SVERIGES PK-SÄKRASTE BRANSCHDe senaste veckorna har uppståndelsen varit stor över att företag inom äldreomsorgen plockat ut stora vinster till utlandet genom diverse skattetekniska finesser. Ett av de duktigaste företagen tycks vara Carema.

Alla partier har varit ute och haft synpunkter och media har svämmat över av avslöjanden.

Det finns dock företagare som är mycket smartare och satsar på helt andra verksamheter där risken för att bli avslöjad och uthängd i media är minimal. En bransch där man kan göra stora vinster utan att media har något större intresse av detta.

En som varit ganska smart är Robinson vinnaren Jan Emanuel Johansson som även suttit i riksdagen till och från. Jan Emanuel startade ett företag inom ”behandlingsbranschen” med ett så kallat HVB-hem där kommunerna placerar personer till en kostnad av ca 4000 kronor/dygn. Där har han sedan tjänad mycket pengar med en vinstmarginal på drygt 20 procent. Men han har dock vid flera tillfällen blivit granskat av media på grund av sina stora vinster i företaget.

Det finns dock en mycket säkrare pk-bransch där man inte riskerar någon granskning från media eller statsmakten. Nämligen invandringsindustrin!

Detta oavsett om du hyr ut bostäder till Migrationsverket eller tar hand om så kallade ensamkommande barn. Nu växer det också upp mängder av företag som satsar på att förmedla ”arbeten” som etableringslotsar, jobbcoacher, introduktionskurser för invandrare, SFI-utbildning o.s.v.

Dessa företag kommer garanterat inte granskas av media oavsett hur stora vinster de gör, trots att det är samma skattemedel som t.ex. Carema plockar av de svenska skattebetalarna. I veckan var det ett gäng invandrare i Kalmar som krävde att vi (svenskar) skulle "fixa" jobb till dem. Företaget som anordnade mötet heter Eductus.
 
Alliansregeringen så kallade arbetslinje gör att dessa företag nu kan skära guld, svenska skattebetalarnas guld. Dessutom i förvissningen om att media inte kommer granska dem då ingen vill publicera några siffror över vad verksamheten kostar svenska folket. Tänk om svenskarna då skulle få upp ögonen för vad massinvandringen i verkligheten kostar.

Eductus har under de senaste åren haft en minst sagt fin utveckling i omsättning och resultat.Jag gissar att omsättningen med den utveckling förtaget haft de senaste åren kanske nådde 350 miljoner kronor i omsättning med en vinst på ca 70-80 miljoner kronor under helåret 2010, kanske ännu mer med tanke på Alliansregeringens satsning på lotsar och jobbcoacher under 2010.

Om man statsat rätt kan 2011 bli rena jackpotten för Eductus!

Hur många tror att media kommer granska dessa företag som finns i den här ”skyddade branschen” oavsett hur stora vinster de plockar ut?

Styrelseordförande i AcadMedia Eductus AB heter Ulf Marcus George Strömberg som också är ett riktigt styrelseproffs med 60 uppdrag enligt Ratsit. Här kommer några av uppdragen och jag tror merparten är företagen som baserar sina inkomster från stat, landsting och kommuner. En mycket smart affärsfilosofi.


Kommentarer
Postat av: OT

Som en härlig gudomskälla (pärleporten): http://www.youtube.com/watch?v=lY0hDGissJ4Som en härlig gudomskälla,

rik och mäktig, djup och stor

är den kärlek, nåd och sanning

som i Reinfeldts hjärta bor.Han har öppnat skattkistan

så att jag kan bli rik.

Genom skattepengar har han frälst mig

och bevarat mig som sin.Han har öppnat pärleporten......

2011-11-22 @ 00:49:10
Postat av: Gruvmor

Intressanta google-träffar med sökorden

eductus migrationsverket

2011-11-22 @ 01:04:01
Postat av: Gubben o Gumman

Barometern tålde tydligen inte sanningen om dom såkallade skäggabarnen först stängde man ned komfunk. nu är alla kommentarer bort

Barometern är inte mycket för sanningen inom invandringsindustrin som Thor-alf klockrent rapporterar om i inlägget.

