BAROMETERN UPPMÄRKSAMMAR VÅR MOTION



Barometern uppmärksammar vår motion om att vi vill att kommunens revisorer skall granska hur ärendet om Linneuniversitetets placering beretts.

Enligt min uppfattning har kommunen mer eller mindre struntat i alla regler för hur offentliga handlingar skall behandlas. Det kan knappast bero på okunskap då kommunen fick skarp kritik för bara några år sedan då man struntat i att diarieföra en hel rad dokument angående kinaprojektet Fanerdun.

Läs vår motion här.

Kors i taket för Barometern som även lagt ut artikeln på nätet. Artikeln har redan fått en hel del kommentarer.


Kommentarer
Postat av: Thoralf A

Test

2011-05-23 @ 22:45:30
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Anonym

Test

2011-05-23 @ 23:50:46
Postat av: "Vi gillar olika"

En färsk dansk rapport om invandrares överrepresentation i kriminalitet.



När svenska BRÅ (Brottsförebyggande rådet) har tappat all trovärdighet bland svenska befolkningen (om än ej bland vänsterjournalister) så berättar våra grannländers motsvarande statistiska institutioner om hur sakernas tillstånd faktiskt ser ut – dvs. de lägger inte mer tid på att bortförklara resultaten än vad det tog att ta fram statistiken.



Studien visar att trots att man justerar för socioekonomiska faktorer (fattigare hemma, kortare studietid etc.), så är invandrare från MENA-länder kraftigt överrepresenterade jämfört med etniska danskar när det gäller kriminalitet.



http://politisktinkorrekt.info/2011/05/23/en-farsk-dansk-rapport-om-invandrares-overrepresentation-i-kriminalitet/#more-87156

2011-05-24 @ 01:43:15
URL: http://sverigedemokraterna.se/riksdagen/
Postat av: Gubben o Gumman

Enligt natt-radion drog marinen igång ett stort pådrag i Blekinge skärgård, efter att et antal fiskare ringt till marinkomando Syd och sagt sej hört en u-båt som blåst tankarna.



Kring 05.30 kunde denna militära insatts dras tillbaka efter att AW Svensson fru ringt in till militären och meddelat att maken snarkar något högt.

2011-05-24 @ 04:51:15
Postat av: Sven Dacke

Undrar just vad dom här resenärerna diskuterar under eftermiddagsfikat.



Sannerligen ett "hett" gäng

Postat av: S-E Karlsson

Förmodligen att ännu fler invandrare är välkomna till Sverige !

2011-05-24 @ 07:17:35
Postat av: Sverige, Sverige fosterland!

Vad håller "Yuhan Posan" på med, nu då????

2011-05-24 @ 09:10:40
Postat av: AWSvensson

Eftersom mina kontakter med Kalmar sedan systerdottern flyttade därifrån enbart bestått av genomresa norrut samt inköp av pepparotssås på Ikea,serveras lämpligen med rökt fläskfilé och något gott att dricka vilket jag inte går närmare in på, så väljer jag att kommentera en artikel i Smålandsposten, finns ej på nätupplagan. 90-talisterna klarar ej att ersätta när 40- talisterna går i pension.Detta beroende på att utbildningsnivån , kommer direkt från gymnasium inte räcker för att ersätta ofta välutbildade 40-talister. Nåväl då får vi väl lita till experterna som säger att analfabeter från MENA länderna klarar det istället.

GoG , vilken tidräkning använder du, det är något galt.

Imponerad av Thoralf som kan ha så många bollar i luften samtidigt, riksdag, kommun och samtidigt klarar av att vara Sverigedemokrat med allt vad det innebär. Folkets kärlek din belöning, apropå monarker i allmänhet och CXIVJ i synnerhet.

2011-05-24 @ 10:15:39
Postat av: S-E Karlsson

Hushållsskada.



-Där går Pettersson. Det var förfärligt vad ha ser illa medfaren ut !

- Ja,han blev skadad vid en explosion.

- Verkligen?

-Ja,hans fru exploderade i förrgår kväll .



Hämtat ur "Kvällsstunden"

2011-05-24 @ 10:52:14
Postat av: LN



Den internationellt välkände chefen för IFO-institutet i Tyskland (Institute for Economic Research at the University of Munich), Hans-Werner Sinn, förväntar ankomst till EU av miljoner invandrare av alla slag: högt kvalificerade, utbildad arbetskraft, men kanske huvudsakligast personer med permanent socialbidragsbehov.



- Måste vi räkna med en våg av arbetsovilliga invandrare?



