GLÄDJEN KAN SNABBT FÖRBYTAS I HÖSTMÖRKER

Nu kan vi bygga ett nytt Libyen” sade Fredrik Reinfeldt.

Vi? Har statsministern tänkt flytta ner till Libyen? Inte mig emot!

Tänk om Fredrik Reinfeldt kunde se vilken utveckling som pågår i Sverige. Många i Kalmar har säkert fått ett uppvaknande de senaste månaderna när invandrargängen satt skräck i befolkningen i stadsdelen Berga. Alliansregeringen svar på utvecklingen i Sverige är uppenbarligen ökad invandring när det gäller flyktingar, anhöriginvandring från Somalia och inte minst ökad arbetskraftsinvandring. Man tar sig för pannan!

Hur länge kommer det dröja innan rebellerna i Libyen börjar rikta vapnen mot varandra? Det är bara en tidsfråga.

På söndag är det val i Tunisien och då kan den så kallade arabiska våren över en natt övergå i höstmörker.
Det tidigare förbjudna islamistiska partiet Ennahda förväntas bli det största partiet.

”Får inte vårt parti Ennahda åtminstone femtio procent av rösterna i valet på söndag, så beror det på valfusk och att resultatet har blivit manipulerat, sa islamisternas ledare Rached Ghannouchi i går på en presskonferens i Tunis och islamistledarens varningar spreds över radion.

– Vi kommer då att protestera på gatorna och tunisierna kommer att få ta konsekvenserna för att valet inte har gått rätt till, sa islamistledaren vidare.”

Sveriges Radio

Får Ennahda inte 50 procent av rösterna blir det med andra ord kravaller och islamisterna kanske försöker ta makten med våld i Tunisien. Jag tror inte islamisterna kommer finna sig i ett valresultat som inte går deras väg. Valet i Tunisien kommer utan tvekan bli en fingervisning om i vilken riktning utvecklingen kommer gå i de länder som avsatt sina diktatorer. Valet i Tunisien kan med andra ord vara startskottet för en mycket obehaglig utveckling som kommer påverka hela Europa.

Aropå tjafsandet om Carl Bildt
tycker jag det bara är pinsamt av rödvinsvänstern.

Igår kväll var jag på en förevisning över de fynd som gjorts vid de senaste arkeologiska utgrävningarna som pågår I Kalmar.
Vi var ett antal intresserade som lyssnade på Annika när hon berättade om fynden. Hon verkade inte helt imponerad av hur Kalmar kommun sköter sina unika fornlämningar.


Annika berättar om utgrävningarna.      Foto Thoralf Alfsson


Rustbäddar med pålar av tall och ekplankor från ca 1650-1660.


Resterna av en sko som hittats.             Foto Thoralf Alfsson


Kommentarer
Postat av: S.E.K.

Nu måste väl Sverige hjälpa dem som hållt Kadaffi om ryggen , dom är väl flyktingar nu ? Här har vi ju råd och plats !

2011-10-20 @ 23:17:38
Postat av: Pelle P

Det låter som om det vore klippt & skuret för Centern,nybyggarlandet Libyen.

2011-10-20 @ 23:37:16
Postat av: Gubben o Gumman

Fantastiskt att få se ett par Adidas "Long Bow" modell 1671.

2011-10-20 @ 23:54:06
Postat av: Robin Shadowes

Väldans vad dom har blivit fixerade vid nybyggande. Låt hela Sjuklövern åka ned och bygga i sitt anletes svett så slipper vi dom här. Sörjda och saknade av ingen.

2011-10-21 @ 03:34:27
Postat av: Stefan A

Reinfeldt visar nu sitt rätta blodtörstiga ansikte, ljublar när Khadaffi uppenbarligen(för alla utom media) misshandlats till döds..vart tog allas lika värde vägen? Undrar hur mycket skattepengar Sverige nu ska pumpa in i detta oljerika land utan att få en droppe olja, för det kommer andra att lägga beslag på,tänk om islamisterna tar över och kastar ut västerlänningarna och ger bort oljan till kineserna,ska man börja bomba igen då?

2011-10-21 @ 07:42:17
Postat av: Sven Dacke

Svenska media firar Muslimska Brödraskapets senaste triumf.Avrättningen av Gadaffi!"Skönt att de tog kål på honom"

Vem tror du yttrade dom orden? Kanske en "flykting" från Libyen, eller angränsande länder.Nej det är en Ölänning som varit Generalkunsul i Tripoli Libyen.

