ETNISK NORSK MANAllt tyder på att en galen norsk 32-åring ligger bakom de fruktansvärda händelserna i Norge. Jag tror att de flesta inte kan förstå att någon kan vara kapabel till kallblodigt mörda 80 ungdomar med ett/flera handeldvapen. Att det handlar om en människa som är fullständigt sjuk i huvudet råder det inget tvivel om.

Denna händelse kommer utan tvekan skaka om hela världen. Hur kan någon begå så fruktansvärda handlingar. Hur kan någon hata landets styrande och i detta fall socialdemokraterna att man begår dessa handlingar?

Vad beror det på att man mister all uppfattning och alla gränser. Är det en person som levt i sin "dataspels värld" och sedan inte kunnat hålla isär fiction och verklighet utan gett sig ut på sin egen "combat".?

Hur många fler finns som har samma potentiell?

Precis som många andra misstänkte jag att någon islamistisk organisation låg bakom sprängdådet i Oslo. Nu är det uppenbarligen inte så. Oavsett vilket så kommer det att användas i den politiska debatten. Varenda ledarsida kommer att vara fylld av försök till analyser.

I kommentarerna på min blogg som varit väldigt många sedan igår och i mail jag fått kan man se hur vissa personer redan börjat utnyttja detta för sina egna syften. Samtidigt som man anklagar någon gör man sig skyldig till samma sak själv i många fall.

Den fruktansvärda händelsen i Norge visar dock på en utveckling i samhället som är fullständigt oacceptabel! Jag kan bara hoppas att detta leder till att det sker förändringar i samhället för att förhindra liknande händelser i framtiden.

Kommentarer
Postat av: Kalmarit i exil

hur många SD-anhängare försökte igår inte utnyttja detta för egen vinning och felaktigt samt fördomsfullt peka ut islam som skyldigt innan det stod klart vad som skett?

2011-07-23 @ 09:40:38
Postat av: Kalle

Det är högst märkligt, att alla vänsterkrafter nu enbart talar om tragedin på Utöja. Och naturligtvis skyller på SD, som man,medvetet, förväxlar med högerextrema grupper.

För den stora bomben inne i Oslo krävs nog mer än en man t ex al-qaida eller liknande.Men egentligen är jag inte förvånad, då allt är enligt instruktionsboken för allt från sossar till kommunister.Personligen tycker jag man ska vara tyst till utredningen är klar.

2011-07-23 @ 09:42:47
Postat av: Kalmarit i exil

@Kalle - det var väldigt många SD-anhängare som var snabba med att peka ut islam igår och ropa ut "vad vart det vi sa", "nu är det bara en tidsfråga innan det händer i sverige". Så att vara tyst innan något är klart låter som en bra idé. Sen är väl spåret att det är samma gärningsman som ligger bakom båda dåden? Ensam eller inte återstår att se...

2011-07-23 @ 09:49:56
Postat av: mullis

man kan ju hoppas att norska myndigheter förmår hålla denna galning inlåst resten av hans liv, hade det skett i Sverige hade han nog hamnat på något psyk-sjukhus och ganska snart varit ute igen, jag är ledsen att jag blandar in svensk kriminalvård men jag tycker den havererat totalt,

en annan sak är att sossarnas Urban Ahlin sitter i svt och försöker göra sossarna till martyrer, osmakligt men inte särskilt överraskande

2011-07-23 @ 09:51:38
Postat av: Casper

Unga arga nordiska män är ett begrepp som vi får vänja oss vid framöver. Nationalistiska förespråkare för en monokultur är en stor växande grupp som är organiserad och representerad i vår demokratiska ordning. Sverigedemokraterna måste nu inte bara ta avstånd och fördöma det hela utan även rensa i leden eftersom de idag bedriver en politik som driver den här typen av terror.

2011-07-23 @ 09:53:05
URL: http://twitter.com/#!/situation_se
Postat av: Karl

Sd-typer har redan omvandlats till mordisk extremism i Sverige genom Mangs. Pinsamt att ha pucko-politiker som du och resten av Sd i våran fina riksdag. Önskar dig och dina populistpolare en snar utkastning från allt politiskt ansvar. Du är ett jävla skämt Thoralf.

2011-07-23 @ 09:56:35
Postat av: Tjadden

Kalmarit i exilDet låter som att du är en muslim eller att du sympatiserar med dem.I vetskap om alla självmordsbombare så måste även du begripa att det första man tänker på är att en islamistisk galning har varit i farten igen.

2011-07-23 @ 09:57:36
Postat av: Tjadden

Vänstermaffian har gjort entre här märker jag och era uttalanden är skrivna som ni har förstånd till, alltså långt under normal IQ.

Men inte ska någon bli förvånad när det är vänsterns varumärke folk med lågt IQ.

2011-07-23 @ 10:03:42
Postat av: Kalmarit i exil

@Tjadden - självklart sympatiserar jag med muslimer på samma sätt som jag sympatiserar med kristna, buddhister, judar, hinduer osv.I vetskap om vad som kommit fram ang Oslo-attentaten så måste även du begripa att det första man ska göra är inte att hänga ut olika grupper innan man faktiskt vet?

2011-07-23 @ 10:05:59
Postat av: Putte

Dessutom var ju en islamistgrupp väldigt snabba på att gå ut och ta på sig ansvaret för vansinnesdåden i Norge.

2011-07-23 @ 10:06:19
Postat av: Casper

Det här är dödsstöten för SD - men samtidigt är det början på en period av högerterror där vi säkert kommer att få se fler briserande individer med extrema högersympatier och främlingsfientliga åsikter.

2011-07-23 @ 10:07:24
URL: http://twitter.com/#!/situation_se
Postat av: smålänningen

Thoralf: Man har konstaterat att han spelat World of Warcraft men jag är väldigt tveksam till att dra slutsatser från det. Jag har själv lirat spelet och tror knappast den glammiga disney-inspirerande wow-världen triggat någon att gå berserk med en automatkarbin.Tjadden: ... och SD som till största del består av lågutbildade unga män på landsbygden mellan 18-25 är en källa till ofattbar intelligens? :)

2011-07-23 @ 10:14:48
Postat av: Putte

@CasperÄr du synsk eller?

2011-07-23 @ 10:15:35
Postat av: Johan

Det är patetiskt av dig, Thoralf. Saknar du helt självinsikt? Menar du att du igår INTE försökte utnyttja dådet för egen politisk vinning?

2011-07-23 @ 10:16:24
Postat av: Danne

Inte så konstigt att folk tror att det var islamister när en muslimsk grupp faktiskt tog på sig skulden först. Sedan drogs det tillbaka.

2011-07-23 @ 10:16:49
Postat av: firren

På Sturup gick Rikskriminalpolisens larm: "Vi har även kontrollerat resande med ett plan som gick från Sturup till Bagdad ....." På Öresundsbron kontrollerades flera bilar på väg UT ur landet. Det var nog många som gissade fel.Sen kan man ju tycka att företrädare för SD borde lära sig hålla tand för tunga ett tag längre!

Postat av: Johan

En sak till:

Nu understryker du att det är en galnings verk. Om de skyldiga hade kommit från annat håll, så hade det förstås i dina ögon varit fråga om medvetna anhängare av en viss ideologi. Inser du själv vad du håller på med?

2011-07-23 @ 10:20:35
Postat av: Tjadden

Ja det får du tacka självmordsbombarna för, utan dem ingen misstanke.

2011-07-23 @ 10:22:08
Postat av: Lars-Inge

I detta sammanhang får vi kanske även fundera över betydelsen av att Norge som enda västligt land erkänt terroristorganisationen Hamas som legitim:"Hvordan stiller vestlige land seg til Hamas?

Regjeringene i de fleste vestlige land har satt Hamas på terrorlisten og nekter å ha noe å gjøre med organisasjonens ledere. Norge har inntatt en helt annen holdning. Etter valget i 2006 anerkjente Norge Hamas-regimet under henvisning til at det var demokratisk valgt. Ingen andre vestlige land har fulgt det norske eksempelet."Kommentarer på såväl olika norska som andra internationella bloggar är fundersamma om detta kan ha "triggat" denna galning, eftersom terrorhandlingen riktats just mot det norska arbetarpartiet som tydligen drev igenom detta beslut?

2011-07-23 @ 10:23:14
Postat av: Johan

Äntligen!

2011-07-23 @ 10:25:13
Postat av: Tjadden

smålänningenDu citerar vänsterns egen lögnpropaganda och därför kammade du noll lille pojk.

2011-07-23 @ 10:26:25
Postat av: Johan

@Tjadden:

Ser du inte problemet? När självmordsbombare utför sina handlingar är det knappast vinkeln "galning" som lyfts fram på denna och liknande sajter. Även om det är det enda och självklara synsättet, såväl i detta som andra fall.

2011-07-23 @ 10:30:37
Postat av: AWSvensson

Om ett lands regering för en politik stick i stäv med folkviljan tillräckligt länge så kommer extremisterna att ta över, något som en framtidsforskare uttalat.För eller senare dyker då upp personer med extrema åsikter från alla politiska håll som dessutom är i stånd att fullfölja sina sjuka tankar.Detta har inget med demokrati att göra och allra minst sverigedemokrater som varit de som ihärdigast varnat för dylika händelser.Något som varit vardagsmat i områden med kulturkrockar.

Kritiken mot islam och andra extremistgrupper förändras inte av dylik händelse utan stärker i stället uppfattningen om vad konflikter kan leda till om inte politiken går i takt med folkviljan.

2011-07-23 @ 10:32:41
Postat av: Tjadden

För att inte vänsteranhängarna ska säga förmycket så ska de veta att de gör sig till rasister när tusentals invandrare röstar och sympatiserar med SD

2011-07-23 @ 10:32:41
Postat av: Lotta

@Johan"Nu understryker du att det är en galnings verk." Var det inte så det hette efter självmordsbombarens dåd i Stockholm i december? Vad var era fördömanden då?

2011-07-23 @ 10:34:44
Postat av: Lars-Inge

@ Johan"Även om det är det enda och självklara synsättet, såväl i detta som andra fall."Förklara då betydelsen av att man skriker Ahlu Akbar (sp) innan man spränger laddninen eller tömmer magasinet på sin AK-47:a?

2011-07-23 @ 10:36:10
Postat av: Anonym

"vissa personer redan börjat utnyttja detta för sina egna syften" Jodu, vi märkte det igår kväll

2011-07-23 @ 10:36:41
Postat av: Lars-Inge

@ Anonym"vissa personer redan börjat utnyttja detta för sina egna syften" Jodu, vi märkte det igår kväll"Jodu, vi märker detta helt klart av alla vänstertroll som plötsligt ger sig till känna här på bloggen!

2011-07-23 @ 10:40:21
Postat av: Sannkonservativ

Igår kväll:

"Hur stor är sannolikheten att någon annan än muslimska terrorister ligger bakom bombdådet?"Idag:

"vissa personer redan börjat utnyttja detta för sina egna syften"..moraliskt lågt stående var bara förnamnet!

2011-07-23 @ 10:41:47
Postat av: Johan

@Lars-Inge:

Precis. I likheten med islamistiska galningar tycks även den norske galningen basera sina handlingar på en förvriden ideologi, i detta fall med nationalistiska förtecken. Han har inte heller varit tyst under attacken. Exakt vad han ropat lär nog framgå mmed tiden.

2011-07-23 @ 10:47:30
Postat av: Tippa

Många verkar dra slutsatsen att eftersom en mycket ond människa varit emot det mångkulturella samhället, så måste alltså det mångkulturella samhället vara gott...Det inträffande visar snarare på vikten av att försöka bygga samhällen där man känner samhörighet. När samhället blir splittrat och grupper börjar stå utanför samhället, så finns en grogrund för våld.Mångkultur, som är etnisk grupptillhörighet framför en gemensam samhällstillhörighet, är helt fel väg att gå. Det ger ett splittrat och otryggt samhälle.

2011-07-23 @ 10:48:45
Postat av: AWSvensson

Är det så konstigt att när något sådant här inträffar så uppstår initialt spekulationer ofta uppbyggda på sannolikhet om vilka som kan vara förövare. Sannolikheten i detta fall pekade på islamism vilket också genomsyrade medierna. Att detta inte alltid stämmer visar bl a mordet på Anna Lindh och Olof Palme, och är inte något anmärkningsvärt i sig, i synnerhet inte i denna blixtmediatid vi lever i där spekulationer når världen på nolltid.

2011-07-23 @ 10:49:54
Postat av: Tjadden

JohanDet har jag ju redan markerat att självmordsbombare är ett problem som skapar ett förrakt mot IslamVisst och sant, ociviliserade människor i så stora grupperingar som vänstern sympatiserar med, säger ju allt egentligen att vi har massor av vänsterns anhängare som har en låg intelligenskvot som är ett ytterligare stort problem i Sverige som inte kan ses som bildningsbara som deras inlägg här vittnar om.

2011-07-23 @ 10:50:11
Postat av: Söder

Var också övertyga om att det var ett muslimskt illdåd. Muslimska organisationer har hotat Norge pga deras inblandning i Afghanistan. När galningen som sprängde sig själv i Stockholm behandlade i media så var det väldigt försiktiga kommentarer. Eftersom denna galning var av nordiskt ursprung så kommer han och hans gärning skyllas på SD. Att SD varken är extremistiskt eller höger spelar ingen roll. Media kommer att slå knut på sig i sin iver att koppla honom till sidor på internet som ligger SD nära och själva SD.

Norges strängaste straff är tydligen 21 års fängelse... Hoppas de inte har straffrabbater som i Sverige.

