SVENSK MEDIA MÖRKAR OCH TRIXAR

TT har ikväll gått ut med en text där man skriver att extremhögern backar i Schweiz. Rubriken kunde lika gärna varit extremhögern klart största parti i Schweiz. SVP backar ca 2-3 procent men man glömmer bort att det relativt nybildade partiet BDP får mellan 5-6 procent. BDP består av avhoppare från SVP och bedriver en EU och invandringskritisk politik. Tillsammans får SVP och BDP ca 31 procent.

Svensk media mörkar fullständigt den politiska utvecklingen i Storbritannien.
Imorgon kommer en omröstning hållas om Storbritannien ska hålla en folkomröstning om att vara kvar inom EU. Hela 66 procent av befolkningen vill ha en omröstning om EU enligt en opinionsmätning. I en annan opinionsmätning vill 64 procent att Storbritannien lämnar EU om inte villkoren ändras. Se nedanstående inslag där även Nigel Farage medverkar.
I dansk media kan man dock läsa att David Cameron föreslagit att de tio länder inom EU som inte ingår i EMU skall gå samman som en motvikt mot de 17 euro-länderna för att upprätthålla någon form av maktbalans inom EU. Just nu tenderar euro-länderna att styra hela utvecklingen inom EU.Läs följande artiklar från Jyllands Posten artikel 1 och artikel 2.

I dansk media kan vi också läsa att Libyens nuvarande ledare säger att Sharialagar skall vara en av grundstenarna i Libyen. När får vi läsa om detta i svensk pk-media.

"Som en muslimsk nation vil vi bruge den islamiske sharialov som kilde til vores lovning. Derfor vil enhver lov, der strider mod principperne for islam være juridisk ugyldig,” sagde Mustafa Abdel Jalil ifølge nyhedsbureauet Reuters."

Läs artikel.

Varför har vi inte kunnat läsa om detta i svensk media? Varför undanhåller TT detta från alla tidningar. Är det den så kallade sändaren som sitter och censurerar alla inkommande nyheter på TT.

Trackback
RSS 2.0