BERGA CENTRUM BRINNER

UPPDATERAD!

Efter ett stort antal försök har man lyckats med en anlagd brand. Hela Berga centrum verkar nu brinna ner. Det är minst sagt tragiskt!

Frågan är om detta kan vara en väckarklocka för många människor eller om det ännu en gång är det svenska samhällets fel!

ÖstranBarometern

Det är också aktuellt att påminna om följande avslöjande artikel I Östran om gängen som härjar i Berga centrum.

"Det är inte de självutnämnda ledarna som står för bränderna. Mycket tyder på att de utförs av springpojkarna som vill visa sig duktiga inför de äldre."

Precis som flera i kommentarerna påpekar har Alexander Louhichi tagit dessa kriminella gäng i försvar och uttryckt en del märkliga saker.

"Ungdomarna i Berga håller igång värmen med bränder för att protestera mot de kalla i egoistiska vindar som inte vill acceptera att deras röst blir hörd."

Läs detta blogginlägg på Alexander Louhichis blogg, texten publicerades också i Östran igår på insändarsidan. Jag tror att Johan Persson är lika förbannad på Alexander Louhichis naiva syn på verkligheten. Något annat vore märkligt med tanke på vad Alexander Louhichi skriver.

"Att Johan Persson sjunker till den barnsliga nivån att han säger: ”Inga investeringar i Berga så länge det brinner”, visar mer den politik som sverigedemokraterna har kommit till vals på och styrker teorin kring hur det mångkulturella samhället behandlas av socialdemokratin."

Detta med anledning av kommunalrådet Johan Persson ställde krav på ett stopp av bränderna. Nu är Johan Persson heligt förbannad. Men Johan Persson detta är en av kostnaderna och följderna av det mångkulturella samhället som ni eftersträvar. Vi har sett det i så många andra svenska städer som Södertälje, Malmö och Backa i Göteborg. Vad blir nästa steg? Öka invandringen till Kalmar?

Radio Kalmar


Kommentarer
Postat av: Pelle P

Kanske ett uppslag för grannfejden,men det kanske inte sänds längre?

2011-10-13 @ 00:43:36
Postat av: Magnus S

Säkerligen är det svenskarnas fel. Vems fel skulle det annars va?

2011-10-13 @ 00:48:40
Postat av: Pelle P

Barometern hann stänga sin kommentarsfuntion snabbare än man hann säga tulipanaros. Det var för få människor som hyllade den anlagda branden kan tänka?

2011-10-13 @ 00:55:47
Postat av: OT

Minnena kommer så ofta till mig, nu är allt borta jag fattar det ej... Lyckliga gatan du finns inte mer: http://www.youtube.com/watch?v=YE0-KWo_dhsP.S. Tacka socialdemokraterna!

2011-10-13 @ 01:34:43
Postat av: anders

BRINN - BRINN - Brandingenjörsstuderande i Kalmar-Oskarshamn - BRINN är en intresseförening för brandingenjörsstuderande. Föreningen startas hösten 2011 och avser att inviga studierna med en ordentlig brasa...

http://hem.passagen.se/nyberget/Brinn/Slan%20Attack%20-%20Brinn%20Brinn.mp3

2011-10-13 @ 01:49:22
Postat av: Gubben o Gumman

Thor-alf om du har möjlighet så försök att få redovisat vilka åtgärder polisen gjort vid möte i polisstyrelsen.

Det finns inget som helst försvar för att detta har kunnat ske,när det gäller polisen.

4-6 poliser samt 2-4Securitasvakter.......

Visst det är spännande när det händer något i stan..Barometern har inte någon som helst anledning att stänga av sin kommentarsfunktion,vad är det man är så rädd för?

Man har ju reportage med bla två retarderade Pucko

Dessa medger anstiftan "hann inte skicka sms"

Lutten har fått sjunga ut.

Barometern är ändå inte på banan,så vad dom skriver är egalt.

Det är väl bättre att man tar bort kommentarsmöjligheten när man inte kan stava till demokrati.

Man kan bara hoppas att folk säger upp sina abonnemang,varför betala 20 spänn om dagen för att få sin stad nedbränd?

Barometern och sossarna jobbar ju stenhårt för att inrätta dessa BPO områden.

Nu har man nått vägs ände skall bli spännande att se vad man skall ta sej till nu.Nästa ställe som går upp i rök är Rifa.

När dom skyldiga är gripna så blir det snyftvalsen och saft och bulle hos någon batikhäxa.Ungdomspolisens chef Anna "Wirrvar " ville ju inte spänna musklerna fast man tycker ju att det skulle kunna vara lämpligt.

Vi som var på brandplatsen kan meddela att mordbrand är otäckt man får en känsla av terror.Samtidigt förstår man vilka sjuka människor Sverige öser in i parti och minut.

Frågan är bara vilka som är sjukast dom som låter detta ske eller dom som tänder på.Johan på Snippen lägger säkert till "plusmeny" på stormötet

Vi som sitter på läktaren väntar bara nu på att politiker och polis skall börja träta om vems ansvar detta är.Kalmar blev en otryggare stad inatt .