2011-07-23 @ 10:52:48
Postat av: Johan

@Söder:

Du kan nog ha rätt i detta och det är beklagligt. Men det är å andra sidan vad många muslimer upplever dagligen, då de buntas ihop med galna islamistiska extremister. En utveckling som inte minst denne blogginnehavare underblåser, ivrigt påhejad av sina bloggkommentatorer.

2011-07-23 @ 10:59:38
Postat av: Lars-Inge

@ SannkonservativVad har du för synpunkter på de muslimska organisationer som omedelbart gick ut och som med stor glädje tog åt sig "äran" för denna terroristattack?

Flera terroristexpärter "hängde på detta" i olika TV-kanaler i Sverige, Norge, Storbritannien, Tyskland o.s.v. och drog paralleller till hur Al Quaida brukade agera med parallella tillslag. Att då Thoralf även hade vissa synpunkter om vilka/vilken som ev. låg bakom attentatet är helt logiskt och det du skriver är inget annat än trams och billig partipolitik och ett försök att misskreditera SD!

2011-07-23 @ 11:01:57
Postat av: smålänningen

Man får väl ändå hoppas att SD officiellt går ut och visar sin avsky och och tar starkt avstånd från de anti-islamistiska, antidemokratiska och högerextrema åsikter som denne mördare har.

2011-07-23 @ 11:04:04
Postat av: Tjadden

SöderAlla organisationer som är för Sverige lär bli utpekade tror jag, om nu någon i våra belackares läger promt ska anklaga Sverigevänner för detta hemska dåd i Norge

2011-07-23 @ 11:04:04
Postat av: AWSvensson

Johan varför tro du att det finns så många muslimer i väst och då även i stor omfattning i Sverige. Antagligen därför att det varit något sjukt med dessa muslimska länder de valt att flytta från. Jag kan med fog anta att de har god erfarenhet av galna islamistiska extremister som du skriver, så islam och extremism är inte något som denna bloggägare informerat dem om.

2011-07-23 @ 11:07:29
Postat av: Lotta

@JohanVad menar du med äntligen? Du glömde dessutom svara på mitt inlägg riktat till dig. Länkar även till en artikel om "galningen" i Stockholm, ni vet den som alla vänsterlöss "glömde" fördöma.

Postat av: Johan

AWSvensson: "Antagligen därför att det varit något sjukt med dessa muslimska länder"Jodå, de är oftast diktaturer. Något som så sakteliga är på väg att ändras.Och jo, Thoralf underblåser hatet mot islam.

2011-07-23 @ 11:12:04
Postat av: Lotta

@smålänningen"Man får väl ändå hoppas att SD officiellt går ut och visar sin avsky och och tar starkt avstånd från de anti-islamistiska, antidemokratiska och högerextrema åsikter som denne mördare har." Hur såg det ut efter den muslimske självmordsbombarens dåd när det gäller demonstrationer mot dådet? Jo, då plockades plakaten med "mot rasism" fram och Jan Hjärpe tilläts sitta i TV och förutspå att nu skulle minsann alla muslimska kvinnor få sina slöjor avslitna. Jag ser heller ingen anledning till att SD i Sverige skall gå ut och fördöma norsk galnings dåd i Norge.

2011-07-23 @ 11:14:33
Postat av: Putte

@smålänningen"Man får väl ändå hoppas att SD officiellt går ut och visar sin avsky och och tar starkt avstånd från de anti-islamistiska, antidemokratiska och högerextrema åsikter som denne mördare har."Jasså du är pro-islamist! Då kanske säpo skulle hålla koll på dig.2011-07-23 @ 11:19:02
Postat av: Lars-Inge

@ Johan"Något som så sakteliga är på väg att ändras."På vilket sätt då?

Har du missat hur t.ex. olika massmedia i reportage från Egypten informerat om den allt sämre situationen för kopterna, hur det blivit försämring för de muslimska kvinnorna i landet och hur våldtäkterna ökat lavinartat. Du vrider dig som en mask på kroken i dina fåfänga försök att bortförklara allt som innebär fakta om islam, denna våldsideologi som styr allt i en människas liv från vaggan till graven!

2011-07-23 @ 11:20:29
Postat av: Mattzzi

Thoralf,kan du inte avlägsna vänsterlössen som försöker utnyttja denna tragedi med sitt vänsterextrema spammande.

2011-07-23 @ 11:21:52
URL: http://politisktinkorrekt.info/
Postat av: Stefan

Kanske skulle vara lite försiktig i att börja tala om "dataspels-värld", det är en bransch som omsätter mer än film och musik tillsammans i Sverige och är en riktig exportsuccé där flera av världens ledande utvecklare kommer från just Sverige. Att börja smutskasta en hel bransch utan några konkreta bevis kommer det inget bra utav. Alla söker en syndabock men den är knappast dator eller tv-spelen.

2011-07-23 @ 11:22:39
Postat av: Johan

@Lotta:

Frågan är redan besvarad. Såväl självmordsbombaren i Stockholm som denne norrman är att hänföra till kategorin galningar. Båda tycks också vara drivna av förvanskade ideologier. Det är precis så dylika galningar motiverar sina dåd för sig själva.Och förstår du inte "Äntligen", så bör du återvända till twitterflödet omedelbart efter Stockholmshändelsen.

2011-07-23 @ 11:22:47
Postat av: Demokrat

Den hatets politik som Alfsson och den här bloggen är främsta svenska företrädare för har fått sin efterföljare i form av massmördaren i Norge.

Den kristna hatfulla fundamentalism som frodas här är inget annat än stämpling till terrorism.

2011-07-23 @ 11:25:21
Postat av: Robin Shadowes

Fy fan säger jag till vänster-packet som kryper fram från sina stenar! Det har gått mindre än ett dygn sedan denna tragedi inträffade och ni kan inte låta bli att utnyttja det bara för att få tillfälle att sparka på SD. Över 80 oskyldiga människor har mist livet och ni har fräckheten att smutsa ner minnet av dem för billiga politiska poänger! Hur faen är ni funtade i huvudet egentligen? Ni borde skämmas ögonen ur er men det har ni tyvärr inte vett till. De flesta av dom som dog verkar ju ha varit sossar men det finns inte en chans att jag tycker dom förtjänade ett så grymt öde. Fy fan vad jag föraktar såna små kryp som er!

2011-07-23 @ 11:26:47
Postat av: Tjadden

JohanInte för att jag tror att du tar Islam i försvar mot oss, så dum kan du inte vara.Thoralf måste som partimedlem ha den åsikten som vi alla andra har att Islam är ett hot mot det svenska rättsväsendet när de vill införa Charialagar i Sverige, vilken sund person som helst slår bakut mot detta hot och Thoralf har sin personliga åsikt klar vi ska inte ha folk som försöker ta över i vårt land, antingen det gäller muslimer eller andra sekter.

2011-07-23 @ 11:29:07
Postat av: Lars-Inge

@ DemokratVad har du för synpunkter på de muslimska terrorhandlingarna under det senaste årtiondet: New York, London, Glasgow, Stockholm, Bali, Madrid, Bombay, Fort Hood, Mumbai, Nairobi o.s.v.Här kan vi tala om hatfull fundamentalism i stor skala. Med tusentals offer och som du inte nämner med ett ord!Hamas har skickat in cirka 12 000 raketer och granatkastarprojektiler i Israel sedan 2005 och fortsätter nästan dagligdags med detta. För någon månad sedan besköt man en israeliitisk skolbuss med cirka 50 skolungdomar med ett antitankvapen och som "tur" blev endast 1 av barnen dödade.

2011-07-23 @ 11:33:59
Postat av: Smålänningen

@Lotta: Självklart är väl alla normala människor mot rasism. Är inte du det menar du?@Putte: haha nej jag är ingen pro-islamist. Jag förfäras förfäras lika mycket som medelsvensson över de våldshandlingar som sker i religionens namn, må det vara kristna, islmistiska eller hinduiska fundamentalister det handlar om. Men jag är inte dum nog att tro att alla som tror på islam automatiskt blir terrorister.Men läs koranen skriker några av er då! jo jag vet vad som står i koranen, lika mycket som jag vet vad som står i bibeln, och det är inte alltid förlåtelsens väg (är uppvuxen i frikyrkligt hem så jag vet faktiskt vad som står i bibeln)Och, nej jag är inte vänster heller.Haha ja nu är säpo verkligen mej på spåren :P Det finns nog redan en avdelning på säpo som håller koll på inläggen på denna blogg skulle jag tro.

2011-07-23 @ 11:38:47
Postat av: Tjadden

Att köra med nicken Demokrat är ett självhån som bör uppmärksammas och samtidigt som han slår mot demokratins fri och rättigheter och gör obefogade anklagelser mot oss som sannerligen kämpar för demokratins frågor.

2011-07-23 @ 11:39:37
Postat av: smålänningen

@Lotta: Självklart är väl alla normala människor mot rasism. Är inte du det menar du?@Putte: haha nej jag är ingen pro-islamist. Jag förfäras förfäras lika mycket som medelsvensson över de våldshandlingar som sker i religionens namn, må det vara kristna, islmistiska eller hinduiska fundamentalister det handlar om. Men jag är inte dum nog att tro att alla som tror på islam automatiskt blir terrorister.Men läs koranen skriker några av er då! jo jag vet vad som står i koranen, lika mycket som jag vet vad som står i bibeln, och det är inte alltid förlåtelsens väg (är uppvuxen i frikyrkligt hem så jag vet faktiskt vad som står i bibeln)Och, nej jag är inte vänster heller.Haha ja nu är säpo verkligen mej på spåren :P Det finns nog redan en avdelning på säpo som håller koll på inläggen på denna blogg skulle jag tro.

2011-07-23 @ 11:39:43
Postat av: Demokrat

För ledande SD-politiker har i varje fall Fjordman (Anders Behring Breivik) tidigare varit något av en hhusgud.

http://kentekeroth.se/2009/05/30/den-muslimska-koloniseringen/

2011-07-23 @ 11:40:14
Postat av: Johan

Jaha, Tjadden. Det var klarspråk. Så muslimer är inte välkomna i SD? Står det så i partiprogrammet?

2011-07-23 @ 11:41:01
Postat av: Smålänningen

@Lotta: Självklart är väl alla normala människor mot rasism. Är inte du det menar du?@Putte: haha nej jag är ingen pro-islamist. Jag förfäras förfäras lika mycket som medelsvensson över de våldshandlingar som sker i religionens namn, må det vara kristna, islmistiska eller hinduiska fundamentalister det handlar om. Men jag är inte dum nog att tro att alla som tror på islam automatiskt blir terrorister.Men läs koranen skriker några av er då! jo jag vet vad som står i koranen, lika mycket som jag vet vad som står i bibeln, och det är inte alltid förlåtelsens väg (är uppvuxen i frikyrkligt hem så jag vet faktiskt vad som står i bibeln)Och, nej jag är inte vänster heller.Haha ja nu är säpo verkligen mej på spåren :P Det finns nog redan en avdelning på säpo som håller koll på inläggen på denna blogg skulle jag tro.

2011-07-23 @ 11:42:09
Postat av: Smålänningen

Okej så mina inlägg blir blockade? jaja Thoralf då är det väl så.SDs problem är och kommer vara åsikterna hos deras egna anhängare som skrämmer bor medelsvensson.Nu ska jag ut i solen och leka med min son. :)

2011-07-23 @ 11:44:21
Postat av: Smålänningen

Okej så mina inlägg blir blockade? jaja Thoralf då är det väl så.SDs problem är och kommer vara åsikterna hos deras egna anhängare som skrämmer bor medelsvensson.Nu ska jag ut i solen och leka med min son. :)

2011-07-23 @ 11:44:26
Postat av: smålänningen

Okej så mina inlägg blir blockade? jaja Thoralf då är det väl så.SDs problem är och kommer vara åsikterna hos deras egna anhängare som skrämmer bor medelsvensson.Nu ska jag ut i solen och leka med min son. :)

2011-07-23 @ 11:46:32
Postat av: Bosse Bengtsson

Att inte använda sig av händelsen för egen politisk vinning?! Det är ju precis vad SD alltid gör när brott begås av människor som ni inte definierar som svenska.

2011-07-23 @ 11:49:28
Postat av: Hulda

Denne galning som dödade ett stort antal människor igår i Norge tillhör samma sort som attentatsmännen i London för några år sedan.

Extrema ideologier och ett otroligt hat mot samhället.

Tyvärr kan inte samhället alltid hitta dessa galningar innan det är för sent.

Att nu hindra vanliga hederliga människor att ha vapen hindrar inte ett ev. ytterligare dåd.

Smugglingen av illegala vapen till Sverige (och då givetvis även Norge) är stor och kan lätt köpas av den som så önskar.

Vi kommer nu snart att få kännedom om denne mans barndom och uppväxt - då får vi säkert mera fakta om hur detta kunde hända.

Så låt oss alla vänta och se (speciellt vänstertrollen här) vad som kommer fram om galningen. Snart vet vi mer än nu.Nu bör vi istället tänka på alla drabbade, som tyvärr är väldigt, väldigt många.

Norge är ett broderfolk som nu är skakat i grunden....

2011-07-23 @ 11:51:19
Postat av: AWSvenssonw

Demokrat , nu har du flippat över riktigt, för att Kent fått tips om en artikel och citerar några rader fakta så tolkar du detta som husgud. Desperationen har inga gränser när det gäller dina fruktlösa försök att koppla ihop Sverigedemokraterna med dåren i Norge.

