CENTERPARTIET HAR BYTT FOT OM STASIARKIVEN

UPPDATERINGEN!

Regeringen öppnar för ett öppnande av Stasiarkiven. Bjuder in alla partier i riksdagen till samtal säger Beatrice Ask enligt en artikel i DN.


Tänk att de partier som suttit i riksdagen sedan urminnes tider aldrig tidigare ansett att Stasiarkiven skall göras offentliga, för i varje fall forskning. Har någon funderat på varför Kristdemokraterna bytt fot i frågan? Eller varför Socialdemokraterna har ändrat uppfattning? Sist ut att byta ståndpunkt var Centerpartiet som vid dagens gruppmöte också vill offentliggöra Stasiarkiven, enligt medieuppgifter ikväll. Två andra partier som också bytt fot i frågan är Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

Varför har alla dessa partier bytt fot i frågan under den senaste månaden? Svaret är enkelt! Sverigedemokraternas inträde i riksdagen och våra motioner under den allmänna motionstiden som slutade den 5 oktober.

Alla dessa partier är medvetna om att vi kommer driva våra motioner ända fram till en debatt i kammaren med en efterföljande omröstning/votering där alla ledamöter/partier blir tvungna att bekänna färg. Något som inte hänt tidigare när det gäller Stasiarkiven. Tidigare har ledamöter från dessa partier lagt motioner i frågan men dessa har alltid avslagits i utskotten och därmed aldrig nått till kammaren. Med Sverigedemokraterna i utskotten kan inte den ”rutinen” upprätthållas längre.

Vilken ledamot vill rösta nej till offentliggörande av spioner?

Detta faktum låtsas inte media om och nämner aldrig Sverigedemokraternas roll i denna utveckling. Nu gäller det att framställa det som att de så kallade ”etablerade” partierna har tagit intryck av Birgitta Almgrens bok ”Inte bara spioner” och att man tar detta som en intäkt för en omsvängning i frågan. Verkligheten är dock en helt annan menar jag.

För den som är lite insatt i frågan blir detta ännu ett bevis för hur media lever i symbios med de så kallade etablerade partierna och gör allt för att hålla Sverigedemokraterna utanför.

Under årets allmänna motionstid lämnades fyra stycken motioner in om Stasiarkiven. Motion K223 har jag författat.

2st från Sverigedemokraterna (2011/12:K223 Stasidokumenten, 2011/12:K259 Öppnande av Stasiarkiven)

1st från Kristdemokraterna (2011/12:K305 Offentlighet kring svenska Stasispioner)

1st från Centerpartiet (2011/12:K353 Offentliggör de östtyska Stasiinformatörernas namn)

Alltså ingen motion från Socialdemokraterna, Miljöpartiet eller Vänsterpartiet men ändå stödjer de ett offentliggörande av Stasiarkiven. Från Nya Moderaterna och Folkpartiet är det däremot tyst.

Lyssna på inslag i P1:s Godmorgon Världen från i lördags.

DN, DN, DN, DN


Kommentarer
Postat av: Annelie

Underbart, det ska bli intressant att läsa vilka namn som gömmer sig på listorna.

2011-11-08 @ 23:46:58
Postat av: Magnus

Inget snack. Landsförrädare skall hängas fram i ljuset. På Stora torget i stupstock en söndag. Varför i gatan inte? Sviker man sitt färdenesland och sitt folk genom att springa andras ärenden man oftast inte känner till ty man är en nyttig idiot skall man stå till svars. Detta är ju fullständigt logiskt tycker i alla fall jag. Men inte i tokSverige förstås. När ska det vända? Moderaterna är ju ta mig fnölen värre än sosseriet. Broilers är de allihop. Direkt från broilerfabriken slussas de fram. Hjärntvättade med slumpfri godkänd pk-stämpel i baken M-V. Förgör det Sverige! Förgör folkhemmet! Vad är Svenskt? Blondhet är fult och slampigt. Blandat är fint. Alla är lika. Solidaritet och bla, bla..,

2011-11-09 @ 00:37:11
Postat av: Magentan

Om Israel-Palestina-frågan i SD och SDU:Det ska ju vara högt till tak i ett parti, och ungdomsförbunden i andra partier följer inte heller slaviskt respektive moderparti, utan har lite egna idéer och åsikter ibland.En stor anledning till att åsikterna går isär när det gäller Israel-Palestina-frågan är väl att många av oss "seniorer" är så gamla att vi har egna erfarenheter av vissa viktiga historiska händelser när det gäller Israel. Jag avser inte direkta erfarenheter på plats, men jag minns t ex mycket väl 6-dagarskriget i juni 1967, hur ivrigt vi lyssnade på alla radionyheter (på den tiden fanns endast en TV-kanal med sparsamma sändningar) och hur oroliga vi var för att Israels befolkning skulle drivas ut i havet. Vi vågade inte tro på att de skulle klara sig mot alla fiendestaterna runt omkring det lilla landet.Nu blev det istället Israel som segrade, och vad jag minns utryckte alla nyhetssändningar lika stor glädje och beundran över detta som jag och min familj kände.Dagens unga generation har däremot blivit fullmatade med anti-Israel-propaganda från medierna under de senaste decennierna. De kan ju inte vara helt opåverkade av detta, utan många av dem ser på Israel från en helt annan synvinkel.

2011-11-09 @ 01:13:27
Postat av: Magnus

Jag är väl så ingrodd och engagerad i mitt Sverige så jag har falufärg och maskrosor på hjärnhinnan. Jag undrar varför denna fråga skall prägla politikerklimatet med palestinasjalar och ship to Gaza mm så starkt i ett så avlägset land som Sverige? På vilket sätt har Sverige med detta att göra? Påverkar detta oss på något sätt annat än politiskt tjafs?

2011-11-09 @ 01:32:54
Postat av: Annelie

@magentan: Jag har snarare växt upp med projudisk propaganda. Vi som parti har valt Sverige och svenska folkets sida och det borde vara det vi jobbar för. Vi som parti bör inte välja någon annans sida. Vi måste kunna kritisera alla övergrepp, både från muslimskt och judiskt håll.

