SNART KAN DET FINNAS MER ATT RETA SIG PÅ

I mina forskningar efter ett gammalt dokument gjorde jag idag ett framsteg då jag besökte Kalmar kommuns arkiv. Fick en alldeles utmärkt hjälp och service av personalen. Dokumentet nedan ger mig ett utomordentligt spår till det jag söker. Fortsättning följer i Stockholm under veckan i riksdagens bibliotek eller i Riksarkivet.Mitt blogginlägg om min ”relation” till Gustav Vasa har uppenbarligen retat Peter Akinder på Östran som tar upp det på ledarsidan idag. Att just reta personer som Peter Akinder vart ett av syftena med detta blogginlägg och Peter Akinder svalde betet med både hull och hår. Nu väntar vi bara på att Ulf Wickbom skall försöka sig på en "rolig" text också.


Den här bilden skulle Peter Akinder haft! Jag bjuder på detta bildcollage som en annan tidning åstadkommit.


Jag har också skickat in min debattartikel till Barometern angående detaljplanen för Gota medias planer på ett mediehus på Kvarnholmen. Frågan är om Barometern kommer publicera den när de fått ensamrätt på den enligt deras önskemål. 

När jag var ute på stan ikväll och handlade några presenter hörde jag en historia av en handlare.

Arabpojken frågar sin pappa
-Pappa varför har vi så konstiga mössor?
Fadern svarar: Min son det är för att vi ska skydda oss mot den heta ökensolen.
-Men pappa varför har vi då så konstiga kläder?
Fadern svarar: Jo, min son de skyddar oss för ökensanden när det stormar.
-Bra pappa man varför har vi då så konstiga skor?
Den tålmodige fadern: Min son det är för att skydda våra fötter så vi inte bränner oss på den heta ökensanden. Våra förfäder har i tusentals år utvecklat det som passar oss bäst.
-Du är klok du pappa. Men varför bor vi då i Malmö?


Kommentarer
Postat av: Annelie

Något mycket anmärkningsvärt med arkitektbilderna på mediahuset är att himmelen är överexponerad(helt vit) på samtliga bilder jag sett. Genom att överexponera bilderna smälter mediahuset in i miljön på ett sätt det aldrig gör i verkligen eftersom det mänskliga ögat kan registrera ljusskillnader långt bättre än en kamera. Eftersom man inte använder en fysisk kamera utan ett 3d program som genererar bilderna är det intressant att man ändå väljer att överexponera, när man i programmet har full kontroll över exponeringen.

2011-11-08 @ 00:07:43
Postat av: M Capensis

Bra jobbat, Toralf. Det roliga med PK, speciellt journalisterna, är att de är så otroligt förutsägbara.

2011-11-08 @ 01:29:37
Postat av: java

appappapp, skämta om araber går inte alls an! "Riksdagsledamot för sd HÅNAR araber på sin blogg" kan mycket väl tänka mig en sådan rubrik i pressen imorrn

2011-11-08 @ 02:28:22
Postat av: Gubben o Gumman

Frågan är väl hur Akinder skall hantera bilden på Thor-alfs släkting i Danmark Preben Alfson.

2011-11-08 @ 03:46:25
Postat av: SDare

Kul historia om Araber. Vi har ju skämtat om Norrmän i åratal.

Kom att tänka på en händelse då min son gick på en grundskola i Malmö.

Han blev ofta kallad för jävla Svenne av just Araber. Då han sa jävla Arab tillbaka, så blev han tillrättavisad av skolpersonal. Så fick man inte säga. Nä just det! Jävla svenne ska bara hålla truten och anpassa sig. Fin framtid.

2011-11-08 @ 05:46:16
Postat av: Gubben o Gumman

SDare : Det är därför vi är här och Thor-alf i riksdagen, man har liksom mjölkat och skitit pursvenskarna lite för mycket på näsan nu.

Påtvingande bidragstörstande rövskallar skall vi inte acceptera det gör få friska länder.

Sedan är ju sandalkurriduttern lite extra jobbiga.

Oåterkalliga PUT samt öppna gränser då har ett land gått från socialism till svår godhetsschizofreni.

Där går gränsen.I SVT68 proklamerar man rasism i Ryssland när purryssarna går med plakat Ryssland åt Ryssarna.

Det är mycket synd att vi inte kan skicka samtlig personal på SVT68 30 år bakåt ihop med S till Ryssland,tänk vad kul dessa atrapp Boljeviker skulle få eller kan vi det AW Svensson.?På tex Nya Zeeland släpper man in den arbetskraften man behöver samt hälso undersöker, i Sverige skall alla barn vaccineras mor hepatit

Frågan är om Svenne Banan reagerar ens om armarna eller näsan ramlar av."Titta Edna min näsa ligger på bingolottokupongen"Sedan kan vi väl passa på att säga ta dej i häcken till nya PK sturmbahnfuhrern på Östran som kverulerar över Avpixlats glädje över 5 pursvenska killar på en och samma bild i simhallen i Nybro inte en kalsongbaddare så långt ögat når.

