BAROMETERNS HYCKLERI GÖR MIG URFÖRBANNAD

I veckan läste jag en debattartikel i Aftonbladet om journalisthatet som tog upp delar av orsakerna till varför förtroendet för journalister är så lågt. Jag kan räkna upp hundratals exempel på saker som gör att jag inte litar och har något förtroende för 99 procent av journalistkåren. Det som i veckan kallades för #SDGATE är bara ett exempel på hur snett det kan gå med alla dessa journalister som vill vara med i rampljuset.

Vi hör många gånger dessa pk-journalister hänvisa till de pressetiska reglerna när det inte anger namnen på dömda brottslingar då det kan vara integritetskränkande. Att ange t.ex. utländsk bakgrund är inte relevant och så vidare.

Men dessa regler gäller uppenbart inte i vissa fall för dessa pk-journalister och det gör mig urförbannad! Precis som Zlatan uttryckte det skulle jag ”vilja pissa på dem”.

Här kommer två exempel från Barometern.

Sedan har vi då detta exempel.När det gäller en Sverigedemokrat då är det ingen "politiker" längre utan då skall inte bara partiet pekas ut utan han/hon skall även namnges. Vilket jäkla hyckleri.

Följer detta Barometerns egna riktlinjer? Har Barometern speciella pressetiska regler när det gäller Sverigedemokraterna? Om man granskar tidningen under en tidsperiod så är det uppenbart att chefredaktören Gunilla Sax upprättat ett speciellt regelverk när det gäller Sverigedemokraterna eller har journalister fria händer när det gäller SD?

Sedan undrar dessa journalister varför journalisthatet är så stort och varför de har så lågt förtroende.

Det är inte så underligt att jag är så kritisk mot Barometern i min blogg!


Kommentarer
Postat av: Sandra

Ja vi kan väl helt enkelt säga att egna regler verkar gälla för SD. Jag antar att barometern är en lokal tidning för det är inget jag brukar läsa.

2011-10-30 @ 12:32:50
Postat av: allemand

Återigen gnäll inte, gör något åt det istället.

2011-10-30 @ 12:38:24
Postat av: Systemfel

Politiker dömd för narkotikabrottEn politiker från Mariestad dömdes under förmiddagen för narkotikabrott efter att han haft narkotika hemma. Han dömdes till skyddstillsyn och samhällstjänst.Eftersom ingen partitillhörighet står eller namn kan man räkna med att det är en 7-klöverpolitiker det handlar om.

Postat av: Kalle

Ekots senaste opinionsmätning av Novus.""Socialdemokraterna backar och avståndet ökar till Moderaterna i den sammanställning av opinionsmätningar, från fem olika opinionsinstitut, som Novus har gjort för Ekot."" Skrev EkotSD hamnar och skvalpar runt 5,4 procent som vanligt. En uppgång med 0,2 procentenheter.Bättre kan vi inom SD om vi vill.

Postat av: Hulda

Landets journalister är f-b på SD och deras sypatisörers bloggar.

Journalisterna har tappat sitt monopol på vad som är rätt eller fel.

Nu kan de inte förvanska fakta så det passar "den nya samhälsordningen". Skyddande av en brottslingars nationalitet och bild är omöjligt nuförtiden, när nätet finns.

2011-10-30 @ 13:00:56
Postat av: Kalle

Kyrkomötet 2011 avslutades i fredags. Kyrkomötet är landets högsta organ i kyrkan där även SD sitter med med sju mandat. Är det någon som sett en SD kommentar eller rapport från kyrkomötet 2011???(Kanske kommer på ...måndag.)2011-10-30 @ 13:06:36
Postat av: jägarn

I Sverige har vi inte fler journalister än att de kan räknas på ena handes fem figrar. Numera anväder jag alltid epitetet "mediaanställda" när jag skriver om dessa knähundar.

