SKÖRDEFEST PÅ ÖLANDDet har varit några fantastiskt vackra dagar och vem kan tro att ovanstående bild är tagen den 1 oktober vid en badstrand på Öland.

Igår åkte jag runt på Öland och besökte diverse tillställningar.


I Södvik kunde man se en gammal stenkross i drift.


I stenbrottet i Gillberga var det aktiviteter hela dagen. Här är det guidad vandring.


Senare höll prästen Dag Sandahl ett "samtal" om bergspredikan i stenbrottet.


Dag Sandahl tog dock inte upp sin "strid" med Östran och Gotia media vilket han gott kunde gjort då Ulf Wickbom var närvarande. Wickbom kom faktiskt fram och hälsade och pratade några ord med en Sverigedemokrat, inte dåligt.


Underbar kväll vid Ölands västra kust.


När det mörknat passade jag på att åka upp till Böda Sand och luftballongjippot innan jag sent på kvällen åter styrde ner till Gillberga stenbrott för en geologisk tidsresa framställd lite som en "sound and light show".


Även en grävskopa kan vara "vacker" med rätt belysning.
Geologen Jan Mikaelsson tog oss med på en intressant resa som startade för 4,6 miljarder år sedan fram till nutiden. De 17 m höga kalkväggarna blev en mäktig bakgrund till finstämd musik och Jan Mikaelssons berättelse om jordens utveckling.

Det finns tydligen intressanta planer på att utveckla Gillberga stenbrott till Ölands eget Dalhalla.


Kommentarer
Postat av: Info

KAN NÅGON HJÄLPA MIG MED UTTOLKNINGEN AV SJUPARTIETS OCH MIGRATIONSVERKETS ÖNSKAN OM NYA REGLER FÖR ASYLGRAVIDA?Sveriges radio Ekot sammanfattar idag i sina sändningar (2/10 2011):”MIGRATIONSVERKET VILL SKÄRPA LAG FÖR UNGA GRAVIDAMigrationsverket misstänker att det ibland ligger tvångsäktenskap bakom när gravida tonårsflickor söker uppehållstillstånd i Sverige, och nu vill de ändra lagen. ´Handlar om att tillgodose kvinnans rätt till skydd.´ Uppehållstillstånd ska ges till en utlänning som är make eller sambo till någon som är bosatt i eller har beviljats uppehållstillstånd i Sverige. Tvångsäktenskap är inte skäl att neka uppehållstillstånd. – Källa: Migrationsverket (TT)– Det rör sig om misstankar om att ett äktenskap inte ingås frivilligt, säger Jonas Lindgren som är verksamhetschef på Migrationsverket.– Men det är väldigt svårt att få konkreta bevis så att mörkertalet är säkert ganska stort. Det är ju också graviditeter man kan tro har kommit till för att stärka möjligheter att få bifall på en ansökan.

Omyndiga personer kan normalt sett inte få uppehållstillstånd i Sverige med anledning av att personen är gift med någon som bor i Sverige.– Det är lättare för en minderårig kvinna att få uppehållstillstånd i Sverige om det finns ett gemensamt barn eller om kvinnan är gravid. Med det upplägget ser vi en fara att man gagnas av att göra sin blivande fru eller sin nyblivna hustru gravid om man vill stanna i Sverige.Migrationsverket vill nu SKÄRPA lagstiftningen.– Lagen i dag ger oss ganska få MÖJLIGHETER ATT SKYDDA de här kvinnorna, för att även om vi misstänker att det är ett tvångsäktenskap vi ser framför oss SÅ SKA VI BEVILJA BÅDA PARTER UPPEHÅLLSTILLSTÅND.– Tanken som vi har är inte att man ska säga nej till den ena eller ja till den andra, utan det handlar om att bättre tillgodose kvinnans rätt till skydd, säger Jonas Lindgren vid Migrationsverket.”- - - - - - - - - - - -Vad betyder egentligen ovanstående? Kan någon förklara? Betyder det, att migrationsverket vill skärpa lagen för unga asylgravida så att dessa genom bedrägligt beteende LÄTTARE ska kunna få uppehållstillstånd (och därefter deras anhöriga)?

2011-10-02 @ 10:55:49
Postat av: rksmrgs

@INFOKort och gott, ja.Nyckelmeningen är "bättre tillgodose kvinnans rätt till skydd".Hacka i dig.

