SCHLINGMANN FESTAR PÅ SYSTEMET


                                       Foto Thoralf Alfsson

Expressen måste ha missat detta scoop!!

Idag kom domen i Högsbymålet. Föräldrarna döms till 10 års fängelse och livstidsutvisning från Sverige. I praktiken innebär det 6 års fängelse när straffrabatten och häktningstiden dragits av. Samtidigt är det ju bra att dessa föräldrar inte belastar svenska skattebetalare i 20 år.

Det som dock är upprörande är att sonens utvisning upphävs av hovrätten. Att medhjälp till mord inte bedöms så allvarligt att det innebär utvisning är skamligt. Inte minst när det handlar om ett brutalt hedersmord. Att sonen dessutom helt nyligen är dömd för misshandel av sin flickvän tycks inte bekymra hovrätten. Denna misshandel är utan tvekan ett tecken på att hedersvåldstänkandet finns i denna individ. Hans flickvän eller idag hans hustru kommer utan tvekan få smaka på mer hedersvåld i framtiden.

Så här skriver Göta hovrätt i domen.

”När det gäller Majid Ataei har den medhjälp till mord som han döms för ett påtagligt
lägre straffvärde än mordet som Raoof Ataei och Leyla Ataei döms för. Straffvärdet för hans brott är dock likväl betydande.

Av utredningen framgår bl. a. att Majid Ataei har vistats i Sverige med permanent uppehållstillstånd sedan den 5 december 2003. Efter att han frigetts från den slutna ungdomsvården den 19 november 2009 har han fått fast anställning och gift sig. Paret har ett gemensamt spädbarn. Som tidigare nämnts dömdes han den 12 maj 2011 för misshandel till skyddstillsyn.

Främst med hänsyn till spädbarnets behov av en nära och god kontakt med sin far och Majid Ataeis familjeförhållanden i övrigt anser hovrätten att han har en sådan anknytning till Sverige att han inte bör utvisas. Hovrättens tidigare dom ska ändras i enlighet med detta.”

Det mest beklämmande är att åklagaren/åklagarna inte ens yrkade på utvisning av sonen. Gissningsvis är det en deal med åklagaren för att sonen skall vittna mot sina föräldrar.

Sedan måste man också fundera på vad mened idag har för straffvärde i det svenska rättsväsendet.

 


Kommentarer
Postat av: OT

Någon måste betala för den galna politik som förts (i kr) och det är inte den svenska skattebetalaren: http://politisktinkorrekt.info/2011/07/05/debatt-integrationspolitikens-tillkortakommanden/

2011-07-06 @ 01:26:54
Postat av: Robin Shadowes

Hoppas domen blir överklagad så att vi också slipper deras ättelägg här för all framtid.

2011-07-06 @ 01:28:08
Postat av: Tomas

Säkert blir detta en belastning för oss skattebetalare längre än vi tror. Snart kommer det fram en ny snyfthistoria och de stackars föräldrarna får stanna kvar i Sverige. Jag förstår inte varför de ska sitta i fängelse i Sverige överhuvudtaget? Ett svidande straff vore utvisning till hemlandet direkt då de lämnade rättssalen. Då utan att passera gå. Jag har barn och gamla föräldrar som behöver mina skattepengar bättre än dessa avskyvärda individer som det ständigt daltas med. Förbannade äckel!

2011-07-06 @ 05:53:37
Postat av: Sven Dacke

Nyamko Sabuni förklararArbetet mot hedersvåld måste börja redan i skolan”, säger Nyamko Sabuni. ”Det är därför som alla möjligheter till att få dispens från till exempel simlektioner, idrott eller sexualundervisning kommer att stoppas från och med juli.”Nyamko Sabuni har sagt det som borde ha sagts för minst tio år sedan. Äntligen är det slut på det olagliga särbehandlandet av utländska elever i svenska skolor!

Postat av: Cavatus

Länk efterlyses!