2011-11-09 @ 01:42:18
Postat av: Magnus

Jag håller till skillnad från svensk massmedia focus på vad som händer i Sverige. Lybien och Egypten mm rabblas det om. Men vad som händer i Sverige då? Svenska nyheter som vid varje nyhetstimme dag ut och dag in förmedlar om vad som händer utanför Europa. Vad händer i Sverige då varje dag? Det får vi inte veta om vi inte besöker avpixlat. Detta dravel betalar vi licens för.

2011-11-09 @ 01:45:30
Postat av: Tjadden

Det vore roligt att veta om Säpo generellt hade ett samarbete med Stasi, vilket är mycket troligt.Att Olof Palme står med på listan behöver ingen tvivla på enär han kontaktade en dåvarande Säpochef och önskade att Sverige hade ett samarbete med KGB istället för CIA och Moussad.

2011-11-09 @ 06:29:03
Postat av: Tjadden

Har någon mer än jag tänkt på att vid varje kommun och riksdagsval lämnar vi bort en del av folkets makt?I min långa levnadstid och varit intresserad av politik sedan barnsben på grund utav att Far min var politiker så känner jag igen mönstret att det är under varje valår som politikerna visar sitt intresse för folket och därefter existerar vi inte längre.Med detta mönster oavsett regim så tar politikernas självsvåldighet över att styra och ställa som de finner bäst och oftast för egen räkning, vem av dem har något till övers för vad väljarna har för åsikt?Thoralf jag tror på dig som ett undantag på grund av att du delar med dig av det elände du får stå ut med i din hemkommun.Din kollega Stellan Borgelid förvisso inte riksdagsman men ansvarig person för Sundbyberg kan skriva om Sundbyberg men då handlar det om hans vänner och bekanta ifrån Thailand och vilka pubar han går på och ölar i goda vänners lag.Gissa vad man tycker om honom och alla aktiva i hans gäng är utlännigar ifrån börden och jag kan försäkra att SD lär inte nå några framgångar i Sundbyberg ryktet går om det motsatta, inte roligt när folket på gatan säger usch och fy om SD.

2011-11-09 @ 06:48:46
Postat av: Observer

"Det finns nu en majoritet i riksdagen för att öppna Stasiarkiven" trumpetar tidningarna ut.Inte en enda gång har jag sett SD:s motioner i ämnet nämnas i nyhetsförmedlingen.Så nu skriver man om riksdagshistorien också i pk-pressen och SVT/SR.Utan initativtagaren SD finns ju ingen majoritet i riksdagen.Ynkligt!

2011-11-09 @ 07:16:53
Postat av: Info

OT: RADIO STOCKHOLM VARNAR FÖR DE HÖGEREXTREMA RÖRELSERNA (SÄRSKILT SVERIGEDEMOKRATERNA)År 2000 blev en faderlös, svenskfinsk, 17-årig pojke från Surahammar, Daniel Wretström, brutalt misshandlad med tillhyggen och slutligen halalslaktad i ett dike i Salem av en skrikande mobb av bidragsförsörjda utlänningar.Mördaren fick ett kort, symboliskt straff. Desto mer avsky har en minnesmarsch, Salemmarschen, anordnad årligen i anslutning till den slaktade sjuttonåringens dödsdag, tilldragit sig från det officiella Sverige.Salemmarschen kommer i år att flyttas från Salem till Stockholm. Detta föranledde igår Radio Stockholm att i särskilda inslag kraftigt fördöma ”den främlingsfientliga rörelsen”, varmed avsågs bl.a. Sverigedemokraterna. Till sin hjälp hade man tagit Sten Nordin:”Manifestationen genomförs den 10 december och det uppskattas inte av Stockholm stads finansborgarråd, moderaten Sten Nordin. – ´Verkligen trist. Det tycker jag förskräckligt illa om naturligtvis.´.”Samt en inkallad expert från stiftelsen Expo, David Lagerlöf:”David Lagerlöf arbetar på tidningen Expo som granskar de högerextrema rörelserna i Sverige. Han tror att manifestationen kan bli återkommande och ett sätt för extremhögern att rekrytera nya medlemmar.”Samtidigt med Salemmarschen har DE GODA ”motdemonstrerat”: Nätverket mot rasism, Elevkampanjen, Rättvisepartiet Socialisterna, Syndikalistiska ungdomsförbundet, LO, Ung Vänster, Vänsterpartiet, Revolutionära Fronten, SSU, Antifascistisk Aktion, Liberala Ungdomsförbundet m.fl.När DE GODA förra året också demonstrerade mot ett nytt partis inträde i riksdagen blev deras manifestation mycket omtyckt. Ja, den blev så uppskattad, att den dagen därpå blev föremål för särskilt beröm i en predikan i Storkyrkan av biskop Eva Brunne (som själv deltog i demonstrationen och smålog förnöjt, när DE GODA ropade, att Jimmie Åkesson skulle utvisas ur Sverige). Här är videon:http://www.youtube.com/watch?v=1HcWfdBz9UQ&feature=relatedSTOPPA RASISMEN! STOPPA RASISMEN! INGA SVENSKAR PÅ VÅRA GATOR!

2011-11-09 @ 08:51:57
Postat av: allemand

@Magentan, det du har glömt är att statsmedia under lång tid basunerade ut att Israel var besegrat. Vi hade annan information genom militären och visste att öknen var full med kängor som arabnissarna sparkat av sig för att kunna springa fortare hem.

2011-11-09 @ 09:33:48
Postat av: AWSvensson

....och så säger man att Sverigedemokraterna inte haft inflytande i riksdagsarbetet,självklart enbart deras närvaro,deras agenda som de övriga partierna gärna sugit till sig dvs asylhanteringen ,något som idag är på var mans läppar ,stigande optionssiffror trots massiva förtalskampanjer, gör att man tvingats vakna och erkänna den krassa verkligheten. I likhet med ett linjelopp i cykel,utbrytaren måste för eller senare köras ikapp.

