NU ÄR DET SOMMAR

Idag har jag haft en väldigt avslappnande dag. Lite småpyssel i trädgården och sedan en premiärsväng ner till stranden, inget bad men väldigt skönt. Låg till och med och somnade några minuter.

Naturen och växtligheten håller minst sagt på att explodera. I mitt uterum börjar det blomma för fullt. Clematisen blommar och mitt passionsträd med sina fantastiska blommor.

 
Foto Thoralf Alfsson

Förra helgen hörde jag både göken och näktergalen men nu har näktergalen fått flera rivaler. Nu kommer dessa håll igång några veckor innan de tystnar. Väldigt rofyllt att höra näktergalen i den annars tysta sommarnatten. För mig börjar sommaren alltid när tornseglarna återvänder till våra breddgrader och det har de gjort under veckan som gått. Sommaren tar också slut när de flyttar söderut. En annan återkommande gäst har också dykt upp igen och intagit samma fågelholk som förra året. Halsbandsflugsnapparen, det sägs att den skall vara lite ovanlig.


Foto Thoralf Alfsson

Sedan har jag också läst Dagens Samhälle men det återkommer jag till imorgon. Den är värd ett eget blogginlägg.


Frukost vid havet söndagmorgon 07:00      Foto Thoralf Alfsson

Kommentarer
Postat av: "Vi gillar olika"

Ensamkommande bluffen.Misshandel på flyktingboende.Två tonårspojkar från ett hem för ensamkommande flyktingbarn i Uppsala greps, misstänkta för hot och misshandel, under lördagskvällen. De två tonåringarna ska ha attackerat personalen samma kväll.Otack är världens lön,så en enkel biljett tillbaks till sina släktingar är rimligt.

http://www.unt.se/uppsala/misshandel-pa-flyktingboende-1350730.aspx

2011-05-22 @ 04:37:02
URL: http://politisktinkorrekt.info/
Postat av: "Vi gillar olika"

Moskédemonstrationen:

Islamistiska Hizbollah och extremvänstern gör gemensam sak.

Kaos och stenkastning mot poliser vid moskédemonstration.Polisen sammanfattar:35 personer omhändertagna för ordningsstörning

1 gripen för våldsamt upplopp och försök till våld mot polisman

1 gripen för våld mot polisman

2 gripna för våldsamt upploppAlla omhändertagna och gripna är vänsterextremister.

http://politisktinkorrekt.info/2011/05/21/moskedemon-islamistiska-hizbollahs-flagga-vajade-hos-vanstern/#disqus_thread

2011-05-22 @ 04:46:12
URL: http://politisktinkorrekt.info/
Postat av: MG

Gläds att du har näktergal hos dig, jag läste en notis igår att den är flera veckor försenad (enligt Ottenby), i värsta fall fruktar man en kollaps i vintervistet.

2011-05-22 @ 09:55:59
Postat av: Tony Ingman

Så har Miljöflummarna skaffat nya s.k språkrör, jag har inget tillövers för det partiets politik,

men dom är duktiga på att skaffa fram pratkvarnar,

Snatterstrandskan hade ju en pipa som lät som en

AK 5a, och nu lille Fridolin som inte går av för hackor när det gäller att tala, om just ingenting.

2011-05-22 @ 09:57:45
Postat av: AWSvensson

Besökte Konungshamn igår och såg till min förvåning 13 storkar ,helt övertygad, inga kommentarer om Gd GoG,cirkla runt för att dra i riktningen Öland. Det kan behövas befolkningstillväxten på Öland är väl inte i stigande så det är väl semestrande som ska ha leverans 9 mån efter semestern.Har inte hört näktergalen än, å andra sidan så sitter jag inte uppe mitt i natten vilket jag noterat att vissa gör. För er som inte känner till metropolen Konungshamn så finns det kartor. Fortsatt sol förmedlat på det trådlösa.

