ÖLAND INGET VARUMÄRKE?

En fråga som inte diskuteras speciellt mycket är frågan om storregioner. Personligen ser jag inte många fördelar med dessa storregioner. Personligen tror jag att län som t.ex. Kalmar län klarar sig bäst på egen hand. I en större region skulle Kalmar län marginaliseras ch fokus skulle hamna på mer centrala delar i en storregion.

Ett exempel på detta är den debatt som rasar om Linneuniversitetets placering där man hotar att lämna Kalmar om inte nya lokaler byggs.

I dagens Barometern läste jag en väldigt bra debattartikel på ledarsidan skriven av Lisbeth Lindeborg. Hon sågar förslaget om storregioner efter fotknölarna eller vad sägs om dessa citat.

”Jag tänker på Kronobergs län som nu vill sälja ut sin månghundraåriga ur-småländska tillhörighet för att bli bakgård till Skåne.”

”I stället visar erfarenheten från regionaliseringsprocesser runt om i Europa att det är en regions kvalitet och inte kvantitet som är av betydelse. Likaså visas att regioner med stark identitet klarar sig bäst.”

”Att byta ut begreppet Småland mot en anonym Götalandsregion, där landskapsförankringen automatiskt kommer att utplånas, att slå samman länen efter en enfaldens storleksmall är ett felgrepp utan like.”

Lisbeth Lindeborg, fil. dr i statsvetenkap, region- och kulturforskare. Hon skrev 1995 Regionalt samarbete i Europa (ERU), Regionfrågan i Sverige, 2 delar,(Landstingsförbundet 1997), Zum regionalen System, (2001/2005) samt många bokkapitel om regionalieringsprocesser.

Nu tror jag inte några av 7-klöverns politiker lyssnar på denna röst utan de gäller att hänga på i den masspsykos som råder. Helt plötsligt betyder inte starka varumärken som Öland något alls. Jag är övertygad om att Kalmar län med Öland klarar sig bäst som det är och att en storegion kan få negativa konsekvenser.


Kommentarer
Postat av: MakingBacon

Slå sedan ihop en Götalandsregion med en Svealandsregion och en Norrlandsregion så får man en jättestor region som vi kan kalla Sverige.

2011-05-17 @ 00:20:44
Postat av: Robin Shadowes

Sedan slår man ihop region Sverige med Norge och Danmark till Region Scandinavia i sann EU-anda. Till slut blir hela Europa enbart en stor-region i NWO.

2011-05-17 @ 01:29:24
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Sven Dacke

Daga att införa ett nytt begrepp i den politiska debatten "SD Fobi"En sjuka som drabbat stora delar av mediasverige och politiska motståndare.En möjlig lösning att bota denna fobi kan vara att läsa SD:s partiprogram

2011-05-17 @ 06:54:06
URL: http://sv.wikipedia.org/wiki/Fobi
Postat av: Ludvig

Har precis samma uppfattning.

2011-05-17 @ 07:02:06
Postat av: Info

GLÄDJEBUDSKAP I RADIO STOCKHOLM!Stockholmsområdet kommer att få SEX NYA MOSKÉER – ”en nyhet som välkomnas av många”!Så inleder Radio Stockholm sina nyhetssändningar idag.Därpå undfägnas lyssnarna med inspelningar av vrålande böneutrop samt intervjuer med en brytande arab, som uttalar sin belåtenhet på halvt obegriplig ”svenska”. Början på Mälardalens snabba och fullständiga islamisering.Reporter: Den nykläckta, överlyckliga unga journalisten JOHANNA SJÖKVIST (Sjupartiet).En indelning av Sverige i storregioner skulle förmodligen kunna snabba på förloppet i och med att alla lokala opinioner kan marginaliseras och viftas bort genom centrala beslut av allsmäktiga regionråd i samarbete med unga journalister.

2011-05-17 @ 07:54:58
Postat av: Rune

Idén om regioner är ett bra exempel på fyrkantigt tänkande. Om det är så att nuvarande landsting har stora nackdelar och är föråldrade så kanske inte större superlandsting och län är lösningen?

