VINDKRAFT OCH HANDSFREE I BILEN

Igår var det kommunfullmäktigemöte i Kalmar men det var inga större beslut som togs om man inte räknar in Vindkraftsplanen till ett stort beslut.  Vindkraftsplanen är ett gediget arbete med en mängd information. Det enda som jag har att invända mot planen är att all mark mellan Kalmarsund och E22:an borde fredas från utbyggnad av vindkraftverk.

I lördags körde jag E22:an ner till Malmö och såg då alla vindkraftverk på det skånska slättlandet och slogs då av tanken på hur det ”Öppna landskapet” som Ulf Lundell sjunger om mer eller mindre håller på att försvinna på många platser på grund av alla vindkraftverk. Jag tog upp detta i mitt debattinlägg i kommunfullmäktige och tydligen noterade Ulf Wickbom detta eftersom han tog upp det på Barometerns ledarsida.Anna Thore (MP) ansåg istället att det skall byggas mängder av vindskraftverk och att vi måste vänja oss vid dessa i landskapsbilden. En sak är i varje fall säker att ska vi ersätta kärnkraften med vindkraft som Miljöpartiet vill så måste det byggas sanslöst många vindkraftverk. Något som jag aldrig kommer att stödja. Bygg gärna i stora skogsområden men inte i det öppna landskapet.


Idag har jag varit på Trafikutskottet i riksdagen
där bland annat motioner om trafiksäkerhet behandlades. Användandet av mobiltelefon i samband med bilkörning har föranlett många motioner. Sverige är det enda landet tillsammans med Albanien som inte har någon form av förbud mot detta.

Alliansen vill inte införa något förbud överhuvudtaget.

De rödgröna vill totalförbjuda användandet av mobiltelefoner i samband med bilkörning.

Vi från SD vill att det skall införas ett krav på handsfree vid användandet och att SMS-användning under bilkörning skall förbjudas.

De rödgröna kommer inte få igenom sitt förslag eftersom vi inte kommer stödja ett totalförbud och då hoppas jag att de tänker om och är beredda att stödja vårt krav på handsfree vid bilkörning. Detta är ett väldigt vanligt krav i många länder inom EU. I så fall skulle vi kunna sätta regeringen på plats i ännu en fråga.

Men nu råder ju inte sunt bondförnuft hos de etablerade partierna. Men vi kanske kan få se en Juholteffekt hos socialdemokraterna och att de ser mer pragmatiskt på att även förhandla med SD när Mona Sahlin har lämnat politiken.


Kommentarer
Postat av: Allemand

När min fru och jag åkte taxi i mörkaste Afrika frågade chauffören om han fick stanna och svara i telefon. Även där nere är det förbjudet utan hands-free, så precis som ni säger tillåt hands-free och inget annat.

2011-03-29 @ 21:52:41
Postat av: Sven Dacke

Enligt vad jag läst på andra bloggar så är inte vinkraftverken CE godkända eller testade och får då inte säljas inom EUKolla det Thoralf

2011-03-29 @ 22:26:04
Postat av: kalle2

kärnkraftverken kyls av vatten som blir kontaminerad i reaktorhärden, som sedan hamnar i vårt dricksvatten.Större vindkraftverk kan byggas med 3 stycken pelare istället för en. och då slipper man så många.vindkraftverk till HAVS förstör för fiskar och ål som orienterar sig med Jordens nord/syd magnetism. kraftkabeln ger elektromagnetiska kraftfält. och det är svindyrt att bygga betongfundament på havsbotten som även blir förstörd.efter 20 år åker man ut på åkermarken och monterar ner vindverken, hackar sönder betongfundamenten och ingen skada är skedd på naturen.DÅLIGT att bygga vindkraft i SKOGSMARK förstör så mycket med alla vägar för tunga transporter och eldragning av kraftkabel.

dessutom kan inte folk och gå skogsmarken för istappar som faller och säkerhetszoner. djurlivet störs.BÄST är att bygga vindverk på JORDBRUKSMARK , nära vägar där inga människor promenerar, vägar finns redan och går enkelt förstärka för tunga transporter. och markägare kan bruka sin jord som förut.man får hoppas det inte finns Uran under kalmar slott, med tanke på att Vattenfall gräver kol och därför river tre städer med fina hus från 1200 talet i tyskland. EU har bestämt det och går inte att överklaga.det är smart av thoralf att vara emot vindkraftverk på åkermark. för då kommer 7 klövern bums tycka tvärtom.

