BLEKINGAR KRÄNKTA AV SOCIALDEMOKRAT

Som om inte socialdemokraterna har det tillräckligt jobbigt i opinionen så har nu även Leif Pagrotsky lämnat sitt bidrag. I en artikel i Dagens Industri säger han följande.

”Grekland är i EU vad Blekinge är i Sverige.”

Undrar om de lokala tidningarna i Blekinge kommer ta Leif Pagrotskys plumpa jämförelse eller om det kommer tystas ner. I och för sig har man ju i Karlskrona hanterat Sverigedemokraterna väldigt illa men att det skulle vara så genomkorrupt som Leif Pagrotsky vill påstå hade jag ingen aning om ;-)

AWSvensson som kommenterar mina blogginlägg så proffsigt från Blekinges skärgård kanske kan bringa lite ljus över denna jämförelse?


Kommentarer
Postat av: AWSvensson

Blekinge,dvs Karlskrona har levt i en skyddad tillvaro. Statsföretag typ varvet ,försvaret ,hamnen har varit skyddade verkstäder i den form att de inte varit konkurrensutsatta. Detta har i sin tur medfört att man blivit loj,allt som kan uppfattas som förändringar har mötts med uttrycket "de gau inte, så spontaniteten har väl inte varit något särdrag .Omställningen när dessa arbetstillfällen försvann och oviljan att ta tag i problemen kan kanske vara det som åsyftas.

Eftersom hela skärgården och stora delar av Karlskrona var vikt åt militären så var också dessa områden befriade från utlänningar. Först i slutet av 90 talet så luckrades dessa skyddsområden upp och alla fick tillträde,den mest komiska skylt jag sett återfinns på Hästholmen, något i stil med Obehöriga äger tillträde, en skylt uppsatt där det förut var strikt förbjudet att vistas för alla obehöriga.

2011-11-08 @ 14:25:22
Postat av: Gubben o Gumman

Gissa vilka som skrivit den skylten

2011-11-08 @ 18:33:27
Postat av: Svensson

Reinfeldt och Borg klagar på vad Grekland ska göra, Sverige sitter snart i samma sits, dags att dom börjar göra skäl för sina löner.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

2011-11-08 @ 19:38:17
URL: http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/
Postat av: Skånepåg

OTAv Gustav Kasselstrand SDU förbundsordförande.

”Ett erkännande av en palestinsk stat skulle sätta press på Israel att följa internationell rätt och upphöra med såväl handelsblockaden som koloniseringen.”Vad in i h-e skriver människan om den enda demokratiska staten i Mellanöstern. En stat vars hela existens är beroende av en rad olika åtgärder, som bland annat innefattar enorma militära utgifter och en ständig vaksamhet beträffande vad de närmaste ”grannarna” har för intentioner.Hur vore det om den här ynglingen, som verkligen inte verkar torr bakom öronen, satte sig in i varför Israel tvingas att agera som man gör innan han gör ett sådant märkligt utspel och dessutom i Aftonbladet av alla tidningar. Nu är jag både besviken och riktigt f-b och hoppas verkligen inte att detta är representativt för hela SDU? Att detta även skadar Sd är det enligt mening ingen tvekan om.

Postat av: Thoralf Alfsson

SkånepågDet kommer att svar från SD i Aftonbladet

2011-11-08 @ 22:54:08
Postat av: Annelie

@Skånepåg. Vi behöver varken välja mellan islam eller judendom i SDU. Två hatiska religioner som inte är önskvärda i ett natinalistiskt Sverige, tyvärr sitter det ett par sionister i partiets topp som lobbar för terrorstaten Israel. De drar in SD på ett sidospår som missgynnar bilden av oss som ett konsekvent och ärligt parti.

2011-11-08 @ 23:05:18
Postat av: Thoralf Alfsson

AnnelieHar du varit i Israel och sett hur situationen ser ut på båda sidor?

