OVANLIGA GÄSTER?

Har fått två ovanliga gäster i mina fågelholkar. Tornseglare brukar häcka under tegelpannor eller liknande men jag har aldrig sett dem häcka i vanliga fågelholkar. Nu har jag dock fått tornseglare i en holk.

I en annan holk har jag dock fått en mer otrevlig gäst. Bålgeting! Jag har blivit stungen en gång av dessa "jättelika" getingar och vill inte bli det igen.


Holkgäst.                                              Foto Thoralf Alfsson


Kommentarer
Postat av: Sven Dacke

Var inte rädd Thoralf, lär dig mera om djuren . Var på en naturvandring och en ekolog berättade att Bålgetingar var ganska snälla och trevliga, till skillnad mot den Tyska getingen.Det kanske är något som gör att just Tyskar blir så ilskna, tänker framförallt på Adolf, men känner själv av mina Tyska gener ibland när jag blir retad och vill sticka

2011-06-16 @ 21:05:23
URL: http://sv.wikipedia.org/wiki/Getingar
Postat av: Dumle

Hade ett stort bålgetingbo i en av mina holkar förra året. Jag trodde det var vanliga getingdrottningar och utrotade mha Radar hela boet. Tydligen är de lite ovanliga. Gör ett bålgetingstick ondare än ett vanligt getingstick?

2011-06-16 @ 21:08:52
Postat av: Thoralf Alfsson

DumleJag skulle likna skillnaden med att jämföra ett myggstick och ett getingstick. jag hade ont i ca två veckor.2011-06-16 @ 21:37:13
Postat av: Lotta

@Dumle hade för mig att den var fridlyst men den togs tydligen bort från den röda listan 2000. Smålands landskapsinsekt är den i alla fall. Se mer i länken.

2011-06-16 @ 21:50:54
URL: http://sv.wikipedia.org/wiki/B%C3%A5lgeting
Postat av: Dumle

Lotta@

Fridlyst eller inte. När det kommer mängder av getingar i samma storlek som en mindre helikopter, då rycker saneringspatrullen ut. Vad hade du gjort? Bjudit dom på saft och kanelbulle?(älskar för övrigt djur och natur. Mer tveksam mot myggor och getingar dock)2011-06-16 @ 23:03:41
Postat av: Sven Dacke

Från stickande geting till mjuka Julia.Julia uppmärksammas för sitt Riksdagsarbete och drar troligen in några extra SD medlemmar från det tidigare kristna partiet.

Bra JuliaPostat av: Notarien

Såg genast symboliken!

Holken = Riksdagen

Bålgetingen = SD

2011-06-16 @ 23:15:03
Postat av: Thoralf A

NotarienKul att du har samma tankar!

2011-06-17 @ 00:09:54
URL: http://thoralfalfsson.webblogg.se/
Postat av: Nils Apabo

Vi hade bålgetingar uppe i taknocken över balkongen i fågelholkar. (Förre ägaren var ornitolog). De brukade flyga in i vardagsrummet om somrarna och yra omkring och stångas mot fönsterrutan. Om de snackade politik uppfattade jag aldrig då jag hade fullt sjå med "pool"håven.(inte han på äxpo) Till sist ringde vi anticimex. Nu har vi ett vanligt getingbo på insidan av soptunneskåpsdörren. Dom får vara kvar för de är SD allihop.

2011-06-17 @ 00:19:52
Postat av: "Vi gillar olika"

Ekonomiskt bistånd 2009 Malmö tkr:ensamstående utrikes född inkl flykting

395829 tkrgifta/samboende utrikes född inkl flykting

248299sa: 644128000 (sexhundrafyrtiofyra miljoner etthundratjugoåtta tusen kronor)Hela avdelningar kan läggas ned.Facket kräver fler jourläkare på akuten i Malmö. Men pengarna saknas - sjukhuschefen Bent Christensen har beordrat samtliga divisionschefer inom Skånes universitetssjukhus att leta besparingar. Vårdavdelningar kan komma att läggas ned.

http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1497576/Nej-till-mer-pengarbr-till-akutcentrum.htmlNågon som undrar var vi ska leta besparingar?

2011-06-17 @ 01:32:46
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: Sven Dacke

Kommentarer angående partiledardebatten"Att Jimmie Åkesson vinner debatterna beror på att han är verkligt skicklig, men än viktigare är att SD´s politik är inget man kan slå hål på.Åkesson var den klart lysande stjärnan i dag. Han fick igång Reinfeldt, så han var både arg och förtvivlad... Mera sånt i debatterna i Riksdagen!Hoppas ni får en skön sommar alla ni SD politiker, både i Riksdagen och kommunerna

Postat av: Stefan A

En död geting är en bra geting, gäller för övrigt mygg och div. andra småkryp.

