TUFFA DAGAR

De senaste dagarna har varit minst sagt hektiska. Igår var budgetfullmäktigedebatt i Kalmar och sedan snabb avfärd till Stockholm.

Eftersom Kent Ekeroth är bortrest blev jag tvungen att ta ett extra insatt möte i Justitieutskottet idag på morgonen. Det handlade om ett samråd med regeringen om förhandlingarna om utökat mandat för Frontex. En fråga som är lite knepig för oss då det handlar om en ”överstatlig” organisation som bland annat skall bevaka EU:s yttre gränser.

Jag har också fått ta dagens debatt angående ”Anmälningsplikt vid idrottsarrangemang” som debatterades av justitieutskottet. Det blev extra besvärligt då vi under vårt gruppmöte beslutade att stödja socialdemokraternas utskottsinitiativ när vårt eget förslag faller under omröstningen. Det var dessutom jag som tog upp frågan hur vi skulle ställas när vårt eget förslag faller under voteringen. Men jag anser inte att vi kan svika idrottsrörelsen i denna fråga. Alliansens förslag innebär med stor sannolikhet att inget kommer hända på flera år. Därför anser jag det vara viktigt att ge rättsväsendet och polisen fler verktyg att få bort huliganer från idrottsarenorna.

Här är vårt pressmeddelande som vi skickade ut efter vårt gruppmöte.

SD:s riksdagsgrupp beslutade om agerande i omröstning om anmälningsplikt

2011-06-21 16:37

När utskottsinitiativet om anmälningsplikt vid idrottsarrangemang idag debatteras i riksdagen kommer Sverigedemokraterna förutom att yrka bifall till sitt eget förslag även meddela att man ifall detta förslag faller kommer att rösta för det socialdemokratiska förslaget. Detta beslutades idag när den sverigedemokratiska riksdagsgruppen sammanträdde. Sverigedemokraterna förordade i sin reservation att utredningsdirektiven skulle breddas för att även inkludera möjligheten att införa elektronisk fotboja. Följden blir nu att utskottsinitativet väntas röstas igenom och att regeringen går mot ännu ett nederlag.

Thoralf Alfsson, ersättare i justitieutskottet, kommenterar:

– Vi vidhåller att det är tråkigt att utredningsdirektivet är så smalt men det viktigaste är trots allt att polisen och Idrottssverige får fler verktyg i kampen mot det idrottsrelaterade våldet. Vi sätter således all prestige åt sidan i det här fallet. Vi har därför tagit beslutet att ifall vårt eget förslag faller så kommer vi att stödja förslaget till utskottsinitiativ från S. Beslutet som innebär att regeringen ska återkomma till riksdagen med förslag om att införa anmälningsplikt öppnar också för möjligheten att säga nej till förslaget om lagförslaget skulle vara olämpligt eller om det framkommer att det finns bättre metoder att ta till.

Debatten i detta ärende startade inte förrän efter 22:00 ikväll. Det blev min första riktiga debatt i kammaren. Jag blev hårt ansatt av Alliansens företrädare på grund av att vi beslutat att stödja det socialdemokratiska utskottsinitiativet när vårt eget förslag faller. För att vara första gången i en debatt med ”politiska gammelrävar” som folkpartiets Johan Persson får jag inte vara för missnöjd.  Jag lockade i vilket fall som helst de rödgrönas ledamöter till flera skratt under replikerna. Jag anser att vi gjort ett riktigt ställningstagande och det står vi för.

Det kanske finns någon som anser att vårt agerande kan uppfattas som populistiskt men jag säger som Ian Wachtmeister sa under talarpuben. Det är inget fel att vara populistisk. Att lyssna på folket och i detta fall lyssna på idrottsrörelsen kan aldrig vara fel.

 Nyhetskanalen, Expressen, Skånskan


Kommentarer
Postat av: Stefan D

Populism, (lat. populus, "folk"), politisk rörelse som vädjar till "folket" och "det sunda förnuftet", och angriper en politisk eller social elit, ofta utan att detta hugfästs i en specifik ideologi.Stå på dej Thoralf...du har mitt fulla stöd!

