrik

Nej Aldrig.Däremot finsk TV har han deltagit i minst en lång utfrågning av duktiga programledare. Finns på tuben, rekommenderas.

2011-09-29 @ 00:54:38
Postat av: Karlskronabloggen

Nej, i Sverige det är nog bara vi som läser ocensurerade nyheter som vet vem Nigel Farage är!Har aldrig sett honom i svensk DDR-TV!

2011-09-29 @ 02:03:15
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Rune

Ser ofta hänvisningar till diverse filmklipp med denne Nigel Farage på en del bloggar.

Men eftersom mannen ifråga talar usel eller obefintlig svenska så är det svårt att göra en värdering om honom.

Kanske han har något att säga, eller kanske inte?

2011-09-29 @ 08:17:11
Postat av: Sven Dacke

Rune#Med min 7-års skolengelska går det alldeles utmärkt att fatta vad Nigel har att förmedla.Fattar exakt vad han vill meddela2011-09-29 @ 09:23:02
Postat av: Ola

Kanske vill man hemlighålla att det finns en opposition mot ökad överstatlighet där nere i Europa? Nu verkar ju till och med MP och vissa inom vänstern uppskatta EU - förmodligen för att man tror sig kunna påtvinga andra suveräna stater Sveriges "överlägsna" lösningar på allt ifrån alkoholmonopol till könsmaktsordningsgranskade dagis. Dessutom måste väl erkännas att den Svenska riksdagen framstår som något oerhört träigt och av en konsensus/mobbingkultur präglad institution jämfört med parlament där folk har olika åsikter och dessutom har talets gåva så de kan dela med sig av dem. Med närvaroplikt i plenisalen skulle vi få en bättre politik i vårt land.- Ta bort "Rune"s kommentar förresten, det är ju uppenbarligen bara ett försök att trolla.

2011-09-29 @ 09:27:54
Postat av: Thoralf Alfsson

OlaJag har full förståelse för att alla inte förstår allt som Nigel Farage säger. Därför vore det önskvärt att någon översatte till svensk text.Jag är säker på att det finns någon "därute" som kan fixa det

2011-09-29 @ 09:30:45
Postat av: Rune

Dacke:

Vaddå för skolengelska? Den fanns inte när jag gick i skolan.

Engelska är för mig lika obegripligt som ryska eller grekiska.

Dock klarar jag nog att inhandla en varmkorv på engelska, men utan senap eftersom jag inte har ett engelsk namn på denna krydda.

2011-09-29 @ 09:44:50
Postat av: Sven Dacke

I Riksdagen i dag.Björn Söder SD tar upp varför poliser jobbar med saker som vanliga anställda borde klara.Och senare i dag Statsminsterns Frågenstund.Jag har en fråga till honom.Varför hatar du Sverige och vi som bor här och varit med och byggt upp landet

Postat av: AWSvensson

Thoralf du får vara lite försiktig med vilka bilder du visar, GoG kan bli alldeles exalterad över att du visar bilder på små träsuggor.

2011-09-29 @ 10:30:07
Postat av: Robin Shadowes

@Rune. Senap heter mustard och uttalas "mastard".

2011-09-29 @ 10:56:36
Postat av: Gubben o Gumman

Vilken söt näsa träsuggan har,bilden längst upp är en självklar bestseller av vykort i mellanöstern.

Stålarna bara ligger och väntar på att bli plockade

Vad väntar du på AW Svensson?

Fast Svensson kanske får stanna på toa hela dagen pga "allmän flaggdag"

2011-09-29 @ 10:56:37
Postat av: Gubben o Gumman

Bra Robin nu skall väl äntligen Rune få sin korv

2011-09-29 @ 10:57:19
Postat av: AWSvensson

I skuggan av Sverigedemokraternas taxiresande så kommer en uppstickare nämligen Vänsterns Rossana Dinamarca, Förra året slutade flyg- och taxinotan på 220 679 kronor. Jag har inget till övers för Dinamarca men är detta enligt reglerna så får man klandra reglerna eller gilla läget.Självklart så ska det råda samma regler för alla riksdagsmän rätten att umgås med sin familj oavsett var man bor i Sverige. Att bo i Stockholm med möjlighet att ha ett normalt familjeliv är en sak att vara borta hela veckan en annan. Som sagt att förpassa oönskade individer ur riket är en betydligt kostsammare historia .2011-09-29 @ 11:26:18
Postat av: Gubben o Gumman