2011-10-30 @ 13:45:40
Postat av: Magentan

Mycket bra Thoralf!Du illustrerar här ett klockrent exempel på svenska mediers fula sätt att särbehandla SD. Det är just sådana exempel som ska sparas och skickas upp framför ögonen på alla storlögnare som påstår att SD behandlas "precis likadant som alla andra partier".Emellertid är detta definitivt inte speciellt utmärkande för Barometern, utan ett typexempel på samtliga svenska massmediers metoder mot SD. Denna anti-SD-hjärntvätt på svenska folket bedrivs numera i stort sett dagligen av massmedia, inte minst via radio och TV.

2011-10-30 @ 13:52:42
Postat av: Gubben o Gumman

Frågan är rätt "intressant",att peka ut Sverigedemokrater är ju inte speciellt reko.

Där kan man förstå Thor-alfs ilska det är inte rent spel.

Så "Erik Honecker gänget" på Barometern,kan vi glömma i den demokratiska journalistiken.En oskriven regel i dom svenska folkhemmen är att politiker inte har affärer med kronofogden.

Så är det bara, oavsett hur det hela uppkommit.

Därför är det mycket olämpligt att representera Sverigedemokraterna,allrahelst med tanke på hur kommunisterna på bla Barometerns redaktion utnyttjar detta.

Hamna hos kronofogden är inget som sker över en natt

Det är ett beteeende problem.

Betalar du din skuld direkt så mörkar fogden i Visby din betalningsanmärkning.(En gång ingen gång...)

Snyftvalsen funkar dåligt i dessa sammanhang.

Således har det gått flera tåg innan bla Barometern får tag på uppgifterna.Pinpointa journalisterna i dessa fall kommer man ingen vart med,däremot behandlingen av Petzäll och hans konto var vidrigt.10000kr frågan blir såldes vem har gjort mest fel den som hamnar hos fogden eller journalisten som förmedlar det hela givetvis i eget syfte samt vinklat.Vad Svenne Banan svarar är nog glasklart.

2011-10-30 @ 14:12:08
Postat av: Svensson

Har du också undrat varför Moderaterna hela tiden vill kalla sig för dom nya Moderaterna, läs om sanningen här http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/2011/10/30/moderaterna-vill-bli-nya-moderaterna-hela-tiden/

2011-10-30 @ 14:29:08
Postat av: Robert

Detta är ytterligare ett exempel som journalister och kommentatorer skulle avfärda med; "Sverigedemokraterna försöker få en martyrstämpel, att dom på något sätt behandlas olika, dom gillar sånt här i själva verket."

2011-10-30 @ 14:29:15
Postat av: Gubben o Gumman

OT : Illegalt vistandes i landet genererar kriminalitet ,som vi inte vill ha i landet.Vem säger detta ?

1 Fridolf Fridolin

2 Mohammad Clownfeldt

3 Polismästaren i Norge i samband med våldtäktsepedeminKälla VG

2011-10-30 @ 14:35:14
Postat av: carl

svenska folket är ju så indoktrinerade och sovande¤

så de bryr sig inte/förstår inte att media bedriver en indoktrineringsagenda.knapp medelsvensson skulle förstå hyckleriet i ovanstående tydliga exempel.det enda som SD kan göra är att använda partistödet till att starta upp SD kuriren. som får bli en rikstäckande veckotidning.tidningen Nationell idag är ett bra exempel på hur en ny partitidning skall lyckas nå ut till folket. visserligen är den uppkommen ur Nationaldemokraterna och de verkar inte kritisera islam så den är inte så frispråkig som man skulle vilja en tidning borde vara.¤(statsministerns reinfeldt har ju byggt hela sin politiska agenda på det sovande folket, som han skrivit in sin egna kampf-skrift "det sovande folket" en skrift som är en modern kopia av Tyske 30-tals politikern adolf H)

dessutom har reinfeld med schillingman och borg gjort en tyst statskupp, verktyget för detta var att få tidningar och tv att indoktrinera väljarna.det är skrämmande att Svenska folket inte bryr sig eller vågar säga NEJ, när de ser att samhället håller på att raseras och deras egna framtid inte finns med på politikerna agenda.

2011-10-30 @ 15:05:07
Postat av: Birger-Zorro

Det vore ju minst sagt renhårigt att kolla upp samtliga politikers garderob; Ljugholts vet vi ju redan om, men det finns ju fler att granska. Vore intressant att se resultatet!Men då kanske inte Sd skulle hamna i så dålig dager, eller vad tror ni?

