HISTORISKT TAL AV JIMMIE ÅKESSON


                                                                  Foto Thoralf Alfsson

Dagens historiska händelse i Visby när Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson äntligen fick hela scenen för sig själv i Almedalen sätter på något sätt punkt för ett fantastiskt år. Att det varit väldigt slitsamt glömmer man lätt bort en sådan här dag och det tänker jag heller inte återkomma till.

Det syntes verkligen på Jimmie att han njöt i fulla drag en bit in i sitt tal. Håkan Juholt hade fram till Jimmie den längsta talartiden men Jimmie slog honom även på denna punkt. Jag har full förståelse för att Jimmie tog tillfället i akt för att föra fram vår politik och som han gjorde det. Det var en fröjd att sitta nedanför scenen lyssna på honom.


Foto Thoralf Alfsson                                                                             

Se Jimmie Åkessons tal på följande länk.

Säpo och polisen gjorde även sitt jobb på ett prickfritt sätt när man plockade bort alla personer som uppträdde störande eller befarades kunna uppträda störande. För oss ledamöter fanns en ”plan” hos Säpo som följdes helt och hållet för att trygga vår säkerhet. Vi lotsades bort efter talet och kördes iväg i några bilar med eskort av polisen och Säpo.

Lena Mellin från Aftonbladet var dock inte lika glad när Jimmie gav journlisterna på Södermalm en rejäl åthutning.


Lena Mellin                 Foto Thoralf Alfsson

Efter Jimmies tal samlades många på O’Learys  för att se damlandslaget spela mot Australien. Dagen blev inte sämre av att tjejerna vann med 3-1. Nu kan vi se fram emot ytterligare två matcher och förhoppningsvis en final.

Nu känns det som semestern börjar och jag skall bara njuta de följande dagarna men sedan skall jag tillbaka till mitt gamla jobb någon vecka eller lite mer då jag skall byta ett styrsystem hos en av mina gamla kunder. Ett Siemens, Simatic S5-115U system skall bytas ut mot ett Simatic S7-300 system för den som känner till plc-system. Det skall faktiskt bli roligt att göra detta och komma ut i ”verkligheten” igen.

Sedan vill jag önska alla mina läsare en god fortsättning på sommaren. Bloggen kommer dock inte ta semester misstänker jag. Jag tror att jag kommer få mycket svårt att avhålla mig från bloggandet men det kanske blir en del bloggfria dagar. Dessutom har jag några bra blogginlägg på gång men jag håller fortfarande på med en del research.

Här kommer några fler bilder från Almedalen.


Gustav Kasselstrand SDU-ordförande 


SDU

 SvD, SvD, DN, GP, Sydsvenskan, SvD, Barometern, SMP, Östran


Kommentarer
Postat av: Tjadden

Så här skrev SvD för en timme sedan.http://www.svd.se/nyheter/inrikes/jimmie-akesson-skippade-invandringspolitiken_6309234.svd

2011-07-10 @ 21:47:43
Postat av: Robin Shadowes

Gratulerar också till det fina anförandet. Missade tyvärr drygt en kvart men jag tar igen det på nätet senare. Glad att visselpiporna höll sig borta och bara ett par vänsterextremister greps, de flesta lyckade tydligen hålla sig i skinnet för en gångs skull. Hoppas riktigt många svenskar utan internet tog tillfället att se talet. Förhoppningsvis blir dom mer nyfikna nu, när det visade sig att mycket av fulmedias förtal inte alls stämde med verkligheten, om någonting alls.

2011-07-10 @ 21:56:17
Postat av: Helene

Ett underbart tal av Jimmie Åkesson. Jag bänkade mig strax innan kl.11 i förmiddags. För säkerhet skull satte jag det på inspelning redan i går kväll. Vill passa på att tacka Thoralf för denna förträffliga blogg, och även tacka er för allt det slit ni lagt ned under ert första år i Riksdagen. Hoppas ni får en riktigt fin semester. Det är ni verkligen värda.

