RIKSDAGEN OCH STASI

Några korta reflektioner på dagens partiledardebatt. Jimmie Åkessons inledning i replikerna på Håkan Juholt var lite trevande men sedan kom Jimmie igång ordentligt och hans anförande var alldeles utmärkt. Så snart hans anförande blir tillgängligt kommer jag lägga upp det på bloggen.

För att vara så pressad som Håkan Juholt just nu är gjorde han väldigt bra ifrån sig under början av debatten men han tröttnade betänkligt efter att han ”utmanat” Fredrik Reinfeldt. Han gjorde dock ett stort misstag under debatten och det var att han utlovade att ta debatten överallt med SD bara han inte klumpades ihop med SD. När sedan Jimmie Åkesson höll sitt anförande begärde Håkan Juholt inte någon replik. Han var dock inte ensam, utan även Fredrik Reinfeldt, Jan Björklund, Annie Lööf och Åsa Romson lämnade också walk over på Jimmie. Ett mönster som känns igen från tidigare debatter, om orsaken är att man inte vill ge Jimmie Åkesson mer utrymme eller om man saknar argument beror nog på vem man frågor.

Jimmie Åkesson satte idag ner foten angående invandringen och visade Sverigedemokraternas position, något som knappast lär få något utrymme i media.


I eftermiddag har även professor Birgitta Almgren varit i riksdagen och berättat om sin bok ”Inte bara Stasi”. Det var faktiskt ca 16-17 riksdagsledamöter som var intresserade av detta. Vi får väl se hur många av dessa som kommer stödja vår motion om ett offentliggörande av Stasidokumenten.

Några intressanta detaljer framkom under föredraget. Sverige var det land i norden som det kom mest rapporter ifrån till Stasi. En bra bit över 2000 rapporter lämnade dessa IM:s till Stasi (IM= Inofficiella Medarbetare). Birgitta Almgren påtalade att med den information som finns idag går det inte att ange hur många IM det fanns i Sverige då vissa dokument förstördes vid murens fall och att CIA sitter på F22-korten och Statistikkorten.

En av de mest anmärkningsvärda uppgifterna är att Säpo endast begärt ut F16-korten från CIA, inte F22-korten och Statistikkorten. På statistikkorten framgår det bland annat hur många rapporter varje IM lämnat till Stasi och vad den handlar och vilket betyg Stasi satt på rapporten.

Jag tolkar hennes fallbeskrivningar i boken som sedan jämförs med Säpo:s bedömning som en mycket allvarlig kritik av Säpo:s sätt att sköta dessa utredningar. Jag ställde frågan om jag gjort rätt tolkning och fick ett delvis jakande svar på min fråga av Birgitta Almgren.

Birgitta Almgren får inte kontakta dessa IM enligt domen från Regeringsrätten men efter att boken släppts har 3 eller 4 utav dessa kontaktat henne och gett deras version av sin tid som IM för Östtyskland. Enligt Birgitta Almgren har ingen av dessa ångrat sitt agerande. Ännu en anledning till att Stasidokumenten offentliggörs.


Kommentarer
Postat av: InfoSTOREBROR SER DIGStasi var listigt. Den svenska Statsfeminismen är ännu listigare. Det finns egentligen ingenting som Storebror i syfte att detaljkontrollera varje individs tillvaro kan avstå ifrån – om det bara sker i ”jämställdhetens namn” och för att ”föra jämställdheten framåt”.”REGERINGEN VILL VETA VAD DU GÖR, MINUT FÖR MINUTStatistiska Centralbyrån, SCB, genomför på regeringens uppdrag vart tionde år en studie där 2 000 personer ombeds att i dagboksform exakt beskriva en vardag och helg i tiominuters intervaller. Enligt regeringens hemsida är syftet att ´beskriva skillnader i hur kvinnor och män använder sin tid.´ Vidare står där att studien ger ´viktiga underlag för att utforma insatser på jämställdhetsområdet.´

Staten vill alltså ha koll på vad vi håller på med minut för minut. Gillar inte staten vad vi gör, så vidtas åtgärder. Vad innebär det? Jo, att genom regler försöka ändra på oss. Så att vi gör det politikerna vill att vi ska göra. Svensk demokrati. Demokratin vi anser så förträfflig att vi tar oss rätten att föra krig i andra människors länder, för att även de ska bli ´demokratier´.

Statsrådet Nyamko Sabuni kommenterar statistiken så här: ´ett stort problem´.

Vad är det STORA PROBLEMET? Jo, problemet är enligt Sabuni att männens sysslor - däckbyten m.m. - är planerbara, medan kvinnornas sysslor - hämta och lämna barn, laga mat och städa - inte är planerbara och alltså skapar stress.