2011-06-22 @ 02:25:29
Postat av: Gubben o Gumman

Populism är bla att införa 2378 jobbskatteavdrag som sedan måste snabbhöjjas likt svenska räntan när statens utgifter går åt helvete eller vid nästa världssmäll.Clownfeldt är den största politiska populisten i Sverige senaste 50 åren.Han köper röster men det tar slut det med sedan är han slut med sin jobblinje för 4/5 av Sveriges befolkning.63 miljarder öser man dessutom varjeår över arbetsförmedlingen ändå sitter bla 500000 Jippiesvenskjar och petar navelludd dagarna i ända,lägg ned skiten.Det är i praktiken ingen som helst skillnad att betala ut pengar till dessa vinstlotter, eller som i Grekland betala ut pensioner till 50 åriga pensionärer, det går åt helvete för eller senare.

Pappa Vricus Dumdreos har dessutom gåt på Sossevux så att det går åt helevet i Grekland är ju ingen större sensation.Det spelar heller ingen roll hur många vuvuzelor man tutar i eller hur många gram amfetamin man snortar varje dag.

Resultatet blir det samma konkurs för eller senare.Denna pengabrist ser vi tecken på redan i bla verksamheten i tex Stockholms brandförsvar som skall spara trots personalnedskärningar redan är genomförda spara in dom pengarna på invationsverket istället,man tror ju inte man hör rätt.Vi får väl hoppas att det tar eld utav bara helvete hemma hos ClownfeldtDessutom börjar det bli segt att få ut en ambulans om man råkat i trubbel.Där kommer besparingarna när inte pengar räcker till i kommuner och landsting.Frågan är bara när Svenne Kålrot fattar detta det verkar trögt lindrigt sagt.

Överlevnadsinstinkten är totalt bortvättade av vänstermedia ganska otäckt faktiskt.Samma sak med etniska svenskor som gladeligen på fyllan sätter sej i en svarttaxi med Ali Baba bakom ratten som dessutom alltid är en läkare enligt Håkan Ljugholt.

2011-06-22 @ 03:00:57
Postat av: Karlskronabloggen

Bra jobbat Thoralf!Jag har sett hela debatten från riksdagens hemsida och nu kan jag lägga till ytterligare en rikdagsman från Sverigedemokraterna som gjort lysande ifrån sig i riksdagens talarstol!

2011-06-22 @ 05:01:42
URL: http://www.karlskrona.nu/blogg/
Postat av: S-E Karlsson

Jag trodde nog att den nye S-ledaren "oskashamaren" Håkan Juholt skulle vara mer rakryggad i invandrarfrågorna ! Men tyvärr .

2011-06-22 @ 05:28:32
Postat av: Mattzzi

Ett mycket bra beslut.

Utredningar och långbänk ger sken av feghet och skapar bara politikerförakt,raka rör ska det vara även om man får på pälsen ibland.Använd dom utredningar om huliganer,anmälningsplikt etc som är gjorda i Storbritannien,det är bara att hämta hem resultaten därifrån,mekanismen bakom eländet är den samma där som här.

2011-06-22 @ 05:39:43
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: "Vi gillar olika"

Då var det bara 125000 kvar.Migrationsöverdomstolen häver flyktingstatus för irakier.Migrationsverket beslutade i september 2007 att bevilja irakien Imad Kassan Wenas, född 1963 och nu boende i Spånga, uppehållstillstånd samt flyktingförklaring och resedokument. Hans irakiska hemlandspass behöll verket. I november 2008 uppvisade Imad Kassan Wenas ett annat irakiskt hemlandspass vilket han fick tillståndsmärke i. I december 2008 beslutade verket att återkalla hans flyktingförklaring med hänsyn till att han, då han sökt och beviljats hemlandspass, inte hade något skyddsbehov.

http://politisktinkorrekt.info/2011/06/22/migrationsoverdomstolen-haver-flyktingstatus-for-irakier/#more-90423

2011-06-22 @ 06:01:54
URL: http://politisktinkorrekt.info/
Postat av: Stefan A

Ja det går bra att titta på hur andra länder gjort med precis samma problem,onödigt att tillsätta någon unken Unkel för x antal miljoner, med kringkostnader, för att uppfinna hjulet igen...