Tack för det Kalmarpolisen Socialdemokraterna Folkpartiet mfl.

Det var en berikande upplevelse att få se Rimsmeden brinna tack tack ni är så fina mot era medmänniskor

Ställ er gärna framför spegeln så får ni se en livs levande idiot politiskt verksam i Kalmar.Sedan skulle ju den som ställer en container närmare än 15 meter från byggnaderna ha en spark o arslet.

Hur jävla dum i huvudet får man bli.?

2011-10-13 @ 02:48:56
Postat av: Karlskronabloggen

Det skulle inte förvåna mig ett ögonblick om någon gammelmedia påstår att det är Sverigedemokraternas fel!Så var det ju innnan valet när man på fullt allvar i svensk TV ljög om att anledningen till att hälften av Malmös judar flytt från Malmå berodde på att "Sverigedemokraterna är så starka i Malmö".

2011-10-13 @ 03:35:45
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Sven Dacke

Detta är organiserad terror som sprider sig över hela landetJag har min uppfattning helt klar, vem och varför.Men när ska "Svensson" vakna.

2011-10-13 @ 05:35:55
Postat av: Sven Dacke

Artikel helt utan anknytning till senaste brandenÅterkalla hetsbidraget

Svenska Dagbladet 13 oktober 2011 kl 04:45Homosexualitet ska straffas med döden, en muslim får inte bli vän med kristna eller judar, i val bör muslimer rösta på andra muslimer, och judarna styr världsekonomin.Det är några av budskapen på webbsajten muslim.se, som drivs av Sveriges Imam Förbund.I somras avslöjade SvD:s ledarsida att detta extremistiska förbund år 2009 fått 416000 kronor av statliga Ungdomsstyrelsen för att ”motverka eller förebygga rasism och islamofobi” (SvD 13/7).Detta trots att Ungdomsstyrelsen inte får ge bidrag till ”verksamhet som strider mot demokratins idéer, det vill säga tanken om alla människors lika värde”.

Postat av: Putte

Berga byggdes upp från grunden i början av 1920-talet. Det var idoga ofta barnrika och mindre bemedlade personer som flyttade dit. Genom åren utvecklades Berga till ett blomstrande villasamhälle. Nu har mångkulturens djävlar satt sina klor i området och brännt ner bergabornas centrum. Alla som är för mångkultur var med och tände elden som blev slutet för Berga Centrum om inte personligen, så moraliskt. Polisen skulle kanske granska Escanders artiklar ocg beteende och kontrollera om de inte kan räknas som uppvigling.

2011-10-13 @ 06:07:58
Postat av: Helene

Nysvenskarna manifisterar sitt hat mot Sverige i allmänhet och oss svenskar i synnerhet.

Jodå, en "expert" med en byfånes intellekt har redan gått ut och förklarat att det är socioekonomiska faktorer som är skälet.

2011-10-13 @ 06:47:07
Postat av: Info

STOCKHOLMSNYTTHög politiker hoppar av! När kommer krigsrubrikerna i Sjupartiets tidningar?”LEDANDE SOCIALDEMOKRAT I SÖDERTÄLJE HOPPAR AV PARTIETEn av Socialdemokraternas ledande politiker i Södertälje, Thomas Johansson, har lämnat partiet. Han säger till Länstidningen i Södertälje att han inte känner sig säker på var han hör hemma politiskt längre.Hans senaste uppdrag var som ordförande i utbildningsnämnden, ett uppdrag han lämnade förra året. Han har också suttit i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i Södertälje.”P4 Stockholm 13/10.

2011-10-13 @ 06:53:09
Postat av: Sjöman

Utvecklingen i Kalmar är både farlig och tragisk.

Terrorn som troligen har sin grund i ett annat levnadssätt än det som alltid varit Sveriges bomärke har nu tagit över i Kalmar och steget är inte långt till direktangrepp mot centrala Kalmar. Förorterna är bara träningsområden på hemmaplan och förövarna har ganska fritt kunnat husera hur de vill.

Det finns en man i Kalmar som hela tiden försvarat "motivationen" dessa bränder, åtminstone indirekt, och det är Alexander Louhichi. Hans utgångspunkt i försvaret av mordbrännarna har varit - "får de inte vad de av vill av skattebetalarna vill brinner det" - Idag har denna man och hans passiva acceptans av terrordåd givit Kalmar ett ansiktet över flatheten och kanske också över naiviteten att tro att utpressning inte används i Berga med närområden. Tror man i dessa förortskretsar att man kan få ut något av skattebetalarna via mordbränder eller personterror kommer detta naturligtvis att utnyttjas. Alla i Kalmar bör följa Alexander Louhichis blogg. Här kan ni få en indikation på vad som rör sig i Kalmar och hur kommunalråd och annat är utsatta för hans påverkan. Det är en viktig uppmaning för Kalmars framtid - varen uppmärksamma innan det brinner i ert eget hus.

