NÄR SKALL SVENSKEN VAKNA?Ibland blir jag verkligen mycket bekymrad. Ikväll är en sådan dag! Har varit ute och tagit en öl och egentligen bara lyssnat på ”bordsgrannarna” och den konversation som förs när man träffar sina vänner. Jag blir väldigt bekymrad över hur lite man bryr sig om utvecklingen i samhället eller vilken kunskap som gemene man har om tillståndet i sitt eget land. Eller rent ut sagt vilket totalt ointresse som en stor del av svenskarna har över sitt eget liv och sin egen framtid. Bristen på självinsikt över tillståndet och utvecklingen i landet tycks vara katastrofal.

När man sedan även lägger till de som ändå är lite politiskt intresserade som jag mött under de senaste ca 5 åren blir jag egentligen ännu mer bekymrad. Det stora flertalet av dessa tillhör givetvis 7-klövern och är så indoktrinerade med pk-propaganda att det inte kan se skogen för alla träd. Den mer eller mindre totala okunskap som råder när det gäller invandringen och dess konsekvenser och kostnader bland dessa politiker gör mig fullständigt mörkrädd. Än värre är den totala motviljan att försöka skaffa sig mer kunskap. Det finns dock ett fåtal undantag och jag hoppas att dessa kan öppna nya dörrar inför framtiden men det ser väldigt mörkt ut.

Vilka är då de största hycklarna?

Ja, det är då inte vänsterpartister eller miljöpartister, socialdemokrater är nog i de flesta fall ointresserade och röstar nog mest efter gammal vana på detta parti. Viljan att ta in ny information och göra nya ställningstaganden är nog inget för en betongsosse.

Kristdemokraterna och centerpartister har fått känna på stora förändringar då partiernas grundvärderingar ändrats radikalt under de senaste 5 åren.  Som exempel kan ju nämnas kärnfamiljen och kärnkraften och detta leder till att dessa partier riskerar att få lämna riksdagen 2014.

Folkpartiet är inte mycket att säga om. Jag blir i varje fall aldrig riktigt klok på vad de egentligen vill.

De största hycklarna enligt min uppfattning är dock moderata politiker och moderata väljare! Dessa är i de flesta fall väl medvetna om utvecklingen och de kostnader som drabbar samhället men de röstar bara på det parti som ger dem flest hundralappar i plånboken. Absolut inget annat. Det är mammon som styr det beteende. Jag har hört ett flertal moderata politiker spy galla över t.ex. invandringen men lika säkert är att dessa i valet röstar på sitt parti som låter massinvandringen fortsätta i oförminskad styrka utan att en enda moderat politiker opponerar sig.

Plånboksmoderater skiter fullständigt i hur deras barn och barnbarn kommer få det i det framtida Sverige. Det viktigaste för dessa är istället bara lägre skatt och mer i plånboken. De enda som utlovar detta är Fredrik Reinfeldt och Anders Borg. På något annat sätt går det inte att tolka deras bedrägliga beteende.

Att det finns så många politiker inom speciellt socialdemokraterna och moderaterna som deltar i detta teaterspel är bedrövligt och det får mig att må illa, oavsett om det är på riksnivå eller inom lokalpolitiken. Egentlige undrar jag hur dessa personer mår? Hur kan man vara medveten om dessa fakta men ändå stödja det motsatta.

Har man inget eget samvete eller egen stolthet.


Kommentarer
Postat av: Niclas

Om det kan vara till någon tröst är undtecknad en f.d. moderat (före 2010) som ger blanka f-n i några extra hundralappar extra när samhället rasar samman utanför. Har aldrig ångrat mitt val av parti 2010 en sekund. Det finns m.a.o. hopp om att fler moderatväljare vaknar.

2011-07-21 @ 00:02:06
Postat av: alf

Tyvärr en perfekt analys över läget i Sverige.

Det är inte utan att man saknar Gösta Boman, han vänder sig säkert i sin grav.

2011-07-21 @ 00:03:32
Postat av: Viktoria

Här är också en moderat som bytt åsikt, dock blev jag inte uppväckt förrän efter valet. Men bättre sent än aldrig.

2011-07-21 @ 01:02:15
Postat av: Janne Hammarö

Jag är stolt över dig Thoralf. Du verkar göra ett kanon jobb.Själv är jag en feg(knyter näven i fickan Sverigedemokrat ) ( har röstat rätt de 3 senaste valen ).Fortsätt jobba för ett bättre Sverige,Personer som du behövs. Min inställning till hur invandringspolitiken sköts är kört i botten.

2011-07-21 @ 01:28:07
Postat av: Gubben o Gumman

Analysen är bra,slutsatsen blir ju att herr Skitenhjelm och fru Avelspokal är dom största skitstövlarna moraliskt sett.

25% av Skitenhjelmarna/Marxistmoderaterna är opåverkbara,bla genom idogt avelsarbete modell "kusin",runt 6% att jobba på.

Sannolikt finns många utlandssvenskar här vilket inte precis hjälper upp lojaliteten mot Sverige.Lite bättre ser det väl ut på Boljeviksidan runt 20% ideologisska/avundsjuka/gravt mentalt störda rövhål

Runt 12% att jobba på.

Lite fler omkullrunkeliga så att säga.

Totalt SD:s 6%+6%+10% runt 22% där finns sd:s potensiella valbas,vi hamnar då på Danmarksnivå

Kanske att det går att komma upp till Norgenivå 30%(Fremskrittspartiet).Det beror på hur mycket "halsbandsstölderna,våldtäkterna,skattefusket ,morden på öppen gata,ev polismord den etniska misshandeln ökar i Sverige.

Där blir man mörkrädd minst sagt.Varken Boljevikfalangen på redaktionerna eller Marxcistmoderaterna har ju några planer på att stoppa det,manipulation för eget intresse faktiskt plånboksintreese där med precis som Skitenhjelmar.Rent logiskt så borde ju då SD rösta med S(V)(Mp)

Ifall man långsiktigt skall jobba mot den största valbasen,frågorna om fortsatt invasion av landet kommer man ju inte åt när M o Mp sammarbetar

Det sammarbetet samt påverkans möjligheten borde fälla avgörandet,att tro att en massa plånboksmoderater hoppar till SD är långsökt.Att SD väljare ett eller två val kommer fifty fifty klingar av efter hand.Det finns invandrare i Sverige som vill ha stopp på denna idioti,otroligt viktigt att dom får klart för sej att SD inte äter små invandrarbarn till frukost.Vad har vi då lärt oss av detta jo

- Pengar är det viktigaste för Moderater och Kommunister,för Sverigeblocket är Sverige viktigast.

- Sverige inrikespolitik kommer att bestå av tre block

Moderaterna Komunister samt Sverige blocket.

Frågan är tidsfaktorn.

- Vågmästarrollen har vår herre ordnat nu gäller det att uppnå "klubbrollen"

-Det finns långsiktigt inga hinder att gå in redan nu och jävlas med Clownfeldt på heltid,oavsett om sakfrågan och intellektet säger något annat.

-Inte ifall man vill ha slut på bidragsinvandingen/islamiseringen till Sverige samt en omprövning av en hel del PUT.

Sedan är det ju bra att man kommit på att tona ned den frågan alla vet ju var partiet står ändå.

Dessutom får murvlarna identitetsproblem på redaktionerna.

