STASISPIONER GRÅTER UT HOS SÄPO

Jag tror faktiskt Sverige är ett dårhus. Nu gråter före detta informatörer till Östtyska säkerhetspolisen Stasi ut hos den svenska säkerhetspolisen. I sin bok ”Inte bara spioner” skriver professorn Birgitta Almgren om en hel rad fall av personer som arbetade för Stasi men hon namnger inte en enda person.

Nu har flera av dessa personer vänt sig till Säpo av alla ställen för att få ”upprättelse”! Jag tar mig för pannan och undrar vad i helvete som pågår. Än mer förvirrad blir jag när sedan Säpo gör en anmälan mot Birgitta Almgren till JK.

En av dessa personer har dessutom tillåtits läsa sin egen personakt på 115 sidor hos så sent som för två veckor sedan. Vad sysslar Säpo med? Hon kommer dessutom med uppgifter efter att hon läst sin egen akt om att hon är svensk spion med spionuppdrag i Östtyskland. Uppenbarligen är hon väldigt desperat!

Detta kan bara hända i det politiskt korrekta Sverige. I min enfald trodde jag att en av Säpo:s uppgifter vara att avslöja spioneri mot vårt land men nu tycks uppgiften vara att skydda spioner som förrått vårt land.

Det är inte Säpo:s uppgift att göra anmälningar till JK det skall de individer som känner sig felaktigt utpekade göra själva. Utan hjälp från Säpo!

Vad/vem är det Säpo vill skydda? Finns det lik i garderoben hos Säpo?

Läs artikel i SvD

Jag anser att ju fortare alla namnen blir offentliga desto bättre! Samtidigt vill jag påminna om att flera av dessa stasiagenter har kontaktat Birgitta Almgren efter att boken släpptes i mitten av september men ingen av dessa har ångrat sina handlingar.

Offentliggör namnen nu!

UPPDATERING!

Anders Jallai har idag lagt upp ett mycket intressant blogginlägg om detta, måste läsas!

"Jag tycker att Säpo och JK ska lägga ned förundersökningen eftersom den kastar ett löjets skimmer över Säpo och signalerar dåliga förlorare. Almgren har gjort precis vad Säpo, under ledning av Tore Forsberg, borde ha gjort för länge sedan; att gå igenom och jämföra egna uppgifter mot det tyska Stasiarkivets och lagföra eller åtminstone pröva några av de uppenbara spioneribrotten. Om inte Almgrens uppgifter i kombination med Säpo:s egna räcker för ens ett åtal, så räcker ingenting – spionernas egna fysiska rapporter finns ju att läsa i Stasiarkivet!"

Anders Jallai


Kommentarer
Postat av: allemand

Desto förr desto bättre. SvD sysslar nu med damagecontrol, tagit bort artikeln om gråterskan och har bara en sörjig artikel kvar.Förmodligen har Barbapappa hört av sig till SvD och krävt rättning i leden. Verkar nu som den största skandalen finns hos M.

2011-11-04 @ 21:10:19
Postat av: Hulda

Självklart ska namnen publiceras. Det måste vara verkligt stora namn som gör att SÄPO och regeringen fegar. Näringslivstoppar, journalister, chefer i statliga verk, höga militärer, politiska heliga ikoner och andra nu helt okända.Alla dessa har för pengar, sex eller ideologi förått sitt land och sammarbetsat med en ideoligi som dödat tom. fler mäniskor än Nazismen.Varför ska deras namn skyddas???

2011-11-04 @ 21:11:52
Postat av: Anonymous

De som varit informatörer hos STASI skall ställas inför rätta och arkebuseras som landsförrädare, det hade varit bättre för alla.

2011-11-04 @ 21:57:26
Postat av: EssendonNågon eller några skyldiga inom Moderaterna torde ge oddset 1,00 - om man fick lira på objektet!

Med andra ord är utgången för ett moderat förräderi mot Sverige näst intill ett faktum!Skandalen närmar sig...

2011-11-04 @ 22:01:11
Postat av: Hulda

Anonymous:...

