FÖRSKOTTERINGSBLUFFEN

Vid senaste kommunfullmäktigemötet i Kalmar beslutades om en förskottering av ett infrastrukturprojekt som egentligen handlar om underhåll och upprustning av järnvägslinjerna Stångådalsbanan och Tjustbanan. För den oinvigde går Stångådalsbanan från Kalmar via Blomstermåla-Högsby-Hultsfred-Vimmerby-Kisa-Linköping. Tjustbanan går mellan Västervik – Åtvidaberg - Linköping.

Vid kf-mötet saknades information om hur de 100 miljoner kronor som skulle förskotteras av kommunerna fördelades mellan dessa. Jag ifrågasatta summorna och begärde en återremiss för att kunna granska siffrorna.

Kommunalrådet Johan Persson (S) hävdade först under mötet att summorna var baserade på befolkningsmängd. Vilket är fullständigt felaktigt enligt mina beräkningar, se nedan. Om det skulle baseras på folkmängd skulle Kalmar kommun endast förskottera 18,44 miljoner kronor men enligt det beslut som klubbades igenom av kommunfullmäktige skall Kalmar kommun förskottera hela 33,76 miljoner kronor.Siffrorna till vänster är de som beslutats och de till höger de som borde gälla beroende på folkmängd i kommunerna.

Linköpings kommun förskotterar endast 5 miljoner kronor enligt beslutet men skulle det gå efter befolkningsmängd skulle Linköpings kommun förskottera hela 42,97 miljoner kronor. Man brukar tala om snåla smålänningar men i detta fall handlar det om snåla östgötar.

När jag ifrågasatte detta under mötet ändrade sig Johan Persson och menade att summorna beräknats efter en fördelningsnyckel.

Av de investeringskostnader på 200 miljoner kronor där Trafikverket står för 100 miljoner kronor kommer ca 110 miljoner är investeringarna placerade i Östergötland och bara ca 90 miljoner placerade i Kalmar län. Det handlar bland annat om ett spårbyte mellan Linköping och Bjärka-Säby som kostar ca 75 miljoner kronor.

När det däremot gäller förskottering kommer kommunerna i Kalmar län stå för 93 miljoner och de tre kommunerna i Östergötland stå för 7 miljoner kronor.

För mig är det obegripligt detta kan drivas igenom i kommun efter kommun. Jag förstår givetvis att kommunerna i Östergötland är väldigt nöjda med att Kalmar läns kommuner betalar för investeringar i Östergötland.

Med tanke på detta ser jag det som en fullständigt omöjlighet att Kalmar län skulle slå sig samman med Östergötland vid bildandet av en storregion. Ovanstående är ett ”exemplariskt” exempel på hur den ”svage” utnyttjas av den ”starke”.

Lyssna till det något röriga ärendet i kommunfullmäktige.


Kommentarer
Postat av: "Vi gillar olika"

Hans Martin(Tommys) - På livets Höjd.

http://www.youtube.com/watch?v=U5ySSjQaDQ8

2011-07-01 @ 01:54:10
Postat av: Da Capo

Sköna juveler på livets höjd

Expo är med och arrangerar och deltar i festvalen *Peace & Love*. Mona Sahlin och Robert Aschberg, som båda sitter med i Stiftelsen Expos styrelse, kommer tillsammans med Daniel Poohl, Alexander Bengtsson, Jonathan Leman, David Lagerlöf, Niclas Nilsson, Frida Metso och Lisa Bjurwald att delta i olika debatter och föreläsningar under festivalen.

http://expo.se/2011/traffa-expo-pa-peace-love_4165.html

http://robsten.blogspot.com/2011/06/peace-loveand-expo.html

http://politisktinkorrekt.info/2011/06/30/mona-sahlin-orerar-pa-festival/

http://svt.se/2.33557/1.2466523/stokig_inledning_pa_p_och_l?lid=puff_2466523&lpos=rubrik