2011-11-08 @ 23:27:25
Postat av: Micael Foghagen SD Kalmar

>AnnelieEn av oss är med i fel parti...hoppas du läser på lite och kommer till en annan insikt.

2011-11-08 @ 23:42:33
Postat av: Göran

AWSvensson är inne på rätt linje.

Om man tittar på vad det har blivit av gamla militärstäder, lokaliserade vid såväl kusten som i inlandet, så förstår man vad som menas.

Försvarsmakt och blomstrande industri gick ju gärna hand i hand.

Vad gör man idag - shoppar?

Växjö är väl ytterligare ett exempel, sedan soldattrampet tystnade så har väl knappast staden utvecklats - eller? Att man sedan marknadsför sig som expansiv är en annan historia, vad man nu menar med expansiv.

2011-11-08 @ 23:56:06
Postat av: Annelie

Tack Micael, då vet jag vad du tycker är viktigare än det svenska folket och dina yngre parti"kamrater". Tragiskt!

2011-11-08 @ 23:58:27
Postat av: Magnus

Annelie är väl en ganska grön men lite aggressiv skribent på denna sida? Hon dök väl upp här samtidigt som denna debatt från SDU dök upp? Är hon från SDu eller äxpo?

2011-11-09 @ 00:01:31
Postat av: Annelie

Sorry, inte från expo. Är det så svårt att förstå att många med mig inom SDU är kritiska mot ett land som Israel? Och nej vi är inte mindre kritiska mot islam för det. Det viktigaste för vissa högt inom partiet verkar vara vurmandet för Israel vilket är mycket olyckligt. Micael vill inte ens ha med oss i partiet endast för att vi inte håller med vissa i denna frågan, istället för att diskutera frågan med SDU. Djupt tragiskt, många duktiga ungdomar kommer söka sig till andra partier om det fortsätter på det här viset.

2011-11-09 @ 00:37:53
Postat av: Magnus

OK sorry. Personligen skiter jag i Palestinakonflikten. Även om jag är lite för Israel då jag vet att massmedia och hela vänsterkittet vinklar oerhört kraftigt åt Palestinahållet. Varför? Jag riktar min kraft åt Sverigehållet. Där lägger jag min energi. Jag värnar Sveriges framtid all min energi och finner inget intresse att ödsla den på Palestina eller Israel.

2011-11-09 @ 00:49:20
Postat av: Magnus

Jag är svensk inte världsmedborgare. Jag vill ha ordning på mitt torp innan jag lägger energi på andra länders problem. Detta kan ta mig några femton år sedan tänker jag återkomma i Palestinafrågan. Då Sverige är räddat från pk-sjukan och minareter eller Boniers som jag är väl medveten om.

2011-11-09 @ 01:02:07
Postat av: Anonym

Helt rätt Magnus, det är just det jag menar. Vi måste kunna rikta kritik mot övergrepp vilka de än är som utför övergreppen och inte välja andras sida. Vi representerar sverige och svenska folkets, vi har valt svenskarnas sida och det borde vara det viktigaste.

2011-11-09 @ 01:09:33
Postat av: Karlskronabloggen

Korkat uttalande av Pagrotsky.Ja, Richard hade det nog inte lätt de första fyra åren i Karlskrona, men efter dåvarande kommunalrådet Mats Johanssons dundertavla att vägra diskutera med Richard i TV4:s direktsändning strax innan valet 2006 tror jag det blev bättre och då blev Sverigedemokraterna i särklass tredje största parti men tio procent.Alliansen gjorde upp med Miljöpartiet och bildade en femklöver som fortfarande styr efter valet 2010.Det har faktiskt också varit politiker från Moderatera och Miljöpartiet som kunde tänka sig samarbeta med Sverigedemokraterna, men då ven partipiskan och de fick rätta in sig i ledet igen.

2011-11-09 @ 05:10:45
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: Skånepåg

Pseudonymen Anneli skriver "terrorstaten Israel".

