VÄLKOMMET UTSPEL AV CENTERN

Centern vill förändra bidragssystemet för barnrika invandrarfamiljer genom att minska antalet föräldradagar. Att Maud Olofsson syftar på muslimska familjer och i synnerhet somaliska 5-10 barns familjer är nog ingen dålig gissning. Som t.ex. denna familj som Östran skriver om. Jag undrar hur många föräldradagar denna familj fick när de kom till Sverige då dessa invandrarfamiljer får dessa dagar retroaktivt. Är det 330 dagar/barn? I så fall har denna familj fått ca 3000 föräldradagar!

Visst är Sverige fantastiskt. Ändå förstår inte alla varför personer från MENA-länder söker asyl i Sverige.

Ena dagen tillkännager Maud Olofsson sin avgång som partiledare nästa dag kommer hon med ett utspel om invandringspolitiken. Inget kan få mig att tro att dessa utspel hänger samman. Som partledare hade det varit betydligt mer ”besvärligt” att gå ut med detta utspel.

Nu undrar jag vad Fredrik Federley anser om detta utspel? Har Centerpartiet en främlingsfientlig partiledare nu enligt Fredrik Federley. Kommer han nu kalla sin partiledare för gam och parasit?

Nu är detta bara ett centerpartistiskt utspel som inte kommer leda till någon förändring.

När det gäller ny partiledare för Centerpartiet kan man ju hoppas att man väljer Fredrik Federley men den möjligheten är nog inte så stor. Eller som en riksdagsledamot för Centerpartiet uttryckte det igår ”att Fredrik Federley är alldeles för radikal”.

SvD,


Kommentarer
Postat av: Systemfel

Verkar vara en nordafrikan som mördat och knivhuggit svenskorna nere i Fuengirola.Av okänd anledning har en 30-årig man, som också var gäst på vandrarhemmet, tagit sig in svenskornas rum. Han ska ha försökt förgripa sig på dem sexuellt och sedan attackerat en av kvinnorna, enligt polisens rapporter. Den mördades väninna och två andra kvinnor ska ha fått skador då de försökt stoppa mannen.http://www.elpais.com/articulo/espana/joven/muere/apunalada/resultan/heridas/hostal/Fuengirola/elpepuesp/20110618elpepunac_1/Teshttp://www.dn.se/nyheter/varlden/svensk-kvinna-mordad-i-spanien

2011-06-18 @ 14:46:47
Postat av: Allemand

Av barn och fulla får man veta sanningen, eftersom Maudan knappast är ett barn så?

2011-06-18 @ 15:03:21
Postat av: Ruskprick

OT; Till detta går våra licenspengar. Bedrövligt!http://www.youtube.com/watch?v=9fQ2wGiZZDU&feature=player_embedded

Postat av: Ruskprick

Här är ett till; http://www.youtube.com/watch?v=OWC2NzwU3y8

2011-06-18 @ 15:45:14
URL: http://www.youtube.com/watch?v=OWC2NzwU3y8
Postat av: Hulda

Det som hänt flickorna i Spanien är fruktansvärt. De som inte läser ocencurerade nyheter på nätet kommer bara att få veta halva sanningen, tyvärr....Maud förvånar och öppnar nog en stängd kunskapsdörr hos många. Finns det någon som kan ta en fiktiv Somalisk 8-barnsfamilj och följa dem in (nja...) i vårt samhälle och se vad detta kostar samhället.

2011-06-18 @ 16:03:49
Postat av: Jenny

Jag tror inte att man kan ta ut föräldradagar för alla barnen samtidigt.Vet att min man kunde ta ut föräldradagar för ena barnet och jag för de andra barnet (samtidigt).

Vad jag har fått veta så ligger föräldraförsäkringen på 5,400kr/ månad (det lägsta beloppet som man kan få). Då är det ju 10.800 kr för en familj. Lägg där till flerbarnstillägg och barnbidrag. För tre barn blir barnbidraget ca. 3,500:-Det är en himla massa pengar.

2011-06-18 @ 16:25:41
Postat av: S-E Karlsson

Ja, Jenny det är mycket pengar ,samtidigt så sänker man för oss pensionärer med 7,3 procent, räkna det gånger 1,8 miljoner pensionärer i två år som sänkningen hållit på , så är det inte så konstigt att det går att rumla för pensionärernas pengar på annat håll !

2011-06-18 @ 16:55:23
Postat av: Centertrött skaraborgare

Centern har genom åren kostat landet alldeles för mycket pengar.Partiet behövs inte längre.Detta skulle kunna läggas ned i samband med deras kongress i höst.Jordbrukets frågor kan bevakas av intresseorganisationen LRF.