2011-03-29 @ 22:55:46
Postat av: kalle2

rödgröna tänker på vilka bötesinkomster ett totalförbud skulle ge. böter från yrkestrafiken, myndigheter i tjänst som måste komunicera,privatperson som glömmer koppla in handsfree.det kommer sättas upp vägtulls-övervakningskameror i varje lyktstople i hela Sverige, som skulle ge miljarder i böter som flyttas runt och sedan hamnar dessa inkomster till att finansera massinvandring från Nordafrikas länder, som kunde ge dom ännu mer röster i kommun och landstingsval 2014.

2011-03-29 @ 23:12:42
Postat av: Magentan

Jag brukar i stort sett alltid ha samma åsikter som Thoralf, men när det gäller kärnkraft går jag på tvärs.De smäckra vita vindsnurrorna i de öppna landskapen är lika fina som segelbåtar på öppna havet, och drivs på samma miljövänliga sätt. Dessutom finns numera andra typer av vindkraftverk än de höga, horisontella vindsnurrorna.Kärnkraftsverk är ett nödvändigt ont som borde ha ersatts för längesedan. Kärnkraften och befolkningsexplosionen är de största hoten mot mänskligheten och mot vår jord.Självklart ska det vara krav på minst hands-free och absolut förbud på att sms:a när man kör bil. Hur många whiplash-skador har inte detta vansinne orsakat?

2011-03-30 @ 00:29:30
Postat av: Robin Shadowes

Bängmössan firar jul. Affes senaste serie.http://affes.wordpress.com/2011/03/29/sa-firar-fredrik-reinfeldt-jul/#comment-1924

2011-03-30 @ 02:48:21
URL: http://madaboutmahound.blogspot.com/
Postat av: Ove

Två länkar som särskilt tillägnas kalle2http://www.dn.se/ekonomi/priset-for-ett-jobb-i-sverige-30000http://www.youtube.com/watch?v=Z95xH9Svq3k

2011-03-30 @ 05:13:14
Postat av: Anonym

Är det någon som vet hur lång " payofftiden " är för ett vindkraftverk. Dvs hur mycket energi det har gått åt för att producera ett vindkraftverk, och hur mycket/länge det måste snurra för att så att säga för att betala tillbaka samma mängd energi. Tackar på förhand för svar.

2011-03-30 @ 09:53:32
Postat av: Anonym

Är det någon som vet hur lång " payofftiden " är för ett vindkraftverk. Dvs hur mycket energi det har gått åt för att producera ett vindkraftverk, och hur mycket/länge det måste snurra för att så att säga för att betala tillbaka samma mängd energi. Tackar på förhand för svar.

2011-03-30 @ 09:54:39
Postat av: Åke Malmros

Det behövs ingat förbud för detta.

Om mobilprat förbjuds, bör ju förbjuda läsning av tidning, antecknande i block, bananskalning, letande efter solglasögon, sminkning, osv osv osv i all oändlighet.

Det är redan så att man skall vara uppmärksam när man kör bil.

2011-03-30 @ 09:55:40
Postat av: AWSvensson

Det finns absolut i dagsläget ingen möjlighet att ersätta kärnkraften med varken solenergi eller och vindkraft. En kall vinterdag med absolut vindstilla så har vindkraften en tynande tillvaro, de får tom värmas upp av tillkommande energi för att inte frysa sönder. På den varma årstiden kan det nog blåsa men elnoteringen en sådan dag noterade jag till 0,5öre kw.

Så ska vi ha ett fungerande samhälle med tillräckligt med el så får vi förlita oss på vatten och kärnkraft, samt importerat kolel.