I synnerhet de som som inte vill arbeta eller inte kan, lär komma i vilket fall som. En EU-medborgare som har bott fem år i ett annat EU-land, innehar automatiskt också här i Tyskland permanent uppehållstillstånd. Detta är en anledning till att Frankrike förra sommaren så energiskt tvingade iväg romer och sinter. Vi kommer under detta årtionde att få mer och mer social migration till Tyskland.



- Vad blir konsekvenserna av detta?



En invandrare till det nya landet kan kräva socialbidrag i lika hög eller till och med i högre utsträckning än den infödde ursprungsinvånaren. Efter fem år har invandraren fullt laglig rätt till bidrag, utan att någonsin ha betalat vare sig skatt eller avgifter. Detta är uppenbarligen inte känt för flertalet. Även invandrarna är kanske inte helt på det klara med detta, men de kommer snabbt att lära sig mer och mer, samt berätta det vidare.

Den nya ordningen gäller från den 1 Januari 2005. De som invandrade till Tyskland vid den tiden, kom först förra året i åtnjutande av den statliga allmännyttan.



- Är det tyska välfärdssystemet så attraktiv?



Socialbidrag inklusive bostadsbidrag i Tyskland är normalt över 700 € för en person (ca SEK 6.500). Den fria sjukförsäkring är värd omkring 100 - 200 €. Detta är mer än den genomsnittliga lönen i vissa östeuropeiska länder och avsevärt mer än vad fattigpensionärer får i handen.



- Men livet här är dyrare än i Östeuropa.



Ja, men inte mycket dyrare. Dessutom kan man åka på semester till det billigare ursprungslandet. Hur ofta man är borta, eller hur länge, fastär man är bosatt här och erhåller socialbidrag här, är det ändå ingen som kan kontrollera.



- Varför tänker man då inte om' inom EU och reviderar denna bosättningsprincip?



Denna grundprincip kommer man inte att ge upp inom EU. Den har blivit en helig ko - helt oantastlig!



- Och vad kommer detta att innebära i slutänden?



Välfärdsstaten kommer att erodera bort, eftersom både ursprungsbefolkning och invandrare måste behandlas lika - och det kommer att bli mycket dyrt. De "behövande" kommer alltid att strömma dit där fördelarna och generositeten är störst. Skattebetalarna kommer att välja det land, som är fördelaktigast för dem, därför kommer de att sky välfärdsstaten. Båda dessa effekter bidrar samfällt till att välståndet ej går att finansiera. Ursprungstanken med EU var bl a. att etablera en allmän social välfärd - istället har man grävt välfärdsstatens grav.



http://www.focus.de/finanzen/news/arbeitsmarkt/tid-22403/wirtschaft-wir-rechnen-mit-millionen-von-migranten_aid_622951.html

http://www.lrz-muenchen.de/



Avslutningsvis måste poängteras att ovanstående gäller situationen i Tyskland. I Nya Sverige råder helt andra förhållanden. Här kosta MENA- och SUBSAHARA-folk, romer och andra tillströmmande utlänningar ingenting. Tvärtom kan det bli inkomstbringande för vissa kommuner att stolt och solidariskt ta emot främlingarna - staten står ju för fiolerna.

2011-05-24 @ 11:37:21
Postat av: Tony Ingman

Svenska gruvbolag skriker efter arbetskraft skriver

Dagens industri. Ja men så bra då, när nu våra

raketforskare har så svårt att få jobb, vore det väl en utmärkt att skicka upp dom till gruvorna.

Om jag inte har fel, så tjänar gruvarbetare ganska bra, så Raketforskarna tjänar nog mer där än att gå

på bidrag! Eller?

2011-05-24 @ 11:52:08
Postat av: Micael Foghagen Politisk sekreterare (SD) Kalmar Län

Inget ont om off-topic ( utanför ämnet ) då och då, för det är onekligen en vital del i bloggen som ger krydda, men ibland önskar jag mer debatt i ämnet som tas upp.



Som nu.



Alltså, här sätter sig en skrämmande del av kommunfullmäktige - Kalmars folkvalda politiker - och går till omröstning - på det mest obefintliga beslutsunderlag i mannaminne. Om det räcker...



Att Johan " starke man " har lyckats dupera sina undersåtar må vara en sak, men att alliansen kryper i stoftet är så politiskt ryggradslöst att man får nypa sig i armen mer än en gång för att tyvärr ändå inse att man är vaken...



Sällan eller aldrig har jag varit så stolt över att sätta mitt namn på något som den motion du är författare till Thoralf!