2011-10-30 @ 15:28:30
Postat av: Stefan K

Om inte gammelmedia vill göra det, så gör väl vi det. Går det att hitta namnen på de ansvariga i de två första fallen? Det är många bloggare som med glädje skulle visa upp namn och bild på de två.

2011-10-30 @ 16:15:25
URL: http://petterssons.bloggsida.se/
Postat av: Heléne

Sveriges klonade journalistkår tillämpar presset(n)iska regler. I ärlighetens namn förstår jag inte varför de så helhjärtat och till varje pris skyddar våldtäktsmän, rånare, mördare och andra förbannade kräk!? Varför ska de skyddas endast pga av deras etniska tillhörighet? Jag tror att jag själv kan svara på min egen fråga: att börja skriva sanningen skulle innebära att avslöja svensk massinvandrings konsekvenser och mångkulturens totala misslyckande.

2011-10-30 @ 16:34:54
Postat av: Skånepåg

Socialdemokraterna har tydligen stora problem med att rekrytera "lämpligt folk". Skall bli intressant att följa händelseutveckling i partiet under det kommande året.Postat av: Sven Dacke

Är det någon som sett någon uppföljning i PK pressen om Sverigedemokraternas Ungdomförbund skolsatsning.Visst, jag glömde att SD är bara ett enfrågeparti!

Annars kunde det vara risk att dom "snor" Sossarnas gamla avdankade politik som dom själva inte längre står för

Postat av: Gubben o Gumman

Skånepåg : Mona "grävde" graven ,Håkan "(s)änkte kistan.

2011-10-30 @ 18:18:04
Postat av: Stefan K

Apropå media. Julia Caesars nya krönika är en underbar avklädning av vår kära gammelmedia...

http://snaphanen.dk/2011/10/29/sondagskronika-vart-behov-av-gannor/

2011-10-30 @ 18:42:09
URL: http://petterssons.bloggsida.se/
Postat av: Gubben o Gumman

OT : I Oslo demonstrerar kvinnor mot överfallsvåldtäkter , 5 nya anmälda inatt bla en i en svarttaxi.

Då rapporterar Erisch Högström Expresssen om det brutala mordet i Oslo.Källa VG

2011-10-30 @ 18:45:12
Postat av: Inge Sandén

G&G.

I Det nya Sverige tänder man ljus och lägger ut blommor och går in i kyrkorna och ser ut som om dom blivit mycket religiösa och väntar på nästa gång,man får tända ljus och kramas och se god ut.

Dödandet och våldtäkterna fortsätter som vanligt nästa lördag i det mångkullturella Sverige.

2011-10-30 @ 19:13:44
Postat av: Gute

Jag ser att du tampas med den där skitblaskan Barometern igen, är det många som läser den överhuvudtaget? Jag har då aldrig hört talas om den innan jag hittade din blogg för lite över ett år sedan!

Det är väl som vanligt att socialistpack sitter och propagerar och skattebetalarna avlönar dem lyckligt ovetandes.

Men tack vare engagemang och bloggar som din så genomskådar folk det idag!!

2011-10-30 @ 19:31:52
Postat av: J B Doe

Off topic:

Ikväll sänds ett program i SVT1 som heter "Allt för Sverige". Enligt TV Guiden ska man "tävla i svenskhet". Anders Lundin ska bl a lotsa några amerikaner genom svensk historia och hjälpa dem förstå seder och bruk.

Hur är detta möjligt? Vi får ju dagligen höra att det inte finns något som heter svenskhet. Detta program borde anmälas!

2011-10-30 @ 19:35:03
Postat av: Stefan A

Det är små giftpilar hela tiden från fulmedia,hur ofta får SD,are vara med i TV annat än att ställas inför rätta, nästan aldrig, var väl aktuellt som kvällen innan SD skulle presentera sin utredning om invandringens kostnader, ägnade nästan halva programtiden till att smutskasta SD, och det var ingen tillfällighet, utan noga planerad....