2011-11-22 @ 05:45:52
Postat av: Johan

Jag besökte en granne i Stockholmsskärgård. Här fanns det pengar, sportbilar, havsutsikt och innomhuspool. Frågan var om han var finansman, lottomiljonär eller börs vd. Det visade sig att han driver hem för ensamkommande flyktingbarn...

2011-11-22 @ 07:53:52
Postat av: Gubben o Gumman

Johan: Grannen är en av dom smarta Svenne Banan är en av dom dumtröga skatteslavarna

2011-11-22 @ 08:08:26
Postat av: Info

SJUPARTIETS TVÅ STRATEGIER: BRIST PÅ GRANSKNING OCH CENSURVärdefullt att detta lyfts fram. Alltså riksdagens strategi att inte bara blunda för utan också att uppmuntra till fiffel och bedrägerier inom det invandringsindustriella komplexet.Sverige är i detta avseende världsledande – men har ännu inte nått lika långt som Danmark, där islamistiska salafistnätverk nu öppet kräver att sharia-lagar ska införas inom vissa zoner i Köpenhamn. ”Koranens bokstav har svar på alla frågor. Några andra svar behövs inte.”CENSUR och TYSTANDE AV OBEKVÄMA RÖSTER är Sjupartiets andra strategi för att så snabbt som möjligt kunna ersätta det svenska folket med nybyggare från i första hand Somalia, Irak och Afghanistan. (Naturligtvis är också palestinska, nigerianska och koreanska nybyggare välkomna.)Det idealiska tystandet sker vanligtvis diskret och försåtligt. Men ibland avslöjar det sig självt.Newsmill är ett diskussionsforum på nätet, där de många och utförliga kommentarerna utgör lika viktiga inslag som de genomsläppta huvudartiklarna. Men det händer ibland – liksom i t.ex. Sv.D. – att möjligheten att kommentera stängs av helt och hållet. Ett exempel på detta har vi just nu i och med ett debatt- och diskussionsinlägg av den unga svenskan SAFIYAH NOORMOHAMED. Artikeln börjar:”JAG FÖRTRYCKS AV NORMER SAMHÄLLET TVINGAR PÅ MIG

Jag medger att jag är förtryckt. Dock inte av min pappa och inte av min bror, utan för att jag tvingas skaka hand med främmande män, skriver Safiyah Noormohamed.”Och slutar:”Avslutningsvis vill jag medge att jag är förtryckt. Dock inte av min pappa och inte av min bror utan för att jag tvingas skaka hand med främmande män för att kunna etablera en ´god samhällsanda´. På så sätt är jag helt enkelt påtvingad att följa normer och en viss ideologi, i ett land med formella lagar som inte tvingar till det.”Safiyah älskar halalslakt (man skär av halsen på obedövade kameler, får, kor, höns m.m. och låter dem förblöda) och har inget emot att flickor gifts bort enligt klanens önskemål. Resten kan läsas här:http://www.newsmill.se/artikel/2011/11/20/jag-f-rtrycks-av-normer-samh-llet-tvingar-p-mig2011-11-22 @ 08:11:39
Postat av: Gunnar

Thoralf!KORREKTURLÄS!

KORREKTURLÄS!

KORREKTURLÄS!Dina bidrag är alltför viktiga för att

iklädas en torftig språkdräkt.Vi, dina läsare vill att du skall bli

tagen på fullaste allvar.

2011-11-22 @ 09:12:45
Postat av: Staffan Sundqvist

Jag hade en "diskussion" med den gode Jan Emanuel, via mail, för ett par år sedan. jag berättade vad jag tyckte om hans myglande och de enda svar jag fick var hysteriska upprepningar av ett påstående om att JAG var en hatisk människa, så full av hat så han hade aldrig varit med om liknande tidigare... Och detta bara för att jag undrade hur det kändes att tjäna grova pengar på det geschäft som "privata vårdhem" egentligen äroch hur det gick ihop med hans engagemang som socialdemokratisk politiker som,enligt Sahlin & co, är de mest solidariska och rättvist osjälviska varelser som finns. Hederliga är de också...