Dinamarca de la Tutti

2011-09-29 @ 11:32:53
Postat av: Gubben o Gumman

Lutten har tydligen varit ute och tagot upp en beställning från Alban von BrandenburgBarometern

2011-09-29 @ 11:35:34
Postat av: Magentan

Med sin vanliga suveräna säkerhet och blick för "väsentligheter" presenterar den gode Affe återigen en härlig serie-satir: "Annie Lööf grillas i Agenda"http://affes.wordpress.com/2011/09/28/annie-loof-grillas-i-agenda/http://affes.wordpress.com/2011/09/28/annie-loof-grillas-i-agenda/

2011-09-29 @ 11:41:29
Postat av: Kalle

Vad är det för en klantskalle som sköter SD pressroom. Var det inte idag det skulle hållas en presskonferans om invandrarkostnader.Tittade i SD pressroom. Inte en rad om det. Inget pressmedelande. Senast var om Petzäll den 26:e denna månad.Garderar mig med att den kan ha blivit flyttad. Inte en rad om det heller. Vad skall SD med SD pressroom till???. Snacka om livliga kontakter och kontaktskapande pressmedelanden.

2011-09-29 @ 12:00:14
Postat av: Skånepåg

Presskonferens om invandringens kostnader.

Postat av: Jesse

Det heter Betongsugga, så varför inte forma den som en sugga då???

2011-09-29 @ 12:08:50
URL: http://kattsvans.wordpress.com
Postat av: Magentan

@ Rune och ThoralfÖVERSÄTTNING

Allt Nigel säger kan man få automatiskt textat på svenska (och väldigt många andra språk) om man aktiverar textremsan på YouTube-klippet.Gör så här:

Längst ned till höger finns en liten ruta där det står "YouTube". Tryck på den så ni får upp klippet på YouTube-sidan istället. På klippet där finns längst ned till höger en liten röd ruta med texten "cc". Placera pekaren på "cc" (men tryck inte), så kommer det upp en svart ruta med olika texningsåtgärder på. Med hjälp av denna kan man trycka fram en vanlig textremsa på önskat språk, även svenska. (Dock blir den automatiska översättningen som vanligt inte förstklassig, men rätt okej.)

2011-09-29 @ 12:17:05
Postat av: Skånepåg

Med anledning av G&G:s kommentar 2011-09-29 @ 11:35:34Citat från dagens Barometern (givetvis av Anders Blank): "..... tanke är att hitta en plats där ungdomarna kan umgås utan att störa omgivningen, där de kan få sin egna tid och frihet med olika aktiviteter. Han har hittat en plats nära vattentornet som dag är en ödetomt (en omskrivning för ett populärt grönområde för de som bor i närheten). Här vill han ha en fotbollsplan, en grillplats, parkbänkar och belysning.”Vad blir näst krav från dessa ”kravmaskiner” när man fått en egen, med stor sannolikhet, segregerad ”lekplats”. Ja du Johan och resten av PK-gänget, integreringen av utlänningar i Kalmar gå ju som på en räls eller hur?

2011-09-29 @ 12:45:08
Postat av: Kalle

>SkånepågDin länk visar med ännu större tydlighet på att den som skall sköta SD pressroom INTE klarar av det. Länken och informationen skall skickas ut som ett pressmedleande från pressroom och läggas in bland alla andra pressmedelanden. Inte "gömmas" någon annanstans på SD sajt. Här skall det inte vara någon kurragömmalek med media.Det är inte första gången pressroom utmärker sig på ett bedrövligt sätt. På detta vis skapar pressroom verkligen INTE goda kontakter med media.Vi SD:are behöver också ett centralt forum som pressroom för att se vad som skickas ut till media och vad som händer.2011-09-29 @ 12:59:24
Postat av: Info

ANDERS BLANKSkånepåg - har du citerat rätt? I så fall är det märkligt, att en person, som skriver så undermålig svenska som Anders Blank inte bara är en välavlönad, politisk journalist på en stor dagstidning utan också samtidigt är en auktoritet, som andra - den obildade populasen - ska rätta sitt tänkande efter.Hur stort förtroende har ni för Anders Blank:kan få sin egna tid = kan få sin egen tid

som dag är en ödetomt = som idag är en ödetomt

grönområde för de som bor = grönområde för dem som bor2011-09-29 @ 13:09:19
Postat av: Skånepåg

@ InfoMin tidigare kommentar bara försvann och gör ett nytt försök.Jo det är rätt citerat/kopierat men jag slarvade och glömde (min anm. omskrivning för ett populärt grönområde för de som bor i närheten).Beträffande de och dem, så syftar jag givetvis underförstått på de personer som bor i närheten och därför tycker jag att de passar bättre.