2011-06-18 @ 17:41:10
Postat av: Mattzzi

Rövjockeyn Ursula är säkert negativ,när han fick en "rövfuld" som danskarna säger,så har han förlåtit dessa våldsverkar eftersom dom var invandrare.

Ursula som är på väg att bli surrogatmamma(pappa) torde vurma för excesser i föräldraförsäkringen.

Varför inte ge bögar dubbla barnbidrag och andra förmåner för att kompensera barnen som blir stigmaitiserade för livet genom att växa upp med två pappor,mammor?

Jag vet inte vilket epitet som gäller.Det jag vet,det är att det är alldeles åt helvete.

2011-06-18 @ 17:44:40
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: "Vi gillar olika"

Sveriges framtid ser mörk ut.

Är detta vad vi tänkte?

Att vi ska importera gräddan av U-ländernas intelligentsia.Detta är så fel som det kan bli.

Vi vill inte ha dessa låglönearbatande afrikaner här i Sverige.

Reinfeldts agenda att fylla Sverige,moderlandet med stamfränder till hans närmsta anhörig kannibalen och afrikanen måste störa denna Reinfeldt då hans son haft stora problem med invandrarna.

Som sonen säger,

niggrar,afrikaner.Ni är inte välkommna här.

Att 32an fått spel är inte vårat problem.

Loppcirkusens avkomma lovar att,vi gillar olika.

Fredde du ser sliten ut,har inte Filippa sagt till dig du lilla gosse att det är dags att kissa och sova.

Sov gott lilla fredde,mojan bestämmer.

2011-06-18 @ 18:29:53
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: Anonym

Mauds rätta ansikte kom fram , vad hon anser om invandrarna, men först när hon tvingdes att avgå.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

2011-06-18 @ 19:24:08
Postat av: Anonym

Akta er, hon kanske försöker hoppa över till SD nu efter detta utspel :p

2011-06-18 @ 19:25:42
Postat av: Sven Dacke

Läste någonstans en kommentar att Rainfelt såg ut som en begravningsentreprenör.Och ta med tusan om det inte ligger något i det. I varje fall verkar jobbet vara att begrava.2011-06-18 @ 19:28:35
Postat av: Svenska ordstäv

"Aldrig någonsin, aldrig någonstans, aldrig någon gång"; sade kärringen, tog sig en tugga av Toblerone.

2011-06-18 @ 20:09:30
Postat av: Bunga Bunga

Sverige behöver en Berlusconi!

Sverige behöver en ledare som inte skäms över sin sexualitet och som öppet vågar uttrycka sin erkänsla och lust för unga sköna damer.

Vår nuvarande kuschade statschef är tragisk i det avseendet.

2011-06-18 @ 20:28:04
Postat av: Sverige AB

Centerpartiet går arabiskt?!Kommer Centerpartiet månne att gå den arabiska vägen fullt ut och utse Abir Al-Sahlani som partiledare?!http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=1111&iid=0895706637124PS Enligt uppgift var Abir Al-Sahlani i sin ungdom medlem i AL-Talayii, ungdomsorganisation för Saddam Hussien´s fruktade AL-Ba´ath-partiet.

2011-06-18 @ 20:56:58
Postat av: Kerstintin

@Sverige ABCenterpartiet kan mycket väl vara först med en arabisk ledare. En fördetta saddamist och ba´ath-partist skulle säkert vinna många röster för Centern och rädda partiet ur det innevarande prekära opinionsläget, i ett land vars arabiska befolkning ökar i allt snabbare takt.

2011-06-18 @ 21:15:23
Postat av: Sven Dacke

Min uppfattning, vad det nu har för betydelse är att samtliga muslimer som i dag går på "inskolning" i Svensk politik hos dom olika partierna, kommer att samlas under ett gemensamt helt muslimskt parti och på så sätt i Riksdagen göra övergången till ett Islamiskt Sverige på ett fruktansvärt väl uträknat sätt.Hoppas jag verkligen har helt fel denna gång, med tanke på mina barn och barnbarn och deras framtid.Men ser man utvecklingen med Muslimska Brödraskapet framgångar i olika länder så skulle en sådan utveckling inte förvåna2011-06-18 @ 21:18:02
Postat av: Erik

Ursula stavar Fredrick med ck. :-)