2011-11-22 @ 09:33:01
Postat av: Dille

Postat 14:11:48 (2010-12-20)

Det stora antalet rån och rånförsök som skett under senare tid aktualiserar frågan om hur vi ska komma åt problemen med ökad kriminalitet och allmän otrygghet på Gävles gator och torg.

Det finns numera ett behov av kameraövervakning i Gävles utomhusmiljöer för att i förstahand förebygga brott och öka möjligheten för polisen att kunna identifiera personer som begår brott men också för att öka känslan av trygghet för de som rör sig utomhus i Gävle.

Sverigedemokraterna föreslår därför kommunfullmäktige:

Att kommunen utreder vilka utomhusmiljöer som har ett behov av övervakning och återkommer med förslag till kommunstyrelsen om kameraövervakning."

Vore detta inte något för fler SD-föreningar att kämpa för? Gå in på avpixlat och se hur ett rånoffer kan se ut. Våldtäktsoffren går det inte bara att tala om.

Vanligt folk måste ständigt påminnas om att SD tänker på deras säkerhet, väl och ve.

2011-11-22 @ 09:49:17
Postat av: Jenny

Kanske skulle Gudmundson våga ta upp detta? Eller Ulf Nilsson?

2011-11-22 @ 09:56:10
Postat av: Henrik P.

Eller kanske Ingrid Carlqvist?

2011-11-22 @ 10:10:42
Postat av: Thoralf Alfsson

GunnarVar väldigt trött igår kväll och det blev ett och annat språkligt misstag.

2011-11-22 @ 11:10:11
Postat av: AWSvensson

I skydd av den desperation som alliansen och miljöpartiet visar i form av havererade integrationsprojekt så växer det upp det ena okontrollerade företaget efter det andra ,alla i syfte att sno åt sig lättförtjänta pengar. Jämför med den cancersjuka som ser döden i vitögat och som i sin desperation köper allehanda värdelösa extrakt och behandlingsmetoder,något man bara gör i desperation.

Jimmie har fått svara på Reinfeldts utspel i Sydsvenskan,ett utspel som kan härröras till den ovannämnda beskrivna desperationen som är en följd av verkningslösa panikartade åtgärder.

Postat av: AWSvensson

Några exempel på den journalistiska researchen i ovan länkade artikeln. Sverigedemokraternas främlingsfientlighet härleds till att man hyllar en invandrarfientlig sajt som talar om en ”massinvasion av somalier” nämligen Avpixlat och likaledes från den avsomnade Politiskt Inkorrekt som i något sammanhang ,lösryckt ur sitt sammanhang,skrivit"en flodvåg av zigenare" . Vidare skulle Björn Söder vid något tillfälle beställt en negerboll i riksdagens kafeteria.

Ett ord Maria Akraka desarmerade i TV rutan.

På denna intellektuella nivå försöker media oskadliggöra Sverigedemokraterna, är det någon som är förvånad att de misslyckats och framstår som intellektuella härdsmältor.

2011-11-22 @ 11:35:19
Postat av: S.E.K .

Thoralf , språkliga misstag är lätt att förlåta , huvudsaken är att budskapet går fram !

2011-11-22 @ 12:26:20
Postat av: S.E.K.U.L.Ä.R,

Man skall inte bjuda sina fiender på grädde, sa Bill;

Helt riktigt, sa Bull, i en fientlig värld gäller det att

hålla tungan rätt i mun' och sky språkliga misstag

som kan ge fienden och Expo vatten på deras böne-

kvarnar.

2011-11-22 @ 14:02:36
Postat av: Ateisten

Alla dessa "företag" vars intäkter kommer från skattemedel för att hantera diverse invandrarrelaterade verksamheter är inget annat än ren stöld!Det samma sak som om någon skulle råna mig på väg hem från tunnelbanan!Och ännu värre är det är det när dessa "företag" hyllas som exempel på framgångsrikt företagande och duktiga entrepenörer!