- Springa emellan blocken i småfrågor/stora frågor kan man göra vid högre röstetal ,nu gäller det att välja brud långsiktigt,nu ger det bara murvlarna bränsle,så att dom kan sätta instabil etiketten på SD efter eget behag.Åka karusell är kul i början sedan blir man yr i huvudet.

2011-07-21 @ 02:00:04
Postat av: Snaphanen

Hej Thoralf,Hvor jeg genkender den fornemmelse. Det er mit indtryk at den almindelige svensker er blevet afpolitiseret af1) Flere generationer med socialdemokratisk dominans og med en Riksdag, der stort set ikke havde nogen partibevægelser.2) En presse, der har gjort vigtige politike spørgsmål til et spørgsmål om moralJeg lavede en sammenligning over bevægelserne i Riksdagen hhv det danske Folketing gennem 77 år. Den er meget sigende, prøv at se grafikken her:http://snaphanen.dk/2010/03/21/tyrkiet-abner-sluseportene/ (scroll lidt til grafikken)"En grafik over bevægelserne, der har været i Sveriges Riksdag gennem 77 år: I 1991 kom tre nye partier ind, det ene røg hurtigt ud igen. Andet er der ikke sket på tre generationer. I 70 af årene har statsminsteren været socialdemokrat, nogle ville nok sige ” i alle årene.” I samme tidsrum har der i det danske Folketing siddet 23 forskellige partier, de 16 er smidt ud igen. Danske statsminstre har skiftet partifarve 13 gange siden Madsen-Mygdal i 1929."Er dette ikke udtryk for en afpolitisering? Spørgmålet er, hvad kan politisere svenske vælgere ? Ved valget 2001 lykkedes det os i Danmark at få hevet emner fra det moralske område, ind i det politiske, og det blev en stor luftindspræjtning for det danske demokrati.Det må være SD´s opgave at arbejde for det samme. Som jeg kan se det, gør I det meget godt. _Hvornår det virker, ved jeg dog ikke.mange hilsner fra Danmark. *S2011-07-21 @ 02:42:42
URL: http://snaphanen.dk/
Postat av: Gubben o Gumman

För att förekomma Svensson så blir ju 6+6+12 24

Sedan finns det klubbor man kan äta,och sedan sådana man kan "slå" i huvudet på meningsmotståndare.

Sedan är det riktigt att man kan få innebandyklubbor i huvudet i skolan,sälungar är söta det stämmer också.

2011-07-21 @ 02:44:58
Postat av: Gubben o Gumman

Det är frestande byta ut et H mot ett P men vi skall klara av det både gammal och ung.

2011-07-21 @ 03:00:23
Postat av: Stefan K

"Plånboksmoderat" var ett härligt ord som jag tänker använda i framtiden. Tack för det!Jag röstade på moderaterna fram till valet 2006, då jag egentligen gav Sd en missnöjesröst. Missnöjet bestod i att varken M eller något annat parti var villiga att se baksidorna och konsekvenserna av pågående invandringspolitik.Jag hoppades innerst inne att den nya regeringen med "De nya moderaterna" skulle våga ta tag i problemen, men sällan har jag blivit så besviken. De har istället infört en invandringspolitik som är en mer extrem än tidigare och struntar bevisligen i oss "pursvenskar" som enbart kallas för gnälliga rasister.Idag är jag en f.d. moderat som inte ens kan tänka tanken att ge partiet min röst igen, hur många jobbskatteavdrag man än drar till med. Mina fårhagor finns inte i nutiden, utan i framtiden. Vad händer när nästa lågkonjunktur kommer, då regeringen nu dragit på oss en politik som bevisligen särar mer än förenar? Kommer det att finnas pengar i pensionssystemet när jag om 20 år går i pension, eller kommer jag som verkstadsarbetare tvingas jobba till de 80 när jag förmodligen kommer att vara utsliten redan vid 60 så som många med tunga yrken ofta är?Klart att många moderater röstar med plånboken och folk som bara ser pengar framför ögonen har en tendens att glömma det som finns bortom det egna synfältet. De "rika" har också möjligheten att fly landet om saker och ting förvandlas till något de inte vill.Lite sol på den gråa himmelen finns det dock. Min fru som fortfarande röstar på M är idag mycket tveksam. Det går snart inte en dag utan att hon retar sig på situationen i det mångkulturella bostadsområde vi bor i. Jag har också flertalet kompisar som röstar blått, men även här hör jag nu en tveksamhet och tveksamheten bottnar i invandrings- och flyktingpolitiken. Lite skickade länkar och boken "Världsmästarna" har öppnat ögonen hos dem.Det skäl som gjort att frugan och kompisarna inte röstade på Sd 2010 är att man inte såg partiets helhet, vilket media gjorde allt för att dölja. När ni ni kommit i blickfånget på ett helt annat sätt, så lär heleten i politiken belysas än mer inför valet 2014. Detta är Reinfeldt livrädd för och detta är det stora skälet till att han till varje pris vill frysa ute Åkesson och er andra.Min tro är nämligen att det finns många, väldigt många, moderater som är missnöjda med invandringspolitiken och inte minst dess konsekvenser. Som någon redan skrivit. Många gammelmoderater roterar nog i sina gravar när de ser vad Reinfeldt gjort med partiet och Sverige.Ligger du Thoralf och alla andra representanter på både riksdags- kommun- landstings- och gräsrotsnivå i inför valet 2014 så tror jag på ljusare tider för Sd än gammelmedia och motståndarna i 7-klövern ens kan ana.

2011-07-21 @ 06:46:57
URL: http://petterssons.bloggsida.se/
Postat av: Ludvig

Trots allt så blir man ibland glatt förvånad, som vid ett tillfälle. En högt uppsatt sossepolitiker tillfrågades om vad han anser om Sverigedemokraterna. Han svarade: dom är dom enda som säger sanningen. Detta hände i en småstad i Kamlar län.

2011-07-21 @ 06:49:11
Postat av: mullis

jag är också en moderat som fått nog, jag tror det kan bli en obehaglig överraskning för moderaterna nästa val.

2011-07-21 @ 07:04:30
Postat av: Sven Dacke

Jag tror att SD måste bli tydligare med att få ut sin ideologi och vad ni/vi vill göra.Ständigt hugga ner på påstående om främlingsfientlighet, både när dessa påstående kommer i Riksdagens talarstol och på TV eller i tidningar.Mera offentlig debatt i lokala media. Jag kan inte komma på att jag sett någon debattartikel i lokala Smålandsposten senaste åren ( kan ha missat)Låt inte PK politiker sätta sig på er i debatter. Hugg tillbaka och fråga vad dom menar med främlingsfietlig, är det samma som politiken i Finland?Hur går det med mediasatsningen?2011-07-21 @ 07:36:55
Postat av: Info