2011-07-23 @ 11:53:26
Postat av: Johan

Men Thoralf, i första inlägget, där du trodde att det var muslimer inblandat, där är det viktigt att politiskt analysera dådet. Nu när du fick informationen att det var en vit etnisk norrman, då är det ett "vansinnesdåd" (inget terrordåd) och det handlar om "dataspelsvärldar" och annat trams.Enligt forum på internet så ska personen i fråga ha kopplingar till ert systerparti i Norge och dådet är högst politiskt. Det är den värsta attack riktad mot en socialistisk organisation i efterkrigstiden i Europa. Han var med på forum som hade muslimhets på agendan, en rörelse du är del utav. Att din rörelses gemensamma hets skulle föda galningar var bara en tidsfråga, tendenser på potentiella galningar finns bara här i kommentarsfältet, tyvärr.Hets mot socialdemokrater för att skapat denna "mångkulturella mardröm" där "muslimer snart tar över världen", klart som fan någon psykisk instabil människa gör något jäkligt tragiskt på egen hand. Det är på din rörelses samvete detta har hänt. Det största terrordådet i nordisk historia.

2011-07-23 @ 11:58:09
Postat av: Lars-Inge

@ Hulda

@ AWSvenssonHåller med. De har nu gjort bort sig tillräckligt med sina kommentarer och trams, så jag skippar nu de här misslyckade stackarna!

2011-07-23 @ 12:01:17
Postat av: Johan (den rätte)

Vill bara understryka att det är en annan Johan som skrivit inlägget 11:58:09.

2011-07-23 @ 12:01:20
Postat av: Lotta

@Johan"Och förstår du inte "Äntligen", så bör du återvända till twitterflödet omedelbart efter Stockholmshändelsen." Jo jag minns mycket väl uttalandet som med en gång flyttade fokus från självmordsbombaren till att det var legitimt att spy sitt hat över SD. Skall vi hoppas att ni vänsterlöss får smaka på detta hat denna gång då?

2011-07-23 @ 12:02:05
Postat av: Stefan

Enligt uppgift gillade gärningsmannen jakt, litteratur, klassisk musik, Winston Churchill och dataspelet World of Warcraft. Samt tv-serier som True Blood och Dexter.Så om han var i sin "dataspels-värld" och inte kunde komma ut så borde han använt svärd, yxa, spjut eller kastat magiska kottar.Tycker vi skyller på TrueBlood istället, det är en skitserie ändå...

2011-07-23 @ 12:03:55
Postat av: Lars-Inge

@ ThoralfInlägget av pseudonymen Johan 11:58:09 och de framförda anklagelserna är enligt min mening så graverande, att det enligt min mening ligger på gränsen och ev. rättsliga åtgärder vore nog inte helt bortkastade?

2011-07-23 @ 12:06:32
Postat av: Sverige, Sverige fosterland!

Vi ser här de enormt tragiska följderna av en förd politik som i stället för att ena nationer söndrar och delar in befolkningen i grupperingar om Vi och Dom! Politikerna förfördelar och gynnar med samma hand och skapar katastrofala spänningar och orättvisor, vilket i sin tur utlöser vansinnesdåd från enskilda individer eller radikala grupperingar! Det är dags för politikerna att återvända till ett samhälle där Vi alla känner igen oss och där en samhörighet råder inom befolkningen!

Vi får aldrig, aldrig någonsin ge efter för politisk extremism oavsett form!

Våra tankar går denna dag till offren, deras anhöriga och till det norska folket!

2011-07-23 @ 12:07:21
Postat av: Tjadden

Johan"Jaha, Tjadden. Det var klarspråk. Så muslimer är inte välkomna i SD? Står det så i partiprogrammet?"Varför skulle det stå i partiprogrammet, när det står underförstått att alla är välkomna som tror på vårt land och följer dess seder och bruk.

2011-07-23 @ 12:08:29
Postat av: Johan

Tjadden, kan man vara muslim och samtidigt demokrat?

2011-07-23 @ 12:12:16
Postat av: Johan

Tjadden, kan man vara muslim och samtidigt demokrat?

2011-07-23 @ 12:12:39
Postat av: Skeåning

Direkt efter terroattentatet i Norge gick en av de större islamistiska organisationerna ut och tog på sig terror-angreppet, vi ser att den ena ilsamistorganisationen efter den andra tycks jubla över hemskheterna som nu drabbat norrmännen, det fanns i princip ingen terroristexpert och bedömare i tidningar, radio och tv som inte nämnde islamister som den största misstanken direkt efter attentatet. För runt en vecka sedan gick Mulla Krekar ut och dödshotade Norge. Islamistisk terrorism är det största hotet mot Skandinaven men detta utesluter självklart inte andra aktörer.Mot bakgrund av detta var Thoralfs, och många andras misstankar inte speciellt märkliga.Hur vänsteraktörer nu knappt ett dygn efter massakern, ägnar tid åt att försöka svartmåla SD, och vinna lite billiga politiska poäng på tragedin på ett ovärdigt cyniskt sätt, tycker jag är ganska motbjudande. Det förefaller som dessa är mer upprörda över SD, än själva terrorattacken. Det är absurt.Nu tyder ju väldigt mycket på att den här mannen kommer från högerextremistiska miljöer. Detta är ett utslag av mångkulturalismen, den har lätt till polarisering, och ökad extremism, åt alla möjliga håll. Det spelar ingen roll om det är högerextremism eller islamism bakom. Jag tycker vi har sett tillräckligt elände komma ur denna avskyvärda och inskränkta ideologi, att det nu torde vara dags att skrota den en gång för alla, och bygga ett samhälle, som har gemenskap, och sammanhållning som grund. En inriktning och analys som numera är dominant i den Brittiska debatten, som tog fart i kölvattnet efter Londonbombarna, och något som David Cameron ju slagit fast vid ett flertal tillfällen. Jag tycker det är hög tid att flera partier även i Sverige vågar inta denna inriktning, resultatet har ett alldeles för högt pris för att döljas bakom dumdristig stolthet.

2011-07-23 @ 12:16:17
Postat av: Tjadden

Angående vem man egentligen ska skuldbelägga?Citat. Tyvärr är detta en konsekvens av den politik som etablissemanget bedrivit de senaste 30 åren, en politik som har lett oss bort från trygghet, folkhem och frihet och in i otrygghet, mångkultur och terror.

2011-07-23 @ 12:16:38
Postat av: Kalmarit i exil

@Tjadden - var det inte så att vi inte skulle dra politiska poänger av detta vansinnedåd?

2011-07-23 @ 12:26:22
Postat av: Johan (Den andra)

Lars-Inge: Vad för lagbrott menar du att du hittar i mitt inlägg? Jag välkomnar eventuella rättsliga åtgärder.Lotta: Det är intressant att se att du bekräftar mitt inlägg genom att fortsätta hetsa mot "vänsterlössen", du är medveten om att ca 80 s. k. "vänsterlöss" i åldrarna 13-20 mördats kallblodigt av en högerextremist i Norge?Skenåning: Intressant resonemang, mångkulturen skapar extremism? Ja, jo, judendomen också då, uppenbarligen? Eller varför försökte politiska extremister på den bruna högerkanten kallblodigt förinta ett helt folkslag under ww2? Det är ju ett galet resonemang du för.

2011-07-23 @ 12:31:49
Postat av: Tony Ingman

Varför är det så konstigt att många trodde det var muslimer? Vem brukar använda sådana idiottilltag,

vem brukar hota med utplåning av oliktänkande?

T. o.m Sveriges Television trodde så sent som i natt att det var Alkaida som låg bakom, och SVT

brukar inte misstänka Muslimer i första taget.

Glöm sen inte att Norge så sent som i veckan blev

hotad av en välkänd Islamist, sen vill jag påminna

dom vänstervridna att Alkaida var först ut med att

jubla över dådet.

2011-07-23 @ 12:34:07
Postat av: Tony Ingman

Johan: Vem har sagt att vi behöver älska Islam?

2011-07-23 @ 12:37:23
Postat av: Johan (Den andra)

Tony: Poängen är inte den att folk trodde det var islamistiska terrorister som gjorde det. Poängen är att när det kommer fram att det INTE är det, då ska man inte politiskt analysera händelsen. Då avskrivs det som terrordåd och beskrivs som en ensam galning utan sitt sinnes fulla bruk. Men i stockholmsfallet där en islamist var inblandad så var det en muslimsk politisk terrorcell. Det är hyckleri när man ska göra politiska poänger på grund av gärningsmannens hudfärg och religiös tro, och det är det i det här fallet som faktiskt avgör hur vidare man politisk analyserar det eller inte. Och det är fruktansvärt respektlöst mot de socialistiska ungdomar som mördats att avskriva alla former av politiska analyser, då det var ett politiskt terrorattentat.

2011-07-23 @ 12:38:59
Postat av: Tomas

Helt klart att en viss grupp i vårt samhälle först får skulden för ett sådant här dåd. Med tanke på hur många utav dessa människor i den utpekade gruppen som brukar bete sig, så är det inte så konstigt. Även om det nu inte skulle vara någon inblandning från denna grupp, så är dessa människor med sin religion och kultur något väldigt många inte vill ha i vårt samhälle. Nu har det också visat sig vara ännu en misstänkt gärningsman, som polisen letar efter. Vi får se hur långt bort det finns kopplingar innan denna händelse blir ett trist minne i historieböckerna. SD och Thoralf har mitt fulla stöd.

2011-07-23 @ 12:40:09
Postat av: Valle

Det finns galningar som använder extrema vänsterpolitiska åsikter som täckmantel för sina handlingar.

Det finns galningar som använder extrema högerpolitiska åsikter som täckmantel för sina handlingar.

Det finns galningar som använder olika religösa trosuppfattningar som täckmantel för sina handlingar.

Det finns galningar som använder personliga misslyckanden som täckmantel för sina handlingar.Det som sammanför dessa är just att de är galningar som inte beter sig som dig och mig, och som har psyksika störningar som kan bero på en gigantisk stor mängd anledningar.Det känns smutsigt och ovärdigt att folk, en dag som denna blandar in politik, ideolgi och religion när de spekulerar i vad som har hänt.

2011-07-23 @ 12:40:23
Postat av: Lars-Inge

@ Johan (Den andra)"Lars-Inge: Vad för lagbrott menar du att du hittar i mitt inlägg? Jag välkomnar eventuella rättsliga åtgärder."Eftersom du tydligen inte har någon större analysförmåga, är det meningslöst att försöka förklara det det själv skriver och som du uppenbart inte själv förstår innebörden av!Beträffande din kommentar till Lotta ställer jag frågan: Hur många tusen har mördats kallblodigt under det senaste årtiondet av muslimska terrororganisationer i New York, London, Glasgow, Stockholm (blev som tur endast ett självmord), Bali, Madrid, Bombay, Fort Hood, Mumbai, Nairobi o.s.v.?Sista stycket i vad Skeåning skriver 12:16:17 håller jag helt med om.P.S.

Tips 1: T.ex. analysera innebörden av påståendet: "Att din rörelses gemensamma hets skulle föda galningar var bara en tidsfråga, tendenser på potentiella galningar finns bara här i kommentarsfältet, tyvärr."

Tips 2: Kolla Channel 4:s dolda inspelningar från moskéer i Storbritannien. Här kan vi verkligen tala om "superhets".

Tips 3: Åk till Luton i Storbritannien och tala sedan om här på bloggen hur många skyltar du hittar med "att inom det här område gäller Sharia" och att vita äger inte tillträde.

O.s.v.

2011-07-23 @ 12:50:55
Postat av: Johan

Helt rätt, Valle. Men vi vet också hur denna blogg hade sett ut idag, om några andra hade kunnat skuldbeläggas. Tror någon här att SD INTE skulle ha utnyttjat händelsen för politiska syften? Hur såg det t.ex. ut igår? Och hur behandlade denna blogg motsvarande galnings illdåd i Stockholm? SD är väl i det hänseendet det allra sämsta föredöme man kan ha.Instämmer helt i att gårdagens händelser inte bör utnyttjas i politiska syften av SD-motståndare.

2011-07-23 @ 12:53:52
Postat av: Smålänningen

Nu frammkommer det uppgifter att den norske mördaren är medlem i Fremskrittspartiet. Norges motsvarighet till Sverigedemokraterna.

2011-07-23 @ 12:55:24
Postat av: Lotta

@Johan"@Johan"Lotta: Det är intressant att se att du bekräftar mitt inlägg genom att fortsätta hetsa mot "vänsterlössen", du är medveten om att ca 80 s. k. "vänsterlöss" i åldrarna 13-20 mördats kallblodigt av en högerextremist i Norge?"

I ditt inlägg från 10:25:13 hyllade du dådet i Norge. Jag ställde då en fråga om du tyckte att ni vänsterlöss skulle utsättas för samma hat som SD fick utstå efter Stockholmsbombarens dåd. Missade du månne frågetecknet? Vad mordoffren i Norge har med dig och dina gelikar som skriver strunt här på bloggen kan endast du örklara

2011-07-23 @ 12:59:24
Postat av: Lotta

@Johan"@Johan"Lotta: Det är intressant att se att du bekräftar mitt inlägg genom att fortsätta hetsa mot "vänsterlössen", du är medveten om att ca 80 s. k. "vänsterlöss" i åldrarna 13-20 mördats kallblodigt av en högerextremist i Norge?"

