STARKE JOHAN

Igår var det stormöte på Funkaboskolan vid Berga centrum med anledning av branden för snart två veckor sedan. Tyvärr kunde vi från SD inte närvara då vi hade bildandemöte för ett nytt SD-distrikt i Oskarshamn.

Barometerns journalist Anders Blank rapporterade dock ”live” på nätet och när jag läser hans rapporter studsar jag till över följande.

”En kille ställer en fråga om varför det bara brinner i områden som är multikulturella. Killen har en t-shirt med texten "realisten" en högerextrem hemsida. Johan Persson svara att han inte vill ha något tjafs från Sverigedemokraten. Killen med t-shirt svarar att han inte är SD.”

Vad har Anders Blank för anledning att kommentera killens tröja? Ett riktigt lågvattenmärke av Anders Blank. Men än värre är kommunalrådet Johan Perssons svar som är minst sagt idiotiskt och bara visar på ett mycket dåligt omdöme. En i allra högsta grad relevant fråga bemöts på ett mycket kränkande sätt av kommunens högste politiker. Johan Persson behöver en rejäl näsbränna så han kommer ner på jorden igen.


 

Idag träffade jag en journalist som berättade för mig att Johan Persson och Kalmar kommun håller på att svänga i frågan om placeringen Linneuniversitetet. Enligt journalisten håller Johan Persson på att överge Ölandshamnen som en placering för Linneuniversitetet. Det kommer säkerligen svida i skinnet på Johan Persson att erkänna att den placeringen var orealistisk och illa vald. Om nu uppgifterna stämmer. Nu skall det vara Fredriksskansområdet som gäller för ny byggnation. Men enligt uppgift kräver Johan Persson att universitetsbiblioteket placeras i nya kulturhuset endast några hundrameter från nuvarande universitetsbibliotek som dessutom är mer eller mindre nybyggt. Nu väntar vi på nästa tillnyktring från Johan Persson. Fortsättning lär följa om uppgifterna är riktiga.


 

 
Mark endast för allmänt ändamål enligt avtal från 1800-talet.

När vi ändå behandlar Kalmar kommun kan vi även citera några stycken från Kalmar läns museums yttrande över Gota medias planer på ett mediahus.
I sitt yttrande påpekar man att när staten skänkte befästningsmarken till staden på 1800-talet var det för allmänt ändamål och så har skett fram till dags dato. I sitt yttrande anser Kalmar läns museum ”att kommunen bör se ytterst restriktivt på att privatisera de allmänna platserna som finns i centrala staden”.

Frågan är om Johan Persson förpassade detta yttrande direkt i papperskorgen. Jag har ställt frågan till Kalmar läns museum om jag kan få en kopia på avtalet från 1800-talet när staten skänkte befästningsmarken till staden. Vem vet, avtalet kan fortfarande vara juridiskt bindande.

Kalmar läns museum uttrycker sig enligt min mening lite ”hånfullt” mot kommunen när man skriver i yttrandet att kommunen ”kompenserar för privatiseringen genom servitut som ger tillträde till byggnadens tak och att det i byggnadens inre inrättas ett tidningsrum med kaffeautomat”. Huruvida kaffet i automaten kommer vara gratis och vilka öppettider som gäller framgår inte av detaljplanen.

Kalmar läns museum påpekar också att ingen kulturhistorisk utredning gjorts för hela planområdet.  Detta leder i sin tur till direkta felaktiga resonemang i planbeskrivningen och miljökonsekvensbeskrivningen och områdets kulturhistoriska karaktär. I sitt yttrande skriver man i hårda ordalag att ”det främjar inte platsens historiska värde att ”färdigställa” kvarterets konturer enligt en aldrig genomförd planritning från 1600-talet.”

Det är ord och inga visor från Kalmar läns museum.

På Kalmar kommun har man dock inte fäst något avseende vid Kalmar läns museums yttrande utan ”starke Johan” kör på i sin egen arroganta stil och kör över alla som vill ”tjafsa” oavsett om det är en privatperson eller en myndighet.



Missa inte denna debattartikel i GP

Varför har M en medeltidsprofet i riksdagen?


Kommentarer
Postat av: Karlskronabloggen

Tack för det sista tipset Thoralf!



MYCKET läsvärd artikel!

2011-10-25 @ 01:06:30
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Christopher Dywik (KD) Kommunpolitiker

Hej Toralf.



Varför är det ett lågvattenmärke ifrån Anders Blank att han beskriver en persons klädsel? Känns inte det relevant i sammanhanget?