2011-07-10 @ 22:14:47
Postat av: Wimarg

Inte nog med att han höll ett fantastisk tal den där Åkesson, han är en fröjd att se på då stilig som han är ;-)

2011-07-10 @ 22:17:47
Postat av: Robin Shadowes

Försäkringskassan betalar ut bidrag till 155 länder. Jag trodde i min enfald att FK skulle hålla sig till att betala ut bidrag i ett enda land, nämligen Sverige. Bevis mer än så att vi mumera är hela tredje världens egen privata socialbyrå behövs inte.http://denosynligajournalisten.blogspot.com/2011/07/pensioner-och-fortidspensioner-till.html

2011-07-10 @ 22:34:02
Postat av: Clara O

Ett fantastiskt tal av Jimmie Åkesson!Man önskar att hela svenska folket skulle ha sett det, men tyvärr är det nog inte så.SD har verkligen "riktigt vassa" politiker. Saknade Kent Ekeroths medverkan i Visby! Han kanske laddar upp inför höstens "drabbningar" i kammaren.Kom på en idé;

Varför inte via skattemedel låta alla partier sända ut sin tidning till landets bibliotek. Det är väl en medborgerlig rättighet att få reda på vad de olika partierna står för och man har ju då möjlighet att jämföra och välja sitt parti efter egen åsikt. Det skulle SD tjäna på. Som det nu är blir medborgarna matade med lögner och påhittade reportage om SD.

Lika för alla partier alltså. Vi gillar ju lika! Va tycks? Kanske något för SD att ta upp till hösten!

2011-07-10 @ 22:37:31
Postat av: Stefan K

Härligt att se så många partikamrater och lika härligt att höra Jimmie Åkessons tal. Med tanke på att hela den samlade mediekåren, retorikexperter och politiska motståndare sågade det, så vet man att talet var bra och skakade om etablissemanget.

2011-07-10 @ 23:09:39
URL: http://petterssons.bloggsida.se/
Postat av: Carl

fantastiskt bra tal, jag är så stolt att jag är Sverigedemokrat!När nu folk har hört detta tal måste väl de flesta medborgare i detta land, bli medlemmar i SD.hoppas SD tar över den kastade staffetpinnen som per albin hansson och arbetarrörelsen byggde upp.7 klöverns kreatur har vänt svenska folket ryggen.

måste vara en skam att kalla sig socialdemokrat i dessa tider.

2011-07-10 @ 23:19:58
Postat av: "Vi gillar olika"

Svenska Dagbladet jämför Jimmie Åkesson med Hitler.

Mycket osmakligt.”Hitler använde nästan ordagranna formuleringar”

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/analys-jimmie-akessons-tal_6309612.svdMejla gärna era åsikter:

[email protected]

2011-07-11 @ 00:06:45
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: Magne

Jimmie är vår nya landsfader. Kort och dock vår nye trygge landsfader. inget mer inget sagt,.

2011-07-11 @ 01:04:46
Postat av: OT

Bra tal, bra jobbat, ha nu en mycket god semester.Nicolai Sennels i 180grader: “Hvad koster indvandringen?”: http://nicolaisennels.dk/nicolai-sennels-i-180grader-hvad-koster-indvandringen/

2011-07-11 @ 01:36:31
Postat av: OT

I semestertider så skall "Man ska ha husvagn": http://www.youtube.com/watch?v=Rgra6ylv2EkJag har prövat nästan alla partier som finns att välja på:

S, M, MP, C, KD eller VPK.

Jag har röstat på dom allra konstigaste sätt

och äntligen jag funnit hur man skall rösta rätt.Man ska välja SD - så är segern redan klar!

Man ska välja SD - för Sverige vill ju alla ha kvar!

Man ska välja SD - som ordna folkhemet åt oss fint.

Man ska välja SD - för då blir man som svensk fri.I många år så var vi inte särdeles belästa.

Vi hade läst Aftonbladet och Expressen i Gnesta.

Men så en dag sa jag till frugan, vänligt men bestämt:

Vi röstar nu på SD och därmed jämt!Man ska välja SD - med tanke, hjärna, hjärta och förstånd!

