BESÖK I ÖSTERGÖTLAND

Denna vecka är en så kallad plenifri vecka i riksdagen vilket innebär att jag inte behöver vara i Stockholm under veckan. Idag har jag istället varit på ett studiebesök hos Tekniska verken i Linköping. Företrädare för företaget redogjorde för vissa problem som finns för att man skall kunna utveckla i den riktning man önskar men kommunallagen tillåter inte detta. Jag kan inte annat än hålla med om att det är ett problem som drabbar dessa företag. Ett ”typiskt svenskt problem” där vi skall vara så duktiga att det drabbar svenska företag mer än utländska företag som är verksamma inom samma område.

Under eftermiddagen var jag inbjuden till Radio Östergötland i Norrköping och programmet ”Riksdagen idag”. I programmet deltar två ledamöter från riksdagen som sitter på östgötabänken. Jag hade sällskap av socialdemokraten Johan Andersson som dock idag satt i en studio i riksdagen. Johan sitter snett bakom mig i plenisalen och har alltid varit trevlig, pratat och hälsat, med andra ord en bra representant för socialdemokraterna även om vi har olika uppfattningar i många sakfrågor.
Lyssna på programmet.


Barometern har idag i samband med en artikel
om majoritetens budget i Kalmar även en webbfråga om vilket parti läsarna skulle rösta på om det vore kommunval idag. En rolig undersökning för SD men ännu trevligare för S som skulle få egen majoritet. Sverigedemokraterna skulle bli näst största parti. En utveckling som jag anser vara helt realistisk på några års sikt.

För Alliansen är det rena katastrofen! Kan orsaken vara Malin, Inger och Monika?


Vid Kalmar tingsrätt avkunnades idag ännu en dom i ett våldtäktsmål
. Jag hade tänkt skriva om detta men jag länkar istället till PI som har allt i sin artikel.


Kommentarer
Postat av: Sven Dacke

Bra jobbat Thoralf och övriga i Riksdagen och lokalt ute i Kommunerna.Förmodligen så bra att Regeringen och MP i dag presenterar följande."Nu höjs takten för tvångsutvisningar av asyl­sökande som trots avslag inte rest hem. I Skåne har ett försöksprojekt ökat tvångsutvisningarna med 40 procent i år. För hela landet har pro­gnosen nyligen skrivits upp till 3.200 enligt uppgifter till DN."Den stora frågan är om det är något som kommer att ske, eller spel för galleriet för att vrida "vapnet" ur händern på SD.

Postat av: Ludvig

Det var glädjande läsning om denna undersökning.

2011-05-25 @ 06:54:49
Postat av: SM811

Alltid intressanta artiklar av dig Thoralf.

2011-05-25 @ 08:54:48
Postat av: Gubben o Gumman

Sven Dacke : 10000 nya ärende varje år 2500 utvisade 2000 reser hem frivilligt alltså ökar antalet illegala flyktingar med 5000 PER ÅR.Där ligger den journalistiska utmaningen i ett mediafriskt land i tex Finland hade "Yxikaxi Pillström" fått sluta.

2011-05-25 @ 09:58:48
Postat av: nosse

Nu ska vi äran att betala körkorten åt flyktingbarnen också, ärade Sverigedemokrater ni måste göra nåt för att få in i lagen så att Svenskar kan bli diskriminerade också, det här borde ju vara ett solklart fall för DO men enligt Svensk lag så kan vi inte bli diskriminerade tyvärr, det är för tragiskt. Vem bryr sig om våra Svenska ungdomar då?http://allehanda.se/start/kramfors/1.3216786-korkortshjalp-till-flyktingbarn

2011-05-25 @ 10:24:36
Postat av: Sven Dacke

Det som kallas " Demokratirevolutionen" av PK media medan andra kallar det "Sharia Revolutionen" verkar sprida sig till Europa.Snart även i en stad nära dig, Malmö ligger bra tillSvenskarna ser fram mot en ny omgång av Robinsson på TV

Postat av: Sven Dacke

Tillägg till ovanstående.Förtrupper redan utplacerade runt om i landet i ökande antal , går under kodnamnet " Ensamkommande barn"

Postat av: AWSvensson

Sammanfattningsvis ett avslappat och synes gemytligt samtal, bara hon besparat oss den värsta floskeln av alla " människors lika värde". Är det inte dags att skrota tron på att analfabeter ska ersätta pensionsavgångarna, här behövs utbildat folk vilket ta tid. Endast morötter i form av lön och dräglig arbetsförhållanden kan få folk att satsapå utbildningar. Att vidarutbilda sig som undersköterska till sköterska får inte innebära en lönesänkning, vilket finns fall på.