2011-07-01 @ 06:00:50
Postat av: Sven Dacke

Thpralf, när man ser detta du presenterar och efter att ha följt dom flesta debatter i Riksdagen förstår jag verkligen varför Regeringen och andra partier gör allt för att nervärderara, baktala och hota Sverigedemokraterna.Ni har klampat in i deras "lekstuga" och avslöjar den ena sanningen efter den andra.Undrar bara när "Svensson" ska börja förstå hur Sverige sköts och reagera.Kanske dags för en Demokratirevolution även i Sverige.2011-07-01 @ 06:31:57
Postat av: Sven Dacke

Svenska Krigsmakten har "kört i diket"I kommentarerna.

"Sedan regering och riksdag med berått mod beslutat att medborgarna inte längre behöver försvaras, har mina blickar vänts mot SD, som är det enda riksdagsparti, som anser att staten har ett ansvar att försvara sina medborgare och sitt territorium."Svenska Dagbladet verkar vara den enda "normala" tidningen i dag.Tråkigt att deras journalister blir mordhotade, visserligen på ett " humoristiskt sätt" hur nu Justitekanslern kan se humor i mordhot

Postat av: S-E Karlsson

Svensson börjar nog förstå först när SD har skaffat sej en tidning som kommer ut varje vecka så att Svensson kan få läsa sanningen , kostar säkert skjortan men vad gör väl det bara sanningen kommer fram ? Mvh S.E.Karlsson

2011-07-01 @ 07:32:21
Postat av: Errbe

Du är en stjärna Thoralf ! ! !Skicka tabellen som en insändare eller ett debattmanus till alla tidningarna i Kalmar och Östergötlands län.Kör på !2011-07-01 @ 10:37:47
Postat av: AWSvensson

Den enda förklaring jag kan se på detta upplägg är att det är från Kalmars sida som man begärt en upprustning av banan. Att Kalmar län vill ha en bättre förbindelse med Linköping och stambanan är förståeligt, tydligen delar inte Linköping denna förståelse, de har ju redan stambanan och E4.

Om så vore fallet så vore det ärligare att argumenterar med detta som utgångspunkt.

2011-07-01 @ 10:49:32
Postat av: Magentan

@S E Karlsson

"Svensson börjar nog förstå först när SD har skaffat sej en tidning som kommer ut varje vecka så att Svensson kan få läsa sanningen."En tidning behövs definitivt, men den måste inte komma ut varje vecka. Däremot måste den absolut nå alla hushåll. Detta är ett omfattande projekt, så det räcker med 2-3 gånger per år.En veckotidning eller en TV-kanal som endast läses och ses av de redan frälsta är helt meningslösa projekt!

2011-07-01 @ 11:14:29
Postat av: Thoralf Alfsson

ErrbeJag kommer att skicka in en insändare under helgen till flera tidningar.

2011-07-01 @ 11:41:04
Postat av: Anonym

KDU-are: Hyckleri och idioti att stänga ute SDU.Det var med besvikelse jag hörde nyheten om LSU:s utfrysning av SDU, via en blogg jag läser ganska sporadiskt. Min första tanke var något i stil med "lär de sig aldrig?" När jag sedan hittar Seher Yilmazs motivering av beslutet blir jag betydligt mer oroad. LSU är tydligen en värderadikal organisation mot normer och gemensamma värderingarNu nekas ungdomsförbundet inträde till den ungdomsorganisation som välkomnar alla andra ungdomsförbund, även Ung Vänster som trots allt är mycket bättre på spä på splittringar och hat mellan människor.

http://www.newsmill.se/artikel/2011/06/30/kdu-are-hyckleri-och-idioti-att-st-nga-ute-sdu

2011-07-01 @ 12:09:44
Postat av: carl

det har utvecklats i hela svenska samhället att den "starke" utnyttjar den "svage", men nu med politisk korrekthet så det har blivit "fint" att vara svinaktig!hög tid att alla engagerar sig, alla kan göra något gott. man kan börja med att bli medlem i SD!Fråga till Thoralf:

men varför skickas det ut inbetalningskort förtryckta för 300 kr, när man skall betala för den lägre medlemsavgiften på 150 kr, (som inte ger utskick med posten)

varför inte trycka A4 blad med 2 st olika inbetalningskort ett på 300 och ett på 150 kr.