Det är mycket vi ska vänja oss vid enligt 7 klövern. Höjd pensionsålder , höjd högkostnadsskydd, sämre skolor, sämre brottsbekämpning, ja det mesta som en följd av en sinnessjuk asylhantering där det inte gått upp för sjuklövern att arbetskraftsinvandring innebär inte import av bidragstagare som visserligen skapar jobb , men jobb vi klarar oss utan, lotsar , asylhanteringsfolk, faddrar , ja listan kan göras lång när det gäller nonsensjobb. Nej politikerna ska vänja sig vid att svenska folket tiger inte längre , nog är nog.

2011-03-30 @ 10:33:40
Postat av: Kalle

Mannen som var med om att förstöra Södertälje avgår. Anders Lago, borgmästaren i Södertälje verkar bli vald till Förbundsordförande i HSB. En ny karriar för honom som blev sidsteppad i sossevalet. Han är mest känd för all förstörsnde invandringspolitik och för att ha talat i den amerikanska kongressen. För amerikanerna förklarade han att Lilla Södertälje tar emot fler irakier gör än vad HELA USA gör. En härlig dag idag nu när han avgår. Hoppas någon efterträder Lago som tvärstoppar invandringen till Södertälje. I sossen Anders Lagos spår finns en stad i upplösningstillstånd.

Postat av: Magentan

SvD tycks numera helt ha övertagit diskussionen på nätet om 7-klöverns vansinniga invandringspolitik i allmänhet och MP-Alliansens senaste uppgörelse i synnerhet.http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/markligt-att-belona-dem-som-stannar-illegalt_6048237.svdKommentarerna flyter in i massor oavbrutet.

2011-03-30 @ 11:54:35
Postat av: Allemand

@Åke Malmros, är du snäll och förklarar varför det är endast Sverige och Albanien som inte har förbud mot snackandet utan hands-free. Är du sådan att Sverige har alltid rätt medan resten av världen har fel?

2011-03-30 @ 12:37:12
Postat av: Anonym

Handsfree löser ingenting. Forskningen pekar på att det är själva samtalet som är störande och inte hållandet av telefonen. Man bör antingen förbjuda mobilsamtal helt under bilkörning eller så låter man det vara som idag.

2011-03-30 @ 13:54:49
Postat av: Magentan

Postat av ? "Forskningen pekar på att det är själva samtalet som är störande och inte hållandet av telefonen."Det är gammalt snömos som inte håller längre, och det säger sig självt att en person som delvis har uppmärksamheten riktad till ett mobilsamtal blir en ÄNNU SÄMRE bilförare om han/hon dessutom är enarmad.För resten får enarmade personer över-huvud-taget framföra fordon, eller finns det kanske specialgjorda handikappanpassade bilar för dessa?

2011-03-30 @ 14:16:33
Postat av: Magentan

@ AWSvensson: "Det finns absolut i dagsläget ingen möjlighet att ersätta kärnkraften med varken solenergi eller och vindkraft."Nej tyvärr så finns det inte det. Det är därför jag anser att kärnkraften är ett nödvändigt ont - åtminstone än så länge. Men forskningen bör snarast möjligt inrikta sig på andra lösningar samt på energibesparingsåtgärder, inte minst inom våra mest energislukande industrier, där finns fortfarande mycket att hämta.

2011-03-30 @ 14:24:47
Postat av: Notarien

Om det är samtalet som är störande får väl all konversation med passagerarna förbjudas! Hur ska det gå med föräldern som har ett barn i bakvänd barnstol i baksätet? Kan bli väldigt störande, osv,osv. Säkrast är att förbjuda bilkörning och sänka hastigheten till noll! Hur vi sedan ska få bukt med t.ex. alla självmord i det här landet är en helt annan fråga!

2011-03-30 @ 14:26:34
Postat av: Anonym

Torulfs "öppna landskap",vem är Torulf?