I likhet med Magentan så tro jag att med ålder följer visdom ,även om Israel har brister så är det trots allt det enda landet i denna region som är demokratiskt. Araber i Israel har större rättigheter än i arabvärlden. De slipper tom värnplikt vilket är obligatoriskt för både judiska män och kvinnor. Frågan är om man nånsin vill ha fred i denna region från arabländerna sida, hatet mot Israel skulle då tyna bort och just hatet är en del av deras religion. Om detta bottnar i avundsjuka eller något annat kan inte jag bedöma ,men faktum är att Israel genom hårt arbete lyckats förvandla öknen till bördigt landskap medan araberna låtit sin del förbli öken och ägnat sig om att be istället,böner som tydligen inte hörsammats.

2011-11-09 @ 10:25:37
Postat av: Inte-en-till

En utmärkt beskrivning av ett skeende som vi är mitt uppe i. Tack Thoralf!Jag har aldrig varit gladare över att jag röstade på SD i valet 2010. Synd bara att jag inte får rösta flera gånger 2014 :-)

2011-11-09 @ 10:45:39
Postat av: Tjadden

AWSvenssonAtt ta ställning för Israels sak, kan tyckas vara självklart för många, men faktum är att en majoritet är emot Israel av en rad av olika anledningar.Vem har läst om att judarna är det främsta folkslaget, sådana påståenden faller inte i god jord och dessa myter om det judiska folket sätter också snurr på både illasinnade och Israelvänliga åsikter.I sak tycker mången person mycket illa om judens självsvåldighet så semiter de är jämte araben.Nej, har de fått ett land av NF så är det inte rumsrent, vi själva strider mot att vår regim ger bort Sverige till omvärlden, har vi då inte mer anledning att slåss för vår egen existens? Än att ömka för Israel som sticker i ögonen på oss Sverigevänner när vi har vårt eget land att kämpa för.

2011-11-09 @ 11:02:02
Postat av: joffe

Vi väntar oss väl alla en KLAR SYN på det förflutna och det är ett naturligt krav från alla svenskar, som tack vare SD nu äntligen KANSKE kommer till skott i frågan om Stasi.Rent allmänt efter att bott utomlands i 30 år, numera icke svensk medborgare, men av sporadiskt intresse följt utvecklingen i Sverige är jag omtumlad och totalt besviken. Moderaterna, mitt gamla parti har Waberi!? -

Gösta Bohman sprattlar i sin grav och jag beklagar ert lands förfall med en genomfalsk osvensk ledare utan intresse för sitt eget folk! Hur kan han kalla sig moderat? En skymf för det partiet.Ett frifallande intag av "arbetskraft" från de länder som saknar arbetsvilja och arbetsmarknad dvs analfabetism kan inte rädda Sverige! Om det nu skulle behövas? -så öppna Asien med villig arbetskraft och stäng Mellanöstern med folk som sitter på rumpan och gör ingenting, likaså afrikaner, innan det är totalt kört för landet.Politik i Sverige är totalt insnöad. Reser aldrig politiker och bildar sig en uppfattning om omvärld?

Rasisms säger någon. Det handlar inte om ord det handlar om Sveriges framtid...Era tidningar kan man inte läsa då journalisterna är vänsterutbildade från journalisthögskolor.Ingen gräver efter sanningar som folket redan påtalat.Den ende tänkbara journalist att läsa i Sverie är Ulf Nilsson som är i min ålder och jobbat I VÄRLDEN. Han vet och kan analysera.Men han vågar dock inte säga alla sanningar för då blir han portad att skriva i svensk press. Man får läsa mellan rader eller hur?Så gillar jag också Thoralf Alfsson för han har som jag småländska förnuftiga och vettiga åsikter om tingen, och det är Sverigedemokraternas varumärke.VAKNA KÄRA SVENSKA FOLK! Bara ett parti kan rädda Sverige och namnet är SD.2011-11-09 @ 11:02:22
Postat av: Ludvig

Tack för upplysningen!

2011-11-09 @ 11:05:07
Postat av: Sven Dacke

Brottsförebyggande Rådet BRÅ kommer med en ny rapport som samtliga propagandamedia vidarebefordrar.Några rader ur rapporten"Nästan var fjärde person har utsatts för brott

Enligt NTU har 23 procent av individerna i befolkningen (16–79 år) utsatts för något brott under 2010

antingen riktat mot dem själva eller mot deras hushåll. De flesta av dem, 20 procent, uppger att de utsatts för någon av de tio specificerade brottstyperna,

och 4 procent uppger att de utsatts för något annat

brott."Det innebär då att nära 25% av befolkningen är utsatta för brott.Och media går ut med att brottsligheten har minskat.

Observera att undersökningen bygger på telefonfrågor.Men hur ser verkligheten ut.Kanske "Affe" kunde titta på det hela och göra en av sina fina beskrivningarPostat av: Kalle

Länstidningen i Södertälje skriver:

""Sverigedemokraterna har lagt fem motioner i fullmäktige i Södertälje mellan den 1 maj och den 31 oktober i år.

Det beskedet har Stiftelsen Expo fått från Södertälje kommun. Den antirasistiska stiftelsen har begärt besked från kommunen om vilka motioner partiet lagt i fullmäktige och om det har lyckats fylla sina fullmäktigeplatser."" skrev Länstidningen i Södertälje.(LT)Tack för den glädjande upplysningen EXPO och LT. Jag hade ingen aaaning om det för något om dessa motioner.Det har jag inte sett någon annanstans på någon SD-sajt. Därför tycker jag att det behövs en sverigecentral sajt för att meddela just sådana saker till SD-medlemmar.Snälla EXPO gräv fram något om Kyrkomötet 2011 för det har inte informerats något om mötet på någon SD-sajt. Vad som hände eller inte hände på mötet för på SD-sajter inns inte en antydan om vad SD har gjort på detta Kyrkomöte.Tråkigt att behöva gå över ån för att få SD-info. Tyvärr är det sant. Väntar med iver på Kyrkomötets referat som hölls för snart två veckor sedan!!!EXPO ni känner säkert till att vi inte är förtjusta i Islam men vad motkraften kristendomen gör har vi ingen aaaning om!!! Har vi skrotat kristendomen???

Postat av: AWSvensson

Tjadden ,för att kunna föra en debatt så vore jag tacksam om du kunde konkretisera din kritik mot Israel och samtidigt gav uttryck för hur du skulle kunna skapa fred i området.