2011-06-18 @ 21:21:23
Postat av: J B Doe

Off topic:Flera kommentatorer här på bloggen har undrat hur man motiverat lagändringen som gör att svensk trupp numera får ge eld mot den egna civilbefolkningen. Även jag har undrat över detta. Därför skrev jag till försvarsdepartementet och frågade. Jag fick följande svar:Försvarsmakten ska upprätthålla och utveckla ett militärt försvar. Utgångspunkten är att polisen svarar för att upprätthålla allmän ordning och säkerhet inom landet. Givet vissa förutsättningar kan polisen vid fullgörandet av denna uppgift få bruka visst våld genom användandet av skjutvapen.Med stöd av lagen (2006:343) om Försvarsmaktens stöd till polisen vid terrorismbekämpning, får Försvarsmakten lämna stöd till polisen vid terrorismbekämpning i form av insatser som kan innebära användning av våld eller tvång mot enskilda. Flera förutsättningar ska emellertid vara uppfyllda för att sådant stöd ska få lämnas till polisen. Det krävs bland annat att ingripandet kräver resurser av särskilt slag som polisen inte har tillgång till samt, som huvudregel, att regeringen har lämnat sitt medgivande. Denna lag trädde i kraft den 1 juli 2006. Närmare om motiven till lagen kan du läsa i regeringens proposition 2005/06:111 Försvarsmaktens stöd till polisen vid terrorismbekämpning.

På websidan www.riksdagen.se kan du hitta propositionen.

Hoppas att det är denna lagstiftning som du har i åtanke.

Med vänlig hälsning

Birgitta MeitonKontentan av ovanstående måste vara att våra myndigheter ställt till det till den grad i Sverige, att man befarar att ett inbördeskrigs-liknande tillstånd kan uppstå, där terrorister med svenskt medborgarskap är så många och välbeväpnade att vår polismakt inte rår på dem.Ett lämpligt gemensamt slagord för 7-klövern inför nästa val kunde vara: Glöm Ådalen!

2011-06-18 @ 21:27:18
Postat av: Sandra B

@ J B Doe: "Glöm Ådalen"!- Glöm aldrig Bryggargatan, den 11 december 2010!

2011-06-18 @ 22:03:35
Postat av: Frisse som är elplågad!

SD 15 procent.En utopi?-Inte alls!Tar partiet itu med elpolitiklen så är det "Bingo"

Många familjer går bokstavligt talat på knäna nu.

Alfons! -Detta är absolut en grej för dig som riksdagsman.-Upphävg detta med avregleringen.Återreglera i stället

-Sätt P för vindkraftidioterna.Dom håller pååp att förstöra hela landet.I den kommun där jag bor (Skara) har jag fått reda på att en bonde /markägare får 124000 sek per år i arrende för att en vgindsnurra står på ägarens marker.All olönsam vindkraft hamnar på våra elräkningar.Fy hundan säger jag Budskapet.Tag en rejäl debatt om detta i riksdagen,Alfons.2011-06-18 @ 22:10:32
Postat av: Leif T Åhlin SD Arvika

S-E Karlsson, inte bara 7,3 % för oss pensionärer!

Socialdemokraten Anna Hedborg fixade också i samband med hennes utredning 1994 om "Det Nya Pensionssystemet" dubbla prisbassystem, där det ena

som berör kronans värde fastställes varje år, emedan det andra tillhör pensionärerna. Skillnaden

gör ett minus på 1,6 %, alltså får vi varje år en försämring gentemot kronans värde med denna %.Anna Hedborg tyckte att vi ATP-pensionärer erhöll för mycket, och den proposition som tillkom 1994

fastställdes att gälla från och med 1999. Till dags datum, har den ATP pensionär som gick i pension 1999, eller de som var inne i systemet förlorat 19,2 %, + då de 7,3 % som du nämner.

Alltså 26,5 % i försämring.Själv gick jag i pension 2004 och har därmed förlorat 18,5 % sammanlagt.

1990 hade jag arbetat i 30 år enligt det avtal som ATP innebar, att mina 15 bästa år skulle räknas!

Då jag avslutade min karriär inom försvaret 1987, och ej hade nämnvärda inkomster efter detta fram till min pensionering, har jag förlorat avsevärda pengar genom att 25 % av min pension, bestämde denna socialdemokratiska satmara, att dessa skulle omfatta "hela livets inkomst".

Och det otroliga med detta "hela livets inkomst", endast räknas från 1960 då ATP startades.Jag tillhör dock ej de nära 800.000 "fattigpensionärerna" som finns idag, men fortsätter denna utsugning så kommer förr eller senare samtliga pensionärer, utom de gynnande i *riksdagen att erhålla denna kontrollerande status: Fattigpensionär! (behov av stöd, för att kunna leva drägligt)Här finns mycket för våra gossar i riksdagen att förändra, för oss pensionärer.

1. Ta bort det dubbla prisbassystemet

2. Återbetala den % som uttagits från ATP pensionen

sedan 1999

3. Skattebefria ålderspensionären enligt franska regler (1.200 euro)Idag runt 11.000 kronor.

4. Återinför en rättvis änkepension (ATP)

5. Höj skatten till 80% för pensionerande riksdagsmän/kvinnor, "så blir jag både nöjd och glad"! (Höj gärna Anna Hedborgs skatt till 90%)*1994 när propositionen skrevs, nära nog fördubblade riksdagsmännen sina löner och villkor...