2011-11-22 @ 14:05:10
Postat av: Lassekolja

Thoralf, Du har verkligen en förmåga att lyfta relevanta och intressanta frågor. Jag har mer än en gång ställt mig frågan; Vad kommer det sig att inte varje svensk skattebetalare/väljare känner till vad varje "ensamkommande barn", "flykting"-familj, storleken på "äldreförsörjningsstödet" jämfört m. änkepension,o.s.v.? Med andra ord, Sverigedemokraterna har en lika viktig som diger uppgift. SD/vi, har tre år på oss att medvetandegöra svenska folket om dessa ofantliga kostnader, en ovanligt "politiskt lönsam" uppgift, tror jag.

KÄMPA PÅ Toralf!!!

Postat av: Arne

Jag vill tacka alla politiker som berikat min vardag med dessa fina människor. Vad vore Sverige utan dessa underbara araber, somalier, iranier, ja listan kan göras lång. Låt oss enas, kramas och dansa till denna nya högtidsmelodi: http://youtu.be/BCiXKdatuRs

2011-11-22 @ 14:50:41
Postat av: AWSvensson

- Jag var en väldigt, väldigt populär person som sannolikt hade blivit statsminister om det inte vore för Xxxxxxaffären.

Vem är denne blygsamme person som har så dålig personkännedom.

2011-11-22 @ 15:19:49
Postat av: Tony Ingman

"Jag var mycket populär, och hade sannolikt blivit statsminister"?? Detta är ett citat från en intervju som Expressen gjort med Mona Sahlin.

Ja lever man som hon i fablernas värld, så kan hon kanske inbilla sig det! Så särskilt populär hos Svenska folket var hon i vart fall knappast.

2011-11-22 @ 15:59:58
Postat av: carl

Här ännu ett nytt företag inom massinvandringsindustrin:företaget sellpower köper ett gods/herrgård för 4,6 miljoner:

http://www.hemnet.se/bostad/ovrigt-51rum-askersund-askersunds-kommun-gardshyttan-1541757som styrs / ägs av Mr Hoppe:

http://www.ratsit.se/ReportCompanySmall.aspx?ID=5563965499

se alla hans företagsevenemang:http://www.ratsit.se/BC/ReportSmall.aspx?ID=3VKBByg2R4iKDKwEYnkHOv9bAk3OmsbiyF6U334yLnQasylboende öppnas:

http://na.se/nyheter/askersund/1.1438610-boende-for-asylsokande-i-gardshyttandet blir farligt att gå ut i det tidigare trygga lilla Askersund:

http://na.se/nyheter/askersund/1.1429010-ung-tjej-jagad-av-okand-mandet blir knivdåd:

http://na.se/nyheter/askersund/1.1441677-knivskars-i-ansiktetasylsökande vill inte bo på landet utanför lilla Askersund, så det slutar med polisutryckning i Lindesberg:

http://na.se/nyheter/lindesberg/1.1445745-asylsokande-vagrade-lamna-tagmen hur tog sig 30 personer från askersund till hallsberg? tvingade de bussföraren på weidermans buss att bjuda på resan?ett händelseförlopp i mångmiljonklassen och skattebetalarna (DU) betalar.

2011-11-22 @ 16:18:31
Postat av: S.E.K.U.L.Ä.R.

Beträffande Mona Muslim så var inte risken helt obefintlig att hon hade blivit statsminister. Nu råkade den obegränsade dumheten i Nya Sverige helt slumpmässigt ta en annan väg med breda lösningar.Fredrik Reinnfeldt har öppnat pärleporten -

breda lösningar och oransonerat med kosing

till Jan Emanuel Johansson och alla hans

stolta och driftiga egenföretagarpolare.

http://youtu.be/T10JW-WgyOY

2011-11-22 @ 16:39:09
Postat av: Dille

Ibland glömmer man att socialdemokraterna länge varit föremål för marxistisk påverkan, ja till och med infiltration.och så här uttalar sig Mona Sahlin:

"Vi måste förstå att vi inte bara kan lyssna på opinionen. Vi måste förändra opinionen"

Stalin satt och granskade artiklar innan dessa publicerades i pravda. Ofta strök han och skrev om.