För övrigt så är Stefan Bojeruds fru från Indonesien .

2011-11-09 @ 11:25:21
Postat av: Magentan

@allemand "Magentan, det du har glömt är att statsmedia under lång tid basunerade ut att Israel var besegrat."Vad avser du med "lång tid". Jag minns att oron var stor i vår familj till att börja med, men att vi sedan gladdes åt en seger och det faktum att judarna, som skulle drivas ut i havet efter att Israel utraderats, istället hade fått ännu större landområde genom sin seger. Framför allt bidrog de nya områdena till att de kunde bevaka sitt land mer effektivt mot de angränsande fientliga länderna och på det viset bättre skydda sig själva.Vad jag kan påminna mig har det däremot åtminstone sedan 80-talet förts en intensiv statsmedial propaganda mot Israel i allmänhet och mot dessa deras "nya" områden i synnerhet.

2011-11-09 @ 11:54:34
Postat av: AWSvensson

Referera till ovan inlägg, och så säger man att Sverigedemokraterna....

Vad säger man då om detta moderatutspel?

Postat av: Magentan

@Annelie: "Jag har snarare växt upp med projudisk propaganda."I slutet av 90-talet inleddes en massiv statsmedial anti-nazistisk propaganda efter att ett antal nynazistiska rörelser hade bildats och växte i Sverige. Svensk massinvandring hade då pga kriget i f.d. Jugoslavien nått sina första rekordsiffror, eftersom Bildt-Westerberg-Friggebo i den borgerliga regeringen öppnat alla Sveriges gränser och låtit stora delar av Balkanländernas befolkning strömma in hit - helt utan kontroll.Således ökade de nynazistiska rörelserna oroväckande och 1997 initierade dåvarande statsminister Göran Persson informationsinsatsen "Levande Historia" och använde Förintelsen som motpropaganda till de växande nazi-rörelserna.

Man inledde alltså en intensiv pro-judisk propaganda (inte minst i skolorna) parallellt med den fortsatta anti-Israeliska propagandan i medierna.

2011-11-09 @ 12:35:21
Postat av: Tjadden

AWSvenssonJaha, du tyckte inte det var tillräckligt det jag menade på?Det främsta skälet är att SD inte ska officiellt ta ställning för Israel är att det skrämmer bort en massa väljare, det knorras bland SD sympatisörer som delar min uppfattning, att ett politiskt parti inte ska ta ställning för annat land.Vi har klara bevis för det som Sossarna gjorde för Sydafrika och mot Aparheidregimen, idag är de svarta som tar hämnd på de vita i Sydafrika.Varför kan vi inte ta oss ann Nordkorea deras befolkning behöver all hjälp i världen, men det talas det tyst om.Sdu anklagar SD att inte erkänna Palestina är det rätt och riktigt tycker du, nej, vi ska lämna Israel därhän om vi ska få behålla våra SD vänner så enkelt är det.SD framgång bygger på vad partiet kan göra för svenska folket varför då blanda in judar för vår sak?

2011-11-09 @ 12:59:40
Postat av: Magentan

Enligt meddelande på SD:s hemsida ska man i morgon kl 20 kunna chatta med riksdagsledamot Mattias Karlsson med anledning av det nya principprogram som är uppe för antagande på partiets landsdagar.Här kan man läsa det nya principprogrammet:

http://sverigedemokraterna.se/files/2011/08/PP_forslag_remiss01.pdf

2011-11-09 @ 13:06:39
Postat av: Patrik

Sverigedemokraterna gör skillnad i riksdagen.

2011-11-09 @ 13:10:03
Postat av: Tony Ingman

Det är väl precis som det ska, att pressen kniper käft om vem det är som från första början begärt att stasiarkiven skall öppnas. Det är för dem mycket viktigt att inga pluspoäng faller på SD.

Det är mycket annat som dom håller inne med också

T.ex. att Reinfeldts snorvalp hade varit ute och fått på käften, om det har det rått total media tystnad.Tänk i vilket annat land hade det blivit totalt nertystat att den högsta ledarens

son blivit misshandlad?? Inget förutom Sverige!

Det kan väl knappast ha varit våra berikare som

varit framme denna gång, för sådana bor ju inte på

Östermalm och Djursholm. Man undrar ju om Regeringen har en direktkanal till varje tidningsredaktion, där man talar om vilka nyheter

som får slinka igenom och vilka man ska tysta ner.

2011-11-09 @ 13:33:23
Postat av: Annelie

Som ni märker är jag inte själv med åsikten att SD borde släppa kramandet av Israel och judendom, vi kämpar för Sverige och svenskarna och behöver inte ta ställning för varken islam eller judendom. Vi är ett parti med högt till tak och vi borde kunna diskutera alla frågor. Vad man anser privat om vissa frågor får stå för var och en, för oss som parti bör svenska folket vara det viktigaste och det är där allt krut ska läggas.

2011-11-09 @ 14:03:46
Postat av: Håkan

Bra, fram med förrädarna i ljuset bara.

2011-11-09 @ 14:07:29
Postat av: AWSvensson

Tjadden,att inte ta ställning är också ett ställningstagande. Det jag tar ställning för är det demokratiska ,något man inte kan ge avkall på som ytterligare eftergifter till araberna. Erkänner bara arabvärlden Israels existens så är mycket vunnet. Det finns arabländer som inte vill erkänna Palestina av de skäl jag anger.

När det gäller Syd Afrika så var apartheidsamhället inte människovärdigt. det som räddade Syd Afrika från direkt kaos var det samförstånd Mandela och Klerk uppvisade som byggde på försoning. Min egna personliga uppfattning är att Mandela under sin fångenskap såg vad som hände med närliggande kolonier som blev självständiga,Angola,Mozambique ,i dessa utbröt kaos och inbördeskrig,något den skolade Mandela till varje pris ville undvika. vad som händer nu är närmast ett svar på att mångkulturellt fungera inte.

2011-11-09 @ 14:30:21
Postat av: AWSvensson

Stellan Bojerud och inget annat, felskrivet i mitt inlägg.

2011-11-09 @ 14:54:57
Postat av: Robban

Fisk eller kött?