2011-10-02 @ 11:06:46
Postat av: Lotta

OT/ Julia Caesars söndagskrönika är som vanligt mycket läsvärd och rekommenderas. Handlar idag om polygami och bidragsfusk bland muslimer som ingen politiker vägar ta tag i.

2011-10-02 @ 11:15:55
URL: http://snaphanen.dk/2011/10/02/103843/
Postat av: Lars Rosén SD Kalmar

Läser DI och det måste väl vara på det viset att EU är inte en union utan en socialbyrå ( världens givmildaste ). Ju mer du misssköter dig, ju mer bidrag får du. Lågavlönade svenskar bidrar med ca 11 miljarder. Det finns bara ett att säga " lägg ner skiten ".

2011-10-02 @ 11:37:00
Postat av: Lotta

Hade varit intressant att få höra om Dag Sandahl delar H B Hammars åsikt om att man skall spränga kyrkor eller göra om dem till pizzerior.

Postat av: Karlskronabloggen

Mycket vackra bilder Thoralf!Tog du dem med din gamla kamera tycker jag inte du behöver byta kamera, åtminstone inte för att visa dem i bloggen!

2011-10-02 @ 12:55:53
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Kalle

Sven-Olof Sällström, riksdagsledamot SD skriver på Newsmill.""När medierna skriver raljerande artiklar om våra många avhopp och om att Sverigedemokrater åker mest taxi i riksdagen drar man nytta av det organiserade våldet mot oss. Tar DN ansvar för vad som händer oss om vi åker kollektivt?"" Det skriver Sven-Olof Sällström, riksdagsledamot SD.på Newsmillhttp://www.newsmill.se/artikel/2011/09/29/medierna-tar-aktiv-del-i-f-rf-ljelsen-av-oss-sverigedemokraterFd sosse statsminstern Mona Sahlin skriver också på Newsmill om våldet mot SD.""Våldet mot SD är ett hot mot demokratin"" skriver Sahlin i Newsmillhttp://www.newsmill.se/artikel/2011/08/31/sahlin-v-ldet-mot-sd-r-ett-hot-mot-demokratin

2011-10-02 @ 13:38:33
Postat av: Kalle

>LottaTycker det vore intressantare att höra vad SD-invalda i kyrkan ledande styre har att säga om att spränga kyrkor eller bygga om dem.Snart byggs det bara moskeer.Ur led är tiden.

2011-10-02 @ 13:42:22
Postat av: Magentan

En mycket bra artikel i Newsmill av Sven-Olof Sällström.På ett tydligt och för alla lättbegripligt sätt klargör han för läsaren hur upprörande och tarvligt SD behandlas av aggressiva vänsteraktivister OCH samtliga massmedier (radio, tv, tidningar) i SAMVERKAN.Sällström skriver: "Syftet är också att skrämma andra till tystnad för att på så sätt försvåra nyrekryteringen av politiker och förstärka bilden av SD som ett parti utan stöd i stora samhällslager."Just det, och denna gemensamma propaganda får aggressiva vänsteraktivister och hela massmedia hålla på med helt obegränsat.Sällströms artikel är ett utmärkt exempel på hur man ska skriva i den informationsskrift till samtliga Sveriges hushåll, som är en NÖDVÄNDIGHET för att fler än den (trots allt fortfarande) mycket lilla spillra som läser om politik på nätet ska få veta sanningen om SD. Sanningen istället för alla de insinuationer och rena lögner som massmedia numera dagligen och alltmer tydligt och oblygt indoktrinerar sina läsare/lyssnare/tittare med.Hur många läser Sällströms utmärkta artikel på Newsmill? Några tusen kanske. Den behöver läsas av miljoner svenskar!

2011-10-02 @ 14:47:27
Postat av: Magentan

Lägger in länken till Sällströms artikel en gång till för säkerhets skull:http://www.newsmill.se/artikel/2011/09/29/medierna-tar-aktiv-del-i-f-rf-ljelsen-av-oss-sverigedemokrater

2011-10-02 @ 14:49:13
Postat av: Edward Ulfertz

Jag blev djupt deprimerad. Jag råkade titta på Arkiv till höger på sidan. Klickade på den äldsta, april 2006.Upp kom "Muslimska lagar i Sverige!" där texten avslutades med:

Är alla svenskar så naiva så de inte ser vad som håller på att hända med vårt fina land?April 2006, det är fem och ett halvt år sedan, och "det sovande folket" har inte vaknat ännu!

2011-10-02 @ 17:54:15
Postat av: Putte

Hmm"bättre tillgodose kvinnans rätt till skydd".Mindreåriga är väl per definition inte kvinnor!Eller räknas de som kvinnor på grund av att Muhammed gifte sig med en 9-åring?