Juholt anser att ´det går för långsamt´. Det måste väl betyda att han vill ändra på oss i snabbare takt.”KÄLLA: Cornelia Dahlbergs (Sd) blogg i NT 11 Oktober 2011.

2011-10-12 @ 18:14:54
Postat av: Gudrun

Partiledarna, media och Expo är tongivande.

Riksdagens alla kulturmarxister (dvs. alla

de ledamöter som delar Reinfeldts hållning i

massinvandringen) bär ett tungt ansvar.

http://missionxp.webblogg.se/2011/october/islamkritik-hogerextremism-var-tids-nazis.html

2011-10-12 @ 18:20:37
Postat av: Lassekolja

Jag instämmer helt med Dig Thoralf!

Det är väldigt lätt att sitta hemma i TV-soffan och ha synpunkter men några följer här, eftersom det handlar om upprepade debattinslag.

1) Jimmie Åkesson borde hakat på Åsa Romsons snack om att reparera sin cykel. Han borde instämt att i Åsa Romsons Sverige är det nog, inte bara bra utan nödvändigt, att kunna reparera sin cykel, eftersom inte så många lär få råd att ha egen bil!

2)När Annie Lööf sa att "Utanförskapet måste pressas tillbaka" kunde Jimmie samtyckt och hävdat att enda fungerande metoden är att minska invandringen och absolut INTE att importera drygt ytterligar 30miljoner människor.

3) När Jimmie (som vanligt) påstods vilja "stänga gränser", "kasta ut alla invandrare","SD skyller allt på invandrarna", o.s.v. bör han fråga resp. motståndare om dom inte har adekvata argument istället för att sprida lögner och fördomar om SD och påstå saker, som SD aldrig varken sagt eller står för.

4) Varje gång som Björklund m.fl. kommer dragande med dom där "600000inv., som varje morgon går till jobbet", bör Jimmie kontra med att "det är inte dom vi talar om, utan alla dom (hundratusentals?), som INTE går till jobbet varje morgon, det är dom vi Sverigedemokrater talar om"!

5) När våra motståndare kommer dragandes med "när 40-talisterna går i pension....bla-bla... då bör Jimmie kontra med att Stefan Fölster (Svenskt Näringsliv´s chefsekonom) redan i juli2010 avfärdade detta. Han sa att det "enorma arbetskraftsbehovet som krävs när 40-talisterna går i pension är bara en myt och kraftigt överdrivet". Han sa vidare att "hälften av 40-talisterna har redan gått i pension UTAN att arbetslösheten har minskat"!!! Något att tänka på!

6) Till dem, som vägrade ställa upp i Agenda-debatten i söndags (S&V) borde han frågat Juholt & Ohly varför dom just då INTE "gillade olika och mångfald" och vem som egentligen delar upp människor i "Vi och dom", även med tanke på alla undantag för invandrare.

KÄMPA PÅ Thoralf!!!

Postat av: Inte-en-till

Thoralf - viktigt:http://politikerbloggen.nyheterna.se/2011/10/10/47278/...där en M-riksdagsman skriver att han vill att Stasi-sanningarna ska avslöjas.OBS att C-riksdagsmannen Staffan Danielsson (om det är han) bland kommentarerna på samma sida skriver att han ska lämna in en motion med samma innebörd.Det här kan bli mycket spännande!

2011-10-12 @ 19:01:16
Postat av: Lotta

OT/ försöker skriva ett inlägg på Östran men det går inte. Jag får upp en ruta där det står "Åtkomst nekad

Du har inte åtkomst till den här delen.

Möjliga orsaker för detta är:

Du är inte inloggad, för att ha tillräckligt med rättighter måste du logga in.

Du skrev fel i delar av adressen, försök att rätta till det." Som krav för att få skriva ett inlägg står: "Information angående kommentering av artikel

Din kommentar kommer att granskas innan den publiceras. Därför kan det ta en stund innan den syns under den aktuella artikeln.

Tänk på att hålla en god debatton.

Använd fältet "Signatur" för att ange vem som är avsändare till kommentaren. Med den har du rätt att vara anonym på sidan. Men tänk samtidigt på att kommentarer som signeras med namn ofta upplevs ha större tyngd." Någon mer som har samma problem. Artikeln jag vill kommenterar länkar jag till.Postat av: Göran

@ Lotta

Har själv försökt kommentera ovanstående länk och liknande om Lundegård.

Går inte alls och får ibland upp samma scenario som du beskriver.

Förmodligen scannar Östran av IP-nummer.

Då har jag ändå hållt en "god debatton", lugnt och sakligt, man lär sig fort vad redigerarna sätter klorna i. Dock har nog även de lärt sig, scannar och håller buset borta, i detta fall vi.