Dödsstraff är avskaffat tom. i krig. Skamstraff räcker gott. Men tyvärr kan det med vissa bli tvärtom. Se tex. på "fredsaktivister" och "djurrättsaktivister", dvs. vänsterligister som ibland kommer med i media.Nu är det återigen gnäll någonstans i Sverige med asylsökandes boende. Tv4 gör snyftreportage. Döda råttor i en korridor och en rostig skruv. Men böj skruven och ge de asylsökande städgrejer, så är allt löst. Men då kommer säkert bygdens batikhäxor och facket....

2011-11-04 @ 22:08:41
Postat av: igor

Ett antal landsförädare springer till SÄPO och anmäler att de blivit uthängda för vad de är? Man upphör aldrig att förvånas ...

2011-11-04 @ 22:17:25
Postat av: Magentan

@ Lassekolja (Off Topic men svar till Lassekoljas inlägg i föregående tråd.)Jag lyssnade nu på ditt P1-inlägg och tycker du var riktigt bra. Man kunde höra att du hade jobbigt med andningen pga din KOL, så det var ju inte särskilt väluppfostrat av programledaren att avbryta dig hela tiden. Men du fick fram vad du ville ha sagt, och efter alla hemskheter som ständigt pumpas ut i media om SD så var det säkert en hel del lyssnare som blev förvånade över att det var en sverigedemokrat som lät så sympatisk.P.S. Jag hoppas att du får adekvat behandling för din KOL.2011-11-05 @ 00:07:29
Postat av: Pk

Satte även jag kaffet i halsen imorse, Säpo måste ha riktigt smutsig buk, har ju hänt en hel del skumma saker där förr så måhända även Säpo var/är infiltrerat?I övrigt stort tack för att du driver denna och många andra frågor där du tar på dig den otacksamma rollen att säga att kejsaren är naken.

2011-11-05 @ 00:17:56
Postat av: Pk

Satte även jag kaffet i halsen imorse, Säpo måste ha riktigt smutsig buk, har ju hänt en hel del skumma saker där förr så måhända även Säpo var/är infiltrerat?I övrigt stort tack för att du driver denna och många andra frågor där du tar på dig den otacksamma rollen att säga att kejsaren är naken.

2011-11-05 @ 00:18:13
Postat av: Robin Shadowes

Klart att det finns landsförrädare även inom Alliansen. När kulturmarxisterna vandrade genom instituitionerna så var det inte bara medier och skolor. Det allra viktigaste var att infiltrera partierna, dom borgerliga i synnerhet.

2011-11-05 @ 01:12:12
Postat av: matspp

DDR lever och är välmående i Sverige och uppträder ibland som CCCP.Det finns en mycket stark koppling mellan det svenska establissemanget och de svenska säkerhets/underrättelsetjänsterna MUST (KSI) / SÄPO (SSG). Det är detta som utgör själva GRUNDBULTEN i detta bedrägeri! Det handlar alltså om tjänster och väntjänster samt om makt i det fördålda.Både KSI (MUST) och SSG (SÄPO) har nog ”mjölkat” STASI-listan ganska hårt skulle jag tro. Jag misstänker att KSI satt munkavle på SSG vilket de säker inte hade något emot. SÄPO är till stora delar ett slags SAPO.Nu satsas korten på att skydda Röd/blå röra och att de då återgäldar SÄPOs väntjänst att hålla tjäft.Kontoret för särskild inhämtning (KSI) ingår som en del i MUST och där finns den mest ”skarpa” informationen.

De har alltså både bättre och mer omfattande information än vad SÄPO/SAPO har.Sammanställning av text hämtat från:

http://www.dn.se/nyheter/sverige/ledtradar-kontrolleras-inte-av-polisen-1.489193De Stasiagenter som röjde tv-journalisten Cats Falck ur vägen bor numera i Birkholzaue utanför Berlin. Det påstås i det brev som Säpo fick från Tyskland och som DN avslöjade.Men trots de här konkreta ledtrådarna förefaller den svenska polisen måttligt intresserad.Men enligt vad DN erfar har Rikskriminalen inte sökt hjälp från kolleger i Tyskland.