nu har jag avvaktat att betala. men det står att det går att betala 150 kr med 300 krs inbetalningskortet! men det går väl inte ?hur som hälst, alla SDáre är fantastiska , kämpa på. allt fler vaknar upp ur gammelsverige drömmen och inser politiska korrektheten har smygit in ett plundrings och landsfördärvande politik från EU.verkar som bildergergsgruppen och globala finansfolket lyckades till slut att bilda sitt "tredjerike". under ww2 försökte de med hiler som vapen. nu försöker de med list och politisk korrekthet att plundra och ta alla europas länders tillgångar.i sverige sätter de som säger emot i knipa så protester inte hörs. i Grekland är folket mer tuffa och protesterar. nu skall tydligen grekland plundras och säljas ut på samma sätt som skett i Sverige.

2011-07-01 @ 12:54:08
Postat av: carl

alltså vad som hände under andra världskriget var ju att storfinanshajarna ville stjäla judarnas förmögenhet som de byggt upp för de tilläts inte jobba, bara göra affärer enligt historien. därför mördades de i koncentrationsläger.

deras förmögenheter tillföll de som skapade konflikterna under krig.

de ville skapa ett förenade stater även i Europa och ta över kontrollen i hela världen.

alltså globala finansbankerna så växte fram under 1920-1930 talet.ganska paradoxalt att politiska korrektheten i sverige vill påskina att sd som kritiserar invandringspolitik skulle hylla det som pågick i tyskland på 30-talet.det är ju tvärt om!

massinvandringen är ju påfunnen av samma ideer som skapades på 30 talet(troligen bilderberggruppen eller nån förening av globala bankerna), att skapa kaos och slå sönder varje nation så det går lätt att ta över styret av varje land i Europa.om man jämnför vad hitler fick i uppdrag att göra och vad som sker nu,i EU så är det ganska lika ideér. hitler skulle importera billig arbetskraft och stäla förmögenheter som folk byggt upp i generationer.

exakt samma har genomförts i europa nu.

svenskarna förmögenheter i socialförsäkringen med AP-fonder tillhör nu EU och äldre personer får inte ut sin pension.

äldreboenden är slående likt concentrationsläger på 1930 talet.

samma idelogier har 7 klövern förverkligat i sverige i nutid, att icke lönsamma personer skall man inte slösa resurser på.helt otroligt att folk inte ser detta, men tidningar och tv har indoktrinerat folk vad de skall tycka. även det skedde i tyskland på 30-talet.!

2011-07-01 @ 13:13:03
Postat av: Sven Dacke

Tänk så olika en händelse som den i Libyen kan beskrivas.Först i den Regeringstrogna Barometern i Kalmar"Överdrivna farhågor för flyktingvåg"

http://www.smp.se/nyheter/tt_inrikes/overdrivna-farhagor-for-flyktingvag(2842840).gmSedan en artikel från Finland, konstigt nog från Röda Korset som skriver följande."I Libyen finns utöver de 1,5 miljoner egyptierna 30 000 tunisier, 30 000 kineser, 30 000 filippinier, 25 000 turkar, 23 000 thailändare, 18 000 indier och tusentals ukrainare och ryssar. De flesta EU-medborgarna i landet kommer från Italien och Frankrike. "Läs gärna hela artikeln som ger än bättre inblick i situationen än vad våra Regeringkontrollerade propaganda tidningar ger.http://www.redcross.fi/ajankohtaista/uutiset/sv_SE/libya_civila/2011-07-01 @ 13:19:04
Postat av: Endast i julskinkans land!

Var kan man köpa halal-slaktad julskinka i midsommar?!