2011-09-29 @ 14:05:40
Postat av: Skånepåg

Postat av: Thoralf Alfsson

MagentanJag förutsätter att det då finns en originalltextning i klippet.

2011-09-29 @ 14:21:33
Postat av: Rune

"Postat av: Robin Shadowes

@Rune. Senap heter mustard och uttalas "mastard".

----------------

Bra! Skall försöka komma ihåg detta även om det är ganska otroligt att jag någonsin skulle besöka ett engelskspråkigt land. Sådana pengar finns inte!Sedan till

Ola:

I min hemtrakt började man inte med någon skolengelska förrän i slutet av femtiotalet och då hade jag redan slutat skolan och börjat arbeta.

Men jag har också förstått att de flesta som läste engelska i skolan på sextiotalet har ganska skrala kunskaper i språket.

Det är därför ganska irriterande att en del lägger ut filer och stora textsjok oöversatt på svenskspråkiga bloggar.

Jag känner personligen bara en enda person som läser och talar engelska helt obehindrat. Min yngste son som är tjugofem år.

Min fru, som har gått gymnasiet och är sjukskjöterska kan traggla sig igenom en text om hon är tvungen. Likaså hennes bror, som är läkare, om han är tvungen.

Det är inte lika lätt som många tror som har flaxat och flugit runt världen att suga i sig detta språk. I synnerhet som man aldrig haft någon användning för det i jobb och annat.

2011-09-29 @ 19:52:22
Postat av: Leif T Åhlin SD/Arvika

Du har rätt Rune. vi åldringar som slutade skolan i mitten av 50-talet hade mycket liten del i engelska.

Sedan vart det arbeten för hela slanten. Först när jag

blev yrkesbefäl kom engelskan som ett begrepp.

I och med min hörselskada som drabbade de flesta på markoffensiven, har engelskan enbart varit för mig ett lätt husbehov och inte "hos" kvalificerade delegater i EU och deras brytning. Nej det borde vara en självklarhet att all kommunikation med engelska i rutan bör sannerligen vara textat. Det är ju lätt annars att missuppfatta spörsmålet och dess innehåll. Men visst har någon tidigare textsatt Nigel Farago härliga gester hos EU gästerna.

2011-09-29 @ 20:44:06
Postat av: Anonym

Thoralf "Jag förutsätter att det då finns en originaltextning i klippet."Jag vet inte riktigt vad du menar, men textningen bygger tydligen på taligenkänningsfunktioner och då behövs ju ingen originaltextning.Om man sätter pekaren på "cc"-knappen får man upp en svart ruta som meddelar att det är en experimentell tjänst för Googles taligenkänningsfunktioner som textar videoklipp automatiskt, och där kan man alltså trycka fram en textremsa med önskat språk.(Man behöver inte gå in på YouTube först som jag skrev. Allt funkar lika bra på ditt inlagda klipp, men man måste starta klippet först för att få fram "cc"-rutan. (Jag brukar gå in på YouTube för att allt blir lite större och tydligare där.)

2011-09-29 @ 21:21:24
Postat av: Magentan

Det är Magentan som har skrivit ovanstående till Thoralf.

2011-09-29 @ 21:23:19
Postat av: Leif T Åhlin SD/Arvika

Utmärkt Magentan! Då kan den som lägger in YouTube

se till att "den experimenta textningen" finns i rutan vid kopieringen.

2011-09-30 @ 10:00:04
Postat av: Thoralf Alfsson

MagentanJag har testat det nu och det fungerar kanske inte så bra men för den som inte förstår engelska så får man en liten vink om vad det handlar men många poänger uteblir tyvärr.Tack för tipset!