Brevet till Säpo innehåller också uppgifter om den tidigare krigsmateriel -inspektören Carl Algernon, som dödades av ett T-banetåg i Stockholm i januari 1987.I brevet till Säpo hävdas att det finns en direkt koppling mellan Cats Falcks försvinnande hösten 1984 och Carl Algernons död drygt två år senare. I efterhand har det dokumenterats att det under hela 1984 pågick en omfattande smuggling från Bofors till DDR. Järnvägslaster med krut och sprängämnen gick via Västtyskland till Kavelsdorf utanför Rostock. Dessa transporter kontrollerades av den östtyska säkerhetstjänsten STASI.Och vem initerade transporterna fån Sverige? I Bofors 2 härvan ni vet Haubits 77 till Indien gjorde sej både Gahndi och Palme en rejäl hacka.Och i Bofors 1 härvan gjorde sej STASI

och Palme en rejäl hacka.Sammanställning av text hämtat från:

http://kurtlundgren.webblogg.se/2007/july/900-svenskar-stasiagenter-manga-journalister.htmlBjörn Cederberg: Kamrat Spion. Om Sverige i Stasiarkiven:

Men några guldkorn, scoop rentav, finns det i boken, bl a fina faksimilhandlingar till Boforsaffären – krut till Iran via DDR och pengar tillbaka till Bofors, en affär av sådan omfattning och magnitud att regeringen måste ha känt till den.( Ja tacka fan för det de gjorde sej en rejäl hacka på det här sättet).

Stasi hade 900 agenter i Sverige, eller skall vi kalla det uppgiftslämnare.

900 svenska namn – varför offentliggörs inte listan?

Särskilt omhuldade som uppgiftslämnare och ständigt förekommande på DDR-mottagningar var Svenska Freds.De journalister som värvades, och det var ganska många, fanns främst på Aftonbladet och DN.

Journalister som nämns i boken vilka umgicks med toppspionen från DDR:s Sverigeambassad, var Dieter Strand, Gunnar Fredriksson m fl. De var väl inga agenter men de söp ihop med Stasispioner.Lars Werner skymtar förbi då och då när han skjutsas i limousin i Östberlin.Till vänsterpartiet betalade DDR ut pengar så sent som på slutet av 70-talet. Det gick till så att IKEA hade underleverantörer i DDR; dessa var förstås kontrollerade av staten – IKEA fakturerades, betalade och en del av pengarna gick nu till Stasi, som överlämnade dem till Lars Werners parti.Olof Palme var DDR:s speciella kelgris eftersom hans politik sammanföll med DDR:s : Västeuropas demokratier skulle avväpnas medan Sovjetblocket skulle behålla sina vapen – detta var Olof Palme-planen – en atomfri zon i Europa, nån slags vapenfri korridor. En mer STOLLIG idé undrar jag om det runnit upp i skallen på någon politiker, någonsin.Om Palmeplanen upprättats enligt sin upphovsman hade Sovjetblocket förmodligen inte störtat samman – inte undra på att han blev en kelgris, som mottogs med enorma hyllningar när han kom till DDR 1984.DDR var ett land som styrdes av en underrättelsetjänst, jag tror inte att dess motsvarighet någonsin funnits.Stasi hade 100 000 anställda och 175 000 meddelare, var 40:e person i DDR var på ett eller annat sätt knuten till Stasi.Ett omedelbart krav måste vara : Publicera listan med namnen.2011-11-05 @ 01:50:17
Postat av: Gubben o Gumman

Det finns väl någon överenskommelse att inte göra S till ett icke svensktalande 5 procents parti någonstans.Nu lyckas ju Juholt med det ändå på egen hand men det är ju en annan story.Efter som muren ändå skulle ned 1989 så fanns det väl en anledning till att göra Olaf Dolme von Jordgubbe lite mindre pratsam.Krille Kluck Kluck var kanske väl utvald,perfekt kandidat förmodligen med duktigt med minnesluckor om vad i och inte vad han gjort.

Här kan planeringen vara lätt lökig lite deckarstuk.