Berit häxar fram det:

http://batikhaxanberit.blogspot.com/

2011-07-01 @ 13:32:17
Postat av: Mattzzi

Bra resultat på Sentio:

2011-07-01 Sentio, juni: SD 6,9%, 4:e störst och vågmästare.

http://privat.bahnhof.se/wb492673/index.htmlhttp://politisktinkorrekt.info/2011/07/01/s-back-mp-och-sd-framat-i-sentio/#more-91542

2011-07-01 @ 14:30:12
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: S-E Karlsson

" Magentan " , jag ger dej rätt i vad du skriver , i stridens hetta så blev jag överambitiös . Det stämmer ,det får inte bli för mycket av det goda ! Mvh.

2011-07-01 @ 15:16:45
Postat av: S-E Karlsson

När Mona Sahlin avtackades i riksdagen så var det enligt media 2 minuters stående ovationer !

Varför ?

2011-07-01 @ 15:30:18
Postat av: Gubben o Gumman

Kommer alla pengar att återbetlas till tex Kalmar kommun av staten senare?Hur som helst så skall ju inte 75 miljoner över 40% läggas i Östergötland,allrahelst inte om man där inte vill vara med ens en gång på en förskottering.Alla pengarna verkar ju behövas hos dom kommuner som vill ha det hela så att säga.Uppträdande från Östgötarna är inte så värst solidariskt sedan får man nog säga att dom som förjandlat borde ägna sej åt något annat.När det gäller Johan "FF" Perssons försök till lögn eler var han dåligt påläst så ligger väl det i linje med hans sätt att verka"samt kapasitet så att.Skattepengarna från Kalmar kommuns skatteslavar ser Jihan som Monopolpengar att (s)pela med annars hade man inte tagit 175 välfärsturister varje år till Kalmar att sedan dessutom tro att dessa skall ersätta befolkninmgsminsknigen förvärvsmässigt eller skattemässigt,är att "regera" på Beckomberga vis.På Kalmars gator lallar det omkring en hel hög 55-70 åringar,som skal försörjas.Det Johan är "grov trolöshet mot skattebetalarna "

Det kommer du aldrig ifrån i framtiden.Tror man att åldringar och analfabeter skall "rädda" Kalmar då är man dum i huvudet/lågutbildad eller socialdemokrat.Gubben o Gumman skriver som objektiva opartiska samhällsmarodörer utan koppling till Thor-alf Alfsson Expo eller navelludspetarnas lokalföreing.2011-07-01 @ 16:33:01
Postat av: "Vi gillar olika"

Bilmålvakter åtalas – skyldiga miljoner.De två kreativa nybyggarna från mellanöstern, Jalal Baltaj, född 1962 och Adnan Ahmed El-Abd Ahmed Abdulaziz, född 1972, och bosatta i Malmö, är bilmålvakter – och skyldiga staten miljontals kronor. Jalal Baltaj hade 2 344 fordon registerade 2009, med obetalda p-böter på fem miljoner. Kravet för vägskatter var då ytterligare 1,5 miljoner. Nu har de åtalats.Tre andra från mellanöstern finns också på listan över mest aktiva bilmålvakter i Malmö med omnejd.Majid Wandi, Oussama Alaiyan och Abdul-Kareem Raad äger tillsammans tusentals bilar och kronofogden kräver dem på minst 25 miljoner.Abdul-Kareem Raad stod i februari 2011 registrerad på 2629 personbilar hos transportstyrelsen och drygt sju miljoner kronor i obetalda parkeringsböter och fordonskatter. Hans enda kända adress är en postbox i Malmö. I november 2010 begärde skatteverket att han försattes i personlig konkurs. Han är var då skyldig staten sammanlagt nästan 14,5 miljoner kronor.Oussama Alaiyan var först med att systematiskt organisera verksamheten, uppger Kronofogden. Han var under flera år den i landet som hade mest obetalda p-böter, men 2009 låg han ”bara” på tredje plats med sin skuld på 5,6 miljoner.Listan leddes då av Majid Wandi, 49. Nästan 6 000 böteslappar har han liggande hos Kronofogden. Skulden för dessa är mer än 6,6 miljoner. Ytterligare 1,2 miljoner är obetalda vägskatter. Sammanlagt 7,8 miljoner. Wandi står totalt som ägare till mer än tvåtusen bilar och får in minst 1,44 miljoner kronor i månaden.Bara ut.