2011-10-30 @ 20:00:26
Postat av: Gubben o Gumman

Inge Sanden: Ett folk som inte värnar sina kvinnor barn och gamla samt låter sej plundras via skattsedeln har sannolikt mycket kort väg till koncentrationslägerna.

Svensk militär får skjuta på civilbefolkningen

Då är bara frågan vem som kontrollerar svensk militär,inget annat.

Man förfasade sej över folkmordet i Rwanda eller Jugoslavien,nästa kan äga rum i Sverige

I BPO områdena är man beväpnad till tänderna.Både mediakapitalister och journalistkommunister har fått svenska folket ditt dom vill.

Dvs till en lallalande grå bingolottospelande massa.England är lika illa ute med den skillnaden att man har ett fungerande rättssystem.

38-40 års fängelse fick dom 3 Somalier som mördade en obeväpnad kvinnlig polis i Manchester.

En av dom skyldiga greps för övrigt i samband med med en gruppvåldtäkt.

I programmet näms att Somalia är världens mest laglösa land, nehä det hade vi ingen aning om.

Källa TV4 Fakta

Vad fick Elin Krantz mördare tex.I Sverige har Boljevikerna brännt upp hårdhanskarna sedan länge,två lagböcker en för slavarna och en för bidragssnablarna så dom kan härja fritt.

Skulle dess torska så gäller samhällstjänst fotboja eller saft och bullar.På systemet skall man minsann visa leg men inte vid svenska gränsen.

Där kravlar den ena psykopaten efter den andra in.Sverige är ett mycket mycket mycket sjukt land.

2011-10-30 @ 20:46:24
Postat av: Bo Karlsson, SD Västervik

Till Kalle: De flesta av oss som är aktiva i SD jobbar så hårt vi kan för att åstadkomma resultat. Men det behövs framför allt fler aktiva som är beredda att vara med och hugga i och synas utåt. Vilken SD-avdelning är du själv aktiv i, Kalle? Har du konkreta idéer på hur man kan få flera aktiva, eller exempel på detta, så hör mer än gärna av dig!

2011-10-30 @ 21:52:40
Postat av: Bo Karlsson, SD Västervik

Till Kalle: De flesta av oss som är aktiva i SD jobbar så hårt vi kan för att åstadkomma resultat. Men det behövs framför allt fler aktiva som är beredda att vara med och hugga i och synas utåt. Vilken SD-avdelning är du själv aktiv i, Kalle? Har du konkreta idéer på hur man kan få flera aktiva, eller exempel på detta, så hör mer än gärna av dig!

2011-10-30 @ 21:53:28
Postat av: Kalle

Bo Karlsson, SD VästervikMan kan ju redovisa vad man gör eller har gjort på kyrkomötet för andra SD medlemmar så kanske fler blir intresserade av att arbeta aktivt. Visa lite intresse för SD medlemmarna från ovan(!).

2011-10-30 @ 22:26:35
Postat av: Stellan

Instämmer med Thoralf, har själv sett alltför många ggr hur media och politiker Särskiljer SD med andra partier.

2011-10-30 @ 22:58:33
Postat av: Magnus

Bojkotta Barometern. Har själv sagt upp prenumerationen då det gör mig heligt förbannad när man ser såna här vinklingar. Det är ren och skär mobbing mot ett folkvalt parti. Har dessutom avsagt mig TV-licensen då samma agenda förs hos de sk public sevice kanalerna. Lite snack och mycket verkstad då kanske vi kan göra dessa journalister arbetslösa.

2011-10-31 @ 06:40:41
Postat av: Gute

Nätundersökning Hela Gotland - http://www.helagotland.se/omrostning/Default.aspx?PollId=7198295

2011-10-31 @ 07:00:42
Postat av: J B Doe

MagnusAtt bojkotta tidningar, t ex Barometern, kan nog fungera. Men att säga upp TV-licensen fungerar inte. Så snart våra politiker blir varse att väldigt många slutar betala tvångsavgiften, så kommer de att besluta att denna i stället ska tas ut via skattsedeln. Tyvärr.