Vid själva nedtagandet av skylten så var ju poliser utpekad för att ha varit synliga(utklädda till poliser)?Ubåtarna som hälsade på 80-talet var väl och hämtade personal och material innan muren skulle rivas på 80-talet.

Värnpliktiga minutlösare hade eldförbud ibland guess when?Hade ju inte varit bra för någon om Olaf surnat till och börjat babbla.

Sedan finns det säkert 20 del-anledningar till att han släcktes ned.Titta på Clownfeldts kroppspråk i intervjun om Stasidokumenten han sjunker ihop blir lågmäld och ödmjuk,samvetet är tillfälligt uppe och spökar för Fredrik.Säkert finns det en och annan moderat som figurerar i gymnastikfilmer, utan att veta om produktionen.

Där ligger nog fördelningen 20/1 mellan S o MDen svenska kommunismen sprattlar i takt med den svenska korruptionen på Säpos fika bord

Fy fan vad "lökigt"Om Säpo var/är sossarnas verktyg och sedan Olaf dolme von Jordgubbe Stasiagent så förstår man att Fredde har samvetsproblem.Varför skall han tvingas syssla med gammal skit när det finns ny välbetald Saudikorruption.

En jobbade för att Sverige skulle bli kommunistiskt kvar sitter resterna och fantasterna på redaktioner.

Den andra jobbar för att Sverige skall bli islamskt så fort det bara går.Givetvis har Biggan ett manus liggande i ett bankfack med samtliga namn ifall man blir för elak mot henne,så ni kan nog ta anmälningarna från ev grisar och Säpo med ro.

2011-11-05 @ 01:54:24
Postat av: Gubben o Gumman

OT : När Barometerns läsare inte uppskattade skattelättnader för anställning av vinstlotter

Så tog men bort både kommentarer samt kommentarsmöjligheten.

Hill Billy journalisten räknade inte med hur folk skulle reagera.

Sverigefientliga Barometern jobbar vidare mor "Burkaland"

2011-11-05 @ 04:18:31
Postat av: Fredrik

Kan man komma närmare sanningen?

Hoppas verkligen Folk tittar på den här videon.

Fattar verkligen vänsterflummet vad man gör?Likadant hur vår media vägrar ta upp att Hamas

under förra veckan skjutit 39 raketer rakt in

i Israel."artikel newsmill" Inte en skrivelse.Inte ett ord om att Al quaidas flagga är hissad på domstolsbyggnaden i bengazhi!?Kristna kopter jagas i Egypten och västvärlden

håller tyst för skulle man säga nåt så får ju faktiskt kritikerna rätt och de kan man ju inte

under några omständigheter tillåta.En vriden värld där de demokratiska värderingarna

har gjort att flummet måste hitta nåt att försvara

så då försvarar man nåt som är likställt med nazismen. Inte undra på Att Hitler var bäst buddy med arabvärlden och dom erbjöds sig hjälpa till med utrotnningen. Men detta vill ingen tala om i vårt vurmande för Arabkulturen. usch!! Alla gillar vi ju olika vilket gör att man inte gillar saker.

Detta är den största av dom!!

Postat av: ´Tony Ingman

Sverige är mycket mycket sjukt,här finns så många lik i garderoben att staten borde skaffa en egen begravningsbyrå. Det är säkert ingen tillfällighet att mordet på Olof Palme aldrig blir uppklarat,

han skulle röjas undan för att känsliga uppgifter

inte skulle läcka ut. Det är jävligt skumt, men Palme var även en skum typ själv.

2011-11-05 @ 08:10:06
Postat av: SDare

Passerade igenom nämnda ort igår vid ca 13 tiden. Kan bara hålla med om att det fortfarande är väldigt svart längs bygatan. Ser det likadant ut i alla småorter?