Man ska välja SD - det blir som hemma på nåt vis!

Man ska välja SD - och vår kultur den ska vara stor och bré.

Man ska välja SD - tänk vad man får se:5 minuter SVT och 5 minuter TV4!

:

5 minuters rast på ett möte i Almedal...Man ska välja SD - så blir Sverige ingen flopp!

Man ska välja SD - för att säga stopp!

Man ska välja SD - för att tänka och stanna té.

2011-07-11 @ 02:20:41
Postat av: Anonym

En miljonetthundratusenfemhundra kronor för boendet per år.Ur Inger-Siv Mattsson öppna brev till Dagens Nyheters redaktion:"Ensamkommande barn är big businees."

Den 13 oktober 2010 konstaterade Dagens Samhälle att Migrationsverkets ersättningssystem ger privata och kommunala bolag miljonvinster på boendet för de ensamkommande unga männen. Det finns nämligen inget tak för hur mycket en plats får kosta och ersättning utgår oavsett om platsen är belagd eller ej.

Det kommunägda vård- och behandlingsföretaget AB Vårljus som drivit sex transitboende i Solna och Sigtuna har avtal som ger 2 150 – 2 175 kr per dygn och plats oavsett om platsen är belagd eller ej. 2009 tog Baggium Vård i Mölndal 3 015 kr per dygn och plats.Läs hela brevet här:

http://spydet.blogspot.com/2011/06/asylsgende-brn-lokkes-til-sverige.html

2011-07-11 @ 05:27:40
Postat av: DaCapo

"En svensk tiger" men varken tiger eller svensk är Brigitte Mral, som är tyska och numera professor i retorik vid Örebro universitet - men hon ville kanske bara bli (ö)känd.http://www.svd.se/nyheter/inrikes/analys-jimmie-akessons-tal_6309612.svd

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

"Genom att citera Per-Albin Hansson och trycka på folkhemsbegreppet så vände han sig också till traditionella socialdemokratiska väljare, menar säger Brigitte Mral, professor i retorik vid Örebro universitet.

– Det skulle egentligen Juholt också göra mer. Men Jimmie Åkesson använde ord som fosterlandskärlek. Det ordet skulle Socialdemokraterna aldrig använda, även om det finns i Per-Albins tal. Åkesson menar att folkhemspolitiken var en politik mot söndring och splittring, en politik för slit och plikt som motverkar klasskamp och klasshat, ”en nationell politik för det goda hemmet”, för fosterlandskärlek och för en ”samhörighet på nationell grund”.

Man måste tänka på att för åttio år sedan låg den typen av folkhemstanke internationellt i tiden och att Hitler använde nästan ordagranna formuleringar i sin regeringsförklaring. Det var förmodligen inte medvetet, men allmänt kan man säga, att det är viktigt att man vet vad man gör när man använder metaforer från en annan tidsanda, säger professor Brigitte Mral."Jmf här Adolf Hitler i motsvarande situation(!) som Jimmie Åkesson:http://www.youtube.com/watch?v=Ox5Ev_0Znxk

2011-07-11 @ 06:19:07
Postat av: Sven Dacke

Nu går tonläget upp i PK press när man nu fått reda på att Åkesson och SD inte bara vill diskutera invandring.Konstigt att dom inte upptäckt det tidigare.I dagens Smålandsposten är dom mycket upprörda över följande."Till detta kommer att Sd i likhet med "syskonen" på kontinenten, som vanligen dock inte har samma extrema ursprung i rent rasistiska rörelser, tenderar att vilja lämna kylan för värmen. Det gäller i vart fall för partiets ledning. SD har lyckats mindre väl men riksdagsgrupp och medlemmar som inte lyckats att leva upp till seriositetens krav i alla fall. I likhet med kontinentensPS: Ledarartikeln går fortfarande att kommetera.