2011-10-13 @ 07:20:25
Postat av: Konservativ

Men hörrni, Thoralf och alla andra mer eller mindre SD-anstrukna: Om det är "multikulturens", "massinvandringens" eller "islams" fel...förstår ni inte att ni frikänner idioterna som gjort detta från ansvar? På samma sätt som om man säger "Det är för att de är fattiga..." "Guilt by association"-tänket borde väl SD om några veta vad det innebär? Eller sitter "vi och dom"-dillet så djupt?

2011-10-13 @ 07:27:30
Postat av: Sven Dacke

Även Muslimska skolor kan brinna.Men rent byggnadstekninsk verkar Sverige ha mycket att lära av Islam när det gäller byggnadsteknik.Vet inte om det finns statistik över frekvens av bränder, rent Muslimska och vanliga skolor, fritidslokaler och affärer, men det verkar ovanligare att dom brinner ner/uppDen Muslimska förskolan som brann i Växjö i Maj är nu uppbyggd, men problem har uppstått angående ersättning på grund av "attentatsrisken".Polisen har tydligen inte fått fram några spår vem som tände på.

Den nyuppbyggda Muslimska förskolan verkar ha betydligt bättre standard än den gamla , och nu startar bygget av en samlingslokal i väntan på den stora Mosken som skall finansieras med "bidrag" från utlandet.Läs mera i SmålandspostenMan kanske skulle kolla med samma utländska finansiärer om dom även kunde bygga en grillplats i Berga KalmarPostat av: Robin Shadowes

Blott och bart en sak kan vi vara säkra på nu. Det kommer frigöras nya friska miljarder i nya integrations-projekt.

2011-10-13 @ 09:34:07
Postat av: Anonym

ICA Rimsmeden öppnar klockan tio.

I övrigt är Berga centrum stängt till

följd av att det har brunnit ned.

Allahu Akbar.2011-10-13 @ 09:45:27
Postat av: Lars-Inge

@ PK-anstruken konservativ”förstår ni inte att ni frikänner idioterna som gjort detta från ansvar?”Så då frikänner du alla som, enligt olika massmedia och polisuttalande, menar att det är välkänt inom stora kretsar av invandrarpopulationen vilka som ligger bakom de senaste branddåden i Berga Centrum? Du bör nog tänka över din egen roll beträffande ”vi och dom” -dillet för att hålla dig till det som är fakta och inte försöka att ”blanda bort korten” genom ett försök till en urusel och misslyckad damage control retorik!

2011-10-13 @ 09:58:21
Postat av: AWSvensson

När ska 7 klövern lära sig att allt handlar om prioriteringar:Att inte ställa grupp mot grupp är en vanligt förekommande fras,vad är det Juholt gör när han ställer utförsäkrade cancersjuka mot skattebetalare som fått behålla några kronor mer av lönen. Människosyn, ja visst, vissa anser att välfärden ska tillägnas våra åldringar vissa dessa självutnämnda välfärdssnattare. Apropå människors lika värde ,vid tänkt fångutväxling Israel -Palestina ska en israelisk soldat utväxlas mot drygt tusen palestinier. Nej floskler satta under lupp är precis vad det synes,floskler eller som vi outbildade säger skitsnack.

2011-10-13 @ 10:03:48
Postat av: Konservativ

Lars-Inge: Jag frikänner ingen. Och jag väntar med att uttala mig tills dom har fallit, däremot förstår jag inte varför etnisk bakgrund ska vara en förmildrande eller försvårande omständighet. Svara på en enkel fråga: Är en individ ansvarig för sina gärningar?

2011-10-13 @ 10:06:25
Postat av: Ronny

DN artikel 2009: Notan för eldsvådor i landets skolor slutade i fjol på cirka en miljard kronor. Förra året brann det på 457 skolor i landet. Omkring hälften av bränderna var anlagda.Statistiken kommer från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Den visar att skolbränderna är färre än 2008 då 512 skolor eldhärjades. Också då var hälften anlagda.DN har granskat de sex största skolbränderna 2009 där hela eller stora delar av skolorna brunnit ned. Det är Killebäcksskolan i Lund, Lomboloskolan i Kiruna, Lekenskolan i Älvsbyn, Gardaskolan på Gotland, Hovsjöskolan i Södertälje och Torslandaskolan i Göteborg. De flesta av bränderna är anlagda av pojkar mellan 15 och 16 år och i Kiruna handlar det om ännu yngre pojkar som ”lekt med eld”. Straffen är i regel samhällstjänst, sluten ungdomsvård eller vård inom social-tjänsten. Skadestånden har i flera fall blivit höga, på hundratusentals kronor.2011-10-13 @ 10:06:59
Postat av: BjornER

Morgondagens Barometern "Det var inte meningen! Vi har träffat Kalle och Pelle, som eldade upp Berga Centrum natten till torsdagen. De säger att de inte ångrar sig för att de skulle bara grilla en bit fårkött, och containern verkade vara en bra plats att göra det i. Fotnot: Kalle och Pelle är fingerade namn.