Här är det Mona Sahlin som går i hans fotspår och vill manipulera opinionen.

Och artikeln handlar om flyktingpolitiken. Läs själva:

"Sahlin oroas över att de svenska Socialdemokraterna kan komma att göra samma misstag som partivännerna i Danmark, som anpassade sin politik till de främlingsfientliga krafterna. Som exempel nämner hon Ilmar Reepalus förslag om temporärt medborgarskap.

”Det är oroande hur det börjat komma”, säger hon och lovar att agera som en ilsken grindvakt mot det."

Tänk vilken skändlig människosyn. Männisan är boskap som skall dresseras att tycka på visst sätt, anser hon.

2011-11-22 @ 16:43:49
Postat av: Gubben o Gumman

Avd journaliter : Ikonförklarade Bo Holmström idag 73 år.

"Journalisten måste förmedla för demokratin

Största problemet i Sverige är att invandrarna inte får en rejäl chans".

(Hans demokrati då eller)Kanske en lite "apa" i "trädet" om det blir verklighet

En riktig SVT68 reporter som svenska folket trott blint på.

2011-11-22 @ 16:44:32
Postat av: HM

Robinson Jan-Emanuel driver inte bara HVB-hem utan även ett antal boenden för ensamkommande flyktingbarn.Han har även samarbetat med både Hassela och Västkustfamiljen (jag tror Västkustfamiljen blev igenbommat efter grova missförhållanden) när det gäller att ta hand om socialt problematiska ensamkommande flyktingbarn.Staffan Sundkvist - Fråga mig om hur sådana här eldsjälar som Robinson Jan-Emanuel reagerar när deras verksamhet ifrågasätts. Jag och min familj är bosatta några hundra meter från sveriges i särklass största behandlingshem. Lättstötta är förnamnet... och jag skulle faktiskt hellre ha Robinson Jan-Emanuels Alskog som granne.

2011-11-22 @ 16:47:04
URL: http://ondiklinte.blogspot.com/
Postat av: Robin Shadowes

"Jag var mycket populär, och hade sannolikt blivit statsminister"Blev igår kallad för internetpsykopat av ett kulyirmarxistiskt troll på Kents blogg. Fast detta uttalande av självaste Mona Muslim tyder däremot på narcisstiska drag vilket i sin tur är ett tecken på psykopati.

2011-11-22 @ 16:57:52
Postat av: Robin Shadowes

Rättelse: kulturmarxiostiskt skulle det naturligtvis ha stått. Sorry man blir bara lite trött ibland.

2011-11-22 @ 16:58:52
Postat av: Robin Shadowes

GRRRR!!! Kulturmarxistiskt!! Bli rätt nu då för böfvelen!

2011-11-22 @ 16:59:32
Postat av: AWSvensson

Nu räknar vi sekunderna Robin tills GoG gör anspelningar på Gammel Dansk ,

2011-11-22 @ 17:01:35
Postat av: Lassekolja

Dille m.fl.@, Jag tycker det är utmärkt att Mona fortsätter att arbeta för att SD växer, för det är vad hon gör med sina uttalande. Att hon inte själv begriper/inser det förvånar väl ingen?

Postat av: Svensson

Snart startar väl någon uppföddning av Invandrare, Moderaterna drar sig inte för något, så länge det ger snabba cash.

2011-11-22 @ 18:00:35
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Tjadden

Sd borde inrikta sig på att stoppa den fria marknaden för att på den vägen stoppa massinvandringen och framför allt plundringen av vår statskassa som just den fria marknaden tar de största pengarna ifrån och produkten de säljer heter invandrare!Slutsats, Sverige livnär sig på människohandel!

2011-11-22 @ 18:03:46
Postat av: S.E.K .

Nu ska ju kungahusets apanage granskas så att staten vet vad pengarna går till , hur vore det att i samma veva kolla upp vart sänkningen av pensionerna tar vägen ? Det borde tas upp i riksdagen !