2011-05-22 @ 10:06:57
Postat av: AWSvensson

Om vi ändå skulle kommentera Miljöpartiet innan vi går ut i naturen. Miljöpartiets val av stuprör kännetecknas av dåligt omdöme, både från partiet och de nya stuprören. Är det allmänt inom partiet att man knarkar och därför inte kunde finna någon med omdöme.

2011-05-22 @ 10:19:04
Postat av: Ronken

Låter bra, men jag föredrar Kungshamn.

2011-05-22 @ 10:21:24
Postat av: Seve

Din kommentar? http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=4509960

2011-05-22 @ 10:34:40
Postat av: Thoralf A

MGDet verkar vara precis lika många Näktergalar som tidigare. Storken har också varit synlig på Öland och söder om Kalmar.

2011-05-22 @ 11:49:22
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Hulda

Skönt att man som riksdagsman i Sveriges viktigaste parti, någon gång kan ta sig tid med att njuta av naturen! Det behöver vi alla ibland...

2011-05-22 @ 12:26:13
Postat av: Lasse

Enligt Aftonbladets rubrik har båda nya MP-förmågorna använt knark. Är det kanske en merit i dessa kretsar?Det harde varit annat ljud i skällan om det varit SD-are.Sverige är fantastiskt...

2011-05-22 @ 14:43:33
Postat av: Skånepåg

@ Thoralf

@ MG

I vår förort någon mil utanför Kalmar har vi aldrig under de år som vi bott här, haft så lite småfåglar i markerna runt omkring. Enstaka lärkor och sädesärlor ingen svart och vit flugnappare m.fl. En tornseglar har vi sett och ingen näktergal eller gök har hörts. En stenskvätta fick vi i alla fall syn på för någon dag sedan. Något skumt är det? En kattuggla tjoade i alla fall igår kväll, men det är ju en stannfågel.Har läst i ornitologtidningar och på nätet att man har skjutit småfåglar på bl.a. Malta och i södra Frankrike som galningar. Lär ha knallat dygnet runt under flyttningsperioden, trots internationella överenskommelser att detta inte skall ske.

2011-05-22 @ 14:57:37
Postat av: arvid

tjena thoralf!

jag undrar om du läst nummer åttas senaste blogginlägg, där han återigen visar sin totala brist på respekt för människor med andra åsikter. i inlägget raljerar han över intervjun med anders johansson i barometern.

2011-05-22 @ 15:02:04
Postat av: Skånepåg

@ arvidNr: 8 ("fotbollsgeniet" Rydström i KFF) skriver:

"Eller är Anders Johansson intellektuellt så slapp att han inte ser sambanden? Att han inte ser likheterna mellan Mobergs människor och de som invandrar till oss idag?"Att Rydström har en begränsad förmåga beträffande logiskt tänkande har vi sett prov på tidigare, men detta måste väl ändå vara ett "rekord i idioti" för hans del då han anser att denna jämförelse är adekvat. Killen borde i fortsättningen använda ishockeyhjälm, eftersom vi här ser vådan av vilka skador som kan uppstå vid för ofta och hårda närkontakter (s.k. nick) med en FOTboll!

2011-05-22 @ 16:24:39
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson : "Skönt att få lämna ön som Robinson sa",att den manliga delen av befolkningen blir mer intresserad av reproduktion efter 40 fyllda är välkänt inom forskarvärlden, inget att skämmas för.Dessutom får man plenty of frisk luft om man strular runt och gluttar på "bomma" o "pippi"Vi såg även på sos alarms larmlista att "farligt" utsläpp rapporterats i Konungshamn, en lätt doft av gammeldansk hade inrapporterats.13:storken är det inte den som levererar en miljöpartist med kemikalieintresse i skorstenen?

"Lill-Gahrton" tex kommer man att få mycket kul med i MP,bla bla bla bla

Kräv inopererad gps samt gasmask på alla miljöpartister.Utkommenderad brandkår i Konungshamn kunde för övrigt inte finna något speciellt, förutom en man som sjöng :"Ser du storken i det blå ta en knapp så ser du två".En kvinnlig anländ polis möttes av:

"Vad har du under blusen snut"

2011-05-22 @ 16:31:25
Postat av: Gubben o Gumman

Skånepåg :"Bob" Rydström har ingen aningen om inbetalning samt utbetalning av socialförsäkringar.