HUR TROVÄRDIG ÄR SVERIGES RADIO?Ett av morgonens teman i Sveriges radio var huruvida Carl Bildt som styrelseledamot i Lundin Oil uppträtt oetiskt, när han medverkat till företagets operationer i känsliga områden som Sudan, Etiopien m.m. Ovedersägligt är i alla händelser, att Bildt personligen lyckats tjäna miljoner och åter miljoner genom sina halvpolitiska sidoengagemang i rysk och afrikansk oljeindustri.Roland Poirier Martinsson, som för sitt levebröd som skribent på Svenska Dagbladets ledarsida är beroende av De Nya Moderaternas uppbackning, tog naturligtvis Bildt i försvar gentemot AB:s beryktade Sd-hatare Anders Lindberg. Också Sveriges radios mångårige och högt betrodde programledare tycktes indirekt anse, att viss Bildt-kritik var berättigad.Och det var det jag hade tänkt komma till.Programledaren passade nämligen vid ett tillfälle på att flika in, att svenska toppolitiker tidigare tvingats stå till svars för mindre saker – rena bagateller – som att i distraktion haKÖPT EN TOBLERONEJag kunde nästan höra, hur det nu snyftades i svenska hem framför miljoner radioapparater. Drevet gick mot stackars Mona Sahlin (som häromåret klarade att ta Knullborgarmärket med glans) för att hon betalat en Toblerone med ett felaktigt kreditkort…Hur länge ska svenska journalister fräckt upprepa denna lögn?En påminnelse om det verkliga innehållet i ”drevet” mot Mona är på sin plats:• Som arbetsmarknadsminister utnyttjade Mona en svart dagmamma (1990).• Mona tyckte att det var häftigt att betala skatt och struntade därför själv i att betala TV-licensen (1993).• ”Det var inte en toblerone, det var tusentals kronor som plockats ut kontant från ett tjänstekort, hon hade köpt kläder och hyrt bil privat och använt tiotusentals kronor från tjänstekortet på semester. ”När hon krävdes på pengarna struntade hon i att betala, ofta i månader”, skriver Svensson. ”Inte förrän Expressen skrev om dessa otillåtna ‘lån‘ av skattebetalarnas pengar slutade Mona Sahlin att missbruka sitt kort.” Vid ett tillfälle förklarade Sahlin kortanvändandet med att ”jag tog ut ett förskott på lönen, och det kan väl de flesta göra.” (Citat från K. Karlsson, ledare i Sv.D. 2007-01-06.)• ”Det kom också fram att familjen Sahlins ständiga P-böter ofta gick till kronofogden. Och att de aldrig betalade dagisavgifterna i tid. Hur hemskt allt detta var kan ni ju själva bedöma, med dagens glasögon. Men det handlade i alla fall inte om en Toblerone. Det var faktiskt två.Sahlin utnyttjade på ett mästerligt sätt ett av de kvitton som grävts fram när hon, iklädd vit blus,

"talade ut" under en direktsänd presskonferens som drog en miljon tv-tittare mitt på dagen.- Jag köpte två Toblerone, blöjor och cigaretter, sa Mona Sahlin med en obetalbar min av sårad oskuld, och menade att det förstod väl alla att det var privata utgifter som hon tänkte betala någon gång när hon fick tid.Hon lyckades med att sudda ut den arroganta bild som framtonat tidigare, när hon förklarat sitt kortmissbruk med att "jag tog ut ett förskott på lönen, och det kan väl de flesta göra".Ja, det gick så bra att när hon tog "time-out" trodde de flesta att Sahlin-affären skulle blåsa över.Då avslöjade Expressen var denna "time-out" ägt rum. Mona Sahlin hade tagit hjälp av kungens svåger Tord Magnuson och flugit med familjen till Mauritius, som på den tiden kallades "ett av världens dyraste turistmål". Kostnaden för att ha med en assistent och två livvakter på flyget och det femstjärniga lyxhotellet stod skattebetalarna för.Efter denna närmast bisarrt osannolika resa var det slut med Mona Sahlin - för den gången. ---” (Källa: Britta Svensson i Expressen 2007-01-05.)2011-07-21 @ 08:54:25
Postat av: Putte

Klockren beskrivning Thoralf!

2011-07-21 @ 09:36:31
Postat av: Tony Ingman

Nej Mona Sahlin var deffenitivt inget oskyldigt

offer för en tobblerone, trots sin Barbieliknande

skepnad var hon en driven fuskare som tyckte att lagar gäller inte för sossepolitiker som henne.

Hon blåljög om att hennes bil var besiktigad, trots

att reportern kunde bevisa motsatsen. Hon tyckte att fusket med kontokortet bara var som förskott på lönen, normalt funtade människor går i så fall till arbetsgivaren och ber om förskott, dom går inte in i kassalådan och tar förskottet själv.

Ändå är hennes grövsta fadäser skitsnacket om sitt

fosterland, det land som hon försökte att bli högste höns för. Tack i himmelen för att vi slapp henne, det är illa nog att hon belönas med en pension på 140.000 i månaden.

2011-07-21 @ 09:50:00
Postat av: AWSvensson

Efter 20 dagar i den Blekingska övärlden utan minsta tillstymmelse till mångkulturella influenser så slår mig tanken. Är det så här de flesta politiker och främst moderater, avfjärmade från problemområdena i umgänget med likasinnade, lever, det som inte syns finns som bekant inte.

2011-07-21 @ 10:07:24
Postat av: Sverige, Sverige fosterland!

Thoralf,En nationellt "hjärntvättat" befolkning vaknar aldrig förrän det är för sent!

Sovjetimperiet var tvunget till allmän konkurs innan förändringens vindar brutalt blåste genom den hjärnvindlingarna på den manipulerade befolkningen!

Sverige har väl alltid varit det landet utanför "järnridån" som politiskt ändå stått den totalitära kommunismen närmast!

2011-07-21 @ 10:29:48
Postat av: Fd moderat

Moderata väljare är SD:s största chans att växa. Det vet moderatledningen också och det är därför man försöker utmåla SD som ett vänstervridet parti som samarbetar med S. På samma sätt försöker S utmåla SD som ett högerextremtparti för att undvika att S-väljare går över till SD. Rent allmänt är Moderatena det parti som står SD närmast. Undantaget är arbetskraftsinvandringsfrågan där nog S står närmare SD. Hur mycket lägre skulle arbetslösheten vara om vi inte haft en oansvarig invandringspolitk under de senaste tjugo åren? Det är trångt i mitten när M går vänsterut och S vill växa bland storstädernas medelklass. SD har en enorm potential att växa genom att visa på kostnadena för invandringen i kronor och ören för M väljarna. Hur mycket lägre skulle skatterna vara om vi inte hade bedrivit en oansvarig invandringspolitik under de senaste tio åren?

2011-07-21 @ 10:54:41
Postat av: Magentan

Tack för ditt viktiga inlägg Thoralf!Thoralf skrev: "Eller rent ut sagt vilket totalt ointresse som en stor del av svenskarna har över sitt eget liv och sin egen framtid. Bristen på självinsikt över tillståndet och utvecklingen i landet tycks vara katastrofal."Det man inte vet, det har man inte ont av! Efter decennier av PK-hjärntvättande och mörkande av verkligheten från politiker- och mediaetablissemanget kan det lätt bli katastrofalt. Därför tjatar jag om att SD några gånger per år måste skicka ut fakta om verkligheten direkt till hushållen.G&G skrev: "Det beror på hur mycket halsbandsstölderna,våldtäkterna,skattefusket ,morden på öppen gata,ev polismord den etniska misshandeln ökar i Sverige."Men PK-hjärntvättarna tiger, vitpixlar och manipulerar så framgångsrikt att tycka-synd-om-syndromet hos de blåögda snälle-svenskarna bara växer. Därför behövs fakta-info från SD.G&G: Det finns invandrare i Sverige som vill ha stopp på denna idioti, otroligt viktigt att dom får klart för sej att SD inte äter små invandrarbarn till frukost.Precis! Invandrarna är i allmänhet mer medvetna och inte alls lika blåögda som svenskarna, men många av dem har tyvärr köpt etablissemangets lögner om att "SD vill kasta ut alla invandrare". Därför behövs fakta-info från SD.