2011-11-22 @ 18:48:42
Postat av: rksmrgs

@AteistenPrecis så uttryckte sig den socialdemokratiske socialministern http://sv.wikipedia.org/wiki/Gustav_M%C3%B6ller

"Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket".

2011-11-22 @ 19:04:04
Postat av: rksmrgs

@AteistenMen det var på den tiden när socialdemokrater i allmänhet tyckte att svenska folket var värt att bevara. Det tycker de inte längre.

2011-11-22 @ 19:09:38
Postat av: SDare

I Malmö finns ett trist exempel på hur invandrare styr ett helt bostadsområde. Seved heter det. Är det så här det kommer att bli i alla Sveriges storstäder?

2011-11-22 @ 19:43:30
Postat av: J B Doe

"En förkyld kvinna är det mest ynkliga som finns, sägs det. Men frågan är om inte en skrevsparkad kvinna slår det rekordet." En sådan rubrik vore otänkbar i varje svensk tidning. Men så lyder trots allt rubriken för ett kåseri (!) av Eva Bergquist Andersson i dagens Barometern. Men då handlar det förstås inte om kvinnor utan om män. Och då går det plötsligt för sig.

Vilket än en gång bekräftar att Barometern är en skit-tidning!

2011-11-22 @ 19:48:00
Postat av: carl

mer om asylblufferiet i Askersund, de klagar på att det inte finns bussar och stodsstadsbekvämlighet på landet. att bo på ett gods duger inte, när man flytt från ...vad..??

http://svtplay.se/v/2614418/tvarsnytt/22_11_19_15?cb,a1366518,1,f,-1/pb,a1366516,1,f,-1/pl,v,,2614266/sb,p103376,1,f,-1om om detta i sändningen 22:15.tänk om äldrevården fick dessa resurser!

2011-11-22 @ 22:43:14
Postat av: OT

För var dag som går växer min respekt och beundran för dig Thoralf och alla andra aktiva SDare. Otroligt bra jobbat!Det jag känner för SD måste vara väldigt likt den känsla mina förfäder hade för Socialdemokraterna när de kom som en befriande kraft från förtryck och fattigdom. Precis som då ger ni nu oss hopp om en bättre framtid.Leonard Cohen - Democracy: http://www.youtube.com/watch?v=rNWukYwv2JkOch så får vi ju inte glömma att reta upp mellanmjölks kommunisten Reinfeldt - Keep The Change: http://www.youtube.com/watch?v=cDvBmWOf8m0

2011-11-22 @ 23:31:45
Postat av: matspp

Bolag investerar i flyktingbranschen, asylsökande bygger miljonvillor i hemlandet med bidragen:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pR_GWJyES_Q

2011-11-22 @ 23:42:02
Postat av: S.E.K.U.L.Ä.R.

Även om Stieg Larsson nu har såväl

helgon- som geniförklarats av TV,

MÅSTE man inte läsa hans deckare.

Omedveten om det, var han helt

uppenbart, trots EXPOnerad och

omvittnad hög intelligens, bara en

stackars vänstervriden oikofob.

Boykottar man Muhammad, får man

f@n i min själ vara konsekvent och

boykotta såväl Stieg Larsson som

hela drösen av sanslösa islam-

apologeter i hans fotspår, också

Lisbeth Salander och tant Lodenius.

2011-11-23 @ 00:30:03
Postat av: Ellen

@ HM

"Robinson Jan-Emanuel driver inte bara HVB-hem utan även ett antal boenden för ensamkommande flyktingbarn."

Jan-Emanuel lärde sig på Hassela-kollektivet hur man kramar ut den sista skattekronan ur skattebetalarna.

Allt i socialdemokratins namn! Från att ha varit ett fosterhem för 6 ungdomar till sedvanlig dåtida blygsamma taxa - blev det efter en "friserad" utredning ett HVB-hem. Taxan sköt i höjden och låg på samma nivå som en plats på intensiven/en plats på fängelse/en svit på Sheraton.