2011-06-22 @ 07:50:14
Postat av: S-E Karlsson

Vanvårdsutredningen har pågått i snart 6 år och har hittills kostat samhället över 50 miljoner och är inte färdig än , det är säkert många som använder den som köttgryta ! Därför tar det så lång tid !

2011-06-22 @ 08:32:41
Postat av: Stefan K

Som sportfantast är det smärtsamt att tvingas bevittna hur ett fåtal huliganer förstör för idrottsklubbarna, ledarna, spelarna och de riktiga fansen.

Alliansen älskar att utreda och under utredningen hinner mycket hända på och omkring våra idrottsarenor.

Anser inte att SD:s ställningstagande är populistiskt, utan välkomnade för hela det "äkta" Idrottssverige.

Förresten har väl samtliga partier i 7-klövern röstat mot sina egna förslag vid ett antal tillfällen, då man inte velat ge SD inflytande. Stämmer inte det?

2011-06-22 @ 09:27:12
URL: http://petterssons.bloggsida.se/
Postat av: Thoralf Alfsson

KarlskronabloggenTack, det värmer

2011-06-22 @ 10:03:46
Postat av: Allemand

@Thoralf, bra att ni sätter ner foten och att det händer något. Dock tycker jag personligen att fotboja var att ta i lite för mycket, det räcker med anmälningsplikt.

2011-06-22 @ 10:25:21
Postat av: AWSvensson

Johan Persson namne med din kollega i Kalmar, förklarade för Thoralf vilken praxis man hade i riksdagen, varje parti pratar ihop sig och har en åsikt i en fråga. Patetiskt att höra någon prata om praxis och försöka mästrar samtidigt som man i alla lägen vägrar diskutera och förhandla med Sverigedemokraterna.Är denna mobbning också praxis ,som en del av det demokratiska ?.Eftersom Sverigedemokraterna inte ingår i någon pakt så är det fritt fram att åka off pist , ja tom individuell röstning i frågor som inte är partiets hjärtefrågor.

Om en restaurang servera mat som folk tycker om är den populistisk, ja tydligen enligt somligas sätt att definiera , att gå i takt med folkviljan kan aldrig vara populism , endast om det äventyra ekonomi eller något annat.

Att skjuta från höften är aldrig fel, i vissa fall måste utredandet ifrågasättas till förmån för handlande, i det här fallet fanns inte mycket att utreda. Om jag inte har fel tillämpas detta i andra länder vars erfarenhet vi kan tillvarata, hjulet behöver inte uppfinnas i varje fråga.

Det jag uppskattar med GoG är att han aldrig överdriver.

2011-06-22 @ 10:35:21
Postat av: Sven Dacke

Kan någon förklara om det går bra för Sverige eller ej.Har just lyssnat på utsändningen från Riksdagen där alla i Alliansen skryter hur bra det går.Länken visar hur mycket skulden ökar varje sekund.Är det någon som kan förklara för en typisk dåligt utbildad SD väljare hur det egentligen ligger till2011-06-22 @ 11:10:26
URL: http://www.statsskuld.com/
Postat av: AWSvensson

Sven Dacke , genom att accelerera invandringen i samma takt som statsskulden ökar så blir statsskulden per capita oförändrad , är det så man tänker, statistik kan ser allt från den positiva sidan

2011-06-22 @ 11:23:10
Postat av: Kung Fy

@Sven DackeSkall göra ett försök:Om siffrorna blir större = ökning

Om dom blir mindre = minskningÅterkom gärna om du behöver fler råd ☺

2011-06-22 @ 11:34:48
Postat av: Sven Dacke

Till AWSvenson.Aha, så om man ser hur skulden ökar varje sekund kan man då jämföra med hur många som kommer över Öresundsbron eller dimper ner på Arlanda ( utan papper)Inte för att jag blev lugnare av det.

Och när det gäller BNP ( bruttonationalprodukten) så ökar den naturligtvis för varje nerbrunnen skola ellet uppbrand bil, genom att dom som säljer nya bilar får jobb och att dom som bygger skolor har jobb.Fast det hela är en förlust och materialförstörelse för samhället, och som skattebetlarna betalar, om det nu finns några kvar. Tänkte på Sydsvenskans artikel om det "Svarta Malmö"http://www.sydsvenskan.se/malmo/svartamalmo/Förmodligen kunde dom skriva en liknade artikel om Södertälje ( om dom ville)

2011-06-22 @ 11:39:58
URL: http://www.statsskuld.com/
Postat av: S-E Karlsson

Bra,bra Sven Dacke !