2011-07-21 @ 10:56:55
Postat av: Inge Sandén

Om du förlorar något värdefullt p.g.a.glömska eller slarv t.ex. nycklar och plånbok är chansen att få tillbaka ägodelarna 95%-98%,har du däremot blivit bestulen på föremålen är chansen endast 2 till 5% att återfå det bestulna.

Så sade polismannen på hittegodsavdelningen,när jag hämtade min plånbok.

Vad menas med denna liknelse?

Eftersom 95% av pursvensken är ärlig och har samvete,har han inte plats i sitt samvete med mera lögner som sprids av våra samvetslösa vänsterintellektuella hycklande journalister.

Detta gäller sossar och moderater till största delen.

Sossar som röstar SD tål inte att partiet kramar läran islam,som vill återinföra alla de orättvisor som de kämpat för att få bort i mer än hundra år.

En genomärlig arbetares samvete rymmer inte mera lögner,att det är av godhet som PK-iterna kallar vuxna välmående ungdomar för "ensamkommande barn"

Moderater med samvete säljer inte ut sitt land för några hundringar.

Kontentan av den samvetslösa politiken som förts av 7-klövernn i 35 år gör att i valet 2014 röstar en miljon pursvenskar SD.

Varken hjärna eller hjärta spelar någon roll,det är samvetet som inte rymmer mera lögner som sprids av falska profeter och professorer som t.ex.Mattias Gardell,Hans Hjärpe,Ulf Bjäreld och landsförrädarna på Expo som avgör pursvenskens val.

PS.

Bengt Westerberg platsar också i denna samvetslösa liga.RK är ju beviset på när godhet förvandlas till ondska,av samvetslösa ledare.

DS.

2011-07-21 @ 11:01:52
Postat av: Magentan

Ang. Mona Sahlin:

Det jag hittills har hört och sett av och om Juholt har faktiskt gett mig vissa Sahlin-vibbar.

Har sossarna kanske skaffat sig en ny, manlig Mona?

2011-07-21 @ 11:06:53
Postat av: Mattzzi

Att fortsätta att fylla Sverige med afrikaner och araber är fullständigt vansinne.

Världens största "demokrati" USA har inte lyckats att lösa detta problem,inget annat land heller för den delen.

Detta skapar enklaver(getton)med fanatism och utanförskap vilket kommer att ge gigantiska problem i framtiden,redan nu avspeglas denna realitet på våra fängelser.

2011-07-21 @ 11:14:35
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: Ibbe

Det tycks ha utgått order från Sthlm att moderata kommunpolitiker inte minst ska lovorda miljöpariet. Fenomenet har visat sig efter den senaste uppgörelsen mellan allianspartierna och de gröna. Det misstaget kan inte ett ytterligare jobbavdrag kompensera för enligt flera m-väljare i bekantskapkretsen. Det var sista gången som jag röstade på moderaterna, är en vanlig kommentar. Allt går tydligen inte att köpas för pengar. Det känns faktiskt rätt skönt.

2011-07-21 @ 11:17:36
Postat av: C. Alzheimer

2011-07-21 @ 11:46:09
Postat av: Clamydia Alzheimet

Glom ej att 42% av folket vill minska invandringen enl SOM-inst o endast 20+% vill oka den. Dock gjorde man stor affar av att svenskarna blivit MER pos till "flyktingar" ist for att se till fakta, som vanligt. Tycker sd missar att patala dessa officiella siffror. 42% "rasister" ar ju fler an 6... Vad dessa personer rostar pa kan man.ju dock fraga sig. Maste mobiliseras.

2011-07-21 @ 11:55:41
Postat av: Ceasar

Jag skulle kunnat skriva det som Stefan K skrev ovan! Jag själv Moderat fram tills valet 2006 och så hela min familj.De främsta skälen till detta skulle jag tro var en tro på partiet för lag och ordning, frihet under ansvar och framförallt kanske av brist på bättre partier samt låg kunskap.I senaste valet blev alla de sju närmaste i min släkt Sverigedemokrater. Det går sakta Thoralf och vi vt inte hur lång "matchen" är och detta är givetvis mycket frustrerande men vi får jobba på med mer och mer information. Det finns inget annat än att svenska folket själv bearbetar och synar de fakta som läggs fram.Som helhet tycker jag mig se en förändring allt mer, men det är många skärseldar att gå igenom innan en större förändring kommer till stånd.Ett helt annat ämne var att jag var på Gröna Lund (nöjesfält i Stockholm) häromdagen och kunde konstatera att priserna känns i plånboken..dock kanske inte var alla.Det var nämligen överraskande många somaliska kvinnor med barn. De jag såg hade alla försett sina barn med åkband runt armen, för 299:-/st.Inträdet är på 90 sek. Så 400 SEK/unge verkade inte vara ngt problem.Tur att man ska tillbaks till företagandet igen så man kan fortsätta bidraga för en dräglig tillvaro för de som flytt för sina liv.mvh Ceasar

2011-07-21 @ 12:36:01
Postat av: Ceasar Andersson

Jag skulle kunnat skriva det som Stefan K skrev ovan! Jag själv Moderat fram tills valet 2006 och så hela min familj.De främsta skälen till detta skulle jag tro var en tro på partiet för lag och ordning, frihet under ansvar och framförallt kanske av brist på bättre partier samt låg kunskap.I senaste valet blev alla de sju närmaste i min släkt Sverigedemokrater. Det går sakta Thoralf och vi vt inte hur lång "matchen" är och detta är givetvis mycket frustrerande men vi får jobba på med mer och mer information. Det finns inget annat än att svenska folket själv bearbetar och synar de fakta som läggs fram.Som helhet tycker jag mig se en förändring allt mer, men det är många skärseldar att gå igenom innan en större förändring kommer till stånd.Ett helt annat ämne var att jag var på Gröna Lund (nöjesfält i Stockholm) häromdagen och kunde konstatera att priserna känns i plånboken..dock kanske inte var alla.Det var nämligen överraskande många somaliska kvinnor med barn. De jag såg hade alla försett sina barn med åkband runt armen, för 299:-/st.Inträdet är på 90 sek. Så 400 SEK/unge verkade inte vara ngt problem.Tur att man ska tillbaks till företagandet igen så man kan fortsätta bidraga för en dräglig tillvaro för de som flytt för sina liv.mvh Ceasar

2011-07-21 @ 12:37:20
Postat av: Hulda

Lyssnar nu på P4,s tolvnyheter. Ett inslag om ensamkommande flykting-"barn" och en brist på boende för dem.

Kommunerna ska ta ANSVAR... Och detta "barn" kallas för "Anders".Fattar inte SR.s journalister att vi lyssnare bara skrattar åt dem när de döper den unge mannen till "Anders".......

Vad gäller landets kommuner, är deras ansvar bara för innevånarna.