2011-10-02 @ 18:04:37
Postat av: LN

RÄTTELSE

Jag har i förra tråden satt in en rättelse

2011-10-02 @ 17:26:32 gällande mitt

påstående i samma tråd att statsminister

Fredrik Reinfeldt skulle ha kommenterat

Björn Söders fråga nr 19 i Riksdagens

frågestund torsdagen den 29 september

2011 med uttalandet:

det är så roligt att säga att det är så fånigt

Detta uttalande avsåg något annat, vilket

förklaras i rättelsen.Medge att det är förunderligt att uppenbarligen

endast jag själv upptäckte att påståendet var

felaktigt. Säger detta kanske något om

meningslösheten med den allmänna debatten?

Många ord produceras, som endast skenbart

blir lästa och nästan aldrig blir förstådda.

Själv avser jag att dra lärdom av denna

iakttagelse och fortsättningsvis försöka

hålla truten.

- - - - -

Se också Edward Ulfertz' kommentar kl 17:54!

Kan det formuleras tydligare?

2011-10-02 @ 18:33:40
Postat av: Kalle

En intressant artikel på Newsmill om stängningar av kommetarsfält i anslutning till tidningsartiklar.""Nätets makt skrämmer opinionsbildarna

Allt fler kommentarsfält stängs med hänvisning till näthatet. Men jag tror snarare att vissa opinionsbildare inte tolererar att förlora sitt problemformuleringsprivilegium,"" skriver Ingrid Kampås, författare på Newsmill.Länk till artikeln på Newsmill

Postat av: Tjadden

SvR har lite positivt att förmedla att småpartierna får en ökning i opinionsmätningarna, bortsett Mp och Fp som minskar, Sossarna står och stampar som vanligt.Men hur som helst SD fick en ökning i deras mätning till 5,2 %http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4724010

2011-10-02 @ 19:13:07
Postat av: Calle

@ Thoralf

Dessa fina foton måste vara fejkade eller tagna i Mena -land. Sverige har ju ingen historia och ingen kultur.

2011-10-02 @ 19:43:31
Postat av: surkart

Svenska kyrkan gör tydligen allt för att utplåna sig själv! Igår gjorde en Hammar ett utspel om att börja riva kyrkor! Det blir bara galnare och galnare i den kyrkliga sfären. Låt dom gå mot sin egen undergång. Frid vare med dom. Men låt kyrkorna stå kvar, de tillhör svenska folket som ett ovärderligt kulturminne och bör bevaras. Sen kanske vi kan hoppas om en föryngring och mindre Pk inom kyrkan om den ska räddas.

2011-10-03 @ 06:16:34
Postat av: Ex occidente lux

Det är trevligt att läsa Din blogg. Du blandar politiska kommetarer och personliga reflexioner på ett bra sätt. Kurt Lundgrens blogg är en medveten eller omedveten förebild. Svenska kyrkan har verkligen sett bättre dagar. Enda anledningen för mig att inte utträda, är att jag kan rösta på Sverigedemokraterna i kyrkovalet. Alltid retar det väl någon.Farfar var kontraktsprost i Kalmar län, då det begav sig. Han var högerman, men med ett mycket starkt utvecklat socialt patos. Socialkonservativ i ordets bästa bemärkelse. Han engagerade sig för de fattiga i kontraktet och bidrog till många reformer, som gynnade dem som hade små ekonomiska resurser.Jag vågar inte tänka på, vad han hade tyckt om dagens svenska samhälle.Far tillbringade fyra av sina bästa ungdomsår i en kustartilleribunker långt ute i den blekingska skärgården. Skulle Tyskland sätta in alla resurser på att invadera även Sverige, eller inte? Utan facit i hand, kunde nog tiden därute vara ganska påfrestande.Själv har jag varit officer i pansartupperna långt senare, under en tid som Sovjetunionen rustade upp som aldrig förr. Som Stellan Bojerud uttrycker det, kände jag, att jag gjorde en insats för Sverige. Jag blev dock varse alla brister i dåvarande försvar under dessa år.Det fanns ett antal stridsvagnar, många fungerade, men oroväckande många fungerade inte. Lagren av pansarbrytande ammuntion, s.k. underkalibrerad pansarprojektil av tungmetall (volframkarbid), var begränsade. Troligen hade förråden räckt i högst en vecka om pansarförbanden hade dragits in i några dygns storstrid. Antagligen inbillade sig väl politikerna (Olof Palme & Co) att USA snabbt skulle leverera all ammunition, reservdelar etc. som skulle behövas.Eller så tänkte ansvariga politiker inte alls. Jag vet inte. Varför radar jag nu upp allt detta?Jo, som redan Vilhelm Moberg har konstaterat, har den nu levande generationen inte enbart ett ansvar inför kommande generationer, utan även inför alla generarioner som verkat före oss.Den bekvämlighet och det välstånd som vi idag tar för givet, är i själva verket resultatet av det arbete som generation efter generation under svåra umbäranden har åstadkommit.Ingen av våra nuvarande politiker, undantaget Sverigedemokraterna, verkar ha ägnat denna aspekt ens den ringaste uppmärksamhet.