2011-06-22 @ 11:47:01
Postat av: Sven Dacke

Kan inte släppa detta med Sveriges ekonomi.Vi ligger långt över prognoserna för hur mycket skulden beräknades vara i slutet av 2011.Och vis säljer ut tillgångar vilket jag fick lära mig en gång var ungefär som att "pinka på sig", först varm sedan bara kallt och svider.Och eldar vi flera skolor så ökar BNP och då kan vi låna meraNu är inte jag finansmister vilket är bra, men vad jag fattar som obildad SD väljare är att jag tycker inte det ser bra ut.Borg kanske kan ta några SMS lånPostat av: hhhhh

Utmärkt att ni ändrade er i frågan om anmälningsplikten. Med alliansen är det bara mycket snack men ingen verkstad. Reinfeldt babblar på men det händer aldrig nåt.

Självklart ska svinen bort från arenorna, och detta är det smidigaste sättet i dagens läge.2011-06-22 @ 12:08:12
Postat av: piip

http://alexanderlouhichi.wordpress.com/2011/06/22/49-av-norrlidens-befolkning-lever-pa-under-6-500-kr-manad/

2011-06-22 @ 12:24:39
Postat av: Jenny

Thoralf, du är helt enkelt suverän :-) De som har röstat på dig har verkligen fått valuta för sin röst. Det är en fröjd att läsa din blogg. Hade kloka killar som du, Per Gudmundsson, Ulf Nilsson & Ian Wachmeister fått styra, så hade Sverige mått mycket bättre. Kämpa på, det sunda förnuftet kommer att segra till slut!Stor Kram från Jenny

2011-06-22 @ 12:33:43
Postat av: Leif T Åhlin SD Arvika

Thoralf, nu får du bjuda ut "Jenny" på en supé...

2011-06-22 @ 13:23:06
Postat av: Jenny

Ja, ha ha! Vore jag singel så hade jag friat på direkten :)Tycker att det är jätte bra att Sd finns och kan ifrågasätta, det bådar gott för framtiden , även om det verkar gå lite trögt just nu. Nu är det i alla fall en debatt och saker och ting lyfts fram i ljuset!!

2011-06-22 @ 13:44:16
Postat av: Lassekolja (65)

Snälle Thoralf! Gör vad Du kan för att fixa kommentarsmöjligheten på SD:s Riksdagsblogg! Jag gjorde två mycket seriösa försök att kommentera den fina bilden med SD-gruppen. Båda blev orättfärdigt klassade som "spam", vilket gjorde mig lite ledsen. Hade det inte hänt i SD-sammanhang hade jag blivit riktigt förbannad!

Trevlig sommar!

2011-06-22 @ 15:27:04
URL: http://sverigedemokraterna.se/riksdagen
Postat av: Mattzzi

Dessa somalier/afrikaner,dessa ska vara i Afrika eller i det arabisk/muslimska närområdet.Den 29-åriga somaliern som 2010 attackerade den danske tecknaren Kurt Westergaard med en yxa dömdes i dag till tio års fängelse och utvisning för mordförsök och försök till terrordåd av Vestre Landsret i Aarhus, som därmed skärper den tidigare domen från februari på nio års fängelse och utvisning.

http://politisktinkorrekt.info/2011/06/22/tio-ar-och-utvisning-for-yxattack-mot-kurt-westergaard/#disqus_threadEn somalisk fembarnsfamilj vräks efter att ena sonen hotat bostadsbolagets personal för att familjen inte fått större lägenhet.Somaliern Abdel Mohsen Naeem Abdullah, 46 år, hyr en lägenhet i Rosengård i Malmö av Bostads AB Gröningen där han bor med sin hustru och fem barn. Hyresvärden sa upp hyresavtalet och gjorde i första hand gällande att hyresrätten var förverkad. Värden anförde att hans 20-årige son Mohammad besökt hyresvärdens kontor i syfte att kräva en större lägenhet åt familjen. När personalen inte kunde tillmötesgå denna önskan hade han hotat dem samt kastat diverse kontorsföremål mot dem.