När jag stod i talarstolen och yrkade på det självklara - återremiss pga uruselt underlag och bättre alternativ - tänkte jag även säga att " här ligger inte en hund begraven, det ligger en hel kennel!"



Men min talartid var till ända och ordförande klubbade vilt att jag var tvungen att avsluta....

2011-05-24 @ 11:55:14
Postat av: "Vi gillar olika"

Skammord: Påföljd fastställd för Jians mördare.



Subhi Aref Othman, född 1948-07-15 och och medborgare i Irak, för mord till fängelse 18 år och därefter LIVSTIDS UTVISNING. Han fick även utge skadestånd med 300 000 kronor till flera målsäganden, däribland hennes lille 3-årige son.

R.I.P

2011-05-24 @ 12:00:57
Postat av: Anonym

Fria tider behöver hjälp.

http://www.friatider.se/?wpmp_switcher=desktop

2011-05-24 @ 12:13:16
URL: http://politisktinkorrekt.info/
Postat av: AWSvensson

Micael Foghagen håller med dig till fullo, men som boende på annan ort så kan man bara kommentera lokala företeelse i allmänna ordalag. Antar att de flesta som kommentera på denna blogg har sitt boende utanför Kalmar. Vad jag uppskattat i likhet med dig, om jag förstått det hela, så är det det spontana skrivandet vilket leder fram till nya uppslag, och så har vi ju ett kollektivt socialt ansvar att ta hand om våra åldringar.

2011-05-24 @ 12:29:58
Postat av: Micael Foghagen Politisk sekreterare (SD) Kalmar Län

>AWSvensson



Du har förstått mig helt rätt och som du säger, folk utanför vår sfär har naturligtvis inte den lokalpolitiska kännedom för att ge sig in i debatten.



Däremot kan man ju som "kommentar" börja med att skriva något som anknyter till ämnet i någon mån och sedan gå över till off-topic, inte bara pang på rödbetan....men nu kanske jag är ute och cyklar?

2011-05-24 @ 12:39:56
Postat av: Gubben o Gumman

Just det

2011-05-24 @ 12:41:06
Postat av: LN

Välfärdssamhällets finala sammanbrott är inte oviktigare än vanstyret i Kalmar.

@ Micael Foghagen, Politisk sekreterare (SD), Kalmar Län.

Visst vore det kul med en livlig debatt i ämnet som för tillfället är initierat av Thoralf. Du själv kommer till skott först på 10:e plats. Vi får se nu om din önskan väcker acklamation. I väntan på nästa "debattinlägg" blir det kanske plats för ytterligare något bloggnära OT-ämne, något som anknyter till landets ÖDESFRÅGA: den av skattebetalarna finansierade utspädningen och till slut utbytet av landets ursprungsbefolkning?

2011-05-24 @ 12:42:10
Postat av: Ludvig

Jaså Barometern har vaknat till, det var inte dåligt.

2011-05-24 @ 12:45:46
Postat av: AWSvensson

Micael Foghagen, du förstå vad jag menar med "så har vi ju ett kollektivt socialt ansvar att ta hand om våra åldringar."

2011-05-24 @ 14:14:21
Postat av: Sven Dacke

Vad har det tagit åt idrotten



Från Sveriges Radio



Det är inte ovanligt att fotbollsspelare och andra idrottare långt ner i åldrarna uttrycker hot eller skriker könsord till motspelare under match. Vi har tidigare rapporterat att även ledare och föräldrar beter sig mycket illa och hetsar domare och motståndare eller de egna barnen. Även inom till exempel ridsporten.

Men när det gäller FC Växjö ( Arabylaget ) har det nu gått så långt att tre olika klubbar anmält dem till Smålands Fotbollförbund. Mycket unga spelare ska bland annat ha hotat att döda döda eller skada motspelare !!!

Postat av: S-E Karlsson

Jaja,men man har ju alltid hört argumentet att idrotten förbrödrar , kanske dags att tänka om där också ! Tyvärr !

2011-05-24 @ 17:03:09
Postat av: S-E Karlsson

Å,du den såkallade vanvårdsutredningen påbörjades

år 2006 och har hittills kostat drygt 50 miljoner kronor och skjuts hela tiden på framtiden , däremot behövs ingen extra utredning när det kommer "ensamkommande barn" som kostar samhället mellan 1900 och 3000 kronor per dygn !

2011-05-24 @ 17:14:29
Postat av: Leif T Åhlin SD Arvika

Helt rätt, AWSvensson! Därför håller jag käft i detta ämne, tillhörande Kalmar kommun även om jag tycker socialistiska kommuner beter sig likadant.