2011-10-13 @ 10:13:52
Postat av: Skånepåg

Med anledning av den anlagda branden i Berga Centrum i natt, undrar jag om inte en viss bloggägare är synnerligen "byxis" då han tidigare lär ha skrivit på sin blogg:

"Ungdomarna i Berga håller igång värmen med bränder för att protestera mot de kalla i egoistiska vindar som inte vill acceptera att deras röst blir hörd."Kan inte detta uttalande rättsligt betraktas som en anstiftan och uppmuntran till fortsatta olagliga handlingar?När nu Berga Centrum drabbats av denna mordbrand, vad är nästa objekt som står i tur. Någon/några måste ju givetvis visa sig "duktigare" och få ännu högre "respekt" inom de egna leden.

2011-10-13 @ 10:15:24
Postat av: allemand

@Sjöman, ingen skall läsa AL:s blogg, låt den dö ut av sig själv genom att ingen läser den.

2011-10-13 @ 10:21:59
Postat av: AWSvensson

Som första blogg kan nu denna ge en förklaring till varför en nyutnämnd C ledare uppträder som hon gör.

Postat av: Lars-Inge

@ PK-anstruken konservativDu undviker fakta och försöker att dribbla bort korten med en nästan förutsägbar motfråga, eftersom du tydligen inte "har stake" att bemöta min kommentar.Är inte ett dugg förvånad med hänsyn till tonen och de provocerande ordvalen i din första kommentar!

2011-10-13 @ 10:24:58
Postat av: Konservativ

Lars-Inge: Vad var det som var så provocerande med att en individ ska dömas för sina handlingar och inte sin bakgrund?

2011-10-13 @ 10:32:23
Postat av: allemand

@Konservativ, hur vet du att det är EN individ, är du inblandad?Tycker att du kan ställa dig en enkel fråga, vilka har stått för merparten av nedbrända skolar och andra officiella byggnader i Sverige de senaste åren?

2011-10-13 @ 10:38:28
Postat av: Anonym

Lars-Inge(som uppenbarligen vaknat på fel sida):Gärningsmannen eller gärningsmännens antal vet varken du eller jag någonting om(inte jag iallafall..)Hur eller hur är vårt rättssystem uppbyggt på individuell basis, eller hur?Jag är inte kollektivist så jag dömer folk individuellt, oavsett bakgrund. Vad gäller bränder så står väl unga män för merparten av alla bränder. Måste jag bli feminist nu? Självklart inte.

2011-10-13 @ 10:46:47
Postat av: Anonym

Ber Lars-Inge om ursäkt: senaste inlägget var riktat till allemand

2011-10-13 @ 10:47:38
Postat av: Lars-Inge

@ PK-anstruken konservativDu fortsätter att "glida undan" genom att inte låtsas förstå väsentliga fakta i min första kommentar. Du börjar bli tjatig och tillför inget nytt utan agerar nu enbart som en trängd yrkespolitiker, som så fort det "bränner till" börjar med motfrågor i stället för att svara på det som framfördes i min första kommentar.

2011-10-13 @ 10:49:33
Postat av: Konservativ

Då klargör vi:

"Så då frikänner du alla som, enligt olika massmedia och polisuttalande, menar att det är välkänt inom stora kretsar av invandrarpopulationen vilka som ligger bakom de senaste branddåden i Berga Centrum?"

-Nej, har jag sagt, det gör jag inte, var ser du att jag har gjort det?"Du bör nog tänka över din egen roll beträffande ”vi och dom” -dillet för att hålla dig till det som är fakta och inte försöka att ”blanda bort korten” genom ett försök till en urusel och misslyckad damage control retorik!"

- Var har jag inte hållit mig till fakta? Allt jag säger är att gärningsmännens bakgrund som bevekelsgrund är både rättsvidrig och intellektuellt ohållbar..

2011-10-13 @ 10:56:21
Postat av: Henrik P.

Stort grattis till Thoralf på hans födelsedag!... och stort tack för din jätteinsats för det svenska folket.

2011-10-13 @ 10:57:41
Postat av: Konservativ

Eldar man olovandes ska man straffas. Skyddar man någon eller några som eldat ska man straffas. "Varför" är i sammanhanget ett enbart förmildrande ord, det förstärker bara offermentalitet. På båda sidor.

2011-10-13 @ 11:06:57
Postat av: AWSvensson

AWSvensson sällar sig till den stora folkmassan som framför sina hyllningar till jubilaren.Och som ett tecken på min uppskattning så slå jag upp dubbel ranson Gammel Dansk till kvällsmaten,till skillnad mot GoG som slår upp champagne i uppslagsboken.

Ps ,det är inte fler som behöver firas.DS

2011-10-13 @ 11:07:57
Postat av: Lars-Inge

@ PK-anstruken konservativDin senaste kommentar är inte ett klarläggande utan består enbart av en patroniserande utläggning för att i ett sista förtvivlat försök, med ännu mer "ordfekalier", att flytta fokus från det som är väsentligt i sammanhanget. D.v.s. det som har försiggått under lång tid inom Bergaområdet och den mentalitet och brist på samhällsansvar som finns inom den berörda gruppen.I din tidigare kommentar beträffande att jag "vaknat på fel sida" visar du verkligen vilken nivå du vill att debatten skall föras och din ”enögdhet” inför det som nu har skett. Hur mycket mer du än levererar är du enligt min mening ”sågad vid fotknölarna” och det hjälper inte hur mycket du än fortsättningsvis försöker att tillbakavisa detta!P.S. Grattis Thoralf!