http://politisktinkorrekt.info/2011/07/01/bilmalvakter-atalas-skyldiga-miljoner/#more-91561

2011-07-01 @ 18:47:20
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: Anonym

Kolla vad man kan läsa i Borås Tidning idag! Det finns tydligen en och annan ärlig journalist och politisk kommentator. Denne heter Mikael Hermansson, och beträffande dagens sjukförsäkringsdebatt i riksdagen anser han bland annat att(diverse lösryckta citat):"Vinnare i kammaren var Sverigedemokraterna.""Visserligen har partiet oftast lagt sin röst på regeringens förslag. Men genom att ena oppositionen bakom sitt, har man kunnat förflytta sin politiska position. Från illa tåld outsider till inflytelserik insider.""Viktigast dock för Sverigedemokraterna. Almqvists position i debatten och sättet han valde att recensera båda sidors agerande, gjorde det tydligt att hans eget parti kan kalla sig för vinnare.""Ty riksdagens hantering av frågan om förändringar i socialförsäkringarna har av en utfrusen ytterlighetsaktör skapat ett nytt mittenparti."Läs hela:

http://www.bt.se/nyheter/hermansson/hermansson-sd-vinner-mest-pa-spelet-om-sjukforsakringen%282843046%29.gm

2011-07-01 @ 19:43:32
Postat av: Magentan

Det var Magentan som skrev ovanstående från Borås Tidning.

2011-07-01 @ 19:45:18
Postat av: Ibbe

Förskotteringspengar betalas tillbaks till kommunerna. Men medfinansieringenspengarna då? Där betalar Kalmar län allt, Östergötland ingenting. Därför betalar länsinnevånarna i Kalmar län för investeringar i Östergötland, investeringar som östgötarna inte vill ge en spänn till. Frågan som ska ställas är: Av vilken anledning betalar Kalmar län för infrastruktursatsningar i Östergötland? Här finns säkert en dold agenda där ledande politiker i Kalmar län spelar under täcket med "kamraterna" i Östergötland. Regionförstoringen kanske är ett svar och bruden ,d.v.s.Kalmar län, betalar för att få ligga i brudsängen. Är lokala medier intresserade av frågeställningen? Nej, de verkar inte kunna läsa handlingar i det ärende Alfsson beskriver. Det verkar f.ö. inte en hel del politiker i kommunerna i Kalmar län heller.

2011-07-01 @ 20:37:56
Postat av: Nöjesportalen

Checka in bloggen med nya storfilmer varje dag!

Det är helt gratis och allt du behöver göra är att trycka på play!

2011-07-01 @ 21:08:47
URL: http://nojesportalen.blogg.se/
Postat av: Essendon

Regeringsförlust om sjukförsäkringarna”De rödgrönas förslag vann omröstningen”Citaten hämtade på Svt-Text, kvällen 2011-07-01.Tidigare samma dag stod i Svt-Text att de rödgrönas förslag

vann omröstningen med hjälp av SD.Med andra ord har en politruk på Svt-Text senare gett order om att

censurera bort SD i rapporteringen!Åter igen:

"Sverige är den sista Sovjetstaten"!

2011-07-02 @ 00:12:48
Postat av: Vakttornet

Håll ett vakande öga på Jasenko Selimović,http://sv.wikipedia.org/wiki/Jasenko_Selimovi%C4%87Jasenko Selimović, bosnisk muhammedan, har gjort kometkarriär i Folkpartiet, numera är han Ullen´s överman (Erik Ullenhag´s statssekreterare).

Mycket tyder på att det är just denne Selimović som är regissören bakom Ullen´s senaste projekt att kartlägga sk islamofobin i Sverige.