2011-11-09 @ 15:13:44
URL: http://blogg.aftonbladet.se/aschbergsblogg
Postat av: jägarn

Det börjar röra på sig i gammelmedia, glöm heller inte att hälsa till stolpskotten Maria Leissner och bjäbbhönan Birgitta Ohlsson när ni läst detta.

http://gt.expressen.se/nyheter/1.2617204/har-holls-en-14-arig-flicka-som-sexslav

2011-11-09 @ 15:32:31
Postat av: Lassekolja

Thoralf, även jag är dj--t trött på main stream media´s strategi att förringa allt omkring SD. Jag vet inte om jag har fattat rätt menm jag brukar hävda att SD var (sedan länge) först med att vilja återuppta lärlingssystemet inom utbildningssystemet/arbetsmarknaden och även först med att aktualisera offentliggörandet av de delar av STASI-arkiven, som berör Sverige och svenskar.

Jag kanske rent av själv figurerar i något dylikt arkiv, eftersom jag själv suttit i timslånga förhör hos Volkspolizei. En gång 1970 när jag försökte smyga in en flaska Smirnoff genom Sassnitzgränsen och en gång när jag försökte ta en genväg och således avvek från den tillåtna "Transitstrecke" strax norr om Berlin 1974.

Alltså, stämmer det att SD var först att offentliggöra intressanta delar av STASI-arkiven?

Postat av: Inge Sandén

AW Svensson har helt rätt i, arabvärlden måste erkänna Israels existens,är det allra första som måste ske,innan man kan gå vidare.

Eftersom SD,s motståndare alltid just av den vänsterintellektuella eliten,som alla tidigare varit aktiva kommunister,anklagas för att hysa några sympatier för Adolf,är det viktigt att SD öppet tar ställning för staten Israel och judarnas kamp mot araberna,som likt Adolf beslutat sig för att fortsätta med att utplåna judarna från denna jord.

Nu är det som så,att just dessa f.d. kommunister visar öppet i alla konflikter mellan Isrelerna och de islamistfundamilistiska araberna i t.ex Gaza vilken sida de står på.

Det var ingen tillfällighet att vid den sista konflikten mellan Israelerna och Hamas i Gaza, tågade vänsterorg.alltifrån AFA till EXpo-anslutna i samma tåg där palestinier från Gaza som vistas i landet skanderade "Hitler gjorde inte sitt jobb.

Därför är det viktigt för SD att ta stälning för Israelernas rätt att försvara sig mot de krafter som likt Adolf vill förinta detta folkslag.

Vi lägger oss inte i själva judendomen utan hur Adolfs förlängda arm islamisterna fortsätter med det Adolf misslyckades med.I vårt land Sverige känner vi inget hot från de judar som utövar sin religion,det är läran islam som är hotet och utbreder sig alltmer och har redan fått ett alltför stort inflytande på vårt land.

Läran islam vill likt nazisterna ha världsherravälde,därför kan aldrig en sann Sverigedemokrat stötta denna lära genom att frångå på vilken sida vi står,när det gäller konflikterna mellan Israelerna och Araberna i MÖ.

2011-11-09 @ 16:07:16
Postat av: Leif Tore Åhlin SD Arvika

Att inte media visar att det var SD som började rota

i detta med Stasi-förrädarna, visar alla tecken.

Det är det senaste symptomet. SD skall utestängas

för folks vetande.Det andra är viktigt, att lägga sådana motioner som kan användas till valet 2014, för att väcka de sovande.Jag har hittills lagt 8 motioner t o m juni. En av

dessa (no 7) behandlar jag den 28 november.

Handlingsförlamningen vid översvämningen av Glafsfjorden och prestigetänkandet från majoritetsdiktaturen når enorma kostnader. Jag har

påpekat, att tillrinning av nederbörd skall regleras

med avrinning.Av skilda anledningar har min penna tidigare skärvat. Jag har nu åter erhållit den glädje som

tidigare varit tvingande i mitt agerande.Visst funderar man vad meningen är med att "babbla"

till folk (KF), då resultatet endast är motbjudande.

Ibland förstår jag också att SD ledamöter uteblir.

Att jag går över mållinjen 2014 är självklart, men

sedan lär det bli nog.Det bör vara yngre och rätt förmågor som skall engageras i framtiden för att kämpa om de händelser

som utspelas här i Sverige och i andra demokratiska

länder. (se min kommentar om Israel, i förra bloggen)2011-11-09 @ 16:15:40
Postat av: Magentan

Bra skrivet Inge Sandén, och jag håller också helt med AWSvensson om att arabvärlden måste erkänna Israels existens innan man kan gå vidare.2011-11-09 @ 17:02:04
Postat av: Gubben o Gumman

Jaha då börjar det dra ihop sej till att folket skallfå sevad socialdemokratiska arbetarpariet verkligen står för,kan nog bli lite jobbigt för ett välkännt dödsbo.

Öppnar man arkiven ligger S mellan 10-15 % efter 2014 år val,offentliggörandet kommer ju, så då får väl SD räkna in 5% i bonusröster förrutom ökningen.

Vår herre ihop med SD påskyndar närmandet till Norge o Danmark politiskt sett.

Lite lökigt att glömma att SD jobbat fram detta men resultatet får stå tillbaka det går ju att berätta detta senare och få lite mera bonusröster.

Till häst för Sverige

2011-11-09 @ 17:51:12
Postat av: Gubben o Gumman

Clownfeldt den äldre skall nu storsatsa mot ungdomsvåldet efter att Dvärg Clownfeldt fått sryk.

Tänk vilken överaskning ungdosmvåldet M o MP har framför,fast dit räcker inte intellektet när man nu skjuter bort hela fotdjäveln på sej själva.

Sett ur en Sverigevänlig synvinkel är det kanoooon.

Synd att inte någon politikerfru/dotter inom sjuklövern kan bli berikade med sandaltrumpet.

Fast vår herre kanske har tänkt även på det vem vet

AW Svensson vet narturligtvis.Källa : Datakrim rep Niklas Svenson Expressen

2011-11-09 @ 17:57:56
Postat av: S.E.K .