MvH

Christopher Dywik

Kommunpolitiker (KD) Kalmar

2011-10-25 @ 01:26:10
URL: http://dywik.wordpress.com
Postat av: SD are

Du KD kommunpolitikern.

ALLA har rätt att ställa frågor. ALLA har rätt att få svar på sina frågor oavsett klädsel och tillhörighet.

2011-10-25 @ 06:05:20
Postat av: ior

@Christopher Dywik.



Var det ett lågvattenmärke? Det beror på. Läser du kommentarerna på Barometern så var det som Johan Persson sa uppebarligen fel och då är det väll det? Ett lågvattenmärke. Eller är det så att vi nuförtiden skall gå runt och sprida alla våra unkna fördomar som fakta?



Alla personer från Jönköping är krista fundamentalister?

Alla män som inte bär kostym till jobbet är proletärer och kommunister?

Alla kvinnor med kort hår är rabiata manshatande feminister?

Alla personer med olivfärgad hy är terrorister vid namn Osama?

Alla blonda män är rasister?



Blir inte det lite befängt?

2011-10-25 @ 06:51:51
Postat av: Skånepåg

@ Christopher Dywik (KD) Kommunpolitiker



Tror du att Anders Blank hade beskrivit mannens skjorta om den hade varit kritvit och full av sotfläckar? Symboliken bakom detta hade inte varit svår att förstå.



Men vem vet, Anders Blank har kanske startat en ny journalistiskt trend genom att i stället för att enbart hålla sig till sakfrågorna även börjat beskriva personens klädsel i sina artiklar. Där du nu genom ditt uppenbara gillande, kan känna stor tillfredsställelse och ta till dig en del av äran av ännu ett fantastiska genombrott inom svensk journalistiks lågvattenmärke.

Nu väntar vi med spänning på nästa ”modereportage” från skjutjärnsjournalisten Blank. Och skulle vara trevligt om du blir intervjuad, så kanske vi får en inblick i din egen klädsmak och om du t.ex. föredrar keps eller basker i din outfit. Detta är givetvis oerhört viktigt att känna till, för att få en inblick i och förstå ditt politiska engagemang eller hur?

2011-10-25 @ 09:17:03
Postat av: ´Tony Ingman

Christopher Dywik: Du som representant för KD vet väl att det står i Bibeln , att kom som du är.

Det är väl bättre att ha en udda tröja,än att ha

insnöade åsikter som ni kådisar har både på riks

och lokalplan.

2011-10-25 @ 09:50:04
Postat av: Thoralf Alfsson

Christopher Dywik (KD) Kommunpolitiker



Den enda person som Anders Blank beskriver är just denna. Anledningen är att Anders Blank ser som sin uppgift att "nedvärdera" denna person inför läsarna. Syftet är mycket uppenbart (jag vet inte vem personen var)



Varför skrev inte Anders Blank invandraren Ali eller något liknande. Eller beskrev andra personers utseende eller klädsel. Eller varför inte nämna att anhöriga/släktingar till de anhållna/häktade fanns på plats.



Christofer, du brukar ha sunda åsikter men nu undrar jag om du inte behöver tänka till ännu en gång.

2011-10-25 @ 09:50:15
Postat av: S.E.K.

Ett annat brännhett ämne : En god vän till åren kommen jobbade under 60 talet inom sociala "natthärbärgen" i Stockholm och träffade många som inte hade något nattlogi , då kom som det fanns då en skärmbildsbuss och kontrollröntgade både personal och de spm sökt en säng för natten , allt för att försöka hindra TBC-spridningen ! Idag släpper man bara in folk från andra länder utan någon som helst kontroll av vad dom har för sjukdomar med sej ! Detta är ju helt enkelt både livsfarligt och oansvarigt ! Fram för strängare kontroll vid gränserna !

2011-10-25 @ 10:05:26
Postat av: Anders Blank

Hej. Jag ansåg att det kanske var en viktig information till läsarna. När exempelvis Nasim Malik ställer sig upp och säger något efterföljs hans namn med ett (S).