I ditt inlägg från 10:25:13 hyllade du dådet i Norge. Jag ställde då en fråga om du tyckte att ni vänsterlöss skulle utsättas för samma hat som SD fick utstå efter Stockholmsbombarens dåd. Missade du månne frågetecknet? Vad mordoffren i Norge har med dig och dina gelikar som skriver strunt här på bloggen att göra kan endast du förklara.

2011-07-23 @ 13:00:31
Postat av: Magentan

@Smålänningen

Fremskrittspartiets ledare brukar alltid själva vara väldigt noga med att påpeka att SD INTE är någon motsvarighet till deras eget parti.

2011-07-23 @ 13:03:20
Postat av: Johan

@Lotta: Du tycks omedveten om att du debatterar mot två olika Johan (se ovan).Och efter 2 ½ timme har du fortfarande inte fattat syftet med kommentaren "Äntligen". Det verkar inte vara de skarpaste knivarna i lådan som hamnat här.

2011-07-23 @ 13:05:29
Postat av: ! ! !

Skrällen i Oslo ! ! !Det var en högoddsare, verkligen.

Korsdrag i kuponghögen; skulle nog travkommentatorn Hans G. ha sagt.

Muhammed´s arabkusar blev för en gångs skull akterseglade av en norsk kallblod.

Vad ska de hitta på nu då månne för att komma igen?

2011-07-23 @ 13:09:45
Postat av: Skånepåg

Jimmie Åkesson kommenterar den norska tragedin.Postat av: Mattzzi

@Smålänningen

Du var då en patetisk liten figur,du ger dig inte med ditt vänsterextrema dravel.

Ta huvudet ut ur arslet och beskåda verkligheten som den ser ut.

Det är totalt likgiltigt vem missdådaren sympatiserar med,demokratin kan missbrukas av alla läger,ungefär som icke Sverigedemokrater skrivit sitt namn på SDs valbara listor och därmed blivit invalda i kommunfullmäktige på falska grunder.

Att dom sen sitter kvar med gott samvete vittnar om en extrem syn på demokratin,dom faller gott in under kategorin höger/vänsterextremister,ty ändamålet helgar medlen.

Vänligast

Mats Berndtsson

2011-07-23 @ 13:11:12
Postat av: G G

Islam är en kolonialmakt.

Den norska killen är en ensam anakoret. Väsensskillnad.Nu sitter killen inne och har ingen möjlighet att utföra fler dåd,

medan islam är ute och fortsätter sina härjningar,

idag smällde det igen i Diyala:http://ar.aswataliraq.info/Default1.aspx?page=category_page&c=23

2011-07-23 @ 13:11:42
Postat av: ! ! !

Jubel i PK-lägret ! ! !Det var inte en muslim den här gången,

Nu kan vi införa sharia-lagar i Sverige!-------------------

Relaterade rubriker

-------------------AB: Skrällen i Oslo

Det var inte en muslim den här gången. Yippiie!!DD: Terrordådet i Norge, undantaget som bekräftar regeln!

2011-07-23 @ 13:14:07
Postat av: Gubben o Gumman

Smålänningen : Det fins idioter i alla partier

I Sverige har vi tex en som sagt att om man är Sverigedemokrat får man räkna med politiskt våld

Kan galningen i Norge ha lyssnat på honom måntro?Du skulle ju leka med lill Pjotr i solen eller tröttnade han på att kasta sten på Sverigedemokrater gjorda i sand?

2011-07-23 @ 13:14:57
Postat av: Smålänningen

@MattzziMitt senast inlägg var en ren information om det senaste som frammkommit. Hur ni väljer att bedömma och bemöta den är helt upp till ej själva.Och nej, jag är inte vänster, har aldrig röstat på vänster och kommer aldrig att göra det heller. Ni ser bara vänsterextremister i allt och alla och förstår inte att över 90% av alla röstberättigade på HELA den politiska skalan väljer bort SD.

2011-07-23 @ 13:18:15
Postat av: Lotta

@JohanAtt du tycks vara schizofren och kallar dig Johan, Johan den rätte, Johan den andre är inget du kan lasta mig för att inte kunna hålla isär. Bra då kan ju du som skrev "äntligen" svara på mitt inlägg och den andre med samma namn kanske kan låta bli att svara på inlägg som inte är riktade till honom, ok?""Och förstår du inte "Äntligen", så bör du återvända till twitterflödet omedelbart efter Stockholmshändelsen." Jo jag minns mycket väl uttalandet som med en gång flyttade fokus från självmordsbombaren till att det var legitimt att spy sitt hat över SD. Skall vi hoppas att ni vänsterlöss får smaka på detta hat denna gång då?

2011-07-23 @ 13:18:33
Postat av: Magentan

Det går inte att förstå denne galnings handlingar om man inte själv är likadan som han.

2011-07-23 @ 13:19:57
Postat av: Gubben o Gumman

Smålänningen : Förrutom Alfsson så spekulerade ett otal tidningar och förståsigpåare om en terroistattack

Bla tex Expressen Aftonbladet The Sun och många flera.Vilka politiska poänger förväntade dessa sej att få?

Tackssam för svar av dej,du hade gråtit i en timma skrev du igår,du kan väl ge oss startid typ 13.07 som en relevant faktauppgift till ditt inlägg,givetvis sluttid också så vi ser att att det stämmer.

2011-07-23 @ 13:20:07
Postat av: Skeåning

Jag försöker förstå hur andra världskriget helt plötsligt kunde blandas in i den här diskussionen. Jag tror dom allra flesta kan förstå att bakgrunderna till varför extremism gror inte alltid är identiska. Andra världskrigets extremism skapades i ett ganska illa däran Tyskland, där parallellerna till dagens eurokris i vissa avseenden inte är helt orimliga.Alla djupgående analyser av mångkulturalismen visar tydligt att den drar isär människor, stärker kulturella gränser, på så vis även mellan folkgrupper, istället för att bryta ner dom, och göder extremism. Finns ingen annan politisk inriktning som så tydligt går ut på ett "vi och dom" som mångkulturalismen. Det är en farlig politik.Det är inte speciellt konstigt att SD drog igång en debatt runt islamistisk terrorism efter självmordsbombaren i Stockholm. Man kanske istället borde stoppat strutshuvudet i sanden och låtsats om som att detta fenomen inte existerar, när det defacto är det största säkerhetshotet mot Skandinavien?Sedan att man cyniskt försöker svartmåla personer som direkt misstänkte islamistisk terrorism efter attacken, något som den förkrossande majoriteten av alla bedömare och experter i radio, tv och tidningar även gjorde, därför att det defacto som skrivits fortfarande är det största säkerhetshotet mot Skandinavien, är när jag menar att man övergår i en ovärdig cynism, det är småbarnstjafs.

2011-07-23 @ 13:24:48
Postat av: Gubben o Gumman

Johan : Det är klart som f-an att man kan vara musslim och demokrat,maila Mullar Kreka om du är osäker.

Det går ju utmärkt att vara moderat och marxit i samma kostym,precis som rövhål och vänsterpartist i samma soptunna.

2011-07-23 @ 13:25:44
Postat av: Kalmarit i exil

gubben o gumman: klart det var ett terrordåd, vad skulle det annars vara? frågan var väl vem/vilka som gjort det?

2011-07-23 @ 13:27:23
Postat av: Kalmarit i exil

gubben o gumman: terror är inte lika med islam. terrordåd kan utföras av flera...

2011-07-23 @ 13:29:23
Postat av: Gubben o Gumman

Kalmarbo i exil : Exakt rätt uppfatttat av dej det är ett terrordåd,vilka politiska poänger hade då alla tabloider att plocka hem på att spekulera i islamsk terroism?

Välkommn med ditt svar :.......................

2011-07-23 @ 13:33:07
Postat av: Lars-Inge

@ Kalmarit i exil"gubben o gumman: terror är inte lika med islam. terrordåd kan utföras av flera..."Fyll på listan med vilka du då avser. Här det senaste årtiondes muslimska: New York, Mumbay, London, Glasgow, Madrid, Moskva, Fort Hood, Kabul, Baghdad, Yunnan, Bali, Karachi, Alger, Beslan, Jerusalem, Beirut, Ilashan Yurt, Marrakesh, Nairobi, Abuja, Muqadishu o.s.v. För att inte tala om den kontinuerliga terror som Israel utsätts för.

2011-07-23 @ 13:36:17
Postat av: Gubben o Gumman

Kalmarit i exil : Också helt rätt att olika stollar kan utföra terrordå,nu gällde inte frågan det utan vilka politiska poänger experter och samtliga tabloider hade att tjäna på att speckulera i islamsk terroism vi väntar svar :................

2011-07-23 @ 13:36:22
Postat av: Gubben o Gumman

Sannkonservativ : Du kanske kan hjälpa Exilen nu när det kommit lite grus i sandalerna så att säga?

2011-07-23 @ 13:41:21
Postat av: Kalmarit i exil

Gubban o gumman: förmodligen inga, väl? men att kvällspressen gillar att spekulera och dra förhastade slutsatser är väl inget nytt?

2011-07-23 @ 13:41:25
Postat av: Kalmarit i exil

Lars-Inge: terrordåd utförda av ickemuslimer kan exempel utföras av ETA, IRA, varit terrordåd i Moskva mm. Ang Israel/Palestina-konflikten så finns det två sidor av det myntet och Israel kan lika väl beskyllas för terrordåd

2011-07-23 @ 13:50:39
Postat av: Gubben o Gumman

Kalmarit i exil : Aha inga alls men om Alfsson eller någon annan på bloggen gör det samma så samlar dom politiska poänger.

Du tycker inte din logik haltar lite möjligtvis?Det här måste du helt klart utveckla för här gör du ju skillnad på folk.Du baktalar bla Thor-alf Alfssonsson,med vilken rätt gör du det?,någon laglig eller moralisk rätt har du inte.

Du är medveten om att du förtalar en/flera personer.Detta gör du med den största tragedin i Skandinavien i modern tid politiskt sett som bas ,vem är värst du eller Anders i Norge.Att en del skulle gå klädda i kjol och foliehatt på heltid är heller inget nytt.

2011-07-23 @ 13:57:17
Postat av: Kalmarit i exil

gubban o gumman: det är väl skillnad på när kvällspressen spekulerar och drar förhastade slutsater utan grund för att locka läsare och tjäna pengar mot när folkvalda politiker utan att ha någon egentlig insikt i det hela pekar ut folk/grupper som ansvariga?

2011-07-23 @ 14:01:51
Postat av: Lars-Inge

@ Kalmarit i exilInte mycket du tydligen har klart för dig. Läs bifogade länk och återkom. Är du seriös borde du vara tacksam för länken! Terrordådet i Moskva i den stora teatern var utfört av muslimer, så även där har du fel."Ang Israel/Palestina-konflikten så finns det två sidor av det myntet och Israel kan lika väl beskyllas för terrordåd."

På vilket sätt då? Man har fått cirka 12 000 katusjka raketer och granatkastarprojektiler från Gaza sedan 2005 som tack för all hjälp! Hamas har som målsättning att förinta Israel och är helt styrt av Iran.För övrigt har Egypten haft samma förhållningssätt till Gaza som Israel och enligt dig utför man också terrorism mot Gaza enligt din slutledning! En stor skillnad är dock att Israel levererar 100-tals lastbilar med förnödenheter varje dag och hjälper till med sjukvård m.m. Egypten har däremot inte gjort ett smack i detta avseende.

Postat av: Gubben o Gumman

Kalmarit i exil : "Hur stor är sannolikheten" skrev den begåvade Alfsson,han har inte pekat ut någon.

Vad du gör för tolkningar är helt egalt.Ok tidningar kan spekulera experter kan spekulera

Alfsson har inte spekulerat det påstår du och ett antal andra,fast det spelar väl inte så stor roll.Du känner inte att isen under dej knakar lite och att "gidderklockan" ringer för fullt?Tjäna pengar på nästan 100 mördade människor är ok?

2011-07-23 @ 14:11:39
Postat av: Tjadden

Kalmarit i exilOmständigheterna är sådana att stjäla poäng ifrån er allt efter era poänglösa kommentarer som ni startade tråden med.

2011-07-23 @ 14:16:41
Postat av: Kalmarit i exil

Gubben och gumman: vaddå, du påstår att jag skulle tjäna pengar på detta? igår stod det på denna blogg "Hur stor är sannolikheten att någon annan än muslimska terrorister ligger bakom bombdådet?" det är väl en rätt anklagande formulering?@lars-inge: my bad ang moskva. är inte sämre än att jag kan ändra mig

2011-07-23 @ 14:17:07
Postat av: Magentan

Både i norsk och internationell media jämförs detta terrordåd med Oklahoma-City-dådet 1995.Oklahoma-City-dådet (168 döda, varav 19 barn) var en HÄMNDAKTION för myndigheternas belägring av sekten Davidianernas ranch 1995, och utfördes på 2-årsdagen av denna belägring, som slutade med att myndigheterna angrep ranchen, och de flesta av Davidianernas sektmedlemmar dog i en explosionsartad brand, däribland många barn. (Källa Wikipedia)Om den skyldige till Oklahoma City-dådet var anhörig till några av de sektmedlemmar som dog i branden kan jag se ett motiv, som gör att man åtminstone kan ha viss förståelse för Oklahoma-terroristens handlande.Vi får hoppas att utredningen kommer att visa vad Oslo-terroristen hade för motiv.

2011-07-23 @ 14:18:52
Postat av: Kalmarit i exil

"Hur stor är sannolikheten att någon annan än muslimska terrorister ligger bakom bombdådet?Vilka andra grupper utför liknande attentat? IRA, ETA, Tamilska tigrarna. Vem av dessa har något intresse av regeringsbyggnader med personal i Oslo?" -

Är inte detta som sagt anklagande?