Postat av: Lotta

ThoralfFöreslår att du läser dagens Östra Småland och Daniel Suhonens Opinionsledare. Bland annat står följande:"Fast SD besitter också en särskild expertis med ovanligt många företrädare som sett fängelser och rättssalar från den anklagades bänk och fällts för det". Ledaren finns inte på nätet.

2011-07-11 @ 06:30:15
Postat av: Sven Dacke

Var den Kinesiska muren till för att stänga in något eller stänga ut något.Alla klagar på att SD pratar om kriminalitet, som enligt pressen inte finns.Varför bygger man då i Malmö masssor med "murar"Bilder från Malmö där man normalt gillar olikaPostat av: Sven Dacke

Dagens ledare på Röda BarometernSöndagen i Almedalen var Sverigedemokraternas dag. Jimmie Åkesson ägnade stora delar av sitt Almedalstal åt att tala om lag och ordning. Man kan fråga sig hur många straffade brottslingar och för detta nazister som intog Almedalen för politikerveckans sista tal?PS:Verkligen tur att människor som bara läser papperstidningar får veta sanningen och hur allt förhåller sig på ett neutralt och sakligt sätt( Obs ironi för den som inte fattar)

Postat av: Sven Dacke

Jag tror att de svenska regeringarna är satta under något slags dödshot, det är därför det inte blir någon skillnad trots regimskifte.

Den nya regeringen är lika mycket hotad som den tidigare.

De är sannolikt hotade av något slags invandrarlobby, kanske Saudiarabien eller någon terroristorganisation, som säger att om de minskar på massinvandringen så släpper vi en atombomb över Sverige.Från Lena Holfves blogg

Postat av: OT

Hvad koster indvandringen? En ukomplet opgørelse (28 punkter): http://www.document.no/2011/07/hvad-koster-indvandringen-en-ukomplet-opgorelse-28-punkter/Mitt enkla konstaterande är att en dag så kommer det så av PK-politiker fruktade bokslutet.

2011-07-11 @ 11:25:44
Postat av: Sven Dacke

Och nu har Alice Teodorescu på Barometern i Kalmar visat "korten"Dra undan mattan för SD!Så nu vet tidningens läsare hur dom skall ställa sig till SD.

Postat av: Sigge

Lotta: Finns nu på nätet.http://www.ostran.se/opinion/straff_och_oordning

2011-07-11 @ 12:12:34
Postat av: LN

Ett annat sätt att se på den politiska situationen!Av 100 svenskar skulle 94 stycken välja att köpa en begagnad bil av en mer eller mindre gravt belastad och korrupt NySvensk topp-politiker, av vilka några stycken redan har kvalificerat sig för benämningen landsförrdare - endast 4 st svenskar skulle välja att köpa den begagnade bilen av den ende svenske topp-politiker som fortfarande framstår som hederlig och okorrumperad - gissa vem.Att förvänta sig ett uppvaknande eller en tillnyktring eller någon som helst klarsyn av en sådan försoffad och/eller korkad befolkning är inte realistiskt. Självbedrägeriet fortsätter som ett njutbart rus och för att besegla dumhetens seger över klokskap och förnuft, inbjuder etablissemanget(?) Jesse Jackson att tala om för de dumma svenskarna att Sverige har gjort "sina rikedomar" på att ha handlat med slavar samt utnämner till den främste av småföretagare, medlemmen i en för ekonomiska bedrägerier av kvalificerat slag känd somalisk klan, Karima Tice Jama.http://svtplay.se/v/2471533/debatt/del_1_av_3?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2475779/sb,p104688,1,f,-1http://snaphanen.dk/2011/07/09/vad-doljer-sig-bakom-aman-care-ab/#more-97272

2011-07-11 @ 13:01:24
Postat av: Stefan A

Det var en dansk, en norsk och knappen Helin som skulle tävla om vem som kunde vara längsta tiden inne i en svinstia.

Föst gick dansken in, men efter fem minut kom han ut och stönade:

- Grisen fes!

Då gick norsken in och efter tio minuter kom han ut grön i ansiktet och stönade:

- Grisen fes!