2011-03-30 @ 14:57:48
Postat av: LN

Jag upplever djup avsmak och jag faktiskt skäms som pursvensk över att landsmän har släppt fram dårar som dessa som sina politiska representanter. Jag har idag i efterhand beskådat och avlyssnat dagens debatt i Sveriges riksdag om migrationen. Riksdagen har lyckats få fram en föredömlig teknisk lösning på tidigare videoproblem genom att det nu finns inspelning i 'Mpeg' som man kan avspela på den egna MS-Mediaspelaren. Tillbaks till dårarna - vilka åsyftades? Först och främst naturligtvis Fredrick Federley(c) och Maria Ferm(mp) - men varken folkpartisten, kristdemokraten eller den röduniformerde vänsterpartisten distanserade sig nämnvärt från dem. Åkesson var som vanligt föredömligt saklig, dock med hänsyn till den prekära situationen och det planerade demografiska sammnbrottet framstår han som väl återhållsam och överdrivet lugn - vore det inte läge för befogad upprördhet och mera dynamik?

- - - -

PS NyaSverige befinner sig nu inte i krig - NyaSverige deltar i en fredsframtvingande operation för att Gripen skall visa sig duga i skarpt läge.http://ripa.riksdagen.se/ripa.fcgi?op=archive&pli=22&pgm%5Fid=1111103300077612111

2011-03-30 @ 15:59:59
Postat av: kalle2

till ove:

arbetslösheten kan lösas med massinvandringsindustrin som inte heller är så enerigikrävande. då behövs det inte byggas så många vindkraftverk. en vin(d), vin(d) situation för alla.läste på bloggen politiskinkorrekt att bara en enskild företagere tjänar miljoner! tänk om alla hade samma entreprinörsanda!http://politisktinkorrekt.info/2011/03/30/inhysta-asylsokande-ger-stora-pengar/#more-80479http://www.ratsit.se/BC/ReportSmall.aspx?ID=U388ZBRlIu6cQkHyYFYkZqMnUhr95NFqqZXYHoeveVU(obs! vägtulls-övervakningskameror var också Ironi, men tyvärr är 7 löverns politik så galen så ironi och verklighet går inte att skilja åt i Sverige)

2011-03-30 @ 16:06:41
Postat av: Allemand

@Postat av ?, du svara inte på min fråga. Varför vet Sverige och Albanien något som resten av världen inte vet? Magenten sade rätt ord, snömos, jag kan lägga till ännu ett, kvalificerat ski*-snack.

2011-03-30 @ 16:15:06
Postat av: AWSvensson

Kommentarer till det som kunde blivit en debatt om illegalas rätt till svenska välfärdssamhället men i stället blev en dårarnas parradering kompletterat av en som vanligt briljerande Jimmie Åkesson.

Billström pratar om två ytterlighetspartier, jag menar att det finns sju ytterlighetspartier där Sverigedemokraterna framstå som det enda verklighetsbaserade. Arbetsinvandring ska göra oss konkurrensdugliga, ja den enda konkurrens vi får uppleva blir om de okvalificerade jobben.

En sosse vid namn Fredrik Lund Svamnel gjorde en historisk tillbakablick till trettiotalet, kanske roade någon men saknade relevans med dagens asylturister.Maria Ferm , deprimerande att dylika varelse sitter i riksdagen, hade inte koll på något ,lite ihoprafsat svammel. Började redan nu tröttna men gav Fredrick Federley chansen, ja inte blev man missbelåten ,han levde verkligen upp till sitt rykte som dårarnas dåre, ja debatten som sådan gav inte mer än ytterligare vatten på min kvarn ,här gäller det med all kraft motarbeta och upplysa om vad dessa 7 klöverväljare har släpat in i riksdagen, och under hela debatten satt Veronica Palm med en kos intelligenta uppsyn i bakgrunden.

2011-03-30 @ 16:34:12
Postat av: Eric

T o m en sosse bör enkelt kunna beräkna hur många vindsnurror det behövs för at ersätta ETT kärnkraftverk.

