OBEGRIPLIGT SVAR FRÅN JUSTITIEMINISTERN



Alla som läst Birgitta Almgrens bok ”Inte bara spioner” vet vad jag talar om. I boken har Birgitta Almgren kartlagt 57 misstänkta fall av spioneri mot Sverige av så kallade IM:s som jobbade för Östtyskland.

De beskrivningar som framkommer överensstämmer inte med de bedömningar som Säpo gjort under sina utredningar för ca 10 år sedan. Jag har frågat Birgitta Almgren om man kan tolka det som hon är kritisk till Säpos bedömningar vilket hon svarat ja på.

Min bedömning är att antingen har Säpo:s utredare varit inkompetenta och okunniga eller har de jobbat efter direktiv ovanifrån med uppgiften att ”inte hitta några spioner”.

En av de största anledningar till detta är att Säpo inte begärt ut allt material från de så kallade Rosenholz-kartoteken. Med anledning av detta ställde jag i förra veckan en skriftlig fråga till justitieminister Beatrice Ask om hon nu kommer agera för att få amerikanska CIA att lämna ut de så kallade F22-korten och statistikkorten till den ”myndighet” i Tyskland som ansvarar för alla Stasidokument. Läs min fråga.

I veckan fick jag följande svar från Beatrice Ask.



För mig är svaret obegripligt!!

Den svenska alliansregeringen vill uppenbarligen inte veta hela sanningen om dessa spioner. Man anser tydligen att det är en fråga mellan Tyskland och USA. God dag yxskaft!!!

Läs debattartikel i DN skriven av Birgitta Almgren.



Uppenbarlige har inte alla koll på var kärnkraftverken är placerade i vårt land. Här kommer en kompleterande karta me elprisområde SE3 och som visar hur väl Svenska Kraftnät ramat in dessa i SE3.



Kartan är så avslöjande över vilken agenda Svenska Kraftnät haft när man skapat dessa elprisområden.

Kommentarer
Postat av: FM

Tack Thoralf för att du gräver och bildar opinion i detta med Stasi-arkiven. Arbetet du gör är otroligt kvalitativt, inte bara detta med Stasiarkivet. Jag har stort förtroende för dig och önskar jag hade samma möjlighet att avsätta tid att jobba för partiets sak.



Gör dock så gott jag kan med mina uppdrag och det så skönt att vara med i ett anti-kommunistiskt parti och EU-kritiskt parti. Handlingarna till landsdagarna håller hög klass och det är många som ska sträcka på sig för sitt goda arbete.

2011-11-18 @ 23:20:45
Postat av: OT

SÄPO demokratins försvarare, tänkte nog såsom så att "det man inte vet har man inte ont av".



Således är min amatörmässiga åsikt att STASI har rekryterat personer som är aktiva inom t.ex. FP, C, M.



Vågar man gissa på att de inom alliansen som gjort Sverige störst skada är tidigare agenter?

2011-11-18 @ 23:27:30
Postat av: Edward Ulfertz

Håller med Birgitta Almgren, det är inte namnen på agenterna som är det intressanta, utan på vilka samhällsfunktioner/personer och med vilka metoder de värvades som är det viktiga.



Genom att förstå tillvägagångssättet kan vi kanske förstå vilka krafter som idag påverkar vårt samhälle och vilka vi kritiskt ska granska för att upptäcka eventuella dolda agendor.

2011-11-19 @ 00:02:12
Postat av: OT

Är detta hat eller fakta? Bestäm själv.



"Roots of the Arab-Nazi alliance. Lecture from 2010": http://vladtepesblog.com/?p=40532



Det finns många goda människor i detta avlånga land, de flesta tänker dessvärre inte mer än på det dagliga görandet.



Många borde stanna upp, tänka efter lite, och göra det som ni tycker är rätt i nästa val.



Ted Gärdestad - Jag Vill Ha En Egen Måne: http://www.youtube.com/watch?v=ZAh1szE3uQw

2011-11-19 @ 00:35:24
Postat av: Sven Dacke

Medan SÄPO fortfarande anser att "Stockhomsbombaren" var en ensam galning. Så meddelar andra att han var en del i ett nätverk som gillar Islam.



Undrfar just varför Säpo har avvikande uppfattning, är det någon övergripande person som bestämmer vad dom skall tycka och säga?