Är det på miljöområdet som det strula i Linköpings Tekniska verk, eller är det några ogenomtänkta lagar och förordningar inom kommunallagen som sätter pinnar i hjulet. Om Sverige envisas med att gå i takt med i EU i alla oväsentligheter så behöver vi inte springa före i andra sammanhang för att visa oss duktiga.

2011-05-25 @ 11:00:02
Postat av: Anonym

http://www.barometern.se/reagera/debatt/kalmar-ska-utvecklas%282789913%29.gm?pollId=2789922#poll-2789922

2011-05-25 @ 11:31:27
Postat av: Tony Ingman

Om det senaste fotbollsbråket i Malmö där en hulligan rusar in på planen och attakerar en bortaspelare uttalar sig Herr Reinfeldt, att han ser allvarligt på det inträffade. Jaha, men när

Sd blir attackerade av vänsterslödder när man delar

ut valsedlar till ett val i Sverige , ett land som påstår sig ha demokrati, ja då reagerar Fredrik.R

inte alls, ej heller när hans illegala skäggbarn

från mena uttalar dödshot mot motspelare i ett fotbollslag i Växsjö, nej då sover Fredrik sin

törnrosasömn.

Han framstår mer och mer som den största skitstövel som suttit på den Svenska statsministertronen, och det vill inte säga litet när där funnits namn som Olof Palme.

2011-05-25 @ 11:37:41
Postat av: Leif T Åhlin SD Arvika

I Fredrik "Barbars" tankeverksamhet var det säkert en Sverigedemokrat som attackerade målvakten...

2011-05-25 @ 12:15:24
Postat av: Allemand

"Jag hade sällskap av socialdemokraten Johan Andersson som dock idag satt i en studio i riksdagen. Johan sitter snett bakom mig i plenisalen och har alltid varit trevlig, pratat och hälsat, med andra ord en bra representant för socialdemokraterna även om vi har olika uppfattningar i många sakfrågor."Det är så tragiskt att denna text skall behöva skrivas i landet Sverige. När dagen kommer, för det gör den, så må de som ställt till detta kaos straffas med lagens strängaste straff.

2011-05-25 @ 13:30:34
Postat av: S-E Karlsson

Är benägen att hålla med dej Sven Dacke eftersom det inte är barn det rör sej om utan snarare yngre vuxna och konstigt nog mycket konstigt nog inga flickor som kommer bara yngre män !

2011-05-25 @ 13:37:30
Postat av: LN

"Fram till 2007 hade invandrarna kostat den tyska staten € 1.000.000.000.000 i enbart socialkostnader."Det har under de allra senaste åren varit mycket diskuterande i Europa om invandringens kostnader, skriver den antijihadiska bloggen GoV. De som förespråkar invandring, [i princip samtliga Västeuropas regeringar jämte den odemokratiska EU-eliten], insisterar på att invandringen berikar den

'europeiska kulturen' - men ingående undersökningar har avslöjat att det faktiskt är precis tvärtom, invandrarna berikas i all oändlighet och det europeiska multikulti-flummandet är i färd med att försätta värdländerna i ekonomisk kris. [Fråga Fredrick Federley så får du höra att detta är lögn!]När den genomsnittlige europeiske skattebetalaren upptäcker i vilken utsträckning hans fickor länsas av hans regering för att denna skall kunna finansiera invandringen av oanpassbara, ointegrerbara, oanställbara och kriminellt benägna eller belastade MENA- och Subsahara-människor, tenderar han att bli irriterad, inte minst på grund av den rådande lågkonjunkturen, som han också måste stå ut med. Därför överraskar det inte att myndigheterna generellt och halsstarrigt och av pur självbevarelsedrift vägrar att lämna någon redovisning av invandringskostnaderna - en gärna praktiserad förklaring till oviljan är att sådana undersökningar skulle vara "rasistiska" och "diskriminerande".Den nederländska regeringen vägrade Geert Wilders en sådan redovisning, så hans parti beställde helt sonika en egen undersökning, och upptäckte - surpris - att invandringen till Nederländerna kostade skattebetalarna enorma summor, mycket mer än vad invandrarna någonsin skulle kunna ens delvis återgälda i form av skatteinbetalningar till den