SD ställde rakryggat upp för oss som tillhör utredningen om de vanvårdade barnen , dom ställde sej bakom förslaget om en viss ersättning för dem som blev utnyttjade på alla olika sätt !

Heder åt SD !

2011-11-09 @ 17:59:00
Postat av: Gubben o Gumman

arbetarpartiet

ang ungdomsvåldet

2011-11-09 @ 18:00:02
Postat av: Gubben o Gumman

Det var fan vad stavfel det blev nåväl man skall aldrig ge upp när man är bäst.

Israel/Palestinafrågan har det ju tjötats om en del på en del bloggar.Israel har ju en ganska storkompis/livvvakt

United states of amerika,sandalgänget runt omkring är ju ganska korta i rocken om man säger så.Israel planerar ju att släppa en stor bomb på Iran

Då kommer sandaler att flyga runt hela dan,lita på det,vi kan väl be en bön för att den Iranske presidenten hamnar i en omloppsbana runt jorden utan raket.

Så så där jättestor energi kanske en del partier inte skall lägga på västbanken.

Låt vänstern samla sin urlöjliga godhetspoäng där liksom i "feministfrågan"

Låt dom arbetsskygga äga den olösliga frågan där.

2011-11-09 @ 18:35:17
Postat av: World Traveller

Thoralf, vad kan ni gora for att stoppa det haer skenande vansinnet med massinvandring? Jag tycker det bara eskalerar aen vaerre nu. Och saa aer jag trott pa att laesa om alla aldringsran. Nu dog en 77-arig kvinna som blev misshandlad och ranad. I ar satte vi aterigen over 100.000 pa livstids forsorjning och naesta ar verkar det som om det kommer att bli 7 ganger vaerre. Kan du som ar vaar representant be dina riksdagskollegor fran 7-klovern att svara uppriktigt hur de har taenkt sig att Sverige ska klara denna invasion?

2011-11-09 @ 18:52:23
Postat av: Gubben o Gumman

World Travler : Take it easy :) man börjar först med Stasiarkiven sedan grekiska förtidspensionärer.

Man tar sakerna i rättordning förstår du.

Vi vill ju inte missa någon svenskfientlig verksamhet

(G o G alltså)Dessutom skriver Gubben o Gumman som totalförvirrade freelands journalister utan koppling till Thor-alf Alfssson SD eller dom idiotpolitiker som vill lägga Gladan i ett barnrikt villaområde i Kalmar.

2011-11-09 @ 19:24:43
Postat av: Tony Ingman

Undrar hur Israelhatarna tänker egentligen? Menar ni på fullt allvar att Israel ska lägga ner vapnen

och ropa till alla fiender, kom och slå ihjäl oss ,vi ger upp! Det är märkligt att var gång Israel slår till då blir det fart i gap vänstern,

till och med rondell fyllhunden Per Gahrton har en

given plats i TV soffan och får sitta och spy

galla över Israel. Att varje tillslag från Israel har har föregåtts av långvariga provokationer , det kniper man käft med, det är först när Araberna

får en välförtjänt omgång som gap flabbarna på

vänsterkanten vaknar till liv och skriker sig hesa.

Så är det idag, och så var det 1967, när Araberna bestämt sig för "att nu skulle Israelerna en gång för alla kastas i Sjön" Jo Jo, efter tre dar hade

Israelerna smörjt upp halva arabvärlden, så att dom inte visste från vilket väderstreck dom kommit ifrån. Men i Arabvärlden produceras det ju massvis med nya idioter hela tiden, så man tror väl att nästa gång går det bättre. Jag tror att om Araberna i samlad trupp försöker att förgöra Israel

kommer det nog att sluta värst för dom själva.

En av Hitlers största suporter, nämligen Irans president har ju sagt att han skall utplåna Israel.

2011-11-09 @ 19:28:31
Postat av: Svensson

Centern kollade upp att dom inte hade några spioner, sen sa dom Ja.

2011-11-09 @ 19:51:41
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Essendon

Inte ett enda förb...e ord i slaskmedia om vilket parti som drog igång riksdagsdebatten om Stasiarkiven.

För den om undrar om detta, så råkar svaret vara SD.Pöbelnissarna som har mage att kalla sig journalister, tycker inte att du skall ha reda på det.Snacka om att dom flesta i nämnda pöbelgrupp har missuppfattat sitt jobb!

2011-11-09 @ 19:52:05
Postat av: Tjadden

AW SvenssonLäs det här så blir man betänksam över vad Israel står för.http://www.nationell.nu/2011/11/09/israel-vill-bygga-stora-koncentrationslager-for-negrer/

2011-11-09 @ 19:56:09
Postat av: Solidus

Jag är historiker och har noterat att utan Sverigedemokraternas inträde i riksdagen och motioner i detta spiondrama så hade inte vi någonsin fått veta något.Tack alla Ni som röstade på Sverigedemokraterna från en dito röstande som inser att denna röst var guld värd.Nu gäller det att Ni sprider detta på era arbetsplatser mm.Våga vara Sverigevän så att vi 2014 är ett av de största partierna. Annars så är vårt älskade Sverige historia.

2011-11-09 @ 20:26:14
Postat av: Gubben o Gumman

Gubben o Gumman är riktiga guldkorn gud vad fint skrivet

2011-11-09 @ 21:01:25
Postat av: Gubben o Gumman

Tjadden : Där ser du man blir bara förvirrad av att läsa Nationell nu.

2011-11-09 @ 21:15:59
Postat av: OT

@SDU m.fl. angående Israel fråganSD:s adelsmärke är att alltid utgå ifrån fakta och argument baserade på dessa fakta. Och det bör man ovillkorligt göra i fråga om Israel också.Media är till nästan 100% mot Israel nästan vad det än gäller oavsett fakta och det är endast på förintelsen åminnelsedag man inte attackerar Israel.Denna biasering leder ofelbart till att helt legitima frågor om Israels handlande inte kan ställas då det fullständigt dränks i den orgie av antisemitism svensk media förmedlar.När sedan media anklagar SD och t.o.m Israel för att vara nazister, ja då börjar man undra om man inte sugits in i boken "Alice i underlandet"Vad är då fakta vad gäller Israel och konflikten i mellanöstern?Den frågan hoppas jag att Stellan Bojerud med sin kunskap skulle kunna klargöra så att SDU inte behöver stå kvar på den gungfly de klivit ut på.För övrigt tycker jag att alla som är i STASI-arkivet skulle tänkt på sin personliga integritet innan de blev spioner åt främmande makt.