2011-10-03 @ 19:49:40
Postat av: Ex occidente lux

Det är trevligt att läsa Din blogg. Du blandar politiska kommetarer och personliga reflexioner på ett bra sätt. Kurt Lundgrens blogg är en medveten eller omedveten förebild. Svenska kyrkan har verkligen sett bättre dagar. Enda anledningen för mig att inte utträda, är att jag kan rösta på Sverigedemokraterna i kyrkovalet. Alltid retar det väl någon.Farfar var kontraktsprost i Kalmar län, då det begav sig. Han var högerman, men med ett mycket starkt utvecklat socialt patos. Socialkonservativ i ordets bästa bemärkelse. Han engagerade sig för de fattiga i kontraktet och bidrog till många reformer, som gynnade dem som hade små ekonomiska resurser. Farfar och farmor hade sex barn, vilket var naturligt på den tiden.Jag vågar inte tänka på, vad farfar hade tyckt om dagens svenska samhälle.Far tillbringade fyra av sina bästa ungdomsår i en kustartilleribunker långt ute i den blekingska skärgården. Skulle Tyskland sätta in alla resurser på att invadera även Sverige, eller inte? Utan facit i hand, kunde nog tiden därute vara ganska påfrestande. Fältpostbreven blev många. Fältpostnumret skulle avidentifiera var förbandet ifråga befann sig. Nitiska tjänstekvinnor vid posten stämplade dock breven med TORHAMN, Håhåjaja! Tur att det inte blev krig!Själv har jag varit officer i pansartupperna långt senare, under en tid som Sovjetunionen rustade upp som aldrig förr. Som Stellan Bojerud uttrycker det, kände jag, att jag gjorde en insats för Sverige. Jag blev dock varse alla brister i dåvarande försvar under dessa år.Det fanns ett antal stridsvagnar, många fungerade, men oroväckande många fungerade inte. Lagren av pansarbrytande ammuntion, s.k. underkalibrerad pansarprojektil av tungmetall (volframkarbid), var begränsade. Troligen hade förråden räckt i högst en vecka om pansarförbanden hade dragits in i några dygns storstrid. Antagligen inbillade sig väl politikerna (Olof Palme & Co) att USA snabbt skulle leverera all ammunition, reservdelar etc. som skulle behövas.Eller så tänkte ansvariga politiker inte alls. Jag vet inte. Varför radar jag nu upp allt detta?Jo, som redan Vilhelm Moberg har konstaterat, har den nu levande generationen inte enbart ett ansvar inför kommande generationer, utan även inför alla generationer som verkat före oss.Den bekvämlighet och det välstånd som vi idag tar för givet, är i själva verket resultatet av det arbete som generation efter generation under svåra umbäranden har åstadkommit.Ingen av våra nuvarande politiker, undantaget Sverigedemokraterna, verkar ha ägnat denna aspekt ens den ringaste uppmärksamhet.

2011-10-03 @ 20:11:17
Postat av: Skånepåg

@ Ex occidente luxWilhelm Moberg:

"Vad Sverige idag är, det har döda och levande svenskar gjort det till, och ingen annan. Sverige är idag vårt genom svensk strävan."Kan det sägas bättre?

2011-10-04 @ 09:30:59
Postat av: Ex occidente lux

@ SkånepågSvar: NEJ!