Det verkar som om primitivt hämd verkar smitta när man varit i dessa länder och upplevt deras så kallade "kultur".Jag försvarar inte Gadaffi och vad han gjort men men delar inte uppfattningen att en levande människa skall avrättas som en rabiessmittad hund.Var är mänskligheten på väg? Och hur stor del hade Sverige i Nato attacken.PS. Saudiarabien hälsar och tackar Rainfelt för gott jobb, mera pengar kommer till valkampampanjenPostat av: Info

SVERIGES RADIOSveriges radio… Förnekar sig inte. Vid sidan av alla glada Libyen-inslag idag passade Morgonekot i P1 på att bedriva ohöljd, schweizisk inrikespolitik.Schweiz går till val, fick vi veta, och bland vinnarna väntas befinna sig landets största parti, det FRÄMLINGSFIENTLIGA Schweizisk folkparti, som ljuger och lurar folk genom att tala om MASSINVANDRING (som partiet vill begränsa). Journalisten upprepade flera gånger ordet MASSINVANDRING med sin hånfullaste röst.Radions avsikt var tydlig: den ville på det bestämdaste varna schweizarna för att rösta på detta parti!SVT Rapport fördömer naturligtvis också Schweiz´ inrikespolitik:”MED ÖVER 57 PROCENT AV RÖSTERNA – – – SADE INVÅNARNA I SCHWEIZ NEJ TILL FLER BYGGEN AV MINARETERBara fyra av kantonerna sade nej till förslaget, som hade lagts fram av landets största parti, det HÖGERPOPULISTISKA Schweiziska folkpartiet.” (SVT 2009-09-29.)

2011-10-21 @ 08:08:55
Postat av: S.E.K.

Återigen ,hur ska Sverige agera nu med dem som hållit Kadaffi om ryggen ,dom måste ju rubriceras som krigsförbrytare nu , men dom får säkert komma hit och få ngt välbetalt jobb på SVT som programledare , eller så kanske dom kan bli författare .

2011-10-21 @ 09:21:40
Postat av: ´Tony Ingman

Bara Svenska naiva politiker som Reinfeldt tror

att det nu kommer att bli fridfullt i Libyen efter

diktatorns död. Det är nu som Islamisterna ser sin

Chans att förgifta landet med sin sjuka religion.

Sen om man lägger märke till deras beteende när

dom tömmer det ena magasinet efter det andra rätt upp i luften visar på att det folket är så fullt av hat, att en liten sak kan utlösa krig emot andra och varandra.

2011-10-21 @ 09:41:47
Postat av: Cavatus

Då har diktatorn fallit! Då kan Sverige börja att ta emot diktatorns medlöpare i egenskap av flyktingar som riskerar omild behandling.Med den utlänningslag vi har idag skulle Hitler ha kvalificerat sig för politisk asyl. Så nu väntar vi på alla dessa "stackare".Ska bli oerhört intressant hur journalisterna ska ta den här "byken". Sannolikt som vanligt när ämnena blir för delikata: med största möjliga tyssssstnad.

2011-10-21 @ 10:11:00
URL: http://aktualia.wordpress.com/julia-caesar
Postat av: Stefan K

SVT:s Bo Inge Andersson sade igår att risken för inre konflikter är stor då flera grupper som legat i fejd med varandra i flera år kan komma att slåss om makten.Ett ordentligt inbördeskrig kan komma att stå för dörren, för i sanningens namn. Har ni läst om något muslimskt land där demokrati och enighet råder?

2011-10-21 @ 13:43:32
URL: http://petterssons.bloggsida.se/
Postat av: Henrik

Efter den "arabiska våren" 2011 får vi hoppas att det blir en "Europeisk vår" 2012 då land efter land går ur EU.

2011-10-21 @ 16:47:39
Postat av: Lotta

Såg på nyheterna igår om skolelever som tar ledigt mitt under terminen för att åka på semester med sin familj. En rektor intervjuades som absolut inte ville ge skolbarnen ledigt. Jo, en grupp var så klart undantagen från denne rektors hårda regler. Invandrare som ville åka till hemlandet för att besöka vänner och släkt fick så klart ledigt när helst de ville. Jag anser att detta är djupt orättvist och ställer mig samtidigt frågan, hur kan de åka hem till ett land de flytt ifrån?

2011-10-21 @ 17:03:36
Postat av: Lotta

@Thoralf

Häftiga bilder från utgrävningen. Tänkte själv åka och kolla i veckan men får inte riktigt pejl på vart det är i stan?

2011-10-21 @ 17:06:43
Postat av: Anonym

LottaParkeringen vid Landstingshuset.

2011-10-21 @ 19:51:55
Postat av: Lotta

@Okänd

Tack för svaret. Ytterligare en parkeringsplats som försvinner. Finns snart knappt några parkeringsplatser kvar i Centrum. Hur tror de styrande att de då skall kunna locka folk att handla där? De tar ju död på all handel.

2011-10-22 @ 10:20:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0