En vindsnurra = ca 2MW

Ett kärnkraftverk (Forsmark) = 75GWh = 75 000MW

2011-03-30 @ 16:48:56
Postat av: Anonym

@MagentanTrafikverket hävdar att handsfree är i princip lika farligt och anser även att samtal med passagerare är lika krävande som mobilsamtal.

http://www.trafikverket.se/Privat/Trafiksakerhet/Din-sakerhet-pa-vagen/Mobiltelefoner-i-trafiken/Fragor-och-svar-om-mobiltelefoner-i-trafiken-/Tydligen har trafikverket också gått på gammalt snömos.

2011-03-30 @ 16:59:47
Postat av: Eric

Det går inte att jämföra MW med MWh!Tänk om!

2011-03-30 @ 17:24:24
Postat av: kalle2

förlåt thoralf man kanske infår länka till enskilda personer. men blir arg när folk missbrukar våra skattepengar.tag bort 16:15 kommentaren.angående kärnkraft: märkligt att det inte ens tillåts att diskutera, precis samma sak med invandringspolitiken.

vi skall ha kärnkraft, punkt! = vill skall ha fri okontrollerad massinvandring, punkt!nån gång måste man börja omvandla forskarnas resultat till produktion. opecländerna, kärnkraftindustrin,kolkraften vill stoppa ny teknik till varje pris.¤ny teknik i VINDKRAFT gör dom bättre och lönsamma, bara googla så hittas massor med bevis på det.#KTH har en fungerande testanläggning för VÅGKRAFT# det finns en maskinhall med modeller av nya flöden av VATTENKRAFT så de älvar som redan är förstörda kan bli effektivare.och med nyare högeffektiva generatorer.# en forkarlag i sverige och ett i tyskland är nära att hitta en ersättare för klorofyll, då kan en konstgjord fotosyntes fixas så vätgas kan produceras och bränsleceller som ger el kan massproduceras. nu har det inte laggds många kronor på den forskningen och tyvärr kan ännu bara köpa engångs bränsleceller på teknikmagasinet för 500 kr för att ladda sin mobil!# SOLFÅNGARE i saharaöknen och kraftledning till Europas elnät är redan nu fullt möjligt. man transporterar el 200 mil genom sverige och vidare genom det gemensamma elnätet i EU. även en utvecklingschef på elbolag gav detta förslag i tv.

solfångarteknik i rymdstationer och satelliter fungerar utmärkt och industrialisering så det blir lönsamt sker ju redan med internationella industriföretag av andra produkter.att koka upp vatten för att få en ångturbin att snurra är inte så smart teknik. och farligt och dyrt med Uran som bränsle.

troligen kommer Japanerna nu satsa allt de kan för att utveckla ny teknik.synd om Sverige inte kan få vara med i den utveckligen när vi har utbildat folk och råvaror och industrier som lätt kan ställa om produktion. EN NY GULDRUSH.ett företag i boråstrakten är världsledande på batterier till elbilar.rolls royce i kristnehamn kan göra rotornav:

http://www.vf.se/node/59554bara politiker bestämmer att satsa riskkapital att utveckla nya forskningsresultat som universitetens doktorander tagit fram.

i örebro har en doktorand fixat fram plåster som man medicinera med istället för större ingrepp.men som vanligt skall sverige plundras och säljas ut.

se bara på uppfinnaren Håkan lanz patent på positionssystemet och färggrafikkortet. svenska staten skulle hjälp honom i rättstvisten.

men globala finansbolag mutade rättsväsendet och får han förhandla om att slippa betala rättegångskostnaderna! helt otroligt.

hade lanz fått intäkterna på sina patent hade han varit rikare än bill gates och gett skatteinkomster till sverige.

2011-03-30 @ 17:30:12
Postat av: Allemand

@postat av, jag bryr mig inte om vad trafikverket har sagt, maken till inkompetent verk finns inte. Jag bett dig svara nu två gånger, detta blir den tredje, vad tror du att Sverige och Albanien vet som inte resten av världen vet?Trafikverket ville inte sätta upp skyltar på E4 för att folk skulle köra ihjäl sig, men trafikverket överklagade till trafikverket och skyltarna kom upp.

