31 UTRIKES FÖDDA I RIKSDAGEN

En femte person med utländsk härkomst häktades idag vid Kalmar Tingsrätt samtidigt som de fyra första häktade släpptes från häktet men togs om hand av det sociala genom LVU-hem. Det ser ut som polisen gör ett mycket bra jobb och att man visar vem det är som bestämmer. Jag tror att agerandet har kylt av temperaturen på övriga ungdomar i norra Kalmar. De har tidigare kunnat härja runt som de önskat utan att möta något motstånd.

Alexander Louhichi med sin ”låtsas” organisation Invandrare för Sverige fortsätter att komma med märkliga uttalanden och blogginlägg. Han vet uppenbarligen inte på vilket ben han skall stå på.

Jag har namnen på samtliga häktade men jag har inte för avsikt att publicera namnen just nu på bloggen. Det handlar om tre svenska killar och två invandrar killar.

Enligt Riksdag & Departement finns det idag 31 riksdagsledamöter av 349 som är utrikes födda.
Hur många av dessa som också har dubbla medborgarskap anger man dock inte. Troligen har man inte ställt frågan till dessa ledamöter eller så vill de inte svara på frågan. I Folkbokföringen finns dock inte dessa uppgifter, något som jag anser vara mycket märklig. Missa inte den hårresande kommentaren på artikeln, snacka om att vara politiskt korrekt med snudd på förräderi.

Jag anser att personer med dubbla medborgarskap inte skall vara valbara till Sveriges riksdag. Enbart den med svenskt medborgarskap skall vara valbar. Om t.ex. Abderizak Waberi (M) även har ett somaliskt medborgarskap skulle han inte kunnat väljas till riksdagen. Nu är det möjligt och det kan mycket väl vara så att en somalisk medborgare sitter i Försvarsutskottet med tillgång till ”hemlig” information om t.ex. insatserna vid Somalias kust mot pirater. Jag har med anledning av detta lämnat in två motioner. En angående att Folkbokföringen även skall registrera andra medborgarskap än svenskt och en motion om att personer med dubbla medborgarskap inte skall vara valbara till Sveriges riksdag

Motion 2011/12:Sk410

Motion 2011/12:K374


Kommentarer
Postat av: Göran

Bra motioner, Thoralf.Integrationsminister Ullenhag trampar på i ullstrumporna.

Nu vill han prioritera "utrikes födda kvinnor" och se till att de stackrarna kommer in på arbetsmarknaden.

Ge honom gärna några tips:

# Dessa grupper vill inte jobba.

# Om de nu "tvingas" att jobba så skaffar de fort som ögat ett knippe ungar = lååååångt utdragen FP.

# Finns faktiskt fortfarande riktiga svenskar som saknar arbete, främst ungdomar.

# Kan bli jobbigt för AMV när de skall förklara att vissa arbeten bäst utföres i ändamålsenliga arbetskläder och tillsammans med män.Hälsa från gräsrötterna.

2011-10-19 @ 00:17:35
Postat av: Magentan

Om någon undrar varför Reinfeldt och moderaterna har placerat en muslim i Sveriges riksdag som förespråkar Sharialagar och bl.a. rättigheter för män att ha 4 fruar, rättigheter för män att slå sina fruar, endast halv arvsrätt för kvinnor m fl andra medeltida lagar och regler, kanske kan få svar på sin undran i följande citat från Per Gudmundsons ledare i SvD 13 oktober:"Homosexualitet ska straffas med döden, en muslim får inte bli vän med kristna eller judar, i val bör muslimer rösta på andra muslimer, och judarna styr världsekonomin. Det är några av budskapen på webbsajten muslim.se, som drivs av Sveriges Imam Förbund.

I somras avslöjade SvD:s ledarsida att detta extremistiska förbund år 2009 fått 416000 kronor av statliga Ungdomsstyrelsen för att ”motverka eller förebygga rasism och islamofobi” (SvD 13/7)."Mitt svar: "... i val bör muslim rösta på andra muslimer ...".http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/aterkalla-hetsbidraget_6547607.svd

2011-10-19 @ 01:47:26
Postat av: Karlskronabloggen

Bra skrivna motioner av dig och Kent och jag håller med helt!"Dubbelt medborgarskap" är ju bara "trams" som en gammal socialdemokrat sa i ett annat sammanhang.Väljer man att bli medborgare i sitt nya land ska man givetvis inte kunna vara medborgare även i sitt gamla land.