2011-10-25 @ 10:37:52
Postat av: Observer

Apropå debattartikeln i GP.Göteborgsmoderaterna borde i rimlighetens namn förklara hur man sätter en människa, med sådana åsikter som Abdirizak Waberi offentligt gång på gång fört fram ,på en riksdagslista överhuvudtaget.I vilka frågor delar man W:s uppfattning?Nya moderaterna med medeltidens uppfattningar in i framtiden?Det svaret väntar vi med spänning på.Så till m-riksdagsgruppen och partistämman.Moderaternas fick av vissa stämmodeltagre kritik för att man inte hade folk med invandrarbakgrund i valberedningens förslag.Vad är väl en plats i partistyrelsen mot ett uppdrag i riksdagens försvarsutskott?Det är ju där Waberi sitter.Med de uppfattningar han har så kommer ju fler funderingar över hur moderaterna tänker.Att en islamist sitter i ett försvarsutskott, om än som ersättare,torde vara unikt för andra länder inom EU.I Sverige går det alldeles galant.Det är förståeligt att debattartikeln i GP, som väcker många nya frågor ,är minst sagt minerad mark för moderaterna.Därför kommer man att tiga ihjäl de besvärande fågor som ställs.Heder åt GP som publicerar ett inlägg vars uppfattningar delas av många moderata väljare.Nu kan Reinfeldt få en bra chans att verkligen lyssna.

2011-10-25 @ 10:45:30
Postat av: Gubben o Gumman

Anders Blank : Just identifikation via t-shirten folk har på sej kan ju vara lite vansklig.

Tänk om killen haft på sej en t-shirt med texten :

"Varje dag får 107 svenskar gonnorre"

2011-10-25 @ 10:54:18
Postat av: Info

SMÅLAND OCH OSKARSHAMN I VÄRLDSPOLITIKENS CENTRUM?



Själv har jag ingen möjlighet att kontrollera uppgifterna i denna artikel



http://detopaverkadesinnet.blogspot.com/2011/10/hakan-juholt-vitryssland-och-natverket.html



som handlar om



Småland

Oskarshamn

Juholt

Vitrysslandprojektet

Östran

Oskarshamns arbetarekommun

Sydafrika

Socialdemokraterna i Kalmar län

Minsk



Men kanske kan någon som bor på närmare håll och har en viss personlig insyn i Kalmar läns utrikespolitiska engagemang (utöver Fanerdun) kommentera artikeln?



Kanske Thoralf Alfsson?

2011-10-25 @ 11:07:25
Postat av: Inge Sandén

När den dagen kommer,då man av rädsla för AFA och andra PK-iter inte behöver inleda sin artikel med att,jag är inte SD och därefter skriver man som en renodlad Sverigedemokrat,då får SD egen majoritet i valet 2014.

Alla normala arbetande människor i detta land har samma åsikt om läran islam och deras kvinnoförtryckande åsikter,som skribenten i GP som Thoralf länkar till mycket bra och sant beskriver.

Kristendomen i detta land får man numera kritisera och till och med förnedra.

Inget fel i kritik mot den kristna läran,för det är ej längre straffbart att kritisera eller häda om man så vill kristendomen.

Kritisera man den totalitära läran islam är man en islamofob.

Vore alla musslimer som skribenten i GP,hade många problem inte funnits i detta land.

Islamister som han Wabari med sina åsikter kommer alltid att ställa till problem i vårt land och det skall moderaterna få erfara i valet 2014.

Satsar man på fel häst,förlorar man,det vet alla som gör en liten V-75 på lördagen.

2011-10-25 @ 11:27:29
Postat av: Kalle

Kolla denna youtube som visar att även Moskva har muslimska problem. Inget snack, blod eller något sådant i denna Youtube. Bara kolla. En film som säger mer än tusen ord!!! Ja nästan en miljon ord.



Tips från http://everykindapeople.blogspot.com/

2011-10-25 @ 11:30:10
URL: http://www.youtube.com/watch?v=J3sjnU_YFR8
Postat av: S.E.K.

Varje dag utförs det 185 st aborter i Sverige !

Min rubricering är att detta är mord om det inte är betingat av sjukdom på moder eller foster ! Sen åker sådana som inte kan få barn och köper dessa för hundratals tusen kronor !!!

2011-10-25 @ 12:02:52
Postat av: S.E.K.

Varje dag utförs det 185 st aborter i Sverige !

Min rubricering är att detta är mord om det inte är betingat av sjukdom på moder eller foster ! Sen åker sådana som inte kan få barn och köper dessa utomlands för hundratals tusen kronor !!!

2011-10-25 @ 12:04:02
Postat av: AWSvensson

Är det så konstigt om Nasim Malik (s) ,han är en officiell person för just sossarna. Personen ifråga med T-shirten är vad jag förstå en som uttrycker sig som privatperson och ska behandlas som sådan också.