2011-07-21 @ 12:53:22
Postat av: Da Capo

Glöm ej 1995 års #1 statsmannaord av maktsugna Mona Sahlin:• "Jag tog ut ett blygsamt förskott av 53.174 kronor på lönen och det kan väl de flesta göra!"• "Jag är banne mig ingen ohederlig person, Jag är ingen fifflare."

2011-07-21 @ 12:53:50
Postat av: Anna R.

Jag har varit moderatröstare i stort sett under hela mitt liv. I valet 2006 ville jag rösta på Sverigedemokraterna men gjorde det inte av feghet - jag ville inte lägga min röst på ett parti som riskerade att hamna utanför riksdagen och på så sätt ofrivilligt stödja en socialist-regering jag absolut inte ville ha.I valet 2010 röstade jag på Sverigedemokraterna, och det skulle jag ha gjort oavsett deras möjligheter att komma in i riksdagen eftersom jag såg det som omöjligt att rösta på något annat parti.

2011-07-21 @ 13:07:30
Postat av: S-E Karlsson

Jo,jo Mona Sahlin var just den rätta att uttala sej på det viset hon som har förstört så mycket av sveriges ekonomi med sin invandrarvurm !

2011-07-21 @ 13:11:28
Postat av: Robin Shadowes

Själv härstammar jag från en traditionell socialdemokratisk arbetarfamilj där vi alla har traditionsröstat i generationer. Röstade tyvärr pk så sent som 2006. Runt 2008 fick jag dock nog av all denna svenskfientlighet en gång för alla. Jag tror inte det är bara moderater som lämnar sitt gamla parti. Med tanke på hur S har tappat rejält dom senaste åren så tror jag även många gamla sossar går över. Bara så sent som igår skrev Mopsen om att hade Per-Albin Hansson levat idag så hade han sannolikt nog varit sverigedemokrat. Han har sannolikt rätt i den analysen, för han citerade nämligen en hel del av vad P-A hade uttalat sig och det var definitivt inte svenskfientligt, snarare tvärtom. Erlander måste han ju ha känt personligen men man kan ju undra vad han hade tyckt om gänget som kom efter honom, från Palme till Toblemona Muslim. Förmodligen hade det inte lämpat sig för tryck på en så fin blogg som den här. Känner redan av svaveldoften bara jag tänker på det. Bryr ej heller mig om den gamla block-politiken längre. I ett läge där nationen hotas av upplösning och dess folk av bokstavlig utplåning eller att bli fördrivna från sitt rättmätiga land så kan jag inte prioritera gammalt groll mellan dom gamla blocken. I synnerhet inte med tanke till att dom sju gamla partierna i princip smält samman till en enhet, den sk sjuklövern eller sjupartiet som do ibland ironiskt kallas.

2011-07-21 @ 13:53:15
Postat av: Alfred

Inför Rösträttslicens!Ska personer som "inte bryr sig om utvecklingen i samhället" och som saknar "kunskap om tillståndet i sitt eget land", personer med "totalt ointresse för sitt eget liv och sin egen framtid" och utan "insikt över tillståndet och utvecklingen i landet",

ha rösträtt?När Platon lanserade det första utkastet till demokratin så var hans tanke att politiska spörsmål ska avgöras av filosoferna, dvs personer som besitter de nödvändiga kunskaperna, inte av kreti och pleti.

Den allmänna rösträtten är nog en av den svenska demokratins största svagheter.

Politik är allvar, den ska inte vara en angelägenhet för vem som helst. För att kunna få utöva t ex läkaryrket måste man gå en lång utbildning med godkända resultat. Politik är minst lika allvarligt som läkevetenskapen men där krävs inga förkunskaper eller erfarenhet.Rösträtt är inte bara ett privilegium utan också ett ansvar, inte bara för egen del utan även för samhället i stort.

För att kunna leva upp till detta ansvar krävs kunskap. Rösträttssystemet bör ändras så att endast personer som är politiskt engagerade och som bemödar sig om att skaffa nödvändiga kunskaper i ämnet ska äga rösträtt.

2011-07-21 @ 15:11:04
Postat av: Tony Ingman

Ja det var nog en hel del som röstade på moderaterna för deras tjafs om lag och ordning, och

att dom ville ha fler poliser. Visst blev det kanske några fler poliser, men vad hjälper det när man massimporterar kriminalitet. Att människor skall kunna komma in i ett land utan noll koll är

att bjuda in sådana som inte vill leva ett ärligt liv, och att det är så är ju bara att läsa namnet på alla dömda brottslingar.Robbin Sh.: Man skulle kanske döpa dom andra partierna till SJUKKLÖVERN istället.

2011-07-21 @ 15:11:14
Postat av: sophia

Enligt Jimmie Åkesson själv så är SD varken höger eller vänster utan ställer sig utanför blockpolitiken och röstar på det som gagnar partiet. Därför är de enda alternativet för mig.

2011-07-21 @ 15:49:08
Postat av: Skånepåg

OTSom omväxling en vettig socialdemokrat som reagerar på att det numera inte går att köpa "vanlig" corned beef (kokt saltat nötkött i plåtburk) i Sverige. Den produkt som finns i svenska butiker är enligt honom numera en halalslaktad variant från Brasilien och som han av förståeliga skäl inte vill köpa. Någon som vet mer om detta och om det finns någon butikskedja som har något fabrikat som inte är halaslaktad?

Postat av: Kerstintin

@ Skånegåp

Det finns inga vettiga socialdemokrater idag längre.

De är bara förvirrade hela bunten!

2011-07-21 @ 16:35:52
Postat av: Citronsmurfen

Själv kommer jag också från M. Vändpunkten kom våren 2010 när jag fick för mig att "googla lite om invandringen". Ja jävlar vad mycket skit som kom fram. Skulle aldrig i livet kunna rösta på 7-klövern igen, skulle hellre rösta på en bajskorv.När det gäller plånboksröstare, påtala hur mycket de betalar varje månad genom skatt som går till massinvandring och mångkultur. Det handlar ju om tusenlappar varje månad - som går till att rasera samhället. De tror att de inte berörs, men visst tar det resurser ur deras plånbok - mer än vad hela jobbskatteavdraget gör. Det är ju de och andra skattebetalare som betalar kalaset! Vem vill rösta på multikulti, om man får fakta klart för sig?Svensken är gravt indoktrinerad efter decennier av hjärntvätt. Det är ett absolut måste att få ut information som motvikt så att fler kan öppna ögonen.Det nämndes för en tid sedan om att SD skulle satsa på en egen tidning. Hur går det med detta? Detta är ju något som verkligen behövs, det kan vara en nyckelfråga. Dels kan man göra enstaka riksutskick med Posten över hela landet (storskaligt men dyrt), dels kan man göra lite mindre upplagor som medlemmar kan sprida som gratistidningar runt om i landet (billigt).SD Södertälje har startat en tidning som heter Kvartalsrapporten som där delas ut lokalt. Det här borde många fler partidistrikt ta efter, och flera distrikt kan gå samman om en lokaltidning. Saknas pengar för att distribuera den med Posten, så kan ett antal medlemmar hjälpas åt att dela ut ett antal gratisex på respektive ort.Själva tryckkostnaden per styck för ett blad på t ex 8 sidor är bara några 10-öringar om det trycks i större skala. Det är inget måste att den kommer ut regelbundet, man kan driva det i projektform som kampanjer om tid och resurser saknas.Så tidningar kan skapas både på riksnivå och på samverkande lokala nivåer. Självklart publiceras alla tidningar på webben också, så att alla med Internet kommer åt alla tidningar.http://www.kvartalsrapporten.se2011-07-21 @ 16:47:03
Postat av: Magentan

En stor anledning till att många inte vågade rösta på SD i valet tror jag var det oerhört jämna läget i opinionssiffrorna mellan rött och blått.S-folket ville absolut inte riskera att M skulle få ytterligare en mandatperiod i riksdagen och M-folket var livrädda för att Mona skulle bli statsminister och regera ihop med kommunisterna i MP och V.Men nu när Reinfeldt så öppet flörtar med MP för att få regeringsmajoritet tycker jag att läget borde bli ett annat. Även den mest plånboksfrälsta M-röstare måste väl ändå tänka till lite grand om det verkligen är värt att låta moderaterna regera ihop med kommunisterna i MP?Eller finns det verkligen så många Moderat-Kommunister i Sverige?