2011-10-13 @ 11:21:39
Postat av: allemand

@Konservativ, nu har du svamlat in dig i ett hörn. Det är fult att generalisera att det är unga män, det är en speciell sorts unga män. Du kan inte försvara en sjuk sak med ändå sjukare argument.

2011-10-13 @ 11:25:29
Postat av: Lars-Inge

Lite historik i Barometern om bränderna i Berga, som eskalerade och ledde fram till nattens förödande storbrand.

Postat av: Kalle

Hur brukar det gå sedan med sådana här anlagda bränder??? I det invandrartäta Södertälje brann det för några år sedan.

Bränderna sprider sig som en löpeld över vårt avlånga land. Politikerna duckar med huvudet i sanden så de slipper se bränderna eller känna brandlukten.Länstidningen i Södertälje skriver:

""Nu läggs förundersökningen av matbutiksbränderna ner.

– Vi har utrett varenda detalj som går att utreda, bara en sak saknas: Gärningsmannen, säger Peter Rooth, utredningsledare på länskriminalen.

Det är två år, åtta månader och två veckor sedan fyra matbutiker antändes med brandbomber i Södertälje."" Skrev LT i Sädertälje.Kalmarbor, välkommna i gänget med anlagda butiksbränder. Gänget verkar bli större och större av någon anledning.

Postat av: zz

Socialdemokratiska partiet är sargat och handlingsförlamat på grund av Juholt-affären. Och det är en stor olycka för landet att det inte längre finns en oppositionsledare värt namnet.

Enda lösningen blir att Jimmie Åkessons tar på sig rollen under den tid Juholt befinner sig i indisposition.

Skulle tro att sossarna i Oskarshamn, där Juholt bor, och i Högsby, där han var lokalredaktör, inte heller ser någon annan lösning på den här krisen.

2011-10-13 @ 11:53:45
Postat av: Anonym

Lars-Inge: - Det väsentliga är att människor i Berga har utsatts för brandfara, inte gärningsmännens bakgrund. De är ansvariga inför sina gärningar, inget annat."..det hjälper inte hur mycket du än fortsättningsvis försöker att tillbakavisa detta!"- Jag förstår, när argumenten tar slut så tar förolämpningarna vid..du satte nivån själv när du vägrade svara på mina frågor och började ha åsikter om min stake(jag tycker inte om att andra män visar intresse för min stake men alla är vi olika..gå till www.rfsl.se så hittar du nog vad du söker)P.S. Grattis Thoralf!

Det enda jag hittills kan hålla med om i denna "debatt"

2011-10-13 @ 12:00:43
Postat av: Konservativ

Allemand: "@Konservativ, nu har du svamlat in dig i ett hörn. Det är fult att generalisera att det är unga män, det är en speciell sorts unga män. Du kan inte försvara en sjuk sak med ändå sjukare argument"

Jag har ingenstans försvarat någonting, tvärtom. Jag vet att du vill höra att det är unga män med utländsk bakgrund som står bakom allt men även om det är så, så betyder det INGENTING. Inget civiliserat rättssystem kan döma någon för något annat än hans/hennes gärningar..2011-10-13 @ 12:04:27
Postat av: Lars-Inge

Utmärkt inslag i P4 Kalmar.”Det är inte ungdomar i Berga som tänder på, det är ungdomar från Oxhagen, Norrliden och Smedby som vill visa oss sitt stöd, det säger två unga killar som själva bor i Berga till P4 Kalmar idag.Om det fortsätter så här tror jag det kommer sluta med att det blir stenkastning mot polisen.För rykten går, då kommer vi få veta vem det är som har anlagt till exempel den här branden igår. Men det är inget vi går ut med till media eller polisen. För vi har inte tänkt samarbeta med dem förrän de är villiga att samarbeta med oss.”P.S.

Att inte känna till vanliga svenska ordspråk och dra ner debatten på en vulgär nivå, visar enbart hur vissa personer avslöjar sin bristande intellektuella kapacitet. Både tragiskt och skrattretande!

Postat av: Stefan K

Det är väl några stackare som saknar fritidsgård, eller som känt sig förolämpade när polisen konfronterat dom.Hur som, så är det inte deras fel, utan vi svenskar som inte gett dem allt de vill ha i form av stora lägenheter, arbete, gratis tillgång till vårt välfärdssystem och som dessutom har det osmakliga i att placera en liten söt asiat på våra godispåsar.

2011-10-13 @ 12:30:33
URL: http://petterssons.bloggsida.se/
Postat av: allemand

@Konservativ, sluta tramsa dig. Du vet inte ett dugg av vad jag vill höra, hur skulle det vara med sanningen istället?Du försöker lägga ord i min mun, av vilken anledning då, jo du har inte ett skvatt att komma med utan du bara orerar fritt.Sluta innan du är fullständigt avklädd.