Ingen säger ingen har kört ihjäl sig vid dessa skyltar under tio år. Trafikverket, blaha.Trafikverket hävdar att kameror är så bra, där jag bor har polisen fartkontroll mellan kamerorna, jaha, vad skall vi ha kameror till då?

2011-03-30 @ 17:38:16
Postat av: AWSvensson

Ingen ifrågasätter ny teknik, men så länge dessa endast finns i form av teorier så tillför de inte elnätet ett något. Kan man uppvisa och bygga en över året fungerande energikälla så åker kärnkraften,den är inget självändamål men för närvarande enda volymmässiga alternativet jämte vattenkraft.

2011-03-30 @ 17:40:26
Postat av: kalle2

är det verkligen nån mening med att studera och ta fram ny smart teknik?

tänk att äga tillverkningslicens på varje dator som tillverkats med färggrafikkort!

tänk att äga patenten till positionssystemet för flyget!

globala finanskapitalet säger, dessa är så viktiga så patenten gäller inte om en enskild person skall äga dessa!så patent på en form av display till platttv är ok. jordens befolkning skall ängna all sin tid och sina pengar till att köpa hemelektronik.all sin tid skall folke använda till att handla och glo på tv och då få en uppfattning om omvärlden så man kan rösta på 7 klövern vart 4de år. en 7 klövern som följer direktiv från globala bank och finansvärlden.men verkligen revolutionerande patent är tydligen förbjudet.

2011-03-30 @ 17:44:45
Postat av: Stora Småland

Jaja,men nu ska äntligen Anders Lago avgå , det går väl inte att förstöra Södertälje mer än vad som gjorts , stackars HSB ! En gratis biljett till Estniska gränsen är det enda han ska ha , men förmodligen får han väl någon slags belöning i stället för utvisning !

2011-03-30 @ 17:45:33
Postat av: kalle2

AWSvensson: det bestämdes ju att kärnkraften skulle avslutas och under de ca 25 år skulle ny teknik utvecklas. samtidigt lobbade kärnkraftindustrin,poec-länder,kolkraften och nu senast ryska gasbolag med sin gasledning att några pengar till indusrialisering av ny teknik som forskare trots allt redan tagit fram med pengar de tiggt ihop.först när de stora enerigibolagen ser att gamla tekniken är dyrare än ny teknik kommer de satsa på ny teknik men först när de listat ut hur de skall behålla sina inkomster.

skräcken är ju att enskilda personer kan bli helt självförsörjande på energi. det är ju det som gjort att kärnkraften finns kvar.se här hur en ung kille kan spara 20 000-40 000 kr/året och få sin villa betald på 10-15 år.

fatta att politiker och energibolag vill stoppa detta:

http://nseffektivareenergi.se/husetaldrig att 7 klövern vill förlora inkomsterna på energiskatt,elöverföring,mervärdsskatt på momsen på el, bensinskatt på 8-9 kr, fordonskatt, mm mmkanske det blir licensskatt för enskilda personer att producera sin egna energi, som tvlicens innehav. Eller övervakning av hur mycket vatten man förbrukat.

först när de vet hur de skall tjäna pengar på ny teknik kommer den släppas fram.i fattiga länder får familjer solfångare på taken så de kan ha innebelysning och barnen kan studera och hushållsavfall och fekalier samlas i småbrunnar som ger biogas så de kan driva en gasspis. helt självförsörjande också.men även detta är globala finansbolagen emot! de vill att befolkning skall vara outbildade och kriga så ex afrikas naturtillgångar kan fås i utbyte av vapen.

samma med sverige, 7 miljoner svenskar måste bli dhimmis så uran,järnmalm,skog,ädelmetaller kan hämtas gratis och slutförvarning av miljögifter från hela världen kan ske här.allt sker med sakta tillvänjning