Återigen så ska det kramas ur välfärden. En stackars föräldralös afghan är företagsam nog att ta sig till Sverige för att mötas av en uppassning som man kan relatera till en akutmottagning, och passar på att klaga på att han får inte personliga service han har rätt till som han tycker. Till detta samtycker givetvis Rädda Barnens generalsekreterare med en månadslön på 88000:-,Sverige är ju rikt så varför inte uttömma de sista resurserna på dessa företagssamma gossar.

Skånepåg ,varför inte Soeder om landsvaegen, apropå Söder är det några här som tänker ägna 20nov åt ett firande som på sikt kan bli förbjudet. Kryptiskt men jag vill inte ha mer skador på den nya bilen än de jag fick i stenmuren, försöker därför smöra lite för GoG så han inte ska ironisera.Jag har hittat till Avpixlat eller som jag hellre skulle kalla den Slutpixlat,fast i annat namn.

2011-10-25 @ 12:14:43
Postat av: AWSvensson

Är det ett avslöjande eller är det bara kvällstidningsjournalistik,möjligheten att kommentera har blockerats så det är nog det sistnämnda.Media förnekar sig inte.

Postat av: Gubben o Gumman

AW : Det är vl det som kallas opartisk journalistik att i rubrik och ingress peka ut SD

Känns inte dessa två tjejer på Barometern ganska "lökiga"

Ett ganska bra exempel på "pundarjournalistik"

Frågan är i vilken lövhög Gota media hittar alla dessa hjältar.

2011-10-25 @ 13:34:58
Postat av: Gubben o Gumman

Den dagen stenmurarna slutar hoppa omkring på våra vägar och vi kan tvångsvårda journalister då finns det hopp för Sverige.

2011-10-25 @ 13:38:34
Postat av: Gubben o Gumman

Egentligen skulle ju Blank och flickorna på Barometern försöka ta reda på vad bröderna solstickan har för färg på strumporna.

En del invalda delar av "Bergamissionen" är minst sagt tvivelaktiga,snacka om Helan o Halvan syndromet.

Heja Johan på Snippen.

2011-10-25 @ 13:47:37
Postat av: Jan B

I den här sk Bergakommissionen är det en person som är syskon till en av de anhållna. Jag anser att det är ytterst märkligt att denna person får vara med.



2011-10-25 @ 14:06:01
Postat av: Gubben o Gumman

Jan B : En intellektuell tillsättning och kanditatur

2011-10-25 @ 17:13:15
Postat av: Lotta

@Christopher Dywik

"Varför är det ett lågvattenmärke ifrån Anders Blank att han beskriver en persons klädsel? Känns inte det relevant i sammanhanget?" Var det mannekänguppvisning på Funkaboskolan?

2011-10-25 @ 18:44:49
Postat av: Rickard

Det känns relevant att nämna mannens t-shirt eftersom JP kallade honom för Sverigedemokrat.



Eftersom Realisten.se är Svenskarnas partis tidning och inte Sverigedemokraternas så visar det på JP:s okunskap och arrogans när han bemöter mannens fråga.

2011-10-25 @ 21:27:31
URL: http://www.hesperus.nu
Postat av: Högutbildad höginkomsttagare

Herregud vilken låg nivå, finns inte på skalan.



Personen ställde en rak fråga som säkerligen många funderar över och istället för ett rakt svar börjar Johan Person prata om- och anmärka på personens klädsel! Senast jag var med om något liknande var på mellanstadiet.



Tyvärr så jävla tragiskt svenskt att inte prata om problemen rakt på sak i synnerhet när det inte är PK. För min del kan hela Sverige brinna upp, har slutat bry mig, 90% av invånarna är ärthjärnor, PK-hjärntvättade, syltryggar, lever inte som dom lär, ofta flera av nämnda. Så låt oss ta in några miljoner mordbrännare, religiösa fanatiker, analfabeter, kvinnoförtryckare och genskadade människor som skaffat barn inom familjen de senaste 1000 åren så skiten avklaras lite snabbare.