2011-07-21 @ 17:00:13
Postat av: "Vi gillar olika"

Ensamkommandebluffen,stor humor.Den statliga median har tidigare gett misstänkta brottslingar, i fall där det redan fastställts att det rör sig om utlänningar, namn eller bilder som vill påskina att det skulle röra sig om svenskar. Sveriges Radio rapporterar i dag om det så kallade ensamkommande flyktingbarnet ”Anders”, 17. Man påpekar att ”Anders” egentligen heter något annat, dock är namnvalet i sig symptomatiskt för hela debatten.

http://politisktinkorrekt.info/2011/07/21/mot-anders-ett-ensamkommande-flyktingbarn/#disqus_thread2011-07-21 @ 17:29:29
URL: http://www.friatider.se/
Postat av: S-E Karlsson

Glädjande att så många som säger sej vara före detta moderater har vänt kappan efter SD:s vind ,då kanske det inte är kört för Sverige ännu ! Hoppas dom drar med sej ännu fler från M .

2011-07-21 @ 17:39:52
Postat av: carl

bilderbergarna carl bildt, reinfeldt,mona salin, göran persson(S)har nog massinvandringen som verktyg för att förändra Sverige innefrån. sedan kan de internationella finansbankerna köpa sveriges tillgångar lätt när ingen i befolkning inte känner nån tillhörighet till landet.finns ju massor med naturtilgångar som en homogen befolkning skulle vilja behålla.undrar om inte svenska plånboksmoderater inte vill att invandrare skall ha så mycket bidrag.och invandrare vill inte att svenskarna skall få fördelar till välfärden bara för de växt upp med de gamla reglerna i socialförsäkringen.så därför vill befolkningen att plånboksmoderaterna skall få styra.

att sedan svaga och sjuka inte får nån hjälp struntar folk i, bara de själva får ha det bra.

2011-07-21 @ 17:45:03
Postat av: carl

bilderbergarna carl bildt, reinfeldt,mona salin, göran persson(S)har nog massinvandringen som verktyg för att förändra Sverige innefrån. sedan kan de internationella finansbankerna köpa sveriges tillgångar lätt när ingen i befolkning inte känner nån tillhörighet till landet.finns ju massor med naturtilgångar som en homogen befolkning skulle vilja behålla.undrar om inte svenska plånboksmoderater inte vill att invandrare skall ha så mycket bidrag.och invandrare vill inte att svenskarna skall få fördelar till välfärden bara för de växt upp med de gamla reglerna i socialförsäkringen.så därför vill befolkningen att plånboksmoderaterna skall få styra.

att sedan svaga och sjuka inte får nån hjälp struntar folk i, bara de själva får ha det bra.de flesta invandrare känner mer eller mindre agg mot den "vita Mannen"

2011-07-21 @ 17:47:27
Postat av: Fd moderat

När Mona Sahlin blev ordf. för S sa jag att det var det värsta som skulle kunna hända för Sverige men samtidigt det bästa för SD. På samma sätt är det med Reinfeldts uppgörelse med MP om invandringen. På kort sikt är det en katastrof och det sämsta som kunde hända för nationen Sverige - samtidigt det bästa som hänt SD. Nu kommer moderatväljare att gå över till SD. Moderatväljare vill ha lägre skatter - inte ökade energiskatter och kostnader för en fortsatt oansvarig invandringspolitik.

2011-07-21 @ 17:53:19
Postat av: Argus

Thoralf !

Ett stort tack för ett viktigt och intressant debattinlägg på denna värdefulla blogg.

Det är en helt riktig analys av det moderata hyckleriet om Sveriges framtid om ett mångkulturellt samhälle. Det är skrämmande, att moderaterna inte vill förstå verkligheten, säger en som varit aktiv moderat i 35 år. Sten Andersson var en moderat som är värd att minnas, eftersom han insåg

verkligheten och anslöt sig till SD. Tyvärr har SD det sämsta valresultatet i de ”moderata

valkretsarna, vilket bekräftar Thoralfs bedömning. SD måste mera profilera sig mot de värdekonservativa inom moderaterna och KD. Här finns SD:S chans i nästa val

2011-07-21 @ 17:54:41
Postat av: Magentan

@Citronsmurfen

Instämmer. På ett eller annat sätt MÅSTE det gå att genomföra ett så ytterst angeläget projekt som ett någorlunda rikstäckande utskick 2-3 gånger per år innehållande faktabaserad information om verkligheten, avslöjanden av de värsta PK-lögnerna samt sanningen om SD. Kortfattat, men tydligt och välskrivet.

(Ett lämpligt tillfälle att sända ett första utskick kan ju vara efter SD:s riksmöte som tydligen ska hållas till hösten efter vad jag läst någonstans.)

:-)

2011-07-21 @ 17:56:24
Postat av: Anonym

Fuskar man med Bloggtoppens räknare så kan man bli - avstängd och uthängd.

2011-07-21 @ 18:02:42
Postat av: Inte-en-till

"De största hycklarna enligt min uppfattning är dock moderata politiker och moderata väljare! Dessa är i de flesta fall väl medvetna om utvecklingen och de kostnader som drabbar samhället men de röstar bara på det parti som ger dem flest hundralappar i plånboken. Absolut inget annat. "Tack för många välformulerade sanningar!Nyligen träffade jag en moderatpolitiker som är halvtidsarvoderad i en stockholmskommun. Jag känner honom privat, men den här gången var mitt enda syfte att prata invandringspolitik. Jo minsann, visste hade han egen, negativ erfarenhet av zigenare och hade hört av andra om problem med andra invandrargrupper, men han lyckades reducera allt till en ekonomisk fråga: arbetslinjen måste utsträckas från inte endast sjuka, utan även till invandrare.Och så: vad skulle alla hans väljare bland villaägarna, som anlitar polsk arbetskraft för sina villor, säga om det blev svårare att ta sig till Sverige? - Detta alltså sagt av en högutbildad, vuxen, nykter, halvprofessionell M-politiker av Stockholms-snitt i juli 2011.Vad hände med känslan och ansvaret för vårt land? Detta var en av de viktigaste frågorna för de gamla moderaterna, för att inte tala om Högerpartiet.- Kan någon föreställa sig Gösta Boman godkänna att Waberi sattes upp på listan över M-kandidater till riksdagen?