2011-03-30 @ 18:23:09
Postat av: Anonym

@Allemand

Vi har 3 grupper av länder. De som valt att tillåta samtal och handhållna telefoner, de som tillåter samtal men endast handsfree och de som inte tillåter samtal alls. Uppenbarligen så har den sista gruppen inte funnit att handsfree är säkert. Sverige och Albanien vet inget som denna sista grupp av länder inte vet, men jag undrar vad den andra gruppen av länder vet som inte övriga vet, du får gärna länka.Om svenska trafikverket inte duger så får du här en amerikansk studie som visar samma sak:

http://www.aaafoundation.org/pdf/CellPhonesandDrivingReport.pdfMin åsikt är att om man anser fördelen med mobilsamtal under bilfärd uppväger riskerna så ska även handhållet vara tillåtet, tycker man att riskerna är för stora så ska man förbjuda mobilsamtalen helt. Att endast tillåta handsfree är ett mellanting, som kanske blidkar opinionen, men inte gör trafiken säkrare.

2011-03-30 @ 19:32:02
Postat av: kalle2

det finns ju ingen nytta för folk att göra nåt bra.

att studera och forska och få patent och rättigheter på en ny smart teknik är ju omöjligt för en enskild person.

bara om vapenindusrin står bakom finns det riskkapital. inte konstigt usa och istrael har så många nobelpris, som är belöningar för upptäckter som gjorts vid sidan om.de få civila upptäckter och forskning som görs sabbas ju om inte etablissemanget kan använda det för att öka på sin makt.

Einsteins upptäcker har ju inte används till nåt bra. annat än att göra atombomber, och civila biprodukten blev kärnkraft. skall det behövas naturkratastrofer som i Japan för att förnuftet skall få börja råda.Sverigedemokraterna verkar ju mest förnuftiga så man får hoppas BLÅSIPPANS VÄG blir väg-ledande för hela Världen.

2011-03-30 @ 20:21:57
Postat av: kalle2

alleman:

folk kommer ju vilja kunna ringa. skall poliser stå vid varje vägkant eller skall andra trafikanter ange varandra om man ser nån ha en hand som kanske kliar sig vid örat?lika bra att 7 klövern följer SD och det införs samma regel som övriga EU länder har.undrar vad 7 klövern funderar på för allternativ?skall man integrera fordonselektroniken med handsfree. ungefär som man infört alkolås på yrkesfordon. nån annan i närheten ombeds blåsa och så startar man bilen,eller så kör de drogpåverkade.kör man på motorväg är det mindre krävande än att köra i tät stadstrafik.

kanske de skall spärra för utgående samtal om 1a-4de växeln är i, så bara nödsamtal går att ringa om man behöver köra i lägre hastighet än 100 km/h i tätbeguggd område.skall bli spännande att få höra vad 7 klövern kommer på för lösning efter nån beredningsgrupp tillsats för att utreda, som kostat miljoner inkl pappershattar för 18 000 kr som vissa 7 klöver politiker behöver för att få ideer.kanske de uppfinner en myndighet som "IQ-initativet" så skattebetalarna kan få betala för lobbyverksamhet för miljoners miljoner att drika sprit är dumt. att ringa i mobilen är dumt.en sak är troligen säker de kommer inte tycka som SD.

2011-03-30 @ 21:00:12
Postat av: Magentan

@ ? (Varför är du namnlös?)Citat från Trafikverkets info:

Punkt 3: "I en del situationer finns det vissa fördelar med att använda handsfree. Du kan använda båda händerna till att styra och växla, vilket är en fördel inte minst i stadstrafik. Men att prata i en telefon i stadstrafik är förenat med mycket större risk och bör därför undvikas helt."

"Det är bättre att ha en fast handsfreeutrustning där mobiltelefonen är placerad inom räckhåll, än att ha telefonen liggande i en väska eller löst i bilen."

Punkt 6: "... ett samtal med en passagerare är precis lika krävande som ett mobiltelefonsamtal."Man bör alltså enligt forskning och enligt Trafikverket sitta knäpptyst medan man kör, eftersom det är farligt att överhuvudtaget prata samtidigt. Nu finns det ju ingen förare vad jag vet som sitter knäpptyst om det finns någon mer i bilen.