Finns en likadan på Barometern ditsatt av Göra bort sej media,sannolikt kommer fotografen att hamna på gemavdelningen för att inte framhållit det multikulturella i alla text och bildsammanhang.

Sverigefientliga chefsredaktörer hör hemma på botten av en gammal klassik möktunna.

2011-11-08 @ 06:26:14
Postat av: Gubben o Gumman

I förra inlägget var någon orolig för Gubben o Gumman ekonomi,i efter polisens attack på cyklistr utan lyse cyklisterAlla kan ta det lungt ett par uniformer ett eget bötesblock med vårt bankgironmmer samt ett par masker av Lotta Streber och Ville så gärna bli dirty Harry Karlssson, så var det klart, officiellt bötfälldes 19 cyklister på byn pratar man om 119 stycken.Med så grovt kriminella brottslingar skall man inte ha dåligt samvete ett dugg.

Dessutom är dom mycket mera lättfångade än mordbrännare.Lite synd bara att nästa cykellysekontroll sannolikt ligger 4 år framåt,men var får vara dessto mera aktiv den timmen den håller på.

2011-11-08 @ 06:55:25
Postat av: Gubben o Gumman

Passa på att titta i Barometern ang djurplågeriet på en minkfarm vilka fina trynen som dyker upp för att göra PR för detta.

Tog ett tag för Gubben o Gumman att stänga gottebutiken,men du har en ny chans i Östran.En kommentar som kompisarna på Barometern inte gillade var den korta till Kaj Raving V vad annars i sammanhanget "11414 (Polisens tipstelefon")Kolla även tjejens svar på att samla tomburkar till ev skadestånd

"Jag jobbar på en flyktingföräggning"

"Ni menar AFA nej jag tillhör inte dom"Du har en ny chans i Östrans kommentarsfält där samma personer promotar djurplågerietDessa säger sej stå över lagen känns det igen i några andra sammanhang.

2011-11-08 @ 07:01:26
Postat av: Gubben o Gumman

I pressen 2090 stod att läsa Zlatans dödsbo fick guldbollen igen

2011-11-08 @ 07:09:04
Postat av: Gubben o Gumman

Annelie : Du skall veta att dessa arkitekter har stora skor och en stor röd näsa också

2011-11-08 @ 07:24:53
Postat av: Karlskronabloggen

Bra skrivet Thoralf! Ja, det ska bli intressant och se om "Bärsärken" kommer med något nytt lågvattenmärke och försöker vara "rolig"!

2011-11-08 @ 07:47:17
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Sven Dacke

I en kommande rapport konstaterar OECD, enligt uppgifter i media, att det svenska systemet för arbetskraftsinvandring på det hela taget fungerar väl. Fler kommer till Sverige för att arbeta inom områden där det finns behov. Att det regelverk för arbetskraftsinvandring från länder utanför EU som gäller sedan december 2008 i huvudsak fungerat bra är också Svenskt Näringslivs uppfattning.Kan tilläggas att än så länge finns det inget medhåll till artikeln i kommentarerna.

Helt klart är att Svenskt Näringsliv vill ha mera männskor att välja av och lägre lönenivå.Undrar just om dom har en aning hur kostnaderna skall fördelas.

Postat av: S.E.K .

Hörde härom kvällen att jordbruksarbetare från baltstaterna bara har 35 kr i timmen i vissa fall ,

detta är ju helt horribelt !

2011-11-08 @ 09:33:53
Postat av: Robin Shadowes

- Pappa, varför ser man aldrig några araber i Star Trek?

- Det min son, beror på att det inte fanns några rymdskepp på medeltiden.

2011-11-08 @ 09:37:19
Postat av: Calle

Lägger till en förklarande rad till historien:

" Bidragen, min son, bidragen."

2011-11-08 @ 10:44:19
Postat av: AWSvensson

Antar Thoralf att det du söker är gåvobrevet som diktera användandet av marken på Kvarnholmen,finns i mitt minne en svag anteckning om att du nämnt detta tidigare.

Det finns två citat som på ett tydligt sätt visar på Svenne Banan och Hulda Kålrots mentalitet.

"Tro inte folk är dumma ,de är dummare"

"Folk vill bli lurade,varför inte hjälpa dem"

Vilka som står för citaten blir dagens fråga, en ledtråd det är inte GoG.

Att arbetskraftsinvandringen är det fiasko som de flesta redan från början befarade. Knappt är reformen genomförd förrän den föranleder en brandkårsutryckning. Av 35000 som sökte fick 90% godkänt av de som kollades skall tilläggas,endast 85% kontrollerades nämligen av resursbrist. Av dessa så utkristalliseras 25000 med en kompetens av en diskares,något som fanns 250000 av innan som går arbetslösa. Finns det något annat ord än fiasko, att det senare kommer att visa sig att det fuskas i miljardklassen är helt i linje med regeringen arbetslinja.

2011-11-08 @ 10:58:22
Postat av: Hulda

Tack för en rolig historia! Skrattade gott. Men den har en sur eftersmak....