Däremot så har väl även du märkt vissa kommentatorers glädje över de nyanlända. Funderar starkt på om inte redigerarna själva snickrar ihop diverse inlägg, ibland med tydliga sak och stavfel för att flytta fokus.

Östrans kommentatorsfält anser i alla fall jag ha blivit mer strypta och bakbundna sedan inträdet i Gota Media.

2011-10-12 @ 20:48:06
Postat av: Lotta

@Göran

Tack för svaret då vet jag att jag inte är ensam. Jag har också skrivit inlägg med god ton eftersom jag vet att de förhandsgranskar inläggen innan de publiceras. Kan kanske bero på att mina inlägg stoppas för förhandsgranskning på Barometern vilket inte sker med andras inlägg. Jag har inte skrivit något dumt där heller bara sanningen men den tål inte Batonetern höra.

2011-10-12 @ 21:27:31
Postat av: Robert Stöm

Det kommer läcka från arkivet det är bara en tidsfråga. Vidriga landsförrädare som borde ställas till svar och varför håller alliansen dessa om ryggen?

2011-10-12 @ 21:37:05
Postat av: Lotta

@Göran igen

Jag tror du har rätt när det gäller en del av inläggen i Östran. De tyckter l att de måste jämna ut åsikterna.

2011-10-12 @ 21:38:33
Postat av: allemand

@Lassekolja, där håller jag med dig. Mera attack, mindre väntande.

2011-10-12 @ 21:43:54
Postat av: allemand

@Göran, använd då den här sidan så får du en annan IP-adress tillfälligt. http://eu.smarthide.com/

2011-10-12 @ 21:50:32
Postat av: Lotta

Måste även kommentera partiledardebatten idag. Det var som alltid en fröjd att lyssna på Jimmie. Desto mer kväljande var det att lyssna på Ohly. Han kör vidare med sitt mantra om alla stackare som inte får återförenas i Sverige. Inte en tanke ägnar han åt alla åldringar som efter ett helt liv tillsammans tvingas isär endast för att den ene är sjuk och den andre för frisk. Det Ohly är vidrigt. Har även tittat på både Rapport och Aktuellt, inte ett ord om Jimmie eller SD.

2011-10-12 @ 21:54:31
Postat av: Hulda

Just det att ta fram siffran på hur många invandrare som INTE går till ett riktigt jobb varje dag är viktigt.De siffrorna är säkert effektiva att framföra gång på gång.

2011-10-12 @ 21:58:08
Postat av: Göran

Apropå partiledardebatten:

Firma Romson/Lööf är i maskopi.

Lööf vill importera 32 miljoner nya lycksökare.

Romson tjuter om förnybar energi.

Lööf placerar lycksökarna på cyklar som driver generatorer som skapar kraftverk.

Romson får sin gröna energi fastän den är svart.

Sedan miljömärker de hela rasket med "Bisamråttan" och saken är biff.2011-10-12 @ 22:45:37
Postat av: Matz D

Har lagt upp Jimmie Åkessons tal på Youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=afvC4glkq2E

2011-10-12 @ 22:51:00
URL: http://sdpartille.wordpress.com/
Postat av: Robin Shadowes

@Lotta. Östran som så många andra medier kanske anlitar Interaktiv Säkerhet AB i Varberg?

2011-10-12 @ 23:02:43
Postat av: Sandra

oj då riksdagen och stasi i samma text. ;) undrar om riksdagen har hört uttrycket grupptryck! Reinfeldt och en del andra är verkligen naiva, kanske skulle någon ta och intervjua några invandrare och se vad de har att säga om politiken som förs tex arbetsmarkanden. Tror inte riktigt de kommer få samma positiva svar. Dessutom skulle jag vilja veta hur de ska göra för att minska dessa bilbränder, sönderslagna bankomater, krossade rutor, sätta eld på soprum, gatstensvåldet mm. Angående Annie och hennes nya Sverige, hur skulle detta finansieras?

Jimmie gör det bra! (fast självklart kan ju argumenten alltid bli bättre och vassare). Sedan att Julholt står och pratar om hur bra allt ska skötas när han inte kan hantera sin egen ekonomi och blanketter blir bara fel. Själv skulle jag skämmas.

2011-10-12 @ 23:30:07
Postat av: Gubben o Gumman

JP:s bad o brandnytt : Handelscentrumet Rimsmeden brinner just nu ner till grunden.