Märkligt att ämnet Fanerdun inte påverkade "det sovande folket"!

2011-05-24 @ 17:45:32
Postat av: Gubben o Gumman

AW Svensson : Just det höj pensionerna



Sven Dacke : Fenomenet kan även kännas av vid hazard spel på lag söder om Gibraltar, så är 5-10 min övertid legio i stort sett.

Det är mycket som skall redas ut på planen vid sidan om själva fotbollen.



LTÅSDA : Heja kå eff eff gänget fick ett nytt sömnpulver Guldfågeln arena.

2011-05-24 @ 18:01:26
Postat av: Gubben o Gumman

Det är fint av Barometern att ha uppmärksammat Thor-alfs kroppsvård och noterat hans motion.

2011-05-24 @ 18:04:23
Postat av: Ceasar

Bra jobbat SD Kalmar!

2011-05-24 @ 21:22:57
Postat av: Mattzzi

Vad kostar invandringen?

- en studie om invandringens ekonomiska effekter i Sverige.

Förvisso en studie från 2006 utförd av Sakine Madon & Anja Fridholm på uppdrag av Skattebetalarna.se men ännu mer giltig i dag.



I dag, 2006, har ca 14,1 procent av befolkningen utländsk bakgrund. D v s är personer födda

utomlands och personer födda i Sverige med två föräldrar födda utomlands. Enbart utrikes

födda står för 12,2 procent. Den största andelen invandrare i Sverige kommer från Asien och

mer en fjärdedel från övriga Norden. En stor del av invandrarbefolkningen har även sitt

ursprung i Europa. De flesta av dagens invandrare med utomnordiskt medborgarskap får

uppehållstillstånd på grund av familjeskäl, 54 procent. 13 procent får uppehållstillstånd för

arbete, 9 procent för studier och 9 procent på grund av humanitära skäl.

Endast 8 procent av

dem som fick uppehållstillstånd är flyktingar, kvotflyktingar eller har annat skyddsbehov,

enligt Genèvekonventionen (2005).



Sammanfattningsvis kan vi säga att flertalet nationalekonomer är överens om att invandringen

medförde en nettovinst till samhället fram till slutet av 1980-talet då den vände till att bli en

årlig nettokostnad.



När Ekberg studerar utrikes föddas relation till hela den offentliga sektorn (stat, kommuner,

landsting) får han fram en negativ nettoeffekt. Då har han tittat på skillnader mellan infödda

svenskar och invandrare på en rad olika områden för att ta reda på in- och utgifter för de två

populationerna. Inkomsterna till den offentliga sektorn kommer från skatter, indirekta skatter

och socialavgifter, medan utgifterna kommer från kostnader för offentlig konsumtion.



Resultatet för studien visade att invandrare tar del av sammanlagt runt 11.0-12.2 procent av de

offentliga utgifterna, medan de utgör 12.3 procent av befolkningen. Samtidigt står de endast

för endast för 10 procent av inkomsterna till den offentliga sektorn. Detta leder till att utrikes

födda medför en nettokostnad om ca 30 miljarder kronor det aktuella året. 1991 var den

negativa effekten 0,9 procent av BNP och 1994 ca 2 procent av BNP.

http://www.skattebetalarna.se/LinkClick.aspx?link=Pdf%2Frapporter+fakta%2FInvandring.pdf

2011-05-24 @ 23:21:14
URL: http://sverigedemokraterna.se/riksdagen/
Postat av: "Vi gillar olika"

Hämtat från Barometern.

Fängelse för våldtäkt på krogtoalett.



Den 31-årige mannen drog in den unga kvinnliga studenten på toaletten och tvingade henne till oralsex. På tisdagen dömdes han till två års fängelse och utvisning.

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/fangelse-for-valdtakt-pa-krogtoalett%282790780%29.gm



http://politisktinkorrekt.info/2011/05/24/fangelse-och-utvisning-for-valdtakt-pa-krogtoalett/#more-87284

Ismajl Aliu, 790613, medborgare i Kosovo (kosovoalban), döms för våldtäkt till två års fängelse, utvisning i tio år samt skadestånd till kvinnan på 85 000 kronor.

2011-05-24 @ 23:43:07
Postat av: Inte-en-till

SD:s engagemang i Kalmars byggplaner är ett utmärkt exempel på vad SD bör göra även på riksnivå, nämligen engagera sig även i andra frågor än invandringen. Det ger publicitet och trovärdighet, som indirekt ger partiet större möjligheter att även nå ut med budskapet i invandringsfrågan.

2011-05-25 @ 00:15:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0