2011-10-27 @ 01:08:05
Postat av: Burberry Pas Cher

Thomas Burberry a fondé la maison de luxe Burberry mode en 1856 alors qu'il n'avait que 21 ans.<a href="http://www.burberry-pas-cher.com" title="Burberry Pas Cher">Burberry Pas Cher</a>

Burberry a commencé sa carrière dans le monde de la mode comme apprenti drapier, jusqu'à ce qu'il ouvre son propre magasin en Angleterre. En 1870,<a href="http://www.burberry-pas-cher.com" title="sac burberry pas cher">sac burberry pas cher</a>

son entreprise avait une réputation solide pour son développement d'extérieur attire.Thomas Burberry est crédité de développer une nouvelle forme <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/7-burberry-bottes" title="Burberry Bottes">Burberry Bottes</a>

de tissu qui a été utilisé dans ses vêtements de plein air. Ce tissu, connue sous le nom de gabardine, était résistant à l'eau et résistant mais respirante.<a href="http://www.burberry-pas-cher.com/17-chaussures-burberry" title="Chaussures Burberry">Chaussures Burberry</a>

Comme tel, il a aidé à protéger le porteur contre les éléments tout en restant comfortable.By 1891, Thomas Burberry avait ouvert un emporium à Londres.<a href="http://www.burberry-pas-cher.com/21-costumes-burberry" title="Costumes Burberry">Costumes Burberry</a>

Cette emporium sert encore de siège Burberry entreprise. Quinze ans après l'ouverture de l'emporium, Burberry a conçu la marque déposée <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/12-hobos-burberry" title="Hobos Burberry">Hobos Burberry</a>

de la ligne Burberry: ". Transmet» un chevalier équestre avec le mot latin "Prorsum", qui signifie Burberry a fait les manchettes lorsque la compagnie équipée <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/11-lunettes-burberry" title="Lunettes Burberry">Lunettes Burberry</a>

de Roald Amundsen, qui a été le premier à atteindre le pôle Sud, en 1911. Il a gagné plus d'attention en 1914 quand il était responsable de pourvoirie <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/5-sacs-burberry" title="Sacs Burberry">Sacs Burberry</a>

Ernesst Shackleton, qui était l'homme chargé de diriger une expédition qui a parcouru l'Antarctique. Le War Office, puis lui a commandé de faire des changements à leurs manteaux officier dans le but de mieux suite de leurs conditions, qui conduisent au développement de l'trench qui est devenue populaire parmi les civils après la guerre était terminée. s

2011-11-14 @ 07:15:00
URL: http://www.burberry-pas-cher.com
Postat av: Chaussures Christian Louboutin

Les médias en font beaucoup de son argent dans l'intérêt des gens obsessif dans la vie de leurs célébrités préférées.<a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="Chaussures Christian Louboutin">Chaussures Christian Louboutin</a>

Tout le monde veut savoir ce que les stars portent de sorte qu'ils puissent obtenir les mêmes, ou du moins quelque chose approchant les mêmes.<a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="chaussures christian louboutin soldes">chaussures christian louboutin soldes</a>

Beaucoup de trésorerie des entreprises sur cette volonté en offrant réplique ou tomber chaussures de marque - la dernière catégorie est en fait illégal, <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="prix chaussures christian louboutin">prix chaussures christian louboutin</a>

car les maisons de conception perdre de l'argent à partir offs.There knock ne fait aucun doute que le culte de la célébrité sans cesse croissante dans <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="christian louboutin pas cher">christian louboutin pas cher</a>

les Etats-Unis et ici, dans au Royaume-Uni a conduit à plus de gens désireux de chaussures de marque propre. Pas une <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="christian louboutin femme">christian louboutin femme</a>

semaine ne passe sans que le magazine des femmes appelant à ses lecteurs pour obtenir des chaussures comme Kylie ou comme Kate <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org/6-christian-louboutin" title="Christian Louboutin">Christian Louboutin</a>

Moss. Aujourd'hui plus de gens dépensent leur argent sur les chaussures Jimmy Choo et Christian Louboutin femmes que jamais auparavant,<a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org/9-christian-louboutin-chaussures" title="Christian Louboutin Chaussures">Christian Louboutin Chaussures</a>

et un marché en pleine croissance a conduit à une croissance du nombre de sites offrant des épouses discount designer shoes.The <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org/16-christian-louboutin-hommes" title="Christian Louboutin Hommes">Christian Louboutin Hommes</a>

et copines de footballeurs de classe mondiale, ou remue comme ils sont connus a augmenté la popularité des marques de créateurs tels que des chaussures Christian Louboutin femmes. Si vous achetez des chaussures de marque discount alors il est possible d'obtenir des orteils Christian Louboutin peep.

2011-11-14 @ 07:15:28
URL: http://www.chaussureschristianlouboutin.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0