Postat av: SDare

Oj! Blev lite många http//

Postat av: Karlskronabloggen

Jag kan bara hålla med dig Thoralf, så här sett från Kina tycker jag Sverige är totalt sinnessjukt med sin politiskt korrekta agenda. Det börjar mer och mer likna DDR och Nordkorea och senast ut var Arbetsförmedlingen som spärrat besök på Avpixlat och kallar deras artiklar "fientlig kod".Jag följer mest nyheter från CNN, BBC och de nordiska grannländerna och det är verkligen en ruskigt otäck skillnad i vad som rapporteras om verkligheten!Sverige börjar mer och mer betraktas som ett stort "skämt" i utlandet och jag har faktiskt vid två tillfällen (hittills) sagt att jag är från Danmark i kontakter med andra européer.

2011-11-05 @ 11:27:25
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Anonym

Pat Condell talar om "Nyttiga idioter för Palestina" där Sverige och Norge tas upp som extremexempel på ovan nämnda kategori. Mycket bra och rekommenderas.

Postat av: jägarn

Håll trycket i Riksdagen om STASI listorna.

2011-11-05 @ 12:05:13
Postat av: Magentan

Otäcka siffror från Demoskop för november:S 26,6 (-1,6)

MP 12,6 (+2,1)

V 6,7 (+2,1)

M 33,4 (+0,7)

FP 5,1 (-1,1)

C 4,9 (-0,9)

KD 3,2 (-1,5)

SD 6,0 (+0,1)

2011-11-05 @ 12:35:50
Postat av: Gubben o Gumman

I ett mediafriskt land skulle varenda tidning ner till Lyckoslanten "drevat" för länge sedan.

Här kunde borgarna slå sönder hela vänsterblocket för gott,risken är att en del medvetslösa sossar skulle rösta på SD,Sverige skulle få en helt annan politisk karta mer svårkontrollerad.

Ett musslimskt Sverige i EU är Fredriks våta dröm

Denna kille är minst lika farlig för Sverige som Palme var det är bara olika "arbetsgivare" men Sverige skall förrintas in i en multikulturell dimma

Bröderna Donkey driver på det hela med sin agenda

2011-11-05 @ 12:49:28
Postat av: ´Tony Ingman

Det säger en hel del om Svenskens tankeförmåga när

man i denna opinionsundersökning låter dom 2 värsta

flumpartierna öka med över 2 %, precis som om VP

blir mänskligare om man byter ut Lars Ohly mot

Jonas Sjöstedt, precis som om landet skulle kunna

fungera med flumrumporna i MP, bara man byter ut den ena verklighetsfrämmande donnan mot en ännu värre.

2011-11-05 @ 15:24:30
Postat av: Calle

@ Tony Ingman ditt inlägg kl.08:10:06

Kanske just därför som både regering och Säpo vill mörka Stasilistorna.Tänk OM en av spionerna varit en MYCKET högt uppsatt företrädare för Sverige. Det förklarar både mörkandet och mordet, samt oförmågan att lösa detsamma.

2011-11-05 @ 18:24:19
Postat av: Göran

Inför Bilderberg-gruppens senaste topphemliga möte i St Moritz laddade respektive länders SÄPO:s upp på lite olika vis.

SKYPO(Finland), PST(Norge), PET(Danmark), RSHA(Tyskland) och DST(Frankrike), övade fullkontaktsnärstrid och prickade flugvingar på 1000 meter.

SÄPO(Sverige), spelade boule och hinkade energidryck.

På det femstjärniga lyxhotellet föll sedermera SÄPO för det klassiska "kaffe på duken tricket".

En deltagare stal showen, SÄPO var genast där med servetter.

De andra ländernas agenter passade då på att tvinga den svenske delegaten att rita på "fina" dokument.

"Jag hann inte ens ringa hem", bölade delegaten, "Fredrik vet inget".

2011-11-05 @ 18:43:30
Postat av: Erik

Nja. Hon som hade fått läsa 115 sidor hade ju hittat bl.a. ett ställe där Almgren hade återgivit en uppgift helt fel (negation fattades).Men om det finns fel i Almgrens bok så är ju det ett gott skäl att offentliggöra registret så rykten kan skiljas från sanning.

2011-11-06 @ 01:49:40
Postat av: Eddie Chapman

Men vem vet hur många av dessa som i verkligheten varit dubbelagenter.

2011-11-06 @ 06:32:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0