2011-10-13 @ 12:35:12
Postat av: Skånepåg

@ allemandDu skriver: "Sluta innan du är fullständigt avklädd."Hehehe! Nu kommer nog den Konservative att hänvisa dig till en porrsida. Tror inte att han förstår detta talesätt heller.

2011-10-13 @ 12:48:24
Postat av: Skånepåg

Extremvänstern mobiliserar i Malmö.Obehaglig läsning i PI och får innerligt hoppas att ingen kommer till skada. Hoppas dessutom att Sd filmar så mycket som det bara går, om det skulle urarta totalt. Kanske vi rent av får se en trevlig bild av en fink som flyger förbi?SDU har tidigare haft problem med underdimensionerad effekt på högtalarsystemet. Minns inte om det var jag eller någon annan som rekommenderade att man hyr in samma typ av anläggning som används i stora orienteringssammanhang och där högtalarna hissas upp i en mast på fordonet. Man kan dra på en effekt som är tillräcklig för att överrösta allt som en skränande "fårskock" åstadkommer.

Postat av: AWsvensson

Rosenbad evakueras pga att ett paket har kommit fram,det kan inte vara Jimmies spadar som anlänt.

2011-10-13 @ 14:29:10
Postat av: Skånepåg

@ AWSvenssonHur går din nya Tato Nano?

Postat av: jägarn

Nu har det importerade slöddret fått sin grill. Jag hoppas att kommunen inte sanerar Berga eller bygger upp ett nytt. Låt slöddret leva i den miljö de har förorsakat.

2011-10-13 @ 15:12:44
Postat av: AWSvensson

Skånepåg,jo tack men det var ett helsike att montera in den som startmotor.Men jag kan avslöja för dig vad det var för bil,avslöja inte för GOG ,han kan gissa vidare. A4

2011-10-13 @ 15:20:53
Postat av: Svensson

Låt dom leva i askan, tills dom visar respekt.

2011-10-13 @ 16:05:57
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Anonym

Tycker Alexander Louhichi att det inte finns något annat skattepengarna ska gå till än dessa destruktiva, förbannade kräk? Ska samhället behöva muta asen för att de ska ge fan i att bränna ned allmän egendom?

2011-10-13 @ 16:46:19
Postat av: PK

Stackars ungdomar i utanförskap! Dom är bara missförstoda av samhället och har inget att göra på fritiden! Vi måste bygga fler fritidsgårdar!Är man lite realistisk inser man att det är dags att börja frånta medborgarskap och deportera hela familjer. Sverige har blivit en samlingsplats för hela världens mest defekta och psyksjuka gener, huset Habsburgs gener framstår som perfekta i jämförelse mot vad vi tar emot från Mellanöstern.

2011-10-13 @ 17:43:58
Postat av: Fredrik

Nu är skiten mitt framför dörren!

Så vad skall ni nu göra styrande politiker?

Som sedvanligt sopa det under mattan

eller ta tag i problematiken?Och ni undrar på fullaste allvar varför medborgaren mer och mer lutar åt att rösta SD?2011-10-13 @ 18:14:36
Postat av: en anonym till som har läst Östran

Svenskarna och deras hövdingarhttp://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2151/1942925_520_292.jpg

bildtext:

Kvinnan föder gränsle över en grav. Vi har tid att

åldras. Luften är full av våra rop. Vi skall försé oss. Men vanan är en stor tillintetgörare. Åt mig någon som kan se, för mig också någon som kan tala! Sover jag? Jag vet ingenting, låt mig sova vidare. Låt mig dö! Jag kan inte fortsätta så här. Vad har jag sagt? Halva partilinjen? Vadå? Finns det ingen bättre?

2011-10-13 @ 18:30:34
Postat av: Rob Halford

"Nu får vi hoppas att skadorna inte blir för stora och att oskyldiga inte får skulden i området.

"

Postat av: Lotta

@ jägarn

Det värsta är att det drabbar oss vanliga hederligare skattebetalare också om det inte byggs upp igen.

2011-10-13 @ 18:47:10
Postat av: mudder

...och precis när artikelkommentarer börjar flöda så uppstår ett tekniskt problem! Jag tror att problemet är att de inte hinner censurera alla kommentarer snabbt nog. Mörkläggningen är total.

2011-10-13 @ 19:10:41
Postat av: Sven Dacke

Barometern i Kalmars nu mera ytterst Politiskt Korrekta ledarskribent AT har sett en partiledardebatt, tydligen inte samma som jag såg där Jimmie Åkeson gav en råsopp till massinvandring, något som AT på Barometern helt missade.Debatten finns på SVT Play Alice! Se den en gång till."Riksdagens partiledardebatter brukar vara lagom intetsägande. Gårdagens var på flera punkter ett överraskande undantag. Flera av partiledarna var ovanligt engagerade, särskilt Reinfeldt visade en entusiasm som inte synts till på länge. Debatten dominerades av frågor rörande ekonomin, sysselsättningen och välfärden, arbetslinjen kontra bidragslinjen, miljön och skolan. Med andra ord en ganska typiskt svensk riksdagsdebatt i början av ett nytt riksdagsår.Läs hela ledarartikeln på länken.