Nederländska staten.Privat bekostade undersökningar i andra länder har kommit fram till liknande resultat. Den tyske journalisten Udo Ulfkotte har just fått utgivet en bok [minst tre tidigare böcker om invandring/islam] i vilken han presenterar samtliga de relevanta uppgifter i ämnet som gäller för Tyskland.Udo Ulfkotte är Tysklands kanske äldste och mest kompetente och kontroversielle kritiker av okontrollerad massinvandring, särskilt från den islamiska världen och liksom andra "i denna branch" är även Udo Ulfkotte dödshotad.Nedan en länk till den 'första delen' av en tvådelad video i vilken Dr Ulfkotte i samband med utgivningen av hans senaste bok redovisar sina fakta ock presenterar sina slutsatser. Till videon med engelska undertexter finns också en komplett utskrift av videons översättning.

http://gatesofvienna.blogspot.com/2011/05/how-much-does-cultural-enrichment-cost.htmlOckså den andra delen av videon kommer att textas på engelska och presenteras vid ett senare tillfälle.

- - - - -

Dr Udo Ulfkotte är en gudabenådad kritiker av

migrationsindustrien. Tänk om en person med denna kapacitet hade funnits i Nya Sverige!

Udo Ulfkotte håller ett föredrag i Muenchen hösten 2010: video i 8 avsnitt om ca 10 min. På tyska - inte översatt.

http://www.youtube.com/watch?v=hpK8_7UtwC4

- - - - -

Vorsicht Bürgerkrieg! av Udo Ulfkotte (1/9).

Om Europas förestående balkanisering med ev. krig i släptåg.

http://www.youtube.com/watch?v=cmKgc9wo018

- - - - -

Udo Ulfkottes senaste bok:

Kein Schwarz. Kein Rot. Kein Gold.

- Armut für alle im Lustigen Migrantenstadl -

von Udo Ulfkotte

Gebunde Ausgabe, 372 Seiten, erschienen im Kopp-Verlag,

ISBN: 978-3-942016-42-1, Presi: 19,95 EUR

http://www.amazon.de/Kein-Schwarz-Rot-Gold-Migrantenstadl%C2%AB/dp/3942016427/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1306322472&sr=8-1

2011-05-25 @ 14:15:22
Postat av: Tjadden

Bortsett trådens ämne så borde den här siten läsas som visar att Expo lägger sig i grannländernas förehavande, ska man bli upprörd eller inte?http://expo.se/2011/negergubbe-uppror-finsk-riksdagsledamot_3986.html

2011-05-25 @ 14:22:53
Postat av: Ada

Är "Negergubbe" och "Chokladmuslim" samma sak?

Jag gillar inte att Kålle e så blek i hyn!

Å' brunkrämen e så dyr numera.

Har EXPO nåt' bra förslag?

2011-05-25 @ 14:48:22
Postat av: Anonym

Nätomröstningen Kalmar.

SD 19%

http://www.barometern.se/reagera/debatt/kalmar-ska-utvecklas%282789913%29.gmhttp://privat.bahnhof.se/wb492673/index.html

2011-05-25 @ 16:39:54
Postat av: Sven Dacke

Har just lyssnat på en diskussion på SR P1 angående skolor, resultat och status för lärare i Sverige och Finland.Många fina PK ord, och en deltagare var nära att komma in på situationen i Malmö, men kom bara fram till ordet ”Språk” sedan var vakthunden framme och stoppade vidare närgången information om Malmö skolorna som är nära den totala härdsmältan.Programmet kan avlyssnas från programarkivet för Studio 1 sändes i dag ca 14,10Nu råkar jag ha en vuxen dotter som är lärare, och jag kan berätta att kvinna som lärare ligger inte högt i kurs bland ”nysvenska” pojkar och det är ett av problemenI riksdagen finns en man som även vet varför det ser ut som det gör i skolan och orsaken till detta. Och troligen den enda Riksdagsmannen som kan ännet och vågar berätta sanningen.Jag har flera gånger hört Richard Jomsshof från Sverigedemokraterna, det enda parti som talar så att folk begriper.Har ni inte sett eller hört honom gör det.