Postat av: allemand

Det finns en anledning till att deras rätta namn är Skräpo eller Släpo.



De jag känner till är inga större ljus om man säger så.

2011-11-19 @ 09:27:52
Postat av: Info

APROPÅ SÄPO



Lika gåtfull och dubbelbottnad tedde sig SÄPOS roll vad gäller terrorism i ett inslag om ”Vit Makt”-rörelser i Studio Ett fred. 18/11.



Säpos ”analytiker” vid författningsskyddsenheten intervjuades där rörande den svenska ”Vit Makt-rörelsens” eventuella hot mot det svenska statsskicket.



SR: Med den erfarenhet du har från Sverige – hur lätt är det att upptäcka en sån här grupp?



ANALYTIKERN: Säkerhetspolisen har ju länge haft en bevakning av extremistiska grupperingar, det är klart att det är svårt med tanke på att utvecklingen också går [svammel, svammel]



SR: Men om man tar den svenska Vit Makt-rörelsen då – hur våldsam är den, hur farlig är den?



ANALYTIKERN: Den svenska Vit Makt-miljön består av en rad olika individer, nätverk, grupperingar och organisationer – – –



Tydligen finns ett oerhört stort antal nazister i Sverige. SR undrar, om detta kan betyda, att de högerpopulistiska partierna (t.ex. Sverigedemokraterna?) har förmåga att genomföra väpnad statskupp. Analytikern, antyder, att så kan vara fallet men att hotet främst gäller på individnivå. (Syftar Säpo på SDU:s våldsamma angrepp på AFA, Ungdom mot rasism m.m. i Malmö häromveckan. Kanske har jag fel – men ingenting sägs i klartext.)



SR: Har det [hos Säpo] funnits för mycket av fokus på islamistisk terrorism och för litet på Vit Makt-rörelsen?



ANALYTIKERN: Asså - - - länge varit en del av Säkerhetspolisens kontinuerliga bevakning – – flexibilitet och kunna ligga på framkant [svammel, svammel]



SR: Var finns den största hotbilden i Sverige, från den internationella terrorismen eller hos Vit Makt-rörelsen?



ANALYTIKERN: Asså den bedömningen som görs, den ligger ju fast, förra hösten då, när man gjorde en höjning av den siffran [svammel, svammel] asså det är svårt att jämföra göra på det viset [svammel, svammel]



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -



Det är något märkligt med Säpos analytiker. Nämligen att hon på SR:s hemsida kallas ”Ansa Hagström”. När hennes verkliga namn är AHN-ZA (ett koreanskt namn).



Lena Sundström. Tove Lifvendahl. Tobias Hübinette.



?

2011-11-19 @ 09:53:30
Postat av: Nils

Men herregud Thoralf Alfsson, indelningen i områden är skapat för att det är brist på överföringskapacitet söderut, så man har ritat en karta som svarar till detta terräng, så att marknaden själv kan reglera importen till Skåne mm. och Svenska Elnät slippar för att strypa flödet till kontinenten, vilket är am strengsten verboten, när man spelar Mononordpool med de andra pojkar. Eller Vattenfall spelar med sin kompis Eon hursomhelst. Flaskhalsen finns söder om verken - därför har man ritat gränsen där. Om det hade varit problem med att få elen norrut, så hade man ritat gränsen norr om verken.



Jag tycker du skal fråga Svenska Kraftnät varför karten blev som den blev, och om man kan föreställa sig en annan indelning.

2011-11-19 @ 10:15:44
Postat av: Lotta

OT/ Dagens bloggfråga: Vem skrev denna rasistfascistislamofobfrämlingsfientliga mening? "Och på en fest kallade en kille mig för hora, inte på ett sådant där förortsaktigt sätt som alla förstås anser vara kvinnoförnedrande,"



Svar: Lisa Magnusson, har förträngt vilken av skitblaskorna hon skriver för.

2011-11-19 @ 10:17:31
Postat av: Gubben o Gumman

Stasiarkiven har inte Clownfeldt/Ask något intresse i det är bara EU EU EU samt import av billig arbetskraft

Det första för att glänsa i sin idioti det andra för att tillfredställa "husse"

Vilket gäng totalt landsempatilösa samt maktgalna.

Dessa kan inte med traditionell syn kallas moderater detta musslimokrater.

Hela moderata kansliet samt riksdagsgrupp skulle gå klädda i kjol och foliehatt,dom har ju löst medlemskort i fel parti.