Någon publicerade en länk här i Thoralfs kommentarsfält under de senaste 3 månaderna. Den går till en sida som visar bilder på förfallet i Chicago de senaste decennierna. Någon som sparat den?

Postat av: Lasse

Cavatus:Har du något bra dokument som enkelt beskriver en kvinnas brist på rättigheter under islam/sharia?

Det råder stor okunnighet om detta bland svenska kvinnor.

2011-07-06 @ 08:38:46
Postat av: Skånepåg

@ LasseHär lite av det du efterfrågade:· Värdet av en kvinnas liv är hälften av en mans liv

· Vittnesmål från två kvinnor är värt lika mycket som vittnesmål från en man

· Döttrar ärver hälften mot söner

· En kvinna har inte rätt till skilsmässa från sin man

· En man kan skilja sig från sin hustru närhelst han vill och utan hennes vetskap

· Män tillåts att gifta sig med fyra fruar

· Kvinnor kan inte resa, arbeta, gå i skolan, eller ens lämna huset utan sin makes tillstånd

· En kvinna måste vara bosatt där hennes man bestämmer

· Mödrar får inte vårdnaden om sina barn när mannen skilt sig

· En änka får inte vårdnaden om sina barn efter makens död. Barnen ges till faderns släktingar, och mamman har inte ens rätt att besöka dem

· Om mannen inte har någon släkt, tar det muslimska samhällets präster vårdnaden om kvinnans barn, familjens pengar och ägodelar

· Äktenskap mellan en muslimsk kvinna och en icke-muslimsk man är förbjudet och ogiltigt, medan en muslimsk man kan gifta sig med en icke-muslimsk kvinna

· Om en muslimsk kvinna våldtas kan hon inte föra mannen till domstol om inte fyra vittnen kan vittna till förmån för hennes påstående, annars ska hon straffas för äktenskapsbrott

· Muslimska män får aga sina hustrur för att fostra dem.

2011-07-06 @ 09:08:48
Postat av: Cavatus

Lasse! Ska fundera på saken. Annars är Koranen och sharialagen de bästa verktygen för att bevisa det du söker. Fast det vore ju tacknämligt om det fanns något mer populärvetenskapligt alster som beskriver det i ett mer lättåtkomlig format.

2011-07-06 @ 09:47:17
URL: http://www.korta.nu/jc
Postat av: Skeåning

"Främst med hänsyn till spädbarnets behov av en nära och god kontakt med sin far och Majid Ataeis familjeförhållanden i övrigt anser hovrätten att han har en sådan anknytning till Sverige att han inte bör utvisas."Det är en märklig formulering att det överhuvudtaget skulle vara i barnets bästa att ha en far nära som är dömd för medhjälp till hedersmord, samt misshandel av sin flickvän. Är det överhuvudtaget av godo till barnet? Rent spontant känns det som ett besöksförbud samt utvisning vore rimligare för barnets bästa.

2011-07-06 @ 10:58:15
Postat av: Skeåning

Lägg därtill som Thoralf är inne på, att den här mannen naturligtvis präglas av en uppenbar "hedersmentalitet", samt visat ett oerhört förakt mot det svenska rättsväsendet under stora delar av rättsprocessen. Så långt ifrån en bra influens på sitt barn man kan komma. Uppenbarligen har rätten en annan uppfattning, och tycker denna fader är så viktig att ha nära barnet att man t.o.m. lindrar straffet. Absurt. Föräldrar har mist rätten om vårdnaden av sitt barn för betydligt mindre än såhär.

