SOCIALDEMOKRATERNAS STARKE MAN

En läsare av bloggen har bidragit med detta fotocollage.

Turerna runt Håkan Juholt men även runt den lokale socialdemokratiska politikern Steve Sjögren börjar mer och mer likna TV-serien Starke man. Men samtidigt tycker jag faktiskt lite synd om Håkan Juholt för det fruktansvärda mediadrevet han utsätts för just nu. Det finns dock ett ordspråk som säger som man bäddar får man ligga.

Enligt de uppgifter som figurerar i media så flyttade Håkan Juholt in till sin nya flickvän.
Därmed borde han haft så mycket förstånd att han med vanligt sunt småländskt bondförnuft kunnat räkna ut att riksdagen och de svenska skattebetalarna inte kan stå för hela hyreskostnaden. Om förhållandet varit det motsatta att hon flyttat till Juholt hade det varit något lite annorlunda men inte mycket. När han flyttade till henne borde det varit en självklarhet för Håkan Juholt att kolla upp regelverket. Möjligtvis vägde den småländska snålheten över, före klokheten.

Att sedan Håkan Juholt även avstod från att medverka i Agendas debatt är helt makalöst och ett felbeslut som kommer gå till historien.
Jag tror dock att orsaken kan vara en helt annan än den vi kunnat läsa i media. Håkan Juholt hade ställts i ett mycket svårt dilemma under debatten då han måste distansera sig från Alliansen men även göra det mot Sverigedemokraterna. Att samtidigt driva en framgångsrik linje och samtidigt distansera sig från Alliansen och SD kräver sin man och den är uppenbarligen inte Håkan Juholt mogen ännu. Varje antydan till samma linje som SD i någon fråga hade fått Alliansen att hugga som kobror. Det blir betydligt mycket enklare i riksdagens partiledardebatt imorgon där programledaren (talmannen) inte kommer ställa kritiska frågor till Håkan Juholt.

Östrans ledarskribent Peter Akinder har försvarat Håkan Juholt i två ledare denna vecka.
Något han är ganska ensam om på ledarsidorna i Sverige. Medias uppgifter om Juholts hyresbidrag och okunskap om reglerna betraktar Peter Akinder som ”ett soppkokande på en spik.” Aftonbladets uppgifter om förhållandena inom Socialdemokraterna anser han inte vara trovärdiga men som det gamla ordspråket säger ingen rök utan eld. När det gäller avhoppet från debatten i Agenda stödjer Peter Akinder beslutet något han också torde vara ganska ensam om. Barometern har för en gångs skull uppmärksammat Peter Akinders märkliga argumentering i en artikel.

Att Peter Akinder är på mycket dåligt humör blir väldigt uppenbart i en annan artikel på ledarsidan idag.
I artikeln försvarar han den hårt ansatte ordföranden i KSRR Steve Sjögren. Socialdemokraten Steve Sjögren har gjort sig skyldig till en hel rad märkliga beslut och inte minst att han vägrade lämna styrelsemötet på grund av jäv när hans eget agerande skulle diskuteras vid ett styrelsemöte. På den punkten är kommunallagen glasklar men det struntade Steve Sjögren fullständigt i. Jonas Löhnn (MP) ansåg att senaste styrelsemötet var en värre version än TV-serien Starke man och det vill inte säga lite.

När sedan Jonas Löhnn driver frågan vidare om både en överklagan till Förvaltningsrätten och en polisanmälan mot Steve Sjögren för trolöshet mot huvudman kommer den tappre s-riddaren Peter Akinder till Steve Sjögrens försvar. Peter Akinder menar att Jonas Löhnn ”utslungar vildsinta attacker och anklagelser omkring sig i de lokala medierna”. Är det någon som slungar anklagelser runt omkring sig är det just Peter Akinder på ledarsidan. Botten nås dock i bildtexten till artikeln där han skriver ”Självfallet är inte bebisen i Anne Thores knä Jonas Löhnn, även om någon skulle kunna tro det”. Ett påhopp som jag tror att både Anna Thore och Jonas Löhnn reagerar starkt på.

Jag hoppas att Jonas Löhnn går vidare med både överklagan och polisanmälan och om Jonas Löhnn vill ha med någon mer på dessa handlingar får han gärna kontakta mig. Vi kan mycket väl ställa oss bakom en överklagan och en polisanmälan även om vi inte är representerade i KSRR:s styrelse.


SVERIGE - HOLLAND 3-2

Vem fan saknade Zlatan? Den som lyssnade ordentligt kanske hörde hur kommentatorerna sa att Sverige har vunnit alla matcher i kvalet som inte Zlatan varit med i laget. Något att tänka på!

Trackback
RSS 2.0