2011-09-30 @ 20:30:57
Postat av: Burberry Pas Cher

Thomas Burberry a fondé la maison de luxe Burberry mode en 1856 alors qu'il n'avait que 21 ans.<a href="http://www.burberry-pas-cher.com" title="Burberry Pas Cher">Burberry Pas Cher</a>

Burberry a commencé sa carrière dans le monde de la mode comme apprenti drapier, jusqu'à ce qu'il ouvre son propre magasin en Angleterre. En 1870,<a href="http://www.burberry-pas-cher.com" title="sac burberry pas cher">sac burberry pas cher</a>

son entreprise avait une réputation solide pour son développement d'extérieur attire.Thomas Burberry est crédité de développer une nouvelle forme <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/7-burberry-bottes" title="Burberry Bottes">Burberry Bottes</a>

de tissu qui a été utilisé dans ses vêtements de plein air. Ce tissu, connue sous le nom de gabardine, était résistant à l'eau et résistant mais respirante.<a href="http://www.burberry-pas-cher.com/17-chaussures-burberry" title="Chaussures Burberry">Chaussures Burberry</a>

Comme tel, il a aidé à protéger le porteur contre les éléments tout en restant comfortable.By 1891, Thomas Burberry avait ouvert un emporium à Londres.<a href="http://www.burberry-pas-cher.com/21-costumes-burberry" title="Costumes Burberry">Costumes Burberry</a>

Cette emporium sert encore de siège Burberry entreprise. Quinze ans après l'ouverture de l'emporium, Burberry a conçu la marque déposée <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/12-hobos-burberry" title="Hobos Burberry">Hobos Burberry</a>

de la ligne Burberry: ". Transmet» un chevalier équestre avec le mot latin "Prorsum", qui signifie Burberry a fait les manchettes lorsque la compagnie équipée <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/11-lunettes-burberry" title="Lunettes Burberry">Lunettes Burberry</a>

de Roald Amundsen, qui a été le premier à atteindre le pôle Sud, en 1911. Il a gagné plus d'attention en 1914 quand il était responsable de pourvoirie <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/5-sacs-burberry" title="Sacs Burberry">Sacs Burberry</a>

Ernesst Shackleton, qui était l'homme chargé de diriger une expédition qui a parcouru l'Antarctique. Le War Office, puis lui a commandé de faire des changements à leurs manteaux officier dans le but de mieux suite de leurs conditions, qui conduisent au développement de l'trench qui est devenue populaire parmi les civils après la guerre était terminée. s

2011-11-14 @ 07:40:34
URL: http://www.burberry-pas-cher.com
Postat av: Chaussures Christian Louboutin

Les médias en font beaucoup de son argent dans l'intérêt des gens obsessif dans la vie de leurs célébrités préférées.<a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="Chaussures Christian Louboutin">Chaussures Christian Louboutin</a>

Tout le monde veut savoir ce que les stars portent de sorte qu'ils puissent obtenir les mêmes, ou du moins quelque chose approchant les mêmes.<a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="chaussures christian louboutin soldes">chaussures christian louboutin soldes</a>

Beaucoup de trésorerie des entreprises sur cette volonté en offrant réplique ou tomber chaussures de marque - la dernière catégorie est en fait illégal, <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="prix chaussures christian louboutin">prix chaussures christian louboutin</a>

car les maisons de conception perdre de l'argent à partir offs.There knock ne fait aucun doute que le culte de la célébrité sans cesse croissante dans <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="christian louboutin pas cher">christian louboutin pas cher</a>

les Etats-Unis et ici, dans au Royaume-Uni a conduit à plus de gens désireux de chaussures de marque propre. Pas une <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="christian louboutin femme">christian louboutin femme</a>

semaine ne passe sans que le magazine des femmes appelant à ses lecteurs pour obtenir des chaussures comme Kylie ou comme Kate <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org/6-christian-louboutin" title="Christian Louboutin">Christian Louboutin</a>

Moss. Aujourd'hui plus de gens dépensent leur argent sur les chaussures Jimmy Choo et Christian Louboutin femmes que jamais auparavant,<a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org/9-christian-louboutin-chaussures" title="Christian Louboutin Chaussures">Christian Louboutin Chaussures</a>

et un marché en pleine croissance a conduit à une croissance du nombre de sites offrant des épouses discount designer shoes.The <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org/16-christian-louboutin-hommes" title="Christian Louboutin Hommes">Christian Louboutin Hommes</a>

et copines de footballeurs de classe mondiale, ou remue comme ils sont connus a augmenté la popularité des marques de créateurs tels que des chaussures Christian Louboutin femmes. Si vous achetez des chaussures de marque discount alors il est possible d'obtenir des orteils Christian Louboutin peep.

2011-11-14 @ 07:40:58
URL: http://www.chaussureschristianlouboutin.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0