2011-06-18 @ 22:34:01
Postat av: S-E Karlsson

Ett tack till dej Leif T Åhlin SD Arvika för din utredning , jag började min pensionering år 2000 efter att de senaste 33 åren arbetat som linjemontör ,tycker själv att jag klarar mej bra men märker dock att det varje månad blir mindre över så dom 26,5 procenten skulle tas emot med tacksamhet ! Mvh S-E Karlsson .

2011-06-18 @ 22:46:17
Postat av: EssendonHär förklaras orsaken till politikernas mesiga agerande!Affes Statistik-blogg:

”Våldtagen på grund av medias maktmissbruk”http://affes.wordpress.com/

2011-06-18 @ 23:53:01
Postat av: oveg

Centern hade fågeln i handen på Sven-Olle Olssons tid, men sumpade tillfället. De skulle idag sannolikt vara Riksdagens största parti om de visat förstånd om asyleriet.

2011-06-19 @ 00:24:31
Postat av: Robin Shadowes

Varför har ni stängt kommenteringen på riksdagsbloggen? Jag brukade besöka den nästan varje dag och har inget minne av det inte hölls nån god ton eller hur nu pk-folket skulle ha uttryckt det men det är viktigt att ha kontakt med gräsrötterna också.

2011-06-19 @ 05:34:20
Postat av: OT

På rätt sida av myntet...12h arbetsdag och en veckas semester. Kanske en av anlednigarna till USA är en stor nation?Tycker i alla fall att vad vi har i Sverige är värt att bevara!

2011-06-19 @ 06:54:33
Postat av: S-E Karlsson

Håkan Juholt och Ylva Johanssons attack mot Jimmie Åkesson i veckan som gick i debatten om Fas 3 i Riksdagen var ytterligt fult och naivt ! Att angripa ett riksdagsparti som är invalt till riksdagen på demokratisk väg och som har hundratals tusen väljare , vittnar inte om sunt bondförnuft , hoppas dom får äta upp det med råge !

2011-06-19 @ 06:57:03
Postat av: Sven Dacke

Semesterförslag med husvagn till Fredrik Rainfelt som brukar säga att han brukar resa ut i landet och lyssna på "folket"Postat av: Essendon”Nu vill EU beskatta dig med ”EU-skatt””Kommer godhets-överstyrelsen 7-klöver nappa?Läs om saken

http://www.friatider.se/nu-ska-eu-borja-ta-ut-egna-skatter

2011-06-19 @ 08:51:55
Postat av: AWSvensson

6,8% i Sifo, solen skiner och vissa politiker har äntligen vaknat upp och sett det politiska landskapet i nytt ljus.

Postat av: Ludvig

Centerpartiet är inte som förr, utan helt ändrat så det har inget existensberättigande längre. Däremot om Maud har sagt det som nämns så var det vettigt och ovanligt.

2011-06-19 @ 09:46:22
Postat av: Allemand

@Robin Shadowes, har ställt samma fråga men ej fått svar. Tyvärr en del av den icke-kommunikativa delen av SD.

2011-06-19 @ 10:09:50
Postat av: Calle

@ Sven Dacke 2011-06-18 21:18:02

Har i många år befarat detta framtids-scenario ,så tyvärr tror jag att dina farhågor är berättigade.Religionen förenar dom mer än vad olika "svenska" politiska ståndpunkter skiljer dom åt.När dom dessutom i slutändan tar order och lyder nån skäggig mullah i arabvärlden, så betyder inte Sveriges lagar och riksdag ngt. för dom.

2011-06-19 @ 10:26:08
Postat av: Thoralf A

Robin Shadowes o AllemandNär det gäller kommentarer på riksdagsbloggen har det varit mycket som måste modereras och detta kräver en kontinuerlig arbetsinsats. Utan att vara insatt i detta så tror jag att det är därför kommentarsfunktionen är nedstängd.På riksdagsbloggen får det inte förekomma några olämpliga texter/kommentarer som kan skada SD. Uppenbarligen har det funnits krafter som har försökt med detta. Enbart för att skada SD.

2011-06-19 @ 13:56:48
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Inte-en-till

Det märkligaste med det här förslaget är att man brännmärker just det här bidraget.Varför anses inte socialbidrag och bostadsbidrag m fl bidrag ha samma effekt?

2011-06-19 @ 14:22:14
Postat av: Urban

Visst är det väl så att förutom föräldradagarna betalas också barnbidraget ut retroaktivt när familjerna tagit sig in i Sverige.

2011-06-19 @ 15:12:22
Postat av: S-E Karlsson

Urban, det skulle inte förvåna mej det minsta om det är som du skriver !

2011-06-19 @ 21:29:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0