2011-11-09 @ 22:41:49
Postat av: sdu

Verkar som om de judiska bröderna Ekeroth skriver flitigt här på sidan ;-)

2011-11-10 @ 00:06:16
Postat av: OT

Dagens Sverige är med hjälp a vsjuklövern på god väg att bli ekvivalent med gårdagens sovjetunionenLars Vilks m.fl. motsvarar gårdagens aleksandr solzhenitsyn[1] och andra kritiker av makten"The only thing we learn from history is that we never learn from history." -Hegel[1] aleksandr solzhenitsyn 1/10: http://www.youtube.com/watch?v=v1C1iGX4Kco

2011-11-10 @ 00:13:39
Postat av: Sven Dacke

Från SR.se i dag"Från 1970-talet till 1990-talet var det tillåtet att förtidspensionera människor på grund av arbetslöshet.

Men sedan togs den möjligheten bort. Nu verkar fenomenet blivit vanligare igen.

– Det känns som en tickande bomb i socialförsäkringssystemet just nu. Överallt i Europa så ser man unga människor som trycks bort från arbetsmarknaden. Det handlar om unga människor som inte har klarat av skolan, säger hon.Kommentar

Och importen av nya bidragstagare fortsätter med hjälp av MP.Inte underligt om omvärlden anser Sverige som ett extremt land med extrem ledning.

Postat av: Tjadden

OTJag tror att du undanhåller vissa sanningar om Israels regim som massmedia berättar om, som du innerst inne vet är sant, för att inte stöta dig med partiet.Det heter att sanningen ska segra, men hur ska det gå till när man undanhåller sanningen och alla tycks acceptera detta tillstånd att det drivs dikt och förbannad lögn av de politiska ledarna.Att all politik handlar om tjuv och rackarspel är mer än sant där nästan aldrig hela sanningen kommer i dager, det ska vi vara ytterst medvetna om och SD är inte något undantag om du trodde det, inte avslöjar de för oss hur SD ska gå till väga för eventuellt framtida segrar.Skulle nu SD lägga sig för folkets kritik om judefrågan skulle partiet tappa sin trovärdighet på direkten och av den anledningen måste medlemmar och sympatisörer tystas ner, alltså man tar bort de skrivna åsiktsmeningarna om SD vurm för Israel i den mån det är möjligt.Jag har själv en gång i tiden medverkat som partistrateg och jag lovar dig vad viktigt det är att säga de rätta orden för att inte stöta sig med väljarna, ja man får t.o.m. bita i det sura äpplet för att inte avslöja en del av partiets målsättning som oftast är något som är negativt för både medlemmar och sympatisörer och inte minst för väljarna generellt sett.Så här ser det ut i alla politiska partier, partistrategen är A och O i ett parti utan dem så överlever inte parti särskilt länge, om de sa hela sanningen om partiets målsättning.

2011-11-10 @ 08:39:09
Postat av: Stefan K

Angående medias symbios med 7-klövern så kan vi konstatera hur tur det är att fler och fler vänder gammelmedia ryggen och övergår till bloggvärlden för att inhämta nyheter.Många VET att SD lade motionen om stasi-arkiven och detta gäller både journalister, politiker och vanligt folk på gatan.När sanningen når allt fler, lär de som undanhållit fakta stå med rodnande kinder och skammens beska smak.Att media med vett och vilja håller SD utanför, visar bara att man medvetet vill göra SD till ett enfrågeparti. Till vilken nytta? Idag finns internet, mobiltelefoner och det snackas i kompisgäng, på arbetsplatser och på krogen. Tro inget annat!

2011-11-10 @ 09:22:14
URL: http://petterssons.bloggsida.se/
Postat av: Tjadden

Stefan KDu har fullständigt rätt, men det finns en brasklapp, man vill ha in åsiktpolis på Internet som du säkert känner till.Orsaken är att vanligt folk får komma till tals på Internet och får säga sin mening som gör att Internet är Sveriges största propagandamaskin och det här stör det politiska etablissemanget och inte minst fulmedia som blir avslöjat av folket på just Internet.Man skulle också kunna kalla Internet för folkets riksdag.Som en händelse så stötta en tidningsutdelare på mig med SvD och jag sa nej tack och menade på att jag har redan tidningen Ni. han hade hört talas om tidningen men aldrig läst någon för han kan inte läsa våra politiska motståndares tidning.Det kom fram att han var SD medlem som delade ut SvD, tala om att hjälpa våra politiska belackare, undrar om det finns fler medlemmar som inte förstått att ett parti måste vara enat där alla stöttar och varandra mot politiska meningsmotståndare.

2011-11-10 @ 09:43:01
Postat av: Tony Ingman

sdu: isåfall hade dom nog undertecknat med egna

namn, och inte som du med en menlös signatur!

2011-11-10 @ 10:38:16
Postat av: allemand

"@Tjadden, tala om att hjälpa våra politiska belackare,"Jeez, vissa måste ha arbete för att få pengar till mat. Du kan väl inte angripa personen för att den har ett arbete.

2011-11-10 @ 10:49:49
Postat av: Inge Sandén

@ Tjadden.

Plattformen för en sann Sverigedemokrat är att alltid säga sanningen och hålla sig till det som rätt är.

När Sverigedemokrater med dina åsikter då det gäller Israel och Judarna bröt sig ur partiet och bildade ND,då small det bara till och SD ökade med 100% räknat ifrån valet 2002.

När det gäller vänsterpartiet de f.d.kommunisterna i vårt land,har helt och hållet anammat Adolfs strategi hur man bekämpar oliktänkande.

De som gapar om inga rasister på våra gator är de största rasisterna.

De som högst skriker om alla människors lika värde,är de som tagit efter nazisternas beteenden.