Och så undrar tidningsutgivarna varför "folket" läser bloggar istället för att köpa dyra tidningarPostat av: Gubben o Gumman

JP:s Bad o Brandnytt : Brand ute container Berga centrum 15.18......

Nåja det finns ju lite kvar att bränna ned.

Om denna brand är anlagd idag så bör polismästaren avgå

2011-10-13 @ 19:42:24
Postat av: Anonym

Inlägg på Flashback:"Idag, 16:47 #67

Saizad

MedlemReg: Nov 2010

Inlägg: 11 Såhär ligger det till för alla som inte vet, gängen i berga får inte sin multiplan och har hållt på med småbränder sedan sommarlovet, nu skulle dom tända på en container men det spred sig och tog eld på apoteket, där det finns massa medicin, då började det bli fart på hela skitenDet finns bara 3-4 affärer kvar där nu och det tog hela natten att släcka branden, det var inte meningen att Berga skulle brinna ner, ingen i det gänget har balls o göra det o det vet jag.Polisen vet redan sen tidigare anlända bränder vilka det är men det finns inga bevis att ta fast dom, gärningsmännen är 15-22år.Ha det!- Saizad"

2011-10-13 @ 20:07:07
Postat av: Tommy

Jag tycker dem skyldiga ska utvisas ur landet!

2011-10-13 @ 20:23:17
Postat av: Robin Shadowes

@Tommy. Hear, hear!!

2011-10-13 @ 20:57:59
Postat av: Lotta

Hörde en intervju med ett vittne som sett 2 personer som betedde sig "konstigt" vid Berga Centrum igår kväll. Enligt vittnet var den ene i 22-årsåldern och den andra runt 24 år. Om man är runt 22 - 24 år och bränner ner ett halvt köpcenter bara för att man inte får en multiplan måste man ha något allvarligt fel i huvudet. Det kan knappast heller kallas pojkstreck.

2011-10-13 @ 21:02:16
Postat av: Robin Shadowes

Så nu är det bara ett par dagar kvar tills hela downtown Malmö kommer slås sönder för miljard-belopp. I sedvanlig ordning kommer dialog-aina att bara stå och titta på förödelsen och upploppen. Gud nåde den av dem som råkar slinka ur sig ett apa-jävel under dagens lopp. Honom/henne väntar sedan en tagelskjorta och Canossa-vandring. Och avsked på grått papper givetvis. Hur skulle det annars se ut om lagens korta arm krängker våra fina nybyggare och anti-fascister?

2011-10-13 @ 21:04:15
Postat av: adjfadfjakj

"Postat av: KonservativLars-Inge: Jag frikänner ingen. Och jag väntar med att uttala mig tills dom har fallit, däremot förstår jag inte varför etnisk bakgrund ska vara en förmildrande eller försvårande omständighet. Svara på en enkel fråga: Är en individ ansvarig för sina gärningar?"Det där är ett argument, som i förstone verkar bestickande, men inte håller för verklighetens test. Det handlar om enkel riskvärdering och -hantering. Är risken för skit väsentligt högre om man tar in folk från vissa länder så låter man bli. Svårare än så är det inte - för oss som lever i verkligheten, oavsett hudfärg och födelseland.

2011-10-13 @ 21:08:58
Postat av: Skånepåg

Strax efter 18:00 var det enligt rykte 3 brandbilar under utryckning. Någon som vet mer?@ adjfadfjakj

Helt korrekt och ett enkelt orsak och verkan resonomang enligt min mening.

2011-10-13 @ 21:15:59
Postat av: Göran

@ Lotta

Östran har tydligen haft "problem" med sina kommentatorsfält, vissa fält är nu igång igen.

Din kommentar fanns med som en frisk fläkt bland godhetsapostlarnas eviga malande.

Östrans "webbproblem" tror jag mer ligger i Robin Shadowes analyser runt "Interaktiv säkerhet i Varberg". Östran kanske "glömde" att betala senaste fakturan.

2011-10-13 @ 21:22:30
Postat av: Pelle P

Och Barometern fortsätter att radera i kommentarsfälten. Skrämmande. Är herr Redaktören med på stasi-listan kanske?

2011-10-13 @ 21:44:15
Postat av: Dumle

Konservativ@

Du gör dig till åtlöje genom dina inlägg. Du verkar ha svårt att se skogen för alla träd, dvs du lyfter fram enskilda händelser för att slippa se generella orsakssamband. Att ha en så bristfällig analysförmåga kanske är orsaken till du fortfarnade ser SD som motståndare iställer för allierade. Alltför många av Sveriges förorter är i princip laglösa idag och brandkår och ambulanspersonal utsätts för stenkastning vid insatser i dessa områden. Din förklaring?

I Oslo har polisen granskat överfallsvåldtäkterna under tre år och kommit fram till att samtliga gärningsmän är av icke-europeisk härkomst (läs muslimsk). Din förklaring?