2011-07-23 @ 14:19:20
Postat av: Lotta

Lena Melin skriver om terrorhandlingen i Norge. Oj, hon är nog Sverigedemokrat?

Postat av: Gubben o Gumman

Kalamrit i exil : Du missar Alfssons frågetecknen.

Dom står där ifall dådet skulle vara undantaget som bekräftar regel.

2011-07-23 @ 14:23:36
Postat av: Kalmarit i exil

Vad Alfsson menar, som jag förstår det, är att det inte är så stor sannolikhet. Eller?

2011-07-23 @ 14:26:21
Postat av: Lotta

En Sverigedemokrat till: Wolfgang Hansson i Aftonbladet som skriver följande: "Ytligt sett bär det prägeln av ett islamistiskt dåd. Gärningsmannen eller männen slår till på flera ställen nästan samtidigt. Bomben verkar vara tillverkad av bland annat konstgödsel. Att klä ut sig i polisuniform och döda fienden är högsta mode bland talibanerna i Afghanistan.

 

Norge har soldater i Afghanistan och deltar i aktionen i Libyen. Landet är med i Nato. I Norge bor många invandrare från Pakistan och Afghanistan, en del missnöjda.

Mot det kan tala att den man som gripits är etnisk norsk. Han kan gå islamisternas ärenden men det kan lika gärna vara något helt annat som ligger bakom. Han kan vara en norsk extremist eller en galen ensling som känt sig illa behandlad av myndigheterna, och som läst på islamistiska hemsidor på nätet hur man tillverkar en bomb."

Postat av: Gubben o Gumman

Tjadden : helt riktigt påpekande ,men i brist på annat så är det stimulerande att se denna snorunge sprattlar åt höger och vänster.Senaste panikåtgärden :"Påstår ni att jah tjänar pengar"Bekräftar ålder och IQ.2011-07-23 @ 14:27:49
Postat av: Gubben o Gumman

Tjadden : helt riktigt påpekande ,men i brist på annat så är det stimulerande att se denna snorunge sprattlar åt höger och vänster.Senaste panikåtgärden :"Påstår ni att jah tjänar pengar"Bekräftar ålder och IQ.2011-07-23 @ 14:27:49
Postat av: Gubben o Gumman

Kalmarit i exil : Vad du tror eller tolkar är fullständigt ointressant.Face:a nu att du och några andra stolpskott skitit i det blå skåpet.

2011-07-23 @ 14:30:30
Postat av: Kalmarit i exil

gubben och gumman: ta det lugnt nu. det var du som skrev: "Tjäna pengar på nästan 100 mördade människor är ok?"- syftade du inte på mig då?

2011-07-23 @ 14:34:34
Postat av: Gubben o Gumman

Det enda denna massmördare har åstakommit är en accelerande islamisering av Sverige,KGB Janne är igång med det redan i Aftonbladet.Kalmarit i exil : Nu får du jollra vidare i din värld

2011-07-23 @ 14:36:00
Postat av: Gubben o Gumman

Nej vi syftade inte på dej Einstein inte ens Gubben o Gumman är så elaka.

2011-07-23 @ 14:38:21
Postat av: Gubben o Gumman

Ps Veckans "G by ass" pris går till Smålänning

"Mördaren är medlem i Fremskrittpartiet".

Detta skrivet på en av Sveriges mest korrekta och vassa politiska bloggar,verry classytjofaderittan..Man får nästan vibbar till Höglandskyrkan.

2011-07-23 @ 14:43:57
Postat av: Kalmarit i exil

gubben o gumman: bra att ni inte syftade på mig. då tar jag tillbaka det. att kvällspressen tjänar pengar på tragiska händelser är väl deras grej? oavsett om det är ok eller inte. sen förstår jag inte hur denna händelse skulle ha bidragit till en islamisering av Sverige, känns lite som paranoia att tro något sådant. Vad den däremot gjort är att bevisa att terrordåd kan utföras av olika grupper/människor och komma från flera håll.

2011-07-23 @ 14:45:40
Postat av: Johan

Kärnan i diskussionen är denne blogginnehavares sätt att raljera över hur andra försöker utnyttja dådet i egna politiska syften. Thoralf gör sig därmed skyldig till värsta sortens hyckleri. Facit är han själv och denna blogg.Men lika korkat är det nu av SD-motståndare att på värsta SD-manér cyniskt utnyttja situationen.Att det under gårdagen på bred front spekulerades i att islamistiska galningar lag bakom dåden är en helt annan sak. Här var SD i gott sällskap.

2011-07-23 @ 14:55:47
Postat av: Anonym

Lars-Inge: Så du vill ge mig rättsliga åtgärder för att du inte tycker jag kan analysera? Jag förstår inte riktigt om du skriver i affekt eller om du är fullkomligt seriös?Jag utesluter för övrigt inte att det finns muslimska extremister, men det är inte den aktuella frågeställningen heller. Poängen är att när det kom fram att det var en vit etnisk norsk man så blev totalt ointressant att analysera dådet utifrån ett politiskt perspektiv och istället avskriva terrordådet som ett "vansinnigt brott av en väldigt sjuk man", istället för att faktiskt se det politiska i det. Vi pratar alltså om en terrorist som åkte ut till ett UNGDOMSLÄGER för ett socialistiskt ungdomsförbund och sköt ihjäl mer än 80 personer. Knappast en slump, eller hur? Kan det bli mer politiskt? Är det inte det resultat av en hets, precis som samma hets med annan innebörd som får religiösa galningar att försöka spränga civila individer på Drottninggatan i Stockholm? Det är två sidor av samma mynt!

2011-07-23 @ 14:56:00
Postat av: Johan den andra

Glömde sätta dit nicket, jag skev ovanstående inlägg.

2011-07-23 @ 14:56:46
Postat av: Lars-Inge

@ Johan den andra"Jag utesluter för övrigt inte att det finns muslimska extremister"Verkligen, har du kommit på det alldeles själv?Vi tar väl för säkerhets skull listan en gång till för det senaste årtiondet och muslimska terrorangrepp: New York, Mumbay, London, Glasgow, Madrid, Moskva, Fort Hood, Kabul, Baghdad, Yunnan, Bali, Karachi, Alger, Beslan, Jerusalem, Beirut, Ilashan Yurt, Marrakesh, Nairobi, Abuja, Muqadishu o.s.v.

2011-07-23 @ 15:04:54
Postat av: Stefan K

Det märks bland många av kommentarerna att de glömt bort att hela världspressen pekade sina fingrar åt ett visst håll igår kväll.T.o.m. Expressen utmålade en viss islamistisk grupp som sade sig ha tagit på sig ansvaret.Helt plötsligt har vi glömt alla hot mot det norska samhället, norska politiker, norska journalister och norska medborgare som uttalats av islamistiska grupper. Dessa hot återstår och ska fördömas lika hårt som denna galnings verk.Glömd är också självmordsbombaren i Stockholm vars syfte var att mörda så många oskyldiga som möjligt. Tänk om han hade lyckats med sitt uppsåt? Hade vänstern lyst med sin frånvaro i bloggvärlden?De på vänsterkanten njuter nu mitt i all tragik, då de kan slå ner på SD och utmåla partiet, samtliga representanter och partiets närmare 400 000 sympatisörer som potentiella terrorister och våldsmän.Redan har de på vänsterkanten glömt denna händelse http://www.dn.se/nyheter/sverige/vansteraktivister-misstankta-for-attentat men det är vi många som inte gjort.

2011-07-23 @ 15:16:06
URL: http://petterssons.bloggsida.se/
Postat av: Tony Ingman

När det gäller ytterlighetsmänniskor på vänster

eller högerkanten så är det enligt min mening

SAME SHIT. Men om man ser till denna dåres

tillväga gångssätt, så kan man ju undra var han hämtat sin inspiration, vem brukar utföra sådana

här illdåd med att utlösa sprängladdningar mitt

bland stora folkmassor för att så många som möjligt skall skadas och lemlästas. Så även om det

inte var en Islamist som utförde dådet denna gång så har dom kanske fungerat som inspirationskälla.

Sen är det underligt hur vissa försöker att baggatalisera missdådaren som sprängde ihjäl sig själv i Stockholm, man glömmer att hans avsikt var att döda så många som möjligt, varför hade han annars packeterat tusentals spik, men hans egen

klantighet förhindrade att dådet där kanske hade

blivit lika stort som i Oslo om han lyckats i sin

gärning.

2011-07-23 @ 15:18:30
Postat av: Gubben o Gumman

Johan : Vilket år fick du nobelpriset sa du`Johan den andra : Bry dej inte så mycket om nicket går ändå in under spam/skräppost.

2011-07-23 @ 15:20:02
Postat av: Gubben o Gumman

På en gymnasieskola i Kalmar står det sanningen skolen göra eder fria"Betyder det då att alla kommunister ständigt är dömda att gå i ett mentalt fängelse AW SVensson?

2011-07-23 @ 15:24:30
Postat av: Gubben o Gumman

Champagnekorkarna smällde hos bla SD skriver Janne KGB

Men inte fan bor SD på Södermalm?

Prova och maila honom Johan, när du kravlat upp ur sandlådan.

Hans adress [email protected]

2011-07-23 @ 15:32:48
Postat av: Tjadden

Senaste nytt!Det visar sig nämligen nu att den 32-årige Anders Behring Breivik hatade etniska nationalister och betecknade sig själv som antirasist. På norska Document.no, en sida som nu släckts ned, har han skrivit att British National Party (BNP) är ”rasister”. I stället sympatiserar han med gruppen English Defence League (EDL), som är mångkulturell och för fram starkt pro-Israeliska åsikter. Breivik anser även att det vore bra att starta en norsk version av EDL.

2011-07-23 @ 15:33:33
Postat av: Johan

@ Tony Ingman:

Så bra. Där fick vi nu den efterfrågade kommentar som höll nobelprisklass. Självklart bör galna islamister likafullt lastas för dådet. Indirekt. Vi får se om SD-ledningen fortsätter på det spåret.

2011-07-23 @ 15:35:18
Postat av: Kalmarit i exil

Tjadden: källa på det tack!?

2011-07-23 @ 15:39:02
Postat av: Gubben o Gumman

Foliehatten kryper närmare och närmare Johan

2011-07-23 @ 15:43:58
Postat av: Tony Ingman

Du som kallar dig Casper: Det där med att det skulle vara dödsstöten för SD är och förblir nog en

våt dröm för sådana som dig, för SD lever och frodas som alldrig förr, och till nästa val ska vi se till så att anhängarna till världens värsta

mördarpack, D.v.s komunisterna, hamnar utanför riksdagen.

2011-07-23 @ 15:45:48
Postat av: Smålänningen tillbaka från solen eftersom det börja regna...

@ Gubben och gummanTack för priset :P och nej jag läser inga politiska bloggar förutom denna faktiskt.Jag får korrigera mig angående medlemsskapet. Han var medlem i Fremskrittspartiet enligt dem själva mellan 99-06 enligt dem själva. Se länk härhttp://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article4181267.eceSiv Jensen, Frp: Dette er en dag hvor alle Frps 25.000 medlemmer er AUF-ere. Det er en dypt tragisk dag for hele nasjonen.

2011-07-23 @ 15:47:13
Postat av: Gubben o Gumman

Ja nu fattas det bara att uppgifterna som florerade tidigt i bloggbruset igår om att mördaren var konvetit

stämmer så går ridån ned för gott för Johan och exilen.

2011-07-23 @ 15:47:30
Postat av: Lars-Inge

@ Johan"Vi får se om SD-ledningen fortsätter på det spåret."

Var hittar vi det spåret? Jag printade ut din kommentar, men husets schäferhund Tuffe bara snusade på pappiret och var inte alls intresserad av innehållet!

2011-07-23 @ 15:51:50
Postat av: Gubben o Gumman

Smålänningen : Vad vill du då berätta för oss med att mördaren var medlem i Fremskritspartiet.

Skall partiet ha skulden för denna mentalt störda persons illdåd?

2011-07-23 @ 15:51:53
Postat av: Kalmarit i exil

gubben o gumman: om det nu skulle visa sig vara en konvetit till islam som förespråkar det mångkulturella samhället. är han inte fortfarande bara en ensam galning då?

2011-07-23 @ 15:53:46
Postat av: Gubben o Gumman

Jo det stämmer men det blir spiken i din blogginsatts

Bara lite personlig skadeglädje häng inte upp dej på det som kapten Krok sa....

2011-07-23 @ 15:56:30
Postat av: Lars-Inge

@ Gubben o GummanBeträffande Smålänning blir det en foliehatt i sportmodell (d.v.s. den med Karlssons klister i), så att den sitter kvar for ever!

2011-07-23 @ 15:56:45
Postat av: Tjadden

Kalmarit i exilHans egen bloggsida som nu har släckts ner av förståeliga skäl, som stör PKdu ska veta att många letade efter hans eventuella bloggsite när hans namn blev känt, denna galning som inte kan förknippas med de nationella folkrörelsen.

2011-07-23 @ 15:56:52
Postat av: Johan

@ G o G:Nja, nu hade du otur när du "tänkte". I ett sådant läge blir det framför allt besvärligt för Thoralf och gänget. För det första gäller då det för SD att inte dra några politiska poänger. Så lågt skulle ju aldrig partiet sjunka, eller hur?För det andra kan man ju undra om bilden av den vilsne, dataspelande dåren kommer att ligga fast. Så det är väl just här ridån riskerar att falla - med ditt utopiska resonemang.