2011-07-21 @ 18:23:50
Postat av: Skånepåg

@ Anonym"Fuskar man med Bloggtoppens räknare så kan man bli - avstängd och uthängd."Vad är det du egentligen åsyftar?

Du som tydligen anser dig veta, hur gör man för att manipulera räknaren?

Vem anser du i så fall skulle hålla på med detta?

2011-07-21 @ 18:23:51
Postat av: Anonym

Hört av ett ungt sosse kålhuvud.

Jag har kompisar som är invandrade,jag tror det blir inbördeskrig om jag röstar på SD.

Dessa luar är mer vanliga än vi tror.

Det är oerhört viktigt att vi propagerar för det enda partiet,och det är Sverigedemokraterna.2011-07-21 @ 18:51:34
Postat av: Tjadden

Gör som jag sprider ut den information som är faktabelagd till vänner och bekanta, som mer eller mindre blir tagna på sängen och kommer med orden,"det hade jag inte en aning om"Senast jag gjorde ett massutskick om den sk svensken som våldtog en 84 årig kvinna som har fått 9 års fängelse som var allt annat än en svensk med krulligt hår härstammande ifrån Somalien.Reaktionen ifrån några bekanta blev, varför skickar du sånt här skit till mig, är du rasist? Det här säger allt, att dessa bekanta är sossar eller dylikt, "trevliga" men PK så att det skriker om det.

2011-07-21 @ 19:38:06
Postat av: Anonym

Jag är klarvaken, har svårare med sömnen. Måste innebära att jag är en äkta SD are :)

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com/

2011-07-21 @ 19:41:54
Postat av: Tjadden

Den här mannen är rasist!http://www.dn.se/debatt/livslang-karlek-till-sill-och-potatis-ar-inte-svenskhet

2011-07-21 @ 20:05:49
Postat av: Sven Dacke

I Smålandsposten.

"Politiker får böta för rattfylleri"En av kommentarerna.

SveaLydig Idag 10:06 AM

Vi kan i varje fall utgå från att det inte är en Sverigedemokrat, då hade artikeln haft krigsrubriker med namn och partitillhörighet.

31 people gillar det här.

Postat av: LN

Magentan skriver: "En stor anledning till att många inte vågade rösta på SD i valet tror jag var det oerhört jämna läget i opinionssiffrorna mellan rött och blått."

-----

Alla har kanske inte läst vad "snaphanen" hade att säga idag 02:42:42 , ej heller studerat den graf som han länkade till.

Danska är ju ett så rysligt obegripligt svårt språk att förstå för de flesta pursvenskar!Därför följer här en översättning, åtföljd av ett ordagrannt citat från "snaphanens" blogg av vad Julia Ceasar där återgiver.Kan Thoralfs egen bloggtext få en bättre komplettering??

-----

En grafik över hur maktfördelningen i den svenska riksdagen har varierat under 77 år. 1991 kom det in tre nya partier, ett av dem åkte strax ut igen. Någon annan förändring har inte ägt rum under hela tre generationer. I 70 år av 77 har statsministern varit sosse, vilket nästan är detsamma som att säga att statsministrern alltid har varit sosse.Under samma tidsperiod har det funnits 23 olika partier i det danska Folketinget och 16 av dessa har åkt ut igen. Danska statsministrar har varit av olika partifärg 13 gånger sedan 1929.http://snaphanen.dk/upload/2010/03/Rikgraph-600x336.pngAntingen är svenskarna världens mest rörande eniga befolkning, eller så är det överhuvudtaget inte någon mening med att ha val i Sverige. Det finns förstås den alternativa möjligheten som svensk fulmedias journalister har marknadsfört, att danska väljare är alkoholiserade och otillräkneliga och därför inte har en aning om vad de gör.####################################################Dagens samhällsutveckling har fjärmat sig mycket långt från Per Albin Hanssons Folkhem. I Folkhemmet skulle det varken finnas styvbarn eller kelgrisar. Alla skulle vara lika mycket värda. Det vi ser i dag är en ny sorts klassamhälle där skiljelinjerna följer nya mönster och den högsta kasten utgörs av riks- och EU-politiker, fackförbundspampar och personer med höga positioner i näringslivet.Girighet är ledstjärna, och måttlösa självbelöningssystem i form av feta bonusar och gynnsamma pensionsavtal är satta i system av dem som sitter vid maktens köttgrytor – helt utan blygsel eller antydan till självkritik.De kretsar som utgör vår tids bourgeoisie har begrepp som hederlighet och moral avlidit i tvinsot för länge sedan. Allmännytta har omvandlats till egennytta. De som tillskansar sig privilegierna skäms inte ens utan är lika förorättade och fulla av krystade undanflykter varje gång de ertappas med fingrarna i syltburken.Makt korrumperar. Alltid.I sin bok "Den politiska adeln" beskriver författaren Anders Isaksson (1943-2009) framväxten av en särskild politisk klass som lever sina liv i en helt annan verklighet än vanliga människor. Liksom adeln i det gamla ståndssamhället skapade sina egna privilegier beviljar sig den politiska adeln sina egna förmåner och beslutar om sina egna lönehöjningar i oinskränkt suveränitet, utan inblandning av folket.Yrkespolitikerna och de politiska tjänstemännen lever sina liv som en avskild elit. Allt fler saknar egen erfarenhet av vanligt arbetsliv, och politikerstatusen och de höga inkomsterna innebär en gräddfil till det mesta i samhället. Den politiska adeln lever i komplexa nätverk av släktingar, gamla studiekamrater, partners och sommargrannar från Fårö och Österlen. De bor i samma områden, umgås privat, rör sig i samma kretsar och gifter sig med varandra.Genom socialdemokratin har vägen för många varit spikrak från Unga Örnar via ungdomsförbundet SSU rakt in i riksdag och regering utan föregående arbetslivserfarenhet. Kontakterna betyder mer än de egentliga meriterna och lämpligheten för jobbet.Vem man är betyder mer än vad man är.Alltmer fjärmar sig den politiska klassen från de väljare som de ska representera. De känner vida större gemenskap med andra i samma politiska klass, inklusive sina politiska meningsmotståndare, än med de människor som har röstat fram dem.Jonathan Friedman, amerikansk professor i socialantropologi som under många år levde i Sverige, säger:Eliten har i kraft av den isolering som de lever i blivit mer och mer rädd för folket och vad det kan inrymma. Hållningen är att folk i allmänhet är dumma och farliga. Den politiska klassen har fjärmat sig från folket. Den är kosmopolitiskt inställd och ser sig själv som överordnad nationen snarare än som en del av den. Ekonomiskt understöds det av att den politiska klassens löner har vuxit snabbast av alla. Den har aldrig haft det bättre. I det avseendet påminner situationen om romarrikets sista 100 år.” (Jyllands-Posten 15 september 2002.)Och väljarna? Deras ansvar inskränker sig till att utgöra valboskap och rösta en gång vart fjärde år.Symbios med mediaJournalister har i allmänhet mer gemensamt med politikerna än med sina läsare/lyssnare/tittare. Stora delar av journalistkåren lever i symbios med den politiska adeln. Det gäller både på riksdagsnivå och på kommunal nivå. De tillhör samma samhällsklass, delar ofta politiska och andra värderingar och en outtalad känsla av samhörighet. Tillsammans formar de ett politiskt-medialt etablissemang där de kan spegla sig i strålglansen från varandras maktsfär, och säregna och starka bindningar uppstår mellan makten och dem som är satta att bevaka den.Det är inte underligt om läsarna/lyssnarna/tittarna känner sig lurade när de inte känner igen sin egen verklighet i den bild media återger. Politiskt korrekta media har förverkat mycket stora delar av sin trovärdighet, och allmänhetens misstro är stor. Men den tycks ännu inte ha nått fram till journalisterna själva – vilket ytterligare belyser den djupa klyfta som finns. Den påtagliga nonchalans och ovilja att ompröva sina förhållningssätt som präglar journalistkåren kan inte betecknas som något annat än högmod.Att tydligt förakt för ”vanligt folk” sipprar ned från maktens boningar, vare sig det är riksdag och regeringskansli eller radio-, tv- och tidningshus. Det är uppenbart att folket ses som en okunnig massa som maktens företrädare måste uppfostra. Uppfostringsnitet får legitimera attityder och metoder som inte hör hemma i en demokrati.