2011-11-08 @ 11:37:00
Postat av: Annelie

@jägarn: Varken islam eller judendom har något att hämta på svensk mark, punkt slut. Bara för att man kritiserar en av medeltidsreligionerna behöver man inte vara för den andra, både muslimerna och judarna är lika delaktiga i mellanöstern konflikten. Eller är du en av sionisterna inom partiet som gråter när du lägger fram kritik emot islam och blir kallad islamofob och hatisk, men själv skriker judehat, nasizm och judeförföljelse när någon annan kritiserar Israel och judendomen? Det är den här dubbla standarden inom partiet som många SDUare ifrågasätter, om du fortsätter på ditt motsägelsefulla spår är jag rädd att vi förlorar många skarpa hjärnor inom SD och SDU.

2011-11-08 @ 12:04:52
Postat av: Annelie

@jägarn: Varken islam eller judendom har något att hämta på svensk mark, punkt slut. Bara för att man kritiserar en av medeltidsreligionerna behöver man inte vara för den andra, både muslimerna och judarna är lika delaktiga i mellanöstern konflikten. Eller är du en av sionisterna inom partiet som gråter när du lägger fram kritik emot islam och blir kallad islamofob och hatisk, men själv skriker judehat, nasizm och judeförföljelse när någon annan kritiserar Israel och judendomen? Det är den här dubbla standarden inom partiet som många SDUare ifrågasätter, om du fortsätter på ditt motsägelsefulla spår är jag rädd att vi förlorar många skarpa hjärnor inom SD och SDU.

2011-11-08 @ 12:07:14
Postat av: AWSvensson

Här gäller det att pudla kvickt innan Gog trycker ner en i skon. 85% kontrollerades inte med hänvisning till ovan inlägg.

2011-11-08 @ 15:04:15
Postat av: Stone

Hussein drog omkring ute i Rinkeby och hade tråkigt. Han sparkade till en gammal flaska som låg och skräpade och sade mest på skoj:– Store ande, visa dig!Vips kröp det ut en massa rök ur flaskan och en jättelik ande uppenbarade sig. Anden sade med mullrande basröst:– Ditt ord är min lag och du har tre önskningar vilka jag kommer att uppfylla!– Då skulle jag vilja komma till ett harem i ett varmare land, sade Hussein.Vips var han nere i Orienten och hamnade i ett stort harem med en massa vackra kvinnor omkring sig.– Och så vill jag ha alla mina kompisar med mig här nere i haremet så vi kan ställa till med ett riktigt party, sade Hussein.Vips var ett tjugotal kompisar på plats och blev genast serverade vin av de vackra kvinnorna som började smeka och kela med grabbarna. Härligt tyckte allihop och skålade för Hussein.Anden visade sig igen och sade med sin djupa basröst:– Nu har du endast en önskan kvar, så tänk nu efter ordentligt vad din sista önskan skall vara så utför jag den. Hussein grunnade en bra stund.– Jag vill vara ekonomiskt oberoende i hela mitt liv, sade han.Vips var han tillbaka i Rinkeby!

2011-11-08 @ 16:05:42
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson : (Mena)r du arbetsninja

2011-11-08 @ 17:21:48
Postat av: Gubben o Gumman

Grodan Pagrotski tänkte lika långt som en Tjekisk åsna

2011-11-08 @ 17:23:13
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson : Lika lite som man slår en kille med glasögon trycker man man ned samma killes brossa i pumpsen

2011-11-08 @ 17:42:23
Postat av: S.E.K .

Söndagsskolelärarinna ,sträng, högreligiös , vetomdet , tänker ,idag ska jag lätta upp stämningen med en liten gissningstävlan , första frågan blir : vad är det som är brunt med yvig svans och hoppar mellan träden ?

Lille Johan tyckte sej kunna svara så han reste sej upp och sa : det borde vara en ekorre men eftersom det är fröken som frågar , så är det väl Jesus !

2011-11-08 @ 19:26:51
Postat av: VoP

Muhammed strosar runt i Rinkeby då han plötsligt får syn på en mycket vacker flaska som ligger på marken. Han går fram till flaskan och plockar upp det. Försiktigt borstar han av gruset från flaskan då plötsligt en ande uppenbarar sig. Jalla, min gode Muhammed, du kommer att få två önskningar som tack för att du befriat mig, säger anden. Tänk efter noga Muhammed för du får bara dessa två önskningar. Muhammed tänker så det knakar men snart har han bestämt sig. Nu vet jag säger han till anden, ja vill bli vit och hamna mellan benen på en snygg tjej.

Och vips så blev Muhammed en tampong.

2011-11-08 @ 21:24:46
Postat av: Ann

Ett tillägg:

Alla araber är inte muslimer. Det finns kristna araber.

2011-11-08 @ 22:36:58
Postat av: Ann

Så att använda ord som arab och muslim som om de var av samma betydelse, som jag tolkar att några av inläggen här gör, är lite fel. Det var bara det jag ville säga.

God natt och sov gott!

2011-11-08 @ 22:46:06
Postat av: J-Å

Varför araben och dennes son bor i Malmö är väl inte så svårt att räkna ut...eller?

Det är knepigare att förstå varför de fortfarande går klädda som araber. Där finns väl ingen öken...ännu.2011-11-08 @ 23:27:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0