2011-07-23 @ 15:57:04
Postat av: Tony Ingman

Johan: Ja någon Nobellprisklass lär ialla fall

inte du hamna i. Du kan väl knappast förneka att

sättet han gått till väga på påminner starkt om

hur Islamister brukar bete sig.

2011-07-23 @ 15:58:24
Postat av: g

Smålänningen : Nu skiner nog solen ute igen

2011-07-23 @ 15:58:33
Postat av: Smålänningen

Mitt inlägg kring detta var rent informativt som jag skrivit ovan.Betyder detta då gubben och gumman att ni tar avstånd från Anders Breiviks handlingar och de åsikter han står för? För mig är ett sådant ställningstagande självklart och jag hoppas det är det för också. Ett enkelt ja räcker för mej.Oavsett vilket så är det sista inlägget från mej i denna tråden. Väntar med spänning på nästa blogginlägg vår lokala Sverigedemokrat och ber att få återkomma.

2011-07-23 @ 16:00:20
Postat av: Lars-Inge

@ g"Smålänningen : Nu skiner nog solen ute igen."Om jag tolkar dig rätt, är det dagens finurligaste understatement!

2011-07-23 @ 16:01:22
Postat av: Lotta

@JohanDet enda som är besvärligt är att du och Johan den andre, (är du säker på att ni inte är samma person)? Själva gett er tolkningsrätten över allt som skrivs här och vänder och vrider på det för att det skall passa era egna syften. Inte lätt att debattera då.

2011-07-23 @ 16:04:21
Postat av: Tjadden

Tidningen Dagen skriver att gärningsmannen var en Marxsistisk anti-islamist, det börjar mer och mer luta åt att Vänstern hamnat i blåsväder för sin vurm för Hamas.http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=270232

2011-07-23 @ 16:05:30
Postat av: Lars-Inge

@ Smålänning"Betyder detta då gubben och gumman att ni tar avstånd från Anders Breiviks handlingar och de åsikter han står för?"Enligt den norska polisen så vet man mycket lite om hans motiv enligt den senaste presskonferensen jag såg. Sitter du inne med okänd info, bör du kontakta polisen i Oslo!

2011-07-23 @ 16:06:09
Postat av: Gubben o Gumman

Lars-Inge : Undrar vem som skrev det .

Smålänningen den låga nivå du befinner dej på är trist

Gå ut i hagen och ställ dina stupida frågor till korna.

2011-07-23 @ 16:07:44
Postat av: Johan

@ Tony Ingman:Det mest kända dådet i modern tid med högerextremistiska förtecken utfördes 1995 av en amerikan i Oklahama. Det var en bilbomb som bestod av konstgödsel och diesel. Likheter verkar onekligen finnasmed gårdagens explosion.Veritabla shootouts, där motiven kan vara tydliga för förövaren, men obegripliga för omgivningen, har som bekant utförts i mängd i USA med flera västländer.Till skillnad från vissa galna islamister är det oklart om denne man hade för avsikt att ta sitt liv. Somligt tyder på motsatsen.

2011-07-23 @ 16:08:41
Postat av: Gubben o Gumman

Johan : Raljerar du inte lite över SD det är lätt att få det intrycket.

2011-07-23 @ 16:09:12
Postat av: Johan

Rättelse: Oklahoma.

2011-07-23 @ 16:09:56
Postat av: Birger-Zorro

Alla muslimer är inte terrorister, men de flesta terrorister är muslimer. Kanske något för Kalle att tänka på, eller? Hörde på P4 idag lördag där man hade en representant för Expo som "Expert" som uttalade sig om tragedin. Det är ju lika befängt som att de hade en representant för Nationaldemokraterna som uttalat sig om muslimen som sprängde sig i Stockholm, eller hur? Vi borde tillåta oss att tänka ett varv till innan vi öppnar våra munnar; det skulle gynna debattklimatet i Sverige!Tyvärr så kommer väldigt många att "förväxla" detta dåd med Sd i Sverige. Vilket tyder på en total avsaknad av respekt för de demokratiska aspekterna i ett samhälle.Personligen så är jag tacksam över att det INTE var muslimer i gång i detta fallet. Då hade det blivit upplopp/klappjakt i Europa; något som vi inte behöver någonstans! Problem ska lösas på demokratiska manér och inte via idioter!

2011-07-23 @ 16:10:22
Postat av: Gubben o Gumman

Johan nästan alla på denna bloggen vet vilka som utför dom flesta terrordåd vad är det du försöker lära/säga oss?

2011-07-23 @ 16:14:59
Postat av: Johan

Ojdå, nu blev det för svårt för Gubben. Men fråga gärna Gumman. Jag tror hon fattade att 32-åringen lika gärna kan ha inspirerats av Oklahomabombaren och andra dårar i västländer.

2011-07-23 @ 16:22:12
Postat av: Anonym

"Mannen är kristisk till Fremskrittspartiet.

Nu är det nog i allafall dags att gå ut i solen smålänningen.

Du är rökt nu.

Tjao

2011-07-23 @ 16:27:08
Postat av: Kalmarit i exil

Vad finns det för källor på dessa nya uppgifter förutom en blogg som inte går att läsa?

2011-07-23 @ 16:29:41
Postat av: Gubben o Gumman

Johan :Varför sitter du och berättar självklarheter på bloggen.Det är bara du som har svårt att fatta att alla spekulerade fel igår ang vem/vilka som låg bakom

Din egenuppfunna käpphäst om politiska poänger får du gärna sitta och tjata om, men ganska få bryr sej.Dådet och sakfrågan bryr du dej inte om det ser ju alla,så vi tycker nog att du är lite"Anders"

2011-07-23 @ 16:33:48
Postat av: Gubben o Gumman

Exilen : Läget e lite oklart börja nu inte "källrida" i enkelriktade sandalvärld please.

Du är inte på Ung vänster klotyterplank "amfetaminet"

2011-07-23 @ 16:40:25
Postat av: Kalmarit i exil

G O G: jag vill bara inte att ni gör om samma misstag som förra gången och utmålar gärningsmannen till någon han inte är utan att veta. varav jag ber om källhänvisning

2011-07-23 @ 16:42:47
Postat av: Lotta

Visst är det konstigt när man jämför de båda dåden. Efter muslimens dåd i Stockholm gick man ut med plakat som det stod mot rasism på och Jan Hjärpe tilläts sitta i TV och vräka ur sig att nu minsann kommer alla muslimska kvinnor få sin slöja avsliten. Hatet från SD kommer ösa över alla stackars oskyldiga muslimer. Fanatiker och galningar som läst något om SD kommer gå bärsärk bland muslimerna. Man skulle inte se dådet som islamistiskt eller ett terrorbrott utan ett verk av en ensam galning som bara valde ett spektakulärt sätt att ta sitt egna liv. Nu har vi en liknande situation i Norge där gärningsmannen är en etnisk NORSK man, vad händer då? Går man ut med plakat med texter mot islamistisk terror? Får någon sitta i TV och framföra sina farhågor om ökat islamistiskt våld mot etniska svenskar? Varför inte? Vari ligger skillnaden? Varför får SD skulden oavsett om förövaren är muslim, norsk, finsk eller för den delen tysk som John Ausonius?

2011-07-23 @ 16:44:35
Postat av: Gubben o Gumman

Nu är det hög tid att Johan Exilen och smålänningen börjar tänka sej en rad med 92 likkistor med bonuschans,dra ur kontakterna till datorena och skämmas.

2011-07-23 @ 16:45:04
Postat av: Johan

@ Gubben:

Det som nu plötsligt är en självklarhet i dina ögon, är det inte i Tony Ingmans värld. Så bra att Gumman ändå har förklarat för dig, lille Gubben.

2011-07-23 @ 16:45:17
Postat av: g

Exilen har du inte fattat att gärningsmannen är gripen?

2011-07-23 @ 16:47:05
Postat av: Kalmarit i exil

gubben o gumman: tror du inte att jag skulle förfäras över detta dåd? du försöker få det att låta som att jag skulle vara oberörd.lotta: det är väl bara för dig att anordna en manifestation mot islamsk terror om du vill?g: jo, jag vet att han är gripen och jag försöker följa uppdateringarna så gott jag kan. har dock inte lyckats hitta några uppgifter på att gärningsmannen skulle vara kritisk till fremskrittspartiet och marxist. varav jag undrar vart jag kan få dessa uppgifter bekräftade?

2011-07-23 @ 16:55:15
Postat av: Notarien

Många nya kommentatorer har dreglande krypt fram här på bloggen. Nu uttalas nya förutfattade meningar: Högerextremist, nazist, beröring SD. Vi kanske ska vänta ytterligare ett tag med att sätta etiketter på gärningsmannen? Läs t.ex. hans tidigare kommentarer på document.no. Alla spekulationer hittills är fel.

Jag känner stor sorg.

2011-07-23 @ 17:07:40
Postat av: Kalmarit i exil

Notarien: Exakt! Vi borde vänta med att sätta ettiketter på gärningsmannen innan vi säkert vet, något som många SD-anhängare borde tänkt på igår.

2011-07-23 @ 17:10:39
Postat av: LNMed kommentaren klockan 12:03 orkade jag inte längre. Aldrig har det väl på denna blogg både kräkts och saglats så mycker av i huvudsak främlingar som igår och idag.Innan ni fortsätter ert infantila käbbel, skulle ni kunna läsa igenom Anders-Behring-Breiviks kommentarer 2009-09-07 - 2010-10-29 på bloggen 'www.document.no'.http://www.document.no/anders-behring-breivik/Någon, kanske några av alla er med mundiarré (särskilt någon som identifierar sig som 'Johan') och med ett mer eller mindre urblåst ägg mellan öronen, ändå kanske skulle kunna inse att A-B-B VAR (inperfektum) en klok, kunnig, medveten och reflekterande person med en på det stora hela korrekt uppfattning av och konstruktiv inställning till den vidrig samhällssituation som råder i Norge, men som här i Nya Sverige är än värre.Om man för tillfäller försöker bortse från den oerhörda tragedi som han blev upphovsman till och vilken endast psykiatrien kanske kan förklara, måste man tillåta sig inse att det också är en tragedi, att denne man inte lyckades hitta ett livsbejakande och kreativt sätt att fortsätta sin kamp mot kultur-marxismen. Vad återstår nu för en moralisk och tänkande syndare - livslång depressiv psykos eller självmord?

2011-07-23 @ 17:11:02
Postat av: Lotta

@Kalmarit i exil

"lotta: det är väl bara för dig att anordna en manifestation mot islamsk terror om du vill?" grattis till titeln dagens mest urblåsta inlägg, men jag är inre ett dugg förvånad över att du missar hela poängen med mitt inlägg.

2011-07-23 @ 17:13:53
Postat av: Notarien

En kort fundering: Varför har så många intervjuade ungdomar invandrarutseende? Väljs de ut med avsikt eller består AUF av så många ej etniska norrmän?

Hur bevakar de oberoende neutrala medierna detta?

2011-07-23 @ 17:14:48
Postat av: Kalmarit i exil

Lotta: varsågod och förklara för en som uppenbarligen inte förstår då? vad är det som gör att ni som vill inte kan anordna en fredlig manifestation mot islamsk terror?

2011-07-23 @ 17:15:55
Postat av: Lotta

@Kalmarit i exilSpelar du nu eller är du verkligen så blåst? Läs inlägget och försök förstå poängen i hela inlägget.

2011-07-23 @ 17:27:32
Postat av: Lars-Inge

@ Kalmarit i exil"vad är det som gör att ni som vill inte kan anordna en fredlig manifestation mot islamsk terror?"Är du dum eller glömde du att ta med något vitalt då du frivilligt eller tvingades i exil? Har du missat alla angrepp som Sd och Sdu utsatts för under och efter senaste valet?

2011-07-23 @ 17:33:00
Postat av: Kalmarit i exil

som jag förstår det så menar du att när den misslyckade självmordsbombningen ägde rum i stockholm så var alla (= etablisimanget)noga med att påpeka att detta var en enskild individ och galning. inte ett dåd utfört av muslimer som grupp, varav människor gick ut och manifesterade att vi inte ska dra alla över en kam. men att etablisimanget nu inte förtydligar att detta var en gärning av en enskild individ och galning utan försöker lägga skulden på högerextrimister som grupp? då passar det väl perfekt att alla SD-anhängare anordnar en manifestation där ni går ut och tar avstånd från detta dåd och påpekar att det inte är en hel grupp som ligger bakom utan en ensam galning?

2011-07-23 @ 17:43:23
Postat av: Tjadden

Lotta jag har läst ditt logiska inlägg och du måste förstå att exil-nisse är inte av den kalibern att kunna dra några logiska slutsatser.

2011-07-23 @ 17:51:15
Postat av: Kalmarit i exil

@Tjadden: Mycket möjligt att jag inte kan dra några logiska slutsatser av Lottas inlägg. Men kan inte du, o vise man, upplysa mig om vad det är jag missar? Må så vara att jag bara är en korkad socialist. Men förklara då snälla.

2011-07-23 @ 17:58:42
Postat av: Johan

Så har vi då funnit en person som öppet sympatiserar med attentatsmannens ideologi och samhällssyn: LN. Det är bra med klarspråk.

2011-07-23 @ 18:07:03
Postat av: Skeggan

Härliga partivänner du har, Thoralf. Du måste blivit snopen när det inte var en islamist utan en av dina polare? Ditt förra inlägg är ju riktigt pinsamt.