Den som inte ser vilka det är som ställer sig på de stenkastande ungdomarnas sida och vilka det var som stoppade tennismatschen,har de största skygglappar som kan uppbringas.

När ett alias "sdu" skriver de judiska bröderna i negativ ton,har nu också våra fiender lyckats med att planta in splittrare.

Den som inte förstått varför judarna aldrig mera någonsin låter sig lastas i några godsvagnar har inte förstått varför en sann och ärlig Sverigedemokrat står på staten Israels sida i sin kamp mot Adolfs förlängda arm att utplåna detta folk.

Eftersom judarna i vårt land inte gör en fluga förnär,måste våra krafter enas kring det verkliga problemet om att söndra vårt land och det är den islamska läran vars mål är att lura naiva trygghetsnarkomaner,om man lägger sig platt för deras lära och dess syften,får vi leva i fred.

Det är endast Sverigedemokrater,som inte vacklar i sin tro,att vi likt judarna i Israel måste ha rätt att försvara vårt land mot de ondskefulla islamisterna.

Den som inte ser vad vårt land är på väg,är lika naiv som judarna som snällt gick in i godsvagnarna och lät sig transporteras till förintelselägren.

Vi Sverigedemokrater kommer aldrig att tillåta att så sker.

2011 i landet Sverige är det ännu så länge endast Sverigedemokrater,som fått känna på när kommunisterna bytt sida och tagit över nazisternas kristallnattsbeteende.

Sverigedemokrater som inte förstått detta sammanhang byt sida och anslut er till syndikalisterna,AFA,EXPO och det kommunistiska ungdomsförbundet.

Det är här ni finner era judehatande,Hamaskramande,islamkramande vänner,som alla beter sig som nazister och till 100% tagit över hur man bekämpar oliktänkande.2011-11-10 @ 11:24:07
Postat av: Magentan

Att befinna sig ute Vänsterkanten har blivit mycket invecklad under de senaste decennierna:För några decennier sedan stod Vänsterfolket på judarnas sida, hjälpte dem mot förföljarna och hatade Hitler och nazismen.Numera förföljer Vänsterfolket judarna och beskyller SD (som står på judarnas sida och hatar Hitler och nazism) för att vara nazister!???

Och numera står Vänsterfolket istället på islamisternas sida (som hatar och förföljer judar och bär på plakat med Hitler och hakkors på).För några decennier sedan var Vänsterfolket emot alla religioner och gick aldrig i kyrkan.

Numera har Vänsterfolket blivit religiösa och står i kyrkan och predikar om både kristendom och islam.

2011-11-10 @ 12:19:24
Postat av: Inge Sandén

Magentan.

Vi får turas om att strö rosor på våra kommentarer.

Mycket bra,det jag behöver en hel A4-sida att säga,klarar du på några få rader förklara mycket bättre.

Det var precis det jag ville ha sagt.

Här stämmer ordspråket in.

När fan blir gammal blir han religiös.

Ulf Bjereld med fru Maria Demker är ett bra exempel på hur två f.d. VPK-are och Gudsförnekare blivit varmt troende islamkramare.

Weierud är den kristne,som numera predikar den islamska läran och förrått kristendom.

2011-11-10 @ 13:17:21
Postat av: S.E.K .

SD Oskarshamn har lagt ett bra förslag i fullmäktige i O-hamn om att slopa hemspråksundervisningen , det stöder jag till hundra procent , det är väl svenska som ska gälla för invandrare , vill dom lära sej sitt hemlandsspråk så får dom väl pröjsa själva !

2011-11-10 @ 14:03:57
Postat av: Leif

Israel--Palestinafrågan tycker jag man ska lösa enligt följande: man smäller upp en skyhög mur mellan Israel och Palestina och rakt genom alla omstridda områden (50/50 åt vardera läger), placerar beväpnade vakter ovanpå och utfärdar ett ömsesidigt besöksförbud; tempelberget -- a.k.a. "precious piece-of-shit hill" för att låna ur Falling Down och häda riktigt jämrans ordentligt -- jämnar vi med marken med en skvadron bulldozers och dumpar i Medelhavet, varvid alla blir precis exakt lika missnöjda. Åsså talar vi inte mer om saken på 1000 år :D

Javisst, naivt och simplistiskt så det förslår och finge säkert som enda resultat att det istället bleve ett allas-krig-mot-dumsvennen-som-skulle-lösa-alltihopa-med-ett-egenhändigt-ihopknåpat-alexanderhugg (m.a.o., bäst att skiva under pseudonym!), men man kan ju bli aningen trött i längden på en ytterst politiserad eveighetshistoria man själv inte ens har en del i. Eller är det mig det är fel på? Har vi -- vilka nu "vi" det är jag egentligen menar: svenskar, sd-are, folk som varken är judar eller palestinier? jag vet inte riktigt -- inte nog med problem att ägna oss ändå, än att vi måste gröta ner oss i getingboet Israel--Palestina också? (Vad nu Palestina--Israel-frågan har med Säpo-arkiven att göra..?)[Tag inte mitt inlägg allför allvarligt nu; det är mest ett långt, invecklat, allmänt misantropiskt stönande som jag tyckte var preciiis vad internet led brist på...]Inte en snöbolls chans i h_lvete att det bleve något tal om att öpnna Säpo-arkiven -- än mindre ett, vad det tycks, konsensus i vardande i frågan -- utan Sd i Riksdagen. Det är uppenbarligen hälsosamt med en opposition?

2011-11-10 @ 16:53:02
Postat av: Tjadden

Inge SandénTyvärr köper jag inte ditt resonemang, det finns sanningenliga uppgifter om det motsatta än vad du vill ha det till, gå över till Fria tider och Nationell.nu så får du läsa själv vad Sverigedemokrater tycker om partiets ställning för Israel.

2011-11-10 @ 19:58:28
Postat av: Tjadden

allemandDet handlar inte om att ta ifrån någons jobb, utan bara en övergång om att vi inte ska motarbeta våra egna ideal.Visste du att det finns kommunister som åtminstone har jobbat på SvD, detta känner jag till eftersom jag hade en av de ingifta i frugans släkt som var nattredaktör och kommunist på SvD.

2011-11-10 @ 20:04:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0