2011-10-13 @ 00:10:58
Postat av: OT

Socialdemokratin "What Happened to You?"[1][1] The Offspring - What Happened to You?: http://www.youtube.com/watch?v=PQuoCyqw8rA

2011-10-13 @ 00:19:20
Postat av: Da Capo

Med Reinfeldts och Lööfs nunor i färskt minne sedan

i förmiddags kan man lämpligen ta del av följande:Ole Jørgen Anfindsen konstaterade i april 1011:"Sverige är nu i ett fruktansvärt tillstånd och landet kan knappast anses vara en riktig demokrati längre. PK-censuren är formidabel och det finns en utbredd förföljelse typ fönsterkrossning, brandstiftan etc., ibland våldsammmare, gentemot oliktänkande. Medan fientligt agerande grupper av invandrare omvandlar allt fler förorter till no-go zoner, är den viktigaste frågan för den härskande eliten tydligen att klura ut hur man skall kunna

förhindra det svenska folket från att sätta stopp för fortsatt förstörelse av deras land. Situationen i Sverige är en skam inte bara för landet självt och Skandinavien, utan för hela västvärlden!" http://www.brusselsjournal.com/node/4731Besök hans blogg: http://www.honestthinking.org/index.htmlHans bok: http://selvmordsparadigmet.no/images/Selvmordsparadigmet25.jpg

har tydligen råkat ut för publiceringssvårigheter (därför att bland andra Fjordman medverkade?) men finns i något avkortat skick tillgänglig här:

http://selvmordsparadigmet.no/manus/Innhold.htm

och Fjordmans bidrag finns separat här:

http://selvmordsparadigmet.no/manus/Del2.Appendiks.C.Fjordman.Sviket.htm

2011-10-13 @ 00:21:34
Postat av: Karlskronabloggen

Jag tror helt enkelt det är så att de flesta partiledarna tar alla chanser att slippa debattera med Jimmie Åkesson, eftersom de riskerar att bli så totalt bortgjorda som både Mona Sahlin och Maud Olofsson blev innan valet när de försökte "ta debatten".

2011-10-13 @ 04:06:58
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Robin Shadowes

Noterade ni 32:ans ansiktsuttryck? Såg ömsom ut som han dagdrömde, ömsom extremt uttråkad.

2011-10-13 @ 09:38:27
Postat av: Burberry Pas Cher

Thomas Burberry a fondé la maison de luxe Burberry mode en 1856 alors qu'il n'avait que 21 ans.<a href="http://www.burberry-pas-cher.com" title="Burberry Pas Cher">Burberry Pas Cher</a>

Burberry a commencé sa carrière dans le monde de la mode comme apprenti drapier, jusqu'à ce qu'il ouvre son propre magasin en Angleterre. En 1870,<a href="http://www.burberry-pas-cher.com" title="sac burberry pas cher">sac burberry pas cher</a>

son entreprise avait une réputation solide pour son développement d'extérieur attire.Thomas Burberry est crédité de développer une nouvelle forme <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/7-burberry-bottes" title="Burberry Bottes">Burberry Bottes</a>

de tissu qui a été utilisé dans ses vêtements de plein air. Ce tissu, connue sous le nom de gabardine, était résistant à l'eau et résistant mais respirante.<a href="http://www.burberry-pas-cher.com/17-chaussures-burberry" title="Chaussures Burberry">Chaussures Burberry</a>

Comme tel, il a aidé à protéger le porteur contre les éléments tout en restant comfortable.By 1891, Thomas Burberry avait ouvert un emporium à Londres.<a href="http://www.burberry-pas-cher.com/21-costumes-burberry" title="Costumes Burberry">Costumes Burberry</a>

Cette emporium sert encore de siège Burberry entreprise. Quinze ans après l'ouverture de l'emporium, Burberry a conçu la marque déposée <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/12-hobos-burberry" title="Hobos Burberry">Hobos Burberry</a>

de la ligne Burberry: ". Transmet» un chevalier équestre avec le mot latin "Prorsum", qui signifie Burberry a fait les manchettes lorsque la compagnie équipée <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/11-lunettes-burberry" title="Lunettes Burberry">Lunettes Burberry</a>

de Roald Amundsen, qui a été le premier à atteindre le pôle Sud, en 1911. Il a gagné plus d'attention en 1914 quand il était responsable de pourvoirie <a href="http://www.burberry-pas-cher.com/5-sacs-burberry" title="Sacs Burberry">Sacs Burberry</a>

Ernesst Shackleton, qui était l'homme chargé de diriger une expédition qui a parcouru l'Antarctique. Le War Office, puis lui a commandé de faire des changements à leurs manteaux officier dans le but de mieux suite de leurs conditions, qui conduisent au développement de l'trench qui est devenue populaire parmi les civils après la guerre était terminée. s

2011-11-14 @ 07:12:54
URL: http://www.burberry-pas-cher.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0