Då var det knappen Helins tur att gå in i svinstian, med ett aftonblad under armen

Efter en minuter kom grisen ut och stönade:- Det kommer så mycket skit ur det han har under armen så ingen fn kan vara därinne.

2011-07-11 @ 13:55:33
Postat av: Stefan A

Det var en dansk, en norsk och dilemmat Mattsson som skulle tävla om vem som kunde vara längsta tiden inne i ett aphus.

Föst gick dansken in, men efter fem minut kom han ut och stönade:

- Aporna fes!

Då gick norsken in och efter tio minuter kom han ut grön i ansiktet och stönade:

- Aporna fes!

Då var det dilemmat Mattssons tur att gå in i aphuset.

-Men hej Marteus, tjena Erfors...Forssberg, Dahlberg och Siwe......2011-07-11 @ 14:06:07
Postat av: Magentan

@Thoralf

Precis som "Lotta" skriver här ovan anser även jag att det finns all anledning att granska Daniel Suhonens artikel i dagens "Östran". Speciellt följande mening:"Fast SD besitter också en särskild expertis med ovanligt många företrädare som sett fängelser och rättssalar från de anklagades bänk och fällts för det."http://www.ostran.se/opinion/straff_och_oordningÄr det verkligen helt lagligt i Sverige att i en dagstidning inte bara misstänkliggöra utan helt klart beskylla företrädare för ett riksdagsparti på detta sätt?Vad menas med "ovanligt många företrädare ...osv"? Hur många av SD:s företrädare har suttit i fängelse? Det måste ju vara åtskilliga om de ska kunna kallas "ovanligt många".Är detta verkligen inte åtalbart?Efter Jimmie Åkessons lysande tal och perfekta genomförande under den mycket lyckade SD-dagen i Almedalen igår har tidningarna översvämmats av artiklar med fula insinuationer och rena beskyllningar (som t ex i Östran) om sverigedemokratisk s k "rasism, nazism, brottslighet" osv.Hur mycket ska SD tåla? Finns det inte anledning nu att låta en jurist grundligt syna artiklarna efter gårdagens succé i Almedalen och eventuellt vidta rättsliga åtgärder?

2011-07-11 @ 14:24:26
Postat av: Skeåning

I normala fall brukar jag gå upp i högvarv när jag läser de uppenbara övertrampen från diverse ledarbloggar på dags och kvällstidningarna, men den här gången kan jag inte låta bli att nästan mysa när jag läser bitterheten i artiklarna, framförallt Melin och Anders Lindberg på aftonbladet. Lindberg kan man faktiskt, när man läser den paranoida ledarbloggen, undra om, som Kurt Lundgren brukade uttrycka det, han har alla hästar hemma? Men bitterheten, och den allt ökade desperationen i artiklarna, är ett oerhört kvitto, på att Åkessons tal var en stor framgång, och att vi definitivt är på rätt väg. Media skämmer ut sig.

2011-07-11 @ 14:29:22
Postat av: Skeåning

Citat på Anders Lindberg:"Jimmie Åkesson försöker tvätta bort den bruna stämpeln från partiet. Men grunden för Sverigedemokraternas politik är fortfarande att en blond och blåögd svensk är mer värd än andra."Precis ovanför denna text, är en stor bild på Jimmie Åkesson, som varken är blond eller blåögd.En farlig aspekt med den här typen av texter på ledarsidorna, är att den riskerar att piska upp stämningar det inte finns fog för. Invandrare som precis kommit till Sverige, och tar del av detta kan ju bli vettskrämda, den piskar upp en hat-stämning som saknar grund. Det är oansvarigt.

2011-07-11 @ 14:35:51
Postat av: alf

http://sv.wikipedia.org/wiki/Anders_Lindberg

Om det är denne Anders är det nog inte så mycket att bry sig om.

Hjärntvättade PK-journalister har sin egen agenda.