Om man ska hålla sig till hur normalmänniskan beter sig så pratar folk i bilar, antingen med passagerare eller via mobiltelefon, vilket ska vara lika farligt bägge delarna enligt Trafikverket. Men att under pratet inte ha ena handen upptagen utan istället använda handsfree har ENLIGT PUNKT 3 "vissa fördelar i en del situationer". Alltså är det bättre med handsfree än att vara enarmad när man kör.En annan fördel med handsfree anges i punkt 3. Man riskerar då inte att tappa kontrollen medan man letar och fumlar efter mobilen i fickor eller väskor när det ringer eller om man själv behöver ringa.Enligt viss annan forskning (från nyare datum än ovanstående) finns det också ur trafiksäkerhetssynpunkt fördelar med mobilsamtal vid ensamma långkörningar i mörker, eftersom risken att föraren somnar minskas avsevärt. Även då är det naturligtvis säkrare med handsfree.

2011-03-30 @ 23:40:42
Postat av: Magentan

@ AWSvensson

"Ingen ifrågasätter ny teknik, men så länge dessa endast finns i form av teorier så tillför de inte elnätet ett något."Rätt, men så länge kärnkraften inte ifrågasätts tillräckligt starkt uteblir forskningsstöden till alternativa tekniker, och då uteblir även de alternativa teknikerna.

2011-03-30 @ 23:45:13
Postat av: Erik E

Skogsområden kan ju ha en vildmarkskänsla som går förlorad genom vindkraftverk. Även skogklädda berg och kullar förfulas av vindsnurror. En vit snurra kontrasterar till och med mer mot en mörk barrskog än mot en ljus veteåker. Så jag håller inte med om att det skulle vara bättre i skogsområden.Har någon brytt sig om att räkna på vad det betyder för turismen på sikt? Många tyskar och holländare med mycket pengar att spendera kommer hit för att uppleva en vildare och mindre exploaterad miljö än de har hemmavid. I framtiden kanske de hellre åker någon annanstans.

2011-03-31 @ 00:01:58
Postat av: Leif T Åhlin SD Arvika

Nu vet jag inte om "Aluminiumverket" i Sundsvall fortfarande är i gång, men annars var dessa de mest energikrävande vi har/hade i landet. Jag tror inte "några besparingsåtgärder" fungerar på en sådan verksamhet.Den billigaste energiförsörjningen ligger på vatten- och kärnkraft. T o m under 2010 var kärnkraften billigare än vattenkraften med 23 öre KWh, mot 25 öre vattenkraft!Problmet är just vindkraftens enorma svängar. Kärnkraften körs i jämnt race, och regleringen vid kraftfulla svängar sker med vattenkraft. Därför är våra "basänger" i det närmaste tomma, så import av skiten elkraft görs för att täcka upp. Har för mig att även svenska oljekraftverk har varit i drift.Vindkraften är ett dyrt, fult, och landskapsförstörande hjälpmedel. Gotland är nerskiten av just dessa, och idag förbrukar gotlänningarna 107,6 MW. Deras vindkraftverk har idag producerat hela 2,5 MW, och den totala vinden

uppmättes till 2 %. Det är då tur att våra kärnkraftverk kan försörja även gotlänningar med deras älskvärda snurror!Idag har 23 vindkraftverk havererat bland de som registrerat sig (ca 1100). Normalt ligger dessa haverier på mellan 20 och 50 stycken.

www.vindstat.nuDanska kommuner har stoppat vidare utbyggnad av just dessa snurror, då det framkommit vissa ohälsosamma besvär. Ej av oljudet utan av någon elektronisk påverkan. Och som jag läst är dessa ej heller av någon anledning CE märkta för närvarande!Naturligtvis kommer kärnkraften att verka långt in på nästa sekel, oavsett vad man tycker. Vill man betala för dyr elproduktion, skall man i detta ämne hålla käft! "Jag kan ha fel, men det jag skriver/säger, DET ÄR SANT"!

2011-03-31 @ 00:03:37
Postat av: Ove

Denna länk tillägnas sajtens spefågeln 'kalle2'.http://www.magniwork.com/?hop=moneytea

2011-03-31 @ 11:27:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0