2011-07-06 @ 11:09:12
Postat av: Martin

Som åskådare till denna fars så ställer man sig frågan om man kan lita på sonens vittnesmål? Han har allt att vinna på att få föräldrarna fällda för mordet då han själv inte vill bli utvisad från Sverige. Kan man verkligen lita på en person som nu kommer med en helt annan berättelse än vid förra rättegången och vill ändra sin tidigare story för att få stanna här? Min bedömning är att nej det kan man inte och då bör man endast titta på teknisk bevisning och hålla sig borta från andra spekulationer.Vetenskapliga undersökningar säger entydigt att man aldrig kan säga om en människa ljuger eller talar sanning. Skenet kan bedra som det så fint heter.Lågvattenmärket i svensk rätts(o)skipning måste vara när domstolen i domar skriver att man sätter större eller mindre tilltro till vissa personers utsaga. Här sitter vuxna utbildade människor och försöker värdera vad andra människor säger baserat på vad? Hudfärg, klädsel, hur talför man är, ekonomi? Det är inte värdigt ett rättssamhälle och alla resurser borde istället läggas på att ha en bra poliskår som kan säkra teknisk bevisning som är vetenskapligt okritiserbar. Inte hänfalla åt tyckande.Samma sak bör det vara med utvisning efter brott. Det ska inte gå att påverka med några snyfthistorier eller planerade ungar utan det ska vara inskrivet i lagen att döms man för ett brott ska man automatiskt utvisas om man är medborgare i något annat land. Danmark är på väg åt helt rätt håll här, tyvärr bara för sent. Hade vi kloka och tänkande människor som kunde lära något av historien skulle vi aldrig behövt satt oss i den här situationen från första början.

2011-07-06 @ 11:38:58
Postat av: AWSvensson

Att ljuga i rätten och ta på sig en skuld som sedan återts kan enligt sunda förnuftet inte föranleda skadestånd. Jag sa sunda förnuftet vilket varken har med juridik eller Sverige i allmänhet att göra.Det borde ingått i uppgörelsen att alla skadeståndsanspråk bortförhandlas i och med att han får stanna.Det viktigaste var att de bestialiska mördarna utvisas efter avtjänat straff, detta sänder signaler till dessa medeltidsindivider att det finns om inte mycket så dock lite ryggrad i svenskt rättsväsen.

Reinfelt verkar mer än lovligt desperat om han nu menar allvar med att låta Fridolin & Co ingå i regeringen, en palatsrevolution är nära förestående.Är utrensningar av dissidenter att vänta ,allt i syfte att från Reinfelts sida slå vakt om makten.Hade jag varit moderat så hade jag varit skräckslagen .

2011-07-06 @ 11:47:12
Postat av: Pelle Jöns

SD är som Ny Demokrati, åsikter, men inte så många rätt vad gäller fakta. Faran är inte SD i sig, utan om Alliansen eller övriga oppositionen hellre kohandlar med SD än förhandlar sinsemellan - http://goo.gl/3Xip2

2011-07-06 @ 12:25:47
URL: http://goo.gl/3Xip
Postat av: Mattzzi

Dom vänsterextrema journalisterna börjar bli desperata.Snälla, sluta SD-flörta nu.”Det är dags för borgerligheten att ta sitt ansvar och hålla rent åt höger.”http://www.aftonlognen.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article13280033.ab#abArticleCommentsWrite

2011-07-06 @ 12:28:52
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: alf

@ Pelle Jöns

En gammal sanning är att: Det är lätt att skära tjocka skivor av någon annans fläsk".2011-07-06 @ 12:34:19
Postat av: Anonym

Åkessons pressman: "Jag räddade två tjejer från att bli misshandlade"Linus Bylund stoppade en man från att misshandla två tjejer.

http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/586035-jimmie-akessons-pressman-raddad-tv%C3%A5-tjejer-fran-att-bli-misshandel

2011-07-06 @ 13:21:40
Postat av: Skeåning

Angående Linys Bylund, ska vi slå vad om att slaskpressen kommer skriva någonting i stil med "SD-man inblandad i bråk" "Tumult med SD-man, Polis tillkallades"

2011-07-06 @ 13:36:42
Postat av: MiaH

"skeåning" har visst redan skrivit vad jag tänkte skriva. Jag får ont i själen när jag tänker på vad detta lilla barn troligen kommer att utsättas för...

2011-07-06 @ 13:42:16
Postat av: Leif T Åhlin SD/Arvika

"Cavatus". Har för mig att en bildserie visades i

"E24" om just förfallet i amerikanska industristäder.

