ILLUSIONEN SOM SKALL LURA KALMARS INVÅNAREGota Media marknadsför sitt nya mediahus med arkitekternas illusioner av detta hus. Proportionerna är förvanskade så att denna byggnad skall smälta in i miljön. Byggnaden görs också väldigt diffus i dessa illustrationer så att byggnaden knappt kan ses. Därutöver bäddas det in i ett helt makalöst ”ordbajseri” i handlingarna, något jag kommer återkomma till. Bildtexten nedan är bara ett exempel "Byggnaden förstärker vallen och rester av Gustavus Primus". Hur kan man förstärka något som man redan grävt bort?

Verkligheten ser dock annorlunda ut.
Konstmuseum, även kallat Kaba               Foto Thoralf Alfsson

Vilken av dessa båda byggnader som är minst är det väl ingen som tvivlar på. Det lilla mediahuset ser ju mer ut som en liten villa i parken. Eller vilken byggnad som är högst? Den stora skillnaden är att den ena är bara ett önsketänkande och den andra är ett äkta fotografi av Kalmars nya konstmuseum.

Verkligheten är att byggnaderna kommer att vara i stort sett lika höga. Sanningen är brutal men Barometern har lyckats föra nära nog alla läsare bakom ljuset. Det nya mediahuset kommer bli inte mindre än ca 15 meter högt. Något som är svårt att se på dessa illustrationer från arkitektbyrån. Det är något som man helst vill undanhålla från läsarna.

När man sedan vet att byggnaden skall uppföras inom både ett område som är klassat som riksintresse och dessutom ligger mitt i den yta för fornlämningar som just därför skall skyddas från exploateringar blir jag minst sagt bekymrad över hur detta är möjligt. Att Kalmar kommun dessutom aktivt bidrar till detta är häpnadsväckande.Inom röd linje = Riksintresse
Inom grön linje = Fornminne

Vem har ansvaret för att Gota media får våldföra sig på Kalmars kulturarv?

Jag kommer i kommande blogginlägg granska ett antal yttranden från lokala myndigheter som Kalmar Läns museum, Länsstyrelsen men även andra organisationer.


Kommentarer
Postat av: Sven Dacke

Uppköp av tidningar pågår i en rasande takt, hur långt kan ägarna gå och fortfarande få presstöd som är en "gåva" från skattebetarna för att vi skulle få en mångfald i mediaflödet.Dags att ta bort stödet nu och låta pressen st på egna ben som vi andra företagare fått göra länge.Läs på följande länkar i samma ämne.http://www.ostran.se/nyheter/kalmar/gota_media_koeper_oelandsbladetOchhttp://www.ostran.se/nyheter/kalmar/oestran_skippar_extra_presstoedHur länge kan detta vansinne för att mjölka skattebetalarna pågå, nu när Sverige snart bara består av bidragstagare

2011-10-22 @ 09:27:10
Postat av: Sven Dacke

Jag tycker att Presstödet och dess avskaffande är en viktig punkt att ta upp i Riksdagen.Samma villkor för alla företag och företagande måste vara grundregeln

2011-10-22 @ 09:30:24
Postat av: SM811

Bevara den fina miljön från allt vad som förknippas med islam. Nästa krav som kommer blir böneutrop.

Bara tanken att bygga en moské där riksintresse råder är helt huvudlöst. Visar bara än en gång vad sju(k)klövern har för intelligensnivå.

2011-10-22 @ 09:44:45
Postat av: Lotta

Jag förstår inte 2 saker: Varför måste Gota Media bygga nytt? Finns ju ett antal tomma fastigheter där man kunde renovera upp fastigheten efter eget tycke och smak. Lyckas sedan Stephen Hwang böla sig till nya lokaler för Linnéuniveritetet blir det ytterligare fastigheter lediga. Varför detta val av plats? Vem ligger bakom beslutet att just där bygga detta skrytbygge? Finns det verkligen inget annat ställe som är mindre känsligt och som skulle ge mindre kritik åt Gota Media och Barometern. Är detta ett sätt för dem att visa sin makt? En sista fråga: Hur kan kommunen gå med på detta? Har de inga tankar på att de ned sitt medgivande förstör möjligheten för framtida Kalmarbor och Kalmariter att ta del av Kalmars historia? Vem har gett dem denna rätt?

Till sist vill jag bara utbrista: Vad var det jag sa. Bränderna i Berga Centrum var enligt polisen ett sätt för gängen att "visa sig på styva linan inför de andra i gänget". Extra bonus då att få läsa om "hjältedåden" i tidningarna. Lutten kan därmed lägga ner sitt trams om "stackars ungdomar" som vill ha en lokal eller grillplats.

Postat av: Lotta

OT/ Skrämmande läsning från Affes statistikblogg. 26,8 % av Sveriges befolkning är av utländsk härkomst.

Postat av: Henrik

Något som man måste bevaka under många år framöver är de politiker/nämndemän/myndighetspersoner som godkänner detta och deras privatekonomi.

Mutor är helt säkert ett stort inslag och detta är något som jag tror/hoppas att SD tar tag i och har på sin agenda.

Straffsatsen för mutbrott och benägenheten att döma kostymnissar måste skärpas.

2011-10-22 @ 11:49:20
Postat av: Lotta

OT/GT-journalist som får lära känna mångkulturen närmare än vad han önskar?