2011-11-19 @ 10:26:44
Postat av: Robin Shadowes

@GoG. Det kallas för narcissistisk psykopati. Tyvärr obotligt. Blott och enbart den dag då dom avgår med döden har dom blivit botade från denna obotliga hjärnskada, tyvärr.

2011-11-19 @ 11:01:36
Postat av: Robin Shadowes

Vill minnas att Mopsen skrev om just svenska nazister för några veckor sedan. Tydligen var dom inte särskilt många ens under glans-perioden på 30-talet. nåt tusental röster kanske. Efter 1945 har det gått stadigt utför och Nordiska Rikspartiet existerar inte ens längre. Tydligen är dom nu i modern tid nere i nåt hundratal. Kanske några till om man är snäll och räknar in hangarounds. men som sagt brukar ju lallarna inte vara särskilt pålitliga. Dom om några tenderar ju till att vända kappan efter vinden. Fast nu råkar ju Stellan Bojerud vara sverigedemokrat så hans uppgifter gills väl inte. Det är väl bara "seriösa" kulturmarxistiska källor som Expo som gör det. Ursäkta min sarkasm på slutet.

2011-11-19 @ 11:16:28
Postat av: matspp

AFTONBLADET återkommer till lögnerna om nazismen:

http://mopsen.wordpress.com/2011/06/25/2403/



Både KSI (MUST) och SSG (SÄPO) har nog ”mjölkat” STASI-listan ganska hårt skulle jag tro. Jag misstänker att KSI satt munkavle på SSG vilket de säker inte hade något emot. Eftersom etablissemanget (de goda kålsuparna) styr Sverige genom und/säk-tjänsterna så ligger locket fortfarande på. Inte så förvånade då man ser dagligen hur vi styrs och manipuleras av etablissemanget!



2011-11-19 @ 12:18:23
Postat av: Skånepåg

När man kollar elförbrukningen i elområde 4 och jämför med andra elområden kan man ju börja undra.

http://www.svk.se/Energimarknaden/El/Sveriges-effektsituation/Elomrade-3/



Mellan elområde 3 och 4 finns det 5 stamledningar enligt bifogade länk och karta. Nu blir man ännu mer konfunderad och undrar över var den omtalade ”flaskhalsens” finns.



Det luktar ”mygel” så det förslår och blir över, och där begreppet ”flaskhals” är myntat för en omskrivning för något helt annat!

Postat av: Nils

Vad är det du börjar undra, Skånepåg, om bilderbergarna styr över Svenska Kraftnät?



Överföringskapaciteten från SE3 till SE4 svarar väl någorlunda till SE4s förbrukning, men du skal ha med att det finns en ledning till Polen och en till det förhatliga Danmark och dessutom en ganska liten till Bornholm. Minns inte om det är ytterligare en ledning till detta fasansfulla ställe där så micke onska rådar UTLANDET!.



Tråkigt att borholmerna kommer att sitta i mörker, när Sverigedemokraterna kommer till makten och går loss på kabeln med deras rostiga vedyxor. Kom i håg att slå av elen innan.

2011-11-19 @ 15:29:14
Postat av: Skånepåg

@ Nils

Din kommentar ligger på samma enkelspåriga nivå, som när du tyckte att det var lämpligt att sätta upp vindmöller i rondellerna!

2011-11-19 @ 21:21:28
Postat av: PK

Mycket bra att sånt här kommer fram, har varit trogen (M) väljare i hela mitt liv men tycker det har blivit ett riktigt pajasparti. För mig fungerar inte sånt här snömos och Reinfet har också gjort ett flertal horribla uttalanden, bl.a. det att det är ok att fysiskt misshandla oliktänkande. (M) har dessutom blivit ett riktigt sosseparti, de för i princip en något mer ansvarsfull socialdemokratisk politik.



Om SD kan vara rakryggade, ärliga, ej korrumperade och öppet redovisa saker tror jag dom kan tjäna enormt på det, för det finns inga partier som gör detta idag! SD är det närmaste partiet som stämmer in på denna beskrivning. Kan SD fortsätta på detta sätt och göra sig av med personer inom partiet som inte uppfyller dessa krav, kan de bli hur stora som helst. Ni har i alla fall min röst i nästa val.

2011-11-21 @ 00:16:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0