Ett medförtt handikapp hos många socialister.

2011-05-22 @ 16:34:17
Postat av: Skånepåg

@ G&G

Bagdad Bob eller Boholms Bob. Skillnaden är "hårfin"!

2011-05-22 @ 16:52:07
Postat av: alf

@Skånepåg

Tror du inte att hackspettar är ett större hot?

2011-05-22 @ 17:10:56
Postat av: Gubben o Gumman

"Lill-Gahrton" gick med i MP vid 11 års ålder

Var ju synd att han inte intresserade sej för Amish folket istället.

Han har knarkat enligt AB (so what, no bigger problem),partiledare vid 28.....

Clownfeldts "buddy"i invandrarfrågan sannolikt.

Han lovar att inte sammregera med M ,om det tror vi inte riktigt på,kommunistens bästa vän är ju lögnen.Tänk vilka fina politiker Sverige får på löpande band,man tar sej för pannan lindrigt sagt.

Inte fan är det konstigt att det ser ut som det gör.En ny bödel som skall avrätta Sverige har tagit sej upp till "yxtoppen" stoppa denna man.

2011-05-22 @ 17:44:46
Postat av: Tjadden

Apropå den genomförda demonstationen mot moskébygget i Göteborg."#45 Anonym (24139):

Kort sagt och jag är juridiskt ansvarig för vad jag hävdar; Alla moskéer och muslimska skolor och föreningar är ett islamisk stat som vill eliminera friheten, förvandla landet till Talabani samhället och förhindra integrationen mm. och stöder terrorist organisationer som Hamas, Hizbuallah, aljihad mm. Jag var islamist och är säkert 100% av vad jag sade: Ex-Shaikh Daniel Mohamad; http://ex-islamist.com/?page_id=1819

2011-05-22 @ 18:17:52
Postat av: Rättvis

Idag har miljöpartiet kongress och tokarna i partiet kappas om det mest stolliga utspelen. Bland annat säger de nu att miljöpartiet nog kommer att ta över regeringsmakten.PK-pressen håller med och nämner inte med en stavelse att miljöpartiet inte gick fram allas vid omvalet i västra Götaland. SD gick däremot fram med en tillväxt om 31 procent på åtta månader.Där ser vi vilket parti som väljarna har störst förtroende för.Men att PK så kan förvränga nyheterna i sin “rapportering”. Att PK bara har mage! Inser inte PK-pressen att folk tröttnar på lögnerna och då får PK-pressen slå igen butiken.

2011-05-22 @ 18:47:42
Postat av: Bamse

Pedofeten Muhammed, underkastelselärans stiftare: "Kvinnans hjärna är defekt"!Här har ni beviset:

http://politisktinkorrekt.info/2011/05/22/jag-ar-inte-fortryckt-jag-har-valt-sjalv/#more-86986

2011-05-22 @ 19:35:26
Postat av: svenskasvensson

Det är så vi Svenskar vill ha det på sommaren. Man ska kunna lägga sig på badet, sola och ta det lugnt. Slippa se hur invandrarna grillar, så man får rök i ansiktet av deras grillande, se hur deras barn jagar dom försvarslösa fåglarna, Svenska kvinnor ska kunna sola toopless utan att dom ska bli kallade det ena och andra av invandrarna. Jag vill ha vår Svenska sommar nu :)

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

2011-05-22 @ 19:45:08
Postat av: Tony Ingman

En sak som jag undrar över är,hur skall miljöpartiet som är emot att det äts kött, få muslimer som är storkonsumenter av nötkött att avstå detta? Det är många sköna problem som dom

får att brottas med.

2011-05-22 @ 20:34:06
Postat av: Y G

@ Tony Ingman,Pedofetens anhängare är också storkonsumenter av Lammkött! Och det ska vara Halal, dvs djuret ska slaktas utan bedövning.

Miljökatastrofpartiet kommer som vanligt inte att ha några problem med att göra undantag för pedofetens anhängare.