2011-10-19 @ 03:35:10
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: S.E.K.

Bra motioner , men vad i h-----e 31 utlandsfödda i Sveriges riksdag , dra på trissor ! Lika illa är det ju på SVT när man än slår på TVen så nog är det utländska hallåor , kvinnliga eller manliga ! Borde finnas svenskfödda till svensk television !

2011-10-19 @ 06:02:47
Postat av: Sven Dacke

Thoralf:

Jag förstår varför "multikylti" politiker hatar att SD kom in i politiken, för nu får dom inte härja fritt längre, bra fortsätt så.Är det någon som har koll på var och när debatten i går mellan "Svenskhataren" Mona Sahlin och Ekerot finns att se på webben.Och att PK media kommer att nämna den är knappast troligt.

2011-10-19 @ 06:22:44
Postat av: Exilensare

@S.E.K. och det är bara i Riksdagen, kommun och landsting har många många fler utlänningar med hjärtat någon annanstans än Sverige.Du kan ju börjar kolla här:

http://exilen.forumotion.eu/t233-invandrade-politikerdet är en pågende utredning och långt ifrån klar, jag tror dock att du kan bli chockerad då dessa 31 bara är en skrapning på ytan, nästa val blir det säkert ännu fler än 31.

Postat av: Stefan A

- Jag tänker inte som statsråd låtsas som att det inte finns några kostnader förbundet med anhöriginvandring, säger Tobias Billström till Expressen.se....oj vilken oerhörd eftergift av statsrådet,borde inte han som statsråd helt enkelt vara skyldig att upplysa skattebetalarna även om kostnader,frågar man via mail så får man minsann inget svar, utom möjligen svepande....men statsrådet behöver inte vara orolig, finns ingen reporter som någonsin frågar efter kostnader när det gäller invandringen.

2011-10-19 @ 07:52:40
Postat av: SM811

Mycket bra.

"Om t.ex. Abderizak Waberi (M) även har ett somaliskt medborgarskap skulle han inte kunnat väljas till riksdagen."

Han skall inte ens med svenskt medborgarskap sitta i Riksdagen med de åsikterna som han har.

http://www.youtube.com/watch?v=wNDeeoUNvAk

2011-10-19 @ 09:06:52
Postat av: S.E.K.

"Exilensare" ,tack för tipset , det var mycket värre än man tror ytterligare ett kvitto på att det har spårat ur för Sverige , som 76 åring så var det här det närmaste jag varit till att få en Stroke !

Hoppas att flera klickar in och läser om hemskheterna ! Mvh S.E.K.

2011-10-19 @ 09:08:42
Postat av: SM811

@S.E.K.

Det är inte nog med det, utan vid intervjuer tar de med fördel en "icke pursvensk". Ibland undra man om man tittar på en utländskt kanal.

2011-10-19 @ 09:11:40
Postat av: SM811

@Exilensare

Tack för länken. Sparad.

2011-10-19 @ 09:17:21
Postat av: Åke, Västervik

Om nu Abderizak Waberi mfl har dubbla medborgarskap, så skulle han/de ju rent teoretiskt kunna utgöra en läcka och säkerhetsrisk, med den insyn dessa ev kan tänkas ha? Mkt bra Thoralf!

2011-10-19 @ 09:44:56
Postat av: S.E.K.

Har precis varit in och tittat på Godmorgon programmet , det första jag fick se var en arabisk tjej titulerad programledare sitta intill den manlige arabiske hallåan ! Det går åt h-----e för Sverige med sång och musik ! Sände igår in en insändare till Oskarshamns Tidningen om detta med galor för Världens barn och Afrikas barn , varför inte en påkostad gala för svenska fattigpensionärer och svenska uteliggare ? Tror någon att den insändaren togs in nej,då nej,då ! Överväger nu starkt att säga upp prenumerationen och nöja mej med vad man kan läsa på nätet .

2011-10-19 @ 09:51:21
Postat av: Tony Ingman

Inget åtal mot tågvärden som " slängde" av 11 åring

från tåget skriver Expressen. Det kan kanske bero på att hon inte var 11 år utan 18 år. Inte nog med

att blaskorna blåljuger om hennes ålder för att

skapa snyfthistorier, man fortsätter sen att påstå

samma sak fast det har konstaterats att hon var

betydligt äldre, saknade biljett samt att systern

löst biljett för en delsträcka men åkt betydligt

längre. Sorgligt, Svensk press: trovärdighet O.