2011-07-23 @ 18:16:38
Postat av: Tjadden

En del har bristande läsförståelse när de anklagar fel parti, SD har absolut inte någon dagordning om att hata och förakta våra medmänniskor, men däremot mot sådana som vill erövra vårt land om dem kan man berätta mycket om utan hat och det är där islamisterna kommer in i bilden och finns det politiska partier som inte inser faran för landets säkerhet så ska dessa partier kritiseras!

2011-07-23 @ 18:16:54
Postat av: Tjadden

SkegganHar du sökt för din åkomma?

2011-07-23 @ 18:20:12
Postat av: Stefan

World of Warcraft-kompisarna förstår ingenting..."You had this image of him never being able to harm a fly... he was a very calm and down to earth person."http://kotaku.com/5824082/online-gaming-friends-of-oslo-suspect-say-he-couldnt-harm-a-fly

Postat av: Tjadden

Ni samhällsfrånvända nissar gå över till denna site och vädra era åsikter.http://www.friatider.se/garningsmannen-frimurare-israelvan-och-antirasist-kallas-anda-hogerextremist-i-media

2011-07-23 @ 18:30:30
Postat av: Rigmor

Jag kan mkt väl förstå hatet mot de styrande i allmänhet som inte är i fas med sina medborgare och hatet mot vänstern i synnerhet. Lika lite som jag sörjde Palme när han sköts lika lite sörjer jag vänsterungdomarna (som grupp) som dödades. Som individer möjöligen.

Självklart är orsaken politikerna. Utan deras politik hade detta aldrig hänt. Och lika självklart hade det aldrig hänt om mna inte hade släppt in muslimerna!

2011-07-23 @ 18:36:55
Postat av: Anonym

"Norska motsvarigheten till Säpo, Politiets Sikkerhetstjeneste, skriver i sin senaste rapport om hoten mot Norge att extrema islamister utgör det största hotet mot landet. Högerextremister bedöms inte som ett allvarligt men något växande hot.Samtidigt påpekar man att enskilda islamfientliga grupper har vuxit fram i Norge."

Postat av: Tjadden

Leif Erlingsson

2011-07-23 18:03:00Enligt mina källor är den pro-sionistiske terroristen 32-årige Anders Behring Breivik NATO-utbildad lönnmördare med två turer i Afghanistan på sex månader bakom sig. Jag fick särskilt påpekat hur han undvikit att spränga regeringsbyggnaden mitt i veckan utan efter att de flesta gått hem för helgen. Och hur det ingår i NATOs lönnmördarutbildningar att använda C4 och C5 sprängämnen -- hur den bil som skulle ha använts bara är villospår eftersom det inte är en stor krater. Det är alltså obligatoriskt i NATOs lönnmördarutbildningar att lära sig koka bomber samt att uppträda på ett korrekt sätt som t.ex. polis, så man kan smälta in varsomhelst.Att man undvikit att ha ihjäl regeringstjänstemän men väl antisionister är mycket signifikant. Med den utbildning och krigserfarenhet den 32-årige Afghanistan-veteranen och lönnmördaren Anders Behring Breivik besitter är det helt osannolikt att han gjort något misstag inne i Oslo men inget misstag när han mördade antisionister.Politisk slutsats: Våra Israel-lydiga makthavare är helt desperata. De vet att inte mer än kanske 5% av befolkningen får den typ av information jag nu redogör för, att majoriten människor fortfarande tror på vad de säger i tidningar och TV.Det är en öppen fråga, vad som händer härnäst.Flera Sourze-skribenter har i kommentarstrådarna ganska öppet talat om att det vore en välgärning att döda en del av oss andra. Dessa känslor kan vara ganska spridda i samhället. Kanske myndigheterna kan elda på sådana personer liknande som man förra gången det begav sig använde sig av Hitlerjugend?Det här går att läsa om på "Sourze.se" där också debatten pågår om vem han är denna Anders Behring Breivik

2011-07-23 @ 18:40:14
Postat av: Aspenström

Killen har ju faktiskt helt rätt. Hoppas att han får ha en dator i fängelset/sjukhuset så att han kan fortsätta skriva kommentarer.

Det är bara det att det är ännu värre i Sverige.http://www.document.no/anders-behring-breivik/

2011-07-23 @ 18:40:22
Postat av: Johan

Sådärja. Då har LN och Aspenström uttryckt sympati med attentatsmannens åsikter. Vad tycker Thoralf och resten av riksdagsgruppen?

2011-07-23 @ 18:46:42
Postat av: Kalmarit i exil

@Rigmor - oj, detta var väl ändå över gränsen? eller är det helt i linje med SDs politik?

2011-07-23 @ 18:51:21
Postat av: Skånepåg

Kollade för en kvart sedan på oslopolisens presskonferens. Verkar vara mycket som är oklart och man tar t.ex. på nytt upp om det ev. var ytterligare en man inblandad i skottlossningen och svävar omotiverat på målet då man får vissa frågor?Har nyligen varit i kontakt med en kollega som tilfälligt vikarierar på ett sjukhus i en annan del av Norge. Han nämnde att han aldrig upplevt en sådan stämning som drabbade personal och patienter och att det nästan blev ett förlamande känsloläge

när man fick reda på hur många ungdomar (tydligen 85 döda och 4-5 saknade) som drabbats. Och detta bland en yrkesgrupp som verkligen är van att hantera både det ena och det andra.@ Skeggan

Är det något som är pinsamt, är det din respektlöshet för det fasansfulla som har skett på Utøya och hänsynen till de som har drabbats.

2011-07-23 @ 18:57:51
Postat av: Skeåning

@ Kalmarit i exil,Självklart är det inte i linje med någonting i SD's politik. Det låter ungefär lika illa som när statsminister Reinfeldt tycker att Sverigedemokrater får skylla sig själva när de utsätts för politiskt våld.Statsministerns ord har förövrigt dykt upp i mitt huvud när jag läser om vansinnesdådet i Norge."För man en sådan politik så ska man inte bli förvånad om sådant händer."Förmodligen något av det mest ovärdiga en statsminister yppat i Sverige. Politiskt våld kan aldrig ursäktas eller visas förståelse för i ett demokratiskt samfund. Jag skäms över att ha en statsminister som inte i alla väder klarat av att dra den gränsen, tydligt.Meri Wager skriver förövrigt om ännu ett märkligt uttalande av vår Statsminister. Jag håller med.

Postat av: Tjadden

RigmorJag håller med dig, om vi hade haft intelligenta politiker som använt sin intelligens på rätt sätt så hade inte SD funnits idag och inte något annat parti heller som nu tvingas att försöka väcka upp det svenska folket för att slippa ifrån vårt lands undergång och det är bråttom också innan det är försent att få bukt med vettvillingarna som prisar det politiskt korrekta som i grunden är rent Maoistiskt i tanke och själ.

2011-07-23 @ 19:03:48
Postat av: Kalmarit i exil

Tjadden, vad fan? kom igen? det är ju samma sak som att säga att USA får skylla sig själva för att 11 september inträffade

2011-07-23 @ 19:14:30
Postat av: Tony Ingman

@ Johan: Jag vet inte vad du räknar med modern tid, men annars är väl den elfte september det

terrordåd som krävt absolut mest liv eftersom dom

kan räknas i tusental. Sen gläds du gärna över att

detta fasansfulla dåd utfördes som du säger av en

högerextremist, det blir inte mindre för det, alla extremister skall bekämpas både till höger och vänster, eller om dom är Islamister som i fallet

elfte september.

2011-07-23 @ 20:09:15
Postat av: Tjadden

Här kan vi läsa förövarens bloggsida.http://www.document.no/anders-behring-breivik/

2011-07-23 @ 20:11:47
Postat av: Dumle

Vissa SD-hatare har svårt med analyserna idag.1) Muslimska terrorister står för nästan alla terrordåd som skadar och mördar civila i Europa eller Nordamerika idag. De sista 10 åren är de ansvariga för 97 procent av alla dödade i terrorattacker. Att anta att dessa låg bakom i Norge är alltså en logisk gissning. I detta fall var gissningen fel.

2) Attacken i Norge utfördes av människor som inte motiveras av en ideologi/religion. En eller möjligtvis två psykopater. Muslimska terrorister har stöd i sin våldsutövning av både Allah och profeten Muhammed. Det finns inga partier i Norge eller Sverige som förespråkar våld mot oliktänkare. Inte heller Kristendomen har någon uppbackning i skrifterna. Därför kommer även våldet i framtiden att komma från islams anhängare. Oavsett hur mycket vänsterfolket som nu angriper Thoralf och SD njuter att se en etnisk norrman som gärningsman.

2011-07-23 @ 20:20:36
Postat av: Johan

@ Tony Ingman:

Det är ju bra att du nu backar från din urspungliga misstanke om att gärningsmannen kan ha inspirerats av galna islamister. Personer som han dessutom tar starkt avstånd från.Allt som framkommit under dagen pekar ju åt annat håll. Oklahomabombaren t.ex.Och någon glädje känner jag inte. Det kan jag försäkra dig. Däremot märktes en påtaglig skadeglädje hos SD-anhängarna efter den misslyckade självmordsbombningen i Stockholm. Det finns all anledning att befara att reaktionerna hade varit precis desamma idag, om de norska attentaten hade haft islamistiska förtecken.För övrigt verkar det nu som även Tjadden vill torgföra normmannens åsikter. Då är vi väl uppe i tre. Fyra med Rigmor.

2011-07-23 @ 20:28:57
Postat av: Skånepåg

@ Johan (vilken det nu är)"Däremot märktes en påtaglig skadeglädje hos SD-anhängarna efter den misslyckade självmordsbombningen i Stockholm."Tacka f-n för att det fanns en viss form av glädje att han inte lyckades spränga en massa människor i luften, vilket borde vara en självklarhet hos alla normalt funtade människor."Det finns all anledning att befara att reaktionerna hade varit precis desamma idag, om de norska attentaten hade haft islamistiska förtecken."Ett totalt befängt påstående i sin totala inskränkthet och ren smutskastning utan minsta substans!Samma ältande fram och tillbaka under dagen och den ena pinsamheten efter den andra. Inse att att ni är ute i totalt ogjort väder, och att det är i princip ingen som längre är intresserade av ert trams.

2011-07-23 @ 20:45:59
Postat av: Johan

Nej, Skånepåg, det var inte misslyckandet som var upphovet till SD-glädjen ifjol. Det var det faktum att det var en virrhjärna som hänvisade till islamistisk ideologi. Det framgick med all önskvärd tydlighet på SD-blogg efter SD-blogg.

2011-07-23 @ 21:02:26
Postat av: Skånepåg

@ Johan FSå om jag nu använder mig av din förvridna debattteknik, så hade du å din sida varit jätteglad om han lyckats döda något hundratal på Drottninggatan!

2011-07-23 @ 21:16:19
Postat av: Tony Ingman

Johan: Hur var det nu med det värsta dådet i modern tid? Var det Oklahomadådet, eller den elfte

september? Som bevisligen utfördes av Islamister.2011-07-23 @ 21:18:38
Postat av: Anonym

Nu kan vi alla böja våra huvuden i vördnad ty magister Pohl har talat. Nu skall dådet kallas ett antimuslimskt terrordåd för det har magister Pohl bestämt.

2011-07-23 @ 21:27:35
Postat av: Johan

@ Tony Ingman: Det är föstås bekvämt att byta spår, när det första ledde till en återvändsgränd. Jag refererade till det mest kända högerextremistiska dådet i modern tid med många dödsoffer. Självklart dog fler 11 sep 2001. Men det var ju inte alls detta vi diskuterade. Det är svårt att se att det skulle vara självmordspiloternas agerande som triggat igång den norske högerextremisten. Men det är ju som sagt bra att du släppt dina första funderingar.

2011-07-23 @ 21:36:51
Postat av: Anonym

@Kalmariter i exilFöljande är en utveckling i vad jag försökte få fram i mitt inlägg tidigare ikväll, som du inte begrep: "I kölvattnet efter de avskyvärda terrorattackerna I Oslo, har de förutsägbara hatpredikningarna mot dem som kritiserar Sveriges migrationspolitik redan börjat. Det är slöseri med tid att citera dem. Dock kan vi nu se att hatpredikanterna som försöker dra fördel av massakern i Oslo vanligen var väldigt snabba att säga att självmordsbombaren i Stockholm var en ”galen enstöring” som inte representerade islam. När en lika ”galen enstöring” slår till, som råkar vara kritisk till invandringen, så är plötsligt alla som har yttrat kritiska ord om invandringspolitiken lika skyldiga."

Postat av: Torkel

Ofta när jag läser vad Thoralf skriver associerar jag till detta klipp:http://svt.se/2.160686/1.2481771/synskadad_nazist?page160686=2

2011-07-23 @ 22:40:35
Postat av: Kalmarit i exil

För det första så ser jag detta som ett dåd av en gärningsman. Jag är inte ute efter att skuldbelägga och anklaga en hel grupp bara för deras åsikter/ideologi råkar vara samma som denna ensamma galning. Något som jag hoppas att ni inte heller gör nästa gång en muslim utför ett terrordåd. Annars så kan vi enas om att vi inte kan enas.

2011-07-24 @ 01:22:18
Postat av: Tony Ingman

Johan: Vadå släppt första funderingar? Vare sig jag

eller någon annan visste väl för faraou på fredags-

kvällen, med undantag av dig förstås, att dådet utförts av en dåre på högerkanten, men med den

oerhörda förstörelse som sprängningen åstadkom

liknade den dom idiottilltag som Islamister brukar

ta till med en fullastad lastbil med sprängmedel

som utlöses i en stor folkmassa för att så stor skada som möjligt ska åstadkommas. Dessa funderingar hade för övrigt flera av den politiskt korrekta massmediakåren som man väl inte kan skylla för att kritisera Islam för mycket.