Detta säger det mesta om hennes dåliga kunskaper om MÖ och vad som egentligen är avsikten med hennes kommentar. Visar verkligen ett objektivt synsätt på denna oerhört komplicerade situation!Skriv- och argumentationsstilen som används av pseudonymen Anneli påminner förresten starkt om vad några andra pseudonymer har använt under den senaste tiden här på bloggen, vilket gör att åtminstone jag har mina misstankar.Märkligt att denna person dessutom anser sig kunna göra sig till tolk för andra genom att skriva: "Djupt tragiskt, många duktiga ungdomar kommer söka sig till andra partier om det fortsätter på det här viset."På vilket vis då? Hur kan denna person förresten ha så god kännedom om och så tvärsäkert påstå, att många duktiga ungdomar kommer att söka sig till andra partier? Tror inte att så många "duktiga" ungdomar håller med pseudonymen Anneli när man förstår att den enda målsättningen hos Hamas, Hizbollah, Muslimska Brödraskapet m.fl. är att förinta staten Israel och att driva alla judar i havet.

2011-11-09 @ 08:03:11
Postat av: Ludvig

Hade det berott på Israel, då hade det varit fred i mellanöstern för länge sedan.

2011-11-09 @ 11:10:57
Postat av: Inge Sandén

@Anneli.

Sverigedemokraterna är och skall i all tid vara ett israelvänligt parti.

Den största orsaken till att det skall vara så,är att staten israel uppkommit p.g.a. Adolfs ogärningar.

De som vill se staten Israels utplåning,är samma sorts folk som hejade på Adolf.

Att antyda att det finns en sionist i partistyrelsen,tyder istället på att Expo-gänget lyckats med att infiltrea en splittrare i SDU.

Vidare är det som så,att de som hyser agg mot judarna har en liten nazigen som sprattlar till ibland.

Just p.g.a.det judarna varit med om,har gjort dom starka mot alla onda människor och krafter som vill se dem utjagade i medelhavet.

Efter Adolfs försök att utplåna detta folk har deras kraft ökats ännu mera,att stå emot de arabiska islamistiska krafterna som är en fortsättning på vad nazisterna inte lyckades med.

Judarna låter sig aldrig mera lastas i några godsvagnar.

Anneli om du är äkta och inte ett troll,byt parti till det kommunistiska ungdomspartiet och de som delar dina åsikter hör inte hemma i SDU.

2011-11-09 @ 11:17:25
Postat av: Leif Tore Åhlin SD Arvika

Indoktrineringen av motståndet till Israel har nått

önskad effekt bland ungdomar.Arabernas tilldelning av land vid fördelningen efter

turkarnas tillbakadragande var Transjordanien, sedemera Jordanien.Där utvecklades en terrororganisation "al-Fata", som mördade landets konung, Abdullah I.Resultatet av detta blev att dessa araber skingrades

till andra områden som Libanon, Egypten, Libyen mm.Även staten Israel erhöll en del på det ockuperade området "Västbanken".Efter att staten Israel återtagit Västbanken, har

flertalet av dessa araber kvarstannat i Israel, och

betraktar numera dessa som ockupanter i deras land.Jordanien är dessa arabers land och inget annat. Att

de skingrats efter mordet, och inte kan erhålla Jordanskt medborgarskap är fastslaget, men arbeta där, det får de.Det är viktigt att våra ungdomar lär sig historien

om det som kallades "palestina". Det namnet upphörde

i och med att judarna utropade sig till staten Israel den 14 maj 1948. Detta var starten för araberna att ockupera Västbanken, delar av Golan, och Gazaremsan. Staten Israel återtog dessa områden

vid 6 dagars kriget under 60-talet.Historisk bakgrund:

"Israel har rätt till Gaza och Västbanken"www.gp.se/nyheter/debatt/1.374247-israel-har-ratt-till-gaza-och-vastbanken

2011-11-09 @ 11:48:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0