Utredningen friserades genom att man räknade bort alla dem som avvikit under året och fick därmed fram en lyckandegrad på 70-80 %. Verkligheten var att man lyckades med 15-45 %. Sen var det bara att sitta och håva in guldet!

2011-11-23 @ 03:52:38
Postat av: Spola Mohammed

http://youtu.be/xZ5Bwj3iTrg2011-11-23 @ 06:53:12
Postat av: HM

EllenDär sa du något! För jag kom plötsligt på att jag sett en prislista från ett sådant där behandlingsföretag. Alltså det finns ett dygnspris för att ta hand om ett ungdom men sedan var där en mycket lång lista med extrakostnader och då rör det sig sedan inte om det häpnadsväckande myckna 2000 - 3000 kronor dygnet utan om ännu mer.Listan fanns inte hos behandlingsföretaget utan hos en kommun som erbjudits deras tjänster.2011-11-23 @ 07:20:52
Postat av: Hm

Här är Hassela Gotlands prislista för placeringar hos dem hämtad från Västervik kommuns hemsida eller om det nu är en gemensam sida för kommuner runt och i Kalmar. Observera alla olika påslag!http://www.vastervik.se/templates/VVKommun_Page.aspx?id=14620Här kan den nyfikna studera prissättning hos en stor mängd vårdhem för den som råkar ha ett sådant i sin närhet och är nyfiken.http://www.vastervik.se/templates/VVKommun_Page.aspx?id=14587

2011-11-23 @ 10:34:30
URL: http://ondiklinte.blogspot.com/
Postat av: Ellen

@ HM

På Hassela-kollektivet höll man nere utgifterna genom att införa begreppet medlevarskap! Det innebar att man bodde inom kollektivet och att man hade dygnet-runt-arbete. Semestern bestod ursprungligen till 14 dagars ledighet var 6:e vecka, senare var 4:e. Ungdomspraktikanter användes som förebilder. De hade i stort sett samma arbetsuppgifter som de vuxna. Skillnaden var den att de fick ingen som helst lön, bara mat och logi!

Allt detta i socialdemokratins namn! Facket var inte inblandat.

På senare år lyckades man inköpa mark som var skyddad för att anlägga en golfbana som ungdomarna på kollektivet skötte! Naturligtvis var allt privatägt! Allt genomdrevs genom att socialdemokraterna hade röstövervikt i kommunen!

2011-11-23 @ 16:11:36
Postat av: HM

Jo jag känner till allt det där med hur folk som var anställda där arbetade. Det där ursprungliga Hassela i Hassela är väl sålt till ett vårdimperium efter att det kraschade i slabb och tragedi.De jobbar väl ungefär likadant här på Gotland. Lite av sekt är det och inte verkar folk som är anställda där må så bra men fan vad svårt de har att ta kritik. Kanns ibland som man bor 500 meter från en SA-kasern.

2011-11-24 @ 09:57:02
URL: http://ondiklinte.blogspot.com/
Postat av: Ellen

HM

Visst påminner Hasselaverksamheten mycket om en religiös sekt - religionen var socialdemokratin, som tvångsmatades.

Ja med den moralen kunde det inte gå på annat sätt.

K-A Westerberg var militär - reservare! Likt en skrikande sergeant tog han kommando över sina "trupper", fast han hade visst en högre militär grad än sergeantens!

Det var en Potemkinkuliss från början till slut!Jag tror inte heller att barnen/ungdomarna mår så särskilt bra!

2011-11-26 @ 23:56:26
Postat av: Ellen

HM

Ett PS!

Något som alltid förvånat mig är att myndigheter inte kräver en utvärdering av dylika verksamheter. Det är ju astronomiska summor det handlar om.Det gäller all form av vård som privatiserats! Tar man på sig uppgiften att upprätta/uppfostra/vårda människor måste det ske under etiskt försvarbara förhållanden.Palme släppte fan lös genom att ta bort tjänstemannaansvaret 1975. Nu sitter vi med facit med den strutspolitik som blev följden!

2011-11-27 @ 00:07:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0