Jasenko Selimović är en riktig ful fisk.

2011-07-02 @ 00:30:14
Postat av: OT

Apropå "FÖRSKOTTERINGSBLUFFEN" Thoralf!Så har ju SDU ett sjusärdeles avslöjande - ”Självmål av LSU”: http://politisktinkorrekt.info/2011/07/01/sjalvmal-av-lsu/Måste bara säga att självaktningen som svensk får sig ett ordentligt lyft varje gång SDU visar hur skarpa våra svenska ungdomar verkligen är! SDU ger oss alla här i Sverige ett hopp om en framtid utan 7-klöverns odemokratiska skattestödda idioti.

2011-07-02 @ 00:48:22
Postat av: OT

"Regeringen benådar våldtäktsmän": http://kentekeroth.se/2011/06/30/regeringen-benadar-valdtaktsman/Och amnesty försvarar det hela här: http://www.newsmill.se/artikel/2011/06/30/ven-grova-brottslingar-m-ste-skyddas-fr-n-tortyr-och-d-dsstraffVilket samtidigt paradoxalt nog motsäges av John Hurt här: http://www.youtube.com/watch?v=FcrToyMDCkI1984 i ett nötskal? "1984 (John Hurt) - Official Trailer": http://www.youtube.com/watch?v=52wis_sLT1I

2011-07-02 @ 01:35:14
Postat av: Tony Ingman

Så har den uppblåste Fredrik Reinfeldt inkasserat

ännu en välförtjänt käftsmäll från SD, denna gång

i sjukförsäkringsfrågan. Några sådana smällar till

så är han så mör , att han kanske kastar in handduken med nyval som följd.

2011-07-02 @ 11:11:45
Postat av: ! ! !

@Tony IngmanRäkna inte med det, det här är bagatellartade frågor, några kronor hit eller dit,

Reinfeldt har tillsammans med resten av Sjuklövern siktet inställt på det stora målet; islamifieringen av Sverige. Att omvandla Sverige till en muslimsk koloni så snabbt som möjligt är långt viktigare än ekonomin.

Nyval innebär stor risk att islamiseringsprocessen förrycks och försenas pga större SD-framgångar. Det är ett mardrömsscenario som varken "Mesallians mot Sverige" eller "Rödgrönröra" önskar sig ! ! !

2011-07-02 @ 11:36:36
Postat av: Magentan

Visst har det känts RIKTIGT bra att lyssna till SD-ledamöternas olika framföranden detta riksdagsår! Inte minst Erik Almqvists senaste. Alldeles särskilt mycket gillade jag hans sätt att läxa upp regeringen och ge Reinfeldt & Co en lektion i hur man ska regera!Citat: "Ni måste lära er ta regeringsansvar. Ni måste lära er söka stöd för er politik, att söka få majoritet så att ni kan uppnå någon slags kontinuitet och långsiktighet i det politiska arbetet och i styret av Sverige!

Vi har inte sett några som helst samtal hittills varken i sjukförsäkringsfrågor eller i några andra frågor, istället har man suttit här i kammaren, tryckt på knappen, hållit för ögonen och blundat och hoppats på att oppositionspartierna ska rösta med, ska sluta bedriva egen politik. Man har lämnat besluten i riksdagen vind för våg. Departementspromemorian har vi inte hört någonting om från regeringens sida. Om det nu är så [...] att man vill ha en bred överenskommelse, en bred politisk diskussion för att komma fram till gemensamma förändringar, då skulle man så klart hört av sig till oss redan i höstas [...]

Ni måste lära er det att det är inte regeringen som bestämmer när regeringen sitter i minoritet, då är det riksdagen som bestämmer ... osv"Lysande! Så j...a kaxigt!Jag förutsätter att detta inslag snarast möjligt kommer att finnas bland videoklippen på SD:s hemsida samt på SD-Webb-TV-sajten.

2011-07-03 @ 01:05:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0