http://politisktinkorrekt.info/2011/06/22/sonen-hotade-somalisk-familj-vraks/#disqus_threadPå fredag firar svenskarna den informella nationaldagen, midsommarafton. Sill, snaps och jordgubbar och en del lekar i ett sommarsoligt Sverige. I skånska Klippan tjuvstartade man genom att låta ett 30-tal nybyggare lära sig hur man firar midsommar. En del tillhör ett EU-projekt där målsättningen är att deltagarna ska bli en del av sin nya hemstad medan resten kommer från Borlänge (somalier) som kräver extra stöd att lära sig svenska.

http://politisktinkorrekt.info/2011/06/22/nybyggarna-fick-lara-sig-hur-man-firar-midsommar/

2011-06-22 @ 15:47:21
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: Gubben o Gumman

Man måste ändå säga att AW Svensson är Sveriges trevligaste kille i allafall,fast visst fan överdiver Gubben o Gumman ilbland

2011-06-22 @ 16:15:22
Postat av: Automatiskt rättstavningssystem

Överdriver

2011-06-22 @ 16:16:39
Postat av: Calle

@ Thoralf

Önskar dig en trevlig midsommar, att firas enligt svenska traditioner.

Tack för ett mycket fint jobb för oss och för Sverige både i riksdagen och på din blogg. Instämmer med sign.Jenny 12:33:43 och är glad att som västgöte ha varit med och kryssat dig in i riksdagen.

2011-06-22 @ 16:21:42
Postat av: Anonym

Bra blogg , kikar in dagligen :)

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

2011-06-22 @ 16:30:04
Postat av: Anonym

Bra blogg , kikar in dagligen :)

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

2011-06-22 @ 17:09:38
Postat av: Anonym

Förlåt råkade klicka två gånger, hade två pokerbord vid sidan om. Klickade på fel. Sorry ska inte upprepas.

2011-06-22 @ 17:37:50
Postat av: Gubben o Gumman

Johan Persson samt Lars "Ohlyckan"dessa två underbara Rosenbadstroll med sina långa ludna svansar är riktigt scary people(ratpeople). Finstudera dessas kropsspråk samt sätt att uttrycka sej båda skulle göra sej bra i "bödelkompaniet".

Populärt kallat "nackskottsguttarna"Vi får heller ej glömma "Adolf" Ohlys" tal med 30000 i stormtrupperna på Sergels Sorg

Mycket 1940-tal som går igen.Båda två bör skyndsamt utvisas till Nord Korea

Borde väl finnas någon djurpark som kan ta emot dom?

Så kan dom leva ut sina stenåldersideer där i en bur."Inget pack på skattebetalarnas gator"

2011-06-22 @ 17:38:45
Postat av: Funtaren

Detta är inte populism. Ni har efter moget övervägande röstat på ett sådant sätt att de värderingar ni står för (j-ligt sunda f.ö.) får största möjliga genomslag. Det är praktisk demokrati.Bra jobbat!

2011-06-22 @ 18:03:05
Postat av: LN

Nu är det dags för en ny flotilla till Gaza.

Hur kommer den att skildras i SR-EKOT?Lena Sundström får ny roll på TV4, kunde man läsa på 'journalisten.se' den 28 januari 2010.

Vidare: "journalisten och författaren Lena Sundström blir från den 1 mars samhällspolitisk kommentator på TV4 Nyheterna. - Det är en helt ny tjänst, som är skräddarsydd för Lena Sundström, säger TV4 Nyheternas chef Anne Lagercrantz. - Vi tror att det blir ett otroligt spännande val, så det är klart att tajmingen (ett valår) är bra, säger Anne Lagercrantz"Idag är det klart, nu tar denna Anne Lagercrantz över chefskapet på Sveriges Radio - Ekot - Nyheterna."Expo, Sveriges Radio Ekot och TV4Nyheterna – alla uppger att de ska rapportera om Sverigedemokraterna som vilket mindre parti som helst inför Europaparlamentsvalet."– Även om vi tycker illa om en åsikt måste vi kunna skildra den balanserat, säger Anne Lagercrantz, ansvarig utgivare på TV4Nyheterna."Så här ser hon ut:

http://www.resume.se/_internal/cimg!0/mzjn01xbcqtnihsfej7naw9gq1kj3zn/Anne%20LAnne%20Lagercrantz.jpegHär uppträder damen live:

http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/nyhetsmorgon?title=to_om_tv4_s_bevakning_av_ship_to_gaza&videoid=1019835&utm_medium=sharing&utm_source=permalink&utm_campaign=tv4play.se