Detroit, Chicago mfl. Några bilder har jag inte sparat

annat än i minnet...:-)Det är många år sedan jag köpt någon "kvällsblaska".

Jag hade DN som årsprenumeration för något år sedan,

men då syndikalisten och terrorkramaren Andreas Malm

erhöll en "ledande" befattning, avslutade jag denna snabbt!Med internet har man många kontroller, om verklighet

och lögn.

Däremot har jag en registrering hos AB där jag har nära 600 registrerade och öppna bemötande, utan att

raderas. Naturligtvis berömmer jag vårt parti, har även i CV förklarat min "kärlek" till detta partiet.

Sedan jag blev en offentlig person kan jag inte byta ut mitt inloggningsnamn, för då stryks allt jag framfört, och en ny kanske inte blir så intressant av naturliga skäl. Inte ens min ålder kan rättas till, då jag fortfarande står som 70 åring nu när 72

är i "farzonen". Jag gick till AB efter att ha "sparkats" ut från Expressen. Och vem bryr sig, när internet är en enorm tillgång. Jag tror min uppkäfftighet avslöjar min identitet, även om inloggningssignaturen har ett annat namn. AB har accepterat mig än så länge, så varför gråta "över spilld mjölk"!Jag har f n en korttidsprenumeration (99:-) på SVD

och det tycker jag är värt efter Gudmunssons klara

beskrivning av verkligheten, både tidigare och nu. Dessutom passar det ju utmärkt att billigt få läsa om den "politiska korrektheten", även om *SVD ballanserar" just på kritstrecket av naturliga skäl.

Vi får se vad framtiden utvisar...

2011-07-06 @ 13:54:02
Postat av: Non serviam

Avskaffa religionsfrihetsparagrafen!Vi har yttrande- och åsiktsfrihetslagar som omfattar (bör omfatta) alla på lika villkor. Varför skulle religiösa dårar få en gräddfil och skyddas av en speciallag?

Religionsfrihetsparagrafen är diskriminerande och bör rivas upp.

2011-07-06 @ 15:01:48
Postat av: Vakttornet

Abbas är ett offer av mångkulturalismen!Att vi har fått hedersvåld i Sverige beror dels på massinvandringen av muhammedaner till landet, dels på fel pedagogik från politikernas och samhällets sida.

Både den svenska högern och vänstern har varit och är ense om att vi skall ha mångkultur i Sverige. Primitiva kvinnoförtryckande och våldskulturer från efterblivna samhällen har välkomnats och setts som berikande för landet.

Konsekvensen av denna politik är att vi idag har en etablerad hederskultur (rättare sagt skamkultur) i landet, en kultur som växer sig allt starkare för varje dag som går.

2011-07-06 @ 15:37:15
Postat av: Tony Ingman

Du lille skitstövel, som kallar dig pellejöns, ett

visserligen passande namn , vad är det för fakta du eftersträvar? Är det allt det meningslösa våld

mot tjejer, rullstolsbundna pensionärer, stölder av

mobiler från barn etc. etc, det är bara att läsa polisraporterna om man vill se, men det vill uppenbarligen inte du. Annars rekomonderar jag ett

dyngns studiebesök på Rosengård i Malmö, så får vi se om tuppkammen är lika stor efteråt, det är inte

så att SD tar till i överkant, det är tyvärr ännu

värre än vad som kommer fram.

2011-07-06 @ 16:08:54
Postat av: Gute

Modigt ingripande av Linus Bylund!Fredrik Sjöshult kommer att skriva - 50 meter ifrån Ekeroths alkoholinköp är deras pressekreterare senare på kvällen inblandad i misshandel av två flickor!!

2011-07-06 @ 16:39:34
Postat av: Calle

Ytterligare kostnader för skattebetalarna: Båda föräldrarna har idag överklagat domen. Farsen fortsätter....

2011-07-07 @ 20:44:15
Postat av: S-E Karlsson

Vänta bara tills skadeståndskraven kommer !

2011-07-07 @ 22:58:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0