2011-10-31 @ 10:39:15
Postat av: Bo Karlsson, SD Västervik

Till Kalle!Tack för det! Jag utgår från att våra kyrkopolitiker gör vad de kan och hinner i arbetet för att både driva och föra ut vår politik. Kyrkomötet är nyss avslutat och om du använder nedanstående länk (under Svenska kyrkans webbplats) hittar du våra senaste motioner vid kyrkomötet (finns även direktlänk till alla motionerna som PDF längst ned på den sidan).http://www.svenskakyrkan.se/default.aspx?id=802125Kontakta gärna själv Margareta Sandstedt eller någon annan av våra kyrkopolitiker och framför dina synpunkter!

Det jag försöker säga med detta är att de flesta med förtoendeuppdrag i SD redan går på knäna. Jag kan ge dig ett exempel från de tre kommuner jag själv har huvudansvaret för: Under de senaste två-tre åren har jag själv ringt runt till samtliga medlemmar och sympatisörer i de tre kommunerna minst två gånger och uppmuntrat dem att bli aktiva, bjudit in till möten o.s.v. Men det är alldeles, alldeles för få som tar det steget. Det är där problemet ligger. Man måste gå halva vägen från varje håll för att kunna komma någon vart.

Om du inte redan är aktiv i partiet Kalle, så bli det! Du behövs!

2011-10-31 @ 10:43:57
Postat av: S.E.K.

Ja du Bosse , jag vet att du är en duktig kille som sliter för SD och förstår också att du tycker det är otacksamt när du inte får gehör , men det är nog fler än vi tror som är sympatisörer så dina insatser gör nog stor nytta !

Ha det bra och mvh S-E K.

2011-10-31 @ 14:53:51
Postat av: Lena Johansson

Svar till:

Systemfel, 2011-10-30 @ 12:46:55Det rör sig om vänsterpartisten Daniel Nilsson, född 1987, som nu dömts för narkotika- och vapenbrott till skyddstillsyn med 200 timmars samhällstjänst med särskild föreskrift om att han “ska genomgå de program frivården finner

lämpliga”.Kompisen Miika Markkanen döms för narkotikabrott, grovt rattfylleri samt olovlig körning till två månaders fängelse.Skaraborgs tingsrätt, B 1905-112011-10-31 @ 16:19:10
Postat av: Kalle

>Bo Karlsson, SD VästervikTycker det är mycket nonchalant mot SD-medlemmar att inte självmant rapportera vad som händer på kyrkomötet. Det är inte meningen att vi medlemmar skall DRA ur våra valda företrädare om vad som händer dår SD är med i den högsta kyrkliga församlingen med hela SJU stycken SDare. Det borde någon av dem kunna göra. Gör SD INTE det så får SD inga nya vänner på sitt medlemsnonchalanta beteende.2011-10-31 @ 17:25:15
Postat av: Bo Karlsson, SD Västervik

Sven-Erik: Ha det så gott själv! Du är en av dem som bokstavligt talat burit fram det här partiet i Kalmar län. Bara hoppas vi får fler som du!!

2011-10-31 @ 22:52:44
Postat av: Åke, Västervik

hmmm...Media blir bara värre o värre....Dags att behandla media så som de förtjänar, dvs -Icke relevant,- Ingen kommentar osv om de mot förmodan vill interjuva nå´n SverigeDemokrat nå´n gång, men de flesta, men inte tillräckligt många än, har nog genomskådat tidningarnas strategi mot SD, typ det Thoralf har exemplifierat ovan....Många ledarredaktioner har nog mardrömmar om SD på nätterna, som kommer att bli bitter verklighet dagen efter valnatten 2014 då SD gör ett ännu starkare val, och hela deras utopiska värld rasar samman...Då blir hämnden ljuv..:)

2011-10-31 @ 23:14:34
Postat av: Stefan Månsson

En studie i PK-journalistik av den sämsta sorten:

http://namanula.wordpress.com/2011/10/29/i-sydsvenskan-om-sd-flera-angelagna-fragor-till-sd-har-klarsprak-mottages-tacksamt/#comment-1004(Följ länkarna bakåt bl.a t. mopsens blogg)

2011-11-01 @ 08:05:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0