2011-10-04 @ 20:15:11
Postat av: Burberry Pas Cher

Thomas Burberry a fondé la maison de luxe Burberry mode en 1856 alors qu'il n'avait que 21 ans.<a href="http://www.burberry-pas-cher.com" title="Burberry Pas Cher">Burberry Pas Cher</a>

Burberry a commencé sa carrière dans le monde de la mode comme apprenti drapier, jusqu'à ce qu'il ouvre son propre magasin en Angleterre. En 1870,<a href="http://www.burberry-pas-cher.com" title="sac burberry pas cher">sac burberry pas cher</a>

son entreprise avait une réputation solide pour son développement d'extérieur attire.Thomas Burberry est crédité de développer une nouvelle forme <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/7-burberry-bottes" title="Burberry Bottes">Burberry Bottes</a>

de tissu qui a été utilisé dans ses vêtements de plein air. Ce tissu, connue sous le nom de gabardine, était résistant à l'eau et résistant mais respirante.<a href="http://www.burberry-pas-cher.com/17-chaussures-burberry" title="Chaussures Burberry">Chaussures Burberry</a>

Comme tel, il a aidé à protéger le porteur contre les éléments tout en restant comfortable.By 1891, Thomas Burberry avait ouvert un emporium à Londres.<a href="http://www.burberry-pas-cher.com/21-costumes-burberry" title="Costumes Burberry">Costumes Burberry</a>

Cette emporium sert encore de siège Burberry entreprise. Quinze ans après l'ouverture de l'emporium, Burberry a conçu la marque déposée <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/12-hobos-burberry" title="Hobos Burberry">Hobos Burberry</a>

de la ligne Burberry: ". Transmet» un chevalier équestre avec le mot latin "Prorsum", qui signifie Burberry a fait les manchettes lorsque la compagnie équipée <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/11-lunettes-burberry" title="Lunettes Burberry">Lunettes Burberry</a>

de Roald Amundsen, qui a été le premier à atteindre le pôle Sud, en 1911. Il a gagné plus d'attention en 1914 quand il était responsable de pourvoirie <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/5-sacs-burberry" title="Sacs Burberry">Sacs Burberry</a>

Ernesst Shackleton, qui était l'homme chargé de diriger une expédition qui a parcouru l'Antarctique. Le War Office, puis lui a commandé de faire des changements à leurs manteaux officier dans le but de mieux suite de leurs conditions, qui conduisent au développement de l'trench qui est devenue populaire parmi les civils après la guerre était terminée. s

2011-11-14 @ 07:39:15
URL: http://www.burberry-pas-cher.com
Postat av: Chaussures Christian Louboutin

Les médias en font beaucoup de son argent dans l'intérêt des gens obsessif dans la vie de leurs célébrités préférées.<a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="Chaussures Christian Louboutin">Chaussures Christian Louboutin</a>

Tout le monde veut savoir ce que les stars portent de sorte qu'ils puissent obtenir les mêmes, ou du moins quelque chose approchant les mêmes.<a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="chaussures christian louboutin soldes">chaussures christian louboutin soldes</a>

Beaucoup de trésorerie des entreprises sur cette volonté en offrant réplique ou tomber chaussures de marque - la dernière catégorie est en fait illégal, <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="prix chaussures christian louboutin">prix chaussures christian louboutin</a>

car les maisons de conception perdre de l'argent à partir offs.There knock ne fait aucun doute que le culte de la célébrité sans cesse croissante dans <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="christian louboutin pas cher">christian louboutin pas cher</a>

les Etats-Unis et ici, dans au Royaume-Uni a conduit à plus de gens désireux de chaussures de marque propre. Pas une <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org" title="christian louboutin femme">christian louboutin femme</a>

semaine ne passe sans que le magazine des femmes appelant à ses lecteurs pour obtenir des chaussures comme Kylie ou comme Kate <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org/6-christian-louboutin" title="Christian Louboutin">Christian Louboutin</a>

Moss. Aujourd'hui plus de gens dépensent leur argent sur les chaussures Jimmy Choo et Christian Louboutin femmes que jamais auparavant,<a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org/9-christian-louboutin-chaussures" title="Christian Louboutin Chaussures">Christian Louboutin Chaussures</a>

et un marché en pleine croissance a conduit à une croissance du nombre de sites offrant des épouses discount designer shoes.The <a href="http://www.chaussureschristianlouboutin.org/16-christian-louboutin-hommes" title="Christian Louboutin Hommes">Christian Louboutin Hommes</a>

et copines de footballeurs de classe mondiale, ou remue comme ils sont connus a augmenté la popularité des marques de créateurs tels que des chaussures Christian Louboutin femmes. Si vous achetez des chaussures de marque discount alors il est possible d'obtenir des orteils Christian Louboutin peep.

2011-11-14 @ 07:39:40
URL: http://www.chaussureschristianlouboutin.org

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0