Sök på You Tube och Richard Jomshof

Postat av: Sven Dacke

RättelseSkall vara ca 16,10 P1 Studio 1

Postat av: Lotta

@?Länken till omröstningen tycks inte fungera?

2011-05-25 @ 17:35:26
Postat av: Allemand

http://www.barometern.se/reagera/debatt/

tredje uppifrån

2011-05-25 @ 17:54:06
Postat av: S-E Karlsson

var tredje ung invandrare är utan jobb , hur är det då bland äldre invandrare , kanske mer än varannan ? Galenskap !

2011-05-25 @ 18:32:58
Postat av: Anonym

Reinfeldt läser den här undersökningen och gnuggar sina ögon. - Kan inte vara sant :p

Heja SD :)

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

2011-05-25 @ 19:18:17
Postat av: SM811

Helt off topic, men viktigt:

http://www.barometern.se/reagera/debatt/kalmar-ska-utvecklas%282789913%29.gm?pollId=2789922#poll-2789922

In och rösta. Längst ner under artikeln.

2011-05-25 @ 20:33:16
Postat av: Lotta

Tack Allemand. 24,06 för SD i skrivande stund. Man myser.

2011-05-25 @ 20:44:49
Postat av: Allemand

@Lotta, jo du, tänk om det vore i ett nationellt val.

2011-05-25 @ 20:46:34
Postat av: Torsten

Nu är socialdemokraterna under 50 procent, medan sverigedemokraterna stiger så det knakar!24,8 procent just nu efter 1125 röster!Men det innebär också att omröstningen snart kommer att stängas precis på samma sätt som t ex Blekinge Läns Tidning (i samma koncern) stängde sin omröstning i somras om vilken som var den viktigaste frågan i valet.Läsarna svarade helt fel att "invandrings- flyktingfrågan" var den viktigaste och det kunde givetvis inte tillåtas så omröstningen stängdes helt enkelt ned.2011-05-25 @ 20:51:34
Postat av: Lotta

Det vore nåt att drömma om Allemand, hoppas det blir en sanndröm. Hittade följande citat på Barometerns sida: "För att vi ska fortsätta den positiva utvecklingen kommer vi att bjuda in samtliga kommunfullmäktiges partier att tillsammans med befolkning och näringsliv starta upp framtidsarbetet Kalmar 2020. Detta arbete ska resultera i en gemensam strategi på hur vi vill att Kalmar ska se ut om tio år. " Bra då blir även SD inbjudna då?

2011-05-25 @ 21:05:38
Postat av: Anonym

Våld kan aldrig försvaras.Under torsdagseftermiddagen 19 maj befann sig tre sverigedemokrater i Uppsala för att dela ut flygblad. På Svartbäcksgatan, ett stenkast från Stora torget, angreps de av en större grupp och misshandlades med sparkar och slag.

http://www.unt.se/ledare/vald-kan-aldrig-forsvaras-1353445.aspx

2011-05-25 @ 21:40:13
Postat av: Allemand

Artikelns svammel är en otäck variant av förtäckt SD hat.

2011-05-25 @ 22:02:00
Postat av: Lotta

För ordnings skull vill jag meddela att det inte går rösta flera gånger vilket är bra. Just nu har SD 30,3 %

2011-05-25 @ 22:14:29
Postat av: Magne

Vpk har 3,6 och mp 2,4%. SD 30,3 Underbart. Heje gamle Sverige!Här i Oskarshamn har vi precis haft vår första

fall av överraskningssex. En kvinna som i stadsparken rastade sin hund blev nedsövd av två män. Hon vaknade med hunden bunden kring ett träd och kläder avslitna. Där blev vi också påmindna av det nya Sverige. Det gamla kommer inte tillbaka lovade Måna. Svensken gör bäst i att integrera sig.

2011-05-26 @ 00:13:25
Postat av: Magne

http://www.nyheterna.net/nyheter/oskarshamn/misstaenkt_vaaldtaekt_i_stadsparken

Postat av: "Vi gillar olika"

Barometern kände sig tvungna att redigera nätomröstningen,SD hade över 30% i går kväll,och idag lite över 16%.

http://www.barometern.se/reagera/debatt/

2011-05-26 @ 10:56:08
URL: http://politisktinkorrekt.info/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0