För att komma till rätta med de enorma problem som massinvandringen skapat måste man också se orsaker bakom en enskild individ. I de aktuella rättegångarna är det naturligtvis alltid individer som är ansvariga. Men det förebyggande arbetet sker genom politiska beslut. Det förstår nog de flesta.

2011-10-13 @ 22:07:34
Postat av: Göran

Ponera följande:

Två av tio är ett regelrätt hot.

Fem av tio tycker att ovan två är coola.

Sju av tio tycker att de fem som tycker att de två första är coola är häftiga.

En av tio bestämmer vad de andra skall göra.

Hur många hot importeras varje år?Sverige brinner och blöder.

Statsmakten måste tycka att det är bra.

Regnfält somnar gott varje kväll och mardrömmarna om de påskrivna dokumenten uteblir.Kommer vi någonsin att vakna?

2011-10-13 @ 22:07:53
Postat av: Lotta

@Göran

Tack för påpekandet. Ja man slutar aldrig ons över dessa naiva dumskallar kallat godhetsapostlar. Jag kommer ihåg ett inslag från Åseda, Småland när de skulle få dit ett helt gäng "flyktingar". Man intervjuade en affärsidkare/affärsanställd som strålande glad sa att det skulle bli jättebra och kul med de nya "invånarna". Det gick ingen lång tid innan affärsidkarnas positiva inställning förbyttes i förtvivlan när de nya efterlängtade invånarna visade sig stjäla som korpar i affärerna. Har svårt att tro att alla de som denna gång är så positiva själva är Ölänningar.

2011-10-13 @ 22:10:27
Postat av: Lotta

Slutar aldrig förvånas skall det vara och inget annat.

2011-10-13 @ 22:14:17
Postat av: Gubben o Gumman

Skånepåg : Står utlarmat som övrig räddning på SOS

Berga centrum (larmkartan Barometern)

2011-10-13 @ 22:35:25
Postat av: Göran

@ Lotta

Tack själv.Bergabränderna har nått PK-iterna på TV4-nyheterna.

Som vanligt ytterst tillrättalagt.

Med tanke på att "repotaget" pumpas ut riks så kan alla PK-vänner vara lugna, ingen utanför Kalmar begriper någonting utan fortsätter sova.

GoG, JP var fin, dock utan badmössa, istället sedvanlig foliehatt.

2011-10-13 @ 22:39:02
Postat av: Pelle P

Gubben o Gumman.Intressant,så här står det.Brand ute

Larmtyp: container

Datum: 2011-10-13 15:18:05

Adress: Berga Centrum

Kommun: Kalmarhttp://www.barometern.se/nyheter/sosalarm/Något övrigt om det i tidningen?

2011-10-13 @ 22:42:23
Postat av: Dumle

Försvann mitt inlägg Thoralf?

2011-10-13 @ 22:48:59
Postat av: Anonym

Ursäkta mitt hjärnsläpp. Både min dator och jag är sega idag. Klockan är över 21.oo - borde gå och lägga mig....

2011-10-13 @ 22:51:08
Postat av: Gubben o Gumman

Pelle P : Finns inget skrivet om dom tre larmen på larmkartan i någon tidning, övrig räddning kan kanske vara uppblossande bränder?

Containern 15.18 ?

Journalisterna är kanske komplediga efter natten som gick,vi får väl se var det skall brinna inatt.

Johan på Snippens kommande allmänna möte kanske vore något för SD tv?

Ett par tre rediga brasor så börjar det bli jobbigt för gänget som skall få stopp på detta.

2011-10-13 @ 23:24:29
Postat av: Skånepåg

Senast larmen med utryckning till Berga Centrum. Vad pågår, försöker man elda upp resten?111013 kl 21:51: Övrigt räddning Kalmar

111013 kl 20:24: Övrigt räddning Kalmar

111013 kl 15:18: Brand ute Kalmar

2011-10-13 @ 23:25:14
URL: http://www.barometern.se/nyheter/sosalarm/
Postat av: Skånepåg

Både Ljugholt och Louhichi är nu förbrukade. Båda fortsätter likt envisna sosseåsnor att klamra sig fast in i det sista, för att inte förlora de luckrativa bitarna för sin fortsatta vällevnad. Malik kunde inte ur vår synpunkt valt en bättre adept och Louichini inte en bättre mentor. Somnar med ett leende på läpparna!

2011-10-13 @ 23:50:52
Postat av: Skånepåg

Observera för att undvika missförstånd. Jag börjar bli "pömsig".

Jag avser givetvis enbart de båda personernas taffliga agerande i största allmänhet och inget annat i det här sammanhanget.

2011-10-14 @ 00:09:17
Postat av: Robin Shadowes

Har sett både Snaphanen och Vlad Tepes posta om Berga-branden. Så även om våra fulmedier vägra skriva om det så väcker det en del uppmärksamhet utomlands. Hursom helst så blir det pinsamt för Sjuklövern(nn).

2011-10-14 @ 02:22:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0