2011-07-11 @ 15:20:24
Postat av: Magentan

@Skeåning

Du skriver: "En farlig aspekt med den här typen av texter på ledarsidorna, är att den riskerar att piska upp stämningar det inte finns fog för. Invandrare som precis kommit till Sverige, och tar del av detta kan ju bli vettskrämda, den piskar upp en hat-stämning som saknar grund. Det är oansvarigt."Exakt! Just detta är det allvarligaste och allra viktigaste skälet till att tidningarna måste skärpa sig innan någon blir oskyldigt mördad pga av deras alltmer hysteriska beskyllningar.Det är ju pga dessa insinuationer och grundlösa beskyllningar samt vissa politikers uttalanden i samma syfte, som det politiska våldet i Sverige har ökat lavinartat.

2011-07-11 @ 15:23:43
Postat av: Gubben o Gumman

Men hallå alltså har inte Alice på "Bengometern" blandat ihop saker och ting?

SD har väl inga bönemattor,hon menar nog att kriminella bönemattor skall dras undan och utvisas.

Givetvis är ägaren inlindad i mattan.Detsamma kan väl kanske gälla pyromanerna i Norrliden som Bengometern alltid glömmer att skriva om,dom såkallade mordbränanrna på socialbidrag.Socialbidrag som familjen Wernersson på Djurängsvägen eller Rune Persson på Borgmästaregatan i Kalmar varit med och betalat med ett par tusenlappar PER MÅNAD .Den 20 åriga tösen som drogs in i ett buskage inatt utanför Strand och rånades ägnar Barometern 7 rader åt givetvis inget signalemnet på förövarna.Skillnad är det på "Jippie Ludde" som arrenederar en lanthandel ¨på Öland och jagat tjuvar mitt i natten och fastnat i bildörren och fått "gräsliga" skador,dessa finns på bild och omskrivna i Barometern.Man får väl hoppa att Barometern köpte ett paket Salveqvick med Kalle Anka och Mussepigg motiv till "Luddes" egenförvållade skadetrauma"

Klämda fingrar i en bildörr modell Göran Persson

Tjofaderittan.(Länka gärna in dessa artiklar så kan Svenne Banan få se hur svensk press särbehandlar behandlar invadrare och en pursvensk 20 årig FLICKA.)Alice du och dina kollegor/"röda dampstolpar" på Barometern är vidriga.Ingen har bett Ludde spela hjälte,vad hade tjejen för val,ni är vidriga på Barometern.Läs gärna ordet vidrig flera gånger Alice.ETNISK PRESSRASISM skall stoppas till varje pris vad är skillnaden på den och en gaskammare i tiden?Dessutom "pinpointar Alice mellan 300000-500000 svenska medborgare som någon slags paria man inte skall lyssna på,är det dom nya judarna i i Sverige då Alice?Rasism vill vi inte ha i Sverige.

Vänligen använd ev pass(port).Slå gärna upp orden jävig samt stamtavla, stolpskott.Vi säger väl som Loffe Karlsson i Göta Kanalfilmerna till Alice :Alice skit på dej.

2011-07-11 @ 15:50:19
Postat av: J B Doe

Apropå Lottas citat av Östra Smålands ledare: Kan man verkligen fällas för att ha sett fängelser och rättssalar från den anklagades bänk?

2011-07-11 @ 19:54:49
Postat av: Anonym

Somaliern Lamin Ali, 24, dömd till 9 års fängelse – våldtog 84-årig svensk kvinna i Falun.Hovrätten fastställer tingsrättens dom vad gäller påföljd och dömer Lamin Ali till 9 års fängelse. Man gör en skärpning i det att rånet mot kvinnan bedöms som grovt.Vi har haft anledning att skriva om Lamin Ali tidigare. Han var en av de fyra afrikaner som deltog i den uppmärksammade gruppvåldtäkten i Göteborg, nyårsnatten 2004. Gänget hade lurat ut två svenska tonårsflickor i skogen och sedan brutalt slagit ned dem med batong, rånat dem, och våldtagit en av dem.

http://www.nd.se/_upload/B651C7.jpg2011-07-11 @ 22:46:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0