2011-06-17 @ 07:17:15
Postat av: Gubben o Gumman

Se upp för getingar Thor-alf hehe en geting har för övrigt Eric Erfors arbetsgivare Expressen i sin logga frågan är bara varför.Redaktör Erfors har skrivit en recension av partiledardebatten och där lyckats "missa" att nämna Jimmy "Emil i Lönneberga" Åkesson.Ställer man det i relation till Aftonbladet och SVD tex ,så bör väl bröderna donkeys medarbetare "Erisch De la Hojja Erfors" vara spelklar för Lyckoslanten eller DagisproletärenEric Erfors är förmodligen svårt sjuk i Södermalmsyndromet "Boljevik disturbed syndromia"En röd snejoddlande rövskalle i klass med Mr Kristofersson, vilket gäng som bemannar "Opinionsmuggen " på Expressen,förövrigt orerar Tomas "köttbullen" Mattson om sin favo-reklamfilm på sin blogg/avdelning.Man undrar ju med tanke på sista skjutningen i Malmö igår när Mattson byter favorit reklam film till en med en broms i....Som sagt se upp med getingar i gamla T-Fordar.

2011-06-17 @ 08:15:05
Postat av: Sven Dacke

Nu är en 16 årig Växjö pojke dömd för att ha våldtagit en 14 årig pojke på deras skola.Våldet kryper allt längre ner i åldrarna och blir allt råare.

Hur blir en 16 åring våldtäktsman utan att skolan märker i förväg att något håller på att gå snettPostat av: Gubben o Gumman

Sven Dacke : Det finns inget som svensk skolperonal är så rädd för som att ta tag i puckona innan det gått för långt.Detta var redan legio innan den regelrätta invasionen av pensionsräddare satte igång.

Resten får du räkna ut själv.Så att det är en sökande på varje plats till lärarutbilddingen är ingen tillfällighet,ingen vill vara i den svenska skolan.Det är därför Björklund är en av dom största idioterna i Rosenbad bla.

Ev kanske Björklund kan medge ett visst misslyckande vid 0 sökande till lärarutbildningenDetta är på sikt sannolikt allvarligare än den Grekiska vanskötta ekonomin.Såvida inte "EU-banken" kan börja låna ut hjärnor.Killen i Växjö kan man gott trors låg ålder hänga ut på nätet.PI kan väl ta det som ett tips.

2011-06-17 @ 08:38:08
Postat av: Sven Dacke

Gubben o Gumman.Det är inte lärarna i allmänhet det är fel på utan stödet uppifrån, rektorer och lokala politiker som till varje pris skall framhålla mångkulturens fröjder.PS Min dotter är lärare och muslimska killar tar inte order av kvinnliga lärare och det vet rektorer)Om vi fortsätter med lärens roll finns det en ny artikel i Smålandsposten.En lärare om dagen utsätts för psykiskt eller fysiskt våld visar ny statistik från Arbetsmiljöverket. Men enligt Lärarnas Riksförbund är verkligheten långt värre än så.

Postat av: Gubben o Gumman

Sven Dacke : Det är just det vi pekar på en sökande till lärarutbildningarna,sedan är det nog svårt för en pk rektor om 25 lärare säger ifrån

Det kan vi nog inte komma ifrån hur gärna vi än vill det.Ej heller att kvaliten sjunker inom kåren det blir ju ett faktum däremot är vi säkert överens om vilka som totalförstör den svenska skolan.

2011-06-17 @ 09:37:00
Postat av: Lotta

@DumleVarför hugger du på mig? Jag bryr mig inte ett ögonblick om vad du gör med dina getingar. Att jag svarade berodde på att du skrev något om att de var ovanliga och då letade jag reda på lite information om Bålgetingar åt dig så var så god att göra vad du vill med den. Couldn't care less.

2011-06-17 @ 18:52:40
Postat av: Dumle

Lotta@

Ursäkta om min ton kunde uppfattas som lite vass. Menade inget illa. Tack för att du faktiskt tog dig tid att leta info om detta märkliga kryp.

2011-06-17 @ 21:20:24
Postat av: Tony Ingman

Finns vissa likheter mellan Getingar och illegala

invandrare, dom är för många, dom är oönskade och

alldeleles för kaxiga, och dom försöker hela tiden

att knapra på andras välfärd.

2011-06-17 @ 23:01:15
Postat av: Tony Ingman

Expressen har en geting till djurlogga, om SD skulle ha en skulle det nog vara en broms, ni förstår nog varför???

2011-06-17 @ 23:14:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0