Vad gör man inte för sina kära gäster?!Pedofetens anhängare får ju ha sina egna regler och lagar. Är inte Sverige ett mångkulturellt land?!

Så står det i alla fall i grundlagen.2011-05-22 @ 20:49:50
Postat av: liten

Älskar positiva inlägg likt dessa! Uppskattandet av dessa enkla, naturliga ting är vad som bygger folkgemenskap och livsglädje, det blir ack så mycket tydligare när det ställs i kontrast mot all den galeskap som bloggen vanligtvis informerar om.Ditt passionsträd har sanneligen helt fantastiska blommor, otroligt fin bild dessutom!Och så havet, det stilla havet.Får man fråga vad herr Alfsson använder för kamera?

2011-05-23 @ 11:23:26
Postat av: Anonym

litenEn Olympus inköpt 2004

2011-05-24 @ 22:29:44
Postat av: kickoff göteborg

Bra artikel, är bildgalleri mycket informativ, ger fler detaljer om berättelsen. Tack

2011-06-09 @ 09:46:40
URL: http://oceangroup.se/
Postat av: Discount Nike Sneakers

I recently came across your article and have been reading along. I want to express my admiration of your writing skill and ability to make readers read from the beginning to the end. I would like to read newer posts and to share my thoughts with you.6.Thank you for this article. That’s all I can say. You most definitely have made this blog into something special. You clearly know what you are doing, you’ve covered so many bases.Thanks!

2011-09-10 @ 08:51:43
URL: http://www.nikerwo.com
Postat av: Nike Dunks High

http://www.nikedunkshighshoess.org/ nike dunks high

http://www.nikedunkshighshoess.org/ nike dunk high

http://www.nikedunkshighshoess.org/ Mens Nike Dunks High

http://www.nikedunkshighshoess.org/ Womens Nike Dunks Heels

http://www.nikedunkshighshoess.org/ nike dunks low

http://www.nikedunkshighshoess.org/ nike dunks

http://www.nikedunkshighshoess.org/ Nike Dunks SB

http://www.nikedunkshighshoess.org/ Nike Dunks 2012

http://www.nikedunkshighshoess.org/Nike-Dunks-2012/ Nike Dunks 2012

http://www.nikedunkshighshoess.org/Nike-Dunks-2012/Nike-Dunks-2012/ Nike Dunks 2012

http://www.nikedunkshighshoess.org/Mens-Nike-Dunks/ Mens Nike Dunks

http://www.nikedunkshighshoess.org/Mens-Nike-Dunks/Mens-Nike-Dunks-High/ Mens Nike Dunks High

http://www.nikedunkshighshoess.org/Mens-Nike-Dunks/Mens-Nike-Dunks-Mid/ Mens Nike Dunks Mid

http://www.nikedunkshighshoess.org/Mens-Nike-Dunks/Mens-Nike-Dunks-Low/ Mens Nike Dunks Low

http://www.nikedunkshighshoess.org/Womens-Nike-Dunks/ Womens Nike Dunks

http://www.nikedunkshighshoess.org/Womens-Nike-Dunks/Womens-Nike-Dunks-High/ Womens Nike Dunks High

http://www.nikedunkshighshoess.org/Womens-Nike-Dunks/Womens-Nike-Dunks-Low/ Womens Nike Dunks Low

http://www.nikedunkshighshoess.org/Womens-Nike-Dunks/Womens-Nike-Dunks-Heels/ Womens Nike Dunks Heels

http://www.nikedunkshighshoess.org/Kids-Nike-Dunks/Kids-Nike-Dunks-High/ Kids Nike Dunks

http://www.nikedunkshighshoess.org/Kids-Nike-Dunks/Kids-Nike-Dunks-High/ Kids Nike Dunks High

http://www.nikedunkshighshoess.org/Kids-Nike-Dunks/Kids-Nike-Dunks-Low/ Kids Nike Dunks Low

2012-03-30 @ 06:05:06
URL: http://www.nikedunkshighshoess.org/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0