2011-10-19 @ 10:10:33
Postat av: AWSvensson

Tidsbegränsade medborgarskap skulle skapa andra klassens medborgare hette det,men är då inte dubbla medborgarskap detsamma, att inte släppa kontakten med hemlandet ,vad är anledningen till det .Har man för avsikt att återvända när lugnet återvänt ja då fungerar det egna medborgarskapet eller i vissa fall temporärt. Är avsikten att så fort medborgarskap i Sverige tillskansat kunna semestra i hemlandet och utöka den svenska bidragsbördan med ytterligare ett antal personer.

2011-10-19 @ 10:41:26
Postat av: Info

P4 STOCKHOLMS NYHETSSÄNDNINGARhar varit det enda jag under min 28-årige tid i huvudstaden har brukat lyssna på i denna kanal. Resten av kanalens P3-liknande utbud har varit mer eller mindre outhärdligt.Numera är dock också nyhetssändningarna oftast parodiska.Vad då – tål jag inte höra äkta söderkisar? Jo då – men sådana finns inte kvar i Radio Stockholm. Vad som i stället får representera Sveriges huvudstad är oftast en yngre man med uppskruvad röst, konstig intonation och små uttalsfel då och då. Hans namn ärBARIS KAYHANBaris Kayhan, en av författarna i Zanyar Adamis och Inti Chavez Perez´ i vänster- och feministkretsar berömda bok ”Pittstim”, beskrev sig själv så här 2008: ”Jag är en kille på 20+, kommer från en by i Turkiet”.

2011-10-19 @ 10:48:02
Postat av: Sven Dacke

Ismoské kan byggas i Jukkasjärvi

SVERIGE Varje år bygger Icehotel i Jukkasjärvi en iskyrka, som skänks till Svenska kyrkan. Nu finns planer på att även bygga en moské i is på området.Idén kommer från Mahmoud Aldebe, som tidigare var ordförande i Sveriges muslimers förbund. Förslaget har tagits emot väl och en ansökan om EU-bidrag har lämnats in.Ismoskén kan bli verklighet tidigast nästa år, skriver Norrländska Socialdemokraten

Postat av: Inte-en-till

"Jag har med anledning av detta lämnat in två motioner. En angående att Folkbokföringen även skall registrera andra medborgarskap än svenskt och en motion om att personer med dubbla medborgarskap inte skall vara valbara till Sveriges riksdag."Frågan borde vara: varför tillåta dubbla medborgarskap överhuvudtaget?Om man ifrågasätter det borde de två motionerna göras om till en med följande innebörd (omröstningsordningen kanske inte tillåter en sådan sammanslagning slår det mig, men du förstår vad jag menar):Jag motionerar i första hand på att möjligheten till dubbet medborgarskap avskaffas, i andra hand <<enligt ovan>>.

2011-10-19 @ 11:14:22
Postat av: allemand

Thoralf, bra de motionerna gillar jag. Du har hundra procent rätt i det du skriver.

2011-10-19 @ 11:41:14
Postat av: Kalle

Böneutrop från muslimska moskeer.

Skånskan skriver:

""En betydande majoritet av Malmös ledande politiker är positiva till böneutrop i framtiden. Det visar en enkät som SkD genomfört./.../

Håkan Linné (FP), Personligen har han däremot inget emot bönekallelser säger han. Bara i sammanhang när det kan störa.

– Skulle Västra Skrävlinge kyrka ringa i samband med en muslimsk begravning vid Islamic center vore det också olämpligt.""skrev skånskanNU läggs munkavle även på de svenska kyrkorna som ringer när det kan störa muslimska "högtider".Postat av: Thoralf Alfsson

Inte en tillGivetvis har jag övervägt en motion om att inte tillåta dubbelt medborgarskap. MEN jag valde istället att skriva ett antal motioner som tar upp de "märkliga" situationer som nu uppstår med denna lag. Dessa motioner är bara två av 5-10 st som har kopplingar till medborgarskap.På detta sätt kan vi lyfta frågan flera gånger i riksdagen med voteringar. Istället för bara vid ett enda tillfälle.

2011-10-19 @ 11:47:06
Postat av: SM811

"– Skulle Västra Skrävlinge kyrka ringa i samband med en muslimsk begravning vid Islamic center vore det också olämpligt.""skrev skånskan

Tror någon att islamisterna kommer att bry sig om vad den svenska kyrkan har för aktiviteter, då är man bra naiv?

Det är islam som skall rätta sig efter våra seder och bruk och inte tvärt om.