Jag undrar varför ingen har tänkt tanken att helt enkelt slopa länen och landstingen?

Kommunerna skulle ju kunna sköta dessas uppgifter.

De skulle ju kunna samarbeta helt fritt med varandra om sjukvård och andra saker som län och landsting sköter nu.

Det skulle ju också medföra att smålänningar, skåningar, västgötar mm i fortsättningen får vara det de är.

2011-05-17 @ 08:50:56
Postat av: Errbe

De som är mest angelägna att skapa stora regioner är avdankade politiker som får ett eget litet "parlament" att känna sig viktiga i.I region Skåne samsades de forna antagonisterna Jerker Swanstein (M) och Rolf Tufvesson (KD) om ett drömprojekt: En skånsk miljardfond av risk-kapital.Som ombudsman i moderaternas ungdomsförbund hade Tufvesson spionerat på Swanstein och spelat in samtal med socialdemokrater, vilket renderade honom uteslutning från moderaterna. Som den "politiska begåvning" han var, bytte han parti till KD, och vann ordförandeposten först i kommunen och sedan i regionen, vilket gav honom ett välavlönat jobb som regionråd med tjänstebil och annat som hör till.En styrelseledamot i den lokala partiföreningen förklarade att Tufvesson gjorde sig omöjlig i kommunen, men hann satsa på regionen i tid, där folk inte kände honom så väl. (Nu har han "lämnat politiken". Förmodligen för att han tjänat ihop till en generös pension vid 49 års ålder.)Regionen inrättade en grundplåt till miljardfonden på 45 miljoner (med reservation för att jag inte minns detaljerna helt korrekt). De båda förklarade i Sydsvenskan att de väntade sig att Skånes kommuner sedan skulle satsa lika mycket eller c:a 50 miljoner.Med de 100 miljonerna skulle de utmana rikspolitikerna i Stockholm att satsa lika mycket.När de så nått 200 miljoner skulle de åka till Oslo och lugga Nordiska Investeringsfonden på lika mycket.Med de 400 miljonerna skulle de åka till Bryssel och utverka ytterligare 100 miljoner, så att summan av offentligt kapital skulle bli 500 miljoner.När de sålunda nått en halv miljard, skulle "det privata näringslivet" inbjudas att satsa lika mycket, och voilà: EN MILJARDFOND hade blivit verklighet. Man kan förutsätta att inga privata företag skulle säga nej till att få hälften av några utvecklingsprojekt betalade med skattmedel.Försök föreställa er hur många resor och långa, viktiga förhandlingar de två skulle behövt göra för att få ihop alltsammans. Med kostnader för oss skattebetalare för resor och uppehälle samt löner till alla dem de förhandlade med. Och förmodligen skulle också feta konsultkontrakt behövas.Allt för att komma överens om hur våra skattepengar skulle delas. På vår bekostnad.Det är vad Stor-regionerna behövs till.Lyckligtvis kom valet 2002 emellan, så projektet somnade på regionnivå.

2011-05-17 @ 11:48:15
Postat av: Kalle

Sex nya moskeer planeras i stockholmsområdet. Börjar de sedan bränna kyrkor som de gör i egypten. Annars har väl dessa människor svåt att trivas i sverige. De verkar gilla valborgsmässoeldar året runt. Förstår fortfarande inte varför de kommer hirt tii det KRISTNA sverige.Länk till texten i SR stockholms lokalradio.

Postat av: S-E Karlsson

I Fågelfors skola sägs det vara hälften invandrarbarn , tänk vilka oerhörda kostnader , så fort lärarna/lärarinnorna behöver prata med dessa elevers föräldrar som troligen inte kan ett ord svenska så måste det anlitas tolkar på ett stort antal olika språk , undrar vad detta kostar skattebetalarna ,de pengar som kommunen erhåller av Migrationsverket kan troligen inte täcka upp alla utgifter för detta ! Ändå säger kommunen sej villa ta emot 19 flyktingar igen , när ska de beslutande vakna ?