Postat av: Lotta

Hmm idag tycks jag vara riktigt på hugget;-). Det står i artikeln att drygt en tiondel av de rapporterade incidenterna har utförts av personer i organiserad brottslighet eller av nazister. Vilka består då de andra nio tiondelarna av undrar jag? Läs sedan styckena från journalisternas fackförbund har länge varit pådrivande osv och jämför det när det gäller hot och våld mot SD:s politiker och störandet vid möten.

Postat av: Kalle

Snart är det val i Schweiz. Valaffischerna provocerar:DN skriver:

""Vid valet 2007 drog SVP i gång en kampanj för att utvisa kriminella utlänningar. Partiet fick sedan 28,9 procent av rösterna, det bästa valresultat ett schweiziskt parti fått sedan första världskriget/.../Affischerna har väckt anstöt utanför landets gränser, inte bara bland de konkurrerande partierna i Schweiz. Andreas Ladner[statsvetare] säger att ju mer andra förfasar sig, desto populärare blir SVP. Provokationen är högst avsiktlig."" skrev DNI Schweiz provocerar man i demokratins namn. I sverige verkar SD på kyrkomötet gräva ned sig. Ännu inget livstecken från dem. Får de inte skriva pressmedelanden på SD pressroom???Länk till DN valartikel där du kan se hur provocerande affischerna är. Schweiz har 22 % invandrare..

Postat av: Karlskronabloggen

Obegripligt att Gota Media fortfarande vill "bygga nytt" och inte förstår att gammelmediernas tid snart är förbi.Det var likadant i Karlskrona för några år sedan med en storslagen egen byggnad på busstorget vid Kungsplan, men det "bidde sen bara en tumme" när de flyttade in i några gamla affärslokaler på Ronnebygatan som dessförinnan renoverats.

2011-10-22 @ 14:06:42
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Stefan A

Blir fina bostadsrätter där så småningom...och dyra...

2011-10-22 @ 14:40:20
Postat av: Skkånepåg

SDU demonstrationen i Malmö.

Postat av: LN, tillfälligt inhopp!

Muslimska röster - Muslimsk rättsskipning

Nu skriker de alla i högan sky, alla islamkramarna och Mona Muslim och hennes medsystrer. - Det finns ingen muslimsk rättsskipning!Nej, kanske inte - det finns islamsk rättsskipning, också kallad SHARIA - och den svävar inte omkring tyngdlöst och utan utövare - den praktiseras frejdigt av söta, rara och fredliga små MUSLIMER världen över. Allahu akbar.I alla icke mohammadanska samhällen och länder där antalet muslimer börjar uppgå till omkring 10% kräver herrar och damer MUSLIMER införandet av sharialagstiftning. Tänk om det hade funnits en befolkningsgrupp som krävde införandet av nazistisk lagstiftning typ Nürnberglagar etc, vilket jävla liv det skulle ha blivit. Men SHARIA-entusiasterna har fri lejd och oreserverat stöd av landets alla idioter, både de nyttiga och de onyttiga.Nu förhåller det sig så, att Riksteatern och SIDA i entusiastiskt kultur-marxistiskt samarbete uppenbarligen har trampat litet i klaveret. I ett ambitiöst försök att visa på hur jävligt det är att vara kvinna eller bög eller överhuvudtaget människa i shia-islamska Iran, visar man på hur omöjligt det måste vara att försöka vara en anständig människa i vilket som helst mohammadanskt sammanhang som helst.Man har producerat en teaterpjäs, varav den ena delen gick av stapeln idag. Den måste ni lyssna på (28 min). Bättre illustration till vad sharialagstiftning innebär får man kanske leta efter. Det där med Iran kan ni glömma - jag tror inte ens farbror Hjärpe kan påvisa några avgörande skillnader mellan shia-islamsk och sunni-islamsk sharialagstiftning. Mohammads lilla gröna, Koranen, ligger till grund för båda.

Betänk inte minst vilken absolut uselhet som pjäsens rollfigurer företräder. När såg vi senast något sådant? Var det inte i videoklippen med den fortfarande levande och strax därpå mördade Gadaffi?

repris P1 sön kl 20.03; eller när som helst på webben:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=965&artikel=4735363

2011-10-22 @ 17:03:37
Postat av: Thoralf Alfsson

LNHörde också delar av teaterpjäsen! Den borde alla lyssna på för att "lära" sig lite om islam.

2011-10-22 @ 18:02:40
Postat av: carl

amerikanska och kanadensiska företag som ägs av investmentbanker smyger in verksamhet för att gräva upp sveriges rikedommar av ädelmetaller.http://na.se/nyheter/askersund/1.1403914-hollandare-startar-nytt-i-askersundi framtiden finns bara arbeten med dagbrott för att gräva upp volfram, uran med mera.

redan nu har myndigheten bergstaten beviljat provborrning på flertal platser i sverige.

kolla in alla de glesbygdsgårdar som jordbrukare tvingas sälja pga av den jordbrukspolitik som förs.

i försäljningsprospekten står det oftast att provborning beviljats för exploatering av ädelmetaller. och fastighetsägaren har inga juridiska möjligheter att ha råd att driva en rättsprocess för att stoppa.att förstöra parken i kalmar är en förstudie i hur svenska folket kommer reagera när hela sverige exploateras.

2011-10-23 @ 15:06:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0