2011-10-19 @ 11:59:30
Postat av: classe

Jag heter Claes-Göran Olofsson och jag måste skaffa fram pengar, så snälla snälla snälla...skänk en valfri summa pengar till detta kontonummer 8169-5,914 844 158-8Efter att du skänkt pengar så besök min blogg CLASSES LILLA BLOGG 2 så förstår du varför

2011-10-19 @ 12:10:10
URL: http://www.classeslillablogg.wordpress.com
Postat av: Kalle

Lite förklarande regler om medborgarskap i Wikipedia"" * Jus sanguinis, "blodets princip": en person får sitt medborgarskap beroende på vilket medborgarskap hans föräldrar innehar

* Jus soli, "jordens princip": en person får sitt medborgarskap beroende på var han eller hon är född. Detta är vanligt i klassiska immigrantnationer, till exempel USA."" skrev Wikipedia2011-10-19 @ 12:37:35
URL: http://sv.wikipedia.org/wiki/Medborgarskap
Postat av: Calle

Bra motioner Thoralf,

Tur att du tar upp sådana här "avarter"i vårt svenska system, när inte media gör det. Hade vi inte tillåtet dubbla medborgarskap hade nog den av pressen omhuldade D. Isaac varit fri redan.Vad säger dom om det?

2011-10-19 @ 12:38:50
Postat av: Sven Dacke

Ytterligare ett argument för hårdare lagar när det gäller medborgarskap.Gör som Danmark, som verkar vara smartare än oss, se mera på länkenHinder mot att bli medborgare är att man inte kan danska, har skulder till den danska staten, är kriminell (ger karenstid) och vissa andra förbehåll. Danmark erkänner ej dubbla medborgarskap,Att mista medborgarskapet [redigera]Det är enkelt att mista sitt danska medborgarskap. Det förloras automatiskt om man blir medborgare i ett annat land. Vid 22 års ålder förloras medborgarskapet om man ej bott i eller vistats i landet, om detta utland varit utanför norden. Det går även att avsäga sig medborgarskapat, om detta ej skulle göra ansökanden statslös.Postat av: Kalle

Geert Wilders i Nederländerna som verkligen har agerat mot den offantliga muslimska invandringen har också reagerat på dubbla medborgarskap.DN skrev:

""Svenskt medborgarskap stör WildersPublicerad 2010-10-16 20:49Den nederländske parlamentsledamoten Geert Wilders, som agerar stödhjul åt den nya konservativa minoritetsregeringen, kräver att en av dess ministrar ska avstå från sitt svenska medborgarskap.

Det är viceministern för idrott och hälsa Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllners dubbla medborgarskap som sticker honom i ögonen."" skrev DNLänk till DN:

Postat av: AWSvensson

Ja då får Reinfeldt och Billström leva som två Sverigedemokrater för några dagar,hoppas de tar lärdom ,att bli kallad idiot när man för en gång skull sagt något vettigt är inte upplyftande. Skränvänstern har inga hämningar,se Aftonbladet.

2011-10-19 @ 14:24:07
Postat av: Gubben o Gumman

Läs kommentaren under drogproblem/urinprov i Östran

"Den som saknar föräldrar i Sverige då"

2011-10-19 @ 14:44:45
Postat av: ´To0ny Ingman

Sven Dacke: Då kommer väl antagligen allmänna

arvsfonden att dräneras på ännu mer pengar till

konstiga Arabiska projekt. Och varför bara en Moske, varför inte en synagoga eller ett Indiskt

Tempel? Fjäsket för Muslimer, som i grunden föraktar oss, når nya höjder.

Gå gärna in på A.A och se vilka märkliga projekt

som får ersättning från avlidnas tillgångar, så

förvånar det säkert ingen om inte detta idiotiska

projekt också får bidrag här ifrån.

2011-10-19 @ 16:37:01
Postat av: ´Tony Ingman

Ett o för mycket!

2011-10-19 @ 16:39:14
Postat av: Gubben o Gumman

Barometerns avd "Reagera" har fått in en "avlönad" "insändare"."Om det visar sej vara svenska ungdomar" 3/7 är ställningen nu mellan jippie och svennebananer.Bäst av allt Barometern har stängt av kommentarsfunktionen.Sedan kan vi väl vara överens om att Kalmar har en lång resa fast vi inte menar på samma sätt.

2011-10-19 @ 17:00:56
Postat av: ´Tony Ingman

Det är en resursfråga säger F. Reinfeldt om att man

vill skicka tillbaka den gamla Ukrainska kvinnan.