####################################################

2011-07-21 @ 21:11:42
Postat av: S-E Karlsson

Läste just nyss att det finns ca 60000 illegala flyktingar i Sverige , dessa ska ju ha fri sjukvård och gratis tandvård inget att undra på att sjukhusen får använda sina korridorer på grund av överbeläggning !

2011-07-21 @ 21:33:55
Postat av: dfgjsa

Jag blev - som det heter - berikad för ett par år sedan, eller i klartext: nerslagen mitt på dagen en sommardag på hamnpromenaden strax norr om Visby. Min baneman? En svart tonåring, sannolik somalier, möjligen eritrean. Oprovocerad började han kasta sten bakifrån på mig. När jag förbannad vände mig om och började protestera kom attacken. Bara för att lattja. 50-årig vit och svensk man med svåra ryggproblem hade inget att sätta emot mot vältränad ca 16-årig afrikan.Resultat?Jag började läsa allt jag kunde komma över om invandringspolitik.Resultat?1) Jag röstade på SD för första gången i valet 2010.2) Jag för ett lågintensivt uthållighetskrig mot PK-maffian och sjuklövern genom att diskutera på rätt sätt med rätt personer vid rätt tillfälle. Inför valet fick jag en trolig soffliggare att rösta på SD. Jag tror att jag har goda chanser att lyckas få nästa polare att rösta SD 2014.3) När jag kan så undviker jag att handla i invandrarbutiker.4) När jag kan väljer jag en taxi med svensk chaufför.5) Etc, etc, etc.

2011-07-21 @ 22:11:57
Postat av: Anonym

2011-07-21 @ 22:58:44
Postat av: carl

man kan inte klandra invandrare att de kommer hit och tar för sig av vad landsförädarna i 7 klöver erbjuder dom.

men visst är det fördjävligt cyniskt att utlänningar begår våldsbrott och massvåldtäkter mot svenskar.det är ju faktisk svenska politiker i 7 klövern och deras fjäskande undersåtar som tjänar sitt uppehälle inom massinvandringsindustrin.men varför och vem står bakom denna förstörelse av ett före detta 3:de rikaste landet och mest utopiliknande Landet i Världen ?svar: min teori är att globala finansbolag vill skapa kaos så de kan :#gräva upp naturtillgångar, internationella kapitalbolag har sökt och fått tillstånd att gräva upp Volfram, uran, och alla andra eftertraktade grundämnen.

(redan 1991 ändrade alliansen så myndigheten bergstaten skulle ge tillstånd för exploateringäven på privata markägares marker, så allt är planerat och plundringen sker stegvis med sakta tillvänjning)#stjäla alla 1000 tals miljarder i AP fonderna som skulle gå till pension av svenskarna, göran persson ändrade pensionssystemet, och reinfeldt sänker pensionerna#vattenkraften, unik gratis och miljövänlig elproduktion.

#slutförvaring av all världens kärnavfall i enda godkända berget i världen, under östhammar nära uppsala.samma hände under 2a världskriget men då använde man adolf som verktyg och försökte med våld.nu använder man naiva politiker som troligen blir indoktrinerade av att få mingla i rikedomes och maktens korridoren. (troligen mutor ingår väl)

verktyget nu är politisk korrekthet och massiv indoktrinering av folket med massmedia.Sverige har en dyster framtid om inte folket vaknar upp innan det är försent.men vad har massmedia och 7 klöverns kreatur för planer? skall de leva i den misär de skapat?

eller räknar de med att SD skall rätta till allt och sedan dra sig tillbaka och leva gott på mutpengarna de fick medans de förstörde sverige?

2011-07-21 @ 23:42:39
Postat av: carl

alltså googla på allt som skede under andravärldskriget och jämnför med den politik som förs i EU---exakt samma!tyskland ville föra hit massinvandring som skulle jobba som billig arbetskraft så krigsmaskineriet skulle producera.man tog över andra länder och plundrade deras tillgångar.man förintade hela judiskabefolkningar som hade stora tillgångar, samma sker ju nu med svenskar genom massvåldtäkter av svenska kvinnor som sedan inte vill skaffa familj,

och äldre och sjuka som skulle få pension får istället vanvård på sjukhem och pallitativvård-allt de jobbat ihop i pension får de inte ett öre av.

sakta men säkert blir inga ursprunliga svenskar kvar som kan göra anspråk på sveriges tillgångar i form av gamla regler i socialförsäkringen!de globala finnasbolagen växte ju fram på 20-30 talet med krig om oljan och rackarspel i kreugerkraschen mfl. samma iddeer har nog överförts till nästa generation i exempelvis bilderberggruppen.

vem lånade ut pengar till Adolf så han fick råd att bygga upp krigsmaskineriet? tyskland var ju bankrutt efter att skrivit under krigsskadestånden i tågvagnet efter 1a världkriget.politisk korrekta beskyller SD för nazi!

men det är ju 7 klöverns nuvarande politik som är en identisk kopia av vad som skedde i Europa under andra värlskriget av nazi.

så är det!

2011-07-22 @ 00:00:54
Postat av: Leif T Åhlin SD/Arvika

1969 var mer än varannan socialdemokrat. Tages sista

valår. Nog röstade man då som släkten röstade. Högern hade ju Yngve Holmberg, och den kunde man bara inte rösta på. Vi hade en ombudsman för just Högern på förbandet, och inte var jag politiskt insatt vid denna tiden, men uppkäftig som jag alltid varit visade jag ett V tecken när jag mötte denne. "Halle da" vad förbannad denne blev! Högern gjorde också ett katastrof val med Yngve vid rodret.

Sedan kom Boman och jag som följdes en bra tid, för en röst på Palme var för mig helt omöjligt.

Ny demokrati blev inkörsporten till SD för mig, och

medlemskap först i början av detta seklet. (2004)

F*n vad tiden rinner iväg! Tycker ni inte detta...

och nu sitter man där och tjafsar med de röda, ha, ha! Livet är underbart, eller hur?

2011-07-22 @ 00:53:55
Postat av: Realist

Jag har varit plånboksmoderat men då jag sätter mina barns framtid före mina egna kortsiktiga vinster röstade jag på SD 2010. Efter det smutsiga efterspelet av valet kommer nu även mina föräldrar och min bror rösta på SD i nästa val. De skämms över att ha röstat på M.

2011-07-22 @ 06:44:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0