2011-06-22 @ 19:05:18
Postat av: Sverker Johansson

SD slöast av alla i riksdagen , jävla pajasar plagierar rasistsikt skit och anställer sina rasistslynorhttp://nyheter24.se/nyheter/inrikes/579899-sd-plagierar-budgetforslaghttp://nyheter24.se/nyheter/inrikes/579015-styrelseman-inom-sd-kritiserar-partitoppen

2011-06-22 @ 20:21:36
Postat av: Kriminelle Runar med byxan bakofram

haha ja jävla vilka pajasar som finns i SD . Thoralf som piskade sin fru så hon begärde skilsmässa och Kriminelle Runar Filper sätter byxan bakofram SD=Idioter och kryllot Thoralf borde rövknullas stenhårt.http://camillasvra.files.wordpress.com/2011/06/filper2.jpg

2011-06-22 @ 20:26:41
Postat av: Thoralf Kvinnoplågaren

Thoralf som piskade sin fru så hon begärde skilsmässa , du är en skam kvinnoplågare

2011-06-22 @ 20:28:06
Postat av: Hulda

Shit to Gaza..

Nu samlar sig ledande Muslimer och vänsteraktivister för att stödja Islamska terrorister igen.

Det visar sig att flera av de som medverkade förra året inte lärt sig läxan utan ska tvunget med i år också....

Förra året förekom en genomgång av de medverkande och en "meritförteckning" av deras tidigare aktiviteter i någon av de Sverigevänliga bloggarna.

Det vore intressant med en liknande även detta året.

2011-06-22 @ 21:04:46
Postat av: LN

Pöbel, pöbel i rännstenen där,

säg vem som största idioten är?

Sverker och hans slödderkompis är

ju jämspelta idioter bland byket där.

Ingen skillnad, ty dessa två är lika som bär.

.............................

tillägnas

2011-06-22 @ 20:21:36 och

2011-06-22 @ 20:28:062011-06-22 @ 21:34:27
Postat av: Nils Apabo

Varför ser alltid vänsterslöddrets kommentarer ut som strax ovan?

2011-06-22 @ 21:55:29
Postat av: Hulda

Nils Apabo:.... Du får inte begära för mycket av vänstertomtar. Har man en intelligensnivå som en gravt utvecklingsstörd tre-åring, blir det inlägg därefter....

2011-06-22 @ 22:09:56
Postat av: Thoralf A

Jag raderar inte ovanstående inlägg!Jag tror Rume har blivit irriterad över att det går för bra för SD!

2011-06-22 @ 22:31:48
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Sverker Johansson

Vänsterslöddet nej men korkade SD rasiter verkar de vara gott om här som varken kan läsa eller har läsförståelse som sitter och läser det en kvinnoplågare skriver Thoralf ligger risigt till och ni stödjer aset ni är medskyldiga era jävla rassar.http://nyheter24.se/nyheter/578316-sverigedemokraterna-gor-minst-i-riksdagen

2011-06-22 @ 22:33:28
Postat av: Thoralf A

Sverker JohanssonDet är inte bra för hjärtat att vara så upprörd!Hetsar vi upp dig lite till så kanske pumpen stannar!

2011-06-22 @ 22:37:22
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: gunnark

tillbaka till SFI Sverker! så kanske vi förstår vad du menar

2011-06-22 @ 23:51:50
Postat av: Leif T Åhlin SD Arvika

"Thoralf"! Den stannade visst...Och så naturligtvis: En trevlig midsommar alla, som inte tycker att midsommar är TÖNTIGT!På måndag lämnar jag reservlaget, och inviger min ordinarie plats i KF. Precis lagom innan man uppnår 72 bast...

2011-06-23 @ 20:42:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0