Resursfråga?? Samma regering sjösatte den så kallade etableringsreformen som kom till för att få

5500 invandrare i jobb, av dessa har 222 st fått jobb, företrädesvis då som lökhackare eller andra

lågkvalificerade sysselsättningar, kostnad 1 miljard? Också talar han om resurser, jag tycker att det verkar att finnas oändliga sådana!

2011-10-19 @ 17:17:46
Postat av: Gubben o Gumman

Tony Ingman : Det spelar ingen roll hur många miljarder Clownfeldt och hans oikofober spenderar på dessa lökhackare.

Dom har hamnat i fel land,svårare än så är det inte.

Han måste bara fatta det själv först, eller Borg.

Just nu ligger ungarna på dagiset Folkhemmet lite före i den frågan.

2011-10-19 @ 17:29:17
Postat av: Stefan K

En av Expos många självutnämnda experter, Alex Bengtsson, förklarar varför han blev anti-rasist.

http://nyheter24.se/nyheter/kronikor/621268-jag-blev-antirasist-nar-tittade-ut-over-horisonten

Flummig krönika, men vem förvånas?Så somaliern Waberi har tillgång till hemliga svenska operationer. Hmm!

2011-10-19 @ 18:01:41
URL: http://petterssons.bloggsida.se/
Postat av: Robin Shadowes

Som Waberi säkert vidarebefodrar till Muslimska Brödraskapet. Nu kan dom planera invasionen av Sverige. Sleeper cellerna slår ut radiomaster, attackerar vapen-kassuner, kanske rent av attackerar kärnkraftverken.

2011-10-19 @ 19:29:00
Postat av: D. Medborgare

"Jag anser att personer med dubbla medborgarskap inte skall vara valbara till Sveriges riksdag."Det här känns väldigt främmande för mig. Själv är jag så kallad ursvensk, driver eget företag och betalar lydigt min skatt. Men min dotter har dubbelt medborgarskap eftersom hennes mamma, tillika min sambo, är född utomlands. Min dotter är född i Sverige och kommer nu också att växa upp här.Du anser alltså hon ska utestängas från möjligheten att delta i det svenska samhällets viktigast församling för att hon råkar ha rötter i två kulturer!?Nä du, har man blivit svensk medborgare så ska medborgarskapet gälla fullt ut. Det som är den egentliga frågan är hur vägen till ett medborgarskap ser ut.

2011-10-19 @ 20:08:09
Postat av: Lotta

Nu har massmedia hittat ytterligare en dement åldring som skall utvisas så nu kommer regeringen titta över lagen. Jag tycker man borde satsa mer på att ta hand om våra egna åldringar som jag tycker många gånger missköts å det grövsta.

2011-10-19 @ 21:13:44
Postat av: Lotta

Förut var det de apatiska barnen nu kommer de dementa åldringarna som saknar släktingar i hemlandet. Åldringen har överklagat utvisningsbesluet sedan mitten av 80-talet. Hur mycket har detta kostat svenska skattebetalare? Horribelt att man kan överklaga i åravis.

2011-10-19 @ 21:18:07
Postat av: Gubben o Gumman

D Medborgare : Om nu din sambos mamma är född i ett annat land än din sambo skall då din dotter ha 3 medborgarskap.?

Var går din gräns 1,2,3,4 medborgarskap och isåfall varför just där?

Bor man i Sverige är man medborgare bor man inte i Sverige är man "utomborgare",men tillåts belasta svenska välfärdssystemen.

Försäkringskassan har "kunder" i 157 länder hur friskt är det?

Ersättningar förmåner, rösträtt skall gälla där fötterna står inte var dom mentala rötterna ligger.

Förmodligen tycker ungarna på dagiset Folkhemmet precis likadant,åtminstone tror AW Svensson det.

2011-10-20 @ 16:45:46
Postat av: Sven Dacke

Jag röstar för ett införande av samma lagar som i Danmark

Postat av: Ateisten

Mycket bra motioner, Thoralf!Och tänker man efter bara så lite, så inser vilken normal funtad som helst att de är helt enligt allt sunt förnuft!Fortsätt jobba, Thoralf!Och tack!

2011-10-20 @ 20:47:58
Postat av: Putte

I USA (som nämns här ovan) kan man som första generationens invandrare inte bli president, även om man har fått medborgarskap i USA.

2011-10-21 @ 05:32:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0