Sen hur mycket du än försöker och vrida begreppen,

så kommer du alldrig ifrån att dom som dödat flest

civila sammantaget är utan tvekan Islamister och

Talibaner, om man undan världskrigen.

2011-07-24 @ 08:19:09
Postat av: Johan

Ojdå, Tony. Hur är det med närminnet? Du skrev ju igår att den norske terroristen, tillika antimuslimen och högerxtremisten, måhända var inspirerad av islamistisk terrorism. Därmed skulle alltså muslimerna ha en indirekt skuld till dådet. Det var detta ditt inlägg i nobelprisklass som föranledde mina kommentarer. Kommer du ihåg?

2011-07-24 @ 09:41:26
Postat av: matspp

@Johan

Att du tycks vara en multiperson och kallar dig Johan, Johan den rätte och Johan den andre med spår av förvirring tyder på kortslutning.

2011-07-24 @ 11:08:46
Postat av: S-E Karlsson

Denne Johan,Johan den rätte och Johan den andre tillhör nog den kategorin med föräldrar med hög inkomst , han har nog inte behövt se verkligheten

i ögat ännu med tex månatliga hyror och matkonton och andra utgifter !

2011-07-24 @ 11:26:31
Postat av: Johan

Någon ville veta vilka av kommentatorerna här som uttryckt sympati med den norske terroristens åsikter. Ja, tonen slogs an redan igår, då flera debattörer ville framhålla norrmannens tankegods med direktlänkar till hans alster. De första var LN, Aspenström och Tjadden. Aspenström skrev bland annat följande:"Killen har ju faktiskt helt rätt. Hoppas att han får ha en dator i fängelset/sjukhuset så att han kan fortsätta skriva kommentarer. Det är bara det att det är ännu värre i Sverige."Möttes detta av häftiga protester bland debattörerna, månne? Kolla själva.Detta följdes sedan upp med kommentarer i samma anda av Rigmor.Idag har vi sett bl.a. Din Överman som delar norrmannens åsikt om att islam inte är en religion som är förenlig med det svenska samhället. Katinka Glahd håller med. Om Gubben och Gumman har en avvikande åsikt är det väl bara att säga ifrån.Minst en SD-riksdagsman har också citerat och lyft fram en av norrmannens ledstjärnor på sin egen blogg: Fjordman.Men ni ska få en chans till. Vi tar och vänder på steken. Vad i den norske terroristens manifest vill ni bestämt ta avstånd från, då det gäller åsikterna? Våldet kan vi lämna därhän.

2011-07-24 @ 16:04:31
Postat av: Tony Ingman

Johan: Det där Nobellpriset får jag väl då dela med

dom flesta PK folk i det neutrala!!! SVT.Inte ens

dom förstod väl att sanningssägare som du visste bättre, för då hade dom nog kontaktat dig.

En undran skall Islam enligt dig inte få kritiseras

eller misstänkliggöras, du försöker hela tiden smita undan för påståendet att dom absolut flesta terroristdåd utförs av Muslimer??

2011-07-24 @ 16:59:10
Postat av: Johan

Tony, ett av efterkrigstidens värsta illdåd i Europa har just utförts. Dessutom av en person som till stora delar har samma åsikter som SD-anhängarna. Du torde vara tämligen ensam om att inte se detta som ett problem för SD.Det alla nu med rätta diskuterar är högerextremismens fula tryne i Europa. Men inte lille Tony Ingman. Han sitter fortfarande under sin korkek och känner hat mot alla muslimer. Precis som han brukar. Logik har liksom aldrig varit hans grej.Jag vill ändå tacka dig för underhållningen denna helg. Dina korkade kommentarer har verkligen förgyllt vistelsen i detta bloggträsk.

2011-07-24 @ 18:10:57
Postat av: Möllönö

Johan host, host du glömmer inte 9/11 nu va, eller var det norskar som gjorde det också? Diskuterades islams fula tryne då i Sverige?

2011-07-24 @ 18:37:52
Postat av: Johan

Jäpp, Möllönö. Då diskuterades islamismens avarter och som ett resultat tillkom den terroristlagstiftning vi nu har. Det trodde jag var allmänt känt. Men nu pratar vi högerextremism - och tänk - då är ni så tysta, så tysta. Men det kanske är lika bra.

2011-07-24 @ 18:43:19
Postat av: Möllönö

Precis, och alla röstade med glädje igenom lagen, sure Bettan. Särskilt glada var dina lekkamrater.

Postat av: Lotta

@JohanDu fortsätter i gammal stil, skrev ett inlägg till dig under den översta artikeln men den tycks du undvika av någon anledning. Klistar även i det här. Har ställt en fråga till dig.@Johan

2 av de personer som du nämner, Rigmor och definitivt Aspenström ställer jag mig tveksam till om de skrivit några inlägg på bloggen förut. Försökte söka på deras namn i bloggen men det sätter Google stopp för. Hur vet du att de inte är vänstersnillen som spekulerar? Sådant är rätt vanligt.

Du menar alltså att alla som har en kritisk inställning till islam per automatik hyser sympatier för den norske mördarens åsikter? Vad innebär det bland dina gelikar, att vi hyllar hans gärningar också? Varnar för den sjuka och farliga ideologin islam gör även Wafa Sultan, Brigitte Gabrielle, Ayan Hirsi Ali som med ditt resonemang också hyser,( varav 2 själva är muslimer) sympatier för den norske mördarens åsikter. Kommentar till det Johan? Du som försvarar de som bekänner sig till islam, hyser du då sympatier för de åsikter som de islamister som jublar över den norske mördarens dåd på flera sidor på nätet ger utloppför? Vilka åsikter i islam i övrigt hyser du sympatier för?

När det gäller den muslimske självbombaren i Stockholm hade ni vänsterlöss en evig tur. Vad skulle ni skyllt på om han lyckats med sin djävulska plan? Hur skulle ni kunnat vrida det till att det var Sverigedemokraternas fel? Han hade sex (6) stycken spikfyllda bomber på sig. Ett troligt scenario var: Att utlösa bomberna i folkmassan under julruschen för att döda så många oskyldiga människor som möjligt men bomberna utlöstes inte. Han gick då till en mer enslig plats för att rätta till problemet för att sedan återvända och göra om försöket, nu misslyckades det eftersom en (1) av de sex (6) bomberna utlöstes och sprängde ihjäl muslimen själv. Något vänstersnille påstod att det var ett självmord av en stackars förtryckt islamist i utanförskap. Undrar om vänstersnillet trodde att muslimen likt en gammal TV skulle implodera och dra in alla spikarna in i den egna kroppen? Med sex (6) spikbomber? Snacka om överarbetat. Att muslimen var från utanförskapet kan man om man har rejält livlig fantasi, (vilket ju de flesta vänstersnillen förvisso har) få det till att Luton i Storbritannien är en förort till Stockholm men det är väl ändå att ta i även för er?2011-07-24 @ 19:20:44
Postat av: Lotta

@JohanHar du inget svar på min fråga, jag väntar otåligt på ditt svar.

2011-07-24 @ 19:59:11
Postat av: Anonym

@Johan

Att du är en överlöpare som kallar dig Johan, Johan den rätte och Johan den andre med spår av förvirring tyder på AKUT kortslutning.2011-07-24 @ 19:59:31
Postat av: Johnny

"Det är högst märkligt, att alla vänsterkrafter nu enbart talar om tragedin på Utöja. Och naturligtvis skyller på SD, som man,medvetet, förväxlar med högerextrema grupper. För den stora bomben inne i Oslo krävs nog mer än en man t ex al-qaida eller liknande."Själv är jag trött på både de "vänsterkrafter" du beskriver och folk som dig... Ni tokvinklar lika mycket allihopa, allt till er egen fördel. Eller menar du att SD-folk inte utnyttjade detta på precis samma sätt som du nu beskyller andra för innan man visste nationalitet?Det är förståss helt omöjligt att folk pratar mer om Utöja för att nästan HUNDRA människor dog där??Och den sista meningen..Är du seriös? Då verkar du inte ha läst hans "manifest", där han i detalj går igenom ALLT, till exempel om hur han har tillverkat bomberna. Det är väldigt osannolikt att han inte ligger bakom detta, av det som har kommit fram.Som sagt, alla som tokvinklar förstör debatten lika mycket. Man kan varken ta vänster eller SD-anhängare som håller på så på allvar.Tyvärr. För vi skulle behöva en vettig debatt om till exempel integration och dylikt, vilket dock ej bör tas i samband med denna tragiska händelse! Och "vanligt" SD-folk ska inte behöva stå till svars för vad denna galning har gjort... Vilket vissa tyvärr utnyttjar.Jag är bara så sjukt trött på båda sidor.

2011-07-24 @ 20:07:16
Postat av: matspp

@Johan

Att du är en överlöpare som kallar dig Johan, Johan den rätte och Johan den andre med spår av förvirring tyder på AKUT kortslutning.2011-07-24 @ 20:30:06
Postat av: Tony Ingman

SÅ försvann då lille Johan från kommetatorsfältet,

stor i truten som en gammeldags herrgårdspatron har

han försökt mästra folk här på bloggen om vad dom skall tycka. MEn trots hans stöddighet hade han inte mod att svara på enkla frågor som att " skall

muslimer inte få kritiseras" eller att vem har utfört flest dödsoffer med terroristgärningar, han

vet säkert svaret men föredrar att knipa käft, ja

det skulle du gjort från första början, du har inte tillfört debatten ett jota.

2011-07-24 @ 22:00:20
Postat av: MA

Apropå mitt påstående i förra tråden om en som skrev att jag ska ställas till svars i krigstribunal med straffet döden när SD fått makt gällde det denna tråds "Robin Shadowes"!Här:

--

http://snaphanen.dk/2011/04/03/s%C3%B8ndagskronik-ett-politiskt-mord(Citat Robin Shadowes: "När dessa landsförrädare en dags ställs in för rätta så måste det finnas dödsstraff i straffskalan. Jag ser inget som helst orimligt i detta. För det handlar om det absolut allvarligaste brott man kan begå, svika sitt eget land och folk för egen vinning. Ser man historiskt så är det ej heller orimligt, både Danmark och Norge avrättade landsförrädare strax efter kriget. så det är inget konstigt med det.")

--Polarisera mellan partier och media å ena sidan och egen rörelsen å den andra gör även Breivik och är att ställa sig vid sidan av samhällssystemet i en idévärld man äger en absolut (religiös) tro på (om nation eller ras t ex) där f ö demokrati inte lär frodas. Det här gäller många SD:are och är default i SD:s retorik.(Igen: Att det är så här ser jag beror på vad SD är i form av företrädares bakgrund och åsikter.)

2011-07-25 @ 00:14:08
Postat av: Robin Shadowes

Vänster-nissarna brukar ju ofta kalla oss för bakåtsträvare och påstå att vi vill dra tillbaka klockan till 50 och 60-talet. Mycket märkligt att dom stöder mussarna då för dom vill ju dra tillbaka klockan betydligen längre än så, till 600-talet eKr. Alltså tidig medeltid. Vill tomtarna leva i medeltiden så är det helt okej med mig. Problemet är att dom vill tvinga även alla oss andra att leva på medeltiden. Jämför det med dom västerlänningar som sysslar med rollspels-lajvande. Eftersom det i regel handlar om Fantasy så är den yttre miljön oftast 100% inspirerad av medeltiden. Dom har bara lagt till drakar, alver, orcher och liknande. Men dom lever ju inte i medeltiden 24/7. Dom kanske bara gör det en gång i veckan eller i månaden. Sedan går dom alla hem och lever i nutiden igen. Inom islam är det ju inte möjligt att göra det valet. Där lever man i medeltiden precis hela tiden från vaggan till graven. Om inte det är bakåtsträvande så vet jag inte vad som är det.

2011-07-25 @ 00:17:43
Postat av: gugge

Hej Shadowes

Du har så rätt, så rätt. Kan bara instämma:)

Problemet bara med islam är att de lever som man gjorde på stenåldern och "hatar allt vad västerländskt heter" men tar gärna hjälp av västvärldens moderniteter så som vapen, mobiler, datorer m m.

2011-07-25 @ 12:21:50
Postat av: Anonym

Hej Shadowes

Du har så rätt, så rätt. Kan bara instämma:)

Problemet bara med islam är att de lever som man gjorde på stenåldern och "hatar allt vad västerländskt heter" men tar gärna hjälp av västvärldens moderniteter så som vapen, mobiler, datorer m m.

2011-07-25 @ 12:25:24
Postat av: gugge

Hej Shadowes

Du har så rätt, så rätt (som alltid:)Inom islam lever man som på stenåldern och hatar allt vad väst heter men man tar gärna hjälp av västerländska mordeniteter som t ex vapen, mobiler, datorer osv. Dubbelmoral?

2011-07-25 @ 12:37:14
Postat av: Lotta

Var tog Johan vägen? Han som var så aktiv i helgen, krävde svar från de flesta. Blev frågorna för besvärande när det var dags att själv svara?

2011-07-25 @ 13:44:08
Postat av: Anonym

http://madeinindia.webblogg.se/2011/july/tank-hur-manga-liv-en-enda-manniska-kan-ta.htmlkommentera gärna, det är mina tankar om muslimhat, dödsoffren och anders.det där som hänt i norge är sjukt.

2011-07-25 @ 14:36:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0