2011-05-17 @ 12:47:03
Postat av: alf

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=4508061Slutklämmen är underbar!!– Man känner sig utanför samhället i källarlokaler, bortglömd. Men moskén hjälper muslimer att integreras i samhället, att vara en riktig och aktiv del i det svenska samhället, säger Mahmoud Khalfi.2011-05-17 @ 12:54:18
Postat av: Robin Shadowes

"Förstår fortfarande inte varför de kommer hirt tii det KRISTNA sverige."Men det gör jag. Dom har enbart kommit hit för att erövra Sverige åt allah!

2011-05-17 @ 13:04:38
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Mattzzi

Återkommande undersökningar visar att svenskar är ovanligt toleranta, men frustrationen över en vardagsverklighet som inte kan döljas genom en tillrättalagd information och politiskt nyspråk tar sig reella uttryck. Hade de goda krafterna förmått på ett mera robust sätt ta sig an invandringens uppenbara brottsliga avigsidor, hade vi förmodligen sluppit sverigedemokraterna i riksdagen. Det skriver Krister Thelin, lagman i Hovrätten i Malmö och ledamot av FNs kommitté för mänskliga rättigheter.Malmö är en god illustration. I disktriktet Almgården, granne med Rosengård, fick sverigedemokraterna 60 procent i valet i höstas. Är väljarna där mera rasistiska ? Troligen inte. Men de lever närmare en obehaglig verklighet än vad änglakörens medlemmar som regel gör. Att Malmö kommit att uppfattas som antisemitiskt har också med att allt högjuddare stereotypa attityder från Mellersta Östern vunnit insteg som en följd av den ökade invandringen - något som i röstfiskarsyfte inte heller velat motverkats av s-ledningen i staden. Den senaste tidens våldsamma "gänguppgörelser" i Malmö, som gett staden epitetet "Nya Chicago", är också invandrarrelaterade, vilket medierna i missriktat nit förtiger. Hyckleriet göder frustrationen och sverigedemokraterna gnuggar

händerna.

http://www.newsmill.se/artikel/2011/05/17/domare-b-ttre-att-vara-ppen-med-invandringens-brottsliga-avigsidor

2011-05-17 @ 13:07:29
URL: http://politisktinkorrekt.info/
Postat av: "Vi gillar olika"

Svarttaxiförare våldtog berusad passagerare.Hovrätten för Västra Sverige fastställer Göteborgs tingsrätts dom från den 3 juni 2010.Ali Reza Moniriy, 540606, med tolkbehov på persiska, döms för våldtäkt till fängelse i ett år och åtta månader samt ett skadestånd till kvinnan på 85 000 kronor.Och som vanligt ingen utvisning från landet.

http://politisktinkorrekt.info/2011/05/17/svarttaxiforare-valdtog-berusad-passagerare/

2011-05-17 @ 13:27:41
Postat av: Gubben o Gumman

Mörkertalet på våldtäkter i svarttaxbilar?

2011-05-17 @ 13:38:10
Postat av: Tony Ingman

I dagens Expressen går författaren Birgitta Stenberg till frontalangrepp på politikerna för den dåliga vårdkvaliten som låter människor som behöver opereras stå i ändlösa köer. Det är bra

att även etablerade författare går till storms mot

en politik som helt spårat ur. Samma politiker som

är arkitekter till att sjukvården inte fungerar med

dom resurser som finns i dag, har ändå fräckheten

att bjuda in hela horder av folk utan identitet att

få gratis sjukvård på våra bekostnader, sen spelar

dessa politiker förvånade att SD växer, det ska dom

inte göra, det är bara att vänja sig!

2011-05-17 @ 14:11:26
Postat av: Notarien

Måste bara kommentera ang. storregioner!!!

SvD idag bland rubrikerna:"Danmark kräver Nordpolen"litet längre ned..."Danmark i inskränkt trend"Jag tycker att det verkar vara det motsatta!

2011-05-17 @ 14:12:38
Postat av: Mattzzi

Flyktingar dålig affär även för Australien.Tidigare har såväl Norge som Danmark konstaterat att invandrare och flyktingar från icke-västliga länder är en rejäl förlustaffär för respektive land. Nu kommer siffror från Australien som visar på samma mönster. Drygt 60 procent av de som kommer till Australien har inte lyckats skaffa sig en egen försörjning inom en femårsperiod och av dessa är hela 83 procent beroende av bidrag. Kunskapen i det engelska språket är också dålig.Det är en federal regeringsrapport som tagit fram de föga smickrande siffrorna, som också visar att den största arbetslösheten finns bland nyanlända från Irak och Afghanistan där mindre än en av tio hittar heltidsarbete, 93,7 procent i samma grupp går på bidrag.http://www.dailytelegraph.com.au/news/national/a-world-of-long-term-welfare-for-refugees/story-e6freuzr-1226050094427

2011-05-17 @ 15:19:24
URL: http://politisktinkorrekt.info/
Postat av: AWSvensson

Vad jag forskat mig fram till GoG så verkar de vara rätt så mörka, uttryckt i tal så verkar de ligga närmre svart 10 än vitt 1.

2011-05-17 @ 15:21:24
Postat av: Skånepåg

OT”....när lagen separeras från rättvisan”.Per Bauhn professor i praktisk filosofi vid Linnéuniversitetet i Kalmar/Växjö.

Postat av: Gubben o Gumman

Notarien : Det var väl förståndigt av Danskarna Polen har en mycket snabbt växande ekonomi väluppfostrade kärringar och billig sprit.

Go Denmark goAW Svensson : Visst är det fint med Konsumbananiansk "drive in" el Bomalisk "Speed dating",detta är berikning för svenska kvinnor.

Tittar man på valresultatet så är det tydligen till belåtenhet.Man kanske åker svartaxi hellre än dra till Gambia eller Spanien?Fast det stämmer ju inte heller vi reser mera och får med oss mera kackelackor hem till Sverige.Uttrycket"Skjuta på sittande fågel" kan ändras till "Pippa på sluddrande blondin"Sannolikt har mången svensk tös sagt till sej själv : Dagis fröken ljög så det sög"Ta upp det i talarstolen skulle inte funka heller då skulle bara ansvarig minister Damp von Rövskalle säga : Anmäls det inte så finns det inte sådeså.

2011-05-17 @ 17:46:50
Postat av: Gubben o Gumman

På tal om att göra om till större regioner/land

Snart kommer MP att driva igenom med Clownfeldt att göra hela världen till Sverige.Då hamnar 8 miljoner pursvenskar/hangarounds på Guantanombasen,så kan kvarvarande kickstarta fåravel.Tänk hela Mälardalen som "Bäbä" land

Så vackert tänker Friddelin af Babbeltrut.

2011-05-17 @ 17:55:38
Postat av: Robin Shadowes

"Då hamnar 8 miljoner pursvenskar/hangarounds på Guantanombasen,så kan kvarvarande kickstarta fåravel."Som det givetvis med 32:ans goda minne är fritt fram för jänkarna att träna waterboarding på om dom så skulle känna för det.

2011-05-17 @ 19:24:24
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Tony Ingman

"Hela Mälardalen som Bäbä land" ??

Är det det inte det redan??

2011-05-17 @ 19:27:26
Postat av: Gottfrid W

Sverigedemokraterna, enda brottsofferpartiet i riksdagen, som värnar de människor som blivit utsatta för våld och terror, kom med ett förslag om en statlig garanti för utbetalande av skadestånd till brottsoffer redan förra våren:http://politisktinkorrekt.info/2011/05/17/sd-forslag-om-skadestand-foreslas-av-riksrevisionen/Ämnet togs upp i kvällens Aktuellt på Halal-SVT, utan att med ett ord nämna Sverigedemokraternas förslag:http://svt.se/2.22620/1.2428510/ingrids_